Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Hij is een fenomeen, wanneer gaat jullie bondscoach hem oproepen?’

Laatste update:

Thijs Dallinga maakt de tongen los in Frankrijk. De pas 22-jarige spits bekroonde zijn topseizoen bij Toulouse zaterdag met twee doelpunten in de met 1-5 gewonnen bekerfinale tegen FC Nantes. In de Franse media wordt steeds vaker de vraag gesteld wanneer Dallinga een uitnodiging ontvangt van bondscoach Ronald Koeman voor het Nederlands elftal.

"Waar zou Toulouse staan zonder de Nederlanders?", vraagt L’Équipe-verslaggever Hugues Sionis zich af in gesprek met Voetbal International. "Niet waar ze nu staan. Branco van den Boomen en Stijn Spierings hebben als complementair duo Toulouse naar de promotie geleid, dit seizoen hebben ze gezelschap gekregen van offensieve Hollanders als Thijs Dallinga en Zakaria Aboukhlal (die voor Marokko uitkomt, red.). Laat ik eerlijk zijn, toen ze kwamen vroegen we ons af wie dat waren. Ze hebben zelf geantwoord. Dallinga is een fenomeen. Wanneer gaat jullie bondscoach hem oproepen?", legt de Franse journalist neer bij Koeman.

Dallinga kon zijn geluk niet op na de eclatante zege in de finale van de Coupe de France. "Niet te geloven eigenlijk, wat ik meemaak is niet normaal, hè? Elk seizoen zo’n avond lijkt me een goed idee. Waar kan ik tekenen?", vroeg de Nederlander in Franse dienst zich af. Dallinga is overigens nooit bang geweest voor een mislukt avontuur in de Ligue 1. "Ik heb me nooit druk gemaakt. Dat journalisten en andere mensen vragen stellen hoort erbij. Als spits lig je onder een vergrootglas, je moet goals maken. In een elftal als dit, dat altijd voetbalt om te scoren, is het een luxe positie. Dat wist ik, prachtig dat het zo uitpakt."

Oranje
Koeman zei onlangs dat Dallinga in de gaten wordt gehouden, al wil hij eerst kijken of Brian Brobbey het niveau van Oranje aankan. De spits van Toulouse vroeg zich in maart af of de bondscoach Frankrijk wel echt op de radar heeft, daar ploeggenoot Branco van den Boomen ook al het hele jaar uitstekend presteert voor Toulouse maar geen uitnodiging ontving voor de EK-kwalificatieduels met Frankrijk en Gibraltar. "Ik zie vaak lijstjes voorbijkomen over de top vijf competities waarin hij bovenaan staat. Dus ik was wel redelijk verbaasd dat hij er niet bij zat. Maar goed, uiteindelijk weet je niet waar de bondscoach naar kijkt. Misschien dat Frankrijk niet in het pakket zit", aldus Dallinga in de podcast De Eerste de Beste.

Zelf sprak Dallinga nog niet met Koeman. “Het zou geweldig zijn natuurlijk, het is voor iedere voetballer een droom. Dat is voor mij niet anders." De voormalig spits van FC Groningen, FC Emmen en Excelsior heeft wel drie jeugdinternationals namens Nederland achter zijn naam. In het shirt van Toulouse wist Dallinga reeds achttien keer het net te vinden in 38 wedstrijden in alle competities.

Vind jij Thijs Dallinga goed genoeg voor Oranje?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Aboukhlal een Hollander? Klinkt heel Hollands inderdaad. Naar mijn weten is hij ook Marokkaans international. En dit is dan een journalist? Duidelijk zijn huiswerk niet gedaan.

3 mei 2023 om 14:20

Geboren in Gorinchem maar dat maakt verder niet uit..

3 mei 2023 om 14:23

Iedereen met een Nederlands paspoort is Nederlands, ongeacht het land waar die voor uitkomt.

3 mei 2023 om 14:23

Wel geboren in Nederland, dus heel raar is het niet....

3 mei 2023 om 14:34

Geen Hollander, wel een Nederlander. Net als dat hij ook Marokkaans is. En mijn tante zowel Nederlands als Frans.

3 mei 2023 om 14:49

Frans klinkt meer als een oom

3 mei 2023 om 20:43

Gast serieus 😀

3 mei 2023 om 14:49

Zodra ze voor de keus staan Marokko/Nederland klinkt het ineens wel Nederlands zeker? Grappenmaker.

3 mei 2023 om 14:53

Wat een grap. Minimaal de helft van de Nederlandse namen zijn verbasteringen van namen uit het midden oosten...

3 mei 2023 om 14:59

Hij is Nederlands wanneer het goed gaat of als hij een belangrijke bijdrage levert in een wedstrijd, maar hij is een Marokkaan als hij niet veel laat zien, zoals toen hij bij AZ zit. Klinkt belachelijk, maar is wel de realiteit helaas.

3 mei 2023 om 18:20

Hij is dus vaker Marrokaans?

3 mei 2023 om 18:52

Volgens mij duidt hij hiermee vooral dat hij al interlands voor Marokko gespeeld heeft als ik het goed heb?

3 mei 2023 om 19:42

Heeft bij psv in de jeugd gevoetbald.

Lachwekkend die koeman. Je moet spelers selecteren die in vorm zijn.. Geen vriendjes of eerst kijken of “brobbey het niveau aankan”.. Hij kan niveau Ajax niet eens aan

3 mei 2023 om 14:24

Ja, we weten wat jij van Koeman vindt. Maar het is niet gek dat een bondscoach eerst even terug gaat naar de basis waarmee hij eerder succes heeft gehad of naar spelers die hij al kent. Hij zal echt nog wel doorselecteren en dan komen die jongens echt wel aan de beurt.

3 mei 2023 om 14:25

Sowieso was zijn eerste selectie een hele grote grap. Hij praat alleen maar over Reijnders en Brobbey dan spelers die in het buitenland spelen zoals Van den Boomen, Frimpong en Dallinga. Mag hopen dat die nu wel een keer fatsoenlijke spelers gaat oproepen...

3 mei 2023 om 15:56

Frimpong? Is dat niet die gozer die alleen geboren is in Nederland en geen woord Nederlands spreekt? Bedoel je die? Hou op zeg. Spelers als Ziyech, Mazraoui en Amrabat hebben nog meer binding met Nederland dan deze gozer. Is toch volslagen idioot dat je in het Nederlands elftal Engels moet gaan praten.

3 mei 2023 om 16:17

Frimpong heeft altijd zijn liefde uitgesproken voor Nederland in tegenstelling tot Mazraoui en Amrabat. Daarnaast is die het gewoon aan het leren hoor. Hij kan Nederlands uitstekend verstaan alleen het praten is er nog niet.

3 mei 2023 om 18:22

Wat spreken ze op de training bij Marokko ? De helft is daar niet eens geboren…

3 mei 2023 om 19:21

Ik volg de Ligue 1 af en toe wel hoor. Ben een voetballiefhebber en ik vind hem daar prima spelen net als Van den Boomen. En ik heb ook nog is Brobbey gekeken en dan vind ik Dallinga beter dan Brobbey presteren.

3 mei 2023 om 14:33

We moeten ook niet gaan doen alsof Dallinga nou zo'n fenomeen is. Die heeft er 12 in liggen in de Ligue 1. Dat is nou niet bepaald indrukwekkend of iets dat erop lijkt. In de beker schiet hij er dan 6 in, maar dat was tegen achtereenvolgend FC Lannion, Rodez AF en Nantes. De hype is weer eens groter dan de kwaliteiten.

3 mei 2023 om 14:38

Klopt, maar alsnog. Een brobbey heeft echt helemaal niks laten zien. Oranje is gewoon de beste spelers selecteren en daaromheen een team bouwen. Geen vriendjes selecte

3 mei 2023 om 14:44

Brobbey komt ook nog maar net kijken. De discussie hoeft dus niet zozeer om Brobbey te gaan met betrekking tot Dallinga. Die jongen is gewoon nog niet goed genoeg. Dan kun je net zo goed met Memphis of Gakpo in de spits spelen. Posteer een Weghorst in de Ligue 1 en hij schiet er ook wel 15 in. Ik zie eigenlijk niet echt plek voor Dallinga. Dan moet het echt beter dan 12 goaltjes.

3 mei 2023 om 15:03

Brobbey komt net kijken? Is inmiddels gewoon 21, Dallinga 22.. Brobbey speelt weinig klaar bij de topclub in de Eredivisie, en was een totale flop in Duitsland. Dallinga maakt er in de middenmoot in Frankrijk meer dan Brobbey bij Ajax, dus dat is helemaal geen gekke vergelijking en op basis daarvan zou je Dallinga prima kunnen uitnodigen.

3 mei 2023 om 15:36

Meer doelpunten is nogal relatief als de ene bijna 700 minuten minder gespeeld heeft en slechts een doelpunt minder scoort. Verder had ik het niet over de vergelijking Brobbey / Dallinga. Ik schreef dat het niet over Brobbey hoeft te gaan als we Dallinga Oranje in gaan schrijven. Ik vind het vooral grappig dat we spelers staan af te fikken om betere prestaties dan die van Dallinga en deze jongen ineens helemaal ophypen. Zowel Brobbey als Dallinga verdienen wat mij betreft geen uitnodiging. Weghorst is al geen hoogvlieger, maar zit nog wel twee niveaus hoger dan deze heren. Dan hebben we het nog niet eens over Memphis en Gakpo.

3 mei 2023 om 15:43

@kakadu

Als je de cijfers van Dallinga en Brobbey naast elkaar legt dan doet Brobbey het echt beter dit seizoen. Brobbey heeft 11 doelpunten gescoord in 1346 minuten (0.74 goals per 90 minuten), en Dallinga heeft 12 gescoord in 2025 minuten (0.53 goals per 90 minuten).

Dallinga heeft ook iets meer schoten nodig om tot een doelpunt te komen vergeleken met Brobbey.

Daarnaast heeft Brobbey ook een hoger expected goals dan Dallinga.

Als je deze cijfers ziet kun je dus wel zeggen dat als Brobbey ook gewoon de minuten van Dallinga speelt, dat hij meer scoort (puur gebaseerd op de cijfers natuurlijk).

3 mei 2023 om 15:58

Ja maar deze argumenten kom Vatros natuurlijk niet zo goed uit. Die ziet Dallinga waarschijnlijk niet eens spelen maar reageert vanuit zijn onderbuik. Bij mij is het vooral nieuwsgierigheid naar Dallinga om hem eens te zien omdat ik hem nooit zie spelen. Maar om zomaar te stellen dat hij veel beter als Brobbey is gaat me iets te makkelijk.

3 mei 2023 om 20:04

Mwah Eredivisie vergelijken met Ligue 1, titelkandidaat met promovendus vergelijken, buiten dat heeft Brobbey er bij Leipzig helemaal niets van gebakken, dus verdiend iemand nu een kans.

3 mei 2023 om 21:07

En hoeveel volledig wedstrijden hebben beide gespeeld? Brobbey behoort bij Ajax ook gewoon basis te staan.

3 mei 2023 om 14:47

Niet helemaal mee eens. Je bent ook een team aan het bouwen en samenstellen. Je kan niet elke interland periode andere spelers hebben. Het is niet raar dat je de vorm van de dag niet laat bepalen wie er in oranje zit.

3 mei 2023 om 17:31

Helemaal met je eens. Ik snap ook niet dat er nog steeds (veel) mensen zijn die hen kansen willen geven, nadat hij nog steeds niet steevast een wedstrijd beslist (oke, steevast is overdreven) of wedstrijden vaker volmaakt

De journalist heeft hier natuurlijk een punt. De cijfers die dallinga overlegt tov Brobbey zijn natuurlijk veel beter. Of dallinga in het systeem van (koeman)het NL elftal past is echter meer de vraag...

3 mei 2023 om 14:35

O ja? Dallinga scoort 12 keer in 2.030 speelminuten en gaf 1 assist. Brobbey scoort 11 keer in 1.344 minuten en gaf 2 assists. Puur cijfermatig scheelt dat nogal wat.

3 mei 2023 om 14:45

De een bij een promovendus, waar je in verhouding minder kansen krijgt. De ander bij de beoogde kampioen, die over het algemeen het overwicht hebben. Plus dat Brobbey de laatste tijd amper scoort en Dallinga nu juist veel. Vorm is iets wat je meeneemt naar oranje.

3 mei 2023 om 14:55

Maar niveau ook. Verder vind ik dat ook Brobbey er net als Dallinga momenteel niet bij hoort. Die jongen moet eerst met zichzelf aan het werk. Ik zie niet in waarom je Dallinga op zou roepen als je Memphis, Gakpo en Weghorst daar al hebt. Spelers als Vincent Janssen en eerder Luuk de Jong werden weleens met de grond gelijk gemaakt en nu gaan we Dallinga zitten hypen voor minder.

3 mei 2023 om 16:44

Je hebt zeker een punt Sirius. Maar zoals The-Jump al aangeeft tellen naar mijn mening de statistieken wat meer in het voordeel van dallinga. De lat voor NL moet inderdaad hoger liggen, maar helaas hebben wij gewoon geen betere opties als back up van de huidige spelers. Het is een beetje armoedig geworden, nadat wij jarenlang verwend zijn geweest met topspitsen. Het ligt natuurlijk verder, zoals ik al zei, aan welk systeem je wil gaan spelers met de spelers die daar potentieel het beste in passen.

4 mei 2023 om 21:54

Maar ik zie in geen enkel opzicht een plaats voor Dallinga weggelegd. Als stormram of target man heb je aan Weghorst simpelweg een betere en aanvoer hebben we niet echt. Dallinga is ook absoluut geen spits die zelf z'n kansen creeert. Totdat die jongen er meer dan 18 gaat maken in de Ligue 1, zie ik eigenlijk geen reden om hem erbij te halen. Het is ook niet zo dat die jongen nou met een enorme druk voetbalt bij Toulouse. Bij Ajax speel je in ieder geval met hoge verwachtingen en Europees voetbal (vaak CL). Echter; Brobbey zou ik er momenteel ook niet bij nemen natuurlijk. Ik denk dat je met Gakpo, Memphis en Weghorst de balans voor de spitspositie wel hebt. Dan zie ik liever een extra buitenspeler geselecteerd worden of een extra middenvelder.

Helemaal mee eens, middenmoot in Frankrijk of niet. Roep hem maar op, laat hem maar zien wat die waard is. Kan nooit veel erger zijn dan wat er recent allemaal afscheid genomen heeft en als hij bevalt hebben we een goede aanwinst.

Tja, dat kan niet meer lang duren. Beter als Brobbey op dit moment, Janssen en de Jong zijn gestopt. Weghorst maakt zijn minuten niet. Als hij zich de komende maanden zo blijft ontwikkelen en zich laat zien in Oranje kan er van alles mogelijk zijn.

Dallinga verdient het meer dan een Brobbey dus zou zeker niet erg zijn om hem een keer in actie te zien. Zeker omdat de spits positie toch al niet best is momenteel. Maar goed we zullen zien wat Koeman weer gaat doen. Want de vorige keer had hij veel te veel Eredivisie spelers opgeroepen zoals Timber en Geertruida boven Frimpong als rechtsback...

Deze jongen moet gewoon opgeroepen worden. Nee ik denk niet dat het de eerste spits van Nederland gaat worden, maar er is geen andere spits die beter presteert dan deze jongen. Kan geen kwaad om hem op te roepen en laat het hem dan maar in de trainingen bewijzen.

3 mei 2023 om 14:46

Dat vind ik veel te kort door de bocht. Memphis speelt bij Atletico, Weghorst bij Manchester United, Gakpo bij Liverpool. Dat is totaal andere koek dan Toulouse in de Ligue 1. Ik vind het echt pure selectiviteit, dat ophemelen van Dallinga. Een leuke spits met potentie, maar op dit moment natuurlijk nog geen Oranje-materiaal.

3 mei 2023 om 16:11

Ik zeg ook niet dat die een basisspeler voor Oranje is, überhaupt of hij de kwaliteit heeft om oranje international te zijn. Maar op basis van wat hij dit seizoen laat zien, verdiend hij een oproep, meer dan een Brobbey en Weghorst naar mijn mening. Al is het om zijn niveau ten opzichte van de andere internationals te beoordelen.

4 mei 2023 om 21:50

Maar wat valt er nou echt te beoordelen. De Ligue 1 is absoluut minder dan de Premier League, de Bundesliga, Laliga en naar mijn mening ook minder dan de Serie A. Dan lopen we een spits te hypen die veelal tegen ploegen buiten de top 5 scoort en er niet eens zoveel in legt. Nog niet zolang geleden werd een Gakpo met beduidend betere cijfers gefileerd aan de hand van dergelijke argumenten. Ik snap die hype rond Dallinga echt niet. Die doet het vooralsnog niet meer dan redelijk in een vrij matige competitie.

Omdat hij niet in de Eredivisie voetbalt. Dat is de grootste reden, triest gewoon!

18 uit 38 in de Franse competitie, Franse beker winnen met goals in de finale. Dan verdien je wel een uitnodiging lijkt me. Het is niet dat we overlopen qua spitsen momenteel.

3 mei 2023 om 14:52

Van die 6 doelpunten in de beker waren er 2 tegen de nummer 5 van zo'n regionale divisie, 2 tegen de nummer 12 van de Ligue 2 en dan 2 tegen Nantes (overigens de nummer 16 van de Ligue 1). Laten we het dus niet gaan overdrijven met die bekercijfers. Verder is 12 uit 32 ook niet bepaald indrukwekkend. Leuk voor die jongen dat hij het leuk doet bij Toulouse, maar laten we het wel bij de feiten houden voor we weer een jonge speler veel te goed doen lijken met woorden.

3 mei 2023 om 15:44

12 uit 32 is gewoon dikke prima. Zijn in de Eredivisie geen 5 spelers die vaker hebben gescoord, en dat is een mindere competitie.

3 mei 2023 om 15:53

Er loopt dan ook niet bepaald een topspits rond in de Eredivisie momenteel, niet eens enigszins. Dallinga scoort omgerekend 1 doelpunt per 169 minuten. Dat zou ik omschrijven als 'hooguit redelijk'. Zeker als we het over Oranje hebben. Niets tegen Dallinga verder, maar laten we het niet gaan overdrijven.

Ik snap het bashen van Brobbey niet zo, ik vind het nog steeds een speler die makkelijk scoort en altijd voor gevaar zorgt in de 16. Als die weer wat vertrouwen krijgt is het een prima spits.

3 mei 2023 om 15:09

Omdat Brobbey een speler van Ajax is. En Ajax is bij veel van de forumgebruikers niet de meest favoriete club van Nederland.

3 mei 2023 om 15:10

Als hij vertrouwen krijgt schiet hij er makkelijk 20+ in volgend seizoen.

3 mei 2023 om 20:07

Als als als, bij Leipzig bakte hij er helemaal niets van en ook dit seizoen is niet best. Maar zal wel nooit vertrouwen hebben gehad.

3 mei 2023 om 22:03

Wat als als als? Hij heeft al bewezen een doelpuntenmaker te zijn onder Ten Hag. Ook de eerste seizoenshelft. Prima als je alleen naar de negatieve punten wil kijken. Onder Ten Hag was hij heel goed, zelfs in Europa voegde hij veel toe.

12 in de Ligue 1, dat is wel echt een fenomeen zeg. Op PSG ná is het niveau niet heel overdreven hoog dat we dit stempel op deze jongen hoeven te plakken. Dan zit je in de middenmoot qua doelpunten makers in de competitie. Beetje overdreven deze hype hoor.

3 mei 2023 om 15:08

Beetje vreemde vergelijking natuurlijk. Wijnaldum ging ooit van PSV naar Newcastle en degradeerde met die club. Toch verdiende hij een transfer naar Liverpool. Het niveau van de club en de plaats op de ranglijst is niet altijd doorslaggevend voor het niveau van een enkele speler. Hij heeft in zijn eerste jaar in een zwaardere competitie toch aardig wat doelpuntjes weten te maken.

3 mei 2023 om 15:39

Wijnaldum schoot er bij die degradant wel 11 in en gaf ook nog 5 assists, in de Premier League en ook nog eens als middenvelder. De Ligue 1 is bij lange na niet van dat niveau en Dallinga is spits.

3 mei 2023 om 15:44

Wijnaldum is dan ook geen spits die afgerekend hoeft te worden op zijn doelpunten productie. Daarnaast zoals Sirius al zegt heeft hij in de sterkste competitie nagenoeg gelijke statistieken gehaald en is dus eigenlijk een slechte vergelijking.

3 mei 2023 om 17:19

Wijnaldum schoot er inderdaad 11 in maar wel met de kanttekening dat daar 4 doelpunten bij zaten in 1 wedstrijd tegen een mede degradant....

4 mei 2023 om 21:46

@douwe Dabbert - Tja, in de beker maakte Dallinga er twee tegen halve amateurs, twee tegen een laagvlieger in de Ligue 2 en twee tegen een laagvlieger in de Ligue 1.

In de competitie maakte hij er 2 tegen de huidige nummer 16 van de Ligue 1. Daarnaast scoort hij sowieso veelal tegen ploegen buiten de top 5. De vergelijking met Wijnaldum is in geen enkel opzicht in het voordeel van Dallinga.

Als de oude Weghorst het alternatief is, roep dan als je blieft Dallinga op. Heeft misschien nog niet helemaal het niveau, maar kan daar zeker nog wel naar toe groeien. Wout Weghorst gaat nooit meer beter worden dan zijn huidige niveau, en dat is al niet bijster hoog.

Ik ken Dallinga niet zo goed, maar zijn er daadwerkelijk mensen die hem regelmatig zien spelen bij Toulouse of zeggen mensen wat puur op basis van de cijfers die hij overlegt? Als mensen wel structureel wedstrijden van hem zien, is hij daadwerkelijk iemand die wat kan toevoegen aan het NL elftal?

Ik ben geen fan van Koeman. Het duurt zo lang voordat Koeman doorselecteert.
Waarom telkens weer vasthouden aan spelers zoals Wijnaldum, en Depay ? Terwijl die wedstrijd na wedstijd niks laten zien. Geef jonge spelers eens wat meer de kans!

3 mei 2023 om 15:46

Die jonge spelers moeten natuurlijk wel al een niveau hebben dat er in de buurt van komt. Wat wil je dan, Memphis thuislaten en Dallinga in plaats van hem selecteren? Dan haal je de lachers wel heel erg op je hand, want er zit nogal een verschil in kwaliteit tussen die twee. Wijnaldum vind ik een andere discussie, al kun je je afvragen of de alternatieven van een vergelijkbaar niveau zijn. Het is altijd makkelijk om plots om spelers als Reijnders te roepen, maar je moet maar afwachten of zo'n jongen niet gaat verzuipen tegen relevante tegenstanders. De stap richting Oranje blijkt altijd weer een grote.

3 mei 2023 om 15:51

Het gaat niet om thuislaten, het gaat om passeren voor de basisopstelling. Zo'n Depay weet zelfs op het moment dat hij half geblesseerd en een half jaar zonder ritme mee gaat naar het WK alsnog alle wedstrijden in de basis mag starten. Daarmee haal je een deel van het vuur uit de speler, want hij hoeft zich niet terug te knokken in het elftal maar de basisplaats is gereserveerd. Tenzij je Messi of C. Ronaldo heet, heb je nooit recht op zo'n status. Laat eerst maar weer eens zien, middels invalbeurten met klasse, dat je in de basis hoort. Je hebt aan het gekloot van Depay op het WK gezien dat al die basisplaatsen niet gerechtvaardigd waren. Koeman gaat verder met dezelfde fout. Als je kijkt binnen Oranje, maakt vorm te weinig uit. Alleen de jongens die er nieuw bijkomen en niet direct de pannen van het dak spelen worden zomaar de volgende interland periode gepasseerd, maar alle ''grote namen'' mogen blijven aankloten.

dat koeman hem niet meteen oproept, kon ik begrijpen.
maar nu kan hij er niet echt omheen, nu dallinga een vol seizoen bij een ligue1 club heeft gespeeld.
het is geen wereld niveau, maar met zijn vorm en type spits dat hij is kan hij wel wat toevoegen bij het nederlands elftal.

ik denk overigens dat hij wel in het systeem van koeman zou kunnen passen mits je normale buiten spelers gaat gebruiken. geen kansloze dravers die de achterlijn nooit halen en alleen maar naar binnen kunnen komen om te schieten.

3 mei 2023 om 15:47

Hebben wij 'normale' buitenspelers dan? En waar ga je Memphis en Gakpo dan posteren (twee spelers die overigens beter zijn in de spits dan deze Dallinga)?

Je kunt hem op z'n minst oproepen en testen in deze vorm. We lopen niet over van de keuzes centraal in de voorhoede en wat daar de afgelopen jaren heeft gespeeld heeft veelal armoede aangetoond.

Het lijkt me dat je met Gakpo/depay en eventueel Weghorst 3 alternatieven hebt die in ieder geval wekelijks bij een grotere club in een grotere competitie mogen spelen en (veel) meer internationale ervaring met zich meebrengen. Maar daar achter is het, met bijvoorbeeld een Brobbey, al een stuk beperkter. Gakpo is dan ook weer meer een vleugelspeler, al doet hij het bij Liverpool als spits prima. Dallinga zou van mij dus best mee mogen als alternatief / wapen om te testen.

In mijn ogen blijft het grote probleem van Oranje echter dat vasthouden / die conservatieve houding omtrent ''gevestigde namen'' en dat brengt ons eens in de zoveel jaren helemaal terug bij af.

Van Dijk is uit vorm, de Ligt en Aké niet, dus dan ga je met een ander centrum spelen. Wijnaldum, de Roon, Koopmeijnders, Klaassen zijn uit vorm en presteren al jaren niet in Oranje, dus ga je met een Xavi en bijv. Schouten spelen. Denzel ''doos om de schoenen'' Dumfries is een beperkte draver, Frimpong blinkt wekelijks uit in de Bundesliga, dus dan gooi je er een andere rechtsback in.

Hetzelfde geldt voor een Depay. Speel dan met Gakpo in de punt en Lang op de flank als blijkt dat Depay de vorm niet heeft. Hou niet zo angstig vast aan die ''belangrijke namen'' als ze niet presteren.

Het lijkt me als bondscoach niet zo moeilijk om spelers in vorm te selecteren en een gretig en offensief ingesteld Nederlands elftal te formeren. Maar het is vaak weer het kliekje bekende namen die bij club ook vooral breed of achteruit spelen waardoor het weer zo ontzettend stroperig wordt.

Koeman moet vooral eens laten zien, net als hij bij Barcelona voor een deel heeft gedaan, de jeugd de kans te durven geven en vooral te vernieuwen en verjongen.

Feyenoord had Dallinga moeten overnemen samen met Wieffer. Ik vind dat echt weer een gemiste kans. Ik denk dat hij meer potentie heeft dan bv Danilo. Als je de ontwikkeling ziet van Wieffer, wie weet hoe het met Dallinga zou zijn verlopen onder Slot...

3 mei 2023 om 17:17

Achteraf is het mooi wonen. En zeker topclubs verwijten dat ze Dallinga niet hebben gehaald is imo opportunistisch. Maar dat daaronder alle subtoppers en middenmoters gepast hebben voor een spits die in één seizoen er meer dan 40 intrapt is wel onbegrijpelijk. In het bijzonder FC Groningen, dat hem eerst liet gaan en nu zelfs degradeert.

Niet aan beginnen. Lekker Brubbey oproepen, veel beter! 😂

Brobbey heeft een verstand zo groot als een pinda. Zoals ook Koeman. Er volgt slechts een afgang in de Nations League finale. Eens kijken of de knvb dan al de "guts" heeft om m eruit te knikkeren!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren