Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Slimme zet’ van Steijn: Ajax-coach wordt bewierookt in De Telegraaf

Laatste update:

De ochtendkranten staan daags na de klinkende zege van Ajax op Ludogorets (4-1) stil bij het optreden van de Amsterdammers in de play-offs van de Europa League. Mohammed Kudus eiste met een hattrick een glansrol op en ook Jay Gorter liet zich van zijn beste kant zien. De return in de Johan Cruijff ArenA lijkt door het krachtsverschil een formaliteit, zag ook het Nederlandse journaille.

Volgens het Algemeen Dagblad heeft Kudus 'het beste voor het laatst bewaard'. "Uitgerekend de speler om wie het de hele dag spande of hij überhaupt mee zou doen, duwde Ajax in Bulgarije al bijna de groepsfase van de Europa League in", schrijft Johan Inan. "Het optreden van Kudus had alles weg van een afscheidscadeau aan de club die hem drie jaar geleden uit Denemarken haalde. Het was alsof de onverstoorbare Ghanees zich ervan bewust was dat dit heel goed zijn laatste wedstrijd voor Ajax ging worden."

Ook in de Volkskrant gaan alle credits naar de Ghanese smaakmaker. "Als Kudus afscheid neemt van Ajax, is het duel met Ludogorets een vaarwel in stijl", schrijft Willem Vissers. "Op een avond in de nazomer bood Ludogorets uit Bulgarije Ajax een extra oefenwedstrijd aan, al ging het officieel om de play-offs voor de Europa League. Ajax won in veredeld wandeltempo en met weinig verhullende cijfers. Alsof Ludogorets de rode loper had uitgerold voor de hooggeëerde gasten uit Amsterdam."

Vissers zag bovendien dat het aantrekken van een aantal nieuwelingen zijn vruchten lijkt af te werpen. "Devyne Rensch en Owen Wijndal voelen de concurrentie van de inmiddels aangetrokken concurrenten, Anton Gaaei en Gaston Avila. Ze verdedigden tot de rust geconcentreerd en waren betrokken bij doelpunten. Steven Berghuis, in de competitie geschorst, mocht fijne passes geven op de nummer 10-positie. Kenneth Taylor bewees dat hij een middenvelder is met overzicht en verantwoordelijkheidsbesef."

'Slimme zet'
Mike Verweij deelt onder meer een compliment uit aan Maurice Steijn voor zijn basisopstelling. "Het was van Steijn – doordat Josip Sutalo, Gaston Avila en Chuba Akpom nog niet speelgerechtigd zijn – deels gedwongen een slimme zet om terug te grijpen op vastigheden", schrijft hij in De Telegraaf. "Van de elf Ajacieden die aan de aftrap verschenen, stonden negen spelers vorig seizoen ook op de Amsterdamse loonlijst en waren Jakov Medic en Benjamin Tahirovic de enige nieuwelingen."

Ook Kenneth Taylor kan rekenen op mooie woorden van Verweij. "Met een wonderschone assist bij de 0-2 van Kudus nam de sterk spelende Taylor wraak voor zijn reserverol tegen Excelsior", gaat de clubwatcher verder. Taylor deed tegen Excelsior uiteindelijk een half uur mee. "Zoals ’revanche’ tegen het onthutsend zwakke Ludogorets sowieso het toverwoord was bij het fris van de lever spelende, effectieve, maar in het hart van de defensie nog wel kwetsbare Ajax."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nee hoor. Hij blijft! (Ik droom lekker verder)

25 augustus 2023 om 10:07

Haha zolang Steijn Taylor opstelt is hij volgens De Telegraaf een topcoach. Doet hij dat niet dan wordt hij vernietigd. Ook Steijn weet inmiddels hoe de lijntjes lopen. Hoop dat hij z’n eigen weg gaat bewandelen en gewoon de beste spelers gaat opstellen en niet de jongens waar De Telegraaf en de groep waar zij mee samenwerken belangen bij hebben.

25 augustus 2023 om 10:18

@Jantjeheelgoed,

Taylor speelde gisteren, zeker de eerste helft, gewoon een goede wedstrijd. Het is hip om Taylor te bashen, maar hij was dwingend, gecontroleerd en voetbalde naar voren.

De tweede helft was echt totaal beroerd. Of dat kwam door de voorsprong of omdat Ludogorets beter werd, I dunno.

25 augustus 2023 om 10:48

@D-Bergkamp heb het in mijn post over een proces en niet over het spel van Taylor. Sterker nog, dit is geen speculatie maar een feit. Het probleem hiervan is dat Taylor tig wedstrijden onder de maat mag presteren maar trainers die met De Telegraaf meedoen zullen hem om lijfsbehoud laten staan en kans op kans geven. Andere veel grotere talenten krijgen daardoor de kansen niet (worden niet gesteund door De Telegraaf) en dit gaat ten koste van de kwaliteit van de selectie waarin de middelmaat van Taylor de nieuwe standaard wordt van de club met alle gevolgen van dien. Doet een speler het goed dan speelt hij, doet hij het niet goed dan zit hij op de bank. Dat geldt alleen niet bij Taylor. Vergelijk maar eens met Van de Boomen, of Kudus (die hoe goed hij het ook deed steeds weer werd gewisseld of op de bank zat, terwijl de aantoonbaar waardeloze Taylor elke wedstrijd basis stond en 90 minuten mocht blijven staan…).

25 augustus 2023 om 10:58

Ah, De Telegraaf bepaalt dus de opstelling bij Ajax.

Seems legit.

25 augustus 2023 om 11:31

Je weet dat de aarde rond is en niet plat? Wat voor goedje heb jij een half uur geleden tot je genomen?

Is de Telegraaf een keer positief, dan is er een nieuw lek. Wauw!

25 augustus 2023 om 11:32

“Aantoonbaar waardeloze” Hij was gewoon wisselvallig, net zoals bijna de hele selectie vorig seizoen. Wisselde betere wedstrijden af met mindere, wat je sowieso vaak ziet bij talenten. Er zat ook niks beters op de bank.

Verhaal over trainers die beïnvloed worden door De Telegraaf lijkt me héél sterk. Echt heel sterk.

25 augustus 2023 om 13:03

Haha waar heb je het toch over man?

Vorig seizoen was heel Ajax dramatisch, 0,0 voetbal in het elftal, 0,0 teamgeest, vertrouwen en spelplezier. Taylor vormde daarbij een eenmansmiddenveld omdat non-voetballers Klaassen als onzichtbare schaduwspits speelde, en de absolute non-voetballer Alvarez meer een derde CV was, die door niet kunnen voetballen ook vrijwel nooit in te spelen was.

Elke speler bakte er niks van, waarom wordt Taylor er dan in zijn eentje uitgepikt? In Oranje zijn hem ook fouten toebedeeld, die niet de zijne ware. Koopmeijners die te traag handelt, in het duel komt en de bal plotseling en onbedoeld bij Taylor terechtkwam op een manier waardoor deze niet meer te controleren viel. Toch kreeg Taylor daar de schuld van, heel apart.
Wieffer de wedstrijd daarna, gewoon bij alle tijd en ruimte van de bal gelopen als laatste man, simpele breedtepassing 5 meter naast de man, en die wordt dan de hemel ingeprezen.

Bizar dat extreem selectieve, is gewoon een kwestie van sympathie en antipathie.

Taylor heeft nog een beetje in vorm moeten geraken na afgelopen seizoen, maar Van den Boomen en Tahirovic bakken er minder van, en Taylor was gisteren weer uitstekend, in oude doen. Tahirovic lijdt steeds balverlies onder een beetje druk en Van den Boomen kan niet veel meer dan lange ballen spelen. Zijn kortere breedtepassing wordt geregeld ook (bijna) onderschept.

25 augustus 2023 om 15:32

Sterke reactie man.. wat een niveau. Eerst onzin uitkramen en je dan ook niet kunnen verdedigen.

25 augustus 2023 om 22:53

Daneman omdat Taylor nergens in blijkt, tegen Ludo speelde hij wel okay na een lange tijd. Maar het is niks bijzonders, geen speler die Ajax in de toekomst zal dragen en beter maken.

26 augustus 2023 om 00:58

Hij speelt vaak gewoon zoals tegen Ludogorets (Shaktar, Augsburg, Anderlecht). Verschil is dat hij nu eindelijk weer bij een goal betrokken was en een mooie ook. Waarom moet hij Ajax dragen dan in de toekomst? Je kan niet 11 dragende spelers hebben. Ook is hij pas 21 en kan nog een stuk constanter en beter worden. Heeft vaak genoeg potentie laten zien, maar is wisselvallig. Vooral eind 21/22 en begin 22/23. Niet voor niets voor NL elftal opgeroepen met Van Gaal toen.

Ik heb misschien een andere wedstrijd gezien. In de wedstrijd Ludogorets-Ajax scoorde Kudus een hattrick en geen 2 treffers.

Totaal andere wedstrijd gezien maar goed.

Persoonlijk vond ik Rensch en Wijndal helemaal niet zo "goed" maar gewoon weer teleurstellend voor een tegenstander van dit niveau, in het stuk geeft de schrijver al aan "dat de rode loper werd uitgezet".
Daarbij scoorde Kudus 3x niet 2.
Ik heb genoten van de wedstrijd, maar kon nog niet echt een "ajax stijl" ontdekken in het spel. Er werd heel veel naar achteren gespeeld, daar Ajax toch bekendstaat om aanvallend voetbal vond ik Medic (in het bijzonder) merendeels van de ballen breed en daarna weer terug spelen. Hetzelfde gold voor de beide backs.

Maar een "win is een win" laten we maar zeggen.

25 augustus 2023 om 09:47

Rensch was wel prima, Wijndal was weer des wijndals.. veel balverlies, rare keuzes, bijna alle duels verloren.

Medic vond ik wel prima spelen, vond het ook redelijk logische dat hij relatief op safe speelde na die fout van vorige week.
Zeker als backup voldoet medic gewoon prima in mijn ogen.

25 augustus 2023 om 10:07

Vond Medic niet op safe spelen, vond hem heel onzeker spelen. Paar kopballen in de eigen16 die gelukkig goed vielen voor Ajax, maar had zomaar verkeerd kunnen aflopen. Twee ontzettend slechte passes (1x Taylor vol in de dekking over 3 meter), waar een levensgrote kans uit voort kwam. Hij liep in duels ook heel vaak achteruit, te ver vd man. Vond Medic echt heel slecht gister, waarschijnlijk door zijn fout idd.

25 augustus 2023 om 10:11

Vond Rensch ook prima spelen. Zeker de eerste helft (zoals heel Ajax de 2e helft wel iets minder).

25 augustus 2023 om 09:47

"Analisten" kunnen vaak niet verder kijken dan de uitslag. Eigenlijk was deze wedstrijd vergelijkbaar met excelsior, alleem creerde je nu nog minder. Dat je er 4 uit 4 maakt is een uitzondering, wat niet meer gaat voorkomen. De kansen die ajax weggeeft zie ik echter wel een patroon in.

25 augustus 2023 om 09:48

Wat is ajax stijl? Volgens mij is dat al heel lang terug...

25 augustus 2023 om 10:19

Niet zo lang terug hoor, Bosz gaf het goed weer, daarna Ten Hag. Dit leek meer op het "tikkie breed/terug voetbal van de Boer. Daar vinden de meesten ook ondanks zijn kampioenschappen van dat het er niet uitzag.
Ik hoop dat na een wen periode, het aanvallende (dominerende) er snel weer in komt.

Ps: dat is de Ajax stijl.😉

25 augustus 2023 om 09:50

Ik zou eerder zeggen:

Een dikke win is een dikke win.

Ajax stelt EL poule fase voetbal al in de uitwedstrijd veilig.

Ajax pakt weer de broodnodige punten voor de coëfficiënten lijst.

Na een briljante eerste helft, zet Ajax de rem erop. Het wordt immers een lang seizoen dus geen energie verspillen.

Als dit Ajax Europees al zo makkelijk overeind blijft, hoe gaat het dan straks met al de kwaliteitsaankopen?

25 augustus 2023 om 09:54

Dit is ook gewoon een hele matige tegenstander hè. Ajax levert een prima prestatie maar laten we niet overdrijven.

Tahirovic bevalt me overigens wel, speelt heel zakelijk. Knap voor iemand van 20

25 augustus 2023 om 10:00

We hebben het hier wel over een wedstrijd tegen de nummer 8 van Bulgarije hè. Laten we vooral niet claimen dat Ajax Europees makkelijk overeind blijft als de tegenstander van dit niveau is.

Bovendien vind ik het ook jammer dat Ajax na de eerste helft de rem erop gooit. Zo'n tweede helft waarbij Ludogorets met de rug tegen de muur staat is de uitgelezen kans voor bijvoorbeeld een Brobbey om nog een goaltje mee te pikken en zijn zelfvertrouwen verder op te krikken, of om Gaaei risicoloos speelminuten te laten maken.

25 augustus 2023 om 10:05

Tja de nummer vijf of zes van de Noorse competitie is ook een matige tegenstander. Maar toch wist het veelgeprezen AZ met Bazoer er thuis niet van te winnen.

1-4 in een Europese uitwedstrijd is gewoon heel erg goed.

25 augustus 2023 om 10:45

Nummer 8 na een paar potjes zegt niet zoveel. Vorig jaar gewoon kampioen. Je gaat in de EL meer ploegen van dit niveau tegenkomen.

25 augustus 2023 om 10:53

Huidige nummer 12 van Nederland speelt in de CL - dat is redelijk nietszeggend in het begin van het seizoen toch, zeker als je ziet dat Ludogorets een wedstrijd minder heeft gespeeld dan de top 4. Dat maakt ze geen enorme top club ineens maar het is gewoon goed als je daar uit 4-1 van wint. Ik heb Ajax nog kansloos tegen FK Rostov zien uitglijden of tegen Rosenborg en andere B ploegen in Europa.

25 augustus 2023 om 11:47

"Nummer 8 van Bulgarije". Wij zijn maar de nummer 6 van Nederland hé? Pff Ludogorets is 12 keer op rij kampioen geworden en staat na 5 potjes (ook speelronde vrij gehad zoals Ajax) nu 8ste.

25 augustus 2023 om 12:05

Hadden wij een speelronde vrij?

25 augustus 2023 om 12:11

Denk dat de Verwij en Vissers het ook zo zien, Europees wat chauvinistischer. En in de competitie zijn er geen excuses voor Ajax. En eigenlijk ben ik het daar best mee eens. Zo’n Verweij ontkomt er niet aan in een adem genoemd te worden met Driessen, en gaat in de beeldvorming mee onder de stoomwals. Maar welbeschouwd, die man zit er wat dichter op. Heeft wat vijanden bij de club wellicht, maar ook prima contacten en is er gewoon vaak bij. Hij voorziet niet alles juist en doet nogal eens aannames, maar vind hem nog wel in staat om de dingen te benoemen zoals ze zijn. Driessen daarentegen, heeft Rob Jansen tot aan de elleboog in zijn reet, en kan uitsluitend rancuneus zijn en bizar zure invalshoeken zoeken om alles rond Ajax zwart te maken. Een nuance tussen de twee die nauwelijks gemaakt wordt.

25 augustus 2023 om 12:34

Ja clubs in de voorrondes in Europa hebben vrij gehad van de KNVB deze speelronde. De KNVB denkt met u mee tegenwoordig.

25 augustus 2023 om 14:06

Tahirovic is echt heel goed voor iemand van 20. Die gast leest het spel echt ontzettend goed. Passes zijn meestal vooruit. Hij durft ook uit te stellen zodat hij linies kan overslaan en speelt daarbij ook behoorlijk taakbewust. Die aankoop heeft er bij mij voor gezorgd dat ik ook wel vertrouwen heb in de andere aankopen van Mislintat. PSV haalt voor een dergelijke rol Schouten en de tendens is goed gedaan. Ajax haalt deze jongen en inmiddels zitten de analisten op het punt, ha maar kan die ook verdedigen. Was dit een talent uit de opleiding van de top 3 geweest kwamen ze superlatieven te kort. Als de helft van de aankopen van Mislintat zo goed inpassen als Tahirovic dan heb je echt al een leuk elftal.

25 augustus 2023 om 09:52

Je kan veel zeggen over Rensch, maar gisteren speelde hij gewoon een uitstekende wedstrijd.

Ik zag ook meer doortastendheid bij Rench. Met name bij de eerste goal en de sliding toen Medix haperde in eigen zestien.

25 augustus 2023 om 09:53

Ik vond die sliding zo onbehouwen. Er leek weinig gedachte achter te zitten. God zegene de greep. Gelukkig pakte het goed uit, maar een penalty en een rode kaart liggen bij zulke acties op de loer.

25 augustus 2023 om 10:05

Naast het feit dat de tackle gewoon prima op de bal was krijg je sowieso door triple punishment geen rode kaart en een penalty tegen, behalve bij gemeen spel.

25 augustus 2023 om 10:17

@PauloDybala,

Niet alleen bij gemeen spel, maar ook als er geen intentie is om de bal te spelen zoals het vasthouden van een doorgetrokken speler.

25 augustus 2023 om 10:44

Helemaal met je eens. Kijk nog eens goed naar de herhaling van die sliding. Hij maakt hem met zijn ogen dicht en zijn handen in een soort foetus houding. Daar straalt, als je hem vanuit een andere hoek bekijkt, echt geen zekerheid van uit.

Verder speelde Rensch best een prima pot hoor!

Haha dit lijkt bewieroken van Steijn, maar zelfs dit is gewoon overduidelijke verkapte haat op Mislintat. Het was werkelijk waar niet om aan te gluren 45 minuten lang. Nu doen alsof Ajax goed speelde dankzij de spelers die er al waren voor Mislintat is zo doorzichtig..

Het verbaasd mij niet dat Kudus een Hatrick maakt het mocht ook een dubbele zijn tegen een onthutsend Zwak Ludegorest met het Niveau Kozakaboys.
Maar Sjapo, wij zijn nu weer verzekerd van Europees Voetbal op de Buis.

25 augustus 2023 om 11:44

Sjapo inderdaad

ik ga niet zo mee in de positiviteit.
de uitslag was heel positief, daar ben ik het mee eens.

maar verder was het voetbal over de gehele 90 minuten niet goed genoeg.
lastig om de vinger op de zere plek te leggen.

als je kijkt naar de verschillende linies, en je begint achterin, was het weer duidelijk dat zowel rensch als wijndal aan de bal gewoon heel matig zijn. hierdoor wordt het voor hato en vooral medic lastig om naar voren op te bouwen wat dan resulteert en veel rondgetik in de breedte.

op het middenveld vond ik tahirovic gewoon zijn taken goed uitvoeren, was ook nog niet perfect natuurlijk. taylor, buiten zijn assist om, vond ik niet heel bijzonder.. is gewoon te mager aan de bal als "8" en hij lijkt ook veel verstoppertje te spelen, niet aanspeelbaar waardoor het opbouwen tot een aanval vaak niet lukt.

voorin was het ook allemaal wat statisch, kan aan de tegenstander liggen maar ik heb bergwijn niet kunnen betrappen op veel goede acties... terwijl de tegenstand vrij minimaal was.

25 augustus 2023 om 10:27

Eens met je verhaal, ik zag hetzelfde wbt de spelers die je opnoemt. Het was ook echt niet goed. En eerlijk gezegd zie ik tot dusver ook niet echt op welke manier Steijn nou wilt spelen.

Het team is nog in opbouw en dat begrijp ik. We moeten Steijn ook de kans geven, maar vooralsnog zie ik qua spel geen echte verbetering tov vorig jaar met Heitinga.

25 augustus 2023 om 11:01

Wat heeft het nou voor zin om nog te klagen over Rench, Wijndal en Medic als er al vervangers gehaald zijn?

Vind die Tahirovic echt een goeie aankoop. Medic oogt nog wat onwennig, maar daar zie ik wel muziek in.

Indien Satulo gewoon zijn niveau weet te behalen denk ik dat Ajax leuk heeft ingekocht deze zomer. Enige minpunt imo zijn de hoge prijzen. Heb het gevoel dat omdat het Ajax is clubs meer vragen en omdat ze het geld hebben Ajax het betaald.

Champagne problems I guess.

25 augustus 2023 om 12:08

Medic gaat wel beter spelen als Sutalo naast hem staat.Hato is echt een groot talent maar zie hem meer als vervanger voor als Sutalo weer weggaat over 2 jaar.

25 augustus 2023 om 12:15

Als je Hato er nu afhaalt voor Medic heb je er heel weinig van begrepen.

25 augustus 2023 om 12:47

Gewoon Sutalo - Hato als duo en Medic - Kaplan als back-ups.

Avila wordt sowieso de vaste LB en bij nood kan die LCV indien Hato geblesseerd is en Kaplan nog niet fit.

En op rechts mag Rensch het fjin uitvechten met die nieuweling uit Denemarken.

25 augustus 2023 om 13:00

Dit kan je niet serieus menen. Hato is echt twee klasse beter dan Medic. Dat is gewoon een houthakker. Die loopt alleen maar achteruit en is niet zo wendbaar.

Fijn dat Steijn ook gewoon Kudus opstelde. Je hebt wel is van die trainers die vinden dan dat spelers niet gefocust genoeg zijn. Daar was gelukkig weinig van te merken. Hij speelde echt heel goed. Mooi afscheid zo.

Ik vond het vertrek van Brobbey uit de spits het kantelpunt in de wedstrijd. In de 2e helft was er geen aanspeelpunt en niemand wist waar ze met e bal naar toe moesten spelen!

Ik vond Wijndal helemaal niet goed maar Taylor en Rensch lieten in ieder geval zien met wat extra concentratie wel degelijk een meerwaarde te zijn, de 2e helft hadden ze dat minder en dan vervalt het niveau bij beide toch wel tot een bedenkelijk niveau maar dat vond ik ook van Berghuis bijvoorbeeld.

Dat moet Steijn er toch uit zien te krijgen die gemakzucht want zo goed is dit elftal gewoon niet om op halve kracht een wedstrijd uit te spelen.

Was toch een vreemdelingen legioen aan get worden zoals zoveel er roepen? 9 van de 11 spelers zaten er vorigjaar ook al zoals velen kunnen lezen dus ja vreemdelingen legioen wat een gelul

Taylor blijft gewoon een dertien in een dozijn speler. Maar bij Ajax zijn ze tegenwoordig al snel tevreden. Eerste helft weer veel balletjes breed en terug, en heel zelden vooruit. Maar wie weet ziet De T. iets wat ik niet heb gezien. Ik laat me graag verrassen. Wel wat nog opviel is dat alleen Kudus een mannetje uit kan spelen. Dus zal Ajax zeker een soortgelijke topper moeten halen. Want behalve Berghuis, zit er verdomd weinig creativiteit in de huidige selectie. Daarnaast, je mist nooit de gemakzucht. Ook gisteravond weer. Tweede helft sluipt dat er toch gewoon weer in. Dat krijg je er bij veel spelers nu eenmaal niet uitgehamerd.

25 augustus 2023 om 11:02

Wat heeft het nou voor nut om week in week uit azijn te pissen? Al jaren ben je aan het klagen over Ajax. Ik zou zeggen, wissel eens van club. Wordt supporter van AZ of Twente. Denk dat je het dan pas echt zwaar gaat krijgen.

25 augustus 2023 om 11:08

Bij jou is het glas halfvol, bij mij halfleeg. De een is positief en kijkt niet verder dan naar waar hij vrolijk van wordt, ik kijk naar dingen die beter kunnen en moeten. Soms moet je streng zijn. En vooral nu bij Ajax. Daarbij, je wordt niet gedwongen mijn bijdragen te lezen;-)). Ik, daarentegen, lees graag alle verschillende meningen. En ga me daar niet aan zitten ergeren. Word je echt niet beter van;-)))

25 augustus 2023 om 12:21

Ik irriteer mij ook aan Taylor. Heeft vorig jaar echt afgedaan door met verkeerde dingen bezig te zijn, zich willen manifesteren met zijn gebaartjes en dat gemaakt taaltje van hem. Allemaal prima, zolang je presteert en dat deed hij niet. Een als talent beschouwde jongen die om voor mij onbegrijpelijke redenen van trainers steeds veel teveel kansen krijgt en waarvan duidelijk is dat hij Ajax never ever verder gaat helpen de weg omhoog te vinden. Een speler waarvan ik met heel mijn hart hoop dat hij snel bij AZ of FC Utrecht belandt waar hij thuis hoort. Dat gezegd hebbende, gisteren vond ik hem niet slecht spelen, en de zure reacties van Pinko sla ik doorgaans graag over.

25 augustus 2023 om 14:24

Ik sla mijn reacties ook over;-)))

25 augustus 2023 om 14:42

Welke opties waren er vorig seizoen die op zijn plek hadden kunnen spelen? Klaassen mocht ook maar blijven staan, simpelweg omdat er een gebrek aan concurrentie was. Waarom zou hij zich niet kunnen ontwikkelen tot een goede speler voor Ajax? Vaak genoeg potentie laten zien.

Verder boeit het echt niet hoe hij praat.

25 augustus 2023 om 11:41

Je kan niet alles vooruit spelen hè. Kijk de eerste helft terug en je ziet ook meer dan genoeg ballen vooruit van Taylor, die ook niet heel simpel waren. Voor zijn assist speelde hij zelf ook al knap Brobbey aan met een nauwkeurige pass naar voren.

Knap hoe je een goede wedstrijd van hem wederom wil neerhalen. Geef het gewoon een keer toe man.

25 augustus 2023 om 14:22

Taylor en Rensch zouden bij mij nooit een plek in het eerste elftal van Ajax krijgen. Ik zou ze proberen te verkopen. Waarom? Ik heb een hekel aan spelers die het nooit op kunnen brengen om telkens weer volle bak te gaan. En daar win je geen wedstrijden mee. Geldt trouwens ook voor Bergwijn, want die heeft dat ook over zich. Wat nog kwalijker is bij hem? Hij komt bijna geen man meer voorbij. Bij Taylor en Rensch zie ik daarnaast niet voldoende kwaliteit die Ajax moet nastreven. Daarover kunnen we van mening verschillen. Toch nog even een pluspunt voor Rensch: de eerste goal kwam voor een groot deel door zijn prima tackle. Echter, een volgende wedstrijd laat hij de boel weer lopen. Je kunt nooit op hem aan. Maar goed, de een is fan van Rensch, de ander - ik - van Tagliafico. Of Martinez. Of zelfs Alvarez. Zo heeft ieder zijn of haar favoriet. En dat kan allemaal.

25 augustus 2023 om 14:33

Ik heb alleen het idee dat je doorslaat in het volle bak gaan. Sommige spelers hebben dit wat meer dan anderen, maar de spelers die dat minder hebben komen niet per definitie te kort of gooien er met de pet naar. Spelers als Tagliafico en Martinez geven net dat beetje extra wat ze bijzonder maakt, elke wedstrijd. Maar ik heb Taylor vaak genoeg hard zien werken, ook in bepaalde wedstrijden in de voorbereiding. Alvarez heeft ook een geweldige winnaarsmentaliteit maar had voetballend juist enorme gebreken. Ik denk dus niet dat het per definitie altijd beter is dan een speler die dat minder heeft.

Laten we hopen dat dit een nieuw begin is van Rensch. Ik ben niet een fan van Rensch, maar zo slecht als velen doen voorkomen vind ik hem ook weer niet. Martinez en Tagliafico was wel even andere kwaliteit omdat zij voetbal aan winnaarsmentaliteit koppelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren