Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik denk niet dat Ajax het erg vindt dat Schalke favoriet is’

Laatste update:

Ajax bereikte donderdagavond de kwartfinales van de Europa League door af te rekenen met FC Kopenhagen. Vrijdag werden de Amsterdammers gekoppeld aan Schalke 04, de oude club van Youri Mulder. De oud-international volgt de verrichtingen van de club uit Gelsenkirchen nog op de voet en denkt dat Ajax niet kansloos is tegen de club uit de Bundesliga.

"Ik schat dat Schalke wel te doen is voor Ajax”, vertelt Mulder op de website van de NOS. “Het is een beetje een onvoorspelbare ploeg. Ze wisselen goede uitslagen af met bijvoorbeeld een maand lang geen zege. Er zit niet echt consistentie in."

Mulder, die met Schalke twintig jaar geleden de UEFA Cup won, voorspelt een zware uitwedstrijd voor Ajax. "Het zal een behoorlijke heksenketel zijn in Gelsenkirchen. Op het veld kun je goed, technisch combinatievoetbal spelen. Dat zou Ajax moeten liggen. Maar ze moeten wel zorgen dat ze vaak de bal hebben, dus dat Schalke veel moet lopen. Anders maken ze er een fysieke strijd van”, aldus Mulder, die een voorkeur heeft voor de winnaar: "Ik hoop natuurlijk ergens op Schalke."

Erik Meijer, oud-speler van onder meer Bayer Leverkusen en Alemannia Aachen, acht Ajax in staat om de halve finale te halen. "Ajax heeft tegen alle ploegen een minpunt en dat is dat ze minder ervaring hebben. Dat wil niet zeggen dat je minder bent. Ik denk wel dat Schalke te pakken is. (…) Het zou zo maar kunnen dat Ajax Schalke pakt. Dat zou goed zijn voor het Nederlandse voetbal”, tekent Ajax Showtime op uit zijn mond. "Ik denk ook niet dat Ajax het erg vindt dat Schalke favoriet is en dat Ajax misschien voor een kleine verrassing kan zorgen om als relatief klein land een grote Duitse ploeg eruit te knikkeren."

Dit is de loting voor de kwartfinales van de Europa League! #afca #ajax #schalke04 #uel

A post shared by Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) on

Bereikt Ajax de halve finale van de Europa League?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vind echt dat iedereen in een jubelstemming is. Ja, Schalke staat elfde, maar waar zou Ajax staan in de bundesliga?

Max Meyer, Leon Goretzka, Johannes Geis .. pff, die hebben gewoon het toekomstige Mannschaft middenrif!

Tuurlijk hoop ik op nog een ronde verder, maar ik acht ze geen grote kans!

17 maart 2017 om 23:02

Ik geloof dat niemand in een absolute jubelstemming verkeerd, maar als je kijkt naar wat we hadden kunnen loten: OL, Man U, Genk, Besiktas dan denk ik dat Schalke 04 ons qua speelstijl een stuk beter ligt. Ja het wordt onze grootste uitdaging tot nu toe, maar ik denk dat alleen Celta en Anderlecht misschien nog betere lotingen zouden zijn, voor de rest niet. Vandaar dat we in ieder geval niet ongunstig geloot hebben. En biedt het ons, ondanks dat we de underdog zijn, perspectief.

17 maart 2017 om 23:06

Dan had ik nog liever Genk dan Schalke gehad

17 maart 2017 om 23:12

Weet ik zo net nog niet. In ieder geval speelt Genk het type voetbal waar Ajax het over het algemeen lastig mee heeft, en zijn ze bezig aan een goede reeks, waar ze onder andere gedeeld koploper Club Brugge hebben verslagen, en hun laatste wedstrijd 4-0 wonnen.

18 maart 2017 om 00:38

Brugge ging er ook dik af tegen Kopenhagen ;p

17 maart 2017 om 23:04

Omdat het nog altijd gunstiger is dan Man United of OL. Dan kun je beter Schalke 04 loten en ja er is echt geen spraken van onderschatting mocht je dat denken.

17 maart 2017 om 23:07

Naldo en Embolo geblesseerd, aanval niet overdreven goed en achterin Kolasicec, Howedes en Fahrmann die goed zijn maar die andere twee in de verdediging zijn niet onklopbaar. Tuurlijk heeft Schalke een goed team, zal niemand kunnen ontkennen maar de ploeg is niet onklopbaar. Als je de eerste wedstrijd kan zorgen dat ze niet scoren en er zelf 1 in kan prikken dan geef ik Ajax een goede kans, zal zich vanzelf wel uitwijzen. Vond ze niet heel overtuigend tegen BMG en ze zijn met het nodige geluk langs Gladbach gekomen. Gaat pittig worden maar geef ze meer kans als tegen Man U, Lyon, Celta en Besiktas. Celta zal dan met de sterkste 11 aantreden en dan schat ik ze net iets hoger in.

17 maart 2017 om 23:16

@ Wolterx

Maar qua speelstijl is daar veel te halen voor Ajax, tegen een voetballend team acht ik Ajax in ieder geval altijd in staat om kansen te creeren, en zolang het achterin zo solide staat als gisteren, acht ik ons defensief zelfs superieur aan Celta. Zie ons alleen graag tegen een nieuwe tegenstander spelen dus wat betreft ben ik blij met deze loting.

17 maart 2017 om 23:55

Ik denk dat het echt af gaat hangen van hoe goed het vizier afgesteld staat, als Ziyech ze goed raakt of Dolberg zijn dag heeft dan gaan er zeker kansen komen, als je de eerste 2 kansen binnenprikt sta je er goed voor.

17 maart 2017 om 23:11

Achjaa, Ajax zou inderdaad zeker geen kampioen worden van Duitsland. Maar 30 punten uit 24 wedstrijden? ... Vooral als je kijk wat er boven Schalke staat.. Het is nou niet zo dat het net de premier league is met 6 absolute topclubs..

Eerst thuis, dan uit.. Is vaak een nadeel, tot je eigenlijk verlenging moet spelen. Dan vind ik het ineens een heel voordeel, aangezien jou goals dan nog steeds dubbel tellen. Maar een Schalke over twee wedstrijden verslaan acht ik makkelijker dan Manchester United.

Jammer dat er niet gelijk door geloot werd.

Zou fantastisch zijn als Manchester - Anderlecht / Besiktas - Lyon elkaar in de halve finale tegen komen, en de winnaar van Ajax - Schalke tegen Celta - Genk zou moeten. Ajax - Genk in een halve finale zou schitterend zijn. Ik gun onze zuiderburen ook wel een finale plek... Tot dat Ajax daadwerkelijk in de 1/2 finale met hen moet strijden :P

18 maart 2017 om 10:30

Maar al was ajax in de bundesliga dan waren spelers als eriksen, sneijder, huntelaar nooit weggegaan en had het ook bvb balotelli kunnen aantrekken omdat ze beter kunnen uitbetalen.

17 maart 2017 om 23:17

Ik denk ook niet dat iedereen bij Ajax in jubelstemming is. Waar we blij om zijn is dat we geen Manchester, OL of Besiktas hebben geloot. Dat zou veel zwaarder zijn geweest.

Wordt Schalke een makkie? Absoluut niet! Is het te doen? Waarom niet? Als Ajax speelt zoals ze gisteren speelden, maken we zelfs een reële kans.

17 maart 2017 om 23:19

Nouja jubelstemming. Ik ben zeker tevreden. Win je van Schalke dan doe je het geweldig en sta je in de halve finale. Verlies je dan is dat niet gek en heb je een goed toernooi gespeeld.

Ik vind het veel vervelender om ploegen als Genk te loten. Win je die dan zeurt iedereen over een makkelijke loting. Verlies je hem dan hoor je het over 10 jaar nog. Valt geen eer aan te behalen.

Daarnaast is Schalke een wedstrijd waar je als uitsupporter goed heen kunt, hebben ze in Huntelaar een oud Ajacied en is het een mooi affiche.

17 maart 2017 om 23:29

Ziyech de jong klaasen kan daar opzich soort van mee concureren zeker ziyech wn klaasen

17 maart 2017 om 23:53

Ajax zou met het huidige beleid en met het budget van een Bundesliga club kampioenskandidaat zijn. Voordat de grote kloof ontstond door oa het Bosman-arrest, heb ik Ajax Bayern Munchen nog helemaal weg zien spelen in het olympisch stadion met 5-2 en dat was nog magertjes. Vervolgens overklast Ajax Real Madrid in het Bernabeu waarna ze een zeldzaam staande ovatie van het thuispubliek krijgen, vrijwel nooit vertoond.

Ik begrijp dat je nu gaat zeggen: " Dat was toen, de tijdens zijn veranderd " Maar jouw vergelijking met als Ajax in de Bundesliga zou spelen is minstens zo krom.

18 maart 2017 om 00:08

Maar hoop op zelfde scenario als met de jonge honden eerst de europa leage winnen en jaar daarna de CL ;-)

18 maart 2017 om 00:53

Natuurlijk heeft Ajax kans. Zo goed doet Schalke het dit seizoen niet en ze hebben ook nog eens blessures. Het is gewoon een goede loting aangezien er betere ploegen geloot konden worden dan Schalke.

18 maart 2017 om 02:40

Alle drie zullen ze in de toekomst weinig tot niet in die mannschaft spelen. Modale spelers, niet meer dan dat.

18 maart 2017 om 06:27

Wat een onzin weer van waar zou Ajax staan in de Bundesliga. Dat kan je nooit zeggen omdat Ajax dan ook een heel andere omzet zou hebben en dus hele andere spelers zou kunnen aantrekken.
Het is niet de makkelijkste loting maar er waren nog wel betere teams die je kan loten. En als Bosz zijn mannen net zo gemotiveerd krijgt als afgelopen donderdag wil ik het nog wel eens zien dan kan je heel veel tegenstanders het moeilijk maken.
Ik vindt het alleen jammer dat we eerst thuis moeten spelen, had liever gezien eerst uit en dan pas thuis maarja nu moet je thuis meteen goed aan de bak.

18 maart 2017 om 06:57

Gewoon per wedstrijd bekijken. Het is niet onmogelijk.

18 maart 2017 om 07:00

Het is gewoon moeilijk om hier iets op te voorspellen. De loting had slechter gekunt!
Het is gewoon 50/50!

Persoonlijk vind ik Ajax favoriet. Misschien een jong elftal, maar met enorme potentie. Tegen elke ploeg die nu nog in het toernooi zit is Ajax in staat om te winnen. Schalke is ook niet meer het Schalke van weleer. Daarnaast is het misschien goed om te beseffen dat Ajax doodeenvoudig door de poulefase is gekomen en daarna 2 ploegen heeft uitgeschakeld die nummer 3 in de CL zijn geworden. Dat zegt genoeg over de mogelijkheden.

Ik snap die meningen niet de het hebben over jubelstemming. Het is een gunstige loting in plaats van nagenoeg kansloos, is er nu een normale kans. Niemand zegt twee vingers in de neus, maar iedereen is het erover eens dat het slechter had gekund.

Schalke zal er hetzelfde over denken. Liever had ik gehad dat zij dachten twee vingers in de neus, maar dat zal niet zo zijn. Heel Europa heeft gisteren kunnen zien dat een tegenstander werd gedegradeerd tot een stel klunzige houthakkers. Maar inmiddels hebben ze ook door dat die houthakkers in Europa tot aan de ontmoeting met Ajax nauwelijks goals tegen kregen en alleen hadden verloren van de kampioen van Engeland.

18 maart 2017 om 00:05

Daarom alleen al is het zo jammer dat er niet een 4 al 5 - 0 op het scorebord verscheen. Dat zou ook volkomen terecht zijn geweest.

18 maart 2017 om 04:59

Heel Europa? Alsof iemand in het buitenland geïnteresseerd is in een wedstrijd tussen een Deens en Nederlands clubje. On: het zal denk ik 50/50 zijn

18 maart 2017 om 07:01

Resultaat van Ajax is de hele wereld over gegaan.

18 maart 2017 om 09:56

Heb jij de samenvattingen van de wedatrijden niet gezien dan Darkraver? Jij denkt niet dat ze dat ook in het buitenland hebben gezien. De samenvatting van Ajax hebben ze zeker er tussen uitgeknipt. Je bent een grapjas!

Echt een prima loting voor Ajax. Natuurlijk is Schalke een prima ploeg en is de kans max 50% dat Ajax doorgaat. Alleen moet je blij zijn dat je ManU, Besiktas en Lyon niet loot. Tegen de rest maak je altijd kans. Schalke is wisselvallig; je moet gewoon geluk hebben. Maar als ze de energie erin leggen die ze er gister in legde is een heleboel mogelijk.

18 maart 2017 om 00:19

Ze staan 11e in Duitsland. Ze hebben aanvallend een enorm probleem. En dat heet scorend vermogen. Ik zie Ajax als duidelijke favoriet.

18 maart 2017 om 00:27

Ik zie Ajax(als fan) niet als duidelijke favoriet. Omdat Schalke ondanks de 11e plaats tot veel in staat is. BMG(weliswaar met geluk) uitschakelen is niet niks. Maar dat ze echt kansen hebben ben ik zeker met je eens m.

Ik ben in jubelstemming. Schalke heeft een paar grote namen, maar aanvallend is het echt drie keer niks. Er is daar niemand die dit seizoen vaker dan 5 keer gescoord heeft in de competitie. Aanvallend stelt het echt niet zoveel voor.
Is dit nou echt het team waar Ajax zo bang voor moet zijn? Draaien matig in de competitie en hebben nog niet laten zien van wereldklasse te zijn. Ik heb het gevoel dat er hier veel zijn die meer onder de indruk zijn van de naam dan van de prestaties.

18 maart 2017 om 11:45

Wat wel een nadeel is, is dat Schalke nergens meer voor speelt buiten de Europa League. Dat is de enige manier waarmee ze het seizoen nog kunnen redden.

Het is in elk geval een erg mooie wedstrijd, Ik zeg 50/50. Het zou toch wel vet zijn mocht Ajax gewoon de Europa League winnen. Dat zou de club echt een hele grote en goede boest geven. Ook qua aantrekken van spelers etc

Het was op voorhand duidelijk dat je liever geen Man United, Besiktas of Lyon wilt loten. United heeft verre weg de sterkste selectie van de resterende clubs, Lyon maakt veel indruk en ook Besiktas is bezig aan een goed seizoen. Als Ajax deze tegenstanders had getroffen zou hebben zou je met een plek in de halve finale een enorme stunt uithalen.

Van de rest van de ploegen had ik Anderlecht het hoogste ingeschat. Staan goed in de competitie en hebben Europees ook uitstekend gepresteerd, met o.a de uitschakeling van Zenit als hoogtepunt.
Ook de andere tegestanders zijn zeker geen slechte elftallen, maar hebben als voordeel dat ze wisselvalliger zijn. Genk staat 8ste in Belgie, Schalke 11de in Duitsland en Celta 12de in Spanje. Toch laten ze regelmatig zien (zowel in eigen land als in de EL) dat ze uitstekende selecties hebben.

Vanaf nu wordt het toch gewoon niet meer makkelijk, alles wat we nu pakken is gewoon bonus. Natuurlijk dromen we allemaal stiekem van die beker, maar dat is totaal nog niet inzicht. Van wedstrijd naar wedstrijd leven, en dan gaan we wel zien hoever dat ons uiteindelijk brengt.

Mooi toch een ouderwetse Nld_Dld .voor de supporters is de uitwedstrijd mooi te doen. Laat Maar komen deze wedstrijd. Weer een mooie gelegenheid voor de spelers van Ajax om te laten zien wat ze kunnen ....

+punt is dat we op zijn Duits kunnen spelen met Younes en Westermann

Het gevaar voor Ajax is dat ze geforceerd op zoek gaan naar een goal in de thuiswedstrijd en dan volledig worden weg-gecounterd. Opgezweept door het publiek zal deze jonge ploeg wellicht iets te gretig op zoek gaan naar een goal terwijl een 0-0 gewoon een uitstekende uitgangspositie zou zijn.

Het gaat over 2 wedstrijden, als de Ajacieden die gedachte goed ingeprint krijgen zie ik ze best doorgaan, in deze fase vd Europa League zijn er wel vaker verassingen.

18 maart 2017 om 11:48

Ik wil absoluut geen kwaad woord spreken over de Boer, maar ik heb het idee dat Bosz het voor elkaar krijgt om de jongens op een minder naïeve manier de wedstrijd in te gaan. Onder de Boer was het soms wat onbevangen en naïef in europese wedstrijden waar Bosz voor meer zekerheid lijkt te zorgen

18 maart 2017 om 12:27

Dat zou heel goed kunnen inderdaad. Al moet ik zeggen dat ik vond dat ze tegen Kopenhagen thuis wel heel erg veel risico namen de laatste 10 minuten om de 3-0 te maken. Diverse situaties waarin ze makkelijk hadden kunnen kiezen voor balbezit maar toch nog een actie wilde maken rond de 16 bijvoorbeeld met menig maal een counter als gevolg. Tegen Schalke kan dat eerder funest zijn dan in het geval van Kopenhagen.

Ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren als Ajax de 1/2 finale haalt.. Als zij dan eerst uit loten moeten zij op 11 - 5 de return. Echter is de Arena dan al omgebouwd voor de show van Armin van Buuren op 12 - 5.. Zal de UEFA dan gewoon uit/thuis wisselen of zou Ajax dan een vervangend stadion moeten zoeken?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren