Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gullit diep teleurgesteld in KNVB: ‘Laat mensen van kleur solliciteren’

Laatste update:

Ruud Gullit is teleurgesteld door de procedure van de KNVB in de zoektocht naar een nieuwe bondscoach. De voetbalbond heeft, naar het lijkt, alleen met Frank de Boer serieuze gesprekken gevoerd over de opvolging van Ronald Koeman. Het steekt Gullit dat iemand als Henk ten Cate, die aangaf open te staan voor een gesprek met de KNVB, niet is uitgenodigd. De oud-topvoetballer vindt dat de KNVB te weinig doet om diversiteit te bevorderen.

De KNVB stelde in juli de commissie Mijnals samen, vernoemd naar Humphrey Mijnals, de allereerste Oranje-international ooit met een Surinaamse achtergrond. Die commissie stelt zich ten doel om de KNVB en de Rijksoverheid 'in kennis en zo nodig daad te helpen in het realiseren van de ambities waar het gaat om racisme, discriminatie en inclusiviteit in het voetbal', liet de bond weten. Een van de leden is Gullit, maar de voormalig assistent-bondscoach van Oranje vindt dat de KNVB nu te weinig moeite doet om de eigen doelen na te streven.

"Als je Ten Cate hebt, maar hem helemaal niet spreekt, doe je hetzelfde als je daarvoor hebt gedaan", stelt Gullit zondagmiddag bij Ziggo Sport, waar hij als analist werkt. "Dan ga je weer je eigen gang. Je hebt ons daar zelf neergezet, je wilt diversiteit hebben, maar je maakt er geen gebruik van." Het is volgens Gullit noodzakelijk om de 'Rooney-regel' in te voeren, vernoemd naar Dan Rooney, de inmiddels overleden oud-eigenaar van de Pittsburgh Steelers uit de Amerikaanse National Football League. Op zijn initiatief werd het verplicht voor NFL-clubs om minstens één kandidaat van een minderheidsgroepering te laten solliciteren als er een nieuwe trainer of algemeen directeur wordt gezocht.

"Het betekent dat je mensen van kleur op gesprek moet laten komen", legt Gullit uit. "Het gaat er niet per se om dat je ze moet kiezen, maar je moet iemand wel de kans geven. Een mooi voorbeeld was toen een filharmonisch orkest een eerste violist nodig had. Dat was altijd een man, totdat ze mensen achter het gordijn hebben laten solliciteren, zodat ze alleen konden luisteren", aldus de voormalig international van Oranje. "Er werden veel kandidaten genoemd, maar die zijn helemaal niet op gesprek gekomen. Dat was de reden waarom je ons daar wilde hebben. Maar je doet er niks mee. Je hoeft niet te zeggen dat je met Frank Rijkaard in gesprek gaat, want je weet dat hij het niet gaat doen. Dat wist iedereen."

Gullit had gehoopt dat de KNVB in ieder geval met meerdere kandidaten om de tafel zou gaan. "Maar nu blijkt dat ze maar één keuze hebben. Waarom is Ten Cate nu opeens geen kandidaat meer?", vraagt Gullit zich af. "Ik had het ook goed gevonden als ze bij Louis van Gaal op gesprek waren geweest. Ga gewoon praten! Het gaat ons er helemaal niet om dat we iemand van kleur moeten hebben als bondscoach. Daar gaat het helemaal niet om." Inmiddels bevinden de gesprekken tussen De Boer en de KNVB zich in afrondende fase. De bond hoopt de niuewe bondscoach snel te presenteren, zodat hij de volgende interlands tegen Mexico, Bosnië en Herzegovina en Italië op de bank kan zitten.

Zou de KNVB de 'Rooney-regel' moet volgen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mijn hemel, selecteer alstjeblieft gewoon iemand op kwaliteit en niet op huidskleur.

20 september 2020 om 18:43

Probeerd Gullit hier weer iets aan te wakkeren te provoceren, want ik snap hier niets van.
We willen kwaliteit, iemand die het aan kan ,iemand die Nederland weef op niveau brengt....dat willen we....niet iemand die de juiste kleur heeft, waar gaat dit over zeg.

20 september 2020 om 18:47

Hij pleit ervoor dat alle etniciteiten een kans krijgen, niet dat 1 etniciteit een kans krijgt.

20 september 2020 om 18:52

Gullit impliceert dat die dus de kans niet krijgen, wat ik een, mits ongegrond, een bizarre beschuldiging vind.

20 september 2020 om 19:08

Maar door zijn voorstel krijgen mensen met een kleur juist meer kansen, dat lijkt mij een vorm van discriminatie. Juist door te selecteren op kwaliteit krijgt iedereen, welke etniciteit dan ook, dezelfde kans.

20 september 2020 om 19:11

Dus dat iedereen een kans moet krijgen is een vorm van discriminatie?

20 september 2020 om 19:16

@robindeBruyn; de knvb erkent ook dat er meer diversiteit binnen de organisatie (trainers/scheidsrechters etc) moet komen. Daar voeren ze al actief beleid op. Met de oprichting van commissie mijnals heeft de knvb dat dus ook gewoon erkend. Dus zo ongegrond is het niet wat Gullit roept.Het gesprek met rijkaard was natuurlijk een wassen neus verder en sloeg nergens op dus ik kan me de frustratie we voorstellen van gullit. Kondigt de bond groots veranderingen aan, komen ze hier mee aanzetten.

20 september 2020 om 19:16

@ lierse Dan doen we het de volgende keer ook gewoon goed. Dan nodigen we een man, vrouw, blanke, donkere, licht getinte, transgender, jood, moslim, christen en een boeddhist uit om op gesprek te komen. Ik hoop dat ik niemand vergeten ben. oja ook nog iemand die zich genderneutraal voelt.

20 september 2020 om 19:17

Alsof Ten Cate het niet is geworden vanwege zijn huidskleur.. Alhoewel Surinamer van Gaal hebben ze ook al niet gevraagd..

20 september 2020 om 19:21

@Sportwerk, Natuurlijk is dat belachelijk. En het is nog wel meer, maar alles behalve discriminerend.

20 september 2020 om 19:37

Euhm..... kan iemand mij dan even vertellen of Frank Rijkaard aan dat profiel voldoet?

20 september 2020 om 20:12

Sinds wanneer krijgt slechts één etniciteit de kans dan? We hebben allang een donkere bondscoach gehad. In het voetbal speelt het helemaal niet.

20 september 2020 om 21:12

ten Cate heeft nooit verder geschopt dan assistent van Rijkaard te zijn en Gullit is nergens geslaagd. Wie overblijft is Gio.

20 september 2020 om 23:09

@speedy; zelfs de knvb is het hier niet met je eens en die zal er meer zicht op hebben dan jij

20 september 2020 om 23:39

@Janta Nee Marco brak potten of Rijkaard ... Ten Cate was ook coach van Chelsea hé, waar heb jij het over? Genoeg andere opties: ten Cate dus, Fraser, of een buitenlandse trainer... Waarom moet ie per se blond haar en blauwe ogen hebben. Hier doelt Gullit dus op pfff ... 'Is het dan zoooo moeilijk te begrijpen?'

21 september 2020 om 00:25

Van Basten en Rijkaard zijn 2 grootheden geweest als voetballer wat in zijn algemeenheid als groot pluspunt word gezien met betrekking tot je toekomst als trainer. Waarom niet Edward Sturing als bondscoach bijvoorbeeld, omdat hij net als ten Cate en Fraser geen prestaties hebben geleverd als voetballer of trainer om daar voor in aanmerking horen te komen. Ik krijg een beetjechet gevoel dat sommige mensen perse een donkere trainer willen of ze er nou geschikt voor zijn of niet. Pffff... dat sommige mensen dan niet inzien onder welke noemer we dit kunnen plaatsen. Pfff...

21 september 2020 om 03:40

Niet zo zielig doen, een witte man hoeft veel minder de doen om deze baan te krijgen, zie de boer.
Begrijp dat de meeste van julie dat niet zien onder het mom van de beste man moet de functie krijgen maar dan was net natuurlijk nooit de boer geworden laten we eerlijk zijn.

20 september 2020 om 19:07

Nee gullit heeft gelijk. Tijd voor verandering en iemand met een migratieachtergrond. Alleen op die manier krijgt iedereen in dit land het gevoel mee te doen.

20 september 2020 om 20:12

Als die persoon met migratieachtergrond voldoet aan het gezochte profiel en met de juiste kwaliteiten, dan lijkt me dat prima.

20 september 2020 om 20:13

Hij heeft geen gelijk want die tijd was 20 jaar geleden al. toen hadden we al een donkere bondscoach met een migratie achtergrond. Het voetbal loopt voorop.

20 september 2020 om 20:38

Hij heeft geen gelijk....alleen mensen die geschikt zijn voor de job moeten worden aangenomen. Ongeacht kleur....ALM.

20 september 2020 om 20:22

De enige kwaliteit die de Boer heeft is om z’n teams en de club die hij coacht naar de afgrond te helpen. Kan jij nog een kwaliteit opnoemen behalve dat hij in het verre verleden als kind van club goed gepresteerd heeft?

20 september 2020 om 20:40

Was het maar zo simpel. Bij elke keuze die je maakt valt er wel een groepering (meestal meerdere) over die beslissing heen omdat ze zich achtergesteld worden. Veel mensen willen niet de juiste persoon op de juiste plek, maar alleen iemand die aan hun eigen criteria voldoet. Het is schrijnend om te zien dat er in Nederland vaak wordt toegegeven aan dit sentiment. Ik vind het goed dat de knvb dat niet doet, alhoewel ik FdB nou niet de juiste keuze vind. Voor mij is dat Lvg, maar goed, ik maak die beslissing niet.

20 september 2020 om 22:25

@peerberwers Ja en daarom selecteren we Frank de Boer in plaats van Henk ten Cate. Hahaha

20 september 2020 om 23:36

@PeerBerwers lees de HELE tekst ... Hij zegt toch niet kies op basis van kleur, sjonge jonge de tekst is toch in het Nederlands of ligt het aan mij?

21 september 2020 om 00:59

Savana, maar hij pleit wel voor een Rooney regel, dat er bij de sollicitatie minimaal 1 persoon moet zitten met een immigratie achtergrond. Dat spreekt elkaar tegen lijkt mij. Stel we draaien het om en je hebt 5 topkandidaten met een donkere huidskleur en zou je dan een blanke trainer die niet verder gekomen is dan een jaartje trainer van FC 'gelukkig hebben we de 3e helft nog' op basis van zijn huidskleur moeten vragen? Je moet kijken naar kwaliteit en niet naar kleur.

21 september 2020 om 01:46

Zo simpel gaat niet.Het lijkt erop dat wij Nederlanders, westerse wereld eerlijk zijn door de gelijkheidsbeginsel. Dat is echt onvoldoendeDe wet gelijke behandeling man en vrouw dateert pas uit 1990.

21 september 2020 om 10:57

Heb je de tekst wel gelezen cq begrepen? Hoe kan je kwaliteit kiezen als je geen andere kandidaten spreekt of kans geeft? Welke kwaliteit heeft Frank de Boer? Iedere trainer was kampioen geworden met Ajax die periode met die spelers, maar niet iedere trainer zou op zo een korte termijn ontslagen worden bij de clubs waar Frank heeft gezeten, door zijn beslissingen en eigen spelers meenemen

Gullit voegt werkelijk nooit wat toe. Rijkaard telt ineens niet mee. Eens kijken naar de miljoenen andere kandidaten?

20 september 2020 om 18:02

Iemand polsen die al jaren roept dat ie geen trainer meer wil zijn. Dat was voor de buhne. Waarom zou je niet een aantal trainers op gesprek laten komen en er een serieuze sollicitatie van maken?

20 september 2020 om 18:07

Juist, jij snapt hem. Ondanks zijn middelmatige prestaties kom je toch weer bij de Boer uit. Het is een aanfluiting. Opgewarmd ons kent ons kliekje in Zeist. Het gaat niet om racisme maar om verder kijken dan je neus lang is.

20 september 2020 om 18:32

Wat lul je nou man, wie voldoet volgens jou van de eventuele gekleurde trainers? Ik weet het niet Ten cate natuurlijk niet die heeft al jaren niet gepresenteerd, van Bronkhorst, in mijn ogen ook niet, Kluivert, Seedorf nope. Dus zeg het maar. Even voor de duidelijkheid de Boer ook niet. Je moet Kwaliteit aanstellen ongeacht de kleur. Kliekje yeah right......

20 september 2020 om 18:33

Die laatste zin ben ik helemaal met
je eens. Snap ook niet waarom een buitenlandse trainer geen optie is.

20 september 2020 om 19:06

Om een hele simpele reden; het is namelijk het NEDERLANDS elftal. Ik ben zelfs van mening dat dit een verplichting moet zijn. Dus geen hiddinkjes en advocaatjes bij andere landen.

20 september 2020 om 19:15

Dan ook geen jongens in het Nederlandse elftal zonder blond haar en blauwe ogen, btw daar gaat de Boer wel voor zorgen straks😜

20 september 2020 om 22:26

@ajax33 Ja precies, je hebt gelijk Ten Cate kan er niks van maar Frank de Boer wel.

21 september 2020 om 01:07

Musi26, Lodeweges is geboren in Canada dus we doen het al, overigens niet voor het eerst. Ernst Happel was ook geen Nederlander en met hem speelde we wel de WK finale in 78

21 september 2020 om 11:00

Waauw begrijpend lezen! Rijkaard was vanaf dag 1 geen kandidaat bedoeld hij. Rijkaard is daar al jaren heel duidelijk in. Dus zeggen dat je met Rijkaard in gesprek bent over NL dan is het alleen maar ter afleiding, want zijn antwoord was bekend. Gisteren nee, straks Nee en morgen ook nee...

Dit weer op diversiteit steken is echt om kotsmisselijk van te worden. Alsof de KNVB op kleur selecteert. Die gaan gewoon voor de beste optie en sterker nog, Rijkaard (iemand van kleur) was zelfs hun eerste optie. Wat loop je dan te zeiken Gullit? Gewoon teleurgesteld dat je zelf, geheel terecht, niet in beeld bent?

20 september 2020 om 18:08

Dus jij wil zeggen dat de Boer de beste keuze is? De Boer heeft al jaren gefaald in 3 verschillende competities. Er zijn echt betere opties maar de KNVB zit gewoon weer met tunnelvisie in hetzelfde vijvertje te vissen.

20 september 2020 om 18:28

En Ten Cate heeft zich als hoofdcoach bewezen in topcompetities...?

20 september 2020 om 18:35

precies Zwollenaar, er zijn geen gekleurde trainers op dit moment van de juiste kwaliteit, maar ook zijn er niet veel witte trainers van de juiste kwaliteit. Even vanuitgaande dat we alleen over NL trainers praten.

20 september 2020 om 18:58

Dat zeg ik helemaal niet, maar Ruud Gullit heeft helemaal niks gepresteerd, nog minder dan Frank de Boer dus moet hij niet verwachten ook maar enige kans te maken. Hij wordt alleen maar omhoog gepraat door vriendjes zoals Jack van Gelder of Dick Advocaat.

20 september 2020 om 20:14

De Boer was derde keuze, Rijkaard wilde niet, Bosz wilde niet.

20 september 2020 om 22:28

@consy Hmmm Ruud Gullit heeft met Chelsea (toen Chelsea nog een klein clubje was) de FA cup gewonnen en Frank de Boer is statistisch gezien de slechtste trainer uit de geschiedenis van de PL (met Crystal Palace 7 wedstrijden gespeeld, 7 keer verloren en 0 doelpunten). Waar heb jij het over?

20 september 2020 om 23:24

@holland8 volgens mij weet jij niet hoe eerlijke vergelijkingen werken... je vergelijkt nu de beste prestatie van Gullit met de slechtste prestatie van de Boer. Als je een eerlijke vergelijking wilt maken dan vergelijk je de beste prestatie van de Boer (4x kampioen met Ajax) met de beste prestatie van Gullit (1 FA cup)

21 september 2020 om 07:14

@holland 8, grappig. Gullit deed dat volgens mij een tijdperk eerder dan de Boer, lekkere vergelijking. Zullen we de prestaties van De Boer bij Ajax en van Gullit bij Feyenoord dan ook ff met elkaar vergelijken?

Rijkaard, keuze nummer 1, is niet gekleurd?

20 september 2020 om 18:37

Omg iedereen in NL die het voetbalt volgt weet dat Rijkaard heeft aangegeven niet meer in de voetbalwereld te willen werken.

20 september 2020 om 18:44

Daarom is hij wel kandidaat nummer 1 geweest voor de KNVB.

20 september 2020 om 19:08

Ja dus wat zegg Gullit terecht? Zodat de KNVB gaat zeggen wij hebben Rijkaart benaderd

20 september 2020 om 20:15

En als Rijkaard ineens had gezegd: nou, laat ik het weer eens proberen? Dan hadden we dus een niet blanke coach gehad. Was het dan goed geweest? Het gaat toch om de intentie?

Wat een onzin. Moet je Ten Cate alleen maar uitnodigen omdat hij een kleurtje heeft? Is dat de norm waar je blij mee moet zijn? Niet dat Frank de Boer nou een geweldenaar en logische oplossing is, maar het aanstellen van Ten Cate zou ook nergens op slaan. Men heeft Rijkaard al benaderd en die had geen zin, wat ik ook wel begrijp. Maar roep dan niet dat mensen met kleur geen kans hebben gekregen.

Rijkaard is al eerste gepolst, naar mijn idee niet een blank persoon Ruud, wellicht eerst nadenken voordat je ook met deze debiele ontwikkelingen mee gaat lopen. Wat kom je dan ontzettend dom over zeg.

20 september 2020 om 18:38

Rijkaard had allang aangegeven ooit niet meer te willen werken in de voetbalwereld. Dit is al vaker op tv gezegt dus jouw opmerking is dom

20 september 2020 om 18:48

Tja robben was ook gestopt. Had best gekund dat Rijkaard nog een keer gewild had met dit Oranje.

20 september 2020 om 20:14

Van Gaal zei ook gestopt te zijn maar die scheen toch weer bondscoach te willen worden. Dus waarom is JK-Ajax dom?

Rijkaard is ook gevraagd of die interesse had toch? Die had er geen zin in. Krijg beetje idee dat er dan verwacht wordt dat de knvb doorschakeld naar de volgende gekleurde optie. Knvb moet gewoon de beste optie kiezen, of die nou wit, donker of paars is maakt niet uit. Ik zeg trouwens niet dat ik De Boer de beste optie vind. Maar vind Gullit maar een vervelende man. Die roept enkel iets om stoer te lijken ofzo heb ik altijd het idee. Die kan bijvoorbeeld geen wedstrijd analyse of programma doen waarin hij niet zelf een of ander verhaal naar voren brengt die over hem zelf gaaf. Is bijna geld op in te zetten dat hij “ik weet nog toen ik bij ..... speelde” en dan een loos verhaal erachteraan..

21 september 2020 om 11:05

Als je van te voren al weet dat iemand het voor 100% niet gaat doen, maar je vraagt hem toch. Hoe noem je zoiets dan?

22 september 2020 om 11:03

Nee heb je, Ja kan je krijgen. Maar de Knvb is er om voor oranje de best mogelijke kandidaat aan te stellen. Niet om vriendjes te maken en om een trainer te benaderen, omdat hij een bepaalde afkomst heeft. Misschien willen ze Ten Cate helemaal niet. Moeten ze hem dan benaderen, omdat een bepaalde samengestelde groep met een bepaalde inzet graag ziet dat ze ook "andere" mensen benaderen?

Wie dan? Seedorf, Gullit? We moeten gewoon de beste nemen of die man of vrouw nou wit, zwart of geel is maakt mij niks uit. Ik wil kampioen worden en de grootste kans heb je als je van Gaal neemt.

20 september 2020 om 17:55

Waarom niet Seedorf? Van Basten had ook nul komma nul ervaring als trainer.

20 september 2020 om 18:05

Seedorf heeft wel ervaring, elke keer was dat kut.

20 september 2020 om 18:13

Ik zou Clarence daar best willen zien, met een paar goede veldtrainers ernaast. Clarence heeft natuurlijk wel het inzicht in het spelletje en heeft genoeg aanzien. Helaas is zijn trainersloopbaan nog niet wat het zou moeten zijn..

20 september 2020 om 18:27

@joeflaff - Wat ik apart vind, is waarom deze jongens geen kleinere clubs trainen binnen de Eredivisie? Waarom doen Seedorf, Hasselbaink, Gullit, en Kluivert geen stapje terug? Ik heb het gevoel dat Kluivert en Seedorf zich te groot voelen voor een club in de Eredivisie. Gullit heeft het volgens mij wel naar zijn zin als analist zijnde. Davids neemt ten minste een stapje terug om bij Telstar als assistent-coach te fungeren (hij kan volgens mij wel bij betere trainers stage lopen dan alleen bij Jonker, maar okay). Ik denk dat die jongens die ik heb benoemd, wel meer kijk op het spelletje heeft dan de gemiddelde trainer in de Eredivisie. Maar ze komen niet, dus dat is wel apart als je meer diversiteit wilt in het Nederlands voetbal. De Eredivisie is een ideale leerschool om fouten te maken en vervolgens ervaring op te doen.

20 september 2020 om 18:55

Ja geen idee eigenlijk. Laag beginnen en hoog eindigen in het trainersvak lijkt mij geen onjuistheid. Je hebt wel Reiziger, bogarde die het als assistent goed doen, maar blijkbaar niet de ambitie hebben om voor zichzelf te beginnen. Het is natuurlijk ook geen goed signaal dat jongens als Seedorf, Kluivert of Hasselbaink niet eerst wat doen aan geloofwaardigheid als trainer door zich in te zetten voor het Nederlandse voetbal. Jongens als Peter Bosz of Ronald Koeman hebben toch al flink wat Nederlandse clubs achter hun naam en zijn daardoor wat mij betreft ook beter geïntegreerd in de Nederlandse voetbalsport.

20 september 2020 om 19:15

Typisch een papegaai.. Misschien wil jij het niet snappen, dus ga je het maar bagatelliseren door dit te zeggen.. Maargoed, geef dan hier een naam, club en/of een voorbeeld waarbij de door jou genoemde namen gevraagd en benaderd zijn door de Nederlandse clubs en vervolgens deze hebben afgeslagen of geweigerd hebben??

20 september 2020 om 19:25

Dat Kluivert zich niet als trainer in heeft gezet voor het Nederlands voetbal is complete onzin trouwens. Bij AZ onder van Gaal gewerkt, bij NEC gezeten en coach geweest bij Jong Twente om daar kampioen mee te worden. Als je dan in Nederland geen baan aangeboden krijgt in de Eredivisie of top Kkd, kun je hem toch niet verwijten dat hij in andere oorden naar werk gaat zoeken? Hasselbaink is z'n carrière als hoofdtrainer in België gestart, dat had prima Nederland kunnen zijn maar net zoals Kluivert moet je daar wel de kans voor krijgen.

20 september 2020 om 19:32

@joeflaff - Reiziger is nu assistent van Ten Hag toch? En Bogarde ook trouwens. Ja trainer zijn is echt een ervaringsvak. Sommige hebben dat gelijk in de vingers, zoals een Guardiola en Zidane bijvoorbeeld. Maar Klopp heeft ook gewoon 7 jaar bij Mainz gezeten voordat hij Dortmund ging. Je moet meters maken.

20 september 2020 om 19:36

@True-fan - Heb je het tegen mij? Naja als Kluivert nu hoofdjeugdopleiding is van Barcelona, trainer van Curacao, assistent-trainer van Kameroen en sportief directeur wasvan Psg, dan denk ik dat er wel dergelijk interesse was en jezelf te groot voelt voor bijvoorbeeld een Ado den Haag. Seedorf met Ac Milan, Shenzhen, Kameroen en Deportivo idem. En waarom moet ik namen noemen of gaan speculeren over interesses qua clubs? Uiteindelijk hebben deze trainers een zakenwaarnemer, geven zij een voorkeur voor een club of functie en daar geven ze dan een goedkeuring voor of wijzen ze af wanneer er aanbiedingen binnenkomen.

20 september 2020 om 19:45

@joshuak_ - Ja hij heeft niet op eigen benen gestaan op het hoogste niveau, maar dat heeft volgens mij mede te maken met het incident van vroeger. Maar ja, een zakenwaarnemer heeft dan ook een rol om hem aan te bieden bij clubs, maar misschien is dat ook gedaan, maar kunnen ze niet voldoen aan de eisen van de desbetreffende mannen. Overigens heeft Kluivert wel prachtige functies gekregen bij absolute topclubs. Dat die rol dan niet helemaal past qua kwaliteiten van hem, dat is een tweede. Maar ik weet niet als ze rollen hebben aangeboden hoor, maar ik zou het prachtig vinden als Nederlandse jongens met prachtige carrieres en de ambitie hebben om op eigen benen te staan, ook in de Eredivisie komen. Het zal toch geweldig zijn om die Nederlandse legendes in de Eredivisie te zien? Ik heb niks tegen Rankovic, maar ik zie daar toch liever de namen die ik hiervoor heb genoemd.

20 september 2020 om 19:57

Daar ben ik het helemaal mee eens Fcgrun050, ik zou ook graag zien dat dat soort grote namen in de Eredivisie te bewonderen zijn als trainer, maar ik denk oprecht dat ze simpelweg (misschien wel door hun status) niet gevraagd worden. In dat opzicht is er ook durf vanuit een club nodig natuurlijk, zoals AZ op die manier van Gaal heeft weten te strikken.

21 september 2020 om 11:07

Seedorf is aan Kansloze klusjes begonnen, waar hij zijn goede naam niet aan had moeten koppelen. Ac milaan was een drama natuurlijk

20 september 2020 om 20:40

Sarina Wiechman, een van de Nederlandse coaches die de laatste jaren wel wat bereikt heeft.

Maar Frank de Boer alsjeblieft niet. Was bij Ajax al dieptriest resultaat voetbal en heeft daarna geen een keer succesvol een club geleid.

Of kijk over de grens als je als KNVB niet een echt goede Nederlandse kandidaat hebt.
Het liefst wat mij betreft een Nederlander maar uiteindelijk willen we met zijn allen winnen en moet daar gewoon de beste coach staan.

De eerste die gevraagd is, is Rijkaard. Ik kan me heel goed voorstellen dat ze ten Cate (nog) niet als kandidaat zien, ook al heeft hij interesse.daarnaast, de plek van bondscoach is nog nooit via een vacature-melding gevuld, nu zou ineens iedereen moeten kunnen solliciteren?gullit slaat de plank volledig mis.

20 september 2020 om 18:13

Zou dat niet verstandig zijn dan een keer ipv een Gudde lukraak wat te laten kiezen?

20 september 2020 om 18:20

Ik ben op zich niet tegen, ik ben zelf ook voorstander van breder te kijken dan naar NL kandidaten, want daar lopen wat mij betreft momenteel weinig kandidaten rond die goed genoeg zijn voor die positie (inclusief FdB en ten Cate). Maar of ik iets verstandig acht of niet zal door de Knvb niet echt meewegen, gok ik .

Zo veel gekleurde trainers lopen er niet rond in Nederland. Ik weet natuurlijk niet of er contact is geweest. Wel vind ik dat er een nieuwe generatie moet komen, want ik ben bang dat veel oudere trainers niet meer mee kunnen in het moderne voetbal. Jammer dat Henk Fraser niet bij Feyenoord zit. Die had met een aantal jaren Feyenoord op zak wel een kandidaat kunnen worden,

Oh ja, ze hebben ook van Gaal niet gevraagd, die wat mij betreft een stuk beter gekwalificeerd is dan ten Cate én ook heeft aangegeven open te staan. Is dat discriminatie van ouderen?

21 september 2020 om 11:09

Selectief lezen! Dat zegt Gullit toch ook waarom niet met van Gaal in gesprek gegaan!? Jij leest precies wat je wilt horen en slaat een hele alinea over

Het is heel raar dat moraalridders hier Gullit neer proberen te halen zonder het verhaal goed te hebben gelezen. Dat ze Rijkaard hadden benaderd is gewoon schijn. Binnen de Knvb wisten ze dat hij hier nooit op in zou gaan. Als de Knvb niet aan voorkeursbehandeling deed, dan zou de wereld er anders uitzien en daarom zijn er zoveel groeperingen binnen NL. Ten Cate zou een prima kandidaat zijn geweest. Maar die is niet eens gepolst. En meneer tikkie breed, wordt gelijk uitgenodigd. Het is makkelijk om dan te roepen over racisme kaart. Kort door de bocht hoor!!! Ik heb niks tegen racist, wel iemand die schijnheilig is!! Dus een racist is maar zich voordoet alsof kleur hem niets doet en helaas zit NL hier vol van.

20 september 2020 om 17:57

Op basis van welke prestaties van ten Cate als hoofdcoach is hij geschikt? De enige reële optie om als donkere bondscoach aangesteld te worden is Rijkaard, maar die heeft helemaal geen zin meer om als trainer aan de slag te gaan.

20 september 2020 om 18:10

Op basis van welke prestaties is de Boer geschikt? Hopelijk gefaald als trainer. Het minste dat de KNVB had kunnen doen is meer kandidaten met verschillende achtergronden uitnodigen voor een gesprek.

20 september 2020 om 18:20

De Boer heeft iig 5 seizoenen bij Ajax laten zien dat hij een ploeg op resultaat kan laten voetballen. Voor mij was de Boer ook absoluut niet mijn 1ste keus trouwens. Maar ten Cate heeft 1 seizoen met Vitesse goed gepresteerd als hoofdcoach en vervolgens als 1ste man niks noemenswaardig meer gepresteerd. Is de afgelopen 4 a 5 jaar alleen nog actief geweest als trainer in een competitie die het niveau van de KKD nog niet eens overstijgt.

20 september 2020 om 18:49

Gaalmeister daar ben je weer. De Boer is ook niet geschikt. Maar suggereert dus dat ze nu voor De Boer gaan omdat hij blank is, of omdat dat er gebruikelijke lijstjes zouden zijn? Je praat maar een beetje mee en komt met geen enkel valide kandidaat. Er is geen enkele NL trainer geschikt buiten Van Gaal, maar die hebben ze dus ook niet gepolst, ook vanwege zijn kleur misschien. Ze moeten gewoon buiten NL kijken.

21 september 2020 om 11:13

Ajax zou zonder trainer ook kampioen zijn geworden, dat team was jaren fantastisch. Elke andere trainer (Ajax minded) was daar kampioen geworden.

21 september 2020 om 17:54

Je maakt een grapje toch? Hij heeft toen met weerzinwekkend voetbal (metname de laaste seizoenen) alles geperst uit een extreem matige spelersgroep. Je weet dat in die tijd spelers als kolbeinn sigthórsson, Lorenzo Ebecilio, Mike van de Hoorn, Duarte, Sana, Nicolai Boilesen etc bij ajax regelmatig speelden he. Natuurlijk lag het niveau van de hele Nederlandse competitie toen extreem laag, maar hij heeft er gewoon het maximale uitgeperst met minimale middelen.

20 september 2020 om 17:58

Maar als ze gewoon De Boer willen is dat geen enkel probleem toch? Een Van Gaal heeft ook geen gesprek gehad.

20 september 2020 om 18:05

Ja joh, tuurlijk. Zo kun je Nederland zo racistisch of discriminerend maken als je zelf wilt. Alle voorbeelden die het tegendeel bewijzen afdoen als schijn. Er zijn gewoon op dit moment geen beschikbare capabele donkere Nederlandse trainers. Dat is niet racistisch of discriminerend, maar gewoon een heel reeel scenario.waarom is Ten Cate een prima kandidaat? Omdat hij meer dan een decennium geleden eens assistent was bij Barcelona of z'n geweldige prestaties in het midden Oosten? Ten Cate heeft al jaren geen relevante klus gehad en die moet nu plots bondscoach worden omdat hij toevallig een donkere huidskleur heeft? Waar hebben we het over?!

20 september 2020 om 18:11

Dat zegt Gullit helemaal niet. Hij zegt alleen dat je hem had moeten uitnodigen voor een gesprek. Kijken wat hij te zeggen had, wat zijn visie is, etc. De Boer als bondscoach slaat ook helemaal nergens op dus had dan in ieder geval breder gezocht.

20 september 2020 om 19:58

Het heeft in deze context totaal geen enkel logisch doel om de huidskleur erbij te betrekken zonder dat je daar heel duidelijk een boodschap mee wilt uitdragen. Dan had hij wel specifieke namen genoemd en de huidskleur buiten beschouwing gelaten. Zeker nu het onderwerp zo gevoelig ligt moet je heel goed de momenten kiezen om het te doen en Gullit kiest een verkeerd moment.

20 september 2020 om 18:09

Ja Younes, het is een complot.al die geweldige zwarte trainers worden bewust genegeerd.?volgens mij is ten Cate vooral assistent coach geweest en is er verder niet veel interessants in die kleur te kiezen. Dus doe jezelf een plezier en denk eerst even na.

20 september 2020 om 19:10

Dw knvb wil ten cate niet na aanleiding van het verleden. Heeft niets met huidkleur of voetbalkunde te maken. Persoonlijk zou ik seedorf best een goede vinden.

KNVB nam toch als eerst contact met Rijkaard, is hij niet gekleurd?

21 september 2020 om 11:17

Ja en daarna met Tiger Woods en hadden een afspraak met Micheal Jordan, helaas was al vanaf dag 1 bekend dat ze nee zouden gaan zeggen en er nooit aan zouden beginnen. Wat zegt dat dan over de KNVB. Bij mij schieten de woorden hypocriet/achterbaks te binnen

Vind dit wel overdreven. Het is goed, diversiteit moet juist bevorderd worden. Racisme e.d. zoals in de arbeidsmarkt (wat gewoon helaas vaak gebeurd) moet zeker aangepakt worden. Maar we moeten aan de andere kant dingen niet overdrijven, zo ook met meer vrouwen in de politiek en hogere functies e.d. Bedoel je neemt iemand op basis van kwaliteiten, is hij of zij goed genoeg prima, maar we moeten niet gaan kijken en dat de prioriteit geven dat iemand met kleur in dit geval daarom maar even die bondscoach functie moet krijgen. Wel zeg ik, waarom F. De boer wel maar waarom niet dan ten Cate? Meer ervaren, de Boer heeft afgelopen jaren alleen maar gefaald, wel vreemd dat hij dan toch die kans krijgt. Maar goed.

20 september 2020 om 18:06

Echter bestaat die ervaring van Ten Cate nou niet bepaald uit relevantie. De man vertoeft al jaren in het midden Oosten en heeft als hoofdtrainer nauwelijks iets gepresteerd.

21 september 2020 om 11:20

Je begint en eindigt goed! En toch stel jezelf de vraag waarom de Boer wel?
Dat is wat Gullit dus probeert te zeggen, waarom niet met v Gaal of Ten Cate een gesprek. Bos en Rijkaard waren al geen optie door hun positie en vastberaden keuze

De KNVB heeft nota bene Rijkaard als eerste benadert, maar die heeft bedankt. En omdat hij heeft bedankt mag je die niet noemen. Wat een flauwekul zeg. Die 'Rooney' regel slaat ook nergens op, want je moet op kwaliteit selecteren en niet op huidskleur. Dat heet namelijk discriminatie. Ten derde, laten we inderdaad voor de functie van bondscoach iedere ziel die zich maar aanbiedt achter een gordijn neerzetten: "Scheids!" "Gele kaart!" "Omschakelen!" "Doorjagen!". Laten we dan gewoon degene nemen die dat het meest overtuigend doet.

Ruud is volgens mij gewoon op z'n pikkie getrapt dat ze hem niet gepolst hebben.

20 september 2020 om 18:00

Het ding is alleen dat de rooney regel wilt tegengaan dat er op huidskleur geselecteerd wordt.

20 september 2020 om 18:04

En dat wil het bereiken door op huidskleur te selecteren begrijp ik?

20 september 2020 om 18:10

Nee je wordt verplicht iemand van andere huidskleur te accepteren als sollicitant. Daar is de facto niets mis mee.

20 september 2020 om 18:13

Behalve dan dat je verplicht wordt te selecteren op ras. Daarnaast dus ook een schijnregel.

20 september 2020 om 18:15

Het is een feit dat in sollicitaties en natuurlijke voorkeur bestaat voor iemand die lijkt op degene die aanneemt. Qua achtergrond, religie, huidskleur of afkomst. Terwijl misschien iemand anders net zo goed of beter gekwalificeerd is voor de job. Om dit old boys network te doorbreken is het goed om gedwongen te worden ook in ieder geval het gesprek aan te gaan met kandidaten met een meer diverse achtergrond.

20 september 2020 om 18:16

Het is toch niet erg dat dat verplicht wordt? Het enige wat je erover kunt zeggen is dat het waarschijnlijk nutteloos is. Maar als het al racistisch is om te verplichten dat alle etniciteiten een kans moeten krijgen, dan weet ik het zelf niet meer hoor.

Rijkaard had ook een kleurtje maar vind F. De Boer echt een slechte coach heeft Ajax met balletje breed 4 of 5 x Kampioen gemaakt maar het spel was niet om aan te zien en Europees kregen ze grote nederlagen te verduren en grote talenten kwamen niet tot bloei onder hem. Ik vind de Boer 100 x niks.

Hou toch op. Man, wat een schandalige vertoning om met een dergelijk argument te komen. Wie moet je dan aanstellen, Gullit die al jaren geen relevante hoofdtrainer is geweest? Kluivert die ook nog nooit iets heeft gepresteerd als coach op een relevant niveau? Rijkaard die al 'nee' heeft gezegd? Ten Cate die als hoofdtrainer al jaren in het verre Oosten vertoeft en niets noemenswaardigs heeft gepresteerd? Capabele kandidaten zijn schijnbaar al erg schaars en dan zijn de donkere trainers ook nog eens flink in de minderheid. Ik vind dit echt selectieve verontwaardiging van de bovenste plank!

20 september 2020 om 18:19

Jij bent pas selectief verontwaardigd, Gullit zegt namelijk niet dat hij een donkere trainer wil, hij zegt dat er breder en diverser gezocht moet worden en dat je trainers als bijvoorbeeld ten Cate in ieder geval zou moeten uitnodigen voor een gesprek. Nu heb je in feite maar 1 kandidaat die echt helemaal niks heeft gepresteerd afgelopen jaren en 2 keer zelfs echt binnen een paar maanden eruit werd gegooid. Ik snap Gullit's punt van breder zoeken heel goed.

20 september 2020 om 20:03

Dan had hij de namen wel genoemd en huidskleur buiten beschouwing gelaten. Hij betrekt heel duidelijk diversiteit in het onderwerp en als je dat doet, weet je dat al het andere ondergesneeuwd gaat worden. Het lijkt me vrij duidelijk wat Gullit hier doet. Verder is er niet slechts maar 1 kandidaat geweest, maar de voorgangers hebben een 'nee' verkocht. De Boer zal dus wellicht de laatst overgebleven kandidaat zijn op dit moment. Ik ben het met 'm eens dat de Knvb niet bepaald creatief is in de zoektocht naar een nieuwe bondscoach, maar dat hij diversiteit erbij betrekt en stelt dat de Knvb weinig met hun panel om diversiteit te bevorderen doet vind ik kwalijk. Ik vind het belachelijk dat er uberhaupt zo'n panel is. Ik mag aannemen dat ze bij de Knvb verstandig genoeg zijn om geen mensen aan te nemen die het enkel in blanke mensen zoeken. Daar kunnen we toch wel redelijk vanuit gaan?

Vreselijk domme en kortzichtige reactie van Ruud. Ik ben sowieso fel tegen het minstens zoveel personen van minderheidsgroeperingen in bepaalde functies moeten hebben als het gaat om quota. Beste persoon op de beste plek. Klaar met dat gejank en getrek van de racismekaart als het je even goed uitkomt. Nu wordt de KNVB door iemand met aanzien voor het blok gezet omdat zij iemand willen die in hun profiel past. Daarnaast zijn Ten Cate, Rijkaard en misschien nog wel andere trainers van kleur bij de KNVB als optie meegenomen, maar blijkbaar paste De Boer toch beter. Debiele en kansloze opmerking van Ruud die zelf ook dondersgoed weet dat dit voor ophef en reacties tegen de KNVB zorgt.

Gelul natuurlijk, het gaat om de capaciteit en niet om diversiteit..
Al was Ten Cate uiteraard een betere optie geweest dan Frank de Boer...
Ze hadden ook Henk Fraser in het diepe kunnen gooien. Prima trainer (beter dan Frank de Boer) altijd goed verhaal, ligt goed in iedere spelersgroep en heeft ook een kleurtje... Iedereen tevreden...

iedereen mag toch solliciteren? dat mensen (van welke cultuur dan ook) dat niet doen, is een keuze. De "ik zal toch wel niet worden geselecteerd" gedachtegang moet je doorbreken door het juist wel te doen.

Ik raak een beetje teleurgesteld in mensen zoals Gullit die altijd alles maar een racisme kwestie van maken.oh, Ten Cate had het moeten worden zodat hij weer lekker bij Oranje had kunnen zitten zeker.serieus, hoeveel gekleurde hoofdcoaches hebben wij nou met de Nederlandse nationaliteit?ik ken alleen Rijkaard, Ten Cate, Seedorf, Fraser en Menzo of zijn er meer.ik ben ook niet blij met de keuze voor de Boer, maar of Ten Cate het beter zou doen heb ik ook mijn twijfels over.

Ik begrijp Gullit wel. Rijkaard benaderen was gewoon voor de buhne. Iedereen weet dat hij niks meer wil doen in betaald voetbal. Dus hem benaderen is gewoon kansloos en dan heb je voor het gemak dat hele diversiteit gedoe achter de rug en kan je vrolijk verder met je eigen lijstje.

Dat ze dan van Rijkaard naar een De Boer switchen die beide een totaal andere profiel hebben is dan ook het levende bewijs dat KNVB maar wat doet.

Opzich prima, het zijn hun zaken, maar ga dan niet zo’n schijnheilige commissie optrommelen op zogenaamd je maatschappelijk beter te profileren. Want dit alles maakt het gewoon belachelijk

Ik vind de vele reacties hier teleurstellend. Hij heeft het niet over racisme. Mij lijkt het een goed idee om binnen het voetbal een sollicitatie te houden, zodat je meer trainers spreekt. Ze zijn bij de spelers gaan leuren ondat het zo belangrijk is dat de trainer bij hen past. En dan gaan ze met een natte vinger een trainer kiezen. Praat dan met meerdere trainersen kies welke je denkt dat het beste past.

20 september 2020 om 19:11

Ik begrijp ook niet wat er voor velen hier zo moeilijk is aan wat Gullit gezegd heeft. Het woord racisme heeft hij niet eens in de mond genomen. Hij zegt er ook letterlijk bij dat de Knvb niet per se iemand van kleur moet aannemen, maar dat je ze wel de kans moet geven. En daar heeft hij helemaal gelijk in, want dat men Rijkaard gebeld heeft was puur om zogenaamd aan deze quote te kunnen voldoen. Want jij, ik, en iedereen in Nederland die het voetbal een beetje gevolgd heeft wist al dat Rijkaard al jaren klaar is met de voetballerij. Dat mensen in deze discussie met kwaliteit over huidskleur beginnen is dan al helemaal lachwekkend, want dan was je nooit bij Frank de Boer uit gekomen die nu al een jaar of 4 van mislukking in mislukking rolt en door spelers bij al z'n vorige clubs uitgekotst wordt. Ze konden prima met alle drie uit het groepje van Gaal, Ten Cate en de Boer in gesprek gaan, meerdere kandidaten kan zoals je zegt echt geen kwaad.

Wat valt me dit tegen van Gullit. Ik dacht dat hij wel boven het “diversiteitsgedram” zou staan. Selecteer op kwaliteit en ervaring, niet op kleur.
Ze hadden m.i. zeker met Ten Cate kunnen spreken. Niet vanwege zijn kleur, maar vanwege zijn kwaliteiten. Liever nog had ik gezien dat ze met trainers van het kaliber Guardiola zouden gaan praten.

Dat is best een stevige beschuldiging van Gullit, want Rijkaard is dus voor de bühne gevraagd en hebben andere gekleurde trainers geen kans gehad. Waarom nou altijd weer die racisme kaart trekken.. De eerste keus heeft afgezegd en ze hebben geschakeld geschakeld naar nummer 2. Ook de KNVB heeft een lijstje met namen en idee welke het beste bij deze groep past. Daarna volgt er een gesprek met de kandidaat en als het bevalt wordt hij gekozen. Nee, wij moeten kandidaten op gesprek laten komen en dan 50/50 wat betreft kleur. Dit is pas hypocriet wanneer je iemand van kleur uitnodigt voor een sollicitatie die je eigenlijk bij voorbaat op basis van zijn kwaliteiten te licht vindt en dus niet gaat kiezen.

Waarom selecteren of solliciteren op kleur. Volgens mij plaats je mensen dan juist in een positie waarin ze juist niet willen staan. Gewoon het beste wat er is nemen en of die nu geel, rood, zwart of wat dan ook is zal me een worst wezen.

Dit is echt belachelijk, maar het gebeurt de hele tijd in deze "kleurendiscussie". Ik krijg wel eens het idee dat het pas goed is als we alleen nog donkere mensen in directies en belangrijke posities, een soort "nu dan een paar honderd jaar black privilege, dan voelen jullie wat wij gevoeld hebben". Laten we alles wat met racisme te maken veroordelen, maar vooral niet proberen "iets goed te maken"

Volgens mij snappen jullie Ruud zijn punt niet helemaal. Er is een commissie aangesteld om voor diversiteit te zorgen (of dat belachelijk is, is een andere discussie). Dan zou het toch wel zo logisch zijn om daarmee door te gaan door ook met gekleurde mensen te spreken?

20 september 2020 om 19:21

Dat wordt toch gedaan, want ze hebben Rijkaard gevraagd, maar als je dat zegt wordt je onderuit gehaald want hij zou het toch niet doen. Waarom moet je met mensen praten puur omdat ze gekleurd zijn wanneer ze niet in het profiel passen van wat de KNVB zoekt. Je kijkt ten alle naar kwalitatief de beste persoon ongeacht huidskleur, dus een sollicitatie procedure op basis van diversiteit vind ik van minachting getuigen voor de persoon die je hebt uitgenodigd op basis van huidskleur ipv om die persoon zijn kwaliteiten. Eigenlijk weet je al dat je die persoon toch niet gaat aanstellen, want hij past simpelweg niet in het profiel, maar omwille het stimuleren van diversiteit heb je hem wel zijn verhaal laten doen. Dat lijkt mij niet helemaal de bedoeling en die commissie zal ongetwijfeld van waarde zijn op andere vlakken. Zie niet zo goed in waarom hier nu de link wordt gelegd met deze commissie, wanneer de KNVB gewoon op zoek is gegaan naar de beste kandidaat, met ongetwijfeld zuivere intenties en dan ga je niet symbolisch iemand op kantoor laten komen.

20 september 2020 om 21:58

Dat is mijn punt ook niet. Ik vind het net zulke onzin als jij, maar ze handelen nogal tegenstrijdig. Dat is alles.

20 september 2020 om 20:04

Rijkaard was naar verluidt kandidaat nummer 1, dus die discussie is hierbij al klaar.

Lijkt wel of niemand goed begrijpt wat Gullit aangeeft. Als je als KNVB een Humprey Mijnals commissie samensteld in het kader van divetsiteitsbeleid dan kan ik me voorstellen dat je als commissielid hoopt dat het meer is dan een symbolische functie. Lijkt me dan als Gullit zijnde frustrerend dat je daar dan alleen maar door de KNVB voor wordt gebruikt als uithangbord.

Beginnen we weer over kleur... Manmanman... Hou alsjeblieft eens op man!! Het gaat niet over huidskleuren maar om kwaliteit.. Ik wil niet zeggen dat de Boer juiste kwaliteiten heeft voor deze functie maar ook ten Cate is ongeschikt voor deze klus. Louis van Gaal was de beste optie geweest met zijn eigen samengestelde staf!

Waarom een nederlandse trainer?de meeste spelers van het nederlands elftal zijn gewend onder een buitenlandse trainer te functioneren !

Wij hadden al een donkere bondscoach toen er in het Duitse elftal nog geen donkere speler was geselecteerd. Nederland hoeft daarin niks te bewijzen.

De enigste gekleurde trainer die het NL elftal zou kunnen trainen is Henk Fraser.Verder maakt het mij niet uit wie er voor deze groep staat. Het NL elftal zal echt nooit meer iets winnen met de mentaliteit van de huidige spelers. Ik bedoel dan tekort aan mentaliteit en allemaal een eigen ego.

Wat een ON-GE-LO-FE-LIJKE onzin. Bondscoach moet je op kwaliteit worden niet op kleur...

Nog even en Gullit wil de Knvb ook verplichten om naast een andere etniciteit ook nog een vrouw geforceerd te benaderen. Pure deugdrang.kies gewoon een 'mens' die het beste aansluit bij de functie, maar nodig iedereen uit voor een gesprek die beschikbaar is en aan de gestelde kwaliteiten voldoet.het nationaal elftal verdient een bondscoach die het uiterste eruit weet te halen. Geslacht of huidskleur boeien dan niet wat mij betreft.ik heb wel mijn twijfels of Knvb geschikte en beschikbare coaches uitgenodigd heeft zoals Ten Cate.volgens mij alleen de gewenste, zoals Bosz.

Stop eens met dat opdringen van gekleurde mensen voor bepaalde functies. Je moet met de voor jou beste kandidaat praten welke kleur die ook heeft. Henk ten Cate kan zich wel aanbieden, maar hij heeft na Panathinaikos in 2009 geen serieuze baan meer gehad.

Trieste reactie van Gullit. Het gaat niet om kleur maar om de beste mensen. Waarom moet het steeds een zwart tegen blank ding worden. Hij weet toch ook dat hij eerst Rijkaard is gepolst? Ten Cate lijkt mij ook beter dan De Boer. Echter na dat akkefietje met Van Breukelen snap ik dat ze niet meer bij hem uitkomen.

Gullit heeft een het punt. Wel degelijk. FdB als enige in een selectie betrekken vind ik gezien zijn uitermate ondermaatse cv een zwaktebod en een zweem van voortrekken hebben. Aan de andere kant heeft HtC wel een goede cv maar is hij gezien zijn uitspraken minder gewenst bij de hoge heren in Zeist. Wel logisch dat hij niet wordt betrokken in de selectie maar niet eerlijk. Met FdB komt er in ieder geval een coach die zich verstaat met het management. Dat hij er geen pepernoot van zal maken interesseert ons niet.

Gullit rot op met je uitspraken...

Rijkaard had er al kunnen zitten

Mensen van kleur kunnen toch ook solliciteren?hoeft de Knvb niet voor ze te doen, die peilen een aantal gewenste kandidaten. Rijkaard was er 1 van.. Denk dat er niet veel zijn die FdB graag zien komen. Meer en meer mensen komen naar voren als "anti-racist". Iets dat deze mensen graag willen, zijn dat mensen beslissingen maken op basis van huidskleur (dit is juist racisme...)....

Gullit is een piepzak,nooit iets gehoord over beleid inzake diversiteit......
Maar nu er een aantal mensen er zo'n issue van maken,is die praatpop er ook weer

Telt het verzoek aan Frank Rijkaard niet mee dan?? De 1ste kandidaat.....

Jammer dat men dit weer anders ziet
Gullit heeft gelijk. Er zijn heel veel zwarte trainers die je kon uitnodiging voor een gesprek. Vooral in deze tijd dat er spanning heerst. Maar volgens mij is dit al eerder voorgekomen. Er zijn heel veel donkere spelers die slechte ervaring met het KNVB hebben gehad. 🧐🧐

21 september 2020 om 19:44

Wie dan? Kluivert, Gullit, Ten Cate, Reiziger, Davids, Seedorf, Bogarde, Van Bronckhorst hebben allemaal een slechter CV dan Frank de Boer. Bovendien was Rijkaard kandidaat nummer 1 en die wou niet. Het is zeer kwalijk dat Gullit hier de nadruk legt op de diversiteit, terwijl er gewoon niet zoveel rondloopt. Het zoeken naar een nieuwe bondscoach verloopt niet voor niets zo stroef. Er zijn al weinig capabele Nederlandse trainers en dan zijn er ook nog eens niet zoveel Nederlandse trainers met een donkere huid. Gullit staat hier gewoon voor eigen parochie te preken zonder objectief en inhoudelijk na te hebben gedacht over de opties.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 2.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren