Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hans Kraay pikt er één moment uit tijdens Villa - Ajax: ‘Een groot schandaal!’

Laatste update:

Ajax heeft zichzelf ernstig tekort gedaan in de uitwedstrijd tegen Aston Villa, menen Mario Been en Hans Kraay junior in Goedemorgen Eredivisie. Met een beetje meer gogme hadden de Amsterdammers Ollie Watkins een rode kaart aangesmeerd voor zijn overtreding op Diant Ramaj, zo klinkt het.

Watkins ging na een kwartier spelen veel te stevig door op Ramaj en raakte de doelman van Ajax vol op de enkel. De Duitse goalie stond echter vrij snel op en zag hoe de spits van Aston Villa 'slechts' geel kreeg.

"Hij is een Duitser, maar dit is nou typisch Nederlands", aldus Been. "Hier is veel te weinig ophef over gemaakt, ook door de rest van de spelers van Ajax. Ik vind dit een rode kaart."

"Gebeurt dit bij een Italiaanse ploeg, dan rollen ze zeven keer heen en weer en gaat de VAR misschien wel kijken", vervolgt Been. "Dit had best kunnen helpen om misschien wel een resultaat te halen."

'Groot schandaal'


"Ik vind dit echt een van de grootste schandalen van de afgelopen maanden", haakt Hans Kraay in. "Het is werkelijk ongelooflijk. We weten heus wel dat het moeizaam gaat bij Ajax, maar als jij na een kwartier tegen tien man van Aston Villa kan komen te staan heb je gewoon een kans."

Kraay vond het net als Been een duidelijke rode kaart. "Dat ziet toch iedereen? Wat doen die mensen in het VAR-centrum? Die hebben deze beelden toch ook? Er zit niet één meneer aan de knoppen bij de VAR, maar er zitten er drie of vier."

Gek genoeg kwam niet Ramaj maar Watkins zelf het slechtst uit het duel. De spits bleef lange tijd geblesseerd liggen op het veld. Hij probeerde wel verder te spelen, maar moest na een half uur spelen alsnog gewisseld worden.

Vond jij het een rode kaart?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Vond het ook bijzonder. Ergens te prijzen natuurlijk dat wanneer je niet echt pijn hebt het ook niet blijft faken, maar hier had Ramaj inderdaad wel iets meer de ernst van de overtreding kunnen benadrukken. Aan de andere kant, als de scheids (en var) dit soort situaties nooit goed gaan beoordelen zonder dat iemand de ernst qua blessure overdrijft, dan gaan we nooit van die acteurs af komen in het voetbal.

17 maart 2024 om 12:11

Ik snap het punt van Hans en jou, maar ben het vooral eens met die laatste zin. Laten we aub toneelspelen in het voetbal niet nog verder normaliseren.

17 maart 2024 om 12:24

Inderdaad! Ik vond het juist goed van Ramaj. Als hij hier had liggen rollebollen had ik me juist aan 'ajax' geërgerd, en het een stelletje toneelspelers gevonden. Je moet dit soort dingen niet willen normaliseren in het voetbal, het is een van de redenen waarom ik het een stuk minder kijk dan eerst

17 maart 2024 om 12:52

Ik erger me aan spelers die doorlopen op de keeper om die moedwillig te blesseren en dan zelf vervolgens 7 minuten op het veld liggen aan te stellen om geen rode kaart te krijgen. Met als resultaat dat die Watkins kan scoren en er maar 5 minuten blessuretijd bijkomt 🤣 De eerste 25 minuten zijn we hard genaaid, alleen is dat een beetje naar de achtergrond geschoven gezien de overige 65 minuten Ajax schandalig aan het voetballen was.

17 maart 2024 om 13:31

Denk dat hij rood had kunnen krijgen want hij was veel te laat en raakt de keeper vol op zijn enkel. Denk niet dat hij de intentie had om de keeper te blessure en ik geloof ook niet dat hij zijn eigen blessure aan het faken was. Anders was hij er toch ook niet uitgegaan nog in de 1e helft.

Overigens zelfs tegen 10 man had ik dit Ajax nog niet zien winnen. Dan was Villa met die snelle Fransman en Baily op de omschakeling gaan voetballen.

17 maart 2024 om 13:37

Aan te stellen? Vandaar dat hij ook gewisseld werd omdat hij niet verder kon spelen.

17 maart 2024 om 13:42

Dat is dus nog erger: hij kon na z'n "blessureleed" nog scoren en wisselen voor vers bloed. Je kan niet zeggen hoe de wedstrijd was verlopen als je met 9 of 10 man op 0-0 had gestaan.En als je in de actie je been omhoog trekt om de keeper te raken, lijkt me de intentie iets anders dan "gewoon te laat".

17 maart 2024 om 14:12

Het gaat niet om toneel spelen.

Ik vond het een smerige overtreding waar hij gewoon te laat is. Dat is gewoon rood. Je hoeft niet voor te rollebollen.

Maar als dat nodig is om te laten zien, dan moet je het ook doen.

17 maart 2024 om 12:38

Uiteindelijk moet het niet nodig zijn om over de grond te rollen dus de schuld ligt wat mij betreft volledig bij de arbitrage zoals zo vaak.

17 maart 2024 om 12:51

Precies dit. Je ziet al vrij duidelijk dat het een overtreding op het randje is. Als je een capabele VAR hebt, kijken ze dit sowieso terug.

17 maart 2024 om 12:51

Eigenlijk alleen eens met jouw laatste zin. Als aanstellerij de maatstaf is tussen geel en rood, dan moet de leiding echt achter z’n oren gaan krabben.



Eens. Veel te hard. Met rood had niemand bij villa mogen klagen. Maar je hoeft toch ook niet over het gras te rollen om als var hier iets van te vinden.

Waarom is dit per se een rode kaart dan? Ja, onbesuisd inkomen, maar het is toch gewoon voet op voet?

De laatste tijd wordt voet op voet en voet op enkel op één hoop gegooid. Terwijl dat hele andere dingen zijn, ook qua blessures die je kunt oplopen.

Gele kaart is wat mij betreft genoeg hiervoor

17 maart 2024 om 12:41

Voet op voet? Wat maakt dat nou weer uit. Voor hetzelfde geld breekt zijn voet/enkel.

17 maart 2024 om 13:03

Omdat een voetbalschoen op een voetbalschoen veel minder kans heeft op een blessure dan een voetbalschoen op een enkel…

We geven toch ook geen rode kaart als iemand op iemands voet gaat staan?

17 maart 2024 om 13:09

Wel als je iemand zonder dat de bal in de buurt is ziek hard bewust op de voet trapt

17 maart 2024 om 13:10

Als jij met je volle gewicht een sliding maakt op iemands voet dan maakt dat zachte laagje plastic om je voet ook weinig meer uit hoor. Dat snap je toch wel? Nooit gevoetbald zeker..

17 maart 2024 om 12:48

Voet op voet…… 🤔

17 maart 2024 om 12:52

Noppen vooruit misschien?

17 maart 2024 om 12:58

De artikelen op deze website zijn na de design 'update' al nauwelijks fatsoenlijk te lezen, laat staan met die achterlijk grote en vervelende reclames erdoorheen. Dan wordt deze site compleet onleesbaar.

17 maart 2024 om 14:18

En continue oude content ophalen en die bovenaan de site zetten.

17 maart 2024 om 15:18

Onze eigen producties verschijnen ongeveer 48 uur op de tijdlijn en worden gedurende dit tijdvak tot 3x omhoog geplaatst. Hier zit veel tijd in en anders kunnen ze eenvoudig over het hoofd gezien worden.

De artikelen over Jonathan Reis en Ryo Miyaichi, betroffen nieuwe stukken van nieuwe auteurs. We zullen er extra op letten om dubbelingen in onderwerpkeuze te voorkomen.

17 maart 2024 om 15:14

Hoi!
Onze site wordt betaald door deze advertenties, anders is ‘gratis’ voetbalnieuws onmogelijk. Bezoekers met een adblocker hebben daardoor helaas weinig waarde voor het platform.

Je kan zeker rood geven, maar groot schandaal, mwah.

17 maart 2024 om 12:49

Je kan rood geven? Je moet rood geven. Bal is weg, totaal zinloze aanval op de keeper en hij trekt z'n been omhoog zodat hij sowieso goed raakt. En na 25 min een tweede rood.

17 maart 2024 om 12:54

Harde tackle op zn voet, nogmaals je kan em zeker geven, maar ik vind het zeker geen donkerrood ofzo.

Tsjah, een ploeg die wat meer een naaiploeg is had tegen 9 man de wedstrijd uitgespeeld waarbij Watkins rood had en die andere kerel zijn tweede gele. Maar goed, we verdienden ook vrij weinig en het geluk na Bodo is weer op.

17 maart 2024 om 13:27

Heel goed gezien.
Je hoort en leest bar weinig over die tweede gele kaart.

Ik heb niks met Ajax...verre van...maar Aston Villa had met de rust met 10 of 9 man moeten staan. Alsnog hadden ze dan niet gewonnen..maar toch

17 maart 2024 om 13:12

Het was wel redelijk duidelijk dat de scheidsrechter niet snel een rode prent wilde geven in de eerste helft. Want die fase waarin Mannsverk op de voet van Diaby of Bailey ging staan was ook wel een twijfelgevalletje met geel op zak.

17 maart 2024 om 13:18

Als als als.. als Watkins die rode kaart had gekregen, had hij de 1-0 niet gemaakt en hoe langer doe uitblijft hoe moeilijker de pot. Dus ik zou niet zo hard kunnen stellen dat Ajax m tegen 9 of 10 man er niet uit had kunnen slepen. Het was ook "slechts" 2-0 toen wij met 10 kan kwamen te staan.

Ondanks dat Ajax terecht heeft verloren, vindt ik wel dat hij gewoon rood had moeten hebben.
Dan verloopt de wedstrijd heel anders zoals hij nu geëindigd is.
Dit is echt een fout vd scheids en Var

Heeft niks met typisch nederlands te maken. De arbitrage moet gewoon beter zijn werk doen. Je hebt nota bene een var team. Is toch belachelijk dat je als Mario been arne slot het aanstellerij acteren gedrag goed praat, dat moet juist gestraft worden. Afgetraind stoer met tatoeages bij de eerste beste contact janken als kleuters. Zo gaat de sport kapot ja.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren