Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Hij brengt iets extra’s, is een belangrijke pijler in de selectie van Ajax’

Laatste update:

Hakim Ziyech miste zaterdag een strafschop tegen PEC Zwolle, maar dat deed niets af aan de waarde die hij voor zijn ploeg had in de met 3-0 gewonnen thuiswedstrijd. De middenvelder scoorde en strooide met passes, zo zag ook Michael Mols. De oud-spits genoot van Ziyech, zo vertelt hij aan De Telegraaf.

“Als voetballiefhebber houd ik van zo’n type speler. Wanneer Ziyech aan de bal komt, gebeurt er altijd iets. Hij is creatief en heeft oog voor zijn medespelers. Het is een kwaliteit van Ziyech om zijn teamgenoten vrij voor de goal te zetten. Hij strooit met steekpasses”, aldus Mols. De voormalig aanvaller van onder meer Rangers FC en Feyenoord erkent dat het rendement hoger mag, maar dat dat ook met de rest van het elftal te maken heeft.

“Ze moeten doorhebben waar en wanneer Ziyech de bal geeft. Voor mij staat vast dat hij een speler is die iets extra’s brengt. Een belangrijke pijler in de selectie van Ajax”, besluit de scout van FC Utrecht. De 24-jarige Ziyech is aan zijn tweede seizoen bezig in Amsterdamse dienst en speelde tot dusverre 46 wedstrijden voor Ajax. Daarin was de linkspoot goed voor tien doelpunten en twintig assists.

Was Hakim Ziyech de beste Ajacied tegen PEC Zwolle?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tegen PEC was hij niet best, maar dat lag niet aan hem maar aan het systeem. Hij is op zijn best wanneer hij een vrije rol heeft zonder aanwijzigingen. "In de ruil" hiervoor werkt hij hard en maakt vele meters.

Hij speelt liefst met minimaal 3 middenvelders, met aanvallende 6.

11 september 2017 om 09:25

Ik vond hem geweldig. We zijn het normaal gaan vinden dat hij elke wedstrijd een aantal geweldige passjes geeft, daardoor valt het niet meer op. Maar denk dat Ajax zonder Ziyech erg troosteloos is. Gelukkig hebben we ook Frenkie nog die dit kan (of Schone), ik zou er altijd 2 van hen opstellen.

11 september 2017 om 10:00

Vrije rol zonder aanwijzingen op het middenveld van Ajax kan niet. Dan wordt Ajax overlopen en krijgen ze het heel zwaar. Geen enkele topclub speelt met een middenvelder in een vrije rol, spelers met een vrije rol worden gedirigeerd naar de zijkant omdat ze dan minder risico vormen in de veldbezetting bij balverlies.

Rendement is het enige minpuntje. Maar zijn medespelers zullen meer op hem moeten reageren. Soms zie je die opening maar dan blijven die spelers die moeten gaan hangen. Tja dan lijkt het alsof de bal te vroeg komt. Maar die loop aktie is gewoon slecht. Younes heeft dat vaak. Dan zie je dat handje in de lucht zo van; sorry, goeie bal mij fout. Sneller anticiperen dan zal het tempo van het spel automatisch omhoog gaan.

11 september 2017 om 08:04

De rendement van Ziyech is top! De afgelopen seizoen zagen we ook dat zijn medespelers vaak de kansen niet weten te maken na een (vaak schitterende) assist van Ziyech.

Alleen minpunt is wel zijn scorende vermogen.

11 september 2017 om 08:09

scorend vermogen is onderdeel van rendement!

11 september 2017 om 08:15

Ja weet ik maar je had het puur over assist en medespelers. De rendement is zo slecht niet, maar heeft wel minpunt en dat is scorend vermogen.

Is de rendement van Huntelaar slecht omdat hij niet kan voorgeven?

De kwaliteit van Huntelaar is scoren en Ziyech is dat passes strooien.

Ziyech en Huntelaar zorgen wel voor een rendementen.

Het rendement is niet de minpunt van Ziyech, wel scorend vermogen.

11 september 2017 om 08:25

Klaas en Ziyech kan je ook moeilijk vergelijken aangezien Klaas een spits is.

Ziyech ziet veel gaten. Alleen moeten de aanvallers meer reageren erop. Automatisch zal Ziyech zn redement daarop omhoog gaan. Alleen kan Ziyech niet veel doen als er niets met zn passjes worden gedaan. Maar wat jij zegt hij geeft veel.

11 september 2017 om 08:53

Rendement is ook goed. Bij veel goals betrokken en strooit met passjes..

Scorend vermogen... Ja dat mag hoger maar da's niet mijn 'minpunt'
Ik stoor me mateloos aan die chagrijnige kop af en toe. En ja hij zal zich irriteren aan foute loopacties ed. Maar dat chagrijnig kan ook overslaan in irritatie bij andere...sterker nog.. zou ook zo kunnen zijn dat t m zelf in de weg gaat zitten. Kop op Hakim, stuur die jongens en ga verder zo door...

11 september 2017 om 08:17

Ik denk dat je bedoeld dat hij beter met zijn kansen mag omgaan. Soms schiet hij teveel uit alle standen en hoeken maar dat werd ook gestimuleerd omdat bij Ajax eerst zo statische wedstrijd werd gespeeld.

11 september 2017 om 08:27

Klopt soms is het nog wat roekeloos. Dat komt meestal als er gescoord moet worden. Dan gaat hij te forcerend aan het werk. Wil dan net iets te veel.

11 september 2017 om 08:50

Hij speelde zeker niet slecht maar 2 penaltys missen binnen een week is ook niet om over naar huis te schrijven. Ik zou hem wel een plek terug plaatsen voor de penaltys en Huntelaar de penaltys laten nemen.

hij mag iets vaker scoren, maar dat is dit jaar alweer beter zo lijkt t tov vorig jaar. maar deze man creëerde vorig jaar zoveel mogelijkheden voor ajax. als zijn teamgenoten nou wat scherper waren, was t zeer mogelijk geweest dat ie 30+ assists had.

Hij mag het weleens in de belangrijke wedstrijden laten zien. Leuk dat hij er staat tegen Pec, Willem II en dergelijke maar tegen clubs als Nice, Rosenborg, PSV en Feyenoord heeft ie zich nog nooit weten te onderscheiden. Ook vorig seizoen in de EL was hij niet de beslissende factor in de belangrijke wedstrijden, terwijl je dit wel van hem zou verwachten.

11 september 2017 om 08:40

Wedstrijden kijken is ook een hele kunst blijkt maar weer eens Master D. Ziyech heeft zich ook al tegen de betere clubs weten te onderscheiden. Sterker nog vorig seizoen Feyenoord uit, Ajax had echt een half uur werkelijk waar niets te vertellen in de kuip. Het waren Ziyech en Dolberg die nog voor enigszins gevaar zorgde en er voor zorgde dat Ajax geheel tegen de verhouding in 0-1 voorkwam. Was het ook meteen ver over met die overmacht van Feyenoord maar dat is een ander verhaal.

Dat was een wedstrijd waar het ging om de knikkers en Ajax naar die twee spelers keek om er nog iets van te maken en dat deze ze ook.

Het kan dus zeer zeker wel. Dat het vaker mag gebeuren ben ik met je eens.

11 september 2017 om 08:51

1 leuke pass geven tegen Feyenoord waar ook hij 60 minuten lang compleet is overlopen noem jij onderscheiden? Bij mij ligt de lat wat hoger dan dat. Het hele elftal speelde tegen Feyenoord zwak en hij deelde in de malaise. Dat hij nog toevallig 1 leuke pass gegeven heeft is natuurlijk mooi. Maar daarmee heeft hij zich nog niet onderscheiden of het elftal bij de hand genomen/naar een hoger niveau getilt.

11 september 2017 om 09:52

tuurlijk kan t allemaal beter, niemand, hij inclusief, zegt dat hij constant is en klaar voor de volvende stap. maar je doet ziyech nu veels te kort. zonder ziyech speelde ajax vorig jaar een kansloos seizoen. volgens cijfers van opta creëerde ziyech 2x zoveel kansen voor ajax dan de nummer 2 op de lijst voor zijn club. dan is t toch niet erg vreemd als iemand zegt dat hij de pijler is van ajax?? dit seizoen loopt hij bijna 1 op 1 qua goals. assists had hij meer dan 1 kunnen hebben als meneer younes niet steeds kansen verprutst. maar goed we zullen zien.

11 september 2017 om 09:11

Hij heeft genoeg goede wedstrijden gespeeld. Tuurlijk ook mindere, maar bijvoorbeeld vorig seizoen tegen Lyon in de 4-1 overwinning speelde hij echt een topwedstrijd, met 3 assists. Tegen Nice had hij in de 2de wedstrijd een belangrijk aandeel in het doelpunt van Sanchez, waar hij een fraaie pass op Viergever gaf en die hem vervolgens in 1x doorgaf op Sanchez.

11 september 2017 om 10:00

vooral de pre assists heeft ie patent op. dat wordt dan vaak over t hoofd gezien door mensen, omdat men dat niet terug kunnen zien in de statistieken. laatst ook tegen pec. een mooie steek naar de jong, waarnaar de jong assist op klaas op zn naam mag schrijven.

Het rendement mag zeker wat hoger. Maar aan de andere kant vergeet niet, dat Younes weinig diepgang heeft en vaak in de bal komt. Aan de linkerzijde kan Ziyech minder de bal kwijt. Met de snelle Kluivert op links zou Ziyech zeker beter renderen.

Maar wat kijf is, is dat hij teveel penalties mist. Vorig seizoen ook al. Wat mij betreft is Huntelaar nummer 1. en Van de Beek nummer 2. Dolberg kan ze ook nemen, maar dan moet hij ijn vorm en vertrouwen van vorig seizoen weer terug hebben !

De polonaise is weer in gang gezet, ik zeg ook al vanaf dag een dat Ziyech geweldig is qua passes, inzicht en techniek. Wat mij positief heeft verrast is zijn werklust en loopvermogen, maar waar ik nog altijd kritisch over ben is zijn rendement, zijn corners zijn prima maar vrije trappen, afstandschoten en penalties zijn gewoon zwaar ondermaats, scoort veel te weinig voor het aantal schoten.

Ook heeft hij regelmatig een hele slechte pas waardoor het hele team verkeerd staat, dan legt hij teveel risico in zijn spel. Dat is een dunne lijn, maar daar kan hij zich ook nog ontwikkelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren