Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Guardiola prijst landgenoot: ‘Hij is een mix van Xavi en Iniesta’

Laatste update:

Kevin De Bruyne wordt veelal genoemd als de grote uitblinker in het kampioensjaar van Manchester City, maar de rol van David Silva mag volgens Josep Guardiola niet onderschat wordt. De oefenmeester spreekt donderdag bij ESPN lovend over zijn landgenoot, die het afgelopen seizoen goed was voor 9 doelpunten en 11 assists in 29 competitiewedstrijden.

Guardiola is lyrisch over zijn hele middenveld en trekt de vergelijking met spelers die hij als trainer van Barcelona tot zijn beschikking had. "Het succes in Manchester en in Barcelona is allebei te danken aan de centrale middenvelders. Xavi was een dynamische speler met buitengewone controle over de bal. Die kón hij gewoon niet kwijtraken. Hij kon het ritme van de wedstrijd bepalen en wist precies wanneer hij moest versnellen. Andrés Iniesta is vergelijkbaar, maar die veranderde constant het tempo."

Silva is een mix van Xavi en Iniesta, zegt Guardiola. "Hij weet wanneer hij het tempo moet controleren en wanneer hij een tandje moet bijzetten." De oefenmeester ziet De Bruyne als een ander type dan de Spanjaarden. "Kevin is een zeer beweeglijke speler. Hij is niet iemand die het spel controleert; hij is dynamisch, komt van achteren, kan kansen afmaken, voorzetten geven, verschijnt overal op het veld, verdedigt en valt aan. Hij is een complete speler. Maar als hij niet beweegt, is hij niet zo effectief als Xavi, David en Andrés."

Afgelopen seizoen verzamelde Manchester City een recordaantal van honderd punten. Guardiola gelooft desondanks niet dat the Citizens hun top al hebben bereikt. Er is altijd meer mogelijk, stelt hij. "Soms denk je van niet, maar de spelers kunnen nieuwe inzichten bieden. Soms kom je er bijvoorbeeld achter dat je hele middenveld erop vooruitgaat als je twee spelers naast elkaar opstelt. Toen ik vertrok bij Barcelona, dacht ik dat ik geen nieuwe dingen meer kon ontdekken. Maar dat is niet waar. Omdat je nieuwe spelers hebt, zijn er altijd nieuwe manieren om iets aan te pakken."

Zie je Manchester City volgend seizoen weer kampioen worden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

"maar als hij niet beweegt is hij niet zo effectief als Xavi en Iniesta" Dit lijkt mij nogal logisch toch? Het zou wat zijn als hij net zoveel presteerde als deze 2 grootheden zonder te bewegen..

17 mei 2018 om 13:20

Silva wordt zeker onderschat is gewoon een buitengewone voetballer, een tovenaar veel beter dan de bruyne die helemaal wordt gehyped

17 mei 2018 om 15:52

De Bruyne gehyped? Kijk jij voetbal?

17 mei 2018 om 17:44

Pep noemt hem verdorie zelf zijn beste speler.

Ik heb de release noted gekeken van het onderzoek, en volgens Cies is David Silva, na Messi, de best presterende speler van het seizoen! Men kijkt per positie naar bepaalde kwaliteiten uitgedrukt in statistieken. En op basis daarvan krijg je een score. Er wordt ook rekening gehouden met spelers die op meerdere disciplines exceleren

Als we het hebben over balcirculatie, temporiseren, bal in de ploeg houden, en final passes. Dan is er maar 1 nummer 1 ter wereld: David Silva.

Heel vaak kijkt een onderzoek alleen naar doelpunten en assists. Maar het onderzoek van Cies gaat veel verder. De Bruyne had dit seizoen vaak op momenten een groter stempel op het spel vanwege assists en goals. Maar per minuut was Silva super belangrijk voor het spelletje van Pep Guardiola

17 mei 2018 om 13:09

David Silva heb ik altijd bij die namen geschaard. Ik weet niet of dat werkelijk zo is, maar ik heb het gevoel dat David Silva de afgelopen jaren een beetje onderschat is. Het is dat hij niet voor een team als Barcelona of Real Madrid heeft gespeeld waarbij hij vaker de CL heeft gewonnen. Ik zeg niet dat hij beter is, maar ik zet hem wel in de rijtje tussen Xavi en Iniesta.

Even terug komen op het spelletje van Guardiola wil ik erbij noemen dat voor mijn gevoel Pedro ook onderschat wordt. Hij heeft geen naam als een Thierry Henry, Ibrahimovic of Suarez, maar oh wat was die man toch cruciaal in het succes van zowel Barcelona en hun tikki takka voetbal als Spanje.

17 mei 2018 om 14:40

@dutch_cfc

Pedro en David Villa hadden de diepgang die de rest niet had bij Barcelona, waardoor Messi, Xavi en Iniesta met assists konden strooien door hun loopacties.

Inderdaad, Pedro en Dani Alves zeker waren ook uiterst belangrijk in dat spelletje van Pep.

17 mei 2018 om 13:12

En toch altijd weer die dekselse Messi die het beter doet? Ook dit jaar weer meest bepalende speler ter wereld?

18 mei 2018 om 05:11

Sorry hoor maar ookal gaat hij een seizoen op honkbal heb je toch geen instituut nodig om te weten wie de standaard legt?

17 mei 2018 om 16:19

@zermatt
Ik ben het helemaal eens met je reactie Silva is de definitie van de term spelmaker.

De meeste kenners weten Silva zeer zeker te waarderen en in te schalen als elitevoetballer. Wat had ik deze man jaren geleden graag bij Real gezien.

Een beetje als Iniesta een stille kracht, maar o zo belangrijk bij zowel City als het Nationale team.

17 mei 2018 om 16:20

Precies wat je zegt. Silva is een pundit's favourite. Echt een speler voor de kenner van het spel. En waarschijnlijk de beste speler ooit van Man City.

Gewoon een van de beste middenvelders ooit. Man wat is deze man goed. Over het algemeen toch wat onderschat, maar Zermatt en Guardiola omschrijven het prefect.

17 mei 2018 om 14:34

Eigenlijk een statistisch betere versie van Iniesta. Daar waar Iniesta bijna volledig op de "achtergrond" opereert, daar komt David Silva nog wel geregeld op de voorgrond met assists en goals. Ik denk ook dat als Iniesta niet ongeveer dezelfde leeftijd had als David Silva (34 tegenover 32), dat David Silva dan voor Barcelona had gespeeld.

17 mei 2018 om 14:44

@jackieboy10

Statistisch inderdad de betere van Iniesta, maar qua onvoorspelbaarheid en beslissend zijn in de grote wedstrijden legt Silva het af. Motm in een CL-finale, EK en WK finale..

Iniesta danste gewoon op het middenveld, Silva doet dat in iets mindere mate maar is veel gevaarlijker rond de 16-meter.

17 mei 2018 om 15:01

@Freeza. Ja precies, ik bedoelde ook niet dat ik David Silva beter vind. Iniesta scoort inderdaad wel vaak in de grote wedstrijden.

17 mei 2018 om 15:50

Ja grote kans. Silva was dan de perfecte opvolger geweest. Toch zonde dat we niet zo vaak een middenveld met Xavi, Iniesta en Silva hebben gezien bij Spanje. Natuurlijk een aantal keer, maar deze 3 zouden echt alles en iedereen helemaal weg spelen.

17 mei 2018 om 16:23

Maar Silva is een typishe pundit's favourite. Je ziet zijn kracht van echt als je als fijnproever wedstrijden analyseert. Echt een geweldenaar!

17 mei 2018 om 17:09

Silva is genieten en nog meer als je wedstrijden gaat analyseren inderdaad. Ook bij Xavi en Busquets vond ik dat altijd prachtig.

17 mei 2018 om 22:25

@gooner4
Ik ben ook wel benieuwd hoe Spanje zal gaan spelen op het WK. Busquests en Xavi zijn natuurlijk ook geweldenaren. Al heeft de mediahype er pas echt voor gezorgd dat mensen meer op deze spelers zijn gaan letten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren