Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hooligan biedt excuses aan en doet geen aangifte tegen Esteban

Laatste update:

De Ajax-hooligan die woensdagavond het veld op kwam en Esteban aanviel wil zijn excuses aanbieden aan de keeper van AZ. De negentienjarige man heeft spijt van zijn naar eigen zeggen ‘domme daad’ en hoopt dat alleen hij verantwoordelijk wordt gesteld voor wat er is gebeurd, en niet Ajax. De supporter, die al een stadionverbod had, snapt de reactie van Esteban volledig.

/

De geschrokken Costa Ricaan gaf zijn belager nog twee schoppen toen hij op de grond was gevallen, maar de op het veld gestormde man is niet van plan om aangifte te doen tegen Esteban. Dat heeft de advocaat van de hooligan laten weten in het tv-programma Nieuwsuur. De wedstrijd tussen Ajax en AZ werd na het bizarre voorval direct gestaakt.

Scheidsrechter Bas Nijhuis gaf Esteban wegens diens agressieve houding tegenover de hooligan een rode kaart en volgens de regels was dat een juiste beslissing. De aanklager betaald voetbal besloot donderdag echter om de kaart kwijt te schelden. Het is nog niet bekend wat er verder gaat gebeuren met de wedstrijd, die werd stilgelegd bij een 1-0 voorsprong voor Ajax.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Of tie t meent is de vraag. Debiel dat het is!

22 december 2011 om 22:37

Hij meent het toch niet, gewoon puur eigen hachje redden.

Hij heeft waarschijnlijk van zijn advocaat te horen gekregen dattie zoveel mogelijk spijt moet betuigen en overal op toezeggen om zo zijn eigen straf te minimaliseren.

23 december 2011 om 00:09

Kans dat ie een hoge straf krijgt is sowieso minimaal. Hij raakt Esteban namelijk nauwelijks.

23 december 2011 om 00:30

"hij raakt Esteban nauwelijks aan"

Dat is omdat Esteban het gelukkig optijd hoorde en zich omdraaide om te verweren.

Het gaat er niet om of je hem (volgens jou) nauwelijks raakt maar met welke gedachte je de actie doet. Hij ging het veld op om Esteban letsel toe te dienen.

Aangifte is gedaan en de politie noemde het al zware mishandeling. Een goeie jurist kan deze geweldpleging laten veroordelen en dan ziet het niet best uit.

Mishandeling met voorbedachten rade
Gevolgen: Art. 300 Art. 301 art. 302 art. 303
Geen ernstig letsel 3 jaar* 4 jaar**    

4 jaar cel hangt dus boven zijn hoofd.

Daar komt nog de aanklacht van Ajax namelijk huisvredebreuk de aanklager zal vast nog wat andere zaken er in zoeken.

Jij moet niet bagatelliseren want dat "nauwelijks" raken kan je zo meerjarenplan in een cel bezorgen.

23 december 2011 om 01:20

Ik vraag me af of dit met voorbedachte rade is, ik denk meer aan een opwelling en er was ook drank in het spel, dus 4 jaar zal hij niet krijgen.

(Al mag hij van mij best 4 jaar krijgen)

23 december 2011 om 01:25

jij bent toch grappig he met je 4 jaar. Dat is de maximale straf die je kan krijgen voor zware mishandeling, zonder ernstig (blijvend) letsel. Dus als die hem paar blauwe ogen had gegeven, gekneusde rib enzo dan kan die dat miss krijgen. Echt niet voor een dronken schop die hij niet eens raakt

23 december 2011 om 01:56

4 jaar cel krijg je tegenwoordig als je iemand hebt vermoord.

Als hij wordt bestraft denk ik gewoon dat het paar honderd uur taakstraf zal zijn..

23 december 2011 om 02:57

@soldierr

Helaas, maar waar... We zullen zien.

23 december 2011 om 03:33

Ik verwacht 2 jaar waarvan 1 voorwaardelijk....en het was wél met voorbedachte rade aangezien hij een weddenschap aanging alvorens hij het veld op rende om Esteban te belagen.

23 december 2011 om 07:37

Nauwelijks raken is tegenwoordig geen excuus meer.
Mijn vader speelt bij de de amateurs van Quick en een wedstrijd tegen de buurtjes liep helemaal uit de hand. Er werden een paar meppen uitgedeeld en als klap op de vuurpijl kwam er een tegenstander in de nek van een medespeler springen.

Deze jongen moest voor de rechtbank verschijnen na de aangifte, en werd misschien veroordeeld voor poging tot doodslag. Dat terwijl de Quickers alleen om een schadeclaim vroegen.

Absurd dit, en die excuses, tsjaa
Dat zal zeker niet gelijk uit zijn mond zijn gekomen, maar eruit getrokken.
En wat koop je er voor, dit is gewoon je eigen hachje redden.

23 december 2011 om 09:52

Dus wanneer ik iemand wil vermoorden met een pistool maar het pistool hapert, en de man is ongedeerd, dan krijg ik dezelfde straf als wanneer ik de man echt had vermoord?

Echt een domme reactie van je, slaat echt nergens op

22 december 2011 om 23:42

Waarom zou hij het niet menen,waarschijnlijk was hij onder invloed van en had hij het echt niet zo bedoeld om hemzelf/ajax en esteban toe te takelen.

Ik hoop dat hij een hele zware straf krijgt want dit valt niet goed te praten,echter is hij pas 19 en wordt het wel erger gemaakt dan het nu is.

Een dikke boete stadionverbod en een excuus aan esteban op zijn minst zou ik zeggen.

23 december 2011 om 00:01

@mrmastermind

Veel plezier met je ban.

ot: Doet vast excuses in de hoop dat rechter wat milder zal zijn. Geef die man maar een lekkere zware straf. Verdient niks minder. Wat een lafbek. Iemand van achter aanvallen.

23 december 2011 om 00:20

nee jij trekt volle zalen met je reactie en spelling,
ik snap gewoon niet eens wat je zegt. maar goed

Ot:
Ja eigen ass saven is dit en het gaat hem nog lukken ook let maar op, nederland en straffen uitdelen is niet echt een goede combi,
verkeersboetes dat is het enige waar ze zich mee bezig houden

23 december 2011 om 01:00

Die stadionverbod haat hij dus al ;

23 december 2011 om 01:08

aaah ok daarom komen al die reacties en thumbs down, my bad!

23 december 2011 om 22:38

inderdaad had hij ook wel kunnen bedenken voor dat hij het deed. je zag dat hij nog op wou staan en probeerden Esteban terug te trappen. deze gozer meent er niks van. hij zou het zo over doen.
hij denkt hier alleen ze straf minder zwaar te maken. maar dat trappen ze niet in hoor.

Hij maakt er maar het Besteban

22 december 2011 om 23:24

zo slecht dat ie geniaal is!

Dit heeft zijn advocaat hem hoogst waarschijnlijk ingefluisterd. Maak je goeie beurt mee bij de Officier van Justitie danwel de rechter

Een fout maken is menselijk

22 december 2011 om 22:34

Maar zo een fout is idioot

22 december 2011 om 22:45

@ Shannon 25

Jij bent een fout

22 december 2011 om 22:52

Kom op, dit is geen fout meer, dit is gewoon niet nadenken wat je doet, Hij had al een stadionverbod, als je dan toch binnen komt, dan zou je je op zijn minst gedragen, wat hij heeft gedaan slaat gewoon nergens op, en heeft hij heel ajax mee in discrediet gebracht. Het is te hopen voor de normale ajacieden dat ze niet met zijn allen gestraft worden, wat 1 gek allemaal wel niet te weeg kan brengen.

22 december 2011 om 23:27

Niet nadenken wat je doet? Volgens mij heeft hij dit juist heel goed uitgestippeld. Hij wist wat die deed. je geeft het juist aan. Hij mocht al niet naar binnen maar deed het toch. Vervolgens gaat ie het veld op.

23 december 2011 om 00:14

Juist ja, niet nadenken met wat je doet.
Ik denk ook niet dat hij al dagen met het plan rond loopt, om het veld op te lopen en de keeper proberen te trappen. Ik vermoed meer dat hij is opgeruid door anderen, en met een hoop drank in zijn lijf, heeft hij het lef gehad om dit te doen. Het is gewoon achtelijk gedrag, daar niet van, en zeker niet goed te praten, maar ik verwacht echt niet dat het een voor op gezet plan is.

23 december 2011 om 03:16

"volgens een ooggetuige die naar eigen zeggen naast de jongen zat in het stadion, zou hij de hele wedstrijd hebben gescholden op Esteban. “hij had het er met z'n vrienden over dat hij een wedstrijd wilde verzieken en de krant wilde halen. Z'n vrienden probeerden hem over te halen dat niet te doen of een belangrijkere wedstrijd te pakken. Hij wilde met hen wedden voor 50 euro dat hij het wel zou doen."

Blijkbaar was het dus wel met voorbedachte rade. Blijkbaar is hij niet opgeruid door anderen en is het dus compleet zijn eigen idee en plan geweest.

Die vrienden zijn ook maar debielen. 'een belangrijkere wedstrijd te pakken'. Geef die vrienden ook maar een stadionverbod, die blijken dus ook niet te vertrouwen.

22 december 2011 om 23:24

Zo'n fout maken is achterlijk! Wie doet nou zoiets? Omdat hij de keeper haat? haha slaat gewoon nergens op... Excuses, tja heeft voor hem geen nut meer denk ik ..

22 december 2011 om 23:43

Hoezo jij heb gezin?? jij praat praat je kan sjoernalissten niet eens goed spellen Man! en wat heb die wersley jouw ooit misdaan dan?? misschien doe ik ik bedoel wesley wel helemaal geen druggies! misschien is wesleyt ik bedoel ik wel gewoon een ajax supporter!

Dus hoezo wij willen geassocieerd worden met die gezin mensen die zich ajax ''supporters'' noemen! wat ben jij voor k***lake aaijaxied!

misschien drink jij zelf wel te veel vriend hoezo moet zie ik wesley ik bedoel mezzzeluf de hele tijd overal! en waarom ik zou ik bedoel jou de hele op fussbalzone kom jij uit nou kampf! jij bent een moffie nohhh!

je weet helemaal niets over die gozer man even serieus,je spelling is ook perfect voor iemand met een gezin ;

23 december 2011 om 01:51

Hahaha ff serieus?! Waar ben jij mee bezig goos?
Hahahaha saa jou reactie ga ik opslaan en wanneer ik toe ben aan lachen, lees ik het

23 december 2011 om 01:58

What the fuck ?

23 december 2011 om 02:42

sorry jongens ik moest zelf ook even lachen.

al die reacties over dit onderwerp ik moest zelf ook even een belachelijke reactie neerzetten,het spijt me voor het ongemak ;

een fijne avond/nacht nog!

23 december 2011 om 01:01

Je moet niet vergeten dat hij al een stadionverbod had hé, op zijn 19e. Het is waarschijnlijk dus niet de eerste keer, in waarschijnlijk korte tijd, dat hij enorm de fout in gaat.

EN Terecht!!

Als deze jongen aangifte zou doen is het de omgekeerde wereld!
Iedereen die loopt te zeuren dat het niet netjes is en dat soort onzin is gewoon een mietje zonder inlevingsvermogen.
Als je zelf zou wegrennen en huilen dat je wordt aangevallen moet je dat vooral doen maar deze jongen begrijpt gewoon dat als je aangevallen wordt, je je mag verdedigen!
En natuurlijk geef je zo iemand ff een extra tikkie!
Deze jongen is opgegroeid in Costa Rica, daar ga je niet staan wachten tot iemand je komt helpen want er komt niemand!!

Hoop dat onze "raw"loser flink mag betalen !

Kort maar krachtig : Eigen schuld dikke bult;

22 december 2011 om 22:45

Zowel letterlijk als figuurlijk

22 december 2011 om 22:50

Hahaha jaa!

Noem hem a.u.b geen supporter, want dat woord is niet van toepassing op hem. Zoals ik in een ander topic al aangaf is een supporter:

Een fan of aficionado is een enthousiast bewonderaar of liefhebber van een publiek persoon, muziekgroep, schrijver, kunstenaar, televisieserie, film, et cetera. Het woord is een afkorting van het Engelse ‘fanatic’ en werd aan het eind van de negentiende eeuw in Amerika geïntroduceerd als een benaming voor een gedreven aanhanger van een honkbalteam. Hoewel tegenwoordig de term ‘fan’ in deze context nog wel in zwang is (bijvoorbeeld voetbalfan), wordt voor fanatieke sportliefhebbers vaker het synoniem supporter gebruikt. Supporter komt dan weer van het Engelse woord "to support". Dus een supporter is iemand die zijn club 'steunt'.

Lees vooral de laatste zin. Die jongen steunt zijn club niet, dus hij is geen supporter, hij is een idioot die naar Ajax gaat om rotzooi te trappen.

22 december 2011 om 23:04

Waarom zo veel thumps down? Gulio heeft toch helemaal gelijk met wat hij hier zegt? Die jongen, ik noem hem geen man, is geen supporter te noemen.

Maar dit is voor veel anti-ajacieden een ideale kans om de club weer eventjes lekker zwart te maken. Jammer, heel erg jammer.

22 december 2011 om 23:30

Dan doen ze toch echt zelf. Doe nou niet alsof dit het eerste akkefietje is van dit seizoen.

22 december 2011 om 23:40

wat is er dan nog meer gebeurd?

23 december 2011 om 00:13

Toevallig wel ja!

Lol. laten we maar wat open deuren intrappen dan.

Mosterd na de maaltijd

Berouw komt na de zonde.

eigen schuld dikke bult.

etc...

Wat een mafkees die man

Heeft hij toch een paar hersencellen meer dan dat ik had gedacht. ;

22 december 2011 om 22:36

Hij niet hoor,, Z'n advocaat wel

22 december 2011 om 22:37

Denk dat het idee van zin advocaat komt.

22 december 2011 om 23:41

niet meer hoor die laatste hersencel die die had heeft Esteban voor hem op non-actief geschopt en terrecht

23 december 2011 om 05:24

Kom op man, van een voetballer had ik wel een hardere trap verwacht. Hij trapte op zijn benen als een meisje die dr zin niet krijgt tegen een bank aantrapt. Als hij hem met zijn voetvalschoenen op zijn hoofd ging trappen was die laatste hersencel wel weg denk ik.

23 december 2011 om 08:39

Al raak je bij Wesley zijn kleine teen dat mini hersencelletje van hem kan je zelfs uit zijn kleine teen trappe wat een debiel

Dat had je je maar van tevoren moeten bedenken.

Logisch allemaal, maar zijn straf zal volgen... en een goede ook.

Dat snap ik niet. Hij bleek een hekel aan Esteban te hebben en viel hem dus daarom aan en ineens gaat hij sorry zeggen:s:s

Wel netjes maar hij spreekt zichzelf nu wel heel erg tegen.

En ook netjes dat hij de schuld niet bij Ajax wilt maar daar ligt het wel voor een klein deel. Waarvoor zijn anders al die stewards..

22 december 2011 om 22:41

50% vd stewards is vrouw tegenwoordig... Zeker bij een tribune met (normaal gesproken) de rustige mensen..

Heel leuk en aardig allemaal. En ik geloof best dat hij is geschrokken door de impact van zijn acties. Maar dan moet je het maar niet doen! Bij zo iets kun je niet zomaar sorry zeggen!
En hij doet geen aangifte tegen Esteban, das mooi. Want hij had echt zo'n sterke zaak tegen hem kunnen aanspannen. NOT

Precies, er achteraf pas achterkomen dat in een stadion zitten met stadionverbod, het veld oprennen, en een keeper trappen is inderdaad erg dom.

22 december 2011 om 22:40

Met een All Cops Are Bastards tattoo op je rug

22 december 2011 om 22:43

Voor t eerst nuchter sinds maanden...

Er mag ook niks meer tegenwoordig....moet toch kunnen zo'n karatetrap? Ik verlang terug naar de tijd toen we met hoeren vochten en politie's neukten. De tijd van de gele heinekenkratten zeg maar....!!

Niet cynisch bedoeld ofzo....

22 december 2011 om 22:45

Hier kan ik wel om lachen

22 december 2011 om 22:52

die gele heinekenkratten zijn pure nostalgie en episch. Ik zag een laatst een medestudent met zo'n kratje voor op zijn fiets. Geniaal zag het eruit.

23 december 2011 om 05:27

De trap van Louis van gaal was zelfs nog beter. Laat staan die van nigel de jong.

Ik denk dat hij niet alleen Esteban zijn excuses moet aanbieden. Ook menig voetballiefhebber, die daar aanwezig was of naar keek. Dit is gewoon jammer.

Te laat.
Gewoon hard aanpakken deze jongen.

En nu verder praten over foebele.

het zou hem sieren om persoonlijk excuses aan esteban te bieden

22 december 2011 om 22:41

Zou Esteban het willen? Ik denk van niet.

22 december 2011 om 22:54

Moet die nog wel even wachten aangezien die al is Rica zit.

Maar dit is het spelletje van zijn advocaat, hopen op vermindering van de straf.

Het is te laat voor hem, wens hem veel succes in de maatschappij straks.

Nou heel nobel om dit te zeggen, maar daar zal toch geen rechter intrappen hoop ik.
Ik hoop dat hij de maximale straf krijgt die er bestaat voor dit, ondanks deze spijtbetuigenis.

Wat een staatsm*** is dit joh, haal je zo een debiele actie uit ga je nog zeggen ik doe geen aangifte.
Beetje jammer want je hoort op de Tribune als je aan het kijken bent en niet op het veld.
Je bent een schande voor het Nederlands voetbal en zou never nooit weer in een enkel stadion mogen komen wat mi betreft!

Geen aangifte doen?
Had er nog bij moeten komen ook zeg, dan was het helemaal de omgekeerde wereld.

Ik vind het wel een idee om de goede man Alle kaartjes van iedereen in het stadion te laten vergoeden, immers is hij de oorzaak geweest dat die supporters niet kregen waarvoor ze betaalden.
In de tijd dat hij dat bedrag bij elkaar aan het werken is verzinnen we zn echte straf wel.

22 december 2011 om 23:16

Ja, het blijft het verhaal van de inbreker wie in elkaar word geslagen, wat ook ergens op slaat.
Zo'n flapdrol gepast straffen, dat kan bijna niet, Hij heeft niet alleen mensen in het stadion , maar ook menig voetbal liefhebber een mooie avond voetbal vernaggeld wie het via de TV volgt. Met gigantische geldstraffen wapperen heeft ook niet altijd zin, want probeer van een kikvors maar veren te plukken. Ik hoop dat zo'n iemand nooit in de buurt van een voetbalveld moet kunnen komen, maar ik vrees dat soort gekken altijd wel weer een mogelijkheid vinden om onrust te kunnen trappen.

22 december 2011 om 23:44

@mascotte, Als hij aangifte zou doen dan wordt de keeper van AZ 99% zeker berecht. Krom recht systeem van Nederland op zulke punten.

Goh, het spijt hem. Zijn advocaat zal dit wel tegen hem hebben gezegd. Wat mij betreft wordt hij keihard gestraft, de idioot.

Ik hoop met wesley mee dat hij flink gestraft wordt en niet Ajax en Az. Dat had je eerder moeten bedenken je doet veel fans pijn met je stomme actie. God weet wat de gevolgen zijn ik hoop alleen een geldboete en geen uitsluitel van de beker. Ook al is de beker niet belangrijk voor mij ik zou dit echt slecht vinden. De spelers van beide teams kunnen hier niks aan doen.

Esteban heeft hem een trauma bezorgt :

22 december 2011 om 22:48

Heeft ie elke dag als ie de spiegel kijkt al..

Nou, dat is dan spreekwoordelijk gezien een pleister op een slagaderlijke bloeding. Wat een idioot is het toch, hopelijk krijgt hij een boete van minimaal 10.000 euro!

waarom had die gozer al een stadionverbod dan? dan weet je toch al dat je fout bezig bent om in het stadion te gaan zitten

Aardige vent, had het altijd al gezegd!

Hahah, zijn natuurlijk niet zijn eigen woorden. Maar goed daar gaat het nu ook niet om.

Ja, en? Dankzij hem zitten de Knvb, Ajax en misschien AZ ook nog met een heel groot probleem.

Vreemd.. je hebt niet eerder al een foutje gemaakt gezien je stadionverbod?
Excuses zijn echt nietszeggend, gewoon een weloverwogen daad en nu damage control. Zoals de New Kids het zouden zeggen, ge bende gewoon een stomme ***!

En nou opbokken

Ik neem dit met een korreltje zout ... Waarschijnlijk is dit hem ingefluisterd door zijn advocaat om een goede beurt te maken, een levenslang stadionverbod, een geld boete en een taakstraf/celstraf zouden een gepaste straf zijn ...

Tsja zijn toekomst is toch compleet naar de klote, dan nog maar schijnheilig proberen te redden wat er te redden valt

Ik neem aan dat hij dit wel meent. Ieder persoon die bij zijn volle verstand is snapt wel dat dit totaal niet door de beugel kan. Denk ook dat het voort kwam uit dronken hoogmoed. Ik weiger te geloven dat zo'n persoon echt niet fatsoenlijk na kan denken...

Dat het een veelpleger is, is inmiddels wel duidelijk gezien zijn stadionverbod, dus hij moet op gepaste wijze gestraft worden. Spijt of geen spijt, het maakt hetgeen hij heeft veroorzaakt niet ongedaan.

22 december 2011 om 23:45

Getuige zijn gedrag voor het incident, betwijfel ik ten zeerste of hij ooit bij zijn volle verstand was. Dit wordt alleen maar versterkt door de informatie die over hem bekend is.

Ajax moet dat groepje ´vrienden´ van hem ook aansprakelijk stellen en een stadionverbod opleggen.
Die gasten hebben hem zo gek gekregen om hem voor 50 euro het veld op te laten gaan,dan werk je eraan mee.
1 van hen heeft zelfs met zijn scc het desbetreffende kaartje gekocht,willens en wetens dat het voor een maat met een sv was,die moet net zo zwaar gestraft worden als de hoofddader.

Of hij het nou meent of niet,je excuses aanbieden na zoiets heeft ook gewoon weinig zin,komt bij mij over als een smeekbede om genade en een milde straf,ingefluisterd door de advocaat.

Die gast van het staafincident ( Ajax-austria Wien) moest een half miljoen gulden betalen

Onder invloed van drank en drugs doen mensen gekke dingen. Als je van nature al impulsief bent kun je er dan ook beter afblijven. Maargoed, deze jongen zal de komende 80 jarig bezig zijn met het afbetalen van de schuld die hem nu word opgestapeld. Sterkte vriend!

Ik hoop dat hij dit doet voor Ajax, niet voor zichzelf.

Excuses aanbieden en volle schuld op zich nemen doet ie zeker voor juridische redenen, maar het zou mij niet verbazen als het deels ook te maken heeft met de rest van de Ajax, dan wel AZ supporters enigzins van zijn rug te krijgen.

Het is te treurig voor woorden, maar deze jongen heeft een vrij groot probleem.. en dat heeft niet alleen met werkloos zijn te maken

Leuk, heb je wat aan.. Dit is zijn tweede keer dat hij zich schijnbaar misdraagt gezien zijn stadionverbod, heb je wat aan.. Een ding is zeker jij zult zeker verantwoordelijk worden gehouden, van mij mag je nog wel 10 jaar werk spijt hebben.

23 december 2011 om 00:27

Nou ik denk niet zijn tweede keer.
Zijn eerste verbod kreeg hij al op zijn 16de als dat 3 jaar later nog steeds van kracht is heeft hij wss heel wat op zijn kerfstok staan.
De man op laten draaien voor alle kosten is wel het minste, financieel laten bloeden is de enige taal die dat soort gasten verstaan.

Een geluk bij een ongeluk is dat deze jongen volkomen terecht aan de schandpaal wordt genageld, dat heeft hij overigens zelf gedaan, idioot. Eigenlijk moet je dat vaker doen, gewoon iemand in een glazen hokje midden op een plein zetten met de tekst erbij: deze jongen breekt in, deze jongen heeft ... mishandelt. Dat maakt pas een goede indruk.

22 december 2011 om 23:33

Ben het met je eens, als je echt stoer bent en dingen doen die niet kunne wil ik nog zien hoe stoer ze zijn als ze op een plein vanalles naar zich toe krijgen gegooit.

Kan je nog even flink afreageren op die persoon, die mensen moeten eens een keer in een oorlogsgebied gedropt worden. Daar is het geen pretje en leer je eens volwassen worden en leer je te overleven.

Idioot.

23 december 2011 om 00:19

Nu ga je me iets te ver. Je hoeft hem niet te stenigen of om te brengen, het gaat er gewoon om dat hij publiekelijk voor lul wordt gezet. Het probleem zit hem in zijn koppie en daar moet je hem ook raken als je het mij vraagt.

Het moet voelen als een straf zodat het niet nog een keer doet.

23 december 2011 om 00:19

Ja of we zetten criminelen op een plein, met een bordje om en dan bieden we iedereen de mogelijkheid om met eieren te gooien!!

Het klinkt misschien allemaal leuk?! Maar zulke mensen komen alleen op het rechte pad als er perspectief is. Op een betere toekomst. Anders hebben ze nl. niets te verliezen en gaan ze door met hun gedrag. Als je iemand aan de schandpaal nagelt zoals jij zou willen, komen ze nooit meer aan een baan.

23 december 2011 om 00:23

Ik zeg het niet voor de lol en vind ook niet dat je ze moet onder laten gooien. Volgens mij hebben deze jongens met alle respect soms maar weinig perspectief, hersenen en geweten hebben ze allerminst. Een foutje moet kunnen, maar hij heeft natuurlijk niet voor niets al een stadionverbod gehad, kortom het is niet de eerste keer dat er iets is gebeurd. Ik gun ze het beste hoor, maar soms kun je je afvragen of het uberhaupt mogelijk is.

Een baan kun je wel krijgen, alleen niet zo'n leuke....

23 december 2011 om 00:30

Je wilt criminelen publiekelijk bekend maken (even los van het gooien) en dat is een middeleeuws idee, dat is gewoon heel slecht voor werkgevers, dan ben je zo ook je baan kwijt. Misschien vind je dat een voorbeeld stellen, maar de meeste criminelen gaan er vanuit niet gepakt te worden. En weet jij waarvoor hij een stadion verbod had? Wie weet wel vanwege een fakkel afsteken of zoiets..

23 december 2011 om 12:26

Dat is helemaal niet middeleeuws en daarnaast vind ik dat de werkgever het recht om te weten wat een man kan bezielen. Je zult vaak tevens een strafblad moeten laten zien bij een werkgever, dat zal niet veel verschil maken. Het verschil maak je er in dat je hem echt laat voelen dat hij fout zit, hij moet zich schamen en dat laat je dan gebeuren.

Hahaha, zullen we hem dan maar een 3e kans geven?

Wat een lulkoek, een hekel hebben aan een speler en hem vervolgens trappen en dan spijt hebben.
Zit je al zo dik in de shit en dan zeggen dat hem alles moet worden aangerekend en niet Ajax (te begrijpen) om te zorgen dat Ajax er nog gunstig(?) er vanaf komt.

Hoe komt hij dan in eerste instantie aan een verbod, door zich niet te gedragen!
Hopelijk word die gast echt achter slot en grendel gezet en krijgt hij een dikke boete.

Bedankt joh en nu wegwezen. Ik hoop dat hij heel lang mag betalen voor de kosten die hij veroorzaakt heeft voor Ajax en de maatschappij. En gezien zijn uiterlijk en IQ kon dat wel eens de rest van zijn leven zijn. Een weddenschap betekent bovendien voorbedachte rade dus strafrechterlijk zwaar aanpakken.

nou dat is toch sympathiek van deze jongeman....en wat nobel dat hij geen aangifte doet, blijkt het toch een keurige jongen te zijn. Zo zie je maar niet meteen oordelen mensen *cynisch mode off*

passende straf in ieder stadion voor aanvang van de wedstrijd op de middenstip zetten en door een vol stadion uit laten fluiten en na de wedstrijd de tribunes poetsen.............................................. met een tandenborstel

23 december 2011 om 00:31

Om hem ooit nog bij een wedstrijd aanwezig laten zijn?
Lijkt me niet dat we hem moeten gaan belonen.
De rest van zijn leven op zijn lokale politiebureau te laten melden is wel het minste.

Ik ben benieuwd of Esteban dat accepteert, hij was echt woest, die mafkees mag nog van geluk spreken dat hij ongedeerd is.

Dit wel het minste dat hij moet doen..., nu nog zijn excuus aanbieden aan alle mensen die in het stadion aanwezig waren.
Daarna aan alle sponsoren die voor niets reclame tijd hebben gekocht.
vergeet ook de televisie kijkers niet.
maar dat betekend niet dat hij er verder mee weg komt..... laat hem minimaal een gedeelte van de gemaakte kosten vergoeden.
Ik zeg gedeeltelijk omdat er wel een mogelijke kans moet zijn om je geld te krijgen want we kennen allemaal die kale kip!
en de levenslange stadion verbod natuurlijk!

Ach... een manneke van 19 die onder invloed van alcohol en/of drugs en waarschijnlijk na behoorlijke aanmoedigingen van zijn vrienden het veld op rent en een oliedomme actie uithaalt... Waarom zou hij, eenmaal nuchter, niet oprecht spijt kunnen hebben?

Als je bovenstaande reacties leest dan lijkt het soms wel of ie 30 kinderen verkracht en vermoord heeft. Kom op zeg... Gewoon een maximaal stadionverbod en een standaard boete ben je wel klaar hoor. Je hoeft de knul echt niet voor zijn leven te ruïneren, voor zover dat nu al niet gebeurd is door alle media-aandacht.

Ik wil het niet goed praten, verre van, maar soms mag het wel een beetje in zijn perspectief gezet worden.

22 december 2011 om 23:49

Hij heeft gewoon de schijn tegen doordat hij met een stadionverbod op zak het stadion binnengaat, vervolgens de hele wedstrijd (voor zolang als die duurde...) te schelden op Esteban en te zeggen dat hij hem in elkaar trapt voor 50 euro.

22 december 2011 om 23:58

@willowfield
Hij heeft al een stadionverbod. Toch doet hij zijn best het stadion in te komen.
Als je al een stadionverbod hebt doet je er normaal alles aan niet op te vallen.
En wat doet hij??

Sorry hoor maar als je zo gemakkelijk te manipuleren bent door je vrienden zoals je stelt ben je geen knip voor de neus waard.

Je hebt het over een standaardboete. Is dat 1000 euro in jou ogen?
Ik vind minimaal 200.000 euro toch op zijn plaats. Als je dit presteert als je al een stadionverbod hebt, mag je je leven lang bloeden.

23 december 2011 om 00:15

Volgens knvb is de boete bij een stadionverbod 450,- euro. Dus daar heb je het antwoord. Hij is bijvoorbeeld niet zwaarder over de schreef gegaan dan die supporter van de Graafschap 2 jaar geleden.

De kosten voor het staken van de wedstrijd kan je waarschijnlijk niet op hem verhalen, die zou je bij verbeek of az moeten neerleggen. Die zijn uiteindelijk van het veld gestapt en dat pas naar aanleiding van de rode kaart, niet vanwege het incident zoals ze ons nu graag doen geloven. Kortom, dat kan je juridisch waarschijnlijk nooit hard maken.

Ik heb ook bepaald geen hoge pet op van deze knul, maar iemand een leven lang laten bloeden doe je in mijn ogen met moordenaars en zeer zware criminelen, niet iemand die in een dronken bui een veld op rent en iemand probeert te schoppen.

Spijt is het te laat voor, hij dupeert daarmee de club Ajax, het Nederlands voetbal (beelden gaan de hele wereld over) de tv kijker, de echte supporters, de spelers van az en Ajax eigenlijk iedereen.

Ik hoop dus dat hij flink gestraft gaat worden!

ff een vraag: tegen wie of wat wilde de hooligan dan aangifte doen? iemand die handelde uit noodweer?

Helaas is hem dit door zijn advocaat geadviseerd
Dat is de gang van zaken nu één keer in het systeem
Zo'n gek kan niet eens zelf denken om maar iets van spijt te betuigen
Spijt kent zo'n gast niet want hij had al een stadionverbod krijgt de kans om toch een stadion binnen te komen, en gelijk trapt hij weer rotzooi
Gewoon misleiding, niet aan toegeven levenslang niet meer toelaten in welk stadion dan ook

en toch vindt ik dat ajax ook egt moet kijken hoe dit kan.
dit mag bij zon club in deze tijd simpelweg nie kunne,in die tijd dat hij van tribune na invalide platform ging had hij al opgemerkt moete zijn.

Prima reactie van de advocaat. En nu nooit meer bij een voetbalwedstrijd weer komen jochie. Als je niet tegen de spanning en de drank kan blijf dan lekker thuis zitten en schop je LCD tv van de muur als je agressief bent. Val de voetballiefhebbers er niet mee lastig.

Daar ik er ook bij was gisteren, kan ik ook aangifte doen tegen Esteban, maar dit terzijde.

Het is een interessante casus aan het worden, ben benieuwd welk strafrechtelijk feit hem ten laste gelegd kan worden.

Wat ik niet ook niet snap is hoe die gast het veld heeft kunnen bereiken. En waarom de steward's niet veel eerder hadden ingegrepen. Die zaten zeker op ze gemakkie voetbal te kijken ja zo kan iedereen steward worden. Daar worden ze toch niet voor aangenomen. Vind dat die lui ook eens aangepakt mogen worden Laat ze maar lekker op de parkeerplaats werken of ergens waar ze niet afgeleid worden door de wedstrijd. En wat die hooligan betreft als je hem zo mag noemen die moeten ze gewoon een meldplicht geven dat ie in het vervolg niet meer bij ajax ken komen. Denk dat een boete ook wel zal komen en ik denk dat ie best nog eens een ontevrede ajax supporter tegen het lijf zal lopen en die zal hem dan wel de waarheid zeggen.

23 december 2011 om 00:37

Het zijn geen beroepsmilitairen die stewards. Het zijn uitzendkrachten. Natuurlijk is het de verantwoordelijkheid van Ajax dat deze mensen aandachtig hun werk uitvoeren, maar je overdrijft wel heel erg. Dit is bij mijn weten overigens de eerste keer dat een supporter het veld betreedt sinds de bouw van de Arena. Zo slecht is het dus niet gesteld met de toewijding van deze mensen. Sterker nog, ze doen het prima.

Deze jongen krijgt helemaal niets, hooguit 500 euro boete. Tenminste als hij verder niets op zijn kerfstok heeft. Je kan deze jongeman beter naar een afkickkliniek sturen voor zijn alcohol gebruik. Waarschijnlijk weer typisch een geval van niet tegen alcohol kunnen. Ik heb medelijden met deze jongen.

Laat ik even advocaat van de duivel spelen, want ik erger me kapot aan die heksenjacht hier. Die jongen is als een dronken debiel op Esteban afgevlogen, die zich vervolgens prima weerde, of zelfs iets over de schreef ging (hoewel begrijpelijk). Die knaap is gepakt en is nu netjes aan justitie overgedragen, waar hij gepast berecht zal worden. De verwensingen die sommige mensen naar zijn hoofd slingeren zijn even tenenkrommend als bekrompen en meer dan disproportioneel.

Ik keur zijn actie absoluut af, maar zo rampzalig is deze gebeurtenis ook weer niet. Er zijn geen gewonden gevallen, de schrik is bezonken, excuses zijn gemaakt en eigenlijk stelt dit in een maatschappelijk daglicht allemaal weinig voor. Kijk voorbij het voetbal en laten we over gaan tot de orde van de dag. Er gebeuren vervelendere dingen in de wereld,

23 december 2011 om 00:50

Ja steld ook niks voor net zoals die steward´s daar bij ajax. Het zal alleen zo zijn dat ie als voorbeeld gesteld zal worden door ajax en justitie om andere te ontmoedigen. Dus ajax zal hem nu wel een stadionverbod geven en misschien dat hij nu wel een van de bekendste wordt met de meldplicht iedere wedstrijd. Misschien is die wet er nog niet maar dat speciaal voor hem dit geregeld kan worden.
Toch gewoon stom zo´n hooligan zal het ook niet geweest zijn gewoon een die wel van een lolletje houd en voorlopig gebrandmerkt is als de mafkees die op het veld liep en Esteban aanviel.

23 december 2011 om 00:51

Was ie zo zwaar bezopen dan? Ik weet niet hoe het bij jou zit maar als ik bezopen ben kan ik niet zo hard lopen en helemaal niet zo recht.

Je schopt een Esteban
Je krijgt een dikke straf jammer dan

Excuses? Wat hebben Esteban, Ajax, AZ en alle mensen die halverwege de avond naar huis moesten hier nu aan? Lekker makkelijk allemaal.. Wees dan gewoon een vent en als je wat doet, doe het dan als je nuchter bent ipv achter de alcohol te verschuilen. Ik lees allerlei verhalen dat hij waarschijnlijk niet goed tegen al die alcohol kon en daarom zo raar deed. Afschuwelijke types..ik hoop dat dit soort gasten nooit meer in een voetbalstadion mogen komen en dat justitie harder zal optreden.

HIJ doet geen aangifte ??? Maar wij doen wel allemaal aangifte tegen HEM !!!

Na een nacht in de cel van de politie, alwaar de coke en alcohol uitgewerkt raakten, kwam Wesley tot de conclusie, na 't zien/lezen/horen van Tvbeelden, nieuwsberichten en internet, dat-ie toch wel een beetje fout is geweest...

Wááát? Heb íík dat echt gedaan? Néééé!!

Tja, dan kom je tot deze conclusie en uitspraak.

Wesley, 'succes' met je verdere leven, je bent als een raket ineens een 'bekende' Nederlander/wereldburger geworden! En denk maar niet dat iemand er ook maar 1 seconde jaloers op is, .........!!

p.s. Hoe kan iemand met een 3-jarig stadionverbod (stoer man!) hier nu spijt van hebben? Vind ik een beetje zwak, Wesley!

Die gozer berokkent Ajax zo veel schade. Die beelden gaan de hele wereld, hoewel die klap in Roemenie nog wel een stuk gekker was, en zijn hartstikke slecht voor de naam van Ajax.
Bovendien zijn er al sponsors die het gedoe in de Arena een beetje zat begonnen te worden, en dan komen er ook nog eens beelden van supporters die tegenstanders aanvallen, op het veld in de eigen Arena. Dit kan best wel eens de druppel zijn voor Aegon. Dit geintje kost je zo een paar miljoen op lange termijn. Daar had Wesley wel eens even over na mogen denken voordat hij besloot om 50 euro te gaan verdienen.

Als ik de verslaggevers van Langs de Lijn mag geloven dan wordt Ajax uit het bekertournooi geknikkert en gaat AZ met een 0-3 stand (eindelijk eens gewonnen in de Arena) verder ,wat ook de enige mogenlijke uitspraak zal zijn.als al deze kosten en het geld wat hierdoor niet bij Ajax in het laatje komt verhaalt gaat worden op deze super supporter waar menig ander Ajax-fan tijdens zijn daad stond te juichen op de tribune gaat hij een leuke tijd te gemoed.wat een supporters daar in de Arena zeg, dat zich Ajax fan noemt......ik wens alle Ajax fans veel sterkte toe,reken er maar op dat dit niet goed gaat aflopen.

wat een held die vent, kijk ik begrijp het sowieso niet maar al wil hij op de één of andere reden Esteban echt kwaad doen en hij doet het dat kan er nog enigszin respect voor opbrengen. Maar dan nu zielig zeggen dat hij het niet meende om zijn eigen hachje te redden is erg laag. Je was woensdag zo'n grote jongen dat je het veld op kwam, wees dan nu ook een grote jongen en zeg dat je een bloedhekel aan Esteban hebt en dat je hem het licht in de ogen niet gunt, want zo is het namelijk.

Daarbij wil ik ook nog even zeggen dat ik het onbegrijpelijk vind dat de rode kaart van Esteban geseponeerd is. Een passende maatregel zou in mijn ogen zijn:
- Ajax een aantal wedstrijden zonder publiek, en ja ik ben ajacied, zou daar ook niet blij mee zijn, maar wel rechtvaardig.
- Esteban geschorst voor minimaal 10 wedstrijden
- Verbeek ook een flinke schorsing.

Excuses, hebben we niks aan, kopen we niks voor. Al is het al gemeende excuses.

Dit loopt swaarschijnlijk allemaal met een sisser af.
Dat jochie is nog maar 19 (denken dan natuurlijk al wel een hele bink te zijn) maar kan nog niet echt verstandige keuzes maken en is opgenaaid door iemand anders , die ook aangepakt dient te worden!
Esteban heeft geen lichamelijkeschade maar zou het misschien wel op iets kunnen gooien als angst dat dat ooit nog een keer kan gebeuren.
Ajax zal de enige zijn die het hardst gestraft wordt omdat die die man binnen hebben gelaten en die man zo het veld op kon stormen zonder dat die man daar ook maar iets in de weg gelegd werd.
Dat jochie krijgt een stadionverbod voor het leven (had hij nu ook) en moet waarschijnlijk wat schoonmaakwerkzaamheden doen om een eventuele straf te voldoen.
Helaas zullen de veiligheidsregels nog wat aangescherpt gaan worden bij Ajax en hoogswaarschijnlijk ook bij andere clubs.
Dus dat heeft die idioot ook weer op z'n geweten.

Van mijn part komt Wesley nergens meer in!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren