Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Hypocrisie’ bij Feyenoord: ‘Berghuis zal ermee wegkomen’

Laatste update:

Henk Spaan is van mening dat Feyenoord zich hypocriet gedraagt. De club uit Rotterdam legde Jean-Paul Boëtius een boete op én hield hem buiten de selectie voor het duel met AS Trencín, nadat de aanvaller tegen De Graafschap rood had gekregen. Tegen Trencín had ook Steven Berghuis rood moeten krijgen, aldus Spaan.

De journalist schrijft in zijn column voor Het Parool dat de gele kaart die Berghuis ontving, een te lichte straf was van de scheidsrechter: “Feyenoord kan Boëtius wel schorsen en wegsturen voor applaudisseren tegen de scheids, maar wat doen ze met Berghuis, die kort voor rust een rode kaart had moeten hebben na een achterlijke tweebenige tackle?”

“Het oordeel van de club berust toch niet op een fout van de scheidsrechter? Berghuis zal ermee wegkomen, want in het voetbal is meten met twee maten en verregaande hypocrisie de specialiteit van het huis”, aldus Spaan in de krant. Feyenoord bestrafte Boëtius niet alleen vanwege zijn rode kaart tegen De Graafschap, maar ook omdat het zijn tweede misstap was.

De voormalig international van het Nederlands elftal, één cap, weigerde na de vriendschappelijke ontmoeting met Fenerbahçe immers te trainen. Daarvoor kreeg hij al een boete en werd hij een week uit de selectie gezet. Volgens diverse media in Nederland heeft Feyenoord de 24-jarige Boëtius laten weten dat hij mag uitzien naar een nieuwe club.

Ben jij het met Henk Spaan eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ben geem fam van Spaan, maar hij heeft hier wel een punt natuurlijk. Maar Berghuis is een publiekslieveling dus die gaan ze echt geen boete geven of uit de selectie zetten.

18 augustus 2018 om 09:35

Dit zijn toch onvergelijkbare zaken. Eerst weigeren te trainen, daarna smeken om een 2e gele kaart is onvergelijkbaar met een frustratie overtreding. Ook dom, maar beter te begrijpen.

18 augustus 2018 om 10:58

Ik weet niet hoe jij dingen vergelijkt, maar herinner jij je niels kokmeijer nog? Was ook frustratie en we weten allemaal hoe dat ik afgelopen voor die beste man... Ben heel benieuwd wat Feyenoord hier aan gaat doen en wat voor sanctie berghuis zal krijgen

18 augustus 2018 om 12:53

Ik weet niet hoe jij dingen vergelijkt, maar de tackle van Berghuis was van een heel andere categorie dan de tackle van Bouhahouzan(o.i.d.).

18 augustus 2018 om 09:47

Schei toch uit. Dit is totaal niet te vergelijken met elkaar. JPB was een opeenstapeling van disciplinair wangedrag, waaronder dienstweigering door niet deel te nemen aan de training 4 weken terug.

Dat Berghuis een publiekslieveling zou zijn heeft hier niets mee te maken. Wat er wel mee te maken heeft is dat Berghuis cijfers neer kan zetten welke zijn prestaties onderbouwen. Daarnaast is Steven een op en top prof gebleken sinds hij voor Feyenoord speelt. En geloof mij, ook hij krijgt voldoende kritiek binnen het legioen de laatste weken. Een speler met zijn kwaliteiten hoort niet mee te delen in de malaise van afgelopen weken.

Net als veel Amsterdammers nemen we die Spaan in Rotterdam sinds jaar en dag niet serieus.

18 augustus 2018 om 10:17

Joh, als Jorgenson terug is, zie ik het zo weer bij jullie gaan lopen. Jullie missen hem zo erg in het spel en met zijn doelpunten. Met hem erbij en Van Persie eromheen, Berghuis op de flank.. Dat gaat gewoon weer goed komen. Berghuis is een heerlijk spelertje. Ik had hem graag naar Ajax zien komen een paar jaar terug. Wij hadden toen ook duidelijk kwaliteit nodig op de vleugels. Uiteindelijk werd het Neres een paar maanden later, ook prima. Maar Berghuis leek mij een speler waarvan je zeker meerdere seizoenen kan genieten, terwijl talenten als Neres en Sanchez binnen een jaar weg konden zijn.

18 augustus 2018 om 10:19

Ik denk niet dat dat de strekking is van het verhaal van Spaan.
Berghuis kan blijkbaar gedrag vertonen zonder sancties waar een ploeggenoot voor een ander incident zwaar (al dan niet terecht) voor wordt bestraft. Ik denk dat Spaan op zijn minst wil aangeven dat Feyenoord ook het gedrag van Berghuis had moeten bestraffen. Hiermee doel ik niet op dat Berghuis dan ook maar disciplinair moeten schorsen maar bijvoorbeeld een excuses van Berghuis.

18 augustus 2018 om 10:27

Dat JPB bestraft wordt is meer dan terecht, dit soort gedrag kan niet. Alleen dit is ook niet de eerste keer van meneer Berghuis. PSV uit vorig seizoen liet hij je ook stikken met een rode kaart uit frustratie. Daarbij loopt hij de hele wedstrijd met zijn kop naar beneden, niet echt de Feyenoord instelling

18 augustus 2018 om 10:18

Je kunt ze totaal niet vergelijke met elkaar. Ten eerste heeft Berghuis t team niet benadeeld ongeacht dat het rood zou moeten zijn. Boētius heeft al meerdere keren aangetoond dat hij zijn eigen glazen in aan het gooien is met dit als gevolg. En ja, Spaan, die nemen we in Rotje net zo serieus als dat ze in Amsterdam doen.

18 augustus 2018 om 10:22

Het team niet benadeeld ongeacht het een rode kaart is?
Een rode kaart is op dat moment van de wedstrijd juist de ultieme benadeling van het team!

18 augustus 2018 om 10:25

Juist wel het team benadeeld! Loopt de hele wedstrijd met zijn kop naar beneden, geen actie lukt en uit frustratie trapt hij iemand doormidden. Dit gebeurde vorig seizoen ook al bij psv uit, kreeg hij ook rood. Zwakke instelling van Berghuis dit seizoen mag ook best afgestraft worden, ook als je Berghuis heet

18 augustus 2018 om 11:15

Milton Jazeker... maar heeft geen rood gehad! Einde van jouw commentaar in deze... Toch

18 augustus 2018 om 11:21

Melvin: in jouw post kan ik mr wel vinden. Dat hij er momenteel geen zin in lijkt te hebben, daardoor gefrustreerd word als een klein kind en rond zich heen slaan geef ik je meteen gelijk in dat hij zo het team benadeeld. Echter was mijn reactie niet op zijn frustratie en spel maar op het gegeven dat ze hem net zoals Boētius buiten het team moeten houden.

Edit: het gelijke monniken/kappen verhaal.

18 augustus 2018 om 15:01

Dat hoeft nog niet eens per se.. zie zenit wat met 10man de 4-0 uitnederlaag wegpoetst.. soms kan het ook een voordeel zijn maar ik ben het met je eens dat het gewoon een domme en onnodige overtreding was. En berghuis van geluk mag spreken dat hij uberhaut mocht blijven staan!

18 augustus 2018 om 11:33

@woezel

100 procent met je eens. ik ben ook geen fan van Spaan maar het is idd zo dat Feyenoord niet het lef heeft Berghuis te schorsen omdat ze bang zijn dat het dan nog slechter gaat. wel echt een teken van zwakte en meten met 2 maten om zo een Boetius die dan minder goed is wel als voorbeeld te stellen en Berghuis de sterspeler niet

18 augustus 2018 om 11:48

@ Japie er is wel een hele voorgeschiedenis met Boētius die velen buiten beschouwing laten.

18 augustus 2018 om 12:07

@Krekel,Waarom reageer jij steeds in Feyenoord topics?
We weten nu wel hoe jij over Feyenoord denkt.
Je doet alsof je er verstand van hebt maar ondertussen kom je steeds met halve feiten.
Blijf lekker in je Ajax topic wat je duidelijk wat beter volgd.
On: spaan komt ook weer met een half bericht, dit is gewoon een opstapeling van zaken.
Klaar.

18 augustus 2018 om 12:10

@fr_jc

die voorgeschiedenis heeft consequenties gehad en die heeft Boetius al ondergaan dus dit is een nieuwe situatie imo. als iemand zijn straf al heeft uitgezeten kan je dat niet elke keer weer erbij gaan halen. deze rode kaart staat helemaal los van die geweigerde looptraining of invalbeurt bij Fenerbache

dit is overigens ook niet de eerste onnodig harde overtreding van Berghuis bij Feyenoord maar het is nu eenmaal makkelijker een speler als voorbeeld te stellen die je kan missen in het veld dan het is om een sterkhouder buiten de selectie te zetten

deze domme overtreding van Berghuis was net zo onnodig als het klappen van Boetius naar de scheids alleen krijgt Berghuis dan toevallig geen rood en dan is het opeens geen probleem meer? had de scheidsrechter wel rood getrokken wat op zijn plaats was geweest had Berghuis namelijk ook gewoon zijn team gedupeerd.

zo een domme en onnodige overtreding is overigens nog erger in een tweeluik in de Europa League dan in de Eredivisie waar je nog 33 wedstrijden over hebt om dingen te kunnen herstellen

18 augustus 2018 om 12:45

Japie: Boētius is inderdaad bestraft voor z'n laatste wapenfeit. Erna pakt hij op deze manier Rood, benadeeld per direct het team. We kunnen dua stellen dat hij niets leerd of heeft geleerd. Dit was voor nu even de bekende druppel ben ik bang voor.

Jouw schrijven over Berghuis ben ik geheel met je eens. Maar kun je hem als trainer zijnde op de bank houden omdat hij gefrustreerd is? Dát denk ik niet, maar dat hij zijn frustraties de baas moet worden en gewoon weer moet doen wat hij kan dat is een ding wat zeker is.

En de stelling van 'als' is hetzelfde als me oma klootjes had gehad...

18 augustus 2018 om 13:01

@wehave

omdat ik voor Feyenoord ben dus dan lijkt het me logisch dat ik reageer. dat jij het met alles eens bent wat er bij Feyenoord gebeurd is jouw goedrecht maar als je als supporter niet kritisch kan zijn op bepaalde dingen die duidelijk niet goed gaan moet je ook niet gaan klagen als we slecht presteren tegen een AS Trencin of De Graafschap want dat is een gevolg daarvan

je maakt jezelf volledig ongeloofwaardig als club naar je spelers toe als er twee soortgelijke incidenten zijn en de ene speler word er wel voor bestraft en de andere speler niet. dan kan je wel komen met je optelsom maar je kan ook een optelsom maken van onnodig harde overtredingen van Berghuis bij Feyenoord waar hij zijn team mee heeft gedupeerd of had kunnen duperen

18 augustus 2018 om 11:34

Iedereen vergelijkt spelers met mekaar terwijl dat onzin is.
Boeitius heeft een verloren seizoen achter de rug, een seizoen van niks.
Dan moet Boeitius met maar 1 ding bezig zijn dit seizoen: honderd procent inzet om wel te slagen.
Wordt dit weer een hopeloos seizoen voor JPB, dan kun je concluderen dat zijn carrière ‘over’ is.
Het laatste wat JPB dan moet doen is een training weigeren en een o zo oliedomme tweede gele kaart pakken.
Berghuis en Boeitius zijn aparte gevallen, wat Henk Spaan doet is wel heel makkelijk roepen van buitenaf.

18 augustus 2018 om 12:11

@psvermaroc

dus Berghuis of de andere goed presterende spelers hoeven geen 100 procent inzet te tonen? alleen de spelers die minder presteren? ik mag toch hopen dat er van iedereen gewoon 100 procent inzet verwacht word

18 augustus 2018 om 11:36

Bijna goed. Het niet straffen van Berghuis zit hem niet in dat hij publiekslieveling is, maar in het feit dat hij de beste speler is(eigenlijk was). Hier zit de hypocrisie van het voetbal in; onmisbare spelers komen overal mee weg.

18 augustus 2018 om 14:58

Meneer Spaan vergeet even dat er met
boetius al andere probleempjes waren geweest. En er duidelijke afspraak waren gemaakt over wangedrag. Wat Berghuis deed valt ook niet goed te praten maar qua persoonlijke situatie is dat niet te vergelijken met Boetius. Daarbij kreeg Berghuis geen rood (had wel gekund) maar geel.

Volledig mee eens. Ik vind het ook heel opvallend dat Berghuis zo goed als geen kritiek heeft gehad na die belachelijke overtreding.

18 augustus 2018 om 10:20

Over te weinig kritiek ben ik het eens. Maar met Spaan niet. Hij vindt dat Feyenoord vanaf nu elke speler die rood pakt extra moet bestraffen?

18 augustus 2018 om 11:14

Volgens mij gaat het Spaan vooral om consequent gedrag vertonen. Als je de een een standje (of schorsing/boete) geeft mag je bij de ander, met zo’n belachelijke overtreding als club er ook iets van vinden. Dat moet geen boete of schorsing zijn maar tenminste er wel iets van vinden. Ik snap dat wel

18 augustus 2018 om 12:55

Ja maar het was dus niet de eerste keer van Boetius...

Dat is het hele punt

18 augustus 2018 om 15:00

En wie zegt dat er tegen Berghuis niets is gezegd in de kleedkamer of door Gio in de nabespreking?

18 augustus 2018 om 14:09

Bij Boetius gaat het over een langere geschiedenis van wangedrag, niet alleen over een paar domme overtredingen.

18 augustus 2018 om 14:59

Hoezo geen kritiek? Vrijwel elk voetbalpraatprogramma heeft het behandeld en ook in elke krant stond er iets over.

Er heerst gewoon veel onrust binnen de club. Het kan niet anders. Geen Europees voetbal is een heel jaar trainen zonder wedstrijden midden in de week. Diverse blessures en rare mentaliteit heerst er.

Wederom een onzin verhaal van Spaan, een voetbalovertreding is heel wat anders dan smeken om een tweede gele kaart uit frustratie. De een is een professionele overtreding en de ander opvallend dom..

18 augustus 2018 om 09:37

Sorry maar die berghuis was alles behalve professioneel. Je zag duidelijk de frustratie in die actie

18 augustus 2018 om 09:37

Beide overtredingen waren dom. Dit was ook gewoon vragen om rood na zo n bizarre tackle. Berghuis heeft wel vaker moeite zijn frustratie niet om te zetten in een zware charge.

18 augustus 2018 om 09:38

De overtreding van Berghuis was helemaal geen professionele overtreding. Die tackle was net zo dom of zelfs dommer dan de kaart van Boetius. Spaan heeft geen slecht punt alleen vergeet hij dat het bij boetius een optelsom is geweest.

18 augustus 2018 om 09:40

een professionele overtreding? haha nee sorry die overtreding van Berghuis was pure frustratie! met een beetje pech was die overtreding totaal verkeerd aangekomen en lag die kerel weken/maanden in het ziekenhuis.

Liever zo een domme kaart zoals Boetius voor zeuren bij de scheids dan moedwillig de tegenstander blesseren uit frustratie.

18 augustus 2018 om 19:51

Professionele overtreding? Alles behalve dat. Oliedomme overtreding uit frustratie, net zo dom als dat klappen maar kan nog ergere consequenties hebben.

Een professionele overtreding is even iemand vasthouden om zo een gevaarlijke aanval af te stoppen.

Begrijpelijk dat ze Berghuis niet meteen op de transferlijst zetten. Maar iets van een disciplinaire maatregel had hij uiteraard wel verdiend. In principe benadeelt hij zijn team net zo hard als Boetius tegen de Graafschap.

Ik denk dat de waarde van Berghuis een andere is dan die van Boetius. Zonder Berghuis lever je wel heel veel, misschien zelfs alle kwaliteit in.... Boetius hadden ze nooit terug moeten halen: in zijn eerste periode bij Feyenoord zakte hij steeds verder af. Waarom denken ze dan een andere Boetius terug te halen?

18 augustus 2018 om 11:14

De status en het talent van een speler is idd vaak leidend met hoe er met hem wordt omgegaan. Als belangrijke spelers iets doen wat niet mag, wordt dat vaak door de vingers gezien. Wanneer het om mindere goden gaat, wordt vaak een straf uitgedeeld. Hypocriet, maar ja, zo gaat dat vaak en bij elke club!

Ik denk dat de schorsing van Boetius niet alleen op basis van die rode kaart was, dat was meer de druppel die de emmer deed overlopen. Ik denk dat zijn werkweigering na de wedstrijd tegen Fenerbahce er ook nog mee te maken had. Ik ben het er mee eens dat Berghuis een straf verdient na zo'n krankzinnige tackle, maar ik vind niet dat we moeten doen alsof 2 incidenten in korte tijd gelijk staan aan 1 incident.

Als de scheidsrechter rood had gegeven, dan hadden ze er wel wat meegedaan. Zo werkt de voetballerij nu eenmaal. Dit gedrag van Berghuis is niet vreemd of verrassend. Hij laat zich wel vaker gaan als het niet loopt. Echter doet ie het dan door zich af te reageren met een overtreding of richting het publiek en is ie niet zo dom om voor een gele kaart te applaudisseren.

Wat een onzin, het is natuurlijk niet alleen de rode kaart van afgelopen zondag he. Er waren meer incidentjes rond JPB, waaronder het niet willen uitlopen/trainen rond de oefenwedstrijd tegen Fenerbache. En weet jij wat er verder intern nog is gebeurd? Berghuis maakt ook wel eens domme overtedingen, maar buiten het veld hoor je zelden tot nooit iets negatiefs over hem.

18 augustus 2018 om 09:59

Hoor jij buiten het veld negatieve geluiden omtrent Boetius?

18 augustus 2018 om 11:18

het is net wat je wilt horen denk ik. Vervelende verhalen van jouw favoriete speler vergeet je snel en die van een speler die je minder mag onthoud je sneller. Berghuis kan fantastisch voetballen als hij zijn dag heeft, maar hij heeft dit frustratie gedrag al vaker laten zien. PSV uit bijvoorbeeld. Daarnaast vind ik zijn houding in het veld t.o.v. teamgenoten ook vaak negatief, want hij laat vaak verbaal en nonverbaal merken dat hij niet tevreden is met de keuzes en passes van teamgenoten. Hij zou wat dat betreft een voorbeeld moeten nemen aan Rvp, die hij toch als zijn beste medespeler beschouwt.

Het is vanuit een bepaald oogpunt zeker hypocriet te noemen, maar er is een belangrijk verschil tussen die twee. Berghuis is momenteel van grotere waarde voor Feyenoord dan Boetius...

We hebben door de jaren kunnen zien dat een club, de medespelers en fans een bepaald (wan)gedrag accepteert / tolereert als het een dragende of presterende speler betreft.

Niet mee eens. Je tweede gele kaart krijgen omdat je zo nodig de scheids denkt te moeten provoceren vind ik echt nog veel dommer dan eventueel rood krijgen voor een harde tackle. Bovendien zal dat akkefietje met Boetius na de wedstrijd tegen Fenerbahce ongetwijfeld mee hebben geteld.

Ik begrijp Spaan zijn reactie, maar bij Boetius is het een optelsom. Berghuis daarentegen ging wel enorm in de fout en mag de scheids op z’n blote knieën danken dat hij geen rood kreeg.

Berghuis heeft maar weer eens laten zien dat hij een mentaal probleem heeft. Het is niet de eerste keer dat hij z’n hoofd verliest. Als je dan na afloopt ook nog een zegt dat je je niet schaamt voor het resultaat, heb je wat mij betreft alle realiteit verloren. Het wordt tijd dat Gio deze snotaap eens flink op zijn nummer zet (achter gesloten deuren).

Beste meneer spaan...!!! Wilt u hier graag u mond over dichthouden!!! Waarom olie op het vuur gooien..!! Dit is een discussie aanwakkeren wat totaal geen zin heeft!! Blijf lekker over je eigen clubje kritisch zijn ze hebben het daar druk genoeg om alles in goede banen te leiden!!!!!

Je kan zeggen dat hij een punt heeft, maar moet Feyenoord vanaf nu dan elke speler die rood krijgt of had moeten krijgen extra zwaar bestraffen? Ik vind van niet, al zou ik het als Ajacied natuurlijk graag zien.. Het applausje van Boetius was gewoon dom en letterlijk erom vragen weggestuurd te worden, terwijl hij wist dat ze al met een man minder speelde.. Dat gedrag moet bestraft worden. Berghuis zal ook echt wel intern hierop zijn aangesproken, meer is ook niet nodig. Ook als hij wel rood had gekregen, was dat voldoende. Rood krijgen kan een keer gebeuren, maar zo dom als bij Boetius moet je gelijk aanpakken.

Is Berghuis deze aandacht waard? Ik heb hem de laatste wedstrijden inspiratieloos zien rondhobbelen, niet mee terug verdedigen enz. Vind hij zichzelf belangrijker dan Feyenoord?

Meten met 2 maten. Als je het zo benadert kan je ook Botteghin uit de selectie zetten na die 2de gele kaart.
Hou je naast al die blessures veel spelers over.
Boetius is een recidivist en een optelsom.

Spaan slaat bier de plank gewoon mis...

Gister bij VI, verwoorde Johan Derksen het goed. Wat als het wel (terecht) rood was geworden voor Berghuis? Dan laat je ook je team ik de steek. Verder ben ik het wel met de meeste mensen hier eens dat de situatie met Boetius wel degelijk anders is, bij hem is het een opsomming. Voor Steven zou het de 1e waarschuwing zijn.

18 augustus 2018 om 10:35

Als Berghuis gewoon rood had gekregen had niemand hierom gemaald, maar door een falende arbitrage is dit meteen weer een relletje.
Ik denk toch wel dat van Bronckhorst of van Gastel er binnenskamers wel een hartig woordje met hem over wisselt.
Bovendien vind ik een voetballende overtreding minder erg dan een schorsing oplopen door een domme 2e gele kaart.
Ik zou Berghuis afdoen met een waarschuwing en een redelijke donatie aan de stichting van de clubarts, waar Boëtius zou mogen banken ten faveure van Larsson.

18 augustus 2018 om 10:45

Met 2 benen erin is niet voetballend een overtreding maken maar UFC. 2 benen gebruiken is minstens net zo nutteloos als applaudiseren voor de scheids.

18 augustus 2018 om 10:50

Eens. Verder wil ik het niet goed praten. Maar een beetje frustratie tonen is ook logisch, naar zo’n bizar slechte seizoenstart.

18 augustus 2018 om 10:56

Je vergeet hierbij dat Boetius al eerder in opspraak raakte dit seizoen. Als Berghuis het nu de komende wedstrijden weer zou doen is het misschien een ander verhaal.. .

18 augustus 2018 om 12:13

Bij UFC heb ik nog nooit een 2-benige tackle gezien, maar ik kijk dan ook niet regelmatig Ufc.
Ik begrijp wat je bedoeld te zeggen dat beide acties gewoon niet normaal zijn.
Alleen de actie van Berghuis is nog in een voetballende actie die wel heel erg dom is, maar mazzelt door geen rood te krijgen.
Een door aanvaller uit frustratie naar medespelers en het teleurstellende resultaat uitgevoerde tackle was het om misschien om de rest een beetje weer scherp te krijgen.
Die van Boëtius is gewoon dom, want je weet dat provoceren je geel kost.

Wat een on onzin verhaal van Spaan. Appels met peren vergelijken.... Berghuis maakte een pittige overtreding en kreeg daar terecht een kaart voor. Hij accepteert dat en klaar is kees. Boeties maakte ook een onnodige overtreding en kreeg ook een terechte kaart. Hij accepteerde dat blijkbaar niet en reageerde met een cynische en respectloze applaus . Tevens is dat de tweede keer dat hij de selectie en de staf in de steek laat nadat hij eerder een training weigerde. Daarbij komt kijken dat hij Feyenoord in de steek liet voor Basel omdat hij zogenaamd vond fat Feyenoord geen plan had. Hij zal Feyenoord eeuwig dankbaar moeten zijn dat ze hem een kans gaven om terug te keren en nieuw leven te blazen in zijn hopeloos mislukte carrière . Maar nee, hij laat Feyenoord steeds weer in de steek. Dat is het grote verschil en de reden dat hij moet boeten.

Serieus mensen. Weten jullie, net als de heer Spaan, alles wat er speelt rond JP? Kennen jullie zijn rol in de groep? Of hij goed traint? ....... Waarschijnlijk weten we nog niet de helft. Wat ik wel weet is dat Gio niet over een nacht ijs gaat en niet zomaar iets doet. Hij zal er vast goede redenen voor hebben.

18 augustus 2018 om 11:40

@bastianbrights

wie weet hebben die jongens thuis wel allemaal ruzie met hun vrouw en spelen ze daarom zo slecht dus wie zijn wij dan om te zeggen dat Feyenoord speelt

wat een dooddoener zeg, zo mag je nooit meer kritiek hebben op iets of een mening omdat je zelf niet in de Feyenoord selectie zit en niet weet wat er achter de schermen speelt.

18 augustus 2018 om 13:54

Beste Japie. Trek het niet te breed. Ik reageer op de stelling van Spaan. Een reactie waar ik volledig achter sta. Ik heb namelijk meer vertrouwen in de integriteit van Gio dan van Spaan. En net zoals jij een mening mag hebben, mag ik dat toch ook? Dank je wel en goed weekend!

18 augustus 2018 om 14:11

@bastianbrights

het ging mij meer om het feit dat mensen altijd zeggen dat je vanaf de zijlijn geen mening mag hebben omdat je geen onderdeel van de Feyenoord selectie bent en dus niet weet wat er achter de schermen allemaal afspeelt.

in principe klopt dat laatste wel maar dan zou je nooit meer ergens iets van kunnen vinden als je niet bij een betaald voetbalclub onder contract staat.

Dankjewel en jij ook een fijn weekend

Het Parool, Henk spaan . Leuk pagina vulling van deze niet onafhankelijke zichzelf benoemde journalist. Weet totaal niet wat er intern speelt bij Feyenoord maar probeert hier zijn zegje er ook even door te drukken. Henk was een leuke gast in combi met Harry Vermeegen . Pisa en die2 waren voltreffers echter vrees ik dat hij bij die2 de gekkekoeienziekte heeft opgelopen anders kan ik deze onzin niet verklaren.

Speelt het elftal top en zijn alle condities goed in Rotterdam dan zal men de voorbeeldclub willen uithangen en wel een statement maken ten opzichte van Berghuis.
Echter is hij een dermate belangrijke speler, vooral nu, dat hij er gewoon mee weg komt al zal hij intern vast wel hebben gehoord dat hij zoiets beter niet kan doen.

Hier kan Spaan welleens gelijk in hebben. En zelfs als Berguis rood had gehad. Dan denk ik dat Feyenoord hem zelf ook niet geschorst had. Al was het z’n 2e of 3e waarschuwing. Hier heeft Spaan wel een punt. Dus de conclusie is dat er dan wel degelijk word gemeten met 2 maten bij Feyenoord.

Steven Berghuis heeft genoeg kwaliteit als voetballer. Maar in het veld niet de juiste mentaliteit. Als het goed gaat kan hij excelleren. Maar als het niet wil laat hij zijn hoofd hangen en geeft hij toe aan frustratie. Dat hij daarmee de benen van een ander kan breken interesseert hem niet, gezien het feit dat hij het telkens weer doet. Omdat hij goed kan voetballen en een prima trap heeft, komt hij er bij Feyenoord mee weg. Maar omdat hij er elke keer mee weg komt blijft hij zich ook zo kinderachtig gedragen. En dat is ook de reden denk ik waarom hij in het buitenland niet kan slagen. Hij moet eens in de spiegel kijken en zichzelf af vragen waarom hij op dit moment niet de speler is, die als het niet goed gaat de ploeg op sleeptouw neemt ipv natrappen en daarmee de ploeg het gevoel geeft dat het niks meer wordt....

Berghuis ook zo een B acteur maar een held in de kuip. Ik zou me als supporter doodergeren aan zo een speler. Als hij het hele seizoen 4 goeie wedstrijden speelt mag je tevreden zijn. Met doet er heel luchtig over in Rotterdam maar deze jongen zou op de bank gezet moeten worden. Worden op handen gedragen en om welke reden weet ik echt niet. Want dat feyenoord niet Europa in gaat komt mede door hem en zijn zwakke optreden.

Feyenoord gaat Berghuis niet straffen, want, tegen beter weten in, hopen ze daar dat hij nog voor mooi bedrag verkocht zal worden, hetzij nog deze periode hetzij komende winter. De Feyenoord directie denkt als enige in heel voetballand dat er ergens een club buiten Nederland is die geld wil uitgeven voor Berghuis en daarom wordt hij met fluwelen handschoentjes aangepakt.

De hele voetbalwereld is doorspekt met hypocrieten..van clubbestuurders, spelers, trainers, fans...iedereen veegt zijn of haar eigen straatje schoon.

Heeft die natuurlijk een groot punt, het is ook hypocriet. Maar aan de andere kant, Berghuis was vorig seizoen je beste speler terwijl Boetius geen bal goed raakte. Je beste speler schorsen is toch wat lastiger dan een speler die er niets van kan.
Sowieso lijkt er al langer sprake van vervelende trekjes bij Berghuis die steeds meer arrogant vedettegedrag schijnt te vertonen en die ook steeds slechter in de groep lijkt komen te liggen, wat een slechte ontwikkeling is.
Als er een goed bod komt op Berghuis zou ik als Feyenoord zijnde er een grote strik omheen doen en meteen laten gaan, Europees ben je toch al uitgeschakeld en de top 3 wordt voor Feyenoord een onwijs moeilijk verhaal. Ik zou lekker zoveel mogelijk spelers verkopen en dit seizoen gebruiken om door te selecteren.

En vooral niet de fout te maken als met Jorgensen, die je niet heb willen verkopen waardoor je ruim 20 miljoen ben misgelopen en nu met een zwaar gefrustreerde speler zit opgescheept die naar verluid weigert om nog voor Feyenoord uit te komen.

De legendarische voorzitter Kieboom deed ooit een al even legendarische uitspraak: "waar staat geschreven dat ik consequent moet zijn ?"
Een alleraardigste uitspraak waarmee hij zichzelf de ruimte verschafte om te handelen naar eigen inzicht.
En er zit ook wel logica in.
Want wie zit er dichter bij het vuur: een voorzitter of een journalist die 80 kilometer verderop woont ?
Je kunt iedereen wel schorsen en boetes uitdelen, maar je moet wel een zo sterk mogelijk team opstellen. Daar betalen de toeschouwers voor. En uiteraard is er een intentie om te winnen. Dat doe je iets gemakkelijker met je beste spelers dan met de b keuze.
Voor Feyenoord heeft Boetius zich door zijn gedrag een b keuze speler gemaakt. Ze hebben hem en zijn gedrag niet meer nodig, in ieder geval voor dit weekend.
Berghuis echter is te belangrijk en komt inderdaad heel goed weg. Want dat die gele kaart eergisteren rood had moeten zijn is duidelijk.
NB @raubaht Feyenoord heeft verplichtingen naar haar supporters. Jij wilt een van hun sterkhouders verkopen ? Vreemd beleid. En waar heb jij vandaan dat Jorgenson niet meer voor Feyenoord zou willen spelen ?
"naar verluid "zeg je. Dat is niveau Albert Verlinde./ Henk van der Meyden / Evert Santegoed.

Henk Spaan heeft natuurlijk gelijk. Bovendien is Jean Paul altijd een voorbeeld van goed gedrag geweest. Zijn frustratie, laten we even in het midden laten waar die vandaan komt, heeft zich geuit in de rode kaart. Dat Van Bronckhorst nu stoer praat over Jean Paul Boetius zie ik vooral als een actie om de aandacht af te leiden van zijn eigen structurele falen. Daarvoor is Boetius een gemakkelijk slachtoffer.

18 augustus 2018 om 15:45

@Holland8: Waar heb je het over? Zo werkt dat nou eenmaal, de ene speler heeft nu eenmaal meer krediet dan de ander en dat gaat idd meestal gepaard met prestaties. Zo zit de wereld nu eenmaal in elkaar, dus jij ben zelf een hypocriet. De pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet. Daarnaast heeft JP de afgelopen periode helemaal geen voorbeeldig gedrag getoond en voetballend was het ook niet om over naar huis te schrijven.

Ja, en jij bent net zo hypocriet, Henk Spaan, want als het om Ajax spelers zou gaan, had jij er geen artikel aan gewijd. Snap niet waar jij je druk om maakt en open deuren in trapt, zielige oude man.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren