Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hans Kraay jr.: ‘Cillessen ligt al bij de cornervlag voordat ie genomen is’

Laatste update:

Hans Kraay jr. en Ronald de Boer zijn kritisch op het optreden van Jasper Cillessen in de gewonnen halve finale van de Nations League tegen Engeland (3-1). De analisten van FOX Sports vinden vooral dat de doelman van het Nederlands elftal meer had kunnen uitrichten bij de penalty van Marcus Rashford. "Ik heb de indruk dat hij al bij de cornervlag ligt, voordat ie genomen is", aldus Kraay jr.

"Je moet weten wie er achter de bal staat", valt De Boer zijn medeanalist bij. "Rashford is een gewoon goede penaltynemer, waarbij je als keeper lang moet blijven staan. En misschien ga je dan nog wel de verkeerde kant op, maar Cillessen ging nu wel héél erg vroeg naar zijn rechterhoek. Ik heb het gevoel dat hij maar wat gokt. Soms kan je weleens goed gokken, maar je moet het aanvoelen."

"Als je er al zoveel om je oren hebt gehad als Cillessen, dan zou ik toch iets meer mijn tijd nemen", vindt Kraay jr. "Dan zou ik liever gewoon helemaal blijven staan, dan dat ik al in de hoek lig voordat ie genomen is. Als ik zelf keeper zou zijn, zou ik een beetje bluffen en een stukje links van het doel gaan staan. En dan alleen maar wachten tot de bal naar de rechterhoek gaat."

De Boer heeft echter ook positieve woorden voor de keeper van Barcelona. "Het is een geweldige keeper, maar dit is niet zijn specialisme", aldus de oud-voetballer van Ajax en Barça. "In de eerste helft pakt hij bijvoorbeeld een schot van Delph in een keer klemvast. Ik vind hem heel betrouwbaar en hij is goed aan de bal."

Cillessen wil vertrekken bij zijn club, omdat hij achter Marc-André ter Stegen weinig uitzicht heeft op speeltijd. "Ik vind Benfica een hele mooie club, maar ik had hem wel ingeschaald bij een club met nog iets meer status. Valencia zou ik dan een mooiere club vinden, of wellicht ergens in Engeland. De Portugese competitie zien we ook niet zoveel."

Ben je het eens met Hans Kraay jr. en Ronald de Boer?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat is idd zijn zwakte. Hij gokt te snel, ook tijdens spelmomenten. Maar goed, hij heeft ook prima reddingen gebracht en voetballend is hij zeker sterk. Daarnaast wie wil je anders opstellen? Dus tsja laten we gewoon blij zijn met Jaspertje.

7 juni 2019 om 00:55

Je zou zeggen dat 1x per week 1 uurtje trainen op penalty's, waarbij je leert te blijven staan, toch z'n vruchten zou moeten afwerpen? Niet alleen bij Cillessen hoor. Eigenlijk moet het hele fenomeen van "hoek kiezen" verbannen worden uit t voetbal. Je moet juist leren zo lang mogelijk te wachten en dan duiden naar waar die heen gaat. Ook al ben je te laat. Je wordt vanzelf beter/sneller naarmate de tijd verstrijkt. En het betekent dat de aanvaller ze altijd goed moet nemen, want zodra t niet goed is, zit jij erbij.

7 juni 2019 om 07:59

Deze gedachtengang heb ik ook over spelers die niks met hun verkeerde been kunnen. Eigenlijk schandalig. Hoe goed had Robben kunnen zijn als hij ook met rechts kon passen en schieten?

7 juni 2019 om 22:38

Er zijn tal van wereldspelers, die bijna alles met alleen hun goede been kunnen. Denk maar aan v. Hanegem, Moulijn, Keizer, Puscass enz. Niks mis mee.

7 juni 2019 om 09:24

Cillesen is de slechtste keeper voor strafschoppen die Nederland ooit heeft gehad, vind ik toch echt een groot manco. Een strafschop kun je nog wel eens tegen krijgen en vooral op een toernooi met hele reeksen. Nederland moet er dus ook voor zorgen dat we zo min mogelijk tegen krijgen en al beslissen voor de 90e minuut want ja iets beters hebben we niet zo snel.

Hij sprong inderdaad wat vroeg, voor de rest solide gekeept.

Dat dit mensen nu pas opvalt. Hij doet het al jaaaaaren zo. Ik ben overigens fan van hem, supergoede keeper. Maar zijn penaltystopping is echt treurig.

Eigenlijk moet Koeman bij elk toernooi een 3e keeper meenemen die penaltyspecialist is. Die kan je vervolgens a la Van Gaal inbrengen voor een shootout als dat nodig is. Want laten we eerlijk zijn, een derde keeper speelt normaal toch nooit en met Cillessen op doel is elke penaltyserie een kansloze missie. Ik denk zelf aan Justin Bijlow, die heeft bij Feyenoord al 4 penaltys gestopt.

7 juni 2019 om 00:24

Helemaal waar. Als een keeper in zijn hele carriere maar 1x een penalty heeft gestopt, dan scoor je al dus bij hem als je uberhaupt op doel schiet. Ik ben fan van Cillessen, maar bij penalty's sta je bij voorbaat 0-1 achter.

7 juni 2019 om 00:36

Ik vind Vermeer juist de besteld penalty killer. En krul heeft die reputatie door t WK 2014. De 3e keeper moet sowieso een penalty killer zijn. Cilessen maar ook Zoet zijn dat niet

7 juni 2019 om 00:38

Met Vermeer heeft Koeman toch zo’n keeper? Krul gaat volgend jaar ook weer PL spelen.

Vind dit wel erg makkelijk. Ik zie ook wel dat het niet zijn specialisme is, maar 2 mensen die notabene geen keeper zijn geweest en nooit in zo'n situatie hebben gestaan zeggen dat hij hier zo'n beetje alles verkeerd doet. En als hij de bal wel pakt waarschijnlijk roepen dat die dit subliem doet.

7 juni 2019 om 00:24

Hij pakt de bal zelden. Hij kan gewoon niet goed penaltys tegen houden, omdat hij echt veel te vroeg duikt. Spelers weten dat hij lang blijft staan en dat hij geen strafschoppen killer is dan is het mentaal ook makkelijker om zo’n penalty te nemen. Daarom moet je naar mijn mening in een toernooi hem altijd wisselen in de verlenging.

7 juni 2019 om 02:06

Ik denk dat het voor een speler die de penalty neemt zeker ook mentaal een klap is. Toen van Gaal in de laatste minuten krul erin zette, dachten ze vast: "deze man wordt nu maar met een doel het veld in gebracht en dat is mijn penalty te stoppen. Dan moet hij vast goed zijn."

7 juni 2019 om 00:26

Ze hebben gelijk. Het is niet zijn specialiteit en hij moet er meer aandacht aan geven bij trainingen. Ik ken eerlijk gezegd geen enkele keeper die zo kansloos is bij penalties als hij. Buiten de penalties is het misschien wel een van de beste keepers.

7 juni 2019 om 01:21

Je haalt de woorden uit mijn mond. Ik wilde precies hetzelfde reageren. Cillessen is een easy target, dat hij geen penalties kan stoppen is algemeen bekend. Als bijv. Waterrreus dit had gemeld zou je mij niet horen. Maar deze twee hebben toch geen recht van spreken?

Jasper hoort bij de beste keepers, speelt veels te weinig ivm ritme. Hopelijk gaat ie naar een top club als 1e keeper.

7 juni 2019 om 00:40

Maar een hoger niveau dan Benfica kan hij wel aan. Ik vind Dortmund wel wat. Die huidige keeper kan er geen hout van, wordt tactisch prima gespeeld, voldoende tegenstand

7 juni 2019 om 00:49

Jasper Cillessen is een goede keeper voor de subtop maar voor de absolute top komt hij tekort en welke topclub heeft een keeper nodig? Die zullen echt geen navraag doen naar hem misschien als 2e keeper maar als die veel wil spelen moet hij een stap omlaag maken want bij Barcelona heeft die ook niet veel gepresteerd hij deed leuk mee in de bekerewedstrijden maar geen uitblinker. Bij Nederland haalt die wel altijd een voldoende maar er is niks beters.

Eigenlijk best gek dat hij geen penalty kan stoppen. Zijn reflexen zijn doorgaans uitstekend. Dan zou je toch denken dat als hij iets langer blijft staan, dat hij er wel wat meer uit kan halen. Het lijkt me trainbaar.

7 juni 2019 om 02:42

Ik vind juist het reflex van Jasper een minder punt. Staat vaak goed maar geen katachtige keeper. Jasper moet gewoon trainen op strafschoppen. Dat deed ik zelfs in de jeugd als amateur.

Als oud keeper op hoog amateur niveau en penalty specialist, ga ik hier op reageren:

Wat die twee “analisten” zeggen is echt ongelooflijke bullshit, ik heb er gewoon geen andere woorden voor. Op de foto zie je nota bene dat Jasper nog mid air onderweg is naar de hoek, als de bal al bijna bij de lijn is.... hoe kun je dan zo een knullige opmerking maken als “hij gaat te vroeg”.

1 van de beste keepers aller tijden, van der Sar, en 1 van de meest gewaardeerde keepers aller tijden, Buffon, waren beiden geen penalty killers. Stabiele keepers, met een uitmuntende positionering. Zeker ook een goede reactie, maar anders dan bijvoorbeeld een de Gea, of in Nederland, Vermeer en vroeger Moens.

Ikzelf was een befaamd penalty stopper. Reflex, onmogelijke ballen, explosief en helaas niet zo betrouwbaar en stabiel als bovengenoemde keepers (even gerelateerd aan mijn eigen niveau uiteraard). Het hangt met elkaar samen, de intuïtie, het afdwingen van een mindere pingel, het onzeker maken van een penaltynemer. Het onleesbare of ongenaakbare wat een speler heeft, kan je als keeper ook hebben op een speler. Dat de penaltynemer niet ziet wat jij gaat doen. Dat je hem “dwingt” de hoek te kiezen welke jij ook in gedachten hebt. Dat hij het gevoel heeft “dit wordt lastig”.

Cillessen heeft dat niet, dat is jammer. Maar beweren dat je “langer moet blijven staan” of dat je “op reactie moet gaan” is echt de grootste onzin die er is. Sterker nog, ik denk juist dat hij te veel op reactie gaat, waardoor hij reageert op de lichaamsbeweging die heel onnatuurlijk is bij de meeste penaltynemers (juist om de keeper de verkeerde kant op te sturen). Dat moet je bewust kunnen uitschakelen.

Goed verhaal, lekker kort, hoop dat de lezers er wat aan hebben en dat ze op tv eens analisten nemen die wel verstand hebben van keepen ipv altijd maar die dooddoeners als “daar moet hij niet uitkomen”, “hij moet die bal klemmen” of “in de vijf moet hij altijd voor de keeper zijn”.

7 juni 2019 om 08:01

Als je de slomo ziet van de penalty zie je dat Cillissen al naar de hoek duikt op het moment dat de bal nog niet geschoten is. Hij gaat dus inderdaad gewoon te vroeg.

7 juni 2019 om 11:21

van der sar was misschien geen penalty killer maar hij kwam teminste niet zo hopeloos of kansloos als cillessen over vanaf 11 meter

7 juni 2019 om 12:21

Volgens mij is op echte explosiviteit wel te trainen opdat je zo snel mogelijk vanuit stand in de hoek ligt . Met een psycholoog of zoiets valt mischien aan de uitstraling te werken . Daarnaast is het ook een talent dat je hebt of niet . Maar ik vind de aandacht hiervoor altijd wat overdreven . Een keeper kun je oo zo een 50 punten beoordelen en daarvan is penalty stoppen er 1 . Een beetje hetzelfde als zeggen van “ja maar Messi is niks want hij is geen geweldig kopper “

Zo fantastisch vind ik hem ook weer niet. Hij heeft goede reflexen, maar dat hebben meer keepers. Ik roep al jaren dat Cillissen niet de 1e keeper moet zijn voor het NL11tal. Daar speel je toernooien mee en daar zijn wel eens penalty shoot-outs nodig om verder te gaan. Dus een keeper die geen penalty’s kan stoppen heeft niks te zoeken in het NLtal. Simpel. Een wissel opofferen voor hem lijkt me onnodig.

7 juni 2019 om 08:02

Wie zou je dan willen zien? Cillissen is geen wereldkeeper maar wel de beste die we hebben en alsnog gewoon een behoorlijk goede.

7 juni 2019 om 09:42

Behoorlijk goed vind ik wel meevallen dus. Hij voetbalt goed mee en hij heeft prima reflexen, maar dat heeft Zoet bijvoorbeeld ook. Hij is niet de beste keeper voor het NL elftal als je hem moet wisselen als het op penals aankomt. Dat is mijn punt een beetje.

7 juni 2019 om 09:46

Nouja, penals is niet zijn sterkste punt maar dat kan toch geen criterium zijn voor je eerste keeper?

7 juni 2019 om 12:16

Je gaat dus een veel mindere keeper opstellen omdat je in de vervolgfase van een toernooi wellicht eventueel een penaltyreeks kunt krijgen??? Kom op zeg. Allereerst moet je eerst maar eens daar komen . Daarnaast kun je in zo een geval nog wisselen voor Krul of Vermeer in de laatste minuut. En tenslotte is zoet een matige keeper en ook totaal geen penalty killer. Zelfs op dat punt is hij niet beter dan Cillessen

7 juni 2019 om 14:31

Begrijpend lezen! Ik zeg tot twee keer toe dat ik Cillessen nou niet zo fantastisch vind, dus wat snap je niet? Daarnaast vind ik t niveau van de keepers bij het NL11tal uberhaupt niet denderend, dus inclusief Cillessen. Ik vond de 3-1 overwinning van gisteren (bijvoorbeeld) nou niet de verdienste van Cillessen, die nou nooit echt wedstrijden voor je wint. Elke andere keeper is echter wél beter in penaties stoppen. Als je in de halve finale van t EK nog één wissel hebt en in de verlenging valt je spits uit. Dan verlies je de strafschoppenreeks als je je keeper niet wisselt.

7 juni 2019 om 14:33

Wel in een toernooi waar de kans groot is dat je strafschoppen moet nemen na 120 min.

7 juni 2019 om 16:10

Die kans is nooit groot, hoe vaak gebeurt het nou dat er penalties worden genomen op een eindtoernooi, misschien 1 op de 10 keer, niet eens denk ik.

7 juni 2019 om 16:36

Op het laatste wk twee keer. En dan heb je daarnaast ook de ‘normale’ penalties.

Wij hadden bij ons in de 2e klasse een doelman die dit beter kon dan Cillessen himself. Die bleef altijd net even staan tot het moment van schieten en had een razendsnelle reflex. Lag altijd in de goede hoek, al is een perfecte penalty nooit te stoppen. Inmiddels is hij spits van het 6e en boer en is Cillessen doelman van Barcelona. 🤷‍♂️

ik vind Cillessen niet echt een hele bijzondere keeper. wel de beste die we hebben voor Oranje maar geen Europese topkeeper ofzo. voor een Europese subtopper kan hij wel bruikbaar zijn als eerste keeper misschien. clubs als een FC Porto, Munchen Gladbach, Watford etc.

Jasper moet echt wekelijks gaan spelen en misschien ook meer trainen op penalty's stoppen Onbetwist de nummer 1 van het Nederlands elftal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren