Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ian Maatsen verkoos Burnley boven Feyenoord: ‘Hij belde me dagelijks’

Laatste update:

Ian Maatsen heeft de kans om op huurbasis bij Feyenoord aan de slag te gaan afgeslagen, zo vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. De verdediger verklaart door het vele contact dat manager Vincent Kompany met hem legde overtuigd te zijn geraakt om voor Burnley uit te komen. Slecht heeft de tijdelijke overstap van Chelsea naar Turf Moor niet uitgepakt voor Maatsen. Naast de onbetwiste koppositie die hij met the Clarets in de Championship bezet, is hij inmiddels ook individueel onderscheiden.

De linksback werd door zijn prestaties beloond met de prijs voor Speler van de Maand januari. Aan het begin van die maand was Maatsen de grote man tegen Swansea City, door op bezoek bij die ploeg beide treffers voor zijn rekening te nemen (1-2). De jeugdinternational van Oranje was pas de derde Nederlander die de prijs wist te winnen, na Marvin Emnes (Middlesbrough, 2011) en Arnaut Danjuma (Bournemouth, 2021). "Als je de lijst bekijkt zijn het bijna altijd aanvallers, dus het is mooi dat ik als linksback ben opgevallen", vertelt Maatsen tegenover het Algemeen Dagblad. "Ik denk dat het veel zegt over onze manier van spelen."

Het talent van Chelsea dat bewust koos voor de lessen van Vincent Kompany

Lees artikel

Maatsen sprak afgelopen zomer naast Kompany ook met Feyenoord-trainer Arne Slot. De oefenmeester zag in het talent de perfecte opvolger van de naar Manchester United vertrokken Tyrell Malacia. "Dat was een prima gesprek, maar bij Vincent kreeg ik echt een goed gevoel omdat hij me dagelijks belde", legt Maatsen zijn keuze voor Burnley uit. "Feyenoord was zeker een optie, maar toen ik mijn keuze had gemaakt heb ik Arne Slot gebeld en uitgelegd dat ik graag in Engeland wil slagen.’’ Maatsen is 1,67 meter lang en bevestigt dat kopsterke aanvallers hem regelmatig opzoeken. Volgens de verdediger is dat geen probleem. "Daar moet je als team slim op reageren. Ik denk dat Malacia en Lisandro Martínez laten zien dat je ook als kleinere verdediger succesvol kan zijn."

"Ik sta nu op vier goals en vijf assists na 31 wedstrijden", vervolgt Maatsen. "Het kan altijd beter, maar ik ben zeker niet ontevreden.’’ De Zuid-Hollander wordt door Chelsea tot het einde van het seizoen verhuurd aan Burnley. Naast de teamprestaties - de koploper staat twaalf punten los van achtervolger Sheffield United - is Maatsen dus ook individueel onderscheiden. Kompany kreeg tegelijkertijd met Maatsen de prijs voor Manager van de Maand januari uitgereikt. "Het is heerlijk werken onder hem", is Maatsen lovend over zijn oefenmeester. "Je ziet bij hem, net als bij Mikel Arteta, dat hij de denkwijze en energie van Pep Guardiola heeft overgenomen. Zijn grote kracht is dat hij 25 spelers scherp en tevreden houdt."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Had Maatsen destijds liever dan Lopez. Echter als ik nu zie hoe Hartman zich ontwikkeld, is dit net als bij Wieffer een soort geluk bij een ongeluk

2 maart 2023 om 09:01

Goede en nieuwe spelers komen vaak op deze manier boven drijven.
Bij blessures of verkopen konen altijd plaatsen en kansen vrij waarbij spelers kunnen laten zien wie ze zijn en wat ze kunnen.
Feyenoord heeft Hartman en Wieffer, bij Az lopen er met Maxim Dekker en Wouer Goes 2 CV rond die er nooit hadden gestaan als BMI en Beukema fit waren gebleven.

2 maart 2023 om 11:27

Het laat zien dat Feyenoord meer moet vertrouwen op eigen jeugd. Het is veel te lang geleden dat Feyenoord jaren achtereen uitgeroepen werd tot beste jeugdopleiding van Nederland. Je kunt dan gokken op een Lopez of in dit geval zo'n Maatsen maar in het slechtste geval komt een Hartman dan niet bovendrijven. Nu die de kans heeft gekregen toont hij zelfs potentie om op termijn een international te zijn.

Misschien is het ook wel dat de filosofie van het opleiden mij meer aanspreekt dan het halen van spelers.

Maatsen is nu al onbetaalbaar voor nederlandse clubs. 9 miljoen op transfermarkt en gezien zijn leeftijd, prestaties en homegrown denk ik dat je daar al 10 miljoen bij kunt optellen. Het zou mij niet verbazen als hij deze zomer een toptransfer maakt gezien Chelsea geld kan gebruiken en Chelsea liever een grote naam koopt.

2 maart 2023 om 07:08

Eigenlijk is het toch van den zotte dat Chelsea zo handelt. Maatsen laat blijkbaar zien dat hij een hoger niveau aankan en toch zal hij worden genegeerd, omdat het nog geen gearriveerde vedette is. Misschien dat Steward hem kan oppikken voor 10-15 miljoen voor ons PSV, want een goede linksback kunnen we nog wel gebruiken.

2 maart 2023 om 07:14

Burnley gaat de competitie hoogstwaarschijnlijk winnen en dan gaat hij naar de PL. Hij kan dan ook altijd een stap hoger zetten binnen de PL. Waarom zou hij dan maar 10-15 miljoen kosten? Of waarom zou hij dan naar psv gaan?

2 maart 2023 om 07:32

Waarom niet. Het is niet compleet onrealistisch om een stap naar de top te maken van Nederland. Maar goed de kans lijkt mij inderdaad groot dat Burnley of een andere Engelse club hem over zal nemen van Chelsea. 10-15 miljoen voor een linksback vind ik voor PSV ook teveel geld. Dat je dat voor een goede spits betaalt kan ik nog begrijpen maar voor een linksback natuurlijk niet.

2 maart 2023 om 07:36

Mja wat is hogerop. Word je gelukkiger van Newcastle United of PSV op dit moment. Daar valt over te twisten. Daarbij ging hij in 2018 naar Chelsea toen Feyenoord nog in zak en as zat. Misschien denkt hij nu wel anders over de 5e competitie van de EU.

2 maart 2023 om 08:45

Newcastle doet het prima dit seizoen?

2 maart 2023 om 08:51

Newcastle nummer 5 in de PL is wel een stap omhoog tov van Psv ja. Jij als Psv fan twijfelt erover. Maar buiten de Psv fans twijfelt niemand er over.

Maatsen kon toen hij in het championship speelde naar Nederland en dat wou hij niet. Waarom zou hij dat dan wel willen als hij in de PL speelt?

2 maart 2023 om 10:06

Inderdaad dit is echt weer met de oogkleppen.

Voor dit seizoen kon hij het best opgepikt worden maar hij heeft voor iets anders gekozen. Nu betaal je ook geen 10 tot 15 mln, als hij het zo goed doet dan zal het zeker meer zijn. Daarnaast waarom zou je van PL naar eredivisie willen?

2 maart 2023 om 12:03

Omdat hij deze zomer de championship al een betere stap vond dan de top van de eredivisie?

Ik blijf het een aparte keuze vinden. In de top van de eredivisie val je uiteindelijk meer op. Als je de media mag geloven zit Hartman straks in de voorselectie van het NL elftal en heeft hij zich echt op de radar gezet. Maatsen gaat na dit jaar weer naar Chelsea, en de vraag is of hij dan ergens voldoende indruk heeft gemaakt voor een echte kans. Met de koopgekte van chelsea heb ik mijn twijfels.

2 maart 2023 om 07:13

Voor het nederlands elftal val je misschien meer op bij Feyenoord. Maar Maatsen heeft zichzelf nu al verzekerd van een topsalaris omdat hij homegrown is en een basisplaats bij de koploper van de Championship. Ik denk dat hij komend seizoen meer verdient dan wat Feyenoord zijn beste speler betaalt. Niet slecht voor een linksback.

2 maart 2023 om 07:57

Korte termijn visie. Denk dat Malacia tegenwoordig een factor 2 of 3 meer verdient dan Maatsen. Bereikt door zijn status bij Feyenoord.

2 maart 2023 om 08:16

Tja als Ten Hag niet bij United zou zitten, dan was Malacia natuurlijk nooit bij zo'n grote club gekomen. Soms moet je een beetje geluk hebben, als je bij Burnley goed speelt dan kun je ook prima bij een grotere PL club komen hoor.

2 maart 2023 om 08:36

Malacia is dan ook bijna 24. En ben het met je eens dat het voor de meeste spelers verstandig is om in Nederland door te breken. Maar in Maatsen zijn geval heeft het goed uitgepakt.

2 maart 2023 om 07:39

Ik denk eerlijk gezegd dat deze speler meer laat zien dan Hartman, dus naar mijn mening zou hij in de voorselectie moeten zitten, i.p.v. Hartman. Ik denk dat hij voldoende indruk gemaakt heeft om in de premier league te blijven, volgens mij is hij ook nog is homegrown. Het kan dan misschien wel een aparte keuze zijn maar er zijn natuurlijk wel meerdere manieren kijk maar bijvoorbeeld naar Ake.

2 maart 2023 om 08:05

Niet mee eens, speelt gewoon een niveau lager. Niet gespeeld tegen topclubs, geen europa ervaring. Daarnaast vindt ik Ake juist een perfect voorbeeld van hoe je je eerste jaren kan vergooien. Bij Chelsea nooit een kans gehad, terwijl het talent er vanaf te lezen was. Zijn enige juiste bealissing was zich te laten verkopen. En dan hebben we het over Ake, ik vraag me af of Maatsen net zo goed gaat worden als Ake.

2 maart 2023 om 08:32

Een niveau lager? Denk dat je de championship onderschat, ploegen van het kaliber Feyenoord, AZ, PSV en Ajax zitten er misschien niet tussen maar ook in die competitie spelen spelers die daar mee zouden kunnen.

Maar goed deze speler is wat betreft statistieken de beste linksback vd competitie, is nog jong en speelt volgend jaar premier league als hij zo doorgaat. Dat je bij Chelsea nooit een kans krijgt is ook niet gek, spelers als Salah, de Bruyne, Lukaku, etc. hebben ook ooit naar een andere club moeten gaan. Of in mindere mate spelers als Mount, Callagher, Broja, etc. hebben voor hun 20ste ook niet gespeeld bij Chelsea of nauwelijks minuten gemaakt.

Tja misschien heeft hij jaren vergooid en Ake ook maar goed we moeten niet doen alsof iedere speler van PSV, Feyenoord of Ajax ook naar de top gaan van de pl, veel eindigen alsnog ergens in de middenmoot of in het rechterrijtje en ook daar mislukken spelers van die clubs. Toch denk ik dat deze Maatsen waarschijnlijk een groter talent is dan Hartman en dan maakt het niet uit dat hij 3 europa league wedstrijdjes heeft gespeeld.

2 maart 2023 om 07:57

Je valt internationaal meer op, maar niet binnen Engeland. Als hij persé binnen één of twee jaar in de PL wil spelen is het geen gekke keuze.

Balen voor Feyenoord imo, Hartman ben ik totaal niet van onder de indruk. Vind het maar een wilde bras die nu een beetje Oranje wordt ingepraat door Feyenoorders terwijl hij één van de zwakkere schakels in het team is.

2 maart 2023 om 07:04

Een beetje de Taylor van Feyenoord bedoel je?


Hartman ontwikkelt zich uitstekend, kalm aan de bal en allround. Oranje is vroeg, maar het is een groot talent, zoveel is duidelijk.

2 maart 2023 om 07:05

Daar doe je Hartman volgens mij totaal mee tekort. Dat wilde snap ik wel maar hij scoort sinds zijn debuut bijna altijd een dikke voldoende. Ik ben blij dat hij de kans heeft gekregen in plaats van een huurling. Ik weet verder niet wie je bedoeld met Feyenoorders die hem Oranje inpraten? Volgens mij wordt dat vooral geroepen in de voetbaltalkshows en daar zit nou geen overtal van Feyenoorders. Volgens mij hebben ze er juist bij jou cluppie een handje van om spelers na 2 goede wedstrijden Oranje in te praten.

2 maart 2023 om 07:25

Zo wild is die niet eens. Maar ik denk dat jij tot in den treure die sliding tegen NEC zou willen aanhalen.

2 maart 2023 om 07:31

Arie heeft enkel het moment tegen NEC en dat momrnt bij de 16 bij Ajax voor zich en verder niks gezien. Anders noemt hij Hartman geen wilde bras en al helemaal niet een zwakke schakel

2 maart 2023 om 07:32

En hoe vaak heb je Maatsen al zien spelen?

2 maart 2023 om 08:01

Één van de zwakkere schakels? Hij heeft nu even een iets mindere reeks, zonder echt slecht te spelen trouwens. Maar bij de topwedstrijden was hij elke keer goed. Hij is fysiek sterk, snel, agressief in de duels, heeft een goede trap en aanvallend inzicht. Alleen zijn positionering en defensieve inzicht kan beter, maar als hij dat verder ontwikkelt is die gewoon beter dan Malacia hoor. Sowieso al beter aan de bal.

2 maart 2023 om 11:11

Snap niet waarom iedereen nog op Arie reageert. Is er overduidelijk om mensen uit de tent lokken, zeker als het om Feyenoord spelers of Taylor de GOAT gaat.

2 maart 2023 om 13:57

Mag je van de instelling waar je verblijft weer 5 minuten achter de computer?

Ik hoop echt dat hij bij een van mijn favoriete clubs in Engeland blijft wannneer ze promoveren. Zou zich daar in de PL echt kunnen blijven ontwikkelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren