Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

David Silva besluit na zware blessure per direct punt achter carrière te zetten

Laatste update:

David Silva heeft besloten per direct een punt achter zijn carrière te zetten. De Spaanse middenvelder zou eigenlijk zijn laatste seizoen ingaan, maar liep vorige week een gescheurde kruisband op in de voorbereiding met Real Sociedad. Na zijn blessure werd er al gevreesd voor het einde van zijn carrière en dat blijkt nu ook het geval te zijn.

De 37-jarige Silva laat het nieuws weten middels een video op Instagram. "Vandaag is een trieste dag voor mij", vertelt el Mago. "Vandaag is de tijd gekomen om gedag te zeggen tegen datgene waar ik mijn leven aan heb gewijd." Silva, een jeugdproduct van Valencia, werd in de eerste jaren van zijn carrière gestald bij SD Eibar en Celta de Vigo. Vervolgens brak hij definitief door in de sinaasappelstad, waarna hij voor 28 miljoen euro werd opgepikt door Manchester City. Bij the Citizens groeide Silva uit tot een van de eerste clubiconen in het huidige dominante tijdperk van de club.

"Vandaag is de dag om gedag te zeggen tegen mijn collega's, die als familie voor me zijn. Ik zal jullie heel erg missen. Chés, Armeros, Celtiñas, Citizens en Txuri Urdines", doelt hij op de bijnamen van Valencia, Eibar, Celta de Vigo, Manchester City en Real Sociedad. Bij die laatste club zou hij zijn laatste seizoen ingaan, maar zijn blessure heeft roet in het eten gegooid.

Met name bij Valencia en Manchester City groeide Silva uit tot middenvelder van wereldklasse. In 436 wedstrijden voor City kwam de Spanjaard tot 77 doelpunten en 140 assists. Met City won Silva de Premier League (4x), de FA Cup (2x), de League Cup (5x) en de Engelse Supercup (3x). Ook vanwege zijn prestaties met la Roja is Silva een icoon te noemen. Silva werd eenmaal wereldkampioen en tweemaal Europees kampioen. In totaal kwam hij liefst 125 keer uit voor de nationale ploeg.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Geweldige voetballer. Zonde dat het zo moest aflopen.

Jammer dat zo'n mooie carrière zo moet eindigen. Wat een fantastische voetballer was dit toch, zelfs nog in zijn nadagen bij Sociedad. Heb in ieder geval van hem genoten!

Spanish Dave! Voor mij persoonlijk de beste en meest technische speler die het licht blauwe shirt heeft mogen dragen. Jammer dat zijn carrière op zo'n manier moet eindigen. Legend!

Deze man was me toch een tijdje goed hè. Hoorde in z’n prime makkelijk bij de top 5 middenvelders

27 juli 2023 om 15:45

Werd jarenlang gezien als de beste 10 met Ozil in zijn piekjaren

27 juli 2023 om 16:07

Denk dat dat wel terecht is. Jammer dat er al een tijdje niet meer met een echte 10 wordt gespeeld.
Zo stond ie bij City ook vaak als 8 geposteerd, maar ook van die positie kon die steekpasses en dribbels uitvoeren alsof hij alleen op het veld was.

27 juli 2023 om 17:50

Speelde bij Sociedad gwn op tien.

Erg jammer dat hij z'n carrière op deze manier moet beëindigen. Bedankt voor de geweldige tijd die je bij Valencia hebt gehad, het was een genot om je samen te zien spelen met Villa, Mata, Jordi Alba etc.

Jammerlijk einde van een geweldige voetballer. Anderzijds is het mogelijk beter zo tussen het seizoen in, dan midden in het seizoen (zoals destijds bij Theo Janssen, natuurlijk een ander kaliber maar ook echt een publiekslieveling). Nu heb je simpelweg een weloverwogen besluit na een prachtige carrière op 37 jarige leeftijd. Het blijft toch altijd een schoolvoorbeeld voor de jonkies die verteld wordt dat ze te klein zijn om te spelen, als je maar goed genoeg bent dan kom je er wel.

Een hele mooie carrière gehad en is bij zowel Valencia als City een clubheld geworden. Toch wel een prachtige voetballer en dus ook jammer dat hij er niet zelf voor kiest maar toch wordt gedwongen om te stoppen.

Kan nog herinneren dat die er doodleuk tussen stond in de basis van het geweldige Spanje van 2008-2012. Real en vooral Barca waren zo dominant in dat team maar Silva verloor nooit zijn plek.

Jammer dat het zo abrupt tot een einde is gekomen, maar wat heb ik genoten van deze voetballer. Echt een fluwele techniek en een geweldige voetbalintelligentie. David Silva is toch wel een ondergewaarde voetballer ondanks dat hij wordt genoemd als een van de beste PL middenvelders ooit. De Bruyne refereerde niet voor niks naar Silva als er tegen hem werd gezegd dat hij de grote man van City zou zijn. Frank Lampard was enorm onder de indruk van Silva in het jaartje dat hij bij City speelde en noemde hem een van de beste spelers waar hij ooit mee had gespeeld.Het is geen speler die het is zijn eentje beslist, maar wel een speler die het hele niveau naar een hoger niveau tilt

27 juli 2023 om 17:27

Ik vind ook

27 juli 2023 om 21:39

Sterker nog. Silva is de meest technische voetballer die City heeft gehad. Ik had hem zo graag bij Liverpool zien voetballen.

Zeer tragisch nieuws dit.

Volgende legende die ermee stopt. Fenomenale voetballer geweest in zijn prime en zelfs tot ver na zijn prime. Het absolute voorbeeld dat je in de Premier League geen kast hoeft te zijn om er te aarden. Techniek , visie en balbehandeling blijven leidende attributen in voetbal. Het atletisch/fysieke is er de laatste jaren bij gekomen.

Het Spanje met Silva op rechts, Xavi op 10 , Iniesta op links en de twee bazen Busquets en Alonso erachter is toch wel één van de meest kwalitatieve linies op interlandvoetbal ooit.

27 juli 2023 om 15:51

En dan zaten Fabregas, Isco, Koke, Navas en Pedro nog op de bank

27 juli 2023 om 16:00

In 2012 speelde Fabregas als valse 9 en deed die dat wel super goed. Maar inderdaad, ze zaten allemaal op de bank. Dan vergeten we nog voetballers als Santi Cazorla, Juan Mata, Joaquin, Javi Martinez, Marcos Senna, Cani......

27 juli 2023 om 17:19

Fabregas speelde in de spits. Wie wel op de bank zaten waren onder andere Mata, Cazorla en Navas. Dat Spanje was niet normaal goed vanwege de vele topmiddenvelders.

27 juli 2023 om 16:02

Op het EK van 2008 was David Silva zelfs de allerbeste speler van Spanje qua spel. Geen grip op te krijgen en draaide iedereen dol. Toen was het gewoon Xavi en Marcos Senna centraal en Iniesta en Silva in een vrije rol vanaf de vleugels. Silva was qua techniek, dribbels en inzicht van hetzelfde kaliber als Xavi en Iniesta imo. Beetje ondergewaardeerd.

27 juli 2023 om 16:07

@joga_bonito10

Klopt zeker en vast, we hebben het vaak over Xavi en Iniesta (dat komt vooral door het succes en hun prijzenkast enerzijds en het tiki-taka voetbal onder Guardiola anderzijds), maar Silva mocht zeker in één adem genoemd worden met deze heren. Het is dat hij internationaal (op clubniveau) niet zoveel succes heeft gehad waardoor hij op mondiaal vlak nooit de erkenning zal krijgen die hij verdient.

De echte kenners/liefhebbers, die zullen over 20 jaar de naam David Silva niet vergeten.

27 juli 2023 om 16:04

Beter middenveld is er nooit geweest denk ik. En er hebben een paar hele geweldige middenlinies het voetbal gedomineerd, dus dat zegt wel wat.

Fantastische speler en volgens mij ook een mooi mens. Ontzettend jammer dat hij gedwongen moet stoppen.

27 juli 2023 om 16:10

@aardbei

Puur op naam mag deze er anders ook wel bij :

Makelele - Viera met Zidane en Pires ervoor.

Dan heb je nog Brazilië in 2006 met Gilberto Silva - Zé Roberto/emerson en Ronaldinho en Kakà.

Weergaloos.

27 juli 2023 om 16:21

@fcbinsider

Er zijn heel veel geweldige middenlinies te noemen, maar die van Spanje was imo echt de allerbeste. Die konden je echt helemaal tureluurs tikken, daar stond je bij en keek je naar.

27 juli 2023 om 16:26

Als ik mag bemoeien:

Brazilie 1982!

Zico, Socrates, Falcao en Cerezo.

27 juli 2023 om 16:34

haha, dat mag uiteraard. En inderdaad, ook een fantastisch middenveld. Maar nog steeds, Xavi samen met Iniesta, Busquets, Alonso en Silva was gewoon crimineel imo.

27 juli 2023 om 16:38

Met je eens hoor. Dat van Spanje kun je achteraf gewoon zien als fraude. Maar goed niet voor niets dat ze in 2010 wereldkampioen werden en in 2012 weer het EK wonnen. En in 2008 hadden ze iets wat ze in 2010 en 2012 minder hadden: een Fernando Torres in topvorm i.c.m. David Villa.

28 juli 2023 om 09:09

ik ga ff de ouwe lul spelen:

giresse - platini - tigana (-fernandez)

ook niet misselijk

27 juli 2023 om 21:43

Te bizar voor woorden dat elftal. Echt totaal oneerlijk tov van de rest van de elftallen.
Bijna iedereen van Spanje kwam van een andere planeet. En de bank was ook niet normaal goed.
spelers die bij andere lande in de basis zouden staan haha.

Ontzettend zonde dat hij door die zware blessure zijn carrière zo moet beëindigen. Echt een fantastische middenvelder was dit geweest voor de laatste 10-15 jaar. Was in zijn prime echt fenomenaal bij Manchester City. Geweldige techniek, ongelofelijke dribbel en ook zijn visie voor het spelletje was indrukwekkend. Dit had zijn laatste seizoen moeten zijn maar helaas mocht niet zo zijn.

27 juli 2023 om 15:53

Zou een prachtig laatste seizoen geweest zijn, met Sociedad in de CL

Pff wat een speler. Jammer dat het zo moet aflopen. Toch ook wel vrij underrated als je het mij vraagt. Was mooi geweest om hem nog een keer in de CL te zien met Sociedad..

Toch een triest einde voor zo'n geweldenaar. Wat een fantastische voetballer en op en top professional. Echt een voetballer die je alles gunt, ongeacht waar hij nou speelt. Wellicht niet zó succesvol als sommige andere namen, maar toch echt een icoon van zijn generatie. Een voorbeeld voor elke profvoetballer!
Benieuwd of we deze man nog eens terug zullen zien in de voetbalwereld.

Zo ziek dat deze baas bij Spanje op de bank zat. Wat een bizar middenveld hadden die joh.

27 juli 2023 om 17:24

Wanneer zat hij bank?

27 juli 2023 om 18:11

In de gloriejaren 2008-2012 moest hij gewoon banken, toch?

28 juli 2023 om 08:20

Zeker niet! Silva stond gewoon in de basis

28 juli 2023 om 08:59

Silvacity

WK 2010 speelde hij geen basis. Maar 2008 en 2012 wel.

27 juli 2023 om 17:28

Hij zat zeer zelden op de bank juist. Silva was een van de hoofdsterren

Jammer, maar te begrijpen op zijn leeftijd. Zeer mooie en verfijnde speler waarvan ik zeer genoten heb in zijn City periode!!

We hebben vanuit Spanje toch voetbal gezien dat ik nu niet zo snel meer terugzie. Nadat het voetbal fysiek en atletisch zo vooruit is gegaan vanaf de vorige eeuw kregen Barcelona en Spanje het voor elkaar met gemiddeld weinig fysieke spelers de tegenstander helemaal zoek te voetballen puur op basis van techniek en passing. Spelers als Xavi, Iniesta en Silva en in mindere mate Fabregas. Einde van een magische spaanse generatie. Zoals gezegd doodzonde dat dat nu zo eindigt.

Echt spijtig na een redelijk seizoen, maar wel het beste om te doen. Wat was deze man vaak weergaloos, met of zonder de bal. Silva is een intelligente man dus een weloverwogen besluit van hem.

Zonde dit zeg.. dit is zo'n zeldzame voetballer waar iedereen een zwak voor heeft. Weinig allures of arrogantie, het veinzen en rollen en bespelen van scheidsrechters bleven hem bespaard.

Hopelijk zien we hem in een andere functie nog eens terug.

Erg jammer dat die niet een kers op zijn carriere nog kan zetten met Sociedad in de CL. Een van de beste middenvelders uit de Premier League geschiedenis, en wellicht zelfs Manchester City's beste speler ooit.

Tot mijn verrassing zie ik dat hij nooit bij de beste 30 zat van de Ballon d'or. Overschat ik hem hier nou zo, of is hij tijdens zijn beste jaren nooit goed gewaardeerd?

28 juli 2023 om 08:23

Hij is nooit goed gewaardeerd omdat hij speelt in dienst van het team. City kwam ook lang niet ver in de CL. Dat speelt ook een grote rol. Maar puur op basis van kwaliteit zou hij makkelijk de top 30 halen en in sommige seizoenen de top 10.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren