Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik sta nog ver van Marcelo en Alaba vandaan, maar ik kom er wel’

Laatste update:

Jetro Willems lijkt op dit moment de eerste linksback te zijn voor Guus Hiddink. De bondscoach selecteerde de verdediger van PSV vrijdag voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije (28 maart) en het duel met Spanje (31 maart) en de twintigjarige Willems is blij dat hij de schifting heeft overleefd.

/

“Het is altijd weer een verrassing”, zegt de international in gesprek met FOX Sports. Hij weet niet of hij door Hiddink wordt gezien als de eerste optie voor de backpositie op links: “Ik probeer gewoon te laten zien wat ik in huis heb. Of ik er zin in heb? Natuurlijk, altijd.” Willems speelde dit seizoen tot dusver 23 competitiewedstrijden en daarin was hij goed voor één goal, elf assists, 61 gecreëerde kansen en 27 succesvolle voorzetten.

Willems maakt al met al een uitstekend seizoen door en beseft dat hij een van de steunpilaren is van PSV. “'Ik ben nog best jong, maar speel hier al vier jaar en dan neem je toch wat mee. Ik heb met Dries Mertens, Kevin Strootman en Mark van Bommel gespeeld. Die geven je wel wat extra's dus ik heb al een hoop ik mijn rugzak zitten. Wie de beste linksbacks van de wereld zijn? Marcelo en David Alaba. Ik sta nog ver van hen vandaan, maar kom er wel. Ik kom heel snel.”

Is Jetro Willems volgens jou de beste linksback voor Oranje?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jetro is wekelijks toch wel een van de uitblinkers bij Psv, ik hoop dat hij het deze keer ook bij Oranje kan laten zien en die wedstrijdjes tegen Spanje en Turkije zijn een uitstekende test voor hem.

20 maart 2015 om 23:25

Tja Alaba kan ook nog verdedigen dat kan Marcelo weer niet.......willems heeft denk ik een betere voorzet dan beide maar dat is dan ook het enige. Verdedigend is hij erg matig (die hebben wij ook in Amsterdam). Als hij verdedigend nog iets beter wordt kan het wel wat worden maar dan zou ik er nog 1 seizoen in NL aan vast knopen en niet naar een subtopper in Rusland gaan voor het geld

21 maart 2015 om 02:02

Willems heeft een betere voorzet dan beide? Ik weet het niet, ik heb Willems tegen Zenit weinig voorzetten zien geven. Vergeet niet dat elke back in de Eredivisie alle tijd krijgt om rustig een bal voor te geven heh. Je denkt toch niet dat dat in een grote competitie ook zomaar kan?

Daarbij vergis je niet in de trap van Alaba, dat is gewoon de beste schutter van Bayern, en neemt tegenwoordig de vrije trappen, staat hierin in de pikorde boven spelers als Robben en Schweinsteiger. Natuurlijk is een vrije trap niet hetzelfde als een voorzet maar voor beide moet je een goede trap hebben en ik heb Alaba dit seizoen al menig vrije trap van 30 meter in de kruising zien jagen.

Maar goed, Alaba, en in mindere mate Marcelo dat zijn dan ook wel gelijk 2 back's van wereldtop, Willems zal 3/4 stappen moeten maken voordat hij op dat niveau zit. Desalniettemin vind ik dat Willems dit seizoen flinke progressie doormaakt en misschien wel de beste linksback van Nederland op dit moment. Maar het niveau Marcelo/alaba zie ik hem nooit op komen daarvoor mist hij toch ook wel redelijk wat, is ook geen schande ik denk dat Willems in potentie gewoon een prima back is voor een club als Liverpool.

21 maart 2015 om 09:47

Tegen Zenit (in het Philips stadion) gaf hij genoeg goede voorzetten, speelde ook de verdedigers een paar keer goed weg met wat panna's. Terwijl verdedigend Hulk in z'n zak zat. Dat was een van de beste wedstrijden die ik van hem heb gezien.

20 maart 2015 om 23:53

Weer een titel dat ik dicht van: jongen wat zeg je nou, maar netjes gereageerd van jetro. Ik dacht weer dat jetro zei dat hij op het niveau marcelo en alaba kwam haha

21 maart 2015 om 07:47

Dat zegt hij toch ook? Hij zegt dat hij er ook komt en snel ook.

21 maart 2015 om 10:15

Ik schrok al. "Het zal toch niet boilesen zijn?" Maar toen was het willems.

Beste linksback van nederland! Zonde dat hij niet door feyenoord gescout is in de jeugd. Net als Depay en Strootman een Rotterdammer.

20 maart 2015 om 23:02

Depay werd op zijn negende gescout door Sparta (als ik het goed heb) daarna nam PSV hem over.

21 maart 2015 om 00:00

Met FC Utrecht als middenweg uiteraard

21 maart 2015 om 01:50

Utrecht,waar heb je het over?

21 maart 2015 om 07:16

Strootman heeft ie t over

Beter dan Alaba gaat ie alleen nooit worden denk ik

21 maart 2015 om 00:58

Hij is 20 alles kan nog, voor zijn leeftijd haalt hij een behoorlijk niveau.

Veel beter dan sommige 25-29 in Europa.

21 maart 2015 om 02:03

Alaba is ook nog maar 22 he en die speelt al een paar jaar op monsterniveau. Gevalletje buitencategorie als je t mij vraagt

Hahah dat zijn ook niet zomaar namen die die noemt. Dat niveau ga je niet zo 1,2,3 halen Jetro. Talent zat, zeker offensief net zoals bij toppers als Marcelo, Alaba en Alba. Willems is goed en talentvol maar zo talentvol? Ik betwijfel het maar laat het maar zien.

20 maart 2015 om 23:15

Ik vind niet dat hij zich met een Alaba moet vergelijken.
Alaba is verdedigend sterker en ik betwijfel dat Willems dat ooit zal worden.

Aanvallend is hij top maar je krijgt problemen zodra je tegen een ploeg moet spelen met een goede rechtsbuiten en een opkomende rechtsback.

Als je een goed centrum hebt dan is hij een absurd lekkere back en voor Oranje moet hij voor de back positie gaan. Maar ik denk dat hij voetballend het meeste kan brengen als je hem links mid zet.
Dan zal er minder druk zijn op zijn verdedigende kwaliteiten (want die heeft hij niet) en kan hij zich veel meer focussen op het opkomen en aanvallen.

20 maart 2015 om 23:22

Kan niet anders dan met je eens zijn.
Alaba speelt volgens mij ook veel op middenveld nu met Bernat als linksback. Alaba is eigenlijk een heel andere speler.
Voor Willems lijkt me die beroemde tussenstap eigenlijk ook geen goed idee. Bijvoorbeeld Everton. Baines is daar de LB voor zover ik weet, worden vaak in de verdediging gedrukt want tsja er zijn eenmaal een stuk of 5-6 ploegen beter. Willems zal daar niet uitblinken door verdedigende gebreken. Liverpool lijkt me beter, kan je meer aanvallen. Maar niveau Alaba lijkt mij ondenkbaar. Marcelo ook maar niveau net daaronder zoals Evra, Baines of Kolarov is verre van een schande.

21 maart 2015 om 00:07

Je weet dat Evra een tijdje de beste LB ter wereld was hè?

21 maart 2015 om 00:11

Zekers Ajaxcunian. In zijn piek bij Unted was hij geweldig. Ik had het ook over huidige vorm bij Juventus. Zeer degelijk en bruikbaar bij een zeer sterke ploeg. Maar niet de absolute top. Niveau Evra van jaar of 5 geleden word erg moeilijk te evenaren voor Willems.

Beter als Alaba wordt hij denk ik niet. Alaba is verdedigend beter, en heeft eem goede trap. Het wordt wel een goede LB. Voor een aanvallende club is hij ideaal.

Dat is de goede mentaliteit

Verdedigen kan die nog steeds niet, al heet je el ghazi, chery, sinkgraven, langs Willems kom je toch wel. Alleen hij kan verschrikkelijk goed aanvallen en heeft een geweldige traptechniek.

21 maart 2015 om 08:42

Hij heeft verdedigend gezien een enorme stap gezet. Eerst was het inderdaad zo dat die namen er met gemak langskwamen. Maar dat is nu echt niet meer zo. Hulk die moest na een helft al van kant wisselen omdat hij er gewoon niet aan de pas kwam tegen Willems.

Lijkt me ook geen schande als je niveau van die 2 niet haalt, iets onder dat niveau betekent gewoon een topclub, zeker met kwaliteiten die jetro ontegenzeggelijk heeft

21 maart 2015 om 00:03

Willems zelf is er anders van overtuigd dat hij op dat niveau gaat komen en snel ook. Bescheidenheid siert de mens. Ik ben benieuwd of hij zichzelf moet gaan teleurstellen in de toekomst of dat hij het kan gaan waarmaken

21 maart 2015 om 01:34

Hoe kom jij bij 'en snel ook'?

21 maart 2015 om 06:47

Willems zegt in het interview:

"wie de beste linksbacks van de wereld zijn? Marcelo en David Alaba. Ik sta nog ver van hen vandaan, maar kom er wel. Ik kom heel snel."

Dat laatste dus...

El Ghazi bezorgde hem toch wel nachtmerries hoor.

20 maart 2015 om 23:15

Dus? Alaba en Marcelo hebben nooit moeite met een tegenstander?

21 maart 2015 om 00:29

Zeg ik dat? Ik geef hiermee alleen aan dat hij nog veel te leren heeft, als een speler als El Ghazi (een groot en goed talent natuurlijk maar heeft nog veel te leren) je zo ongelofelijk wegspeelt dan mag je nog wel eventjes wachten met dit soort praatjes.

21 maart 2015 om 00:30

Tsja, je hebt er wel eens mindere wedstrijden tussen zitten.
Hulk moest van kant wisselen omdat hij kapot gespeeld werd

21 maart 2015 om 09:22

Linksback is toch geen verdedigende positie meer. Alba werd ook keer op keer te kijk gezet door El Ghazi...

Waarom denk je dat Paris met zowel Marquinhos, Luiz als Silva speelt? Dan heeft Maxwell vrij spel en blijven er ipv 2, 3 reuzen achterin... Juventus idem en zelfs bij Barcelona zag je Mascherano wel heel ver terug als verdedigende middenvelder van de week.

Respect hoor Jetro! Na alle negativiteit en kritiek, toch terug komen en wekelijks zijn hoge niveau vast houden, en dat voor zo'n jonge jongen. Ongetwijfeld de beste linksback die we hebben, en in potentie een absolute wereldtopper!

Toen ik de titel las, dacht ik dat Boilessen dit zei .

Jetro is bezig met een uitstekend seizoen. Aanvallend top, verdedigend minder maar de beste lb in de Eredivisie. Alleen zijn voorzetten al, heerlijk!

20 maart 2015 om 23:54

Dat had ik niet, ik vind het een typische Willems uitspraak en wist gelijk dat hij het zei.
Willems is erg overtuigd van zichzelf en spreekt dat ook uit. Soms neigt het een tikkeltje naar zelfoverschatting en zelfingenomenheid. Maar goed, op een gebrek aan zelfvertrouwen kun je hem niet betrappen.
Verdedigend vind ik dat hij nog veel kan leren, aanvallend wordt hij steeds beter met zijn individuele acties en mooie, zuivere trap.

ik vind Willems qua speler niet slecht. Goede aanvallende (wing)back, maar verdedigend laat hij veel steekjes vallen. Weet niet of dit gemakzucht is of gebrek aan kwaliteit is, maar als hij de absolute top wil halen zal hij toch dit moeten verbeteren. Als je nu al in de eredivisie vrij zwak bent daarin, heb je bij de Europese top niks te zoeken. Past misschien het beste in 3-5-2 of 3-4-3 als wingback of linkshalf met een sterk blok achter hem.
Alleen zijn karakter, pfff. Is nu al verbeterd maar man o man, af en toe zo'n naar ventje. Zijn attitude moet wel positiever en met name professioneler worden.

20 maart 2015 om 23:20

Vraag me af of het zn karakter of iq is. Hopelijk heb ik het mis en is het zn karakter, dat kan nog veranderen. N top linksback zouden we wel kunnen gebruiken

20 maart 2015 om 23:46

Ja hij komt niet altijd heel slim over. Vaak ook desinteresse volgens mij. Laten we hopen dat hij zich positief door-ontwikkelt en een goede begeleider krijgt. De spoeling op links is heel erg dun.

21 maart 2015 om 00:21

Kan me nog goed herinneren, hoe hij als sullig bij Jermaine Lens stond in de catacombe van de Kuip, toen Lens Joris Mathijssen op stond te wachten. Willems maakte toen niet een bijster snuggere indruk op mij als het macho waakhondje van Lens met de camera's gericht op de situatie.
Maar misschien was het nog zijn jeugdigheid onbezonnenheid en is hij een laatbloeier wat betreft volwassenheid.

Vind t nog al n niveau verschil tussen marcelo en alaba. Aanvallend valt t miss nog wel mee maar verdedigend is alaba toch echt beter en dan schiet ie er tegenwoordig ook nog geregeld n vrije trap in

Ik hoop dat Willems ook mentaal sterk is en niet op deze leeftijd gelijk naar een topclub gaat voor het grote geld.
Laat hem maar bewijzen dat hij ook in het buiteland kan presteren.

21 maart 2015 om 00:05

Zijn spel past enkel bij een topclub, of in ieder geval bij een club die het merendeel van zijn wedstrijden de betere is.

Wel grappig roep al sinds dat ik willems in de jeugd bij psv zag spelen dat hij een grote wordt en toen die doorbrak in het eerste waren de meeste hier de mening van johan derksen aan het prediken en nu is hij volgens de poll de beste linksback van nl

20 maart 2015 om 23:36

Grappig maar volgens mij komt hij van de jeugd van Sparta vandaan. Redelijk knap dat jij dat al hebt kunnen zien maestro.

20 maart 2015 om 23:45

Jij kan ook lekker uit je nek kletsen. Jetro Willems heeft nooit in de jeugd van PSV gespeeld. Willems is op 17-jarige leeftijd namelijk overgenomen van Sparta Rotterdam, en speelde al meteen in het 1e van PSV.

Deze jongen moet verdedigend meer zijn man staan en dan kan hij de volgende stap maken naar een club als Mönchengladbach. Daar kan hij veel spelen en misschien ook CL spelen.

Precies wat met Willems aan de hand is:"ik kom er wel".

Hij had al een stuk verder kunnen zijn als je ziet waar hij twee jaar geleden stond. Voornamelijk verdedigend.

Alba met alaba beste linksbacks

Draait een geweldig seizoen en wordt ook verdedigend steeds beter. Wil hij bij de absolute top komen moet hij dit blijven verbeteren. In Jetro zie ik vooral een ijzersterke linkshalf op een 4 mans middenveld.

Deze jongen zit vol zelfvertrouwen. Oranje heeft een linksback probleem sinds Gio gestopt is en zie hier, eindelijk een opvolger!!. Mensen zeik hem niet zo af. Het is ons enige linksback, geeft die jongen wat krediet. Hij is zoveel afgezeken, dit is zijn beschermmechanisme tegen die negativiteit!!

21 maart 2015 om 02:31

Doe mij dan maar Kuijt op de back positie. Willems vind ik helemaal niks en zit simpelweg dik aan zijn top. Man man, ieder mens met 2 benen kan in 90 minuten een aardige voorzet geven en daarbij ook nog kunnen verdedigen.

21 maart 2015 om 07:02

Dat hij onze enige linksback is voor Oranje, betwijfel ik. Blind en Pieters zijn ook opties. Hij heeft een goede aanvallende actie en een mooie voorzet, maar verdedigend komt hij nog te kort.
Als je hem als linksback wilt gebruiken, dan moet je dat met de posities daar omheen compenseren en de opstelling afstellen op zijn defensieve tekortkomingen. Het is maar wat je prioriteit is.
En niet afzeiken? Ik vraag me af of het een beschermingsmechanisme is om zich te wapenen tegen negativiteit.
Hij komt me meer over als een jongen die nog denkt, dat hij het middelpunt van de wereld is en de rest om hem heen draait. Een beetje puberale houding nog. Daar mag je best een beetje cynisch op reageren.
(En voordat ik daar weer opmerkingen over krijg: nee, ik ken hem niet persoonlijk, zo komt hij slechts op mij over.)

21 maart 2015 om 07:13

Blind is net voor de verdediging een vele betere optie, alleen moet ie daar concureren met N de Jong... Wordt dringen op 't middenveld met Sneijder Strootman Blind Klaassen Clasie de Jong en Wijnaldum... Bazoer zal binnekort ook wel in beeld komen...

21 maart 2015 om 07:29

Blind is op het middenveld als cvm idd ook een prima optie, maar zoals je als zegt, de concurrentie is groot voor de middenveldposities momenteel. En de linksback positie is dun bezaaid en dat maakt Blind die plek een belangrijke kandidaat.

21 maart 2015 om 16:10

Beste Wim_d, het uitermate fijn dat deze jongen op dit moment vol zelfvertrouwen zit, maar kunnen we voor de duidelijkheid niet stellen dat de eredivisie een ware speeltuin is, waarbij de "topspeler" verre van getest worden? Verdedigend gezien is hij niet heel sterk, maar welke links- of rechtsback is dat tegenwoordig wel? Hij staat nu eindelijk eens op en om zich zo meteen echt te kunnen meten met een Alaba en een Marcelo zal hij ze oversteek naar een Europese topclub moeten maken. Voor het Nl-elftal is hij één van de opties en misschien wel de beste, maar dit zegt eigenlijk genoeg over het gebrek aan fatsoenlijke linkervleugelverdedigers. Laten we hopen dat hij Europese topper wordt, de kwaliteit is er, maar ik twijfel nog een beetje aan zijn mentaliteit.

Haha die laatste zin; ik kom heel snel...

Als je Jordy Alba hebt gezien afgelopen woensdag, mag je die ook in dat rijtje zetten! Tjah voor Oranje is er niet echt een betere momenteel, maar vind Willems geen sterke verdediger...

Linksback wordt steeds minder een positie waarin je verdedigende taken krijgt. Zie Paris vorige week met Luiz, Silva en Marquinhos spelen... Dan is het als Maxwell zijnde wel heerlijk voetballen hoor!!

In de huidige vorm vind ik Willems Europese subtop. Alaba, Alba, Maxwell en Marcelo zijn wereldtop.

Rojo, Azpilicueta, Kolarov, Gibbs, Clichy vind ik allemaal minder... Hier zie je ook meteen de zwakte van het aanvallende spel in Engeland. Er zit geen verassing in.

Ik denk als je Willems nu bij Real zet ipv Marcelo dat Willems het beter doet.

Is natuurlijk met afstand de beste linksback van de Eredivisie en heeft zich enorm ontwikkeld. Toch vind ik zijn houding een beetje storend, ik kan natuurlijk niet oordelen hoe hij werkelijk is maar ik vind hem toch een beetje een arrogante uitstraling hebben.

Waar zijn potentie ligt is lastig te zeggen, daarvoor is hij simpelweg nog te weinig getest. Niveau Alaba lijkt me net zo onmogelijk als Depay die het niveau van Ronaldo zal halen, is niet realistisch want je hebt het hier over buitencategorie, maar het is goed dat hij zichzelf zulke hoge doelen stelt. Niks mis mee natuurlijk.

Ik denk dat als hij een stabiele linksback van het niveau Kolarov, Clichy, Moreno wordt dat hij het al prima heeft gedaan. En wie weet zal hij een echte topper worden.

Welke potentiële andere links back hebben we eigenlijk opgeroepen? Blind?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren