Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Hij kan zijn eigen houdbaarheidsdatum bij Ajax prima zelf inschatten’

Laatste update:

Edwin van der Sar is naar eigen zeggen niet onder de indruk van de anonieme kritiek van mensen binnen Ajax op zijn functioneren als algemeen directeur. "Anoniem vanuit de club, daar kan ik niks mee. Wees dan een grote kerel en zeg wie je bent", benadrukte de 47-jarige oud-doelman donderdag in De Telegraaf. Woensdag verscheen een artikel waarin meerdere bronnen vertelden dat Van der Sar een stapje terug moet doen en beter een andere functie kan gaan bekleden bij de club.

Valentijn Driessen vindt het opvallend dat Van der Sar behoudens ‘ik heb het nog naar mijn zin bij Ajax’ niet inhoudelijk reageerde op de harde kritiek op diens functioneren. “Hij had alles en iedereen de wind uit de zeilen moeten nemen door simpel te verklaren dat hij zich niet kan vinden in het geschetste beeld en wel functioneert als algemeen directeur”, zo oordeelt de chef voetbal van De Telegraaf vrijdag in het dagblad. “Door dit te verzuimen miste de voormalig keeper een kans voor open doel.”

“Intern zal het blijven gisten omdat Van der Sar de kwalijke beweringen niet stevig de kop indrukte. Met alle nadelige gevolgen van dien want terecht of niet: z’n functioneren staat vanaf nu continu ter discussie en ligt onder een vergrootglas”, vervolgt Driessen. “Vanwege de statuur van Van der Sar en omdat het Ajax betreft, zal iedereen zich ermee bemoeien, bij ieder besluit vraagtekens plaatsen en dan kan de geest zomaar uit de fles verdwijnen. In dat geval rest de rvc weinig anders dan te stoppen met de algemeen directeur.”

De Raad van Commissarissen van Ajax liet eerder deze week weten Van der Sar, maar ook directeur spelersbeleid Marc Overmars volledig te steunen. "Wij zijn als RvC natuurlijk ook teleurgesteld in de resultaten van de laatste twee wedstrijden, maar we staan achter het door de directie gevoerde beleid", stelde voorzitter Leo van Wijk. De aanmerkingen op Van der Sar zijn een gevolg op de slechte sportieve prestaties van Ajax in de afgelopen weken. De ploeg van trainer Erik ten Hag verspeelde in de laatste twee wedstrijden liefst vijf punten.

Als de rvc besluit om te stoppen met Van der Sar, zou hij volgens Driessen ‘het zoveelste slachtoffer zijn van interne politieke machtsspelletjes bij Ajax, die al vele roemrijke Ajacieden voor hem de kop kostten’. “Terwijl iemand als Van der Sar z’n eigen houdbaarheidsdatum prima zelf kan inschatten. Zoals hij er eerder niet voor terugdeinsde om z’n lot bij Ajax te verbinden aan de progressie, die Ten Hag boekt met het eerste elftal.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die Driessen van De Telegraaf zaagt uit automatisme aan elke hoge boom binnen Ajax. Nu is het vd Sar,en morgen is het weer een adere hoge boom. Accepteren dat PSV nu gewoon de betere ploeg is zal ie nooit doen,en achter Ajax staan als het effe minder gaat,verkoopt blijkbaar niet.

Ben een beetje klaar met die hele discussie. Ik sta 100% achter vdsar !

9 maart 2018 om 09:31

Nare man die Driessen. De vleesgeworden personificatie van Lowieke de Vos, het geniepige ogende en sluwe karakter uit de Fabeltjeskrant. Hopelijk heeft deze omhooggevallen intrigant een eigen houdbaarheidsdatum, die spoedig verstrijken zal. Hij vertoont intussen vaker dan ooit rotte plekken.

De Telegraaf zet een hetze op gang, interviewt een fervent en uitgerangeerd criticaster van Van der Sar in de persoon van Arie van Os, komt nog met wat anonieme figuren op de proppen en wil vervolgens dat de algemeen directeur er ‘inhoudelijk’ ingaat op de zwartmakerij van de eigen aangezwengelde ‘discussie’.

Verzuimen om er op in te gaan, wie denkt Driessen wel niet die hij is, behalve het gezicht van de sportboulevard rioolkrant uit de hoofdstad? Van de Sar hieft zich niet de verantwoorden aan deze trieste figuur.

Alsof Van der Sar verplicht is om hier publiekelijk op in te gaan... De enige partij, waar hij zich direct aan moet verantwoorden wat betreft zijn functioneren als directeur, is de RvC. Die weten het beste hoe hij functioneert. Niet een ex-bestuurslid en vermeende interne bronnen.

9 maart 2018 om 10:38

buitenspelval

Wie denkt Driessen wel dat hij is? Nou, ik denk dat hij denkt dat hij chef sport is van de grootste krant van Nederland. En dat hij ook denkt dat het zijn taak is om, als het niet goed gaat bij Ajax en er allerlei dingen gebeuren, daar kritisch over te zijn. Dus dat hij dat nu ook doet is, denk ik, voor de meeste mensen te volgen én te begrijpen.

Dat Van der Sar aan Driessen persoonlijk verder geen verantwoording hoeft af te leggen, dat is op zichzelf een juiste vaststelling. Van der Sar hoeft zich formeel alleen tegen over aandeelhouders en de RvC te 'verantwoorden' inderdaad. Maar waarom ben jij tegen de persvrijheid eigenlijk? Het is toch gewoon het recht (en zoals je begrijpt in mijn ogen zelfs de plicht) van een journalist om gerichte en relevante vragen te stellen over zaken die spelen en die binnen de verantwoordelijkheidssfeer van de man in kwestie (hij is directeur én eindverantwoordelijk namelijk) liggen? En als blijkt dat Van de Sar Driessen niet te woord wil staan, dat moet Van der Sar zelf weten, dan is het dus ook het goede recht van Driessen om daar (aangevuld met al die uitstekende bronnen binnen Ajax die maar al te graag informatie naar hem en zijn collega's lekken) dan zelf zijn eigen conclusies uit te trekken.

Want los hiervan is het natuurlijk niet zo dat Driessen iemand moet zijn om die vragen te mogen stellen, het is aan Van der Sar om, via Driessen, te communiceren met de fans en achterban, die dezelfde vragen hebben als Driessen. Formeel gezien heeft Van der Sar, dus, niet lak aan Driessen, hij heeft lak aan zijn eigen fans. Van der Sar kiest er dus ook voor, want zo werken die dingen, om zelf die onzekerheid en onrust te laten ontstaan én te laten voortleven. Doe gewoon één keer inhoudelijk je verhaal. Maar door weg te lopen maak je het alleen maar erger. Zeker bij Ajax.

Overigens leg jij nu dus alle schuld bij de media, in het bijzonde Driessen, maar Van der Sar heeft deze commotie en toestanden natuurlijk uiteindelijk toch zélf veroorzaakt? Twee rare aanstellingen van trainers. Personeel dat elkaar ordinair de tent uit vecht, met het ontslag van eerst Jonk en later Bergkamp als gevolg, een complete janboel en wanorde. En een totaal gebrek aan leiderschap. Van der Sar heeft al die interne onrust en brandjes laten voortwoekeren, onmachtig om daar iets aan te doen. Dat tekent een zwakke leider/boegbeeld. Althans iemand die niet het charisma, noch het gezag heeft om een club als Ajax te leiden. Is het dan gek, zodra de resultaten op het veld tegenvallen, dat de media daar op gaan duiken? Lijkt mij van niet. Jij vind het kennelijk wel raar, maar nogmaals, als je het nuchter op een rij zet en je beseft dat De Telegraaf niet echt de huiskrant van Ajax is dan doet Driessen hier gewoon wat hij moet doen. We kunnen het er best over hebben of Driessen wat minder hyperbolen en wat minder overdrijvingen moet gebruiken, maar dat kunnen we evenzogoed stellen van die Telegraaf redacteuren en Wierd Duk van het AD, zodra die stukjes gaan tikken over het integratiedebat. Die zouden zich ook eens wat minder van hun gemene kant mogen laten zien.

Maar qua inhoud klopt wat Driessen zegt in de kern als een bus. Van der Sar heeft dit zelf veroorzaakt. Sowieso, hij heeft toch zijn lot verbonden aan de prestaties van Ajax? Nou, waarom is hij dan nog niet weg?



9 maart 2018 om 12:23

Waar haal jij uit dat ik tegen persvrijheid ben? Dat is nogal een baude beschuldiging en ongenuanceerde aantijging zeg. En waar maak jij uit op dat ik Driessen en/of de media de schuld geef van dingen die er mislopen gaan in de leiding van Ajax? Dat is totaal uit de lucht gegrepen. Driessen is de sportjournalist van de grootste krant van Nederland, op basis van verkoopcijfers althans, maar in mijn ogen niet niet op basis van integriteit en objectiviteit. Chef sport is hij niet, dat is Jaap de Groot ter info.

Kritisch mag èn moet de media zijn. Echter gaat het hier meer dan alleen om meer dan kritiek uiten. Het gaat in mijn ogen om zijn stellingname ten behoeve van zijn politieke positie en anonieme bronnen binnen de club die hij te vriend moet houden.

Driessen is bezig een hetze te creëeren waar zijn rioolkrant uiteindelijk baat bij heeft,
Dat Driessen commotie veroorzaakt is juist, dat dat hij ook, dat hij als mediavertegenwoordiger zaken aan de kaak stelt dat mag hij. Maar het gaat mij uiteraard om de middelen die hij daar voor gebruikt. Zoals de Telegraaf gewoon is, wil hij tweespalt veroorzaken en doet dat door selectief een uitgerangeerd bestuurslid als Van Os te benaderen, van wie hij weet dat deze criticaster is van Van der Sar. En ook nog eens te komen met anonieme bronnen binnen de club. Dat is natuurlijk koren op de molen voor zijn beoogde doelstelling: een flinke vinger in de pap hebben en behouden op het rijlen en zeilen binnen de club.

We zien allemaal als buitenstaanders, dat Ajax bestuurlijk wanordelijkheden vertoont, al meerdere jaren achtereen het kampioenschap misloopt en dat trainerswissingen niet uitpakte zoals beoogd. Ajax is als vanouds een wespennest met een veelvoud aan verschillende stromingen binnen de club. Het is al bijna twee decennia onrustig binnen de club. Al lang voordat Van der Sar aantrad als Algemeen directeur is Ajax bestuurlijk zwalkende. Moet hij aan deze lange geschiedenis van tumult en onwerkbaarheid zijn lot hieraan verbinden? Heeft Van der Sar dot alles veroorzaakt? Ook in tijden van de onrust rond Bergkamp en Jonk werd hij bijgestaan door ervaren bestuurders als Van Kinsbergen en Wijers, ook deze mannen wisten het tij niet te keren.

Valentijn Driessen is in mijn ogen inderdaad een rioolrat ja Waar het fout gaat bij Ajax zoekt hij populistisch in de geest van zijn krant is, meestal het meest voor de hand liggende slachtoffer, vaak degene die publiekelijk onder vuur ligt.

Zo waren de afgelopen jaren o.a. De Boer, Overmars, Bosz, Bergkamp, Keizer de gebeten hond op momenten dat er onrust was bij Ajax of de resultaten minder waren. Zien we deze man momenteel nog aan de stoelpoten van Overmars zagen? Nee, Overmars is nu geaccepteerd en gewaardeerd bij het grote publiek. Het zwartmaken levert momenteel geen goede verkoopcijfers op. Het zoeken is naar zijn volgende gezamenlijke vijand. Zelfde verhaal met Bosz in goede en slechte tijden.

Ja, wie denkt Valentijn Driessen die hij is? Een sportredacteur, (niet eens de chef sport) van een krant die leeft van sensatie, roddel en achterklep, zwartmakerij, populisme en onrust creeeren, die de algemeen directeur ter verantwoording roept om aantijgingingen en schuldverdenkingen door anonieme bronnen en een ex-bestuurslid in ruste in een eigen geschreven artikel, te weerleggen.

Van der Sar heeft helemaal gelijk: laat die anonieme schreeuwers zich eerst persoonlijk bij hem melden om in dialoog te gaan, i.p.v. een guerrillastrijd aan te gaan. En Arie van Os, laat hem eens eerst met Van der Sar contact opnemen, i.p.v. de media van zijn mening te voorzien.

Van der Sar is wel het uithangbord van de club naar het publiek toe en presenteerde en profileerde zich recent door bij ‘de Tafel van Kees’ op die manier. Zo hoort het ook.

Als laatste nog een passage uit een artikel van AjaxShowtime. Hierin laat de werkelijke en iets nuchtere chef sport Jaap de Groot zich drie dagen geleden uit over de kwestie van der Sar:

“Volgens Jaap de Groot, chef sport van De Telegraaf, zijn de huidige problemen bij Ajax een erfenis van voormalig RvC-voorzitter Hans Wijers. Het begint erop te lijken dat huidig algemeen directeur Edwin van der Sar de volgende is die geslachtofferd gaat worden. 'Weer een clubicoon die met pek en veren buiten de ArenA moet worden gedropt. Typisch Ajax', schrijft De Groot”

Heeft Driessen het nu bij het rechte eind of is het zijn chef sport die zaken het meest helder omschrijft? Nee, ik zie niet in waarom Van der Sar de aantijgingen in Driessens artikel zou moet weerleggen.

9 maart 2018 om 10:23

barcamessie

"achter Ajax staan als het effe minder gaat"??

Wat bedoel je hier precies? Dat de chef voetbal van 's lands grootste dagblad 'achter Ajax moet staan' omdat die het even moeilijk hebben? Is het ooit in jou opgekomen dat het hier gaat over de onafhankelijke pers, die gewoon kritisch moet zijn naar iedereen? Ja, het zal best (en is ook zo) dat er bij De Telegraaf heel veel redactueren werken die Ajaxsupporter zijn, maar dat jij daar kennelijk aanleiding in ziet om van De Telegraaf dan maar de Ajaxbode te maken gaat wel heel erg ver. Pers moet gewoon onafhankelijk zijn, klaar!

Die Driessen doet in dat kader gewoon zijn werk. Het is objectief gezien (voor zover objectiviteit bestaat) zo dat als de grootste club van Nederland in zwaar weer zit, dat je daar dan kritisch over bent. Dat is Driessen dus ook. De Telegraaf is daarnaast niet het Witte Weekblad of het lokale suffertje waarin redacteuren hun clubvoorkeur op geen enkele manier verbergen en in deze fase Ajax dan maar 'een hart onder de riem steken' en 'achter Ajax gaan staan'. Bijzonder rare suggestie van je.

Maakt het er verder niet treuriger op dat je algemeen directeur via de krant notabene moet terug reageren met; ‘kom er dan voor uit wie je bent, als je durft’. Dat is natuurlijk niet de houding die een algemeen directeur van een club als Ajax moet hebben. Dat soort dingen zeg je als je nog op de kleuterschool zit.

9 maart 2018 om 09:15

Verbaas me eigenlijk ook over zijn reactie. Laat toch weer zien dat hij op bestuurlijk niveau nog niet door de wol geverfd is. Zolang hij de rust kan bewaren en de wedstrijden tegen az en psv gewonnen worden zal hij wel blijven, maar met nog twee verliespartijen dit seizoen is hij klaar.

We zien het alleen vannuit de buiten kant. We weten nooit hoe van de Sar het intern doet. Wel is het een beetje zwak om via de krant te reageren. Wat maakt jou het nou uit wat mensen zeggen en vooral Arie van Os. Die heeft ons aller Ajax toen in een puinzooitje achtergelaten.

Wat een hopeloos gedoe dat gezaag aan de poten van iemand van Ajax.
Zijn er al niet genoeg mensen vertrokken??,3 ballen op de paal, en iedereen moet weer
vertrekken.
Het elftal is gewoon niet goed genoeg, zie dat nu eens onder ogen,en laat ze daar aan
werken met z,n allen... in alle rust.
Natuurlijk... Ajax moet minimaal 3x kampioen worden in de 5 jaar,maar is de laatste 20 jaar
niet meer gelukt, het meeste geld, de beste spelers????(denk het niet anders zou het wel lukken)
Denk toch dat het grootste probleem bij Ajax is, veel te veel jonge spelers, jaar in jaar uit,en voor ze
echt goed zijn weer vertrokken.

9 maart 2018 om 09:55

Dat gezaag komt voort uit de woorden van v/d Sar zelf bij de aanstelling van Ten Hag.

Ik vind het wel opvallend dat Valentijn Driessen altijd precies weet wat een ander had moeten zeggen of doen. Denkt hij nou echt dat als Van der Sar gezegd zou hebben "Ik functioneer wel als Algemeen Directeur!", dat dan al die anonieme bronnen van De Telegraaf ineens geschrokken zouden zijn en van mening veranderen? Welnee. In Amsterdam is er altijd onrust, hoe de club ook presteert. Ik ben het met Van der Sar eens: als je echt een kerel bent, dan vertel je wie je bent en zeg je rechtstreeks in zijn gezicht dat hij niet functioneert en waarom niet. Dan geef je Edwin tenminste ook de kans om inhoudelijk te reageren en leert hij er misschien iets van.

Dit gaat toch altijd zo. Mindere resultaten en wat onrust bij Ajax betekent geld in het laatje voor de Telegraaf. Diessen voelt dit altijd uitstekend aan en gooit dan waar hij maar kan nog wat olie op het vuur. Van der Sar is nu de kop van jut. Telegraaf lezers smullen van dit soort verhalen. Ellende is alleen dat de krant de publieke opinie wel degelijk beïnvloed en die krachten moet je niet onderschatten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren