Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Guardiola krabbelt terug na sneer Klopp: ‘Als hij dat zegt, dan is het ook zo’

Laatste update:

Josep Guardiola verklaarde afgelopen weekeinde dat Liverpool-aanvaller Sadio Mané regelmatig schwalbes zou maken, wat manager Jürgen Klopp in het verkeerde keelgat schoot. Volgens de Duitser is Guardiola geobsedeerd door Liverpool. De manager van Manchester City komt enkele dagen later terug op zijn veelbesproken uitspraak over Mané.

"Het was helemaal niet mijn intentie om Mané als een dergelijke speler neer te zetten, want ik bewonder hem juist heel erg", benadrukt Guardiola op het persmoment voorafgaand aan de Champions League-wedstrijd van zijn ploeg tegen Atalanta van woensdagavond. "Jürgen kent Sadio veel beter dan ik en daar heb ik dan ook ongelooflijk veel respect voor. Als Jürgen zegt dat Mané niet zo'n speler is, dan is het ook zo."

Klopp reageerde al snel op de sneer van Guardiola. "Ik weet niet of Pep het over het elftal had of alleen over Mané. In beide gevallen is het in ieder geval niet erg fraai. Ik wil verder geen olie op het vuur gooien, zulke dingen hebben simpelweg mijn interesse niet." Klopp sloot desondanks wel af met een vileine hint naar de in zijn ogen soms sluwe speelwijze van Manchester City. "Ik ga het hier niet over tactische overtredingen hebben. Daar geef ik misschien al teveel mee weg, maar het is wel het enige dat ik erover kwijt wil."

Guardiola ziet Liverpool weer laat winnen: 'Dat is ook een talent'

Guardiola wilde naar eigen zeggen alleen maar complimenten uitdelen aan Liverpool, dat vaak in de slotfase van wedstrijden nog weet te scoren. Dat gebeurde zaterdag nog tegen Aston Villa, toen Mané ver in blessuretijd de 1-2 aantekende. Ook tegen Leicester City (2-1) werd kort voor tijd nog gescoord, toen Mané in het strafschopgebied werd onderuitgehaald en Liverpool een strafschop kreeg. "Dat is al heel erg vaak gebeurd, op eigen veld en in uitwedstrijden, omdat ze maar blijven gaan. Daarom is het ook mooi om het tegen hen op te nemen en de strijd met ze aan te gaan." Koploper Liverpool, met zes punten voorsprong op Manchester City, staat zondag tegenover de formatie van Guardiola.

De keuzeheer van the Citizens hoort vaak van zijn zoon en dochter dat Liverpool over geluk niet mag klagen. Guardiola komt dan altijd al snel met een weerwoord. "Ik vertel ze dan dat het geen kwestie van geluk is. Wat Liverpool dit seizoen presteert en vorig seizoen ook al zo vaak heeft gedaan, is omdat ze ongelooflijk veel talent hebben en altijd tot het einde blijven vechten. Als het één of twee keer gebeurt is het geluk, maar niet als het misschien wel tien of dertien keer voorkomt."

Wie schat jij als manager hoger in?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Leuke poll;
Wat Klopp bereikt heeft met Liverpool is 10x knapper dan Guardiola met City of Barcelona.

Alleen maar voor verreweg de rijkste en beste teams kiezen in drie grote landen.
Kampioen worden in Duitsland en Engeland.
Maar daar geen Champions league mee winnen.

Klopp won ook al met underdog Dortmund de titel ten koste van de rijke suikeroom uit München.

6 november 2019 om 15:04

Waarom is wat Klopp met Liverpool doet knapper? Allison (63m), Fabinho (45m), Keita (60m), Van Dijk (85m), Salah (45m) en Mané (40m) waren ook niet bepaald gratis.

6 november 2019 om 15:16

Zijn toch echt twee niet te vergelijken situaties. Klopp kwam bij een dramatisch liverpool binnen en heeft ook heel veel verkocht om deze spelers binnen te halen. Niet dat guardiola geen goede prestaties levert maar hij kan elke zomer mjnimaal 100 miljoen aan spelers kopen zonder dat er echt wat verkocht moet worden. Daarbij was zijn team al sterk toen hij aankwam

6 november 2019 om 15:38

City heeft netto meer dan een miljard geinvesteerd in 10 jaar. Komt Liverpool niet bij in de buurt.
Haal je Coutinho (150 mln), Sterling (65mln) en Suarez (70) van je lijstje af?

6 november 2019 om 15:43

Nee, want ik kijk alleen naar de periode Klopp. Daar maken Suarez en Sterling geen onderdeel van uit.

6 november 2019 om 15:43

Bovendien is Liverpool een mooie traditionele club; City heeft vooral plastic successupporters.

6 november 2019 om 16:14

Alleen Coutinho er afhalen is voldoende hoor.
Ook zeker niet relevant dat Guardiola overduidelijk een betere selectie had bij aantreden tov Klopp?

6 november 2019 om 16:50

A. Guardiola kwam binnen bij een zwaar en zwaar vergrijsd Manchester City, dat was gewoon een matig team zonder perspectief. B. Het heeft geen zin om de cijfers van de afgelopen 10 jaar te pakken bij een vergelijking tussen Klopp en Guardiola en C. Pak voor de lol eens de cijfers van de laatste 5 jaar? Elk Europees team loopt in op Manchester City qua uitgaven. Barcelona, PSG, Real Madrid, Juventus, Liverpool en noem het maar op.

6 november 2019 om 17:09

Ken je feiten;
https://www.transfermarkt.com/premier-league/fuenfjahresvergleich/wettbewerb/GB1


Afgelopen vijf jaar netto;
City 668 miljoen, Liverpool 111 miljoen.

Daar kijk je van op hè?

6 november 2019 om 17:46

Matig team? Een matig team dat op zichzelf al honderden miljoenen kostte en dat een seizoen voor de komst van Guardiola nog de halve finale van de Champions League haalde, een prestatie die Guardiola nooit heeft kunnen evenaren of verbeteren? Een matig team die al met absolute wereldspelers als Aguero, David Silva, De Bruyne en Fernandinho speelde? Hahah, matig team zegt 'ie dan, geloof je het zelf Jullie Man City 'fans' ook, hilarisch. Guardiola die inderdaad zwaar geobsedeerd is van Liverpool is nog lachwekkender.

6 november 2019 om 15:04

Toch kijk ik als neutrale toeschouwer liever naar het voetbal van Guardiola dan naar die renpaarden van Klopp. Ziet er veel verzorgder en aantrekkelijker uit. En je kan niet zeggen dat het met geld of kwaliteit van de spelers te maken heeft. Kijk bijvoorbeeld naar Barca dat moeilijk draait onder Valverde. Het is geen toeval meer dat de teams die Guardiola onder zijn hoede had/heeft echte voetbalmachines waren/zijn

6 november 2019 om 15:20

Ben ik niet met je eens, ik zie beide teams graag. Maar de omschakeling van Liverpool vind ik echt een genot om naar te kijken, hoe ze allemaal naar voren sprinten, alsof er vuurpijlen afgeschoten worden. Echt prachtige patronen die de spelers dan laten zien.

6 november 2019 om 15:25

Met 'renpaarden' doe je het spel van Liverpool wat mij betreft echt tekort. Spelers als Mané, Firmino en Salah zijn snel, maar beschikken ook allen over een hele goede techniek en kunnen ook in de kleine ruimtes uitstekend combineren.

6 november 2019 om 15:35

Kwestie van smaak vind ik. Ik zie de sneller balcirculatie in plaats van de spelers die als vuurpijlen naar sprinten. Liverpool heeft inderdaad veel lopende spelers en dat bedoel ik met renpaarden. Als je niet in een exceptioneel goede conditie verkeert als voetballer, pas je gelijk al niet in een team van Klopp.

6 november 2019 om 15:40

Lopende spelers renpaarden noemen. Gelukkig hebben in het positiespel van Pep loopacties geen enkele meerwaarde. Je overdrijft en vereenvoudigt wel heel erg het spel en de spelers van Klopp. Liverpool laat genoeg fraai aanvalsspel zien. Kijk alleen al naar het samenspel tussen de backs en de voorste drie. Weergaloos.

Beide heren doen het fantastisch. Klopp heeft van een op dat moment subtopper weer een absolute topploeg gemaakt en van spelers als Robertson, Mane en Salah wereldsterren gemaakt. Gerichte aankopen Alisson en VVD hebben vervolgens een meer dan prima basis gelegd voor dit succes. Pep aan de andere kant heeft de BPL een beetje op z'n kop gegooid met zijn spelstijl en opvatting. Iets waar de clubs vooral in het eerste dominante seizoen geen antwoord op hadden. Ook hij heeft spelers beter gemaakt, als je kijkt naar een Sterling. Kritiek is vaak wel de vele euro's die ze hebben gespendeerd en ze nog geen CL hebben gewonnen. Die kritiek begrijp ik wel, maar wat City laatste jaren presteert hebben ze nog nooit gedaan en dat is ook een absolute vooruitgang en positieve ontwikkeling.hoe dan ook, zijn het beide toppers. Waar ik liever het spel van Pep zie, kan ik ook wel genieten van de intensiteit van Klopp zijn ploeg. Het zal zondag dan ook een mooie wedstrijd worden, waar ik wel een goal of 3 a 4 verwacht.

6 november 2019 om 15:09

Ja het zou wat zijn als je met de miljoenen injectie geen vooruitgang boekt.. Wereldse prestatie.. Maarja daarentegen zie je het averechts werken bij Manu

6 november 2019 om 15:17

Zoals bij Chelsea al vele jaren? Of Arsenal? Of Manchester United dat topcoaches in dienst had als een Louis van Gaal of een Mourinho? Of Inter dat nu voor het eerst sinds jaren weer een beetje meedoet? Barã§a dat ondanks alle uitgaven nog steeds teert op Messi? Het lijstje kan nog wel even doorgaan, vriendelijke vriend. We kunnen alle landen zo af gaan en we zien dat praktisch alle topclubs het moeilijk kunnen hebben en zelfs topmanagers moeite hebben. Dat is iets van alle jaren.

6 november 2019 om 15:21

Het knappe is dat ze bij Liverpool precies door hebben waar ze door moeten selecteren. hun aankopen renderen meteen, maken het elftal meteen stukken sterker. Dat zie je bij andere clubs stukken minder.

6 november 2019 om 15:45

Dat is niet waar, ze worden door Klopp op een normale manier gebracht en in bescherming genomen of afgeremd waar nodig. Keita en Fabinho zitten vaak genoeg op de bank, helemaal toen ze net kwamen. Andere trainers gooien iemand 3 maanden voor de leeuwen en schrijven hem dan af, Klopp snapt veel beter dat spelers mensen zijn

6 november 2019 om 15:47

Je kent duidelijk de feiten niet.
Coutinho is verkocht hè? Daar zijn van Dijk en de keeper van gehaald. Coutinho was maar voor 8 mln gekocht. Zoek even op op internet hoeveel de Engelse clubs netto geïnvesteerd hebben de afgelopen jaren.

6 november 2019 om 16:02

@Marcelinho: Guardiola heeft als manager van City 535 miljoen gespendeerd en Klopp 443 miljoen. Dat Liverpool meer verkocht heeft, is te verklaren door het feit dat ze hun absolute topspelers tot 2 seizoenen geleden niet konden houden, vandaag kunnen ze dat beter. Klopp heeft 1 transferperiode meer gehad dan Guardiola. Dus het verschil in spendings is lang niet zo groot als jij wil doen uitschijnen. Als City morgen De Bruyne verkoopt, kunnen ze 150 - 200 miljoen bijschrijven en is de balans van Guardiola helemaal anders dan nu... zo relatief is het allemaal.

6 november 2019 om 16:07

Haal de verkopen inderdaad eens af van je berekening?Coutinho, Sterling, Suarez; zit je al bijna op 300 miljoen verkopen ;-)Ik heb het voor je opgezocht;Afgelopen 5 jaar City netto; 668 miljoen.Liverpool netto, dus min verkopen, 111 miljoen. Noem je een verschil van 550 miljoen niks?Bron;https://www.transfermarkt.com/premier-league/fuenfjahresvergleich/wettbewerb/GB1

6 november 2019 om 16:43

Het gaat over Guardiola en Klopp. Waarom je dan de transfers van de laatste 5 jaar telt is me een raadsel aangezien Guardiola pas in 2016, dus 3 jaar geleden, werd aangesteld. Of was hij terwijl hij manager was van Bayern ook al verantwoordelijk voor het transferbeleid van City? Daarnaast stel ik duidelijk dat Liverpool in het eerste deel van de periode Klopp zijn absolute topspelers niet KONhouden en dus wel MOEST verkopen. Man City heeft geen topspelers verkocht omdat die simpelweg niet weg willen bij City ( Aguero, Silva, De Bruyne,...) Basis van de discussie was trouwens jouw opmerking dat Guardiola alleen voor de rijkste clubs werkt en massaal veel meer dan Klopp heeft gespendeerd. Ten eerste: dat Guardiola alleen voor topclubs werkt is toch wel zijn eigen verdienste, nee? Ten tweede: wat betreft aankopen van spelers zitten Klopp en Guardiola niet zover uit elkaar. Mooi dat Klopp meer verkocht heeft en dus een beter netto resultaat heeft dan Guardiola, al weet je net als mij dat dat het gevolg is van het feit dat Liverpool er destijds niet in slaagde zijn topspelers te behouden.

6 november 2019 om 16:46

@almo Ik benoem Manu puur omdat zij tot een van de rijkste clubs behoren in Europa. Kijk een club als Chelsea of Arsenal kan wel veel investeren en naar jouw inziens weinig progressie hebben geboekt. Een Man City en United doen daar in tegen wel 3x een schepje bovenop.nee de progressie is niet significant maar wat wil je met de concurrentie in financiã«n.

6 november 2019 om 16:26

Heel geweldig hoe Guardiola zijn ploegen laat spelen. Maar zonder de miljoenen van City was dat nooit gelukt natuurlijk. Als hij van Everton een absolute topploeg had gemaakt was het pas echt knap. City is in het heden gewoon hetzelfde als iedere andere topploeg. Geschiedenis doet er niet toe. Huidige financiën doen ertoe.

Hopen dat city wint ik gun het die ploeg zo
En zo jammer dat ze daar geen Nederlanders hebben
Zowel de ligt als De Jong hadden daar zeer goed gepast

Guardiola met topclubs als Barca, Bayern en City is gegarandeerd succes. Hij heeft het drie keer in 3 verschillende competities bewezen. Of hij de CL ook met City gaat winnen gaan we nog zien. Zolang hij aan het hoofd staat bij City heeft hij nog de kans. Klopp daarentegen maakte van een subtopper een grotere club. Dit heeft hij met Borussia Dortmund en Liverpool gedaan. En hij bereikte daarmee twee keer de CL finale, waarvan hij 1 keer won. Tja... Mijn voorkeur gaat echt uit voor Klopp. Zodra Guardiola dit met een mindere ploeg bereikt zal ik wellicht anders denken.

6 november 2019 om 15:36

Grotere club? Liverpool was al massive toen Klopp kwam. De CL hadden ze daarvoor ook al een aantal keer gewonnen, ik weet niet precies hoeveel 😝

6 november 2019 om 16:44

Liverpool is een grotere club dan City. Vergelijk voor de grap het palmares van beide clubs eens...

6 november 2019 om 17:25

Ik bedoel dat Klopp niet van Liverpool een grotere club gemaakt heeft zoals Esenbuka27 stelt, dat waren ze namelijk al voor zijn komst.

6 november 2019 om 17:56

Jullie weten dondersgoed wat hij bedoelt als hij het Liverpool van voor Klopp een subtopper noemde. Dan hebben we het over het Liverpool van 2010-2015. Ik zal het jullie nog gemakkelijker proberen uit te leggen; Klopp maakt van teams die lichtjaren verwijderd waren van de wereldtop, wereldteams. Hiervoor heeft hij een jarenplan klaar liggen die hij tot in de details uitvoert. Guardiola komt in gespreide bedjes liggen, ijzersterke elftallen, en gooit er nog een 'paar' miljoentjes tegenaan. Daarom is Klopp een betere manager dan Guardiola, hij laat het zien bij de underdogs. Zul je zien dat Juventus de volgende bestemming wordt van Guardiola. Een Jurgen Klopp zou instappen bij een AC Milan en die weer terug brengen naar de top van Italie en hoogstwaarschijnlijk de wereld. Nu snap je het

6 november 2019 om 18:45

En snap jij dat je niet zomaar in die, zoals jij het noemt, gespreide bedjes terecht komt? Dat die gespreide bedjes alleen voor de absolute topmanagers weggelegd zijn? Want als je dat je argument is, wat denk je dan van Ancelotti, Mourinho, Zidane,...? Allemaal managers die ik gespreide bedjes terecht kwamen. MAAR die er ook allemaal gepresteerd hebben! Let op, dit is geen pro Guardiola betoog want ik vind Klopp een fantastische manager maar het is onzin Guardiola af te rekenen op het feit dat hij enkel in de absolute top werkt. Hij start telkens met een verwachtingspatroon dat vele malen hoger ligt dan bij clubs als Dortmund of Liverpool ( op het moment dat Klopp er startte). Ik wil Klopp gerust eens zien werken bij een club waar je kampioen MOET worden en de CL MOET winnen.

6 november 2019 om 19:34

Je kan veel zeggen over Mourinho;
Maar met Porto en Inter de Champions League winnen waren zeker geen gespreide bedjes maar eerder Klopp-achtige prestaties.
Guardiola reageert zo fel omdat hij weet dat hij MOET winnen met alle oliemiljoenen. Hij is bang voor zondag; onderling tegen Klopp is niet in zijn voordeel en hij had altijd de grotere teams!

Zullen we gewoon aan pep vragen of ie geen bondscoach van NL wil worden? Materiaal is er!

6 november 2019 om 15:47

Waarom pep vragen als Klopp beter is?

6 november 2019 om 16:19

Omdat ik liever Klopp bij Liverpool zie schitteren

6 november 2019 om 17:14

Omdat Guardiola meer van de Hollandse school is. Guardiola's visie is niet voor niets de visie van Cruijff. Laat nou precies zijn dat er bijna overal in Nederland volgens het Cruijff principe wordt gevoetbalt. Verder slaat het nergens op om Klopp beter te noemen dan Guardiola. Klopp heeft gewoon een andere visie, maar dat maakt de een niet beter dan de ander. Maar ach, wat verwacht je anders van een subjectieve Liverpool "fan".

6 november 2019 om 17:58

Man City heeft al helemaal geen fans, en jij bent er zeker geen. Meneer ''ik was ooit voor Liverpool en Man City tegelijk, maar ik ben zo nep dat ik opeens voor Man City koos omdat ze kampioen werden''. Bwahahaha wat een joker die Zermatt, circusclowns zijn er niks bij.

6 november 2019 om 18:47

Helemaal mee eens.
Zermatt is het perfecte voorbeeld van de City successupporter.
Als de oliedollars verdwijnen en City in het rechterrijtje eindigt kiest ie zonder blikken of blozen weer een ander team; heel toevallig heeft die club net prijzen gewonnen en het hoogste transferbudget zodat hij nieuwe transfers kan voorspellen op deze site.

6 november 2019 om 18:47

Waarom heeft City geen fans?Ook voor de oliemiljoenen zaten er tienduizenden fans wekelijks op de tribune hoor. Daarnaast, denk je dat Liverpool sinds vorige seizoen niet meer fans heeft, puur op basis van hun succes? Succes trekt nu eenmaal nieuwe supporters aan. Wel mee akkoord dat je je ploeg moet blijven steunen, goed of slecht... als Arsenal fan sinds 20 jaar snap ik dat maar al te goed😀

6 november 2019 om 18:49

Champions league wedstrijden gaan niet altijd uitverkocht bij City, zelfs voor bodemprijzen.
Dat wist je?

7 november 2019 om 16:42

@thenrydie pik je er meestal zo uit, wanneer je begint over jeugdspelers, historie of andere weetjes. Ook zeggen die dingen zoals; "ik zou trent banken en die ene topback kopen", totaal onwetende dat het een local boy is en dat iedereen die koestert.

Nette reactie van Guardiola. Aan alles spat het ervan af dat beide heren totaal geen ruzie met elkaar willen maken, ze reageren ook super voorzichtig bij zulke vragen over de andere club. Toch weet de media het steeds weer te interpreteren als 'sneren', waardoor de hele mikmak weer wordt opgeblazen. Ik heb niet veel met de persoon Guardiola, maar deze reactie siert hem en het valt niet te ontkennen dat het een geweldige coach is bij een goed elftal. Ook Klopp is een minstens zo geweldige coach en het is jammer dat de media zo probeert te stoken tussen deze twee. Laat lekker gaan, en focus op het goede voetbal dat beide ploegen op de mat leggen. Zondag belooft een spannende pot te worden!

6 november 2019 om 16:45

Ach ja, Engelse pers smullen van vetes zoals Mourinho met Wenger of Ferguson met Wenger he? Proberen ze nu met Klopp en Guardiola ook.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren