Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Huntelaar prijst Overmars: ‘Je ziet wel iets ontstaan hier bij Ajax’

Laatste update:

Klaas-Jan Huntelaar is blij met de manier waarop Ajax zich deze periode presenteert op de transfermarkt. Directeur spelersbeleid Marc Overmars haalde Dusan Tadic naar Amsterdam en de club staat op het punt om Daley Blind te presenteren. Beide spelers komen voor miljoenen over vanuit Engeland, terwijl eerder al Perr Schuurs, Hassane Bandé en Zakaria Labyad werden aangetrokken. Volgens Huntelaar hebben de ontwikkelingen een positief effect op de spelersgroep.

"Ik denk dat iedereen ziet dat Marc Overmars heel goed bezig is met aankopen. Iedereen merkt dat. En iedereen voelt dat. Het mooie is: iedereen wil er deel van uitmaken. Dat positivisme zie je. Iedereen ziet dat er fantastisch werk wordt gedaan", aldus Huntelaar in gesprek met de NOS. De ervaren spits verlengde zelf zijn contract onlangs met een jaar.

Huntelaar vindt het goed dat Ajax deze zomer bereid is om de portemonnee te trekken. “Iedereen ziet dat signaal. Als je Justin Kluivert voor 17 miljoen euro verkoopt en je haalt voor 11 miljoen euro Dusan Tadic terug, dan heb je als club een goede deal gemaakt”, klinkt het. “We willen er vol voor gaan. En ik denk zelfs dat jongens die overwegen om weg te gaan, nu graag willen blijven als er geen juiste club komt. Je ziet wel iets ontstaan hier bij Ajax.”

Met de komst van Blind lijkt de selectie van Ajax op orde en kan trainer Erik ten Hag zijn spelers klaarstomen voor de dubbele confrontatie met Sturm Graz in de tweede voorronde van de Champions League. "Ik vind het altijd heel apart dat die belangrijke wedstrijden zo vroeg in het seizoen zijn", aldus Huntelaar. “Je bent aan je fitheid aan het werken. We zijn daarom ook eerder begonnen. Uiteindelijk hebben we totaal vier weken gehad en dan moet het ook goed zijn, maar het zou lekkerder zijn als de kwalificaties voor de Europese wedstrijden bijvoorbeeld direct na het seizoen worden gespeeld. Dan is iedereen topfit, net als bij een groot eindtoernooi.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik denk dat dit precies is wat ajax nodig heeft. Kwaliteitsimpulsen met ervaring. Dat daar de portemonnee voor getrokken moet worden is nou eenmaal zo. Ik ben in ieder geval blij dat overmars de stap heeft durven maken (hoewel dit waarschijnlijk jaren geleden al gepland is). Op deze manier willen de jongere spelers hopelijk langer blijven. Wie wilt nou niet leren van tadic die in de PL zijn strepen verdiend heeft en wie wilt nou niet leren van blind die in het begin uitgekotst werd maar heeft gestreden en de arena verliet, uitgeroepen als beste speler van de competitie. Dat moet die jonge gasten toch aan het denken zetten. Hopelijk nu nog het salarisplafond iets verhogen zodat je meer te bieden hebt. Maar dit natuurlijk met mate want we willen niet alles ineens uitgeven waar we lang voor hebben moeten sparen. Ik hoop dat feyenoord en psv met angstige blikken hier naar kijken. Dat ajax het bayern munchen van nederland maar word. Qua financiën zou het moeten kunnen. Nu nog op het veld. Komop ajax!

16 juli 2018 om 08:18

Je hebt helemaal gelijk. Maar het salarishuis verhogen is zo simpel nog niet. Daarvoor zul je eerst de begroting structureel moeten opschroeven. Winst uit transfers valt niet binnen je begroting bijvorobeeld. Wanneer Ajax de Arena volledig in eigen beheer gaat krijgen zul je dat soort dingen wel kunnen doen. Ik ben dan ook echt benieuwd wat voor investeringen Ajax de komende jaren gaat doen om naar een verhoging van het salarisplafond te streven.

16 juli 2018 om 09:35

@arjan4ajax

Je hebt helemaal gelijk. Maar het salarishuis verhogen is zo simpel nog niet. Daarvoor zul je eerst de begroting structureel moeten opschroeven. Winst uit transfers valt niet binnen je begroting bijvoorbeeld. Wanneer Ajax de Arena volledig in eigen beheer gaat krijgen zul je dat soort dingen wel kunnen doen.

De exploitatie van de Arena levert de Arena NV jaarlijks een winst van ongeveer 1 miljoen Euro op. Door de exploitatie van het stadion in de eigen begroting op te nemen, zal die inderdaad omhoog gaan, maar wat schiet je daarmee op als de inkomsten net zo hoog blijven als de uitgaven. Wat ik echter vooral niet begrijp is waar de veronderstelling vandaan komt, dat je een speler die ambitieus is en de ambitie heeft om in van de grote competities te spelen, van een vertrek zou kunnen afhouden door hem een paar ton meer of minder te geven. Zelfs als Ajax het salarisplafond zou kunnen oprekken naar het dubbele, profiteert daar vooral de belastingdienst van omdat meer dan de helft daar naar toe gaat, terwijl minder dan 50 uiteindelijk in de zakken van de speler terecht komt. Ajax geeft nu al 55 miljoen uit aan salarissen en bij een verdubbeling zou dat dus 110 miljoen worden en je hoeft geen wiskundig wonderkind te zijn om je te kunnen realiseren dat dat natuurlijk niet kan bij een begroting van rond de 80 miljoen. Oprekken van het salarisplafond leidt alleen maar tot hogere uitgaven waardoor er minder geld overblijft om spelers te kunnen aantrekken en de talenten een contract te kunnen aanbieden, terwijl het 0,0 van de problemen oplost. En speler gaat echt geen aanbieding van Barcelona laten lopen voor een paar ton meer.

Oprekking van het salarisplafond als oplossing om het vroegtijdig vertrek van spelers te beteugelen, is een idee-fixe van supporters, die er in de realiteit op geen enkele manier toe zal leiden dat spelers, die Ajax slechts als een opstapje naar een van de topcompetities zien, op andere gedachten zullen worden gebracht. Ajax is een opleidingsclub en niet meer dan een doorgangshuis en dat is een realiteit die zich niet laat veranderen door een hogere beloning alleen. Er zijn meerdere oorzaken voor het steeds vroegere vertrek van de Nederlandse toptalenten en daarvoor zijn derhalve ook meerdere oplossingen nodig. Oplossingen die een club als Ajax bovendien niet in haar eentje kan bieden, omdat Ajax bijvoorbeeld niet in haar eentje kan bewerkstelligen dat de nationale competitie weer wat aansprekender wordt.

16 juli 2018 om 10:17

De som van 55 naar 110 miljoen is natuurlijk kort door de bocht. Er zullen bij Ajax genoeg spelers zijn die meer dan genoeg verdienen. Maar ik ben het er wel mee eens dat je (jonge) spelers niet kunt tegen houden als er een mooie club uit het buitenland komt.

16 juli 2018 om 10:30

@scepticus,

Arena probleem is heel simpel google op Arena, exploitatie en founders en je komt al vrij snel duidelijke analyses tegen hoe er veel meer uit de exploitatie van het stadion gehaald kan worden. Begroting technisch is het vrij belangrijk om de Arena "vrij" in eigen beheer te krijgen omdat Ajax dan de begroting serieus kan opschroeven. Ter vergelijking Feyenoord wilt nou niet voor niets een nieuw stadion met meer zitplaatsen om weer begrotignsaansluiting te vinden bij de top.

Dat meer salaris, zeer zeker maakt dat uit. Met meer salaris ruimte hou je spelers langer, niet oneindig, maar wel langer. Dan is het sportief interessant, maar veel minder financieel. Als een Barcalona komt dan zijn de spelers nog altijd weg, maar het gaat niet om Barcelona, het gaat om de groep ver daaronder. Die wilt Ajax op afstand houden. Dat spelers gaan omdat het de juiste stap is in het carrière plan en niet alleen omdat je daar meer kunt krijgen. Dat is geen supporters fix, dat is een Cruijff plan fix, eigen talenten net ff langer houden. Beetje tot aan Klaassen leeftijd of Vertonghen leeftijd. Zelfs dat lukt al niet meer. Dan gaan je prestaties in Europa ook vooruit en dat spreekt weer aan omdat je dan in beeld komt bij de grotere clubs in Europa. Staat volledig los van de competitie. Je moet een platform bieden. Spelers gaan vrij gemakkelijk naar Salzburg, biedt perspectief op een mooie campagne in Europa, vertrek naar een mooiere competitie (d.m.v. Leipzig) en op de rader staan bij grote clubs in grote competities.

16 juli 2018 om 10:46

De Arena in eigen beheer gaat niet om die 1 miljoen aan exploitatie. Ik hoop zelfs dat ze meteen stoppen met het prostitueren van de Arena wanneer hij in eigen beheer is. Alle focus op een gezonde grasmat.

Het gaat vooral om het niet jaarlijks te hoeven betalen van huur. Dit zou een dikke 10 miljoen bedragen (kan outdated zijn), en hoewel dat de begroting niet omhoog schroeft doet het wel effectief hetzelfde. Dat geld kan prima aan andere dingen worden uitgegeven.

16 juli 2018 om 11:26

Het probleem is dat de Arena, met de huur die Ajax betaald en het geld wat binnenkomt via alle andere evenementen maar 1 miljoen winst maakt (op een omzet van ongeveer 30 miljoen).
De omzet gaat dus allemaal op aan de exploitatie en onderhoud van de Arena. Als Ajax geen huur meer betaald houden ze wel 10 miljoen aan huur over, maar maken ze ook 9 miljoen verlies op de exploitatie van de Arena.
Als je ook nog is stopt met alle overige evenementen heb je onder aan de streep een mega verlies.

16 juli 2018 om 08:53

@big-poppa

Je schrijft: "denk dat dit precies is wat ajax nodig heeft. Kwaliteitsimpulsen met ervaring. Dat daar de portemonnee voor getrokken moet worden is nou eenmaal zo. Ik ben in ieder geval blij dat overmars de stap heeft durven maken (hoewel dit waarschijnlijk jaren geleden al gepland is). Op deze manier willen de jongere spelers hopelijk langer blijven. Wie wilt nou niet leren van tadic die in de PL zijn strepen verdiend heeft en wie wilt nou niet leren van blind die in het begin uitgekotst werd maar heeft gestreden en de arena verliet, uitgeroepen als beste speler van de competitie. Dat moet die jonge gasten toch aan het denken zetten. Hopelijk nu nog het salarisplafond iets verhogen zodat je meer te bieden hebt. Maar dit natuurlijk met mate want we willen niet alles ineens uitgeven waar we lang voor hebben moeten sparen. Ik hoop dat feyenoord en psv met angstige blikken hier naar kijken. Dat ajax het bayern munchen van nederland maar word. Qua financiën zou het moeten kunnen. Nu nog op het veld. Komop ajax! ".

Wat je schrijft is werkelijk kinderlijk naief. Overmars is niet de eigenaar van Ajax, maar "slechts" een werknemer. Net zo min als een buschauffeur zomaar zijn eigen route kan gaan rijden, kan Overmars niet zomaar ongelimiteerd miljoenen uitgeven die niet van hem zijn maar van de aandeelhouders van de NV Ajax. Daar moet hij toestemming voor hebben van zijn mededirecteuren en de RvC en in het beleidsplan staat bovendien dat het mag niet leiden tot een verliesgevende begroting. Daar heeft hij zich natuurlijk gewoon aan te houden, net zo goed als de buschauffeur zich aan de route moet houden die zijn werkgever voor hem heeft uitgestippeld.

Dat Ajax Tadic en eventueel Blind kan halen, komt omdat beide spelers beschikbaar zijn en Ajax het zich financieel kan verantwoorden om dat de club vorig jaar voor 90 miljoen aan spelers (inclusief Kluivert) heeft verkocht. Het huidige boekjaar is begonnen op 1 juli, waardoor Ajax vanaf die datum weer gewoon vanaf 0 moet beginnen. De aankoop van Blind komt derhalve ten laste van het huidige boekjaar, terwijl de club in het nieuwe boekjaar nog geen speler heeft verkocht. Zolang Zyech nog niet verkocht is, staat Ajax dan ook voorlopig miljoenen in de min. Ajax heeft een vergelijkbare begroting als die van Psv, die zonder uitgaande transfers en CL deelname hooguit kostendekkend is. Al die miljoenen die Ajax op de bank heeft staan, zijn voor het grootste gedeelte bij elkaar gesprokkeld door de verkoop van spelers. Het zijn echter de beste spelers waarvoor belangstelling is en de beste spelers wil je natuurlijk het liefst helemaal niet verkopen en heb je bovendien broodnodig om het Bayern Munchen van NL te kunnen worden. Dat gaat dan ook nooit gebeuren, tenzij Ajax voor tientallen miljoen Euros aan extra inkomsten weet te genereren, waardoor er een begrotingsoverschot ontstaat en Ajax in staat is om de selectie te versterken zonder dat daar eerst spelers voor moeten worden verkocht. En zover is het natuurlijk nog lang niet.

Het lijkt me ook niet heel erg voor de hand liggen, dat spelers die ambitieus zijn en graag in een competitie willen spelen die aansprekender is dan de Nederlandse en waar iedere wedstrijd van hoog niveau is en bovendien wordt gespeeld op gras, die wens ineens zullen laten varen omdat Ajax Dusan Tadic en Daley Blind weet aan te trekken. Kom zeg, het zijn voor iedere Nederlandse club geweldige aanwinsten, maar ook niet meer dan dat. In de grote competities worden zij gewoon gezien als doorsnee voetballers. Als de kans zich voortdoet, pakken Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong natuurlijk meteen hun koffers en de kans dat zij na het komende seizoen nog op de Nederlandse velden zijn te verwonderen, is nihil. Om ook daadwerkelijk het Bayern Munchen van NL te kunnen worden, zal Ajax in staat moeten zijn om de grootste talenten minimaal vast te houden tot ze een jaar of 22 23 zijn, terwijl de realiteit is dat dat al nauwelijks of zelfs helemaal niet lukt terwijl ze nog maar 18 of 19 zijn. Het idee dat Ajax het Bayern Munchen van NL zou kunnen worden is louter en alleen gebaseerd op de bankrekening, maar zoals Johan Cruiff ooit zei: “met een zak geld, kun je niet scoren”. Daar heb je spelers voor nodig en laat het nu net die spelers zijn waar Ajax haar kapitaal mee verdient.

16 juli 2018 om 10:37

@scepticus38, hier ben ik het volmondig mee eens. Een groter salarishuis lost de problemen met het te vroeg vertrekken van de jeugd niet op. Het enige wat ermee bereikt kan worden, is dat de kans groter is dat spelers als Tadic en Blind terug willen keren naar Nederland en dat je wellicht een keer de concurrentie van een Portugese ploeg wint als het gaat om het aantrekken van Zuid Amerikaans talent.

De enige methode om spelers langer aan boord te houden is successen boeken in Europa (en dan met name de Champions League). Op die manier kun je Ajax aantrekkelijk maken voor jonge spelers, omdat ze dan ervaring kunnen opdoen die ze bij een club in de subtop van Spanje of Engeland niet kunnen krijgen. Hoe lastig dit ook is, het is wel de enige mogelijkheid om je grotere talenten 1 of 2 jaar langer te behouden. Tevens zorgt dit ervoor dat die talenten dan beter toegerust zijn voor de stap naar een topclub, wat uiteindelijk weer vertaald zal worden naar betere transferprijzen. Overmars heeft door dat dit de enige weg naar succes is en het lijkt erop dat hij hier langzaam voor aan het bouwen is. De Ligt, De Jong, Onana en Dolberg zullen allen waarschijnlijk nog te vroeg vertrekken (voor hun 22e), maar hopelijk kunnen ze de komende 3 seizoenen zo goed bouwen dat de lichting daarna wel uitzicht heeft op Europese overwintering en daarmee minder de druk voelt om snel naar het buitenland te vertrekken.

16 juli 2018 om 11:31

@big-poppa

Tadic en Blindzullen ze best wel van willen leren maar als ze elders kunnen leren van een De Bruyne, Hazard of Neymar wat nog veel grotere namen zijn zie ik veel van die jongens toch voor een stap naar het buitenland kiezen

Hopelijk kunnen ze het Europese seizoen direct goed starten en veroveren ze een plaats in de CL.

We hebben als Nederland weer successen nodig zodat ons vertrouwen weer gaat groeien.

16 juli 2018 om 13:01

Dat hangt er vanaf. Als er niet in de verdediging wordt geïnvesteerd dan wordt t niets

Nja hoezo nu pas. Marc levert echt al jaren topwerk af. De financiele huishouding is volgens mij nog nooit zo goed op orde geweest.

Ja kunnen we wel gaan lullen, geen kampioen etc, maar sorry, ik maak liever nog een keer mee dat we weer een Europese finale spelen zoals 2 jaar geleden dan dat we elk jaar kampioen moeten worden.

Daar komt bij dat we al die jaren 2e zijn geworden, we zijn niet door het ijs gezakt.

Marc, van mij verdien je een standbeeld. Vd Sar ook. Ik kijk verder dan gisteren en vandaag. Weet nog goed dat Ajax ook de kant op ging van een lege kas en veel te dure spelers op het veld. Ga zo door en zorg dat de jaarlijkse begroting permanent omhoog kan!

16 juli 2018 om 08:24

Nou eindelijk worden er ervaren spelers voor de basis gehaald. Siem, kjh en schone kwamen allen als aanvulling. Schone knokte zichzelf altijd goed in de basis omdat achteraf bleek dat een talent het toch niet aan kon. Nu zie je met tadic en blind een ander Ajax. Puur voor de basis aangevuld met talenten en ervaren krachten op de bank. Lijkt mij eindelijk meer in balans

Als Ajax vandaag Blind contacteert heb je op elke linie in het veld een topper en met ervaring. Blind wordt verdediger en schuift in als extra middenvelder. Daarnaast hebben we Ziyech op het middenveld en als valse buitenspeler Tadic. Dit is wel echt een heel goed team op papier. Nu hopen dat ze zo snel mogelijk een team worden samen. Helaas lukt dat nog niet vanwege het WK.

16 juli 2018 om 08:21

Blind is niet mee afgereisd naar de VS met United, dus dat gaat vandaag vrij zeker rondkomen. Op papier ziet het er dan allemaal aardig uit, maar ik moet het nog zien hoor. Het is nu aan Ten Hag om er echt iets van te maken, met alleen goede spelers halen ben je er nog niet.

Allemaal leuk en aardig, maar voorlopig draaien we gewoon een dramatische voorbereiding. Het maakt niet uit met welk elftal we op het veld staan, het ziet er qua spel gewoon niet uit. Tegen Sturm Graz staat alles behalve een ingespeelde ploeg. Als Tadic meedoet zal 1 of 2 groepstrainingen hebben meegemaakt, of hij doet helemaal niet mee en dan is zo aankoop leuk voor het plaatje. Ik moet het echt allemaal nog maar zien met deze selectie en trainer.

16 juli 2018 om 08:23

Precies dit inderdaad, geef het hierboven ook al aan. Kijk naar het kampioenschap van Leicester en Feyenoord, kampioen worden door voor elkaar door het vuur te gaan. Die mindset moet er eens inkomen bij Ajax. Met alleen goeie spelers ben je er nog lang niet, al maakt het het natuurlijk wel makkelijker.

16 juli 2018 om 08:30

Laten we voorop stellen dat hij moet gaan kopen. Dit jaar geen kampioen kan het einde betekenen voor Overmars en van der Sar.
Alleen hebben ze vorig jaar een fout gemaakt denk ik door Keizer weg te sturen en ten Hag aan te stellen. Je selectie kan super goed zijn maar als je een trainer heb staan die fouten maakt dan valt het niet mee om kampioen te worden.

Je kan nu wel zeggen dat er een kampioens waardige selectie staat volgens mij en zeker qua budget echter moet het er op het veld uitkomen.

16 juli 2018 om 09:25

Klopt helemaal, en wat ook belangrijk is, continuiteit, houd je een team bij elkaar. Daarom ook benieuwd naar Feyenoord, El Ahmadi weg is een aderlating, voor de rest redelijk boij elkaar en hetzelfde teams als vorig jaar. Daarom voor mij kanshebber.

16 juli 2018 om 08:44

Want een voorbereiding zegt meteen alles? Natuurlijk is het prettig als alles goed verloopt, maar die uitslagen in de oefenwedstrijden zeggen mij echt helemaal niets. Een aantal WK-gangers is er nog altijd neit bij bijvoorbeeld. Zolang ze er tegen Sturm Graz maar staan. Tot die tijd maakt het me allemaal vrij weinig uit wat er aan uitslagen binnen komt.

16 juli 2018 om 08:49

Wat je aangeef een paar wedstrijden lekker spelen in een voorbereiding is wel fijn.
Neem je toch een goed gevoel mee.
Aan de andere kant worden er vaak spelers op andere plekken gezet om te kijken hoe dat gaat. Jeugd krijgt een kans en er word veel gewisseld.

De selectie is volgens mij kampioenswaardig dit jaar dus ben benieuwd hoe de trainer dit gaat oppakken?

16 juli 2018 om 08:45

Waar slaat dit op? Ajax heeft 80 van de oefenwedstrijden met 10 missende (basis)spelers gespeeld. Wat verwachte je dan dat er ging gebeuren, tuurlijk is het lekkerder als je alles wint in het begin, maar het gaat nu om fit worden en uitproberen.
Daarbij komt dat je twee grootste aankopen nog moeten aansluiten bij de selectie.

Dat opportunistische gezeik altijd van die supporters, jullie schreeuwen moord en brand als er voordat juli begonnen is nog geen aankoop was gedaan en nu is het weer niet goed. Make up your damn minds

16 juli 2018 om 08:55

Dan weten we dus dat we van de reserves geen moer hoeven te verwachten gezien het spel en de resultaten. Ik had verwacht dat ze ondanks ontbrekende spelers enige vorm van herkenbaarheid en defensieve stabiliteit in het elftal konden krijgen. Mooi niet dus. Het is nog steeds het stroperige niksvoetbal van eind vorig seizoen, waarbij je door defensieve blunders de doelpunten weggeeft.

Ik wil dat er een enigszins ingespeelde ploeg staat die solide van Sturm Graz wint, om niet meteen crisis te hebben voordat augustus begint. Daar heb ik heel weinig vertrouwen in gezien het spel wat er nu gespeeld wordt. Wat hebben we voor de rest aan aankopen als ze toch niet kunnen meedoen in de eerste wedstrijd van het jaar, die ook meteen zeer belangrijk is?

16 juli 2018 om 09:52

Ik snap je punt wel, maar Tadic doet 100% mee tegen Sturm Graz en als blind deze week aanschuift ook. Dus die zullen er wel staan.

Waar het in de voorbereiding omgaat is niet zo zeer het resultaat maar meer kijken waar de grootste verbeterpunten zitten in het spel zodat je daar aan kan werken voordat het seizoen begint.

Ik neem aan dat je zelf ook gevoetbald hebt, daar was het toch ook altijd in het voorseizoen dat je met verschillende teams meedeed om te kijken voor dat elftal wat het beste is, natuurlijk hoop je op winst, altijd, maar het is belangrijk om te kijken wat er beter moet i.p.v. resultaat boeken in het voorseizoen.

Anders gebeurt dat in de eerste competitie wedstrijden en dan verspeel je weer een hoop punten, dus het is beter dat ze er nu mee aan de slag zijn.

16 juli 2018 om 09:54

En daarnaast, je kan wel blijven uitproberen, maar volgens mij is Sturm Graz al over minder dan 2 weken? Lijkt me dan wel de hoogste tijd dat je nu weet wie waar moet staan en heel snel op elkaar ingespeeld moet raken.

16 juli 2018 om 10:03

@master D

Dat was het toch ook onder Bosz?

Waardeloze voorbereiding gehad, slecht spel....

16 juli 2018 om 09:24

Helemaal mee eens, een groot Ajacied zei al eens een zak geld scoort geen doelpunten. Wat ook een groot probleem voor komende seizoen zal worden is het omgaan met de teleurgestelde spelers. En daar zullen er heel veel van zijn. Ajax heeft zo bizar veel spelers gekocht de afgelopen tijd, dan zijn er nog talenten die aan de deur kloppen. Dan moet je als trainer van hele goede huize komen om dit te managen. Juiste en terechte keuzes maken en met spelers omgaan die erbuiten vallen. Daarom verwacht ik ook dat Ajax nog heel veel spelers gaat verkopen. Overigns, ik vind het een beleid van niks, met de revolutie heeft het allang al niets te maken.

16 juli 2018 om 10:48

Uiteraard valt of staat het uiteindelijk met prestaties. Maar je moet ook kijken naar de acties en visies van het bestuur (td). Ik vind dat Overmars al jaren hele verstandige begrijpbare keuzes maakt. Soms wat pech gehad met een transfer, maar dat dan ook gewoon openlijk uitleggen en toegeven vind ik echt klasse. Ik vind het transferbeleid al jaren top. Geen gekke aankopen, wat meer uitgeven voor spelers die al wat verder zijn en jeugd voor mooie bedragen verkopen. Gaat niet altijd goed, maar toch een heel stuk minder vaak dan in de jaren ervoor. Daar ontkom je ook niet aan.
Als je met dit materiaal niet kunt presteren, dan moet je in 1e instantie naar de trainer kijken. Je hebt ook geen spelers in huis gehaald die qua karakter de boel komen ontwrichten namelijk.
Qua transferbeleid vind ik het gewoon vooral veel goede weloverwogen besluiten.

Ik heb ook m'n twijfels bij de trainer. Komt op mij bijzonder knullig over en ik heb ook niet het idee dat de spelers hem willen volgen. Maarja, ik neem aan dat de mensen bij Ajax dat beter kunnen beoordelen. Ik zou wel liever een meer ervaren trainer zien met wat meer status. Zoals een Laudrup bijv.

16 juli 2018 om 13:45

Resultaten in de voorbereiding zeggen niks. Teams in andere samenstellingen, veel trainen, selectie niet compleet door WK, etc

Ik heb zelden zoveel positieve woorden van de Ajax fans gehoord over het aankopen van spelers. En dan te bedenken dat er sinds oudsher de afgunst is geweest van Ajax aanhang richting clubs die “kopen kopen maar nooit zelf opleiden”.

Ik zeg: als je geld kunt uitgeven voor een speler die je beter kan maken: doen. Heb he t geld niet, of een betere optie in he jeugd: promoveren die jeugdspeler.

Maar een waarde oordeel aan club beleid, is zo jaren 90 😊

16 juli 2018 om 09:13

Dat is precies wat Ajax zegt. Daarom staan er bij Ajax nog altijd top kwaliteit jeugdspelers in het eerste elftal.

17 juli 2018 om 08:09

Kijk Arie, goed onder woorden gebracht. De afgunst (die bij sommige fans van Ajax heerst) naar andere clubs die kopen is dan ook volledig onterecht. Zij hebben nou eenmaal een veel minder goede jeugdopleiding dan het grotere Ajax, dus moeten zij voor meer posities spelers kopen.

Op zich maakt Huntelaar hier wel een punt. Zo'n kwalificatie in mei heeft wel wat. Maar voor een belangrijk toernooi EK / WK moeten de internationals zich bij hun land melden, maar het is wel iets waarover nagedacht kan worden !

Her is nu aan de spelers en de trainingstaf om dat op het veld te laten zien. Want Marc kan dan wel goed bezig zijn, maar uiteindelijk moeten de spelers en de trainer er ook voor zorgen dat er weer eens prijzen in de kast komen.
Hopelijk zijn ze zo ver gereed dat ze er staan de eerste voorronde CL

Supergoed dat iedereen wilt blijven mocht er geen andere club voor hen langskomen. Maar mocht de groep bij elkaar blijven zoals die nu is ben ik toch heel benieuwd wie er wordt geslachtofferd en op de bank terechtkomt!

Ik zie simpelweg geen progressie onder Ten Hag. Onder Keizer zag je nog wel bepaalde lijnen en structuren, maar dat heb ik nu totaal niet. De selectie is momenteel best aardig op orde, dus nu is het zaak dat het systeem en spelopvatting 100% op orde is. Ik zie het nog niet gebeuren...

Hopelijk komt Blind nog voor een miljoen of 12 (bij meer vind ik dat je teveel betaald).
Wat dan wel is dat je de aankoop Wober als mislukt kunt beschouwen. Heeft ook een miljoen of 7 gekost.

Onana
Mazraoui
de Ligt
Blind
Tagliafico
van de Beek
F. De Jong
Ziyech
Neres
Dolberg
Tadic

Bij Peter Bosz duurde het ook maanden voor het een beetje ging draaien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren