Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik was een nummertje bij Feyenoord en had er heel veel geouwehoer’

Laatste update:

Vincent Janssen meldde zich op zijn vijftiende in de jeugdopleiding van Feyenoord, maar werd niet goed genoeg bevonden en vertrok na vier jaar naar Almere City FC. In een interview met Helden erkent de aanvaller dat hij het moeilijk had in Rotterdam.

/

“Bij Feyenoord was ik een nummertje, moest ik mijn sporen zien te verdienen in een ander team, in een andere omgeving met een totaal verschillende mentaliteit. De eerste dag dat ik naar school ging in Rotterdam, waren ze met elkaar aan het vechten in de pauze. Ik dacht: waar ben ik nou weer terechtgekomen?”, zegt de tweevoudig international van het Nederlands elftal, die dit seizoen 26 keer scoorde in 45 wedstrijden in Alkmaarse dienst.

“Ik had zoveel geouwehoer bij Feyenoord dat ik naar een club wilde waar ik me in alle rust kon ontwikkelen, waar ik vertrouwen kreeg van mensen en me kon oprichten. Mijn doel was om na twee jaar de stap naar de Eredivisie te maken”, aldus Janssen, die in Almere opbloeide en op die manier een transfer naar AZ verdiende.

Denk jij dat Vincent Janssen in de toekomst nog eens bij Feyenoord gaat spelen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij zal alleen maar beter worden!
Dan komt die echt in aanmerking voor een basisplaats in Oranje!
Eerst nog even bij Psv, Ajax of Feyenoord 1 laten zien.
Ik heb er vertrouwen in.

12 april 2016 om 19:55

Feyenoord is nou niet echt een stap omhoog. Die hebben az als voornaamste concurrent.

12 april 2016 om 19:59

Alleen lig Feyenoord een straat lengte voor.
Dus weet niet waar je dat vandaan haal vorige seizoen was minder.
Maar kijk daar voor eens terug en nu weer.
En kijk dan of je conclusie nog klopt.

12 april 2016 om 20:14

Wat hij denk ik probeert te zeggen is dat je bij PSV of Ajax structureel om de titel speelt. Bij Feyenoord niet. AZ heeft zelfs recenter een titel gewonnen dan Feyenoord.

Ik denk dat Janssen het restant van het seizoen nog even die vorm moet vasthouden, en dan is het zien welke club de gok gaat nemen op hem. Lijkt me echt niet gek als hij nog een half jaar/ jaar bij AZ blijft eigenlijk. Die zullen op Henriksen en mogelijk Vlaar na denk ik wel redelijk de selectie kunnen behouden denk ik

12 april 2016 om 20:58

Az kom heus wel weer met goede talenten.
Daar sta Az heel bekend om die maken er elk jaar gewoon weer een leuke ploeg van dat zeker

12 april 2016 om 21:30

Ik weet niet waar jij de afgelopen seizoenen hebt gekeken, maar Feyenoord staat gewoon altijd boven AZ...

12 april 2016 om 22:29

Gelukkig bepaal jij dat niet en zien spelers Feyenoord nog altijd als een stap omhoog tov clubs als az en Vitesse.

12 april 2016 om 22:52

@Leopart ..

Klopt dat wel? Volgens mij eindigt AZ de laatste 5-10 jaar vaker boven Feyenoord dan andersom..

OT: Janssen lijkt mij een ideale PSV-spits. Feyenoord is een stap opzij/omlaag en in de 4-4-3 van Ajax denk ik dat hij minder tot zijn recht komt. PSV, sla je slag?

12 april 2016 om 23:33

Laatste 4 seizoenen
AZ:
2012 4e
2013 10e
2014 8e
2015 3e

Feyenoord
2012 2e
2013 3e
2014 2e
2015 4e

En dit seizoen koerst er op af dat Feyenoord boven az eindigt.

12 april 2016 om 23:38

Hangt ervan af van wanneer je het bekijkt. Over de afgelopen 10 seizoenen staat AZ boven Feyenoord.

12 april 2016 om 23:38

Hangt ervan af van wanneer je het bekijkt. Over de afgelopen 10 seizoenen staat AZ boven Feyenoord.

12 april 2016 om 23:38

Straat lengte is het punten aantal dat Ajax en PSV voorstaan op Feyenoord. Feyenoord kan nog steeds worden ingehaald door Utrecht en Az, hebben we vorig jaar ook gezien

12 april 2016 om 23:49

Over de afgelopen 10 seizoenen staat het 5-5. Over de afgelopen 18 seizoenen (19 en 20 jaar geleden speelde az niet in de eredivisie) staat het 6 voor az en 12 voor feyenoord. Zo rooskleurig us het toch echt niet voor az.

13 april 2016 om 06:12

Feyenoord is natuurlijk op alle gebieden groter dan AZ. De achterban het verwachtingspatroon de begroting het stadion de druk de interesse van de pers .
Een speler van AZ mag net iets vaker falen dan een speler van Feyenoord. De stand op de ranglijst zegt niet altijd alles hoewel Feyenoord veel vaker boven AZ geëindigd is dan andersom.

13 april 2016 om 10:08

Ja en over de afgelopen 20 jaar Feyenoord boven AZ.

13 april 2016 om 10:11

Wat Utrecht doet boeit niet. Voorsprong op AZ is 8 punten. Dat zie ik Feyenoord niet meer weg geven.

13 april 2016 om 10:13

Ehm, duh?
Natuurlijk staat Feyenoord over de afgelopen twintig jaar boven AZ. Sterker nog, twintig jaar geleden stond AZ in de Eerste Divisie.
Maar we hebben het hier over de laatste jaren, en dan staat Feyenoord echt niet zover boven AZ.

13 april 2016 om 10:53

Niet zo ver nee. Maar de slechte jaren dat Feyenoord rond plek 7 voetbalt zijn wel voorbij. En natuurlijk AZ doet het goed de afgelopen tien jaar. Maar ik denk dat Feyenoord gewoon structureel weer bij de eerste 3 gaat eindigen.

13 april 2016 om 12:47

Je speelt allebei alleen maar Europa league. Of je nou derde of vierde wordt is een administratief verschil. En AZ speelt de laatste 10 jaar heel wat beter europees.

Dus als ik moest kiezen zou ik lekker bij AZ blijven, zeker als ik terugkijk. Bedankt voor de tip.

13 april 2016 om 12:56

Maar derde of vierde maakt niks uit. Er zijn maar twee clubs die om de titel strijden in Nederland, AZ en Feyenoord spelen beiden enkel om europaleague. En AZ doet het de afgelopen 10 jaar stukken beter in europa dus ik zou het wel weten als ik Janssen was.

13 april 2016 om 21:05

op de ranglijst misschien nu niet heel veel, maar als club is feyenoord toch groter in alles dan AZ. grote historie, groot stadion en achterban. De druk zal bij feyenoord ook stukken groter zijn. Ze blijven nu nog wat achter op psv en ajax, maar de potentie is toch wel groter dan bij az.

15 april 2016 om 13:10

Maargoed, neemt niet weg dat het voor een speler als Vincent Janssen een minder slimme keuze zou zijn om voor Feyenoord te kiezen. Feyenoord loopt toch een flinke straatlengte achter op PSV en Ajax die met een paar uitzonderingen normaal gesproken gewoon strijden om de eerste 2 plaatsen.

Ongeacht de reden waarom hij is weggegaan/gestuurd,is dit toch wel iets waar wellicht meer rekening moet worden gehouden. In mijn optiek is het belangrijk dat spelers die van buitenaf in de jeugd instromen zich zo snel mogelijk thuis voelen zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen. Als je een toonaangevende opleiding wilt (behouden) dan moet je elke speler individueel kunnen begeleiden.

Wil verder niet zeggen dat hij hierdoor niet geslaagd is bij Feyenoord, maar is toch zeker iets waar de mensen in de jeugdopleiding misschien nog eens naar moeten kijken om dit in de toekomst niet weer te lezen.

En nee, dan bedoel ik niet dat zij schoolgenoten op het schoolplein moeten monitoren....

12 april 2016 om 19:45

Ik denk dat er in de Nederlandse opleidingen heel erg veel persoonlijke begeleiding is over het algemeen. Bij de ene club meer als bij de ander en bij elke speler ook meer of minder. Maar dit artikeltje doet het nu net voorkomen alsof de Feyenoord opleiding gefaald heeft betreft Janssen maar er worden dagelijks spelers verteld dat ze het niet gaan redden, dat deze jongen het vervolgens wel red via een omweg is mooi maar meer uitzondering als gewoonte.

En dat gebeurt overigens bij elke club, Ajax, Psv, Heerenveen etc. Een voorbeeld is Jos Hooiveld - deur gewezen bij Heerenveen en Zwolle en komt via een omweg bij Southampton in de Premier League. Of die Armeense speler van Ajax die bij Spartak er ineens 15 inschiet, of Huntelaar bij PSV en ga zo maar door. Genoeg voorbeelden.

12 april 2016 om 20:05

Wat dacht je van Bastos die door Feyenoord werd verhuurt aan excelsior en tekort kwam, en later jaren bij Lyon kampioen werd in Frankrijk.
Of Luis Felipe bij Ajax die nu bij Atletico een zeer goede back is.
Moet wel zeggen dat dit natuurlijk beide zuid amerikanen zijn, en die passen beter in zuid europa.

12 april 2016 om 19:49

Ik snap wat je wil zeggen. Een jongen uit een dorpje wat erg rustig is, dat kan in het drukke stadsleven een beetje zichzelf kwijtraken en daardoor niet renderen. Dan zou zo'n jongen misschien beter gedijen in een dorpje net buiten Rotterdam (of Amsterdam bijvoorbeeld) en daar wel zichzelf kunnen zijn en opbloeien. Daar kijken clubs vaak toch wat minder naar.

Ach, als de clubcultuur niet bij een (jonge) speler aanspreekt dan is het sowieso een lastig verhaal. Je ziet veel talenten die het niet redden bij club A, om vervolgens de sterren van de hemel te spelen bij club B. Misschien was Feyenoord te 'stads' voor deze dorpsjongen. Uiteindelijk heeft hij tot nu toe toch laten zien dat het qua talent in ieder geval wel goed zit. Op basis daarvan had hij Kramer er wel uitgespeelt

In een jeugdopleiding, waar dan ook, ben je een nummertje. Zelfs in het amateurvoetbal. Dan moet je knokken en vechten en zorgen dat je de beste bent op jouw positie. Blijkbaar was hij dat destijds niet, maar het kan nog steeds. In Rotterdam zijn er een hoop die jou niet vergeten zijn, vriend.

Deze jongen hield ik al heel vroeg in de gaten. Hij had een neusje voor de goal, maar liet zich heel vaak de kaas van het brood eten. Kletste er niet in. Wachtte z'n balletjes af alsof het een veteraan was. En hij was verschrikkelijk houterig. Dat Van Geel hem geen contract gaf - met de wetenschap dat het geld voor zijn salaris geïnvesteerd kon worden in wel renderende spelers - was niet verwonderlijk. Mijn speculatie is dat als Janssen destijds toch een contract had gekregen, dat hij ook niet zo goed was geworden. In Almere heeft hij echt leren vechten en is zijn techniek honderd stappen vooruit gegaan (zeer waarschijnlijk omdat hij ook zijn eigen kansen moest creëren waar dat in de jeugd van Feyenoord niet hoefde). Dit was voor hem het beste. Zels als Feyenoord destijds zijn contract had verlengd was het niet de Janssen die we nu meemaken.

Janssen heeft er volgens mij zelf de laatste twee jaar bij Feyenoord er met de pet naar gegooid. Was een van de grotere talenten maar is ver afgezakt in zijn laatste twee jaar in de jeugd.
Leuk dat hij nu lekker draait maar moet nog maar zien of hij dat volgend seizoen ook kan waarmaken. De laatste tijd heb ik wel meer spitsen (topscorers) voorbij zien komen welke het seizoen erop hopeloos falen.

13 april 2016 om 21:09

"janssen heeft er volgens mij zelf de laatste twee jaar bij Feyenoord er met de pet naar gegooid." Beetje apart. Hij werd in zijn laatste seizoen 'gewoon' topscoorder in de A1 en scoorde in de kampioenswedstrijd zelfs een hattrick binnen 15 minuten. Dat gebeurd niet zo snel als je er 'met de pet naar gooit'

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren