Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Het heeft misschien te maken met die 50.000 supporters in De Kuip’

Laatste update:

Feyenoord bleef zondagmiddag steken op een 1-1 gelijkspel tegen FC Groningen en Rick Karsdorp zocht na afloop in een interview met Harry Vermeegen van Voetbal Inside naar een verklaring: “Ik weet niet hoe het komt dat het verschil tussen thuis- en uitwedstrijden bij ons zo groot is. Als we het wisten, hadden we wel gewonnen.”

/

“Het heeft misschien te maken met de 50.000 man die ons steunen in De Kuip. Of we Het Legioen missen? Dat weet ik niet. De jongens die met ons meereizen naar Groningen maken ook deel uit van Het Legioen”, aldus de rechtsback, die ook de staat van de grasmat in De Euroborg aanstipte. “Maar goed, dat is ook niet de reden voor het gelijkspel.”

Karim El Ahmadi was ‘niet ontevreden’ met een punt omdat Feyenoord sinds de 52e minuut met tien man speelde door de rode kaart voor Jan-Arie van der Heijden. “Vanaf dat moment heeft de ploeg karakter getoond. De winnaarsmentaliteit kwam boven in de ploeg”, zegt de middenvelder op de website van de Kuipbewoners.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

winnaarsmentaliteit heb ik ook gezien na de rode kaart. Het blijft alleen jammer dat het daarvoor niet lukte. Al met al tevreden met het punt. Ik erger me alleen ontzettend aan v.d. Heijden, die staat constant aan de verkeerde kant te dekken, heeft een heel slordige inspeelpass en is zo traag als dikke stront de berg op.

Vilhena heeft het vandaag weer mogen laten zien achter de spits positie. Ik hoop dat iedereen nu ziet dat hij ongeschikt is. Geen afmaker, kan niet koppen, te onrustig daardoor weinig overzicht, slecht schot. Echter zie ik in hem meer een verdedigende middenvelder. Hij kan goed voetballen, en er zit gif in. Zet hem maar naast Karim

Toornstra had een geweldig schot voordat die bij Feyenoord kwam, ongelofelijk dat die er geen hout meer van kan. Zijn balhandelings snelheid blijkt te laag

Zolang deze 3 jongens in de basis staan worden we absoluut geen kampioen. Wat ook geen schande is.

13 december 2015 om 19:52

Ga er ook maar niet vanuit dat Toornstra en Vilhena blijven staan. Was gewoon tijdelijk om Gustafson te vervangen, en Vejinovic wat scherpte in te pompen. Ik vind die laatsgenoemde eigenlijk helemaal niet zo dramatisch spelen als sommigen beweren.

13 december 2015 om 20:19

Waarom niet "gewoon" Toornstra terug op rechts zoals onder Rutten en Kuijt naar de punt?

Kramer heeft er dan wel 9 inleggen, maar voegt op slechte dagen, zoals vandaag, niets toe.

Overigens had ik vandaag bij die rode kaart juist Immers voor Kramer gebracht, Nelom was een goede/logische keus dus die ook, maar dan had je Elia beter naar de kant kunnen halen en met 2 spelers achter Kuijt kunnen gaan spelen, Immers en Toornstra. Beetje opportunistisch pompen en dan zie je wel!

13 december 2015 om 23:06

Omdat Toornstra op rechts een mislukt experiment is dat nooit meer uitgeprobeerd moet worden. Dat er nog steeds mensen zijn die dit opperen, dan heb je vorig seizoen gewoon geen wedstrijd gekeken.

13 december 2015 om 23:09

Oh en over Kramer: die heeft vandaag precies 0 voorzetten gekregen. Kuyt en Elia zaten totaal niet in de wedstrijd en Vilhena had alleen oog voor zichzelf. Dus Kramer vind ik niet echt iets aan te rekenen. Speelt tot nu toe gewoon goed en pakt zn doelpunten. 9 doelpunten na 16 wedstrijden is zo slecht niet. Bovendien vond ik hem in de wedstrijden waar hij niet scoorde, tegen Ajax bv, echt goed spelen. Heeft vaak goede loopacties en coacht zijn medespelers voortdurend. Dat + 9 doelpunten = geslaagde 1ste seizoenshelft lijkt me zo.

13 december 2015 om 20:36

Vilhena speelde ipv Vejinovic, dus naast El Ahmadi. Verdedigend een prima pot, in balbezit redelijk. Had alleen de winnende moeten maken. Toornstra was idd dramatisch, dan nog liever Immers. Utrecht was blijkbaar zn plafond.

13 december 2015 om 23:12

Wat kan je ook nog verwachten van Toornstra. Je haalt hem als 10 en verkracht hem daarna een heel seizoen op rechtsbuiten. Daarna speelt ie 5 wedstrijden slecht op 10, moet ie banken en komt er niet meer in, maar dan door een schorsing moet hij er ineens weer staan? Kan je niet verwachten van hem. Rutten heeft zijn zelfvertrouwen zo afgebroken, dat komt bij Feyenoord niet meer goed.

Eerste helft was gewoon slecht, maar 2e helft was gewoon goed. Een snelle goal maar kort daarna met 10 man verder en toch kans gemaakt om alsnog te winnen.

De achterstand op ajax bedraagt maar 2 punten dus bij volgende misstap van ajax moet je ervan profiteren.

De druk vh legioen met je niet onderschatten.Gebeurd hetzelfde in de kuip...is het 1000 % een penalty.Zo werkt dat...Hierdoor zullen vaak twijfelgevallen in het voordeel van Feyenoord uitvallen.Vandaag was de arbitrage zeer matig.En deze penalty had natuurlijk gegeven moeten worden..dat ziet zelfs een mol.

Zo'n voorzet tegen de hand van Nelom...
In de Kuip en bij de tegenpartij van Feyenoord: 100% pingel. En dan zeggen: 'we verdienden het misschien niet om te winnen, maar slechte wedstrijden moet je winnen om kampioen te worden.'

13 december 2015 om 20:31

Vorige week nog handsbal in de Kuip, identieke situatie geen penal. Bijna waar met je 100%.

Als het penalty moment in de Kuip zou zijn geweest met een Groningen speler die hands had gemaakt was die wel gegeven.Uitei delijk wel een terechte eindstand denk ik, Groningen eerste helft beter,tweede helft voor Feyenoord.

13 december 2015 om 20:32

Zovaak worden er geen penals gegeven in de Kuip. Zeker met handsballen dat is amper te zien, en zoals bij Nelom vanaf 2 meter. Kan niet veel anders doen. Fox commentator vond het terecht ook niks.

Ik zie veel geklaag over de niet gegeven pingel maar de Leeuw had er met 2x geel al eerder af gemogen.

13 december 2015 om 20:58

Dit soort situaties blijf je houden. Vind het triest dat er telkens over de scheidsrechter wordt gesproken. Soms hebben wij scheidsrechter mee, soms tegen. Deal with it. Ben dat gejank helemaal zat.

Wedstrijd was teleurstellend. Enige positieve was onze mentaliteit na de rode kaart. Wij stonden stabiel en werden regelmatig tegen een club die thuis dit seizoen ijzersterk is.

13 december 2015 om 20:59

Wat ben je subjectief als je zegt of denkt dat dit geen strafschop was , in de Kuip wordt deze gewoon gegeven hoor of spelers er uit gestuurd die later worden vrijgesproken !'

13 december 2015 om 21:12

Volgens mij werd die vorige week nog niet gegeven, dus nee.

13 december 2015 om 21:14

Hoekje jij bent juist subjectief. Echt knap dat jij dat weet.
Algemeen zullen topclubs de scheids misschien wel wat vaker mee hebben, maar dat gedoe dat dat alleen in de kuip gebeurd is natuurlijk onzin.

14 december 2015 om 01:54

Ben wel benieuwd naar die andere gele kaart voor de leeuw. Maar ik vindt het sowieso onzin dat er alleen maar over die niet gegeven penal wordt gepraat. Er waren nog veel meer discutabele moment zoals corner niet toegewezen wat overduidelijk een corner was waardoor van Boekel geeft geel aan Rusnak voor protesteren (terwijl hij duidelijk gelijk had). Kuyt haalt twee keer counter er uit met linsen op snelheid en vervolgens ook meerdere keren zeuren wat ook wel bestraft mag worden met gele kaart (Kuyt leek wel heilig in de ogen van de scheids). El amahdi weer twee vieze overtredigen zonder geel. De leeuw krijgt in het begin geel voor schwalbe en volgensmij niet veel later maakt kongolo ook een schwalbe randje 16 zonder gevolgen. De leeuw zou buitenspel hebben gestaan bij twee kansen, gebaseerd op reacties van feynoord fans op vz (ik heb het zelf niet gezien, volgensmij bij 1 van de twee situaites dieze bedoelen staat drost buitenspel maar de leeuw niet, maar dat terzijde).

Zo waren er nog wel een aantal momenten. Ik vindt het niet erg als ie een keer 1 of 2 dingen niet goed beoordeeld, maar vandaag was het wel duidelijk meer dan 1 of 2 keer. Is het trouwens uberhaupt niet frappant dat het na een wedstrijd van Feynoord het WEER over de scheidsrechter gaat? Is het kampioensgeluk of wil de KNVB dat feynoord kampioen wordt?

14 december 2015 om 08:11

Als jij serieus de overtredingen van de Leeuw niet gezien hebt en de struikelpartij van Kongolo opvat als een schwalbe, dan zou ik gauw een nieuwe bril kopen.

De penaltie had inderdaad gegeven kunnen worden. Analyse van de scheids + van FOX is dat de hand niet naar de bal ging. Je kan je arm er niet afhalen, dus geen pingel. Naar mijn inziens hoeft je hand niet om hoog te gaan, dus kan er een penaltie gegeven worden.
Kuyt had inderdaad 1x geel moeten krijgen toen hij overduidelijk een counter eruit haalde.

Maar daarentegen had de Leeuw al rood moeten hebben en kreeg FC Groningen DE kans op 2-1, tegen 10 man, omdat de grensrechter niet zag dat Linssen (?) 1,5 meter buitenspel stond.

Het verschil is alleen dat Groningen dit soort momenten niet afstraft, na de wedstrijd heeft niemand het er meer over. Feyenoord daarentegen zou die bal er in geschoten hebben, de 2-1 eruit slepen en na de wedstrijd zal 50x herhaald worden dat het buitenspel was. Zo ontstaat het beeld dat Feyenoord altijd de scheids mee heeft.

14 december 2015 om 13:06

Het klopt dat Groningen het zelf helaas niet af heeft gemaakt en hebben het gelijke spel ook vooral aan zichzelf te danken, maar wederom geef je het falen van de scheids/grens aan met de beoordeling van een eventuele buitenspel. Ik heb het niet op TV gezien dus kan dit soort situaties moeilijk beoordelen door de hoek vanwaar je kijkt in het stadion.

Het feit dat ik Kongolo aanhaal is dat de Leeuw wel degelijk uit balans werd gebracht in de 16 (maar bij lange na niet genoeg voor een penalty) en relatief zwaar bestraft wordt, terwijl Kongolo eenmaal gevallen volgens mij met puppy-ogen naar de scheidsrechter kijkt. Dan vindt ik dat de gele kaart ook de andere kant gegeven had moeten worden of beide niet (en dat laatste zou naar mijn inziens terecht zijn).

Ook schrijf jij en vele anderen alsof de Leeuw ontzettend veel en erge overtredingen heeft gemaakt. Volgens mij zijn het er nog niet eens 5, waarvan de scheidsrechter ook gewoon had door kunnen laten spelen omdat dit in veel gevallen gewoon mannelijke duels waren, echter waren de Feyenoorders niet scherp en vielen ze er bij neer. Dat moet je eerder de spelers van Feyenoord kwalijk nemen en niet gaan huilen dat de scheidsrechter geen tweede gele kaart heeft getrokken. Zoals de fans van Feyenoord pleiten dat de Leeuw rood had moeten krijgen, zo kan ik even sterk bepleitten dat de Leeuw geen enkele kaart had moeten krijgen.

Dat laatste wat je zegt zal bij elke ploeg gebeuren die daarmee de overwinning binnenhaalt, echter als een ploeg net wat vaker op die manier een goal pakt blijft dat wel wat hangen. Helaas voor Feyenoord zitten zij op dit moment in die plek, maar in de tweede seizoenshelft kan het zomaar andersom zijn. Met mijn vorige laatste regel doel ik vooral op dat het geluk van Feyenoord vooral van de scheidsrechter komt en niet zozeer op voetbal gebied, balletje binnenkant paal er in of er uit.

De puntenpakker bij Feyenoord is het Legioen. In de Kuip lijkt de tegenstander toch onder de indruk van het volle stadion en pakt Feyenoord de punten, vaak zonder goed te voetballen maar door keihard te knokken. In uitwedstrijden laat Feyenoord regelmatig een matte indruk achter (over 90 minuten gezien) en voelt de tegenstander en het publiek dat er tegen deze ploeg wel degelijk wat te halen is. Graag zou ik juist in de thuiswedstrijden van Feyenoord meer (goed) voetbal willen zien en in de uitwedstrijden dat ze de mouwen opstropen en laten zien dat ze echt voor de titel willen gaan. Gisteren werd duidelijk dat dit laatste er (nog) niet in zit. Feyenoord was heel zwak en liet een moedeloze indruk op mij achter, waardoor Groningen, zonder ook heel goed te voetballen, de 1e helft oppermachtig was.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren