Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Haller pusht bij clubleiding Dortmund voor ‘zeer goede vriend’ uit Ajax-tijd

Laatste update:

Sébastien Haller moet een sleutelrol spelen bij de transfer van Edson Álvarez van Ajax naar Borussia Dortmund, zo schrijft Florian Plettenberg namens Sky Deutschland. De twee raakten gedurende hun gezamenlijk tijd in Amsterdam goed bevriend met elkaar en zouden zomaar herenigd kunnen worden. Als het aan Haller ligt, pakt de clubleiding van Dortmund door en gaat Álvarez de gang naar het Signal Iduna Park snel maken.

Plettenberg voedt de geruchten over een transfer van Álvarez door te stellen dat de Mexicaan 'goed bevriend' is met Haller. Laatstgenoemde maakte vorig jaar zomer de overstap van Ajax naar Dortmund en lijkt er in zijn debuutseizoen meteen met de landstitel vandoor te gaan. BVB gaat met nog één speelronde te gaan aan kop in de Bundesliga en kan het zaterdag in eigen huis afmaken tegen 1. FSV Mainz 05.

Haller kijkt alvast iets verder vooruit en hoopt volgend seizoen te worden herenigd met Álvarez. De 25-jarige middenvelder van Ajax wordt al langer gevolgd door Dortmund en heeft met Haller iemand die hem hoogstpersoonlijk aanbeveelt bij de clubleiding. Ook sprak de Ivoriaans international rechtstreeks met Álvarez om hem ervan te overtuigen om naar Dortmund te komen. De Mexicaan zou onder de indruk zijn van de verhalen.

Plettenberg benadrukt dat er nog geen mondeling akkoord ligt tussen Álvarez en Dortmund, maar dat een transfer absoluut tot de mogelijkheden behoort. De eerste gesprekken waren positief. De middenvelder, die nog tot medio 2025 vastligt in Amsterdam, werd in de zomer van 2019 voor vijftien miljoen euro door Ajax overgenomen van het Mexicaanse América. Sindsdien staat de teller op 146 wedstrijden in alle competities, waarin hij 13 keer wist te scoren en 6 keer als aangever fungeerde.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Mooie stap voor Alvarez. Hij heeft hier een reële kans op een basisplaats. Daarnaast speel je voor een fantastische club met geweldige fans. En Champions League natuurlijk.

23 mei 2023 om 12:12

Als Dortmund naast Alvarez ook Kokcu, Simons en Tielemans weet te contracteren met de verkoop van Bellingham, dan zijn ze de komende 3 jaar verzekerd van een heel sterk middenveld waarmee je gewoon de strijd met Bayern kan blijven aangaan en in de toekomst ook nog geld eraan overhoudt. Reyna hebben ze ook nog op de lijst.

23 mei 2023 om 12:37

Tielemans hoef ik echt niet te zien als wij Orkun aantrekken. Alvarez vind ik eerlijk gezegd een vreemde aankoop. Met Can en Salih zitten we goed. Die 40m voor Alvarez kan je beter investeren op andere plekken.

23 mei 2023 om 12:40

Je hebt alle posities wel dubbel bezet met diverse type middenvelders en na het wisselen wordt je er niet zwakker op.

23 mei 2023 om 13:52

Salih? Özcan bedoel je? Die middenvelder die totaal niet van Dortmund niveau is.

Tijd voor een grote schoonmaak bij Ajax. Alvarez, Kudus, Timber eruit, hoe jammer het ook klinkt. Heitinga ook gelijk vervangen voor een trainer met visie. Met de opbrengsten van uitgaande transfers mag onze nieuwe TD eens laten zien uit welk hout hij gesneden is. Nu er een nieuwe hoofdscout is aangesteld, kan men doorpakken.

23 mei 2023 om 10:17

En ga verder; Sanchez - Tadic - Bassey - Berghuis - Klaassen - Wijndal. Ook niet goed genoeg of over de top heen.

23 mei 2023 om 10:40

Ik wil er 2 houden/een kans geven
Berghuis en Bassey.
Wijndal is nog te overwegen, Tadic is echt te oud aan het worden en die verdient een prachtig afscheid door de voordeur, Klaassen is gewoon niet goed genoeg helaas. Sanchez idem.
Alvarez, Kudus en helaas ook Timber mogen ook doorgeselecteerd.

Nieuwe toppers terughalen zoals we destijds met Tadic en Blind deden en integreren van talenten als bijvoorbeeld Hato

23 mei 2023 om 11:04

Tadic mag van mij best blijven. Die heeft echt nog veel invloed op het team, kijk maar naar z'n assists en goals dit jaar. Berghuis is gewoon een gewaarderde speler, en Klaassen is prima als invaller (klaagt ook niet).
Bassey wil ik nog wel een jaartje de kans geven, net als Wijndal. Sanchez is wel klaar ja.

23 mei 2023 om 11:11

Top idee inderdaad! En dan ook het stadion en het traininsgcomplex verkopen en een nieuwe club beginnen in Engeland zodat je op termijn in de PL kan uitkomen. Of hadden we het niet over Fifa?

23 mei 2023 om 13:25

En Bergwijn verkopen. Of heeft iemand nog de ijdele hoop dat die wel het licht gaat zien en eens goed gaat voetballen?

Alvarez voor 40 miljoen, Kudus voor 50 miljoen en Timber proberen te behouden en we draaien weer een prima 'uitgaande' transferzomer. Buiten wat materiaal dat niet goed genoeg is en (alweer) mag vertrekken met Sanchez, Rensch (minimaal 1 vd 2), Wijndal en wellicht ook al Bassey. Dan wordt het qua ingaande transfers wel spannend. We hebben een nieuwe rechtsback, cv, linksback, cvm, spits en rechtsbuiten nodig. Dat is nogal wat 😅

23 mei 2023 om 10:02

Wijndal zal gewoon blijven, vermoed ik. Daar heb ik op de een of andere manier nog wel een piepklein beetje vertrouwen in. Nieuwe 2/3e keeper, rechtsback, 2 cv’s (tenzij Bassey blijft, dan 1), 6, een nieuwe 8 met karakter wilde ze ook misschien halen las ik, spits en rechtsbuiten - Ziyech 🥰

23 mei 2023 om 10:13

Vertrouwen in Wijndal?De speler die zichzelf veel beter vind dan dat anderen hem vinden. Heb nooit echt in hem geloofd, net als Rensch blijft hij tekort komen. Misschien ben ik een van de weinigen die Sanchez nog een kans zou geven. Vond hem niet heel goed maar hij liet in ieder geval enige.progressie zien wat ik bij BergeijnWijndal en nog een paar anderen gemist heb. Daarnaast Tadic natuurlijk gewoon erbij houden. Ondanks het gezeur van iedereen is hij ook dit seizoen weer de MVP van de eredivisie.

23 mei 2023 om 10:28

Heb Wijndal in elke wedstrijd dat ie wat goeds deed ook erg veel dingen fout zien doen en zie gewoon echt het talent niet in hem. Ik mis ook wat atletisch vermogen.

23 mei 2023 om 10:33

Tadic heeft het in elke wedstrijd tegen de top 4 laten afweten en Europees was bij drama dit seizoen.waarom zou je nog om hem heen gaan bouwen als er toch een grote schoonmaak moet gebeuren.tadic is niet meer de speler dat hij 2 of 4 jaar geleden was maar een slap aftreksel daarvan.als een topteam als Ajax haar kop laat hangen naar een speler die niet eens boven het niveau uitstijgt.zou echt lachwekkend zijn hoe erg ze dan zijn afgezakt.

23 mei 2023 om 10:37

Eens, ik het niet begrepen waarom Ajax Wijndal heeft gehaald. Die is aanvallend wel goed maar kwam bij AZ ook al verdedigend te kort. Dus die zou je mogen verkopen maar ik denk niet dat er interesse zal zijn voor hem. Alvarez ga je echt missen en daar haalt Dortmund echt wel een goede speler mee binnen. Ik hoop nog dat Timber een jaar blijft en dat die centraal verdedigende middenvelder gaat spelen. Dan moet je een nieuwe centrale rechter verdediger gaan halen met ervaring. Maar de kans zal klein zijn dat Timber zal blijven. Dus Mislintat heeft een hoop werk. Hopelijk weten hij en die scout van City de nodige pareltjes te vinden.

23 mei 2023 om 11:39

Hij heeft 2x tegen feyenoord gescoord. Hij had een assist kunnen hebben tegen az als Brobbey die grote kopkans had binnengetikt en ook bij twente uit had Tadic een zeer knappe assist. Veel mensen kunnen iet verder kijken dan leeftijd en komen ook met dit soort onzin aanzetten dat hij het alleen tegen de kleintjes kan. Dan is mijn vraag aan jou. Wat heeft de rest dan laten zien tegen de grote tegenstanders? Of wat heeft de rest uberhaupt laten zien tegen de kleine tegenstanders?

23 mei 2023 om 10:14

Dan zal er zondag gewonnen moeten worden zondag, geen CL is een behoorlijke waardedaling.
Lijkt mij ook terecht overigens, in NL geen resultaat halen met types als Alvarez en ook Bergwijn is regelrecht slecht.

23 mei 2023 om 10:17

Lijkt me sterk dat je 50 miljoen gaat krijgen voor Kudus. Zo'n goed seizoen heeft hij niet gehad. ook de 40 miljoen voor Alvarez zie ik op dit moment niet gebeuren. ik denk als je 60 miljoen voor beide spelers bij elkaar krijgt dat je het goed hebt gedaan.

23 mei 2023 om 10:22

Kudus gaat voor zeker 40 miljoen weg dus jij denkt dat alvarez dan voor 20 miljoen weg gaat? Chelsea had vorig seizoen een bod van 45 a 50 miljoen op m gedaan, dus die gaat echt niet voor minder dan 40 miljoen weg hoor.

23 mei 2023 om 10:30

Juist, Chelsea inderdaad. Die leggen ook 40 miljoen neer voor madueke, 100 miljoen voor Mudryk en 126 miljoen voor Enzo Fernandez. Laat ik het zo zeggen dan, het lijkt mij sterk dat je meer dan 60 miljoen krijgt voor Kudus en Alvarez. Tenzij Chelsea en Man united aankloppen. Dan kan het zomaar 100 miljoen zijn.

23 mei 2023 om 10:20

@imkemontana, we vinden Alvarez nu allemaal ongeveer 40 miljoen waard maar hebben hem echt verguisd in z'n eerste seizoen en een deel van het tweede seizoen. Niemand wist precies of hij nou CV of CVM was. Hij was lomp en kon geen normale steekpass of een balletje over de hele geven. Nu zag ik hem zondag tegen Utrecht voorop gaan in de strijd én die steekpass en balletjes over de hele geven. Net als hij hebben veel Cv's het in het begin lastig bij Ajax. Martinez, Vertonghen en langer geleden Chivu. Er wordt bij Ajax veel meer van een CV gevraagd dan wat ze vaak gewend zijn. Dit alles geldt ook voor Bassey. Hij is snel, sterk en heeft voordat hij bij Ajax kwam laten zien dat ie over best een goeie pass beschikt. Geef hem wat tijd, een meer stabiele Ajax-organisatie en vertrouwen maar verkoop hem niet na jaar één.

23 mei 2023 om 10:20

Kudus 50 miljoen? Zou dat haalbaar zijn. Lijkt me toch echt teveel en goed sinds de Antony transfer kan alles gebeuren trouwens. Alvarez zie ik wel vertrekken voor 40 miljoen. Die is dat waard en heeft de mentaliteit om het waar te maken.

23 mei 2023 om 10:39

Het positieve voor Ajax is dat er voldoende geld is voor een kwalitatieve impuls.

Wel grappig dat wij buitenstaanders dit allemaal altijd zo goed zien maar dat dit dan haast nooit werkelijk gebeurt bij een club als Ajax. Waar zou het aan liggen? Bureaucratie? Vriendjespolitiek? Mensen de hand boven het hoofd houden?

Lekker man, geld binnen harken! Edson heeft het dik verdiend!

Was niet gelijk fan van m maar heeft me overtuigd. Prachtige stap voor m!

Dortmund twee keer vernederd door Ajax, dus koop dan maar gewoon wat goede spelers van Ajax. Hopelijk worden ze kampioen en geven ze 60 miljoen uit aan Alvarez. Dan is iedereen blij.

23 mei 2023 om 10:35

Ik denk dat Alvarez eerder voor de helft verkocht gaat worden haha.

Zo zie je maar, het kan verkeren. Drie weken geleden was iedere Ajacied in blinde paniek. Nu komt het eerste nieuws door dat er aanstaande zomer wel grote uitgaande transfers gaan komen, dus ook inkomende. Technisch komen er wat mensen op andere posities. Lijkt al met al wel mee te vallen.

Haller heeft het wel echt goed gedaan daar in Dortmund.

23 mei 2023 om 11:37

Had niet anders verwacht.

Haller was al een goede aankoop voor Ajax, dat hij het bij Dortmund kan laten zien was ook te verwachten. Gewoon een goede target man.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren