Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Het neemt niet weg dat hij over een paar jaar naar Barcelona mag komen’

Laatste update:

Ajax leverde met Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt afgelopen zomer twee spelers af bij Europese topclubs. De Jong werd voor maximaal 86 miljoen euro verkocht aan Barcelona, terwijl De Ligt voor 75 miljoen euro de overstap maakte naar Juventus. Laatstgenoemde werd ook veelvuldig gelinkt aan Barcelona, maar koos voor een verhuizing naar Turijn. De Jong vindt zijn vriend en collega-international een goede keuze heeft gemaakt met Juventus.

De Ligt heeft een moeizaam eerste halfjaar achter de rug in de Serie A. Door een blessure van Giorgio Chiellini werd hij vaste basisspeler, maar kreeg in Italië veel kritiek te verwerken. “Hij heeft de goede keuze gemaakt en doet het over het algemeen ook goed in Turijn”, aldus De Jong in gesprek met De Telegraaf. De laatste weken moet hij genoegen nemen met een plek op de bank. Trainer Maurizio Sarri geeft sinds kort te voorkeur aan Merih Demiral in het hart van de achterhoede naast Leonardo Bonucci. “Het neemt niet weg dat hij over een paar jaar naar Barcelona mag komen.”

De Jong speelt in Spanje in een van de beste competities ter wereld. Hij weet niet of LaLiga absoluut de sterkste competitie is. “Vroeger was LaLiga echt de sterkste. Dat zag je ook in de Europese bekertoernooien, waarin de Spaanse clubs ver kwamen en hoofdprijzen pakten in de Champions League en Europa League”, zegt De Jong, die ook de Engelse competitie hoog inschat. “De Premier League heeft de laatste jaren weer aan kracht gewonnen. Speltechnisch is LaLiga beter, maar qua intensiteit staat de Engelse competitie op een iets hoger niveau, denk ik.”

De 22-jarige middenvelder volgt de verrichtingen van Ajax nog op de voet. Toen hij de laatste groepswedstrijd van de Champions League tegen Internazionale op de bank zat, keek hij in de rust naar de tussenstand in Amsterdam bij Ajax - Valencia. Na rust viel De Jong in en na afloop was hij zichtbaar teleurgesteld toen hij op het scorebord zag dat de ploeg van Ten Hag verloren had en uitgeschakeld was in het miljardenbal. “Omdat ik het niet verwachtte, maar vooral omdat ik met de jongens meeleefde. Dat lijkt me logisch als je elkaar zo goed kent.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik weet nu toch echt wel zeker dat Matthijs beter naar Barça had kunnen gaan voor die 2 miljoen minder per jaar.

24 december 2019 om 09:25

Je ziet aan alles bij Mathijs dat ie ongelukkig is, hoe hard ie ook probeert te beweren van niet. Mss dat ie na dit seizoen alweer iets meer naar het westen trekt.

24 december 2019 om 09:48

Mag ik weten waaraan je het ziet? Hij ligt goed in de groep, traint prima en van te voren is hem verteld dat hij eerst zou moeten wennen aan de speelwijze. Hij heeft al veel meer minuten gemaakt dan verwacht en wordt verdedigend beter.

24 december 2019 om 09:37

Je kunt helemaal niks zeker weten. En je noemt hiermee de ligt dus een leugenaar, dat je t ff weet. Heb t al vaker gezegd, maar de lessen die hij leert bij juventus gaan hem alleen maar beter maken. Zie de ligt namelijk niet floppen, zijn mentaliteit is daarvoor te goed denk ik

24 december 2019 om 09:44

De Ligt speelt samen met The Goat en met Chiellini, die ervaring is cruciaal voor een jonge speler. Of hij naar barcelona zal trekken in de toekomst betwijfel ik, wie wil er uberhaupt nog daarheen als messi straks met pensioen is? Daarnaast heeft De Ligt al vaker gezegd dat zijn rolmodel niemand minder dan Sergio Ramos is. Hij is absoluut welkom in Madrid

24 december 2019 om 11:34

Serieuze vraag: kan jij ooit eens reageren zonder te provoceren richting Barcelona en Real te verheerlijken? Alles wat hij nu bij Juve heeft, had hij ook bij Barcelona gehad, alleen zou hij dan echt met de beste voetballer ter wereld gespeeld hebben.

24 december 2019 om 11:52

@insidermadrid lekker objectief en " wie wil er nou naar barca" de lijst is lang kan ik je vertellen. Barca was er voor messi en zal er na messi ook zijn. En waar heeft Mathijs beweerd dat sergio ramos zijn rolmodel is? Dit is de eerste keer dat ik het lees. Want de Juventus fans beweren dat hij juist naar juve is om van Chiellinie te leren.

24 december 2019 om 13:24

Lamanita/ wat is volgens jou het provocerende gedeelte? Als barcelona echt zo top was voor De Ligt dan zou hij er nu wel zitten. Hij had totaal geen trek om samen met messi te spelen, want als zijn contract bij Juve er op zit is messi wss wel met pensioen. Dat zijn de feiten, en geld heeft ook een rol gespeeld dat is ook een feit. Persoonlijk denk ik ook dat het verlies van barcelona tegen Liverpool in de CL een doorslaggevende factor is geweest, want de druk die er op een ploeg afkomt na zo een bizarre uitschakeling is niet mis. Ik zou niet verbaasd zijn als De Ligt nooit bij barcelona terecht komt, simpelweg vanwege het bestuur dat daar zit en omdat barcelona na het tijdperk messi een zware periode tegemoet gaat, net zoals Real Madrid momenteel. Sorry als ik ergens een gevoelige snaar geraakt hebt, dat is niet de bedoeling. Hala Madrid

24 december 2019 om 13:28

Bff/ barcelona was er voor messi? Zoek dat barcelona maar eens op, voor dat hij er zat wonnen ze slechts twee Cl's in hun gehele bestaan, toen hij er bij kwam verlengden ze dat aantal naar 5 stuks en dat binnen een paar jaar. De Ligt is een krachtpatser geen technicus, dus ik snap heel goed dat hij liever met een trainingsbeest als CR7 wil werken dan messi. Als je op google Matthijs de Ligt Sergio Ramos intikt kom je het artikel tegen waarin De Ligt zegt dat hij Ramos bewonderd maar dat hij niet altijd geniet van het geniepige spel van Ramos, desondanks is hij zeer gecharmeerd van zijn leiderseigenschappen.

24 december 2019 om 13:40

Je neemt vooral heel veel aan, maar komt met geen enkel feit. Ronaldo is niet de goat, dat is jouw mening en zeer subjectief (aangezien de meerderheid van de experts de voorkeur aan Messi geeft). Maar goed, los van dit, is het ook totaal geen feit dat De Ligt "geen trek had om samen met Messi te spelen". Het enige wat we weten is dat hij de voorkeur aan Juve heeft gegeven, om zijn persoonlijke reden. Om verder te gaan op het provoceren, in een ander topic beweer je dat Fede Valverde De Jong heeft - en ik citeer - "weggevaagd" tijdens de laatste clasico. Ook dat is feitelijk volledig onwaar. Het is bovendien dieptriest dat je als supporter van de grootste club ter wereld een doelpuntenloos gelijkspel in Camp Nou viert als een CL overwinning. De enige die iemand gedomineerd heeft in deze wedstijd is Zidane, die zijn collega trainer, heel erg verrassend uiteraard, tactisch overmeesterd heeft. Aanvallend was het langs beide kanten onthutsend zwak. Misschien heel schokkend voor jou, maar Barcelona had ook gewoon nog de beste kansen. Het is heel mooi dat je zo inzit met de toekomst van Barcelona, maar alleen tijd zal raad brengen. Dat jij door je witte, glazen bol iets meer zou weten dan wij, zou mij alleszins ten zeerste verwonderen.

24 december 2019 om 09:59

Hoezo had hij beter naar Barcelona kunnen gaan? De Ligt kan helemaal niet tegen snelle behendige/technische opponenten, waar juist La Liga vol mee zit. Daarnaast is De Ligt voetballend erg matig, wat nou niet meehelpt als je voor Barcelona speelt. Als hij ergens elders had moeten gaan, dan zou de PL of Bundesliga meer geschikt zijn geweest.

24 december 2019 om 11:55

@blindevogel blijkbaar heb je die in de seria A ook.

24 december 2019 om 11:34

@FcBuurman en hoezo is dat? De fouten die hij dit seizoen maakt waren in LaLiga ook gewoon afgestraft. Bovendien heeft hij voordat hij bij Juve speelde in de zomer ook nog dezelfde fouten gemaakt in Oranje tegen Portugal en Engeland en daar speelt hij wel op zijn favoriete positie en in zijn favoriete systeem. Ik denk daarom niet dat zijn slechte presteren aan Juventus ligt maar aan De Ligt zelf

24 december 2019 om 12:49

Japie: De Ligt heeft overduidelijk voor de verkeerde ploeg gekozen. Dat zei ik destijds al en dat zeg ik nog steeds. Ja, hij maakt foutjes, hij is immers nog zo freakin piepjong. Geen speler is zonder fouten, dus ook de Ligt niet.maar het machovoetbal in Italie past helemaal niet bij die jongen, noch de manier van spelen en in zijn geval het verdedigen niet. Ik voorspel dan ook dat hij zijn contract niet uitdient en voortijdig weg is. Mag je me aan houden.

24 december 2019 om 11:56

Want bij Barca zou hij Pique en Clement langlet uit de basis spelen? Ik dacht het niet hoor. Het argument dat hij niet op zijn beste positie zou spelen begint langzamerhand in een soort van mythe te veranderen waar iedereen in gelooft. De Ligt heeft eerder op LCV gespeeeld voordat hij bij Juve speelde. Ten tweede speelde De Ligt al slecht voordat hij naar Juve ging. Door hem mocht Moura lekker met links schieten, ook tegen Engeland en Portugal speelde hij als een natte krant. De Ligt lijkt niet de speler te zijn dat we dachten. Hij is heel goed hoor, maar we moeten nog maar zien wat er echt van gaat komen.

Barca moet kijken naar jongens als Upamecano en Konate voorDefensieve versterkingen. Ook die Soyuncu is een beest. Veel Turkse vrienden die ik ken dichten hem nog een grotere toekomst toe dan Demiral. Ik vond Todibo trouwens veel indruk maken in Milaan tegen Inter. Durft in te dribbelen, is wendbaar, heeft snelheid en heeft lef. Zou graag zien dat hij meer minuten maakt.

24 december 2019 om 10:10

Persoonlijk vind ik de ligt beter dan bonucci en demiral maar die Sarri is er erg goed in om spelers slechter te maken en weinig zelfvertrouwen te geven wat een drol is dat zeg met zijn verdedigende spelletje absoluut geen topcoach

24 december 2019 om 10:57

Terwijl hij bij Napoli echt fantastisch voetbal liet zien en voornamelijk in aanvallend opzicht. Daarom had Chelsea hem ook gehaald om weer attractief aanvallend voetbal te laten zien. Maar echter, sinds hij bij Chelsea zat, heeft hij echt niks meer laten zien en speelt hij heel behoudend op een of andere manier. Als je successen wilt boeken, dan had je Sarri ook niet moeten halen. Is geen prijzenvechter, en verzaakt op tactisch niveau altijd wanneer het er toe doet. Heeft vorig jaar ook voor het eerst zijn eerste beker gewoon, de Europa League, in zijn lange trainerscarriere.

24 december 2019 om 11:49

Hoezo ligt het probleem bij Sarri? Ik denk dat Sarri De Ligt continu het hart onder de riem steekt. Moet hij zijn eigen credibiliteit op het spel zetten, door een speler te op te stellen die steeds cruciale fouten maakt? Terwijl er een andere speler, namelijk Demiral(die ook zelfvertrouwen nodig heeft van Sarri) veel beter dan De Ligt is? Zou je kunnen toelichten waarom jij De Ligt beter vindt dan Bonucci? Ik ben daar heeeel erg benieuwd naar namelijk.

De Ligt komt er echt wel hoor. Voor iedere voetballer zijn er pieken en dalen. Uit zo’n dalmoment kan hij alleen maar sterker terugkomen. Die mentaliteit heeft hij wel.

Bovendien is Chiellini lichamelijk niet meer fit om alles te spelen als hij terug is. Die wordt zuinig gebruikt in de topduels straks. En Bonucci maakt echt veel fouten waardoor ik het niet onmogelijk acht dat hij op den duur kan gaan banken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren