Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hoe laat begint de loting voor de kwartfinales van de Champions League?

Laatste update:

Nadat Ajax er vorige week op wonderbaarlijke wijze in slaagde om de kwartfinales van de Champions League te bereiken, is woensdagavond duidelijk geworden welke twee clubs zich als laatste bij de Amsterdammers voegen. Na Tottenham Hotspur, Manchester United, FC Porto, Manchester City en Juventus hebben ook Barcelona en Liverpool zich bij de laatste acht ploegen van het miljardenbal gevoegd.


Wanneer is de loting voor de kwartfinales?


De loting voor de kwartfinales van de Champions League vindt plaats op vrijdag 15 maart om 12.00 uur. De loting wordt verricht in het Zwitserse Nyon, op het hoofdkantoor van de UEFA. Vertegenwoordigers van de acht overgebleven clubs zullen aanwezig zijn bij de loting. Twee dagen eerder worden de laatste twee wedstrijden in de achtste finales afgewerkt. Na de loting voor de kwartfinales wordt ook bekend hoe de halve finales eruit kunnen komen te zien.


Geplaatste clubs


In tegenstelling tot de loting van de achtste finales, zijn er bij de loting voor de kwartfinales geen clubs met een geplaatste status waardoor minder sterke tegenstanders gemeden kunnen worden. Daarnaast zijn er ook geen restricties, waardoor alle clubs tegen elkaar kunnen komen te spelen. Op 15 maart worden de laatste achtste finales gespeeld en zijn de acht deelnemers bekend.

TEAMS GEPLAATST VOOR KWARTFINALES
AJAX
Tottenham Hotspur
FC Porto
Manchester United
Juventus
Manchester City
Barcelona
Liverpool


Volg de loting live


Op de officiële website van de UEFA wordt de loting uitgezonden en deze zal te volgen zijn via een live-stream. De loting op 15 maart is in Nederland bij Eurosport te zien op televisie.

De loting is op 15 maart ook te volgen via een liveblog op Voetbalzone.


Wanneer zijn de kwartfinales?


De kwartfinales van de Champions League worden afgewerkt in april. Clubs hebben derhalve ongeveer een maand de tijd om zich optimaal voor te bereiden.

De heenwedstrijden staan op het programma voor 9 en 10 april. De returns vinden een week later plaats, op 16 en 17 april.


De weg naar de finale



De knock-outfase van de Champions League begon in februari en eindigt in maart. In april gaat het miljardenbal verder met de kwartfinales. De halve finales worden eind april en begin mei gespeeld. De finale in het Wanda Metropolitano in Madrid staat voor 1 juni op het programma.

Achtste finales: 12/13/19/20 februari & 5/6/12/13 maart
Kwartfinales: 9/10 & 16/17 april
Halve finales: 30 april/1 mei & 7/8 mei
Finale: 1 juni

Welke club is het meest gunstig als tegenstander voor Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Laten we niet vergeten dat dit ook weer bonus punten oplevert voor de coëfficiëntenlijst. Oftewel, het plannetje van de Knvb heeft gewerkt! Deze extra punten waren echt brood nodig!

5 maart 2019 om 23:09

Oostenrijk kan Ajax nog steeds passeren. RB Salzburg speelt nog Europa League en kan nog de punten pakken voor Oostenrijk in Uefa ranking. Nederland is dus nog niet zeker van die cruciale 11e plek.

5 maart 2019 om 23:15

Ofwel hopen dat Ajax tegen Roma of Porto loot. Tottenham mag ook.

5 maart 2019 om 23:43

Spurs gaf Dortmund een oorwassing, ik zou die niet zo snel onderschatten.

6 maart 2019 om 00:25

Nee. Maar wereldtop zijn die ook weer niet.

6 maart 2019 om 00:47

Madrid ook niet zonder Ronaldo

6 maart 2019 om 09:20

Zeker niet. Je bent in dat geval alsnog zwaar de underdog. Maar liever Tottenham dan Barcelona of City

6 maart 2019 om 15:57

Idd Roma of Porto handig, liefste geen Barca.. dat zou een betere halve finale of finalewedstrijd zijn. Voor de rest maakt het niet uit, elke tegenstander is sterk at this point.

7 maart 2019 om 17:53

Barca? Die moeten nog tegen Lyon. Ik heb het liefst een Schalke04. Hebben we goede herinneringen aan.

Of hopen dat Schalke wint en Lyon ook kan je die ook loten.

7 maart 2019 om 14:11

Schalke kwartfinale , Lyon halve finale en Man U finale ?

7 maart 2019 om 17:53

Lijkt me een geweldig schema

Hopen op Lyon ;-)

Alle tegenstanders zijn goed in deze fase. De lastigste tegenstanders lijken me Barcelona en Psg. Ik denk dat Nederlandse ploegen het best goed kunnen doen tegen een Atletico, terwijl Roma/porto de beste optie is qua reputatie aangenomen dat S04 en Lyon eruit gaan.

6 maart 2019 om 00:47

City?

7 maart 2019 om 13:38

Liverpool/bayern

Ajax is tegen niemand kansloos. Juve ligt ze denk ik nog het minste. Maar die gaan het waarschijnlijk toch niet meer redden. Het huidige Barcelona vind ik lastig in te schatten.

6 maart 2019 om 00:48

Barça speelde tegen psv ook niet al te best, ook daar heb he kans

6 maart 2019 om 01:26

ze speelden niet al te best, maar uiteindelijk werd het toch 4-0. Gewoon een hele lastige tegenstander, dat Barcelona Dan toch liever Atletico, kan je iig zelf het spel proberen te maken.

6 maart 2019 om 07:34

Vs atletico met hun goeie defence? Doe mij maar de spurs of winnaar porto roma

7 maart 2019 om 13:39

PSV kegelde Atletico er een paar jaar geleden ook bijna uit hè

6 maart 2019 om 17:13

Barcelona maakt de kansen die Real gister miste gewoon af.

7 maart 2019 om 20:47

Zoals tegen Lyon zeker?

De nummer 1 van nederland kon al niet winnen van barca en tottenham, zie ajax dus niet doorgaan tegen deze ploegen. Enige kans om verder te bekeren zal porto / roma zijn ben ik bang !

6 maart 2019 om 07:37

Ajax voetbalt anders dan PSV. De manier van voetballen ligt Engelse club beduidend minder dan de manier van voetballen bij psv. Ajax kan goed vanuit het middenveld tussen de linies spelen. PSV loert op aanvallers met een individuele actie en voorzetten op Luuk.

6 maart 2019 om 07:56

Hahah kom op kerel, dat je dit na gisteren als PSV'er uit je strot krijgt.. PSV is niet eens een beetje in de buurt gekomen van wat Ajax tegen Real heeft laten zien, dus die vergelijking slaat natuurlijk nergens op. Correct me if I'm wrong maar jij gaf Ajax tegen Bayern, Real en misschien zelfs Benfica ook weinig tot geen kans?

6 maart 2019 om 10:02

Zoals het al vaak wordt beschreven dit seizoen: PSV heeft een lagere top maar een hoger dal. Op een slechte dag gaat Ajax de boot in, net als Psv, maar op een dag als gisteren kunnen ze het Tottenham best moeilijk maken.

7 maart 2019 om 08:32

"de nummer 1 van nederland kon al niet winnen van barca en tottenham, zie ajax dus niet doorgaan tegen deze ploegen."

Kom op, Ajax heeft zich uitstekend staande gehouden tegen Bayern Mã£â¼nchen en Real Madrid. Dan hoef je tegen niemand kansloos te zijn.

En bovendien: PSV was ook niet kansloos tegen Tottenham (een keer gelijk, een keer verloren in de laatste minuut). Verder valt het niet te ontkennen dat Ajax dit seizoen gewoon een stuk sterker is in Europa dan Psv.

Ik hoop dat Ajax Atletico en City mijdt.
PSG en Barcelona is oke en Tottenham, Roma/schalke en Liverpool/bayern zou ik tevreden mee zijn.

Atletico en City zijn tactisch sterker en kan je niet lekker tegen voetballen, PSG en Barca kan je heerlijk tegen voetballen maar Neymar en Messi en de andere 3 clubs zijn gewoon de 'zwakkere' broeders in de CL hoewel Liverpool en Bayern natuurlijk absolute wereldtop zijn liggen die tegenstanders Ajax iets beter.

Na gisteren is El Clasico volgens mij niet meer mogelijk in de kwartfinale. Net als Der Klassieker, ervan uitgaande dat dat de wedstrijd tussen Bayern München en Borussia Dortmund betreft

6 maart 2019 om 08:00

Klassieker Man Utd/Man City tegen Liverpool is nog wel mogelijk.

En nu snel Willem II - Ajax en Ajax - Excelsior verplaatsen!

Tegen the Spurs, PSG of AM geef ik Ajax de meeste kans, maar het wordt hoe dan ook een behoorlijke kluif. Tegen Barca of MC heeft dit Ajax nog niets te zoeken.

6 maart 2019 om 11:41

Niet vergeten dat tegen dan Alli terug is... Serieus verschil, Tottenham met of zonder Alli.

7 maart 2019 om 09:18

Als je kijkt naar flow, doe dan Liverpool maar als tegenstander.
Het klinkt gek, maar het liefst geen Atletico. Ajax kan niets tegen dat vechtvoetbal. En met Griezman en Morata maken die echt iedere kans af.

7 maart 2019 om 09:51

Morata maakt iedere kans af?? Dat hebben we gezien bij Chelsea inderdaad. Morata is alles behalve een killer. Morata is gewoon geen topspits waar men het van verwacht heeft. Grezmann is wel iemand die elke kans erin schiet, maar bij Morata echt beslist niet.

Ik ga er vanuit dat Barca, City, Bayern en Atletico doorgaan. Die 4 wil je allemaal niet loten. Atletico qua spel niet, de andere 3 qua kwaliteiten niet. En ja, Ajax heeft al prima gepresteerd tegen Bayern, maar een Bayern uit of in vorm scheelt veel. Je moet als Ajax zijnde dus hopen op Porto en anders Spurs. United vind ik niet per se sterker, maar qua spel ligt United Ajax denk ik weer niet echt. Porto is kwalitatief de zwakste, maar wil wel aanvallen en dat is dus ideaal. Spurs kan heel goed voetballen, maar daar loopt het ook niet geweldig dus die zijn eventueel wel te pakken.

1. Porto
2. Spurs
3. United

Een van die 3 in die volgorde. Waarschijnlijk wordt het City en ben je klaar haha.

United zou ook mooi zijn, een nieuwe kans om ze terug te pakken van de EL finale.. Al lijkt het zwaar onmogelijk met het voetbal onder Ole..

12 maart 2019 om 17:16

Pfff kom op zeg. Zo geweldig is het niet hoe ole ze laat spelen. Mourinho is tactisch 10 keer sterker.

Ben zeer benieuwd denk dat Ajax het heel zwaar gaat krijgen tegen ploegen die inzakken en Ajax het spel laten maken. Ben er wel bang voor dat er een keer een echt belangrijke speler geschorst gaat worden ( De Ligt, Tagliafico of Ziyech). en dan wordt het nog zwaarder. Maar goed na de wedstrijd van dinsdag is alles mogelijk!

12 maart 2019 om 17:15

Dit Ajax tikt ook daar makkelijker doorheen dan de afgelopen jaren. Ik maak me meer zorgen tegen ploegen als man city en barca die ook lekker kunnen tikken.

Ik hoop op een stunt van Lyon. Lijkt mij makkelijker dan de andere 6 tegenstanders.

Gaat dit de zoveelste stunt worden? Lyon door tegen Barca Hoop het wel. Lyon en Bayern door zou leuk zijn.

Allemaal ongelooflijk lastige tegenstanders. Als Ajax verder komt dan is dat geweldig. Lukt het niet, dan hebben we weer een mooi Europees jaar gehad. Wie had dit voor mogelijk gehouden toen ze begonnen aan de voorrondes CL?

13 maart 2019 om 23:21

Ik vind eigenlijk dat er dit jaar relatief makkelijke tegenstanders zijn. Tottenham, Porto en Man united zijn niet onverslaanbaar. Zeker als je ziet waar Ajax toe in staat is.

Op papier heeft Ajax best nog een kans tegen Porto, Tottenham en de United. Als we Barcelona, Liverpool, de City of Juventus loten zie ik het somber in. Misschien zou Juventus of Liverpool ons nog wat onderschatten, maar tegen Messi of Guardiola's boys zie ik absoluut geen kansen.

Ik hoop op Tottenham. Leuk affiche met een voetballende tegenstander waarbij je een mooie wedstrijd mag verwachten. Sowieso liggen voetballende ploegen Ajax imo beter dan teams die spelen met de deur op slot. Porto lijkt me objectief gezien de zwakste broeder, maar lijkt me een nare tegenstander om tegen te spelen. Manu een beetje hetzelfde, heb daar slechte herinneringen aan, ook al is koning antivoetbal nu wel weg daar.

Barca/man City zijn wel voetballende ploegen, maar normaliter wel een maatje (of twee) te groot.

Liverpool en Juve lijken me ook lastig: kunnen de wedstrijd uit het niets beslissen.

Maar goed, je staat in de kwartfinale, dan heb je allang geen makkelijke tegenstanders meer. Ajax zal opnieuw zijn hoge bovengrens moeten aantikken en hopen dat de tegenstander dat niet doet. En als je dan blijft voetballen met durf en lef, kan Ajax het -hoewel ze de underdog zijn- iedere ploeg lastig maken.

13 maart 2019 om 23:59

Liverpool is in mijn ogen de slechts mogelijke loting voor Ajax. Ajax wilt altijd zelf graag voetballen en het spel maken, daarmee speel je Liverpool in de kaart. Porto lijkt mij het gunstigste maar zie te weinig van hun om daar echt iets zinnigs over te zeggen. Juist over twee wedstrijden geef ik Ajax een kans tegen City en Barca. Mits er eerst uitgespeeld wordt en daar een goed resultaat gehaald wordt. Een 0-0 of een 2-1 verlies.

Kunnen ploegen die bij elkaar in de groepsfase zaten, elkaar nu loten in de knockoutfase of pas in de finale? Wat zijn de regels hiervoor?

13 maart 2019 om 23:45

Volgens mij is het nu een vrije loting. Zonder regels (op de koude en warme balletjes na dan uiteraard).

Geef mij maar tottenham. Leuk weerzien met oud ajacieden en ook een tegenstander waar we wel kans tegen hebben.

En anders revanche tegen manU. Lijkt me ook een mooie tegenstander.

Geen Real, geen PSG, geen Atletico, geen Bayern. Droom ik?

Nou dat Barca en Liverpool de laatste 2 waren is geen verrassing haha.
Verwacht dat in de kwartfinale wij de volgende wedstrijden krijgen:
Juventus - Manchester City
Barcelona - Fc Porto
Tottenham Hotspur - Liverpool
Ajax - Manchester United

Waar ik bij het zien van deze clubs de finale hoop tussen Juventus en Manchester City denk ik niet dat de Uefa hier aan mee werkt haha.die treffen elkaar al eerder. Dit zijn voor mij de mooiste affiches. De 2 sterkste tegen elkaar. Spanje en Portugal waar de gemoederen op lopen. De 2 Engelse clubs die gewaagd zijn aan elkaar. En als laatst de Europa League Finale over 2 wedstrijden.

Hoop dat Ajax voor een wonder kan zorgen, maar op United, Tottenham en Porto na, zie ik ze als de mindere met afstand.

14 maart 2019 om 01:00

Check nog een keer wat je zegt, lijkt mij uitermate knap als Juve-MC de kwartfinale is en de finale, nieuwe opzet van de CL? 🤔😂

14 maart 2019 om 13:15

Daarom zeg ik ook dat ik niet denk dat de Uefa hier aan mee werkt haha. Van alle clubs zijn juve en city de sterkste en verwacht ik ze in de finale. Echter zal de loting waarschijnlijk zijn zoals ik typte en dan zijn ze dus niet in de finale.

14 maart 2019 om 07:48

Juve en City nu en in de finale kan niet
Ik zou dan gaan voor:
1 Juventus - Liverpool
2 Barcelona - Manchester City
3 Tottenham Hotspur - Ajax
4 Porto - Manchester United

De vier 'underderdogs' tegen elkaar. Wanneer het zo geloot wordt dat de winnaars 1&2 en 3&4 tegen elkaar uitkomen in de halve finales heb je elke ronde nog een 'topaffiche'. Elke pot vanaf nu is natuurlijk top, maar ik bedoel zoals de Uefa het waarschijnlijk graag ziet.

De finale is altijd een wedstrijd op zich. Dus wie daarin spelen maakt mij niet uit.. meestal zijn de halve finales aantrekkelijker om te kijken.

misschien dat ik geen verstand van voetbal heb maar ik hoop juist niet op een porto of juventus, geef mij maar goede voetballende ploegen als Manchester City of Barcelona. Net als tegen Madrid krijg je tegen voetballende ploegen ruimte en daarmee weet Ajax wel raad. Ik wordt ook liever uitgeschakeld door een voetballende ploeg dan door luizen ploegen als Porto en juventus

14 maart 2019 om 08:16

Helemaal mee eens hoor. Die Italiaanse en Portugese ploegen is vaak een ramp om tegen te voetballen. Ken de statistieken niet maar mijn gevoel zegt ook dat er tegen die ploegen de laatste 20 jaar niet veel gewonnen hebben

Er zitten sowieso geen zwakke ploegen meer in de Champions League, maar als ik mocht kiezen dan zou ik gaan voor Manchester United of Tottenham. Dit vooral omdat Ajax het altijd wel goed heeft gedaan tegen Engelse ploegen, maar ook om andere redenen. Ik zie Ajax graag revanche nemen op Manchester United na de verloren Europa League finale. Ook zie ik Ajax graag tegen Tottenham spelen, want een weerzien met oud Ajacieden zoals Vertonghen, Eriksen, Alderweireld en Sanchez is natuurlijk prachtig.

Hoop op Manchester. Mijn inziens toch wel het minste uit het rijtje. En kunnen dan meteen die wedstrijd van 2 jaar terug rechtzetten

Voor Ajax zou het mooiste zijn om in ieder geval City en Barca te ontlopen, tegen die 2 ben je volstrekt kansloos. Liever Liverpool ook niet met die 3 voorin. De rest ben je ook underdog maar daar kun je met wat geluk nog een keer stunten.

14 maart 2019 om 16:52

Juve zie ik ze ook niet verslaan

14 maart 2019 om 21:23

Nee in principe ik ook niet maar daar zou je heel misschien nog een soort van kunnen stunten (thuis). Tegen barca eb city geef ik ze gewoon 0% kans.

Ajax moet Porto loten om door te gaan. De rest zit acht ik toch kansloos. Ja zelf man utd gaat dit Ajax verslaan

Volgens berichten op twitter is de loting gelekt.

Ajax - liverpool
Porto - juve
Tottenham - man utd
Man city - barca.

Eens even kijken wat ervan waar is.

Ik zie de kansen verhoudingen voor Ajax als volgt in ( de kans dat Ajax doorgaat):
Barcelona, City en Juve: 10
Tottenham: 25
Porto: 45
United: 35
Liverpool: 30

Volgens telegraaf moet Ajax tegen Liverpool!

https://www.telegraaf.nl/sport/3294910/loting-uitg...

15 maart 2019 om 10:37

Goed opletten tijdens de loting, als ze de balletjes eruit pakken. Hoe ze specifiek 1 bal pakken uit de koker. Vaak weten ze al welke ze gaan pakken en draaien ze een beetje rond, rond die ene specifieke bal. goed opletten dus!

Volgens de telegraaf is de loting al voorgekookt en uitgelekt, Ajax zou eerst uit moeten naar liverpool

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren