Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik stelde maar één vraag: wie is de beste? ‘Louis van Gaal’, zei iedereen’

Laatste update:

Toon Gerbrands gaat per 1 oktober aan de slag als algemeen directeur bij PSV. Hij volgt in Eindhoven de reeds vertrokken Tiny Sanders op en verlaat zodoende na een periode van twaalf jaar AZ. In Alkmaar maakte Gerbrands veel mee: sportieve successen en tegenslagen, financiële welvaart en moeilijkheden en diverse trainers van naam en faam. In gesprek met AZ in Zaken blikt hij terug op bijzondere momenten.

/

Gerbrands legt uit dat het management van AZ na Henk van Stee en Co Adriaanse op zoek was naar een grote naam als nieuwe trainer. In de aanloop naar het seizoen 2005/06 werd intern gediscussieerd over wie Adriaanse op moest volgen. “Ik heb eigenlijk maar één vraag gesteld: Wie is de beste trainer? Toen zei iedereen: Louis van Gaal, maar wel met de toevoeging dat ‘hij toch nooit naar AZ zou willen komen’”, herinnert Gerbrands zich nog.

De directeur stelde voor het in elk geval te proberen bij de op dat moment werkloze coach. Zou Van Gaal ‘nee’ zeggen tegen AZ, dan zou de club de volgende op de lijst bellen. “Op een
donderdag maakte Adriaanse om 12.00 uur zijn vertrek bij AZ bekend. Om 12.05 uur belde Dirk Scheringa Van Gaal op in zijn vakantiehuis in Sitges. Truus van Gaal vertelde me later dat ze met Louis naar het journaal van 12.00 uur zat te luisteren en dat ze zo hoorden van het vertrek van Adriaanse”, aldus Gerbrands.

“Ze vroeg aan Louis of hij dacht dat AZ hem zou benaderen. ‘Dat denk ik wel’, zei hij, waarna de telefoon over ging… We zijn er twee dagen later heen gevlogen om met elkaar in gesprek te gaan.” Van Gaal zou uiteindelijk liefst vier seizoenen werkzaam zijn bij AZ en in het laatste jaar won de club de landstitel. De trainer vertrok vervolgens richting Bayern München, waar hij andermaal succesvol was. Vrijdagavond staat Van Gaal langs de kant bij Spanje-Nederland, zijn eerste WK-wedstrijd ooit.

Louis van Gaal is de beste AZ-trainer geweest in de geschiedenis

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ongetwijfeld dat van Gaal fantastische trainerscapaciteiten had. Dat valt ook niet te ontkennen met al die prijzen.. Maar ik denk serieus met dit selectiebeleid dat hij van het pad af is. Zou blij zijn wanneer van Gaal bondscoach af is en er daadwerkelijk kansen worden gegeven aan mensen zonder dat ze eerst bij een van Louis' zijn voorkeursclubs moeten voetballen (of zelfs bankzitten). Snel weg met die man, kwaliteit moet weer in Oranje.

12 juni 2014 om 07:17

Zeg je hetzelfde als we in de finale staan? We moeten roeien met de riemen die we hebben. Alsof Guus het zoveel beter had gedaan? Ik volg oranje al een lange tijd en altijd was er kritiek op het selectiebeleid. Zelfs in tijden vd bergkamps en van the mans. Het is nooit goed in dit land. Zal mij verbazen als Guus de eerste trainer wordt die komt met een zogenaamde selectie die alle 17 miljoen bondscoaches in dit land accepteren. Wacht nou maar het toernooi af. Alsof je een glazen bol hebt en weet waar het schip strand. Graag zal ik dan ook van jouw willen weten wat de top 4 wordt met uitslag en al. Wie weet win ik nog eens wat op financieel gebied.

12 juni 2014 om 07:32

Al die negatievelingen die het evangelie van Dhr J.Derksen volgen zijn alle zwak begaafd!

on:Bij Az borduurde die voort op het werk van Adriaanse die de fundering al had gelegd!

12 juni 2014 om 09:02

Negatievelingen? Realisten bedoel je. Van Gaal is qua gedrag echt doorgeslagen sinds hij opnieuw bondscoach is geworden. En jij loopt de polonaise omdat half Feyenoord in de achterhoede staat? Een team dat al van slag raakt van Kuban Krasnodar en AA Gent? Of een Veltman die onder een beetje druk altijd fouten maakt? Ondertussen zitten betere spelers ala Van Dijk, Emanuelson en Van Aanholt gewoon thuis. Om over Anita nog maar niet te spreken. Die is toch 3 klasse beter dan Clasie.

12 juni 2014 om 09:05

@Asibla: Even ter aanvulling, waar heb jij het over dat Van Gaal voort borduurde op t werk van Adriaanse? AZ werd met een heel ander team en systeem kampioen. De hele spelopvatting was anders en het team was ten opzichte van de periode Adriaanse bijna volledig anders. Enige die er volgens mij nog speelde was Jaliens. Altijd zo goedkoop om te stellen dat iemand voort borduurt op andermans werk. Het is gewoon een vakman die alle credits verdient voor het kampioenschap van AZ. Net als dat Adriaanse ook alle credits verdient voor zijn werk.

12 juni 2014 om 09:08

@ asibla

Ik verbaas me inderdaad ook steeds meer over al die letterlijk overgenomen citaten van Derksen, die ik van meerdere schrijfsels lees de laatste tijd. Alsof Derksen als een soort belerende goeroe in hogere sferen het volk heeft toegesproken en gebrainwasht. Zouden deze schrijvende volgelingen nou werkelijk denken, dat ze de geschreven gedachtegang van Derksen zelf bedacht hebben tijdens het noteren van zijn clichés?

12 juni 2014 om 09:19

@ AZalkmaar

Voortborduren op het werk van je voorganger betekent ook voortborduren op de goede organisatiestructuur die er al is neergezet rond een team. Je kunt dan de poppetjes en details naar gelang aanpassen zoals je wilt door voortschrijdend inzicht

12 juni 2014 om 09:36

@Buitenspelval: tsja, zo is iedereen dus aan het voortborduren op het werk van zijn voorganger. Ik vind dat veel te makkelijk. Elke trainer heeft zijn compleet eigen werkwijze en spelopvatting. Van Gaal had zijn eigen staf voor een groot gedeelte zelf samengesteld (fysio, videoanalyst etc) en mensen als Martin Haar behoorde al tot het meubilair. Martin van Geel is voor een groot deel verantwoordelijk geweest voor de structuur en de rust in de organisatie, daarna opgevolgd door Brands. Die verdienen wat dat betreft meer credits dan Adriaanse. Daarmee wil ik niks afdoen aan het werk van Co, want dat was fantastisch.

12 juni 2014 om 10:12

@ AZalkaar2

Nee, onzin om te zeggen dat iedereen altijd voort kan borduren op het werk van zijn voetganger. Soms is er door je voorganger belabberd werk geleverd en moet de boel op de schop om opnieuw te beginnen met het neerzetten de fundering van de organisatie. Maar wat ik als buitenstaander denk geconstateerd te hebben, is dat Adriaanse met Scheringa en Gerbrands een vruchtbare bodem heeft gelegd in Alkmaar om verder op te kunnen bouwen om uiteindelijk te oogsten. En Adriaanse uiteraard met meer zeggenschap en eindverantwoordelijkheid voor de organisatie rond en op het veld, zoals hij dat destijds even te voor ook bij Willem II als trainer had en goed werk afleverde. Ook door zijn ervaring als technisch directeur bij Ajax in de negentiger jaren was hij ook geen beginneling als organisator. In een structuur moet alles op de juiste plek vallen in een team, ik bedoel dus niet enkel het elftal, het lijkt mij dat Adriaanse op zijn vakgebied en met zijn expertise geen onverdienstelijke rol heeft gespeeld in het geheel waar van Gaal van kon profiteren en verder kon uitbouwen.

12 juni 2014 om 10:19

@Buitenspelval: dat wat je allemaal toeschrijft aan Adriaanse toeschrijft komt op het bordje van Van Geel. Dat gaf ik in mijn vorige post ook al aan. Van Geel is de man die de hele organisatie op poten heeft gezet, de structuur heeft uitgezet, de juiste mensen heeft aangetrokken (zowel
binnen als buiten het veld). Hij verdient met Scheringa de credits voor het fundament. Adriaanse heeft fantastisch werk geleverd op het veld, dat staat buiten elke discussie. Maar dat was absoluut niet de primaire reden dat Van Gaal ook fantastisch werk afleverde.

12 juni 2014 om 10:51

@AZAlkmaar

Zoals je misschien al dan niet kan opmaken uit mijn vorige post. zeg ik dat alles op zijn plaats moet vallen in een organisatiestructuur. Uiteraard hoort hierbij in het rijtje belangrijke pionnen ook van Geel, die ik vergeten ben te noemen in mijn opsomming Scheringa, Gerbands, Adriaanse. Als je logisch nadenkt kun je dat toch wel zelf aanvullen dan? Wat de rol van van Geel was als schakel in het geheel, was het aanstellen van de juiste personen in de technische staf en voetballers die gewenst werden door ondermeer de zittende oefenmeester. Dat is binnen zijn takengebied en bevoegdheid toch niet meer dan wat er van hem gevraagd werd? Het functioneert doordat de organisatie van boven maar beneden homogeen opereren kan. Na AZ heeft hij bij Ajax trouwens niet altijd zo geweldig gefunctioneerd met aardig wat miskopen en door verkeerde mensen op de verkeerde plek te zetten. Ik denk niet dat hij enkel samen met de grote bass Scheringa alle credits verdient. Dat verdiende het collectief.
Overigens stel ik nergens dat Adriaanse de primaire reden is dat van Gaal fantastisch werk afleverde.

12 juni 2014 om 11:24

@Buitenspelval: waar het hier om ging is dat er werd gesteld dat Van Gaal voortborduurde op het werk van Adriaanse. Ik heb met verschillende argumenten aangegeven dat ik die constatering niet terecht vond. Alle dingen die namelijk binnen het takenpakket vallen van de trainer waren namelijk door Van Gaal zelfs dusdanig veranderd. Denk alleen maar even aan het spelsysteem en de spelopvatting. Dat was heel anders dan onder Adriaanse. Ook had Van Gaal heel ander materiaal. Dus op welke manier borduurde hij voort op Adriaanse?

Mensen halen twee dingen door elkaar, wat er op het veld gebeurt en wat er omheen gebeurt. Op het veld is de taak van de trainer (met uitzondering wellicht van het aanstellen van enkele specialisten zoals video-analisten etc), en alles daar omheen is het werk van de directie. Op dat moment Gerbrands, Van Geel en Scheringa. Die hebben het fundament gelegd voor de stabiele organisatie die nog steeds staat en niet Adriaanse.

12 juni 2014 om 11:27

En even ter aanvulling: Van Geel heeft het overal goed gedaan. Zowel bij Roda JC, Willem II, AZ als Feyenoord. Er is maar één club waar hij minder succesvol was en dat is Ajax. Maar welke TD heeft het daar de laatste jaren nu wel fantastisch werk geleverd? Van Gaal, Beenhakker? Zelfs Overmars kan mij niet overtuigen. Die heeft met Sana, Van der Hoorn, Cuenca en Bojan ook al de nodige miskopen achter zijn naam staan.

12 juni 2014 om 12:06

@AZAlkmaar2

Nog maar en keer dan. Binnen de organisatie van een club heeft elke schakel zijn specifieke taken en bevoegdheden, die vooraf door alle verantwoordelijken als zodanig uitgedacht en uitgezet zijn. De trainer is verantwoordelijk voor de uitvoering van zijn takenpakket,waarvoor hij is aangesteld en heeft met goedkeuring van overige leidinggevenden een bepaalde vrijheid, waarin hij zijn werk kan uitvoeren, zoals het bepalen van zijn staf, de selectie en de spelopvatting.
Van Gaal mocht dus binnen de organisatiestuctuur zijn aanpassingen doen. Onder Adriaanse werd er in samenspraak met Scheringa, Gerbrands, van Geel en Adriaanse een stevige, gestroomlijnde fundering neergezet, waarbinnen een ieder naar behoren kon funcionereren. Toen van Gaal Adriaanse opvolgde, veranderde hij inderdaad wat aan het spelsysteem en aan de staf, maar de algehele club organisatiestructuur bleef nagenoeg onveranderd, omdat deze goed in elkaar zat. In dat opzicht borbuurde van Gaal dus voort op het goede werk van Adriaanse. Wat is dat nu van dwangmatige neiging van jou om te verkondigen dat Adriaanse geen goede voedingsbodem of fundering had neergezet als trainer, die van Gaal dankbaar nuttig kon uitbouwen?

12 juni 2014 om 12:23

Nog even een aanvulling op jouw aanvulling; wat ik wil aangeven is dat van Geel zonder goede organisatie, het was immers een bestuurlijk zooitje die tijd bij Ajax met verschillende stromingen binnen de club, niet in staat was zichzelf staande te houden. En toch ook incapabel bleek met verkeerde aankopen. Ik wil hiermee aangeven dat hij binnen AZ blijkbaar wel goed kon functioneren en in de organisatie die wel strak in elkaar zat met Adriaanse, als hoofdcoach uiteindelijk belangrijk en veranwoordelijk voor het eindproduct waar het om draait: het eerste elftal en de bijbehorende prestaties.

12 juni 2014 om 16:58

Er is niks dwangmatigs aan. Jij snapt blijkbaar niet waar iedereen verantwoordelijk voor is. Een goede organisatie structuur daar heeft een trainer over het algemeen weinig invloed op. Dat is toch echt het werk van de directie, voorzitter en rvc. Een trainer, Adriaanse in dit geval, is verantwoordelijk voor het voetbaltechnische gedeelte op het veld. Dat heeft hij in zijn tijd fantastisch gedaan, alleen heeft Van Gaal het op dat vlak gewoon anders gedaan.

12 juni 2014 om 07:31

Noem eens meer dan drie spelers die er bij moesten zijn volgens jou

12 juni 2014 om 07:41

Douglas, Emanuelson, Van Dijk zijn er alvast 3

12 juni 2014 om 07:43

Van der wiel, van Dijk en zeker Krul op de goal.
Dan heb je ook nog Urby die in Milaan zit!

12 juni 2014 om 07:48

Ddaan, is wel weer te merken dat je absoluut geen voetbal volgt een zomaar wat roept... vd wiel is namelijk geblesseerd!

12 juni 2014 om 07:49

Swageebokoe.... Douglas is geen Nederlander. Heeft alleen nl paspoort aangevraagd om makkelijker te kunnen transfereren

12 juni 2014 om 07:57

Ik word zo moe van die onnozele Douglas, Urby en van dijk discussie. Als die werden geselecteerd zal mijn zeiken op het niet selecteren van andere spelers. Heb je Douglas' überhaupt zien voetballen? Je blert gewoon met de menigte mee evenals van dijk. Gast speelt in een o zo zwakke competitie. Clubs van het rechter rijtje niveau. Sommigen JL niveau. Hij speelt bij de beste Schotse club die geen concurrent kent. Logisch dat hij niet bezwijkt. Er was zelfs een periode dat Derk B. goed leek.
Urby? Voor welke positie dan? Lb? De plek waar heel Nederland hem afbrande? Laat me aub niet lachen zeg. Ooo wacht in dit systeem is hij ideaal of wat? Totdat hij een blunder maakt dan is hij meteen de zwarte schaap.

12 juni 2014 om 08:13

@gimmert Douglas zijn hoofdreden om Nederlander te worden was zijn gezin. Voetballen voor Oranje was daarin een mooie bijzaak.

Hij is nu gewoon 100% Nederlander. Zijn Braziliaanse paspoort heeft hij ingeleverd.

Ik neem aan dat je het dus ook afkeurt dat De Guzman en Martins Indi voor Nederland spelen? Die zijn hier ook niet geboren...

Douglas heeft net zoveel rechten om voor Nederland te spelen als iedereen met het juiste paspoort die nog nooit een officiële interland heeft gespeeld voor een ander land.

12 juni 2014 om 08:59

Als je je hele leven Braziliaan bent, en je neemt een Nederlands paspoort om aantrekkelijker te zijn voor Europese clubs dan ben je geen Nederlander. Je bent een Braziliaan die ook in het bezit is van een Nederlands paspoort.

Een jongen als De Guzman is als Nederlander opgevoed en voelt zich ook Nederlander van kinds af aan. Daarnaast heeft hij in een vroeg stadium al voor Nederland gekozen.

Douglas wist dondersgoed dat hij in de achterhoede van Nederland meer kans heeft om geselecteerd te worden dan in de achterhoede van Brazilië. Het ging puur om de benefits van het feit dat je Nederlander bent. Niks te maken met het feit dat hij zich Nederlander voelt. En daarnaast spreekt hij de taal niet eens, er zijn Denen die hier een jaar voetballen die de taal beter machtig zijn. Als je je zo'n Nederlander voelt, neem je die taalcursus er toch bij? Ondanks dat je in Rusland voetbalt.


Nee, dat Douglas niet geselecteerd is is terecht. En wat mij betreft blijft dat zo.

12 juni 2014 om 09:02

Van Dijk (Daar word je tenminste bang van als spits)
Pieters (Hele seizoen gespeeld op de linksback in de PL, stukken beter dan blind die op internationaal niveau keer op keer door het ijs zakt)
Emanuelson (Speelt bij een internationale topclub, is zeker beter dan het eredivisie niveau wat er nu staat)

T

12 juni 2014 om 09:02

Vind het zo'n onzin, wat word die van Dijk gehypet in Nederland. Waarom? om een paar leuke wedstrijdjes in de Schotse competitie? Was van Dijk bij Groningen werkelijk al zo goed? Ik heb vertrouwen in van Gaal en al helemaal in zijn selectie beleid. Wacht nou maar af.

12 juni 2014 om 09:07

Ja want een nl paspoort is niet genoeg om Nederlander te zijn. Daarvoor moeten we eerst aan gimmert_5421 vragen of aan zijn andere eisen zijn voldaan.

12 juni 2014 om 09:07

Superfries. Sorry hoor maar martins indi heeft meer uitstraling dan v dijk.

12 juni 2014 om 09:08

Schotse competitie, waar higdom speler van het jaar werd

12 juni 2014 om 09:23

@Hernandes: Martins Indi meer uitstraling als Van Dijk? Hahaha yeah sure. Jij komt toevallig uit Rotterdam? Van Dijk heeft veel meer uitstraling en is ook nog eens beter. Van Dijk heeft zich in de eredivisie ruimschoots bewezen. Ook in de CL en in een fysieke Britse competitie hield hij zich staande. En Europees niveau is precies hetgene waarop Martins Indi nog nooit heeft geacteerd.

12 juni 2014 om 10:46

Wat gimmert zei klopt ook
Je bent nl omdat je dat voelt in je hart niet vanwegen een paspoort en als je iets voelt met je hart heb je passie ervoor om het te doen zoals nl praten en dat hoort gewoon vind ik douglas heeft nl paspoort maar voelt zich nog braziliaans anders heeft hij de taal wel geleerdt zou wat zijn krijg chinees maar ken geen chinees maar wel zeggen ben chinees gast mensen lachen je uit

12 juni 2014 om 10:46

Niet overdrijven. Virgel van Dijk word elke week bekeken door scouts van een tal topclubs. Misschien niet een van de sterkste competities dat Europa te bieden heeft, maar hij laat het wel wekelijks zien. Ook liet hij in de Champions league zien dat hij een sterke verdediger is, wat mij betreft al een reden om hem mee te nemen.

Over Douglas ben ik het deels eens, hij kan niet opbouwen en fouten maken kon hij als geen ander. In de Russische competitie deed hij het ook redelijk, maar dat wil niet zeggen dat je naar Brazilie kan.

12 juni 2014 om 11:01

@Jomar Als je het vethaal rond Douglas vanaf het begin had gevolgd, dan had je geweten dat hij voor het nederlanderschap heeft gekozen voor zijn dochtertje. Hij wou dezelfde nationaliteit hebben als zijn vrouw en dochter.

Daarna pas kwam Van Marwijk met de mededeling dat hij Douglas een kans wou geven voor het Nederlands Elftal. Iedereen op deze site vergeet deze volgorde van de feiten en reageert alleen maar op onderbuikgevoelens...

12 juni 2014 om 11:37

f.cmourhino
Ten eerste: nee, gewoon nee. Je bent Nederlander als je een NL paspoort hebt, dat is het criterium. Geen vage subjectieve, ontoetsbare dingen als gevoelens of vaderlandsliefde ofzo. Dat is namelijk gewoon onzin.

Ten tweede: hij wilde niet alleen Nederlander worden om voor Oranje te spelen. Lees je in of schrijf gewoon niks.

13 juni 2014 om 14:36

@therock11

Dat maakt echt totaal geen reet uit voor mijn standpunt.
Of je nou Nederlander wordt voor Europese clubs, voor je vrouw en dochter of voor Sinterklaas. Waar het op neer komt is, dat je geen Nederland bent. Je wordt op papier zo beschouwd, omdat je over een Nederlands paspoort beschikt. Maar hij spreekt geen fatsoenlijk woord van onze taal en daarnaast woont meneer in Rusland omdat hij daar zo lekker veel geld kan verdienen. Dan laat je aan alle kanten merken, dat je totaal geen verbintenis hebt met Nederland en de Nederlandse cultuur.

Er zit in mijn optiek een duidelijk verschil in tussen Nederlander zijn omdat je over dat paspoort beschikt, en Nederlander zijn omdat je je als Nederlander gedraagt en de Nederlandse taal machtig bent. Nederlands bent opgevoed en Nederlands onderwijs hebt gevolgd.

Dus ik blijf erbij, wat mij betreft gaan Hiddink en Blind op dezelfde voet door en selecteren ze Douglas niet. Simpel, het is geen Nederlander.

12 juni 2014 om 09:37

Ook ik loop niet over van vertrouwen in dit oranje, maar als van gaal iets heeft bewezen bij z'n clubs, is het wel dat ie oog heeft voor talent. Kijk maar welke spelers hij allemaal bij het eerste heeft gehaald bij barca en bayern. Met name bij bayern heeft dit wel vraagtekens opgeleverd, maar meeste zijn nu basis internationals. Laten we hopen dat ie hetzelfde heeft gedaan voor het nederlands elftal.

Met van gaal is het nooit saai. Door hem komt er weer een prikkeling en kijk ik toch reikhalzend uit naar het toernooi. Spektakel gegarandeerd. In het veld of anders buiten het veld. Voetbal hoort toch ook entertainment te zijn en geen exacte wetenschap? Hoop dat van gaal de groep voor een paar weken zodanig kan 'hypnotiseren' dat men boven zichzelf uitstijgt.

1 kampioenschap en 1x op de laatste dag het kampioenschap weg gegeven. Ik, als AZ"er vind hem echt de beste trainer van AZ!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren