Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gullit heeft dringend advies voor Ziyech: ‘Anders heb je niets aan hem’

Laatste update:

Noa Lang luisterde zondag zijn basisdebuut bij Ajax op met een hattrick tegen FC Twente (2-5). Analist Youri Mulder is onder de indruk van de jonge vleugelaanvaller. De oud-aanvaller vergelijkt Lang met diens voorgangers Vaclav Cerny, tegenwoordig speler van FC Utrecht, en Dennis Johnsen, uitgeleend aan PEC Zwolle, en legt uit waarom de trefzeker Ajacied wél de kwaliteiten heeft om te slagen bij de koploper in de Eredivisie. Collega-analist Ruud Gullit steekt juist de loftrompet over Hakim Ziyech, bijna wekelijks de uitblinker bij Ajax.

"Je hebt op die positie Cerny gehad, er is lang gehoopt dat dat iets zou worden. En Johnsen, die nu bij PEC speelt", opent Mulder zondagavond in Rondo van Ziggo Sport. "Lang heeft misschien niet die actie die zij hebben, maar hij heeft weer andere kwaliteiten. Een bepaalde voetbalintelligentie, wanneer moet ik voor de goal zijn, de timing. Hij heeft echt een neusje voor de goal, scorend vermogen. Het hoort bij het moderne voetbal, buitenspelers die dat hebben."

Gullit bespreekt de ontwikkeling van Ziyech, die in zijn eerste jaren bij Ajax nog weleens kritiek kreeg. De algehele opinie over de middenvelder lijkt inmiddels behoorlijk te zijn veranderd. Gullit hoopt dat Ziyech risico in zijn spel blijft leggen. "Hij móét risico blijven nemen, anders heb je niets aan hem." Tafelgenoot Keje Molenaar keek woensdag vertederd toe hoe Ziyech zich ontfermde over een klein jongetje dat het veld was opgekomen tijdens het Champions League-duel tussen Lille OSC en Ajax. "Hij heeft hiermee alle harten in Europa veroverd."

Molenaar is tevens onder de indruk van de veerkracht van Ajax, dat zondag een 2-0 achterstand wegpoetste tegen FC Twente en vervolgens met ruime cijfers won. Na negentig minuten gaf het scorebord een 2-5 eindstand aan. "Ik had geen moment het gevoel dat Ajax niet zou winnen." Khalid Boulahrouz, ook aanwezig bij het praatprogramma, deelt de mening van Molenaar. "Ze spelen niet goed, maar zakken niet snel door de ondergrens bij Ajax."

Zie jij Noa Lang slagen bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou poeh wat een advies zeg, zal ie heel veel aan hebben. Alsof dit niet voor elke voetballer geldt.

1 december 2019 om 22:44

Nee, ik verwacht dat bijv. Onana, Schuurs andere adviezen krijgen

1 december 2019 om 22:50

Ja oké, iedere speler op de positie van Ziyech dan. Ik ken geen enkele aanvallende middenvelder die succesvol is geweest zonder risico te nemen.

1 december 2019 om 22:54

Daar kan ik mij dan wel weer meer in vinden. Ik vind het bovendien ook opendeuren-advies van Gullit

1 december 2019 om 22:52

Inderdaad. Slapzak Gullit, zeg dan niks. Voor zulke lege kreten hoef je niet aan te schuiven.

2 december 2019 om 00:59

@gomes1psv een beetje respect graag! je hebt het wel over iemand die naar eigen zeggen Nakamura heeft ontdekt op het moment dat die al jaren furore maakte bij Celtic

2 december 2019 om 11:16

Nee, je hebt het hier over één van de grotere voetballers die ons land heeft gekend. Dus inderdaad, een beetje respect graag.

2 december 2019 om 11:18

Hahaha het enige dat Gullit heeft ontdekt is dat het trainersvak niets voor hem is. Daarom schuurt het altijd enorm als hij weer iets vindt van een of andere ploeg, in het bijzonder wanneer het om Feyenoord gaat.

2 december 2019 om 13:02

Ja en als een van 's lands grotere voetbalfans verwacht ik niet met loze kreten en open deuren vermaakt te worden. Beetje meer respect voor de kijker graag.

Het is natuurlijk een hele knappe prestatie om een hattrick te scoren bij je debuut, niet voor niets stond dat record al zo lang. Het waren wel allemaal intikkers van hem hoor. Heb ze nog niet terug gezien maar zag bij geen enkele goal er echt de klasse van af spatten. Ik moet het nog zien met Lang.

1 december 2019 om 23:16

Ook ijtikkers zijn een kwaliteit. Bewijs van inzicht waar hij kan staan om een gespeelde of afvallende bal op te pakken om te scoren. Zelf bezit ik die kwaliteit niet. 3x kan geen toeval zijn.

1 december 2019 om 23:38

Riedewald scoorde 2 keer in 10 minuten bij zijn debuut. Dus daar kan best wel wat toeval bij komen kijken. Zeker als de bal 3 keer via een tegenstander bij je terecht komt. Maar gelukkig heb ik buiten zijn goals ook genoeg aanknopingspunten gezien om optimistisch te zijn.

1 december 2019 om 23:36

Er zijn zat voetballers die de 1-2 en 2-2 de 2e ring in zouden jagen, hij schoot ze écht overtuigd binnen. Dat is echt wel voetbalintelligentie

2 december 2019 om 01:57

Intikkers zijn niet te missen kansen voor open doel. Dat waren de eerste twee goals nauwelijks. Hij nam ze heel bewust gecontroleerd geplaatst met de binnenkant van de voet, waar anderen deze vaak vol en onbeheerst met de wreef op doel rammen. De ene was schuin links voor het doel, de hoek was niet zo vanzelfsprekend als een intikker. De andere kwam uit een voorzet die onderweg een raar effect meekreeg door de voet van een verdediger. Die rondde hij beheerst en technisch goed af. De derde dwong hij zelf af door zowel de keeper als de verdediger vol onder druk te zetten, toen hij de bal plotseling voor zijn voeten kreeg, wist hij in een split second in de draai waar het doel was en bleef hij rustig. Afwerken op doel is een kwaliteit en verraadt enige klasse. Daarnaast moet je maar aanvoelen waar de bal gaat komen. Een hattrick produceren bij een basisdebuut is maar weinigen gegeven.

2 december 2019 om 11:50

Buitenspelval, hij moet ze wel maken natuurlijk. Vooral van die afstand. Beide van om en nabij de 5 meter. Die derde goal is natuurlijk een cadeautje. Die had Sjaak Polak nog wel gemaakt.

2 december 2019 om 14:17

Juist de 3e goal was er een waarbij je zijn klasse kon zien. De keeper had die fout nooit gemaakt als Lang niet op die manier was komen opzetten. Ook DAT is een kwaliteit die je niet vaak ziet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren