Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hoofdrollen voor Quincy Promes, Mohammed Kudus en Antony bij Ajax

Laatste update:

Ajax heeft zaterdagavond zonder al te veel moeite een oefenwedstrijd gewonnen van Eintracht Frankfurt. De ploeg van Erik ten Hag oogde met name in de eerste helft goed op elkaar ingespeeld; Ajax liet de bal makkelijk rondgaan en leidde in de rust met 1-0, al waren er kansen op een veel grotere voorsprong. In de tweede helft maakte Mohammed Kudus er 2-0 van met zijn eerste goal voor Ajax. Eintracht, dat veel venijnige overtredingen maakte na de pauze, deed nog wel iets terug: 2-1.

Donny van de Beek, Zakaria Labyad en Klaas-Jan Huntelaar behoorden niet tot de wedstrijdselectie; over Van de Beek is bekend dat zijn absentie te maken had met transferontwikkelingen. Ajax kwam al vroeg op voorsprong tegen de club die een week geleden nog met 1-2 van PSV won. Na drie minuten kreeg Lassina Traoré de bal met wat mazzel in het strafschopgebied, waarna hij Quincy Promes met een afgemeten hakbal in staat stelde om de score te openen.

Ziggo Sport met unieke beelden van de laatste keer (?) dat Donny van de Beek een wedstrijd van AFC Ajax meemaakt ??

Geplaatst door voetbalzone op Zaterdag 29 augustus 2020

Ajax was de bovenliggende partij en kreeg meerdere kansen om de voorsprong uit te breiden. Zo kon Traoré bijna binnentikken na een voorzet van Noussair Mazraoui, schoot Ryan Gravenberch van grote afstand naast en knalde Quincy Promes te bal tegen de lat en de paal; zijn eerste inzet zou zijn afgekeurd als er een doelpunt uit voortkwam, vanwege een eerdere buitenspelsituatie. André Onana moest zich een keer laten gelden door een stuiterbal van André Silva met een gestrekte hand uit de hoek te houden.

Na de pauze verdubbelde Ajax de score: Antony, die met meerdere fraaie acties een goede indruk maakte in de Johan Cruijff ArenA, ging samen met Promes op het doel af en de Braziliaan kreeg de kans om te scoren. Hij nam de pass van Promes echter slecht aan, maar wist daarna Mohammed Kudus te bereiken met een hakbal. De zomeraanwinst maakte zijn eerste doelpunt voor Ajax. Eintracht deed iets terug via André Silva en Edson trof nog de lat. Negen minuten voor tijd maakte Bas Dost als invaller zijn entree bij de bezoekers.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wederom een overwegend interessante pot. ETH weegt duidelijk zijn opties op de 10 af. Promes en Gravenberch leken hierin te schuiven en dat zorgt voor leuke bewegingslijnen in de aanval. Kudus is een krachtige rasvoetballer die al leuke dingen laat zien maar moet nog wel veel leren om te excelleren in het snelle ajax spelletje. Je ziet hem nog veel terugkappen en niet verder kijken dan zijn eerste passimpuls (deze is overigens vaak wel veilig in balbezit).
Conditioneel was het aan ajax kant 70 minuten sterk. Af en toe een tikkeltje te frivool maar dat is natuurlijk wel leuk om te zien.

29 augustus 2020 om 21:12

Anthonie is niet te verdedigen. Kudus topmiddenvelder. Promes zo bewegelijk en ook niet te verdedigen. Tegelijkertijd verzet hij zoveel verdedigende arbeid en laat zien hoe je de 10 positie op een moderne manier invult. Neres krijgt al wat meer ritme. Tadic prima. Gravenberg is over een half jaar ook een topper op het middenveld. Alvares doet het heel goed op 6 maar op die positie kunnen we nog beter. Verder iedereen echt goed (misschien Traore mwa). Zag er al vele malen beter uit dan tegen Hertha. En ik blijf benadrukken, Ajax is drie klassen beter zonder Donny van de Beek in het elftal. Enig puntje van kritiek is dat het wel wat effectiever moet. Zo een pot moet je killen en nu houd je die Duitsers in de wedstrijd. Wel absurd hoe Ten Hag jongens als Dest en Noa Lang kleineert en vernedert. We gaan die jongens echt nodig hebben en dan helpt het niet wanneer je ze bewust onzeker probeert te maken en bewust signalen geeft dat ze niet worden gewaardeerd. Bah, echt foute boel dit met een foute rol van onze aanvoerder (die met beide jongens niet goed overweg kan en Eth laat zn oren helaas teveel hangen naar de babbels van jankebalk Tadic).

29 augustus 2020 om 21:15

Was heel erg frivool inderdaad, alleen mis je de klinische vd Beek. Die schiet de ballen er namelijk wel in, en is qua overzicht en voortzetting natuurlijk nog een niveautje hoger.

29 augustus 2020 om 21:20

@sportweek Dit is echt een cliche reactie die allang niet meer opgaat. Ten eerste gaat Van de Beek die kansen niet krijgen omfat hij niet de kwaliteiten (met name een gebrek aan bewegelijkheid) heeft van Promes en ten tweede loop je met Van de Beek steeds achter de feiten aan want zeker tegen dit soort tegenstanders sta je met 10 man te spelen omdat hij niet kan verdedigen. En daardoor moeten anderen, waaronder de aanvallers, dubbel zoveel verdedigende arbeid verzetten waardoor de aanvallers veel minder in het spel komen.

29 augustus 2020 om 21:21

@Holland 8 Het maakt niet uit hoe goed Lang speelt , deze voorbereiding ook weer bij 8 goals betrokken in 5 halve wedstrijden. Ten Hag gaat standaard zo met hem om , het zou mij nietS verbazen als het over en uit is en dat zou belachelijk zijn.

29 augustus 2020 om 21:22

Dus jij weet dat Ten Hag Lang en Dest bewust kleineert en vernedert? Goh, nu je niets onzinnigs over Donny kan zeggen, begin je hierover. Tip: bij een club die meer dan elf spelers heeft, zullen er altijd spelers op de bank zitten.

29 augustus 2020 om 21:23

Hoezo worden Lang en Dest gekleineerd en vernederd?

29 augustus 2020 om 21:23

@baradona Ik ben het met je eens. Het is werkelijk een schande wat er met deze jongen gebeurt bij Ajax. Bah.

29 augustus 2020 om 21:25

Moet zeggen dat ik er niet zo'n fan van ben om spelers in de 87 minuut in een oefenwedstrijd nog in te brengen. Toch een beetje lullig voor ekkelenkamp en dest.

29 augustus 2020 om 21:31

Kalm aan met die wilde fantasieã«n van je. Je verhaal betreft het vernederen van Ten Hag en Tadic is echt zwaar overtrokken en gebaseerd op twee kleine incidentjes van vorige seizoen.ben jij ook zo'n pisventje die niet tegen kritiek kan ofzo? Een weerloze zak aardappelen, kom nou. Tot ver in de jaren 90 was het doodnormaal wat Tadic deed, daar leren die talenten van.

29 augustus 2020 om 21:33

Dat is niet zo. Begrijp ook totaal niet waar dat vandaan komt. Die gasten zullen morgen waarschijnlijk spelen.

29 augustus 2020 om 21:35

@Holland8.....volgens mij zijn er een aantal vergeten dat er morgen weer een wedstrijd is. Man man wat een indianen verhalen zeg

29 augustus 2020 om 21:36

@holland8 @baradona op dit moment brengt Lang niet zoveel als de anderen voorin. Geen schande. Morgen krijgt Lang weer de kans laten zien wat hij kan. Verder is het gewoon om de match kijken tussen Mazzroui en Dest. Mazz doet het in de matches tot nu gewoon erg goed.

29 augustus 2020 om 23:02

Niet te verdedigen door Frankfurt bedoel je denk ik. Die jongens moeten het ook nog laten zien tegen grote tegenstanders. Promes heeft ook erg veel kansen nodig vind ik.

29 augustus 2020 om 23:15

@teesboer Bedoel je dezelfde Promes als ik? De Promes die 3 keer topscorer van Rusland is geworden? Twee keer voetballer van het jaar in Rusland? Die het tegen de wereldtop (duitsland, Engeland, Frankrijk) heeft laten zien? In de CL tegen andere grote ploegen en toen hij niet meedeed merkten we dat meteen en was Ajax kansloos in de CL. De Promes die topscorer is van Ajax? Die in de Duitse pers en media als grote uitblinker wordt gezien van de wedstrijd van vandaag tegen een Frankfurt met ambities voor een CL ticket? Dezelfde media die Promes als ongrijpbaar voor het ambitieuze Frankfurt beschouwden. Hebben we het over dezelfde Promes?

30 augustus 2020 om 01:27

Holland8. Eens over Promes hoor. Maar het is wel stuitend dat je media als graadmeter pakt wanneer het in je straatje past maar media van alles beschuldigt als Donny eens wat veren in zijn reet krijgt. Ik ben erg te spreken over Promes op 10. Zijn beste kwaliteiten lijken goed tot hun recht te komen op die positie. Ook de wisselwerking met traore was goed. Blij om te zien dat traore zich herpakt heeft. Wist niet wat ik zag eerste twee wedstrijden van de voorbereiding.

Wat een vieze onsportieve ploeg zeg, dat Eintracht Frankfurt! Fysiek zijn ze heel sterk, maar voetballen kunnen ze niet! Die slappe primadonna Makkelie, stond er bij en keek er na. Ook al was het maar een oefenwedstrijd, ik wil geen geblesseerde spelers voor de competitie begint.We begonnen heel goed vond ik, en daarna voetbalde we ons zelf in slaap. Alvarez moet gewoon naast Schuurs staan doet hij prima, voor het middenveld is zijn handelingsnelheid te traag en onze nieuwe parel Kudus hoort daar gewoon te staan! Tadic heeft de snelheid voor de flanken niet, hij rendeert alleen nog maar centraal in de spits. Haha die gekke Antony, wat een heerlijke sierlijke voetballer is dat zeg. Hij deed niet alles goed zoals die slechte aanname, maar die assist daarna was echt klasse! Trots op de jongens ze hebben, 7 (!) oefenwedstrijden op rij gewonnen Wakanda strijders... 🙅🏾‍♂️😁

29 augustus 2020 om 21:05

Nico kon er anders ook wel wat van.

29 augustus 2020 om 21:28

Hahaha inderdaad, op zich mooi maar van mij hoeft het niet zo in een vriendschappelijk duel. Eintracht deed het echter ook nog wel een beetje meer.

29 augustus 2020 om 21:05

Tja, dit Eintracht won voor de winterstop nog met 5-1 van Bayern. Ze kunnen dus wel powervoetbal spelen. Ook haalden ze vorig seizoen de halve finale EL.

29 augustus 2020 om 21:06

Kijk even zonder Ajax bril, gravenbergh begint met een enkelbreker wat gewoon rood moest zijn. Tagliafico en Alvarez maken dezelfde overtredingen als de mensen bij Frankfurt. Wanneer makkelie gravenbergh had laten wisselen, dan was de rest nooit gebeurd.

29 augustus 2020 om 22:00

@Goalski, leuk allemaal. Maar dat is natuurlijk onzin. Gravenbergh begon gaat op als daarna Gravenberch onderhanden wordt genomen. Dat was echter niet het geval. De aanval en met name Anthony werd flink onder handen genomen. Dat heeft heel weinig te maken met Gravenberch en des te meer met de onbevangenheid van Anthony. Vervolgens reageert met name Alvarez als Anthony voor de zoveelste keer omver gekegeld wordt. Dat is echt pure frustratie en niets anders. Niet erg en fantastisch om te zien, vooral omdat Ajax nu de spelers heeft die rekeningen vereffenen. Heerlijk om te zien. Als de rest dan ook die score op het bord pijnlijk maken zou het perfect zijn.

29 augustus 2020 om 21:11

Was het niet Gravenberg die als eerste die belachelijke overtreding maakte,dus wie is er dan onsportief?

29 augustus 2020 om 21:13

Daarvoor had Eintracht ook al een paar pittige overtredingen gemaakt. En zelfs zonder dat heeft de ploeg niet ineens een vrijbrief om maar los te gaan.

29 augustus 2020 om 21:19

Dus Gravenberch heeft wel een vrijbrief omdat hij in Ajax shirtje loopt?

29 augustus 2020 om 21:36

Wie roept precies dat Gravenberch een vrijbrief heeft om dergelijke overtredingen te maken? Hij had er rood voor kunnen misschien wel moeten krijgen (kreeg geel dacht ik). Niet goed te praten, maar je kunt die overtreding ook niet ongedaan maken als ie gemaakt is. 1 smerige overtreding van 1 speler hoeft de wedstrijd niet perse te laten ontsporen, daar zijn nog 21 andere spelers voor nodig en die gingen er helaas voor een deel ook in mee. Die Duitsers, maar ook bij Ajax weer een Nico Tagliafico.

29 augustus 2020 om 21:44

Frankfurt was de hele eerste elftal al behoorlijk aan het trappen op van alles dat bewoog. Beetje raar dat Mulder die overtreding uit wilde leggen als het moment vanaf waar de overtredingen begonnen. Ajax was die lui bij vlagen aan het dollen, waarna ze wild om hen heen begonnen te schoppen.

29 augustus 2020 om 21:14

Je bedoelt die aanname vlak voor het tweede doelpunt? Volgens mij sprong de bal net op.

29 augustus 2020 om 21:29

Frankfurt is gewoon een heel statische ploeg waartegen het lastig voetballen is. Er lopen inderdaad een aantal felle spelers rond die niet altijd op tijd inkomen. Maar een onsportieve ploeg is het bij lange na niet.

29 augustus 2020 om 21:38

@sulejmanij wees blij! Vorig seizoen ging fout tegen een Getafe. Spelers lieten zich uit de tent lokken. Zou goed zijn voor Ajax om nog een keer tegen een schopploeg te oefenen. Voetballen kunnen we, nu het mentale .

30 augustus 2020 om 02:38

Ik ben super blij hoor Krillin, was bang voor blessures. Maar de jongens zijn gegroeid.

Zie Ajax voor het eerst spelen dit seizoen en kan nu al zeggen dat Anthony en Kudus veel geld gaan opbrengen. Heel goed gezien van Ajax, je ziet direct of iemand een rasvoetballer is of niet.

Kunnen wel constateren dat Kudus en Anthony heerlijke aankopen zijn.

29 augustus 2020 om 21:07

Zeker. Ben alleen bang voor een Sanchez scenario dat ze na een jaar al verkassen.

29 augustus 2020 om 21:10

Achja Marin verkast ook alweer na een jaar. Al wist Marc het verlies redelijk te beperken. Doe dan maar op de Sanchez manier. Topspeler en voor het tienvoudige bedrag.

29 augustus 2020 om 21:10

Destijds was Ajax in een financiële situatie dat ze een 50 miljoen niet kunnen weigeren, ze hebben gewoon een contract en Ajax kan hun zich daar gewoon aan laten houden.

29 augustus 2020 om 21:36

Toen was het financieel al aardig in orde hoor. sanchez wilde toen zelf perse vertrekken

29 augustus 2020 om 21:44

@flavente behalve dat, dat we ook er veel beter voorstaan dan vorig seizoen. Vorig seizoen hadden we niets achter Onanna nu Steek en Scherpen. Rechtsback wordt strijd. 2 klasse spelers. Schuurs staat met zoveel zelfvertrouwen te ballen. Hopelijk komt Blind terug. Nico is er nog. Alvarez is nuttig en focust op stofzuigen en counters eruit halen. Kudus een openbaring. Gravenberch lijkt er klaar voor. Martinez goed. Vorig seizoen had Promes aanloop tijd nodig, nu staat hij heerlijk te ballen. Anthony doet zijn ding. Neres op weg terug. Worden moeilijke keuzes maken.

29 augustus 2020 om 23:06

Gaat ook goed en het staat ook goed. Maar hoop dat nico en onana blijven. Geven team naast kwaliteit ook gif, energie en zelfvertrouwen. Heb het idee dat we donny kunnen opvangen, onana en nico niet.

29 augustus 2020 om 23:06

Gaat ook goed en het staat ook goed. Maar hoop dat nico en onana blijven. Geven team naast kwaliteit ook gif, energie en zelfvertrouwen. Heb het idee dat we donny kunnen opvangen, onana en nico niet.

Mooie titelstrijd gaat het worden tussen 4 kandidaten denk ik zo. Ben heel erg benieuwd ook naar de onderlinge wedstrijden tussen feyenoord, ajax psv en az!

29 augustus 2020 om 21:03

Ik Verwacht een mooie strijd om plek 2...

29 augustus 2020 om 21:10

Haha, jij gaat er helemaal vanuit dat Ajax wel even kampioen gaat worden. Plekje op museumplein al gereserveerd? Ik denk dat het gewoon een spannende strijd gaat worden om plek 1 tot en met 4.

29 augustus 2020 om 21:14

Mooi dat jij dat verwacht maar Ajax is verreweg de grootste favoriet weer dit seizoen. Als ze zoals vorig jaar niet veel blessures krijgen word dit Ajax gewoon kampioen. Psv 2 en Feyenoord en Az voor plek 3 en 4.

29 augustus 2020 om 21:45

@gaagie het gaat juist spannend worden voor de plekken 2 tm 5 met AZ, Psv, Feyenoord en Utrecht die voor die plekken strijden.

Kudus en Anthony kan ik nu al van genieten.

29 augustus 2020 om 21:47

@almere maar ook anderen he. Schuurs, Mazzroui, Gravenberch en Promes. Blind nog hopelijk terug.

29 augustus 2020 om 22:49

Klopt persoonlijk denk ik dat blind niet meer terug komt.
Als hij verstandig is stopt hij, als mij dit zo overkomen zou ik stoppen

Zin in komend seizoen. Wat een klasbak die Kudus. Beresterk, niet van de bal te krijgen en kan ook gewoon meegaan in snel combinatiespel. Ook van Antony gaan we veel plezier beleven. Jammer alleen van die schoppers.

Pff Anthony heerlijk voetballer is dat. Soms wat onzorgvuldig en heeft bij de 2-0 het geluk dat Kudus er nog achter loopt. Valt mij op dat Schuurs zich stevig aan het ontwikkelen is. Alvarez speelt ook sterke voorbereiding op 6. Ben benieuwd naar het seizoen.

29 augustus 2020 om 21:05

Dat viel mij ook op, vooral afgelopen week tegen RBZ. Gelukkig maar, zonder blind nu is het toch wel fijn als er een zekere factor op de laatste linie staat centraal.

Je ziet goeie dingen bij Ajax. Technisch kunnen een hoop spelers leuke dingen. Nadeel vandaag was dat het soms niet heel concreet werd in direct doelgevaar. Ook als je dan wel doelgevaar hebt, mag het allemaal wat klinischer. Minder frivool en gewoon daadkracht tonen. Omschakeling ook een paar keer erg kwetsbaar. Al met al een leuke pot gezien. Eens kijken wat het wordt als het een serieuze wedstrijd betreft.

30 augustus 2020 om 01:37

Niet concreet in direct doelgevaar? Ajax creeerde juist heel veel. Nog 2x lat en paal en rakelings voorlangs. Beetje geluk ontbrak. Je moet je zorgen maken als je geen kansen meer creeert, deze wedstrijd kon zomaar 5-1 zijn.

Eindstand die niet weerspiegeld als je de wedstrijd live hebt kunnen zien. Ajax doet hier zichzelf zwaar te kort. Gefrustreerde duitsers gezien die vooral in de tweede helft gingen schoppen door pure frustratie vanwege ze compleet werden overlopen. Jammer dat het slechts bij 2-1 is gebleven maar overal een prima voorbereiding. Die Kudus.. pff wat een heerlijke speler!

29 augustus 2020 om 21:06

Ik durf het haast niet, maar heb toch een klein puntje van kritiek bij Kudus. Hij is mij tot dusver iets te stijf links. Als aanvallendere speler is dat niet zo erg, maar vanaf cvm of cm moet je toch ook snel met je slechte been door kunnen passen als de situatie erom vraagt. Maar dat zijn dingen waar ie nog aan kan wennen en bij kan leren. Anthony gaat echt een ster worden, als je jezelf als nieuwe speler zo snel als beste speler profileert, dan ben je echt wel goed.

29 augustus 2020 om 21:15

Wat een onzin. Zeg je dat ook over een rechtsbenige speler. Die doen dat ook niet met hun verkeerde been. Zeg dan gwn dat hij met zijn linkerbeen ook de rechterkant moet benutten. Wat overigens waar is. Altijd dat domme gebrabbel dat een linkspoot stijf links. Alsof een linkspoot tweebenig moet zijn en een rechtspoot het alleen met zijn rechter mag doen.

29 augustus 2020 om 21:22

Ja hoor als een cm of cvm die rechtsbenig is continu naar zn rechterbeen draait, dan zeg ik dat ook. Ik zeg niet dat ze perfect tweebenig moeteb zijn, maar als schuurs de bal inspeelt terwijl er een man in je rug staat, dan is het handig als je hem met rechts op mazraoui kan doortikken ipv naar je linkerbeen te draaien. Dat heeft verder vrij weinig met tweebenigheid te maken hoor. Vreemde reactie van jou op mijn domme gebrabbel.

29 augustus 2020 om 22:02

Heeft al een flink aantal goede ballen met rechts gegeven hoor Shorty, goal schoot hij ook goed in met z'n rechter. Antony vind ik meer stijf links dan Kudus.

29 augustus 2020 om 22:56

Is geen vreemde reactie. Het gaat erom dat men altijd praat over puur/stijf links en ik dat zelden hoor over een rechtsbenige speler. Het komt trouwens haast nooit voor dat een speler zijn verkeerde been gebruikt om naar de andere kant te openen. Je moet gwn goed open staan zodat je hem met je goede been het hele veld over kan sturen. Sneijder deed het, Cazorla doet het maar de meeste doen haast alles met hun goede been. Modric gebruikt zelfs buitenkant rechts om naar links te openen.

30 augustus 2020 om 09:37

Anthony is een aanvaller, wat Kudus in zn carriere tot op heden ook meer is, dan kun je je het wat meer veroorloven om altijd naar je goede been te zoeken. Als Kudus de bal komt halen in de opbouw, dan is het risico om de bal te verliezen groter en dus moet je soms sneller handelen in plaats van de bal bij je te houden. Daarin kan hij in mijn ogen nog stappen maken. Maar goed dat zien we dan anders. Wk020 ik heb eigenlijk vrij weinig zin om op jou te reageren gezien de toon die je in je eerste reactie aanslaat. Ik vind het prima dat je er anders over denkt hoor, geen probleem.

Heb alleen het laatste half uur kunnen zien, maar ik vind die Kudus heerlijk. Precies de speler die we misten op het middenveld, fysiek sterk, snel, kan makkelijk draaien, vind altijd een mede speler, goh wat een fijne speler. Donny weg dus, doe maar Tadic in de spits, rechts Antony, Links Neres daar achter Promes en dan daarachter middenveld met Kudus, Gravenberch/alvarez. Wel schandalig die Duitse schoppers zeg, ze werden soms zoek getikt, heb zin in t seizoen!

29 augustus 2020 om 21:49

@binny heb boven ook getypt maar zo een schopteam is goed zodat we ook mentaal sterker worden. Vorig seizoen lagen we eruit door Getafe ondat veel spelers zich uit de tent lieten lokken. Ajax zou vaker tegen zo een team moeten oefenen. Mentaal is ook een kwaliteit he. Tikken kunnen we.

29 augustus 2020 om 22:28

Dat zij ETH ook al en dat is een goed opvatting, vooral het niet te snel uit de tent lokken. Sws beter dan een RB Salzburg dat echt niet thuis geeft, goed voor de jongens, toch vind ik dat het op einde wel doorsloeg ze gingen elke keer gestrekt er in.

Goed gespeeld van Ajax met een aantal heerlijke aanvallen. Het mag alleen voor de goal nog wel scherper. Je had hier met gemak 4 of 5-1 moeten winnen eigenlijk. Het is wel duidelijk dat Kudus en Antony gewoon basis moeten staan.

Als ik alleen naar Mulder zou luisteren zou ik zweren dat Ajax had kansloos verloren.
In deze fase zijn ze goed op weg, vooral aan de bal zijn ze nu al vrij sterk en vaak hun directe tegenstander technish de baas. Verdedigend kan het vooral tactisch beter. Je ziet dat ze de leiding van Blind missen.

Ajax was niet 2 klasse beter, maar 3 klasse beter dan Frankfurt. Je vraagt je af hoe het maar bij 1 doelpunt verschil is gebleven, Promes alleen had al 4 goals kunnen maken in de eerste helft.beste wedstrijd die ik van Antony (niet Anthony jongens!) gezien heb tot nu toe, hij kwam zo gemakkelijk zijn man voorbij. En Kudus speelde ook weer een goede pot. Echt goede aankopen tot nu toe.

Kudus heeft laten zien een prima aankoop te zijn net als Antony hier gaan we veel aan hebben komende jaren

Wat een vondst is Kudus zeg. Wat een heerlijke speler. Alsof ie al jaren bij Ajax speelt zo gemakkelijk staat hij te voetballen op het middenveld. Vond Antony vanaf links iets minder maar oh wat is ook hij een aanwinst. Verder vond ik traore en promes een goede klik hebben vandaag. Ajax had hier wel met 6-1 moeten winnen maar goed er is gewonnen, das het belangrijkste. Alvarez begint ook steeds beter te voetballen al vind ik dat ze op het middenveld toch iets te vaak te ver mee naar voren gaan waardoor er bij een uitbraak toch snel een aantal tegenstanders vrij op kunnen komen.

Uitstekende wedstrijd van Ajax, zeker in vergelijking met de wedstrijden tegen Hertha. Voor mij sprongen er een aantal dingen uit: De wisselwerking tussen Mazraoui en Antony liep als een trein, stonden allebei heerlijk te ballen. Antony in het bijzonder liet in deze wedstrijd alle facetten van zijn arsenaal zien en was bij vlagen ongrijpbaar. Gravenberch was weer enorm sterk bezig met zijn uitschuift benen, hij kan net als Frankie makkelijk een man uitspelen laag op het veld om daarmee ruimte te creã«ren.in de tweede helft viel Kudus weer goed in, zeker toen hij op het middenveld terecht kwam en daar met zijn rust en kracht het spel verdeelde. Ook Promes was weer zeer gevaarlijk met zijn loopacties en gevoel voor ruimte, al moet hij wel iets scherper worden voor de goal en zich iets meer bemoeien met de opbouw. Wonder boven wonder was Alvarez niet onaardig, zeker niet in de tweede helft. Toch blijft hij tenenkrommend fouten maken in balbezit wanneer hij onder druk wordt gezet.positief waren ook de rentree en de speelminuten voor Onana en Neres. Een aantal verbeterpunten op basis van deze wedstrijd en de voorbereiding in het algemeen zijn: het zakelijker worden voor de goal, verdedigen van dode spelmomenten en scherpte in de omschakeling. Al met al een zeer goede voorbereiding gedraaid met morgen de afsluiter waarin voornamelijk de reserves en jonkies zullen spelen.

Ben echt onder de indruk van de voorbereiding. De uitslag is voor Frankfurt echt geflatteerd. Ajax had met veel meer moeten winnen, maar goed tenslotte is het maar een oefenpot. Aanvallend waren we echt ontzettend sterk. Er zit gewoon heel veel beweging in dit team. Traoré staat er wel als afmaker, maar wanneer je Promes, Tadic en Antony in je buurt hebt blijf je wel scorend vermogen houden. Antony lijkt nu al als een geslaagde aankoop. Ook Kudus. De weg is nog lang, maar voor nu ben ik gewoon tevreden. Nu hopen dat als Donny vertrekt dat er iemand bij komt en hopelijk zien we Daley ook weer snel op het veld.

29 augustus 2020 om 22:07

Voor Donny hoeft er echt niemand meer bij hoor, anders wordt het echt overvol. Je hebt nu Alvarez, Kudus, Gravenberch, Martinez, Promes, en Tadic om de 3 posities op het middenveld in te vullen, Neres zou eventueel ook op 10 kunnen. Dat is echt meer dan genoeg. Daarachter heb je ook nog een Taylor die het gewoon heel goed heeft gedaan deze voorbereiding. Ik zou het liefst achterin nog een aankoop zien komen, vooral op Rcv. Als Schuurs een keer uitvalt heb je daar eventueel nog Alvarez, maar je weet niet hoe die het doet op Rcv. Dan gaat Nico waarschijnlijk nog weg, dus dan moet je of een LCV als Martinez naar LB gaat, of een LB als Martinez naar LCV gaat of Blind weer op LCV komt. Het wordt echt dringen geblazen dit jaar.

29 augustus 2020 om 22:37

Alleen een CV hebben we nog nodig idd. Alleen krijg ik de indruk dat Overmars er totaal niet mee bezig is.

29 augustus 2020 om 23:23

Timber doet het gewoon prima rechts centraal. Daar hoeft echt niemand voor bij te komen, want daar achter heb je ook Rensch al klaar staan.

Ik moet wel zeggen dat Antony ook een paar keer ruzie had met de bal. Bij beide doelpunten van Ajax kan je nou niet zeggen dat hij de bal goed onder controle had. Bij het eerste doelpunt speelt hij de bal te ver voor zich uit, die komt dan met een gelukje bij Traore. Bij het tweede doelpunt , neemt hij de bal slecht aan. Traore komt nu op bij wat beter over. Goede assist en oogt wat rustiger. Je ziet ook dat zijn medespelers hem waarderen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren