Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ongeloof en verbijstering om keuze Ruud Gullit: ‘Het was gekkenwerk’

Laatste update:

Nolberto Solano heeft slechte herinneringen aan de samenwerking met Ruud Gullit, die een jaar zijn manager was bij Newcastle United. De middenvelder uit Peru, die in totaal acht seizoenen onder contract stond bij de club uit het noordoosten van Engeland, doet in een uitgebreid interview met The Evening Chronicle zijn beklag over zijn voormalig trainer. Gullit verliet Newcastle aan het begin van het seizoen 1999/00, na een serie teleurstellende resultaten en onrust binnen de spelersgroep.

"Ik heb hier nooit echt eerder over gepraat", zo opent de inmiddels gestopte Solano zijn terugblik. "Nu, enkele jaren later, kan ik er eindelijk over praten. Ruud Gullit had destijds niet de benodigde ervaring als manager, waardoor hij niet kon omgaan met de verschillende persoonlijkheden in de kleedkamer van Newcastle. Hij keek door de ogen van een speler naar de selectie. Gullit was een van de beste spelers van zijn generatie, maar de stap naar het zijn van een manager kon hij destijds niet maken. Het gebeurde te vaak dat hij meedeed aan de trainingen en dan per se wilde laten zien wat voor een topspeler hij was", aldus Solano, die net als Gullit in 1998 arriveerde in Newcastle.

Gullit is volgens Solano zelf schuldig aan zijn ontslag bij Newcastle. De Nederlandse coach waagde het namelijk om publiekslieveling Alan Shearer te passeren voor de altijd beladen derby met Sunderland op eigen veld. The Magpies verloren met 1-2 en Gullit werd kort daarna de deur gewezen in het St James' Park. "De spelers konden het niet geloven toen de opstelling bekend werd gemaakt. Voor een manager is het fataal als de oudere spelers het vertrouwen verliezen, die kunnen je namelijk op korte termijn redden. Een zege op Sunderland staat gelijk aan zes of zeven overwinningen in de Premier League. Winst op Sunderland had Gullit zeker extra tijd gegeven."

Solano weet als assistent-bondscoach van Peru hoe belangrijk het is om een goede band te hebben met alle spelers binnen een selectie. "En het laatste wat je doet is ruzie zoeken met je beste speler, zoals Gullit deed met Shearer. Het was gekkenwerk, als je er nu op terugkijkt. Alan was een van de beste spitsen ter wereld en de belangrijkste speler van Newcastle. Het was dan ook bizar dat hij toen werd gepasseerd. Zelfs de wisselspelers konden dat niet geloven. We wisten dat Gullit een fantastische speler was, maar op dat moment was er echt behoefte aan een manager met mensenkennis."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het blijft zoeken naar aanvallers die later een goede trainer/coach worden. Zijn toch vaak verdedigers of middenvelders die het vak in de vingers hebben. Hebben t spel voor of om zich heen. Toch was Gullit een uitstekende aanvoerder. De enige aanvoerder die een prijs omhoog mocht houden bij oranje ooit. Man met een gouden kop.

11 januari 2022 om 20:04

Misschien nog specifieker: de man met misschien wel het meeste overzicht op het veld is vaak ook een goede trainer. Veel trainers komen van de CVM of CM positie. Guardiola, v.gaal, Conte om maar een paar te noemen.

Je ziet overigens weinig vleugelaanvallers als trainer!

11 januari 2022 om 20:16

Zidane was een aanvallende middenvelder maar misschien is dat dan een uitzondering op de regel

11 januari 2022 om 20:16

Volledig eens. Ingaande op je laatste zin ,idd ook opvallend. Dacht dat Vanenburg t een keer probeerde. John van t Schip kan ik me herinneren.

11 januari 2022 om 20:18

Idd Japie,ze zullen er absoluut zijn. Maar wat Pasevski zegt,de meeste goede trainers lijken verdedigers/verdedigende middenvelders.

11 januari 2022 om 20:23

De naam Zidane staat voor mij synoniem voor overzicht

11 januari 2022 om 20:48

Vergeet de beste voetballer van Nederland niet , Johan Cruijff , misschien nog een grotere uitzondering op de regel dan Zidane ??

11 januari 2022 om 21:50

Cruyff ook maar was ook van buitencategorie.

12 januari 2022 om 00:07

Mark Hughes, Kenny Dalglish, Alex Ferguson, Luis Aragones

12 januari 2022 om 00:10

Aanvallers zijn vaak ook individualisten die meer met zichzelf bezig zijn in tegenstelling tot verdedigers en middenvelders die meer in dienst van het team spelen en daardoor tactisch wss ook beter weten wat er gevraagd wordt.

12 januari 2022 om 15:16

zidane was minstens net zo goed als Cruijf hoor.

12 januari 2022 om 15:53

Haha schei een heel partij uit. Zidane komt niet in de buurt van Cruijff, grapjas.

11 januari 2022 om 20:27

Ik moest 2 minuten graven en kwam toen bij Roberto Mancini.

11 januari 2022 om 21:12

Haha ja dat was ook mijn grote twijfel! Ik kan verder ook geen grote naam noemen. Mancini kun je zelfs over discussiëren, gezien die op meerdere posities uit de voeten kon.

11 januari 2022 om 21:16

Johan Cruijff misschien ?

11 januari 2022 om 21:27

Is Cruijff volgens zijn totaalvoetbalprincipe een aanvaller...? Dat is de serranohamvraag.

11 januari 2022 om 21:28

Solskjaer!

11 januari 2022 om 23:26

Bert van Marwijk

11 januari 2022 om 20:40

Alex Ferguson, een van de beste managers aller tijde.

11 januari 2022 om 20:44

Ik dacht ook nog aan Johan Cruijff en Bert van Marwijk.

11 januari 2022 om 21:30

Jupp Heynkess was een topspits en later een top trainer

11 januari 2022 om 21:49

Het valt mij juist op dat ex internationals die een verkorte coach betaald voetbal hebben gevolgd het niet radden. Adriaanse heeft gelijk met zijn opmerking, een goed paard betekent geen goede ruiter.

11 januari 2022 om 22:14

Bommel, de Boer Cocu, zijn toch ook niet echt goede trainers geworden, dus middenvelder, verdediger, of gewoon per persoon verschillend?

11 januari 2022 om 22:45

Rinus Michels was een aanvaller..

11 januari 2022 om 23:57

Simone Inzaghi(spits Lazio) was een goede trainer in z'n periode bij Lazio en nu bij Inter laat hij het ook zien. Voor de rest helemaal eens met je reactie!

12 januari 2022 om 11:24

Denk dat het best wel meevalt, heb even een lijstje gemaakt:

Verdedigers:
Wenger, Koeman, Vicente del Bosque, Marcello Lippi, Giovanni Trapattoni

Middenvelders:
Conte, Guardiola, van Gaal, Fabio Capello

Aavallers/aanvallende middenvelders:
Mancini, Ferguson, Zidane, Cruyff, Luis Aragonés, Joachim Löw, Jupp Heynckes

12 januari 2022 om 15:59

Als we toch al bezig zijn. Ancelotti was een middenvelder, Ten Hag ook een middenvelder. Mikel Arteta was ook een middenvelder.

Tsja, de clubicoon passeren in de belangrijkste wedstrijd van het seizoen klinkt in theorie niet als een topplan. Zonde dat grote spelers zoals Gullit en v.basten niet grote trainers zijn geworden. Zouden prachtige uithangborden zijn!

11 januari 2022 om 20:17

Het probleem van veel grote ex voetballers die coach worden van een groep mindere spelers is vaak dat ze niet snappen dat die spelers niet konden uitvoeren wat ze zelf wel konden

11 januari 2022 om 20:36



Cruijf en Zidane twee aanvallende spelers die het niet onaardig deden als voetballer en als coach.
Beide waren natuurlijk wel trainers bij absolute top-clubs waar ze te maken hadden met spelers van een hoog niveau , daar heb je wel een punt Japie

11 januari 2022 om 20:47

Cruijff en Zidane waren dan ook geen trainer van FC Bal In De Stront toen ze begonnen met hun trainerscarriere.

11 januari 2022 om 21:14

Haha inderdaad Japie! Pijnlijk contrast.

12 januari 2022 om 00:13

Maar die grote spelers hebben in hun carrière toch ook dagelijks met mindere spelers gespeeld?

12 januari 2022 om 00:36

Ja Hazardinho, maar die kun je overslaan en de bal laten inleveren. Je zou inderdaad zeggen dat je een elftal kan laten spelen hoe je dat zelf ook gewend bent. Blijkbaar is dat in theorie toch makkelijker!

12 januari 2022 om 11:40

@Japie, Haha volgens mij bedoel je Xavi niet

Gullit was ook totaal geen trainer.
Hield helemaal niet van het tactische voor mijn gevoel. Was op het veld geniaal en een brok charisma

Gullit is een man van emotie en gevoel en dat gaat niet vaak samen met het zijn van een manager of trainer. Gullit houdt van vrienden om hem heen en kiest spelers met wie hij een klik heeft en kan minder goed met mensen cq spelers die niet bij hem passen. Een manager moet beseffen dat je niet met iedereen hoeft op te schieten om hem op te stellen.

11 januari 2022 om 21:39

Toentertijd was het toch nogal veel kick and rush in de premier League. Daar komt weinig tactiek bij kijken, dat had Gullit wel kunnen managen, want mensen opzwepen kan ie echt wel.

11 januari 2022 om 23:27

Dit gaat dan ook niet om tactiek maar om het managen van spelers en mensen en dat doet ie goed bij een select groepje spelers die hem ligt en bij andere niet. Hij vond Shearer niets als persoon. Die lagen elkaar niet.

Solano, wat een prachtige speler was dat zeg! Zeker in de tijd ook met Shearer, Bellamy, Speed, Malbranque, Given, Bramble dat soort culthelden!

12 januari 2022 om 15:54

Kieron Dyer, laurent robert en jermain jenas..

Iets van 20 jaar geleden nog oprakelen...get a life.

12 januari 2022 om 15:42

Ja precies, en dan zegt ie nog dat ie “enkele jaren” gewacht heeft en dat hij het nu “eindelijk” kan zeggen. Alsof er een moord gepleegd is.

Dit is bijna 25 jaar geleden gebeurd, en nog steeds praten de Engelsen hier graag over. Gullit heeft echt een enorm modder figuur geslagen met deze blunder. Bij Chelsea wordt hij gezien als 1 van de startschoten van het moderne Chelsea, hij was in het Engelse voetbal de eerste buitenlander en de eerste donkere trainer die een prijs won, maar in Newcastle denken ze met schaterlachen terug aan Gullit’s periode als manager.

12 januari 2022 om 10:25

Ach ja, eerlijk? Ik weet nog altijd wat Gullit gepresteerd heeft bij Chelsea en was eerlijk gezegd zelfs al vergeten dat hij trainer geweest was van Newcastle. Ik denk dat ze in en rond Newcastle misschien zo denken (zoals je aangeeft) maar voorts staat Gullit er gewoon goed op hoor.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren