Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik denk dat Daley Blind mijn meest consistente speler is geweest’

Laatste update:

Louis van Gaal ging vijf jaar geleden met hoge verwachtingen aan de slag bij Manchester United, maar zijn periode op Old Trafford liep op sportief gebied uit op een teleurstelling. De ervaren oefenmeester won alleen de FA Cup met the Red Devils en werd twee jaar na zijn aanstelling de laan uitgestuurd. In een uitgebreid interview met The Guardian blikt hij maandag terug op zijn periode in Manchester en laat hij doorschemeren destijds niet tevreden te zijn geweest met de selectie die hij tot zijn beschikking had.

“Ik denk dat David de Gea het fantastisch heeft gedaan, maar het zegt genoeg dat ik flink moet nadenken over andere spelers die het goed deden. Luke Shaw begon erg goed, maar hij werd eruit geschopt door PSV (een gebroken been na een tackle door Héctor Moreno, red.). Shaw was bovengemiddeld. Ander Herrera ook, hij begon niet zo goed maar hij werd steeds belangrijker vanwege zijn inspirerende gedrag en zijn coachende kwaliteiten. Ik denk dat Daley Blind over het algemeen mijn meest consistente speler is geweest met zijn geweldige kwaliteiten in de opbouw”, somt hij op.

Juan Mata was ook een kwaliteitsspeler met veel creativiteit, ik was blij dat hij er was omdat we weinig creatieve spelers hadden. Daarom speelden we wat door veel mensen ‘saai voetbal’ werd genoemd. We hadden niet veel creatieve spelers die het tempo aan de bal konden verhogen of verticale passes konden geven. Maar het was beter dan het parkeren van de bus, denk ik.” Van Gaal kreeg met Ángel Di María en Memphis Depay wel twee grote aankopen die voor de nodige creativiteit moesten zorgen, maar de oefenmeester was over het algemeen niet onder de indruk van het transferbeleid van zijn club.

“Manchester United heeft, naar mijn mening, op het gebied van scouting niet de juiste organisatie staan om de beste spelers af te leveren. Op het gebied van opleiding kun je ook niet zeggen dat het allemaal enorm goed is, hoeveel spelers breken er nou door? Ik denk dat de structuur binnen de organisatie veranderd moet worden, omdat ik denk dat de balans tussen het voetballende gedeelte en de commerciële afdeling op dit moment niet goed is. Die balans slaat zelfs door richting het commerciële.”

Denk jij dat Manchester United binnen drie seizoenen weer echt mee gaat strijden om de Engelse landstitel?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De problemen liggen echt niet aan de coach maar intern en daar moeten ze de lek dichten.

In de CL dit seizoen ook (samen met Tadic)

Je kan het weer zien als dat Van Gaal met de vinger na een ander wijst, maar volgens mij heeft hij hier groot gelijk. United koopt dramatisch in de laatste jaren. Zelfs City dat als koopclub word gezien betrapt ik op een betere visie en beleid.

3 juni 2019 om 13:28

Je kan veel over Manchester City zeggen, maar niet dat ze geen goed beleid voeren met een duidelijke visie onder Pep Guardiola!

3 juni 2019 om 14:47

Vergeet Txiki Begiristain niet, hij en Pep vormen een goed tandem.

3 juni 2019 om 13:36

Van Gaal is net zo debet aan het slechte inkopen als Moyes en Mourinho.
Zeker in zijn 2e jaar met zowel Schweinsteiger als Schneiderlin, geen vervanger voor van persie en teveel betaald voor Depat

3 juni 2019 om 14:51

Schneiderlin was op dat moment geen slechte aankoop vond ik, bij Southampton leek hij precies de missende schakel te zijn dat United nodig had. Achteraf gezien is hij compleet mislukt, want hij heeft zijn Southampton niveau nooit meer gehaald. Schweinsteiger was inderdaad een grote blunder. Ook die hele situatie met di Maria valt Van Gaal wel voor een groot deel aan te rekenen.

Het verhaal Daley Blind is bekend. Word altijd enorm onderschat en als het niet goed loopt, word zijn naam als eerste genoemd. Vaak krijg je te horen dat hij nooit bij Ajax, United en Oranje had gezeten als zijn vader geen Danny Blind had geheten.

3 juni 2019 om 13:23

We moeten nu niet doen alsof Blind altijd de nationale pispaal is geweest. In zijn eerste seizoenen bij Ajax was hij ook vaak slecht. Hij was traag, oogde lusteloos en maakte veel fouten. Des te knapper hoe hij zichzelf toch heeft opgewerkt naar een prachtig niveau. Nu hij het goed doet, krijgt hij daar ook de waardering voor. Toen hij slecht speelde, floot men hem uit. Of dat 'normaal' is valt te betwisten, maar het is niets nieuws en het treft heus niet alleen Blind.

3 juni 2019 om 15:16

@Tim_VK, lees de reactie van @Barqa hier direct onder eens, dan zie je precies wat AFCAjax0164 bedoeld. Hij heeft groot gelijk. Blind wordt stelselmatig door een grote groep afgezeken. Ik ben het daar niet mee eens. En gelukkig zijn er meer die zo denken maar er zijn er ook vele zoals @Barqa die wel zo denken. Dat mag maar we moeten niet doen of dat ook nu nog, niet gebeurd.

3 juni 2019 om 15:42

Maar men mag toch kritisch op Blind zijn? Dat is nu eenmaal je lot als je voetbalt voor een club met een grote aanhang; veel verschillende meningen en helaas niet allemaal positief. En om eerlijk te zijn, denk ik dat Blind nooit profvoetballer was geworden als hij deze achternaam niet had. Want pas op latere leeftijd heeft hij zich kunnen aanpassen aan het tempo van de Eredivisie en inmiddels zelfs meer dan dat. Een ander was wellicht al in de jeugd weggestuurd...

De kritieken op de Blind van nu vind ik niet terecht van Barqa. Hij is echt een van de steunpilaren van dit Ajax en is heel slim gaan voetballen, naar z'n kwaliteiten. Heb ik veel bewondering voor! De CL-uitschakeling valt hem ook totaal niet te verwijten, zonder Blind was Ajax waarschijnlijk niet zo ver gekomen.

3 juni 2019 om 13:26

En daarom zat hij ook steeds op de bank. Zelfs bij van Gaal. Is ook echt de enige speler die van Gaal zelf heeft gehaald. Waarom weet ik nog steeds niet.

Ook nu bij Ajax hoor ik iedereen zeggen hij is belangrijk bij Ajax. Hoe dan? Mensen op hun plek zetten? Kom op man, zelf staat hij heel vaak fout te verdedigen...

Door zijn vader speelt hij nu bij Ajax... niet meer nuet minder. Soms moet je dat geluk hebben.

Ik zeg nog steeds een voetballer die niks toevoegt maar meer verzaakt...
Totaal niet kopsterk, maar tegen spurs gaat hij naar voren waar die tegengoal uit valt...
Als hij zo slim is als anderen beweren was hij wel achter gebleven ...

3 juni 2019 om 13:30

Volgens mij was Daley tegen Juventus en Real Madrid één van de uitblinkers. Hoe is inderdaad fysiek niet geweldig, maar het is een slimme speler en op de hoogte van zijn mankementen.

3 juni 2019 om 13:40

Hij zat helemaal niet steeds op de bank onder van Gaal. Speelde gewoon regelmatig in de basis. Was zeer gewaardeerd bij de fans. Pas onder Mourinho en dan eigenlijk vooral het laatste seizoen is die op de bank beland. Misschien ff je feiten kennen voor je zo'n zure ongenuanceerde reactie plaatst.

3 juni 2019 om 13:43

Veel woorden, maar eigenlijk zeg je niks. Blind is niet groot, niet snel en ook niet sterk, maar juist doordat hij positioneel erg sterk is ruimt hij veel op en loopt hij veel gaten dicht. Hij is niet van wereldklasse, maar voor het niveau van Ajax uitermate geschikt en dan ben je ook geen koekenbakker. Blind valt niet op en heeft weinig uitstraling, daarom wordt hij niet altijd op waarde geschat.

3 juni 2019 om 13:48

@barqa

voor Ajax vind ik Blind gewoon een bruikbare speler maar het is idd geen speler voor het niveau dat United hoort na te streven

3 juni 2019 om 14:14

@Barqa Blind was een periode ijzersterk naast Smalling. Die complementeerden elkaar perfect en toch bleef men twijfels houden omdat Daley er nou eenmaal niet uitziet als de grote, stoere, gevaarlijke Jaap Stam. Verdedigen gaat veel meer over communicatie en complementair aan elkaar zijn dan over robuust, gevaarlijk en cool eruit zien. Als je naar de laatste jaren van United kijkt, durf ik wel te stellen dat het beste duo daarvan Blind - Smalling uit die periode was. Dat werd uit elkaar gehaald door Mourinho binnen no-time. Zet Smalling naast Jones en je hebt een keiharde, ijzersterke stoomlocomotief. Heb je wat aan.

En oké, volgens mij was Lindelof afgelopen seizoen zo slecht nog niet. Maar ik denk dat velen vergeten dat je een centraal duo nooit speler voor speler moet bekijken. Het is een duo. Teamwork in z'n puurste vorm.

3 juni 2019 om 14:16

@Japie_Krekel deels eens hoor. Echter, een voetbalteam moet uit meer bestaan dan alleen de allerbeste spelers. Ieder team dat de CL won of het WK won had wel één of twee spelers zoals Daley. Waarvan iedereen dacht; wat doet hij in dat team. Hij is niet snel, niet sterk, bla bla bla. Zo'n speler waar je niks aan of van ziet. Totdat je hem uit het team haalt. Dan blijven er ineens 11 eilandjes over. Zulke spelers zijn essentieel. Zowel voor Ajax als United en Barcelona. Ieder niveau.

3 juni 2019 om 14:20

Als United puur haar aankopen per positie zou doen op 'het moet de beste speler ter wereld op die positie zijn', bij wijze van, zou je een mooie eilandengroep creëeren. Iemand als Daley Blind of zo'n type, dat zijn vaak individueel gezien nooit absolute topspelers. Philip Lahm was wel zo'n absolute topspeler, maar ze zijn best wel schaars. Toch is het dusdanig belangrijk zulke spelers te hebben dat topclubs - mijn inziens - beter zo'n type van een heel iets lager niveau op kunnen stellen dan nóg weer één of ander eiland, die individueel wel absolute top is.

3 juni 2019 om 14:22

De prestaties van Ajax, Man utd en Ajax waren goed toen blind daar zat. Bij Man Utd beter dan dat ze nu zijn in ieder geval, dat zegt misschien wel iets?!

Naja het is toch best raar dat Di Maria en Memphis na het verlaten van Manchester United ineens veel beter voetbal gingen spelen. Ja het is in de League 1 maar dan nog. Ik denk dat Manchester United wel topspelers/talenten kan kopen maar op de een of andere manier kunnen ze niet het beste uit ze halen. Ik denk dat als Pogba dit jaar vertrekt dat hij zal veranderen in de beste middenvelder van de wereld in de komende 2 jaar (samen met Frenkie).

3 juni 2019 om 13:48

Van Gaal heeft Di Maria op elke positie misbruikt bij United behalve op de positie waar hij hoort te spelen. dan is het idd niet zo raar dat die niet uit de verf is gekomen daar

3 juni 2019 om 14:50

Di Maria heeft bij Real ook zn beste periode gehad op CM, de positie waar van Gaal hem ook veel heeft laten spelen. Dat di Maria niet rendeerde lag aan het feit dat hij met zn hart in Parijs zat en dat hij United duidelijk alleen maar zag als tussenstop. Niet aan van Gaal.

Ik heb van een medespeler ook wel eens te horen gekregen dat ik in elk geval erg constant was. Maar dat was in mijn geval niet per se een compliment.

3 juni 2019 om 13:38

Blind viel weleens flink door de mand tegen hele grote spitsen maar absoluut de beste verdediger geweest bij United laatste jaren, samen met Smalling. Er zijn weinig verdedigers zo slim, en zo sterk aan de bal. Blind - Smalling is de beste duo geweest sinds Ferguson. Hier is het zeker een compliment. Dinosauriër Mourinho kan het echter niet inbeelden dat een zwakke/trage verdediger CB staat, al heeft Blind met Ajax laten zien hoe goed hij is. Blind wss ook de enige die vooruit druk wilde zetten.. de rest wilde de tegenstanders alle tijd en ruimte geven. Er klopte zoveel niet.

3 juni 2019 om 13:51

@ajaxcunian

in Engeland sta je vaak tegen lange spelers en we hebben kunnen zien dat dat Blind dat niet ligt tegen Llorente in de CL laatst nog. daarom snap ik wel dat Mourinho hem niet opstelde. Blind komt gewoon lengte, snelheid en fysieke kracht tekort om in zo een competitie in het centrum te spelen. voor een club als Ajax vind ik het wel een prima speler

3 juni 2019 om 14:01

Blind won volgens mij zelfs meer kopduels dan Matta, ja tegen Llorente verliezen de meeste verdedigers kopduels maar Blinds was het minst schuldig aan kansen bij de Spurs.

3 juni 2019 om 14:58

Om eerlijk te zijn vond ik dat Blind nog wel meeviel tegen grotere spelers, werd vaak gezegd toen maar in de praktijk hield zich wel meestal stand. Ik herinner me vooral dat die zich een paar keren binnenste buiten heeft laten draaien tegen De Bruyne, Zaha en Ighalo (ok die laatste deed dat wel deels op fysiek). Blind zou bij het huidige United ook in de basis kunnen staan maar zou het ook niet versterken. Lindelof vind ik het afgelopen jaar beter spelen dan dat Blind ooit heeft gedaan.

3 juni 2019 om 19:27

Lindelof kan amper een ball passen. Is een redelijk solide verdediger, maar niet meer dan dat.

Laten we niet vergeten dat Blind op drie posities heeft gespeeld gedurende zijn periode in Manchester. Op al die posities heeft hij gewoon een constant niveau gehaald. Nee, hij was niet extreem goed, maar hij deed het gewoon naar behoren. Het waren spelers als Di Maria en Depay die het verschil hadden moeten maken, zoals Louis ook aankaart. Toch geloof ik niet dat Louis nauwelijks invloed op het beleid heeft gehad. Zowel Depay als Blind werden op zijn aanraden gehaald. Ook Schweinsteiger is op die manier gehaald (al weet ik dat niet zeker).

3 juni 2019 om 14:09

@ajax/barca2014

Depay was een gozer van 21 jaar met louter alleen Eredivisie ervaring. die moet dan in een matig United even het verschil gaan maken?

Di Maria is door Van Gaal op elke positie misbruikt bij United maar nooit opgesteld op de positie waar hij hoort te spelen. niet zo vreemd dat hij dan niet presteert

3 juni 2019 om 14:33

Ja puur om het feit dat hij de nummer 7 van Ronaldo kreeg. Mij hoef je niet te vertellen dat de verwachtingen voor een 21 jarige te hoog waren, maar daar in Engeland dachten ze echt de nieuwe CR7 te hebben. Zeker na die Cl wedstrijd tegen Brugge waarin hij schitterde.

3 juni 2019 om 15:10

@ajax/barca2014

dat ben ik met je eens. hij werd daar gepresenteerd alsof er een nieuwe wereldtopper was binnen gehaald waardoor de verwachtingen rondom Depay veel te hoog werden

3 juni 2019 om 17:00

Waar slaat dit nou op? Ik heb werkelijk nog nooit een persoon van de club, persoon in de media, of fan die vergelijking horen maken. Echt helemaal niemand dacht dat dit de nieuwe cr7 was.
Ik vond Blind trouwens op het middenveld niet zo goed spelen, en op lb vrij wisselvallig. Gek genoeg vond ik hem als cv wel best goed en constant.

ik weet niet hoe het met de scouting bij United zit, maar ik kan me niet voorstellen dat spelers als Blind en Depay niet uit de koker kwamen van Van Gaal zelf

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren