Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Het verbaast mij dat Bosz de Rinus Michels Award nu al heeft gewonnen’

Laatste update:

Ajax treedt woensdag in de finale van de Europa League aan tegen Manchester United en hoewel Willem van Hanegem een Feyenoorder in hart en nieren is, twijfelt hij er niet aan om te duimen voor de club uit Amsterdam. De Kromme zou het voor het Nederlandse voetbal fantastisch vinden wanneer er weer eens Europees succes te vieren valt, hoewel hij eraan toevoegt dat er niet overdreven moet worden.

Van Hanegem doelt daarbij in zijn column voor het Algemeen Dagblad op de lof die het Ajax van Peter Bosz ten deel valt en stelt dat het heus niet ‘een heel seizoen smullen’ is geweest in Amsterdam: “Eigenlijk draait de ploeg pas echt goed sinds half maart, toen in de Arena werd gewonnen van FC Kopenhagen.” Hij plaatst dan ook vraagtekens bij de uitverkiezing van Trainer van het Jaar van Bosz.

“Ajax moet deze prijs gaan winnen. In dat geval valt er wél iets voor te zeggen om Bosz de titel 'trainer van het jaar' te geven. Dat hij die nu al, op voorspraak van zijn collega's, ontving, verbaast mij en ik hoorde op televisie Bosz dat zelf ook concluderen”, aldus de 73-jarige Van Hanegem.

Ben jij het met Willem van Hanegem eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als de finale in Stockholm gewonnen wordt kan ik er mee leven, maar stel dat Ajax onderuit gaat dan heeft Bosz tientallen miljoenen geinversteerd en helemaal niks gewonnen, buiten complimenten voor het spel..

Neemt niet weg dat ik persoonlijk vind dat hij de boel aardig aan het ballen heeft gekregen, alleen gaat het toch echt om de prijzen, overal net naast de pot pissen is gewoon net niet..

Als Nederlander hoop ik voor het Nederlandse voetbal dat de finale gewonnen wordt, na die miljoenen uit de CL tv pot delen levert het nog steeds meer als genoeg op.
Envoor de langere termijn zou dat ook een voordeel voor PSV en Feyenoord kunnen zijn.

22 mei 2017 om 07:49

Precies dat. Dan vind ik dat Van der Gaag die prijs meer verdient dan Bosz.

22 mei 2017 om 07:51

Dan hebben we het nog niet eens over Gio, maar vind idd dat van der Gaag en ook Fraser een topprestatie geleverd hebben.

22 mei 2017 om 08:44

Gio heeft al een tijd met deze selectie gewerkt, heeft wat versterkingen gekregen. Een goede prestatie, net zoals die van Bosz. Maar ik vind dat de prestatie van Van der Gaag meer lof verdient. Hij is 12e geworden met Excelsior, terwijl hij wel met het laagste budget werkt in de Eredivisie.

22 mei 2017 om 10:06

Een van der Gaag zal de prijs nooit krijgen. Jans kreeg de prijs ook niet toen PEC de beker won of toen we zesde werden. Op de een of andere manier hebben trainers van topclubs toch een streepje voor.

22 mei 2017 om 10:21

Eens, en dat is jammer. Want de prestaties van Jans bij PEC waren ook erg goed.

22 mei 2017 om 10:58

Wat dacht je van Ten Hag. Dat vind ik een fantastische trainer die echt zijn stempel op het spel van FCU heeft gedrukt. Was voor mij zeker ook een kandidaat geweest.

22 mei 2017 om 08:06

@fanaticus, Je kunt een dergelijke uitverkiezing vanuit verschillende oogpunten bekijken en een goed verhaal bij plaatsen. Het is een kwestie van smaak en voorkeur. Dit jaar was er een luxe positie en waren er meerdere kandidaten. Persoonlijk vind ik zo een prijs niet zoveel zeggen. Ik denk dat ze in Rotterdam erg blij zijn met Gio, in Arnhem erg met Fraser, nogmaals Rotterdam met van de Gaag en in Amsterdam met Bosz. Wat ik voor Bosz vindt spreken is dat de verandering het grootst zichtbaar is.

22 mei 2017 om 08:15

Ik heb er ook vrede mee, zal nooit zeggen dat het helemaal onterecht is, plaats alleen wel mijn kanttekeningen dat het niet na de finale bekend gemaakt is, stel Manutd wint met 4-0...

Dan spelen ze idd goed voetbal, heb ook het idee dat de rek er voorlopig nog niet uit is, maar dat is toch ook weer geen wereldprestatie als je meer als 30 miljoen uitgegeven hebt?

22 mei 2017 om 08:27

Dat wijzen naar de uitgaven is zulke kwats. Ajax kon zoveel uitgeven omdat er zoveel van de sterkhouders werden verkocht. Een groot gedeelte van die 30 miljoen is voor Neres uitgetrokken en dat kon worden uitgegeven omdat er twee buitenspelers verkocht werden voor meer dan dat (El Ghazi en Fischer). Het hele team is opnieuw opgezet en er is maar een derde uitgegeven van wat ontvangen is. Dus als je het zo graag monetair wil bekijken zou ajax er op achteruit gegaan zijn qua selectie. Voor 85 miljoen aan kwaliteit verkocht en voor 30 miljoen aan kwaliteit teruggehaald.

22 mei 2017 om 08:32

Domme redenatie. Als Ajax voor 85 miljoen verkoopt en voor 30 miljoen koopt. Heb je dus eigenlijk volgens jouw redenatie voor 55 miljoen aan kwaliteit ingeleverd.

22 mei 2017 om 09:01

Omdat ik een Feyenoord supporter ben lijkt het net of het een Feyenoord Ajax welles nietes dingetje is, daar doe ik standaard niet aan mee omdat het vaak nergens over gaat en nogal kinderachtig is.
Maar ik vind het gewoon geen vanzelfsprekendheid dat die prijs nu al gegeven wordt, ongeacht de uitslag van de finale.
Het is ook maar een soort seizoens ouvre prijs, je koopt er buiten waardering niks voor, en het is absoluut gegund.
Vooral het geloof dat een Nederlandse club die finale kan halen vind ik de grootste winst, met goed voetbal ook nog eens dat is de beste reclame ook nog eens.
Als PSV bijv kampioen was geworden had ik er geen woord aan vuil gemaakt.
Maar als je kampioen wordt met een elftal die totaal 9 miljoen aan transfers heeft gekost, vind ik dat je als Peter Bosz zijnde minimaal die finale moet winnen om dat te overtreffen.
Weet dat het voetbal in Amsterdam goed in elkaar steekt, mijn respect en waardering zijn er absoluut, hoop ook dat ze winnen maar vanzelfsprekend vind ik gewoon niet dat Bosz die prijs heeft.
Maar meningen verschillen, en dat mag, en daar is uitsluitend een forum als dit voor ook..

22 mei 2017 om 09:49

Hij krijgt de prijs ook niet omdat er van uitgegaan wordt dat die al gewonnen is maar omdat het bereiken van de finale gewoon ontzettend knap is, daar hoef je geen prijzen voor te winnen. Een oeuvre-prijs is het al helemaal niet, die wordt gegeven voor een hele carrière, niet voor een jaartje.

Frank de Boer werd in 1,5 jaar 2 keer kampioen maar het tweede jaar kreeg Koeman de prijs omdat hij met Feyenoord tweede werd wat toen als wereldprestatie werd gezien. Datzelfde geldt nu voor Bosz die met heel aantrekkelijk voetbal de finale van een Europees toernooi heeft bereikt, in z'n eerste seizoen, waar het voetbal in het begin niet om aan te gluren was.

Vergeet niet dat je keihard uitgelachen werd als je zei dat Ajax de finale kon halen, laat staan winnen..

22 mei 2017 om 09:52

@fanaticus
In plaats van alleen naar de transfersommen kijken zou je ook eens naar de spelersbudgetten kunnen kijken van beide selecties. Als je dan kijkt dat het spelersbudget van Feyenoord dit seizoen 18 mln was en die van Ajax 21 mln, dan valt het verschil nog reuze mee. Dat Feyenoord minder uitgeeft aan transfersommen zegt niet zoveel. Ze halen immers ook veel minder binnen. Maar om toch spelers als Vermeer, Elia, El Ahmadi en Kuyt te halen, moest er nog steeds een flink salaris betaald worden. Het grootste verschil op dit moment tussen Ajax en Feyenoord is dat Ajax grotere transfersommen kan betalen. Qua salarishuishouding scheelt het nauwelijks.

22 mei 2017 om 15:15

Finalvoetbal,

Het is inderdaad een vrij domme redenatie en dat is ook precies wat ik inderdaad zeg. Het is toch van een net zo hoog niveau als het wijzen naar die 30 miljoen uitgaven? Waarom zou je wel naar de uitgaven mogen kijken (de binnen komende spelers) en niet naar de verdienste (uitgaande spelers).

Als er zo kortzichtig wordt gerefereerd naar die 30 miljoen dan ga ik in dat niveau van de discussie mee. Als je wat verder kijkt dan zijn de enige aanwinsten waar Bosz echt wat aan gehad heeft Ziyech, Traore en Sanchez. Verschilt dat zoveel van Jorgensen, Berghuis en Jones? Dan wint Bosz toch nog steeds deze prijs verdiend?

22 mei 2017 om 19:35

@fanaticus, het is enerzijds vreemd, maar dit soort verkiezingen zijn net het songfestival; moeilijk te begrijpen. Gevoelsmatig zit de prijs op 2 dingen a het bereiken van een Europese finale zorgt voor een enorme boost voor het Nederlands voetbal en daar heeft iedereen profijt van. B, een stukje waardering voor de ontwikkeling van team van slecht naar iets moois. Bij Feyenoord is bijv alles stabiel Nijs geks gebeurt ervaren ploeg en terrecht kampioen. Je kunt je wel de vraag stellen is dat dankzij gio of ondanks. Dat was net als met de uefa cup destijds van marwijk hoefde piair niks meer te leren. Sons komt iets gewoon mooi samen

23 mei 2017 om 10:56

@ Surreal, domme redenatie was niet naar jou bedoeld, maar naar Fanaticus. Wij zitten op 1 lijn ;-)

22 mei 2017 om 08:16

Het behalen van de finale is voor Nederlandse clubs toch al een prijs op zich? Het is niet voor niks dat het 15 jaar geleden was dat een Nederlandse club in de finale stond. Als je dan ziet wat voor progressie hij heeft geboekt met Ajax, heel nieuw team gebouwd en een nieuwe speelstijl er in geslepen, dat heeft gewoon tijd nodig. Dus daarom begon het pas in Maart een lekker te lopen.

Iedereen praat steeds over de investering van tientallen miljoenen maar vergeten er steeds bij te zeggen dat er voor het dubbele aan miljoenen is uitgegaan. De trainers van de Eredivisie hebben zelf voor Bosz gekozen. Voor mij maakte op Fraser na elke trainer bijna evenveel kans op de prijs, maar blijkbaar vinden de trainers de progressie die Bosz met zijn team heeft gemaakt het grootst.

22 mei 2017 om 08:58

Als je een tweede plaats als een prijs gaat beschouwen ben je of heel dom, of geen winnaar. Krijg je dan ook een prijsuitreiking? Wat zet je bij in de prijzenkast? Wat was AZ blij met hun prijs na de bekerfinale he?

Je kunt er best trots op zijn, maar daar is geen prijs aan verbonden.

22 mei 2017 om 09:21

@ronzie:

Dit vind ik wel heel erg onzinnig, toen feyenoord na jaren ellende de 2de plaatse vierde had voornamelijk Ajacieden de grootste lol.

En nu is een finale in Europa een prijs op zich? Laat meniet lachen hoor.

Het is waanzinnig knap, en sterker ik hoop zelfs dat ze winnen woensdag! Maar een prijs op zich is het niet.

Ajax heeft nog niks, lagen vroeg uit de beker en geen kampioen van Nederland met wel verre weg de grootste begroting. En ook ik kan er mee leven, want vind het vooral knap van Bosz die met de nodige kritiek van de eigen aanhang als Feyenoorder toch zijn eigen plan treken en met succes.

Maar de prestaties binnen Nederland van Feyenoord en Excelsior zijn toch wel knapper.

22 mei 2017 om 09:41

Capis,

Een club, in dit geval Feijenoord, wordt jaarlijks kampioen en ook zijn er altijd kleine clubs waar de trainer opvalt door goede prestaties.

Maar het halen van een Europese finale door een Nederlandse club werd niet meer voor mogelijk gehouden, laten we een uitzonderlijke prestatie nu niet weer klein praten.

Laten we wel alles binnen het perspectief zien, dit is een geweldige prestatie met ook nog eens mooi aanvallend voetbal.

Nederland is weer op de kaart gezet, laten we voor een keer met zijn allen trots zijn wat Bosz en zijn mannen hebben bereikt.

Dit is een van de weinige keren dat ik het niet helemaal eens ben met de Kromme, maar ja zijn Feijenoord is hem terecht het meest aan zijn hart.

Ik hoop natuurlijk dat we de beker pakken, maar ben sowieso trots op dit Ajax.

22 mei 2017 om 09:53

@capis,

Feyenoord werd gehuldigd en bracht een DVD uit. Dat is wat anders dan trots zijn op een finaleplek. Ajax wordt heus niet gehuldigd als ze de finale verliezen, als dat wel gebeurt zou het inderdaad lachwekkend zijn.

De prestaties binnen Nederland zijn inderdaad knapper van Feyenoord en Excelsior, maar daar gaat het niet om.

22 mei 2017 om 09:55

@leeuw87:
" Laten we wel alles binnen het perspectief zien, dit is een geweldige prestatie met ook nog eens mooi aanvallend voetbal. Nederland is weer op de kaart gezet"

Nou, laten we alles in perspectief blijven zien inderdaad.

Ajax maakt nu indruk, en terecht. Maar stellen dat het Nederlandse voetbal met deze uitschieter weer op de kaart is gezet, is hetzelfde als stellen dat het Oekraiense voetbal op de kaart staat door de finaleplek van Djnepr Djnepropetrovsk, pas geleden.

Het is echt een prestatie van formaat, begrijp me goed, zeker ook omdat het met het voetbal gaat dat ze voor ogen hebben. Maar vooralsnog is het niet meer dan een uitschieter. Laten we hopen dat het meer wordt dan dat.

22 mei 2017 om 09:57

@spandoek

Je weet het leuk te brengen, maar Feyenoord werd niet gehuldigd. Er brak een spontaan feestje uit. Ongeveer van het niveau van wat er na Ajax- Lyon bij het stadion gebeurde.

De dvd van dat seizoen moet ik nog zien. Volgens mij verwar je dat met een ander seizoen.

22 mei 2017 om 10:20

@michiel2424,

Het is maar net welke bewoording je kiest. De huldiging was van tevoren aangekondigd bij het behalen van een tweede plaats, uiteindelijk wachtten 30.000 man in de Kuip de spelers op na een uitwedstrijd. Spontaan feestje hoor. Misschien hebben ze er uiteindelijk geen officiële huldiging van gemaakt omdat er natuurlijk hartstochtelijk werd gelachen om die aankondiging, maar dit was verre van spontaan en al helemaal niet van het niveau na Ajax - Lyon. Niet te vergelijken.

Die DVD kan ik me in vergist hebben.

22 mei 2017 om 10:24

Ah, nou stonden er ineens 30.000 man.
Nog even en Lee Towers was daar ook.

Heb je daar cijfers van of vind je het gewoon leuk zoiets te roepen?

22 mei 2017 om 10:33

http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=164780

Asje. En ja, Lee Towers was er inderdaad ook haha.

22 mei 2017 om 10:39

hahaha cool. Dat wist ik oprecht niet

Maar heb je deze zin dan ook gelezen?

" in Rotterdam is een spontaan volksfeest losgebarsten"

Een spontaan volksfeest dus. Niks huldiging.

22 mei 2017 om 10:56

Driedubbele aan miljoenen zelfs. Tientallen miljoenen klinkt als 50 miljoen, maar het lag rond de 30.

22 mei 2017 om 11:01

Joh haha, draai er nou niet zo omheen. Later hebben ze er maar geen officiele huldiging van gemaakt omdat Feyenoord daardoor het mikpunt van de pret werd.

http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=164436

Zoals ik al zei, het is maar net welke bewoording je kiest. Vind spontaan volksfeest er alleen niet echt bij passen als het van tevoren is aangekondigd.

22 mei 2017 om 11:14

Ja wat wil je nou

Eerst kom je met een link die jouw woorden moet bevestigen. Daar zeg ik wat van, en dan kom je weer met een andere link die je woorden alsnog moet bevestigen?

Wat wil je nou precies bewijzen?

Ja, er waren heel veel mensen bij de Kuip. Ja, er was van tevoren al wat gepraat daarover. Ja, het was een feestje, na wat er de jaren ervoor allemaal gebeurde bij Feyenoord en dat Feyenoord op sterven na dood was geweest. En nee, het gaat niet weer gebeuren.

Verder was de strekking waar deze discussie uiteindelijk het gevolg van is, gewoon duidelijk.

Zullen we nu weer verder gaan?

22 mei 2017 om 12:18

Dat wij trots zijn op een finale plek is heel wat anders dan een huldiging voor een tweede plek. Bij Feyenoord werd er voorafgaand aan de wedstrijd al een aankondiging gedaan over een huldiging voor tweede plek (google maar op Feyenoord huldiging 2de plek), dus dat is niet echt spontaan te noemen.bij Ajax - Lyon stond er misschien twee duizend man.

Misschien had ik het inderdaad anders moeten verwoorden en prijs op zich veranderen in prestatie op zich. Maar ik had niet verwacht dat iedereen het zo letterlijk zou nemen. Want ik weet ook wel dat het geen prijs ik. Ik bedoel er mee te zeggen dat het niet betekend dat ons seizoen mislukt is omdat we dit jaar geen prijs gehaald hebben. Maar dat het eindelijk weer eens behalen van een Europese finale dat gemist goed maakt.

22 mei 2017 om 08:20

Nouja er is wel degelijk iets gepresteerd. De trots is weer een beetje terug. Mensen vinden het weer leuk om naar ajax te kijken.. Dan kan ik wel spreken van een knappe prestatie en al zou ik niks gewonnen worden dit seizoen, dan is het voor mij alsnog een geslaagd seizoen geweest.

22 mei 2017 om 08:22

Het behalen van een Europese finale is niet net naast de pot pissen als die verloren gaat. Niemand hield voor mogelijk dat een club uit Nederland dit zou doen in deze tijd. Dat Bosz het al in zijn eerste jaar weet te presteren is ongekend knap. Ook de stappen die Bosz met het team in zo'n korte tijd heeft gezet maakt zijn prestatie zo groot. Als je jaren aan een team werkt zoals Van Bronckhorst bijvoorbeeld dan is het halen van een uiteindelijke prijs minder knap als coach zijnde dan het doen hiervan in een enkel jaar. Vooral ook het spel, het Nederlandse voetbal was eigenlijk ten dode opgeschreven, Bosz bewijst dat je juist vanuit deze kracht moet werken en niet meegaan met het spierballen voetbal. Daar ben ik het ook volledig mee eens, als je daarin meegaat moet je er de beste in worden en dat zullen wij nooit zijn.

22 mei 2017 om 09:10

Ik heb het al eerder geroepen, het is voor een Nederlandse topclub gewoon mogelijk om een EL-finale te halen en mogelijk te winnen. Waarom zou dit niet mogelijk zijn? Met een wat gunstige loting en een paar keer stunten sta je gewoon in de finale. Dat men daar van te voren niet in wilt geloven is eerder pure negativiteit dan dat het niet mogelijk is.

22 mei 2017 om 08:30

Als de finale gewonnen wordt in Stockholm kan je er een BEETJE mee leven? Die zin zegt genoeg. Dat je het Bosz totaal niet gunt. Want iedereen die voetbal volgt weet dat een EL titel sowieso vele malen groter is dan het winnen van de ED of het winnen van de KNVB beker. Ook het behalen van een finale leek voor een NL club een utopie en Bosz heeft laten zien dat het toch mogelijk is. En dat ook nog eens met erg indrukwekkend voetbal tegen ploegen met een begroting van meer dan 200 miljoen ( Schalke en Lyon). En als je ook nog eens van ManU wint dan versla je een ploeg met een begroting van meer dan 500 miljoen. Al met al een hele knappe prestatie om in je 1e seizoen al de EL finale te behalen.

22 mei 2017 om 09:15

Erg indrukwekkend voetbal in eigen huis*. Uit was het uitermate zwak en ging je twee keer op je bek. Waardoor je met de hakken over de sloot door ging.

Het is een knappe prestatie van Ajax, maar waarom kijk je er van op dat een Nederlandse club een EL-finale haalt? Ik zei dit eerder al dat het voor een Nederlandse topclub gewoon mogelijk is om een EL-finale te halen.

Het verhaal van die begroting zegt niet heel erg veel toch? Schalke staat 10e(!) in Duitsland en Manchester United laat al jaren zien 'net niet' te zijn. Dat betekend dus ook gewoon dat het ploegen zijn waarbij je als Nederlandse ploeg van kan winnen (dit lieten PSV en Feyenoord al zien tegen United, nu krijgt Ajax de kans). Zou wel wat voor United trouwens, in drie opeenvolgende jaren op je bek gaan tegen een Nederlandse topclub.

PSV liet het destijds toch ook al zien in de CL? Door te overwinteren en bijna Atletico uit te schakelen. Als je die prestatie zag kan je toch ook stellen dat halen van de finale in de EL niet onmogelijk is?

Ik bedoel dit niet om de prestatie van Ajax te downplayen, want het is een erg goede prestatie. Maar men overdrijft nogal of ze nu het onmogelijke presteren.

22 mei 2017 om 11:26

Je probeert het wel leuk te brengen Jules maar de jaloezie druipt er gewoon van af. Je minimaliseert de prestatie van Ajax wel en je bent bang dat ze winnen. Gunstige loting, uitschieter Schalke is eigenlijk niets en OL ook niet. Das minimaliseren of niet??

22 mei 2017 om 11:30

Het werd voor onmogelijk geacht in Nederland. Een Nederlandse club zou nooit meer een Europese finale spelen. Nou, en zie Ajax haalt de finale met prachtig voetbal. En inderdaad, in de uitwedstrijden ging het moeizaam maar daar hebben wel meer clubs in Europa last van. Dat kan. Zelfs een Barcelona speelt uit minder dan thuis en zo zijn er meer clubs die mindere resultaten halen in de uitwedstrijden. Voor een zeer jonge ploeg als Ajax blijft het een prestatie van wereldformaat. En dat kan niet overdreven worden. Een Nederlandse titel vieren alsof je de wereldbeker hebt gewonnen, dat is pas overdreven. Kuyt eren als God dat is pas overdreven. Dudek de schaal laten uitreiken terwijl je grootste clubicoon in het stadion is dat is pas overdreven. Overdreven schandalig. Hoe verzin je het om Dudek je schaal te laten uitreiken en Van Hanegem die 73 is en mogelijk bij de volgende titel er niet meer is, gewoon in zijn hemd te laten staan. Wat heeft die Dudek nou voor je club betekent. Is een beetje of topic maar ik vind het erg storend dat je de prestaties van Ajax zo naar beneden haalt. Gewoon onterecht.

22 mei 2017 om 11:31

@claro2:

Hoezo druipt de jaloezie daar vanaf?

Wat een sneue opmerking zeg.

Dat betekent dus dat je er uberhaupt niks over mag zeggen of je bent ineens jaloers.

Wat een onzin.

22 mei 2017 om 11:32

@bassie

anders grijp je een kanttekening over Ajax even aan om lekker te spuien over het prachtige titelfeest van Feyenoord.

Dat kan natuurlijk ook.

Maar wat laat je je dan kennen zeg.

22 mei 2017 om 12:46

De begroting zegt niets, maar toch wordt door veel Feyenoorders gezegd dat de prestatie om kampioen te worden extra knap is aangezien ze een kleinere begroting hebben dan Ajax en Psv.

Ik vind het raar dat je alleen met deze uitverkiezing kan leven als Bosz de EL wint. Zie je dan echt de progressie niet die hij heeft gemaakt? Hoe hij in 1 jaar een heel nieuw team heeft gebouwd die op 1 punt na net geen kampioen is geworden en ook nog tot de finale van de EL heeft gereikt? Hoe bepaalde spelers gegroeid zijn en sommige zelfs op een compleet andere positie alsnog beter zijn geworden. Gelukkig kijken zijn collega's, mensen die in hetzelfde vak zitten naar meer dan alleen het behalen van een prijs.

23 mei 2017 om 11:09

@ Fr12jules, het gaat mij nog niet eens alleen om het behalen van de finale maar de mnanier waarop. Ik heb op Youtube veel praatprogramma's over de hele wereld gezien en die zijn echt onder de indruk van het voetbal dat Ajax op de mat legt en dat met een ''baby'' team zoals ze dat in sommige landen aangeven.

En tuurlijk zegt de begroting normaal gesproken wel heel veel. Of zou het toeval zijn dat de 3 grootste clubs qua begroting ook in de top 3 staan van de ED? En dat de clubs met de laagste begroting vaak onderaan staan.
Of dat het ''toeval'' is dat Real Madrid, Barca en Bayern al jaren lang domineren in de CL? Met een lage begroting was ze dat nooit gelukt.

Ik weet niet of je btw naar een samenvatting hebt gekeken. Maar Ajax speelde ook in Lyon beter voetbal dan Lyon en kreeg het grotere kansen. Pas na de 3-1 en het vertrek van Viergever werd Ajax heel zwak.

En Schalke uit met 10 man 2x weten te scoren vind ik zelf een topprestatie. En niet vergeten dat je in een tweeluik mag verliezen en zo'n verlies als winst aanvoelt als je een ronde door bent ;-)

22 mei 2017 om 08:35

Het gaat niet alleen om de prijzen...
Voetbal kijk ik omdat ik het mooi vind en ik als neutrale supporter heb hoe dan ook genoten van Ajax dit jaar. Dat staat voor mij voorop. Dat kan nog eens beloond worden door een prijs te pakken. Maar zoniet ook prima. En die investering van miljoenen hebben ze allang terugverdiend in Europa met of zonder prijs.

22 mei 2017 om 09:57

Ik vind het altijd raar dat zulke prijzen middenin seizoenen worden uitgereikt.wie bedekt zoiets in godsnaam? Ja, normaliter is het seizoen afgelopen voor NL teams maar voor zulke dingen worden toch altijd van die gigantisch overdreven grote plannen geschreven van tevoren? Dan wordt toch met alles rekening gehouden? Doe zo'n uitreiking dan ook gewoon lekker ergens begin juni of zo... Man man man.

22 mei 2017 om 11:17

Daar zijn we in Nederland heel goed in. Het bagatelliseren van succes. Van der Gijp praat over de mindere vorm van Lyon tegen Ajax. En van Hanegem vindt nu dat Ajax de finale moet winnen. Ik ben het daarmee eens maar stel wel vast dat het bereiken van een Europese finale door een Nederlandse club een unicum is dat maar eens in de zoveel jaar voorkomt. Daarom alleen al verdient een trainer de credits en ook door de manier waarop het is gebeurd. En dan schrijf jij nog eens dat Ajax vele miljoenen heeft uitgegeven. Dat mag zo zijn maar dan nog is het een wereldprestatie. Het behalen van een Europese finale met het voetbal dat Ajax speelt. Zoals Ajax eigenlijk altijd zijn finales heeft behaald met spel dat vele voetbalharten kon bekoren met name in het buitenland. In Nederland blijft Ajax die arrogante club uit de hoofdstad en is de waardering vaak ver te zoeken. Maar denk er nou nog eens over na. Stel dat Ajax de EL wint tegen Manchester United. Een club met een duizelingwekkende begroting. Dat zou toch fantastisch zijn en een prestatie van wereldformaat en eigenlijk meer dan dat. En nogmaals, om het te benadrukken, het behalen van EL finale en de manier waarop, is een prestatie waar heel voetbalminnend Nederland trots op zou moeten zijn. In dit voetbal donkere kwakkelperiode is dit de lichtbundel die het Nederlands voetbal nodig heeft.

22 mei 2017 om 11:35

Waarom gaat het om prijzen? Dus als een trainer met GAE 3de wordt, dan kan hij de prijs niet winnen?

22 mei 2017 om 16:18

Sjees toen we wonnen met saai voetbal werd er gezegd dat er prijzen gepakt moeten worden, Altijd dat gezeur. Alsof het een must is om de el te winnen..... Toen Koeman tweede werd vond men hem ook de zogenaamde beste trainer.

Voor mij is gio de trainer van het seizoen
Maad ik ben het wel eens met de woorden van willem. Ze laten sinds maart goed voetbal zien en das beetje kort om daar een prijs voor de geveen vind ik dan.
Gun ajax wel om te winenn tegen man utd

22 mei 2017 om 08:01

Had het giovannie ook wel gegund, mooie titel gehaald met feyenoord. Vind Bosz ik geen slechte keuze. Ajax is pas aan het einde van het seizoen goed gaan lopen, maar daar is een trainer natuurlijk wel het hele seizoen mee bezig in dat te bereiken, daar valt dan ook wel weer wat over te zeggen. Ik wordt trouwens wel een beetje moe van van Hanegem wanneer het over Ajax gaat. Keek van de week nog een filmpje waar hij doodleuk zei dat Feyenoord in 71,72 en 73 een beter elftal had dan Ajax.

22 mei 2017 om 08:06

Ajax staat in de finale van de EL, Gio heeft slechts het kampioenschap gewonnen. Dat is voor een club van de top 3 toch niet meer dan normaal dat dat af en toe gebeurt. Sterker nog ik durf te stellen dat Gio jarenlang ondermaats heeft gepresteerd, en nu eindelijk gewoon zijn werk heeft gedaan. Dan inderdaad zoals hierboven gesteld liever v.d. Gaag.

22 mei 2017 om 08:54

Jarenlang? Hij zit er pas 2 seizoenen he. In beide seizoenen een prijs. Niet verkeerd denk ik. Al had het vorig seizoen in de competitie natuurlijk beter gemoeten.

22 mei 2017 om 09:27

@rochus:
Wat een figuur ben jij joh!

Zo prachtig dat nu ineens de EL het whalhala is! Jaren lang namen PSV en Aja xhet niet ens serieus.

En Gio heeft jaren onder maats gepresteerd? Zit er 2 jaar en heeft de beker en de landstitel gewonnen. Zijn weinig trainers met een betere prestatie!

En er is noga l eenverschil binnen de top 3met Feyenoord en de rest. Ajax en PSV hebben haast een dubbele begroting.

22 mei 2017 om 10:10

Dan is er toch sprake van een top 2 en niet van een top 3? Feyenoorders spreken altijd van een top 3, maar als dan een prestatie wordt geleverd die verwacht mag worden van een top 3 club (zoals een kampioenschap) dan is het opeens uitzonderlijk, bijzonder en heel speciaal. Ik snap dat niet, of in NL hebben we een top 2 (ajax en Psv) en dan is het inderdaad bijzonder als het kampioenschap bij een andere ploeg terechtkomt of we hebben een top 3, maar dan mag verwacht worden dat Feijenoord kampioen wordt. Voor de rest zeg ik niet dat de EL het walhalla is, de finale van de EL halen is echter wel uitzonderlijk voor een NL ploeg. Voor de helderheid: in deze eeuw 2 EL finales door een NL ploeg, Deze eeuw kampioenschappen binnen de top 3, 15 stuks. Vul zelf maar in welke prestatie unieker is.

22 mei 2017 om 08:47

Maar je kunt ook zeggen dat Van Bronckhorst zijn ploeg lange tijd een week rust kon geven voor de volegende wedstrijd en teleur heeft gesteld in Europa en de beker. Zo valt er altijd wel bij trainers voor iets punten af te trekken als je maar door je eigen bril kijkt. De vraag is voor mij niet wie het verdient maar of het wat uitmaakt, zolang je zelf maar tevreden bent over de prestaties lijkt me dat het belangrijkste.

22 mei 2017 om 08:56

En de beker? Halve finale is nog steeds verder dan Ajax en PSV. En teleurgesteld in Europa in een groep met Manchester en Fener.

22 mei 2017 om 09:17

Als je zien hoe dichtbij ze bij overwintering waren kan er uiteindelijk wel gesteld worden dat het wat teleurstellend is.

Het gaat om de prestatie niet om wanneer de ploeg het beste speelde.
En het is een prijs van trainers dus ik vind dat je dat gewoon moet respecteren.
Trainers zijn geen koekebakkers.

Bosz is ook als hij verliest aanstaande woensdag gewoon de verdiende winnaar van deze award. De finale van de EL halen is geen kattenpis, en zeker niet als je ziet dat oa Schalke en Lyon verslagen zijn met fantastisch voetbal in thuiswedstrijden.

Daarnaast is de vooruitgang binnen de Ajax-selectie duidelijk te zien en is het een genot om Ajax te zien spelen. Wat Van Bronckhorst heeft gedaan is knap, en ik wil niets aan de waarde van de titel van Feyenoord afdoen, maar ik zie meer de hand van Bosz in het elftal van Ajax dan de hand van Van Bronkhorst in het elftal van Feyenoord.

Ik kan me wel vinden in willem zijn woorden, maar wat mij betreft is er genoeg over gezegd. Ajax rinus michels award en wij de landstitel. Prima toch?

Tsja dat hou je altijd natuurlijk de een zijn mening is die en de ander zijn mening is die.
Deze prijs wordt uitgekozen door alle trainers die de meerderheid vond dus Bosz het beste van het seizoen. En moet zeggen dat hij wel iets unieks heeft gepresteerd door in ieder geval de EL finale te halen. Kijk je kan dan zeggen hij heeft nog geen prijs maar het is heel lang geleden dat een Nederlands team in een Europese finale stond. En daarnaast heeft dat Europese succes natuurlijk ervoor gezorgd dat de titel verspeeld is omdat het grootste deel van de verliespunten na een Europees duel was. Daarnaast heb je gaandeweg het seizoen steeds meer de hand van de trainer gezien bij Ajax. Maar goed ook Gio heeft een mooie prestatie geleverd maar ook Fraser met de eerste prijs in 125 jaar

22 mei 2017 om 08:28

Dat van die verliespunten na een Europees verhaal, en dat daar het mislopen van de titel aan te danken is, is wel erg makkelijk hoor.

Ajax heeft in de tijd dat ze als enige nog bezig waren in Europa, na de winterstop dus, de meeste punten van allemaal gehaald.

OT: ik vind het wel terecht. Niet dat er voor de andere keuzes niets te zeggen zou zijn geweest, maar de finale halen, en de manier waarop, is echt wel een prestatie.

22 mei 2017 om 08:37

Dat is waar. Ajax had in 2017 44 punten behaald en dat met 8 Europese wedstrijden meer dan Feyenoord en Psv. Op basis van 2017 zou Feyenoord zelfs 3e zijn. Des te knapper maakt het de prestatie van Bosz. Dubbel programma en toch nog de meeste punten pakken. Ajax liet het dus niet liggen in 2017 maar in 2016. In de wedstrijden rondom Rostov (Willem 2 en Roda) hebben we het laten liggen.

22 mei 2017 om 08:43

Wellicht hebben de Europese successen Ajax juist de boost gegeven die het nodig had om mee te blijven doen. Zou ook zomaar kunnen.

We zullen het nooit weten.

Feit blijft dat deze prijs dit seizoen eigenlijk naar vier trainers had gekund.

22 mei 2017 om 12:52

Dat excuus van punten verlies na Europese wedstrijd klopt ook gewoon niet. Natuurlijk is het een feit dat daar punten waren verspeeld. Maar geen enkele club draait een heel seizoen foutloos, dus anders waren die punten wel ergens anders verspeeld.

Ajax heeft de titel al in de eerste weken verloren. Wij begonnen slecht en verloren punten tegen Roda en Willem 2 thuis. Dat mag een club als Ajax simpelweg niet gebeuren. Feyenoord starte goed en heeft het hele seizoen goed gepresteerd, Ajax liep sinds die verlies punten al achter de feiten aan.

22 mei 2017 om 13:14

Michiel, mee eens ja! Van der Gaag, Ten Hag, Gio en Bosz verdienen alle vier die prijs! Of had jij het over coaches? Fraser trouwens ook.

Snap de uitverkiezing wel. Ajax heeft over de laatste 31 wedstrijden, incl. Dus die zware Europese campagne, minimaal vier punten meer gepakt dan de rest van de competitie. Tel daarbij die finale plaats op en ik vind het wel te bilijken.

22 mei 2017 om 08:47

Wat is dat voor reden, dat je over de laatste 31 wedstrijden minimaal vier punten meer hebt gepakt dan de rest?

Dat lijkt me nou net geen reden waarom de overige trainers hem kiezen.....

22 mei 2017 om 09:35

Bosz heeft na eem vreselijk moeilijke start, 4 uit eerste 3 wedstrijden, een heel nieuw systeem ingebouwd, nieuwe spelers ingepast en spelers op een totaal nieuwe positie opgesteld en daarnaast een heel blik jeugdspelers open getrokken. Hij haalt een Europese finale en haalt de meeste punten uit de laatste 31 potjes. Dat is bijzonder knap en lijkt mij wel degelijk mee te wegen. Je herpakken na zo'n dramatische start getuigt van wilskracht. Ook niet onbelangrijk voor een trainer.

22 mei 2017 om 09:40

Tuurlijk.

Maar een " de meeste punten halen uit de laatste 31 wedstrijden" is natuurlijk een reden van niets.

De reden dat hij hem wint is dat hij vasthoudt aan zijn eigen ideeen, herkenbaar voetbal wil spelen, en daarmee ook nog eens een Europese finale haalt.

Over de laatste 31 wedstrijden de meeste punten halen in de Eredivisie is echt geen reden waarvoor een coach van Ajax deze prijs krijgt van zijn collega's.

22 mei 2017 om 10:42

Was wellicht ook wat simpel gesteld, maar het ging mij om het bredere plaatje.

Hij heeft het gehele
seizoen in de achtervolging gemoeten om een ontketend Feyenoord bij te houden. Een Feyenoord dat verschillende records brak, een van de hoogste puntrnaantallen van de afgelopen jaren had en, mede door die zware loting, na de winter Europees al klaar was en vervolgens de beker ook vrij vlot liet varen.

Als je dan Feyenoord tot een punt kunt naderen, wanneer je zelf nog op twee fronter strijdt, is dat naar mijn mening een prima prestatie.

22 mei 2017 om 10:54

Dat is het zeker. Dat doet daar helemaal niets aan af.

Ik kan me in deze keuze dan ook prima vinden.

22 mei 2017 om 09:28

Hey maar dan is Ajax ook kampioen over 31 wedstrijden. Wat doet die schaal dan in Rotterdam?

22 mei 2017 om 09:36

Er tellen 34 wedstrijden. Feyenoord is de terecht kampioen.

Je mist overigens het punt. Daar doet je schijt lollige opmerkingen weinig aan af.

22 mei 2017 om 09:53

Heel nieuw systeem ingepast? Nieuwe spelers ingepast?
Dat viel op zich wel mee. Achterin was Sanchez erbij, middenveld Ziyech en voorin Dolberg en Traore. Later heeft hij o.a. in verband met afwezigheid Traore Kluivert nog ingepast en door blessures De Ligt. Daar staat tegenover dat geen club in Nederland een Ziyech of later Neres kan betalen. Dat is meer een luxe dan een probleem lijkt me.
Op zich vind ik de prestatie van Gio bij Feyenoord knapper, omdat de selectie op papier minder is dan die van Ajax en PSV en omdat zij in de winter niet de mogelijkheden hadden om versterkingen te halen. Het behalen van de EL-finale is ook zeker een mooie prestatie, dus ik kan ook wel leven met de keuze voor Bosz.

22 mei 2017 om 10:49

Als je slechts naar de poppetjes kijkt is het nog steeds een 4-3-3, maar het spel dat Bosz speelt is echt dag en nacht in vergelijking met het terughoudende dat De Boer voor ogen had. Twee opkomende, voetballende backs, geen balafpakker maar een voetballer op de " zes " positie en een bewaagbare spits die ruimet creëert voor de middenvelders/flankspelers, al verschilt dat laatste weinig met De Boer.


Als we naar aankopen kijken zijn het inderdaad " slechts " Sanchez , Ziyech en Traore, maar vergeet niet dat hij Veltman en Singraven naar de back positie bewoog, Schone een linie naar achter schoof, Viergever een basispeler maakte en Dolberg het vertrouwe gaf. Dit is een heel ander team dan waar De Boer het vaak mee deed. Dat kostte tijd.

O, eens hoor. Gio heeft iets tastbaars, dat op een prima manier bewerkstelligd en ook Europees zelfs nog aardige resultaten geboekt. Gio, Ten Hag of VD Gaag leken mij prima kandidaten, maar voor Bosz valt ook wel iets te zeggen.

De Calimero wordt weer eens in Willem wakker. Het zij hem gegeven en het is inmiddels wel bekend dat hij net als Sjaak Swart zo zijn voorkeuren heeft. Zijn argumenten deugen echter niet omdat het een verkiezing is en de prijs niet automatisch naar degene gaat die de eerste prijs pakt, maar degene die het best presteert. Zijn reactie en die van veel VZ leden zijn van nul en generlei waarden omdat niemand precies weet wat de criteria zijn waarop de verkiezing is gebaseerd. Ajax levert het ene na het andere toptalent af en is dit jaar voor het eerst in 10 jaar weer eens gekozen tot opleiding van het jaar. Als die verkiezing in het buitenland zou worden gehouden, zou Ajax die verkiezing ieder jaar winnen. Met twee vingers in de neus. Echter ook voor die verkiezing geldt dat niemand de exacte criteria weet en zonder die kan je niet op een objectieve manier vaststellen of die keuze terecht is.

Dergelijke reacties zijn dan ook voornamelijk gebaseerd op voorkeur en dan is het niet onlogisch dat een Feyenoord supporter vindt dat die prijs naar Gio had moeten gaan. Dat wil echter niet zeggen dat Peter Bosz hem niet heeft verdiend. Waar Gio de kampioensschaal na 18 jaar weer naar Rotterdam heeft gehaald, heeft Peter Bosz het hele Nederlandse voetbal weer op de Europese kaart gezet en bovendien heeft Ajax onder zijn leiding in zijn eentje zoveel punten voor de ranglijst verdiend, dat directe plaatsing voor de CL voor de landskampioen van 2019 weer binnen handbereik is. Daar kan niet alleen Ajax maar ook PSV of Feyenoord van profiteren. Het is derhalve maar net wat je het meest belangrijk vind.

22 mei 2017 om 08:52

" Als die verkiezing in het buitenland zou worden gehouden, zou Ajax die verkiezing ieder jaar winnen. Met twee vingers in de neus"

Misschien wil je die even uitleggen?

Jij hebt het overigens over " alle" reacties. Ik denk dat je dan niet goed leest. Ik denk persoonlijk dat je graag hebt dat alle Feyenoorders zo denken, maar het is niet zo.

Je vergelijkt Willem nu met Sjaak Swart. Daarbij vergeet je voor het gemak even dat Willem kritisch is op alles en iedereen, en vooral op Feyenoord. Nu is hij dus ook kritisch op Ajax en dat is helemaal niet zo verkeerd. Veel onware dingen zegt hij ook niet, hij plaatst er alleen maar kanttekeningen bij.

Tenslotte nog even de opmerking voor jou dat van Hanegem helemaal niet beweert dat deze prijs naar Gio zou moeten gaan. Iets waar jij ook maar gewoon simpelweg vanuit lijkt te gaan met je "calimero" opmerking.

Misschien eerst even goed lezen en het kaf van het koren scheiden voordat je zo'n bittere reactie schrijft.

De prestatie van Ajax is verder knap, vooral omdat het met het eigen spel gegaan is, gewoon van de eigen kracht uit gaan.
Jouw opmerking, en degene die ik vaker hoor, dat Ajax het " hele Nederlandse voetbal weer op de kaart zet" , is wat mij betreft wel wat opportuun hoor. Ze maken indruk, dat zeker. Maar je kunt ook overdrijven. Of je moet ook willen beweren dat Djnepr Djnepropetrovsk het hele Oekraiense voetbal weer op de kaart gezet met hun finaleplek in ... wanneer was het ook alweer precies?

Het is een fantastische prestatie. Maar vooralsnog een uitschieter. Ik hoop van harte dat het hier niet bij blijft. Maar dat is echt nog niet gezegd.

22 mei 2017 om 10:39

@michiel2424

Je schrijft: "jij hebt het overigens over " alle" reacties. Ik denk dat je dan niet goed leest. Ik denk persoonlijk dat je graag hebt dat alle Feyenoorders zo denken, maar het is niet zo."

Je hebt volkomen gelijk dat is een schrijffout. Het had moeten "al die reacties" of "dergelijke reacties". Ik heb de tekst inmiddels aangepast.

Je schrijft vervolgens: "als die verkiezing in het buitenland zou worden gehouden, zou Ajax die verkiezing ieder jaar winnen. Met twee vingers in de neus" en vraagt me dat uit teleggen.

Dat lijkt me niet nodig. Iedereen weet dat de Ajax opleiding tot de beste ter wereld wordt gerekend. Of hij het nu leuk vindt of niet. Daar kan geen enkele andere Nederlandse opleiding aan tippen als ze überhaupt bekend zijn in het buitenland.

Ik vergelijk Van Hanegem inderdaad met Sjaak Swart maar uitsluitend op het punt dat hun meningen niet bepaald objectief zijn als het om hun club gaat. Voor de rest zijn het twee totaal verschillende persoonlijkheden die nauwelijks met elkaar zijn te vergelijken net zoals er tussen hun respectievelijke clubs meer verschillen dan overeenkomsten zijn. Wat je daarover te melden hebt, is dan ook sympathiek, maar volstrekt irrelevant. Wel hecht ik er waarde aan om te zeggen dat ik nergens geschreven heb dat hij onware dingen zegt. Mensen als Willem (en Sjaak Swart) zijn zo aan hun club verknocht dat dat hun mening verkleurt en ze er hun eigen waarheid op nahouden die niet perse gelijk behoeft te zijn aan die van anderen. Dat hij ook wel kritisch is op zijn eigen club, wil niet zeggen dat zijn mening daarom objectief is. Dat heeft er meer mee te maken dat hij van nature vrij cynisch is.

De tekst die boven dit artikel is een verkorte uitgave van zijn column in het AD en daarin zegt hij letterlijk: "ik ben vaak kritisch geweest op Giovanni van Bronckhorst, maar wat hij voor elkaar heeft gekregen met Feyenoord is bijzonder knap. De meeste zeges, de meeste goals gemaakt, van dag één tot en met de laatste dag bovenaan in de eredivisie met een ploeg waar maar dertien, veertien spelers echt het niveau hadden. En Dirk Kuyt op de bank zetten omdat hij vond dat het moest. Heb je gezien hoe populair Kuyt is? Dat moet je als trainer, tegen de stroom in, toch maar even doen". Als hij daarmee niet impliciet zegt dat hij vindt dat de prijs naar Gio had moeten gaan, weet ik het ook niet meer. Dus misschien moet je eens in overweging nemen om je eigen raad op te volgen en zelf eerst het hele artikel lezen voor je zoiets beweert.

Ajax heeft de finale van de Europa League gehaald en staat daarvoor in het middelpunt van de belangstelling. En omdat Ajax een Nederlandse club is, straalt dat succes af op het totale Nederlandse voetbal. Ajax heeft vele fans en net zoveel of misschien zelfs wel meer haters, waarvan er velen de zon niet in het water kunnen zien schijnen. Dat er mensen zijn die moeite hebben met het huidige succes mag derhalve geen verbazing wekken. Dat succes ontkennen, terwijl er zelfs met bewondering over wordt gesproken in het beloofde voetballand, waar ze toch wel wat gewend zijn, is hetzelfde als ontkennen dat het Nederlands Elftal in het oranje speelt.

Ajax is in naam nog steeds een grote club met een overvolle prijzenkast en een speelstijl en filosofie die menig grote club tot de verbeelding spreekt. Om jouw vergelijking met Djepr kan ik dan ook alleen maar glimlachen.

22 mei 2017 om 10:48

Maar nu doe je net alsof ik

1. Moeite heb met het succes van Ajax
2. Dat succes ontken.

Beide zijn pertinent onwaar. Het enige wat ik doe is stellen dat het vooralsnog een uitschieter is en niet meteen het hele Nederlandse voetbal op de kaart zet. Zeker niet zolang ze hem nog niet hebben gewonnen, wat op dit moment nou eenmaal zo is.

Tenslotte vergelijk ik Ajax helemaal nergens met Djnepr. Ik vergelijk de prestatie van Ajax, met die van Djnepr. Vooralsnog is het namelijk niet meer dan dat. Een hele knappe prestatie, zeker. Waarvoor alle credits.

Als ze hem winnen, is het zeker wel meer dan dat. En voor jouw info: ook ik, Feyenoorder in hart en nieren, hoop dat ze dat doen.


22 mei 2017 om 09:16

Over de laatste tien jaar heeft PSV de meeste punten verzameld voor het Nederlandse voetbal. Daarnaast heeft PSV vorig jaar veel punten voor Nederland binnen gehengeld. Wordt een beetje moe van de gedachte dat Ajax Nederland uit het slop heeft getrokken, want dat is wel zo'n onzin.
Wat betreft die prijs voor beste trainer, die is gewoon lastig, omdat elke trainer onder andere omstandigheden moet werken. Het is gekozen door zijn collega-trainers, dus dat vind ik op zich wel een goede graadmeter.

22 mei 2017 om 09:56

Het meetsysteem is nu eenmaal zo dat alleen de laatste 5 jaar relevant zijn. We kunnen wel allemaal jaren die niet meer tellen er bij gaan halen om je club een beetje omhoog te praten, maar dat is gewoon een onzin motivering. Over de laatste 40 jaar heeft Ajax weer de meeste punten, niet dat het er iets toe doet natuurlijk.

Ajax heeft inderdaad Nederland niet uit het slop getrokken, maar is ondertussen wel de club die op een uitzondering na overtwinterd in Europa. Dat zouden onze andere topclubs Feyenoord en PSV ook wat vaker mogen doen. Een PSV heeft in de laatste 5 jaar 3x niet weten te overwinteren. Daar helpt 1 jaar overwinteren in de CL niet zoveel tegen. Feyenoord heeft in 5 jaar 1x overwintert. Dat schiet dus ook niet op. Nee, Ajax komt doorgaans ook niet bijzonder ver. Dit jaar is een uitzondering. Maar ondertussen gemeten over de laatste 5 jaar overwintert Ajax wel 4x. Met een uitschieter nu naar boven en een uitschieter vorig seizoen naar beneden, is dat gewoon redelijk. Zeker als je het vergelijkt met de rest van Nederland die aantoonbaar minder hebben gepresteerd.

22 mei 2017 om 10:04

Het ging me er niet om om mijn club omhoog te praten, maar om de hosanna om Ajax wat omlaag te praten.
Wat betreft prestaties van PSV over de laatste vijf jaar, vorig jaar niet meegerekend ben ik het met je eens. In mijn ogen zouden Ajax en PSV ieder jaar moeten overwinteren in de EL (aangezien ze altijd geplaatst zijn) en dat geldt ook voor Feyenoord die nu vrijwel uit het dal is geklommen. De prestaties van een club als AZ of Utrecht zijn dan bonus. Al presteert AZ vaak ook goed in Europa.

22 mei 2017 om 10:50

@boris19

Je schrijft: "wordt een beetje moe van de gedachte dat Ajax Nederland uit het slop heeft getrokken, want dat is wel zo'n onzin".

Waar staat dat dat? Ajax heeft Nederland weer op de kaart gezet. Dat is iets anders dan uit het slop trekken. Als alle clubs volgend jaar weer voor de winterstop zijn uitgeschakeld, is Nederland ook zo weer van die kaart af. Maar die situatie is nu niet van toepassing, dus waarom zou je daarop vooruitlopen?.

PSV heeft in het verleden inderdaad ook de nodige punten binnen gesleept voor de Europese ranglijst. Maar volgens mij is er niemand die dat ontkent. Het is echter ook volstrekt irrelevant omdat dit artikel gaat over de keuze van de trainer van het jaar en daar komt Cocu volgens mij terecht niet voor in aanmerking.

wat een gezeur om niets zeg. het is geen populariteit prijs waarbij wij als vz gebruikers hebben gestemd ofzo. hij is gekozen door zijn collega trainers. zij hebben blijkbaar hun waardering geuit voor wat bosz heeft gepresteerd in europa. basta. of wij nou t verdiend vinden of niet. wie zijn wij nou...

Het verbaast mij anders niets. Ik zou zeggen eindelijk dat hij 'm een keer gewonnen heeft.

Heeft met hele bescheiden middelen Heracles en Vitesse geweldig laten voetballen.

Nu doet hij het met Ajax wederom. Staat in een Europese finale. Dat zijn weinig trainers gegeven hoor.

En daarbij:
- In Amsterdam werd geklaagd over het eindeloze risicoloze geschuif. Onder Bosz is het voetbal van Ajax weer leuk om naar te kijken !
- In Nederland werd om het hardst geroepen dat er niets meer deugde van het Nederlandse voetbal. Nieuwe plannen moesten er komen, een andere competitie-opzet en ander geblabla. En kijk nu met Bosz wordt er weer op z'n Hollands gevoetbald. Staan Klaassen en zijn makkers weer in de spotlights en breken talenten als De Ligt- Van de Beek- Kluivert- De Jong door.

22 mei 2017 om 09:44

Maar laten we nou niet net gaan doen alsof met dit succes van Ajax ineens het Nederlandse voetbal op de kaart staat.

Vooralsnog is het een uitschieter, behaald met uitgaan van eigen kracht en inderdaad ook geen ongunstige loting. Waanzinnig knap en het is ze gegund.

Maar hiermee is het Nederlandse voetbal echt niet in een klap gered ofzo. Laten we met zn allen wel realistisch blijven.

Zo overdreven negatief de emoties waren over de staat van het Nederlandse voetbal de laatste jaren, zo overdreven positief wordt er nu al gesproken over de redding ervan. Rustig, mensen.

22 mei 2017 om 09:57

Daar ben ik het zeker niet mee eens !

# Bosz laat weer zien dat er met aanvallend voetbal zeker resultaat geboekt kan worden. Maar spelers moeten vertrouwen voelen, initiatief nemen, vooruit voetballen en jagen op de bal. Hier is NL groot en bekend mee geworden.

# Hoezo heeft Ajax een gunstige loting gehad. Ik wil nog weleens zien wat Feyenoord en PSv gedaan zouden hebben tegen Schalke en Olympique Lyon.

# En wat het Nederlandse voetbal, dat staat er wel degelijk slecht voor. Kijk naar de ranking van Oranje. We missen niet voor niets allerlei grote toernooien, terwijl daaraan juist meer landen mogen meedoen.

Wat dus heel belangrijk is en dat zie je bij Ajax. De organisatie moet goed zijn, capabele trainers aanstellen en volgens een bepaalde visie werken !

22 mei 2017 om 10:04

Het doet er helemaal niet toe wat PSV en Feyenoord tegen Schalke en Lyon zouden hebben gedaan. Ik heb werkelijk geen idee waarom je dat erbij haalt.

De prestatie is echt fantastisch, maar wees eerlijk. De loting had echt een stuk slechter gekund. Dat doet niks af aan de prestaties, heus niet, en wellicht hadden ze het met een zwaardere loting ook wel gehaald. Ik sluit het helemaal niet uit, gezien de manier waarop ajax speelde.

Laten we met zn allen hopen dat dit een voorbode is, en niet een uitschieter. Vooralsnog is het dat wel, een uitschieter. Een hele bijzondere, en een hele knappe. Maar het zegt niet zo heel veel over de staat van het nederlandse voetbal hoor.

Vooralsnog hebben we overigens pas 1 toernooi gemist met Oranje, en stonden op de laatste twee wk's gewoon in de finale en halve finale.

laten we wel realistisch blijven. En die golfbeweging hebben we met Oranje eigenlijk altijd al gehad.

Het is uiteindelijk de keuze van zijn collegatrainers. Wie zijn wij dan om vraagtekens te plaatsen bij de uitslag van zo'n verkiezing? Het is niet dat het een prijs is die is uitgereikt door een paar schimmige figuren die allemaal gerelateerd zijn aan een specifieke club. Het zijn gewoon de Eredivisietrainers die vinden dat Bosz hem verdiend. Die weten ook dat Gio, Fraser, Ten Hag en van der Gaag een topprestatie met hun materiaal geleverd hebben.

De prijs gaat over de beste trainer van de eredivisie, gekozen door de trainers zelf.
Ik vind zelf, dat de competitie voor de beste trainer van de eredivisie erg sterk was.
Je kan voor elke trainer wel iets positief zeggen.
Buiten de eredivisie hebben Fraser en Bosz goed gepresteerd.
In de competitie de andere trainers.
Ik vind het een prestatie van vd Gaag dat hij met Excelsior zo goed heeft gepresteerd.
Van van Bronkhorst, dat hij met Feyenoord na wat offdays, toch weer het team op de rails heeft weten te krijgen en kampioen is geworden.
Ten Hag presteert wederom goed met FC Utrecht.
Bosz heeft Ajax weer smoel gegeven, wat even wat tijd gekost heeft, maar wel een finaleplek voor de Europa League heeft opgeleverd.
Jammer dat vooral Ajax en in mindere mate Feyenoord de Knvb beker hebben laten lopen.
Het is goed, dat er weer wat trainers opkomen, die misschien meer van waarde kunnen zijn, dan alleen de NL competitie en verder kunnen kijken over een aantal jaar.

Bosz verdiend hem alleen al voor het feit dat hij met zo'n jong elftal na jaren weer een Europese finale heeft gehaald en dan hoef je hem niet eens te winnen. Dat moet ik bij de andere clubs nog maar eens zien of die dat kunstje kunnen herhalen.

Niet huilen, is geen complot, is door de andere trainers als beste verkozen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren