Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hazard: ‘Er zijn landen die beter zijn, die wél de winnaarscultuur hebben’

Laatste update:

Niet eerder beschikte de nationale ploeg van België over zoveel kwaliteit als op het komende WK. Eden Hazard droomt van het winnen van de finale, maar hij schaart de Rode Duivels niet bij de topfavorieten. “Er zijn landen die beter zijn, die wél de winnaarscultuur hebben”, aldus Hazard, tegen Egypte (3-0) nog trefzeker, geciteerd door het Belgische Sporza.

De aanvaller van Chelsea denkt niet dat hij de hoop van het Belgische volk op zijn schouders draagt. “Ik voel me goed en ben klaar om een groots WK te spelen. Maar de Rode Duivels zijn niet afhankelijk van mij. We hebben genoeg talent”, klinkt het. "Ik scoor en ben beslissend. Maar ik moet dat nu doen op het WK, wanneer het telt. Ik voel me beter dan twee jaar geleden. Ik heb nu meer ervaring, net zoals de andere spelers. Bijna iedereen zit op dit moment op het top van zijn kunnen."

Ook wanneer België het WK niet wint, is de kans aanwezig dat er gesproken kan worden van een geslaagd toernooi. "We willen morgen met een goed gevoel van het veld stappen. De voorbereiding heeft al lang geduurd. We zijn ongeduldig. Het WK mag beginnen”, aldus Hazard. Wanneer het WK geslaagd is? “Als we alles gegeven hebben, ook al liggen we er dan al uit na de groepsfase of in de achtste finales. We mogen achteraf geen spijt hebben.”

Hoewel Hazard gereserveerd is over de kansen op het WK, hoopt hij wel zo ver mogelijk te komen. "Natuurlijk wil iedereen zo ver mogelijk raken, maar je hebt op een WK ook geluk nodig. Je kan sneuvelen na penalty's of door blessures. Nu zijn er twee belangrijke spelers geblesseerd. Ik hoop dat ze honderd procent fit raken”, klinkt het. “Het wordt niet makkelijk om het WK te winnen. We hebben een klein landje en er zijn landen die beter zijn. Brazilië heeft het WK bijvoorbeeld al vijf keer gewonnen. Ze hebben de beste speler ter wereld. Ook Frankrijk is heel goed. Dat zijn landen die hier gewoon zijn om te winnen. Wij hebben die winnaarsmentaliteit niet.”

Denk jij dat België wereldkampioen wordt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ze hebben een aantal prima spelers, maar met name achterin. Geen kanshebber om het WK te winnen.

10 juni 2018 om 19:34

Met name overal. De Bruyne, Dembele, Witsel, Carrasco, Hazard, Batshuayi, Lukaku, Mertens

10 juni 2018 om 19:42

Witsel? Ontzettend matige speler. Vertraagt altijd de boel.

10 juni 2018 om 19:36

Met name achterin? Lukaku, Hazard, De Bruyne, Batshuayi, Mertens en Dembele zijn basisspelers bij de top - en absolute top.

10 juni 2018 om 19:37

Met name achterin? De Bruyne en Hazard zijn absolute top en Lukaku, Mertens, Carrasco, Dembele zijn toch ook geen misselijke spelers. Juist een rechtsback en linksback is hetgeen wat zij missen.

10 juni 2018 om 19:46

Meunier is gewoon een goeie speler maar inderdaad geen linksback. Maar België speelt toch 3-4-3?

10 juni 2018 om 20:45

Ik vind Meunier als pure rechtsback wel beter dan als rechtse wing back. Toch jammer dat we geen linksback hebben want we hebben een ploeg voor 433 en niet 343.

11 juni 2018 om 02:15

witsel als linksback zou hij uitstekend kunnen den ik.

10 juni 2018 om 19:45

Zeker wel kanshebber. Lukaku Hazard Mertens De Bruine Witsel Carrasco, Batshuayi, Vermalen Vertongen Aldeweireld.

10 juni 2018 om 20:08

@wouterke

ze zijn voor mij geen topfavoriet ofzo maar ik zie niet in waarom ze het WK niet kunnen winnen met dit spelersmateriaal dat bijna allemaal presteert op een heel hoog niveau bij hele grote clubs.

de coach is weliswaar matig maar uiteindelijk zijn het de spelers die het op het veld moeten doen. zogenaamd is het onmogelijk voor Belgie om van Duitsland te winnen maar die gingen er 4 jaar geleden ook een keer bijna af tegen Algerije dus waarom zouden die op een mindere dag in de halve finale niet van Belgie kunnen verliezen?

Ahahah hij bedoelde vast dat Willian de beste speler is van de wereld

10 juni 2018 om 21:53

Heb dat interview gezien en hij zei de beste spelers ter wereld niet de beste speler.

België is zeker een kanshebber, maar dat zijn Brazilië, Duitsland en Frankrijk ook. Met outsiders als Argentinië, Uruguay en Spanje behoren zij wel tot de favorieten (in mijn ogen). Dan kan een thuisland altijd boven zichzelf uitstijgen dus kansen genoeg. Ik zet mijn geld op Brazilië. Al wens ik België t beste. Het is een beetje nu of nooit. Zoals Nederland ook al 3x is overkomen.

11 juni 2018 om 00:41

Outsiders en dan Spanje? Spanje is DE favoriet samen met Duitsland, Frankrijk en Brazilië.

Aan de kwaliteit van de spelers zal het niet liggen. Hebben bv een kwalitatief betere selectie dan NL op het vorige wk maar geloof niet dat er genoeg echte winnaarsmentaliteit in het team zit. Het feit dat een Witsel erbij zit, is wat dat betreft heel tekenend...

Heerlijk, weer 3 weken dit gelul van Hazard en co aanhoren. Kijk er nu al naar uit.

Heel nuchter gewoon van Hazard. Ik zie graag verrassingen tijdens een wk, maar bij Belgie ligt er net iets te veel druk. Als ze in de kwartfinale eindigen hebben ze het gewoon weer prima gedaan hoor.

10 juni 2018 om 21:12

@millonario

ben ik het niet mee eens. met dit spelersmateriaal moet je meer laten zien als een kwartfinale plek

10 juni 2018 om 21:28

Ik zie het graag gebeuren, ja. Maar ik geloof er niet zo in om eerlijk te zijn.

Dat is dan je aanvoerder.

Snap ik ook niet trouwens. Hazard heeft intrinsiek het talent van een top-3 speler, maar hij vindt het wel best om daar onder te zitten. Winnen en de beste zijn is niet alles voor hem.

Mag wel hoor, maar dan moet je van hem geen aanvoerder maken, want daar kan je je niet aan optrekken als team zijnde.

Zo zie je maar wat een pech die Belgies hebben he. Overal kunnen ze kiezen uit 1 of meerdere (sub)topspelers behalve op linksback en heel je 4-3-3 / 4-2-3-1 systeem kan de prullenbak in. Dit zou ik trouwens niet doen en gewoon met Vertongen daar spelen maar goed hij zal nu ook wel nodig zijn in het centrum met al die blessures

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren