Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Grimmige sfeer richting FC Twente - Hammarby: burgemeester wordt uitgescholden

Laatste update:

De harde kern van Hammarby is gearriveerd in Nederland en dat is te merken ook. Op Instagram wordt er een foto gedeeld van een muur in Haaksbergen, met daarop het woord ‘Bajen’. Dat is de bijnaam van de club. Ook staat er ‘Fuck Roelof Bleker’ op die muur. Dat is de burgemeester van Enschede. De fans van Hammarby zijn boos op Bleker, omdat hij volgens de fans degene was die ervoor zorgde dat er ‘slechts’ 1500 Hammarby-fans welkom zijn in de Grolsch Veste donderdagavond. Dan speelt de club tegen FC Twente, in de voorronde van de Conference League.

Volgens de harde kern van de Zweedse club hadden er minimaal 4500 kaarten aan hun kunnen worden verkocht, maar ze moesten het uiteindelijk doen met 1500 stuks. Reden genoeg om boos te worden op Bleker, vonden ze. Eerder werd er al een video gedeeld waarbij een fan een Bleker-masker opheeft en zijn excuses aanbiedt aan de supporters van Hammarby.

De sfeer in aanloop naar het duel is al langer grimmig. Zo zou er in de buurt van de Grolsch Veste al graffiti van Vak-P, de harde kern van Twente, doorgekrast zijn. Eerder deze week kondigde locoburgemeester Niels van den Berg aan dat fans van Hammarby en andere clubs dan Twente van woensdag 26 juli tot vrijdag 28 juli niet welkom zijn in het stadscentrum van Enschede. Volgens Van der Berg is dat ‘in het belang van ieders veiligheid’.

Sem Steijn
Eerder op woensdag maakte Twente-trainer Joseph Oosting al de eerste naam van zijn basisopstelling van donderdag bekend. “Sem Steijn gaat spelen”, aldus de trainer, die zijn debuut bij de Enschedese club gaat maken. "Hij heeft het goed gedaan in de voorbereiding, maar dat geldt voor het hele elftal. Ik ben erg tevreden over hoe we er de afgelopen weken voor staan. Afgelopen seizoen hebben ze natuurlijk een goed seizoen gedraaid onder de vorige trainer. Vanaf het moment dat ik hier aan de slag ben gegaan doe ik mijn best om die flow door te trekken."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou dat gaat wat worden.
Focus ligt nu meer op 'mogelijk' supporters geweld dan op de wedstrijd.

Het gedrag van de supporters billijkt de beslissing van de burgervader

Lekker dan. Eerste wedstrijd van het seizoen en het is alweer raak.

Dit gaat een mooi vechtpartijtje worden tussen hammarby en twente. Hopelijk doen ze het ergens zonder dat anderen erlast van hebben. Geen binnenstad dus

Tja, als het bij wat graffiti blijft. Ook niet gaan opzoeken als Twente supporters zijnde. Laat ze lekker geloven dat ze stoer zijn en dan kunnen ze morgenavond met een nederlaag terug naar Zweden

26 juli 2023 om 16:49

Het wordt ook enorm opgeblazen op de socials. Die muur waar die graffiti op staat in Haaksbergen, is daar jaren gelden speciaal neergezet voor..... Graffiti.

Eigenlijk knap, dat die Zweedse Graffiti-artiest een plek heeft opgezocht waar hij zijn spuitbussen legaal mag legen.

26 juli 2023 om 17:43

@therock11, zo denk ik er ook over. We hebben het sowieso over Zweden, een mega introvert en beschaafd volk. Hoe ik Zweden ken, zijn dit allemaal meer "piss-takes" dan daadwerkelijk voorbereidingen op geweld.

Enerzijds dus jammer dat het zo wordt opgeblazen, want ik denk dat in de praktijk het een gemoedelijke sfeer had kunnen worden met deze Zweden, maar anderzijds begrijp ik het besluit van de autoriteiten ook wel na de berichten die rondgingen.

26 juli 2023 om 19:01

Hopelijk met een pak slaag terug. Zomervakantie moet nog beginnen en nu al mogelijk ellende nav voetbal

Graffiti waarop staat “Fuck Roelof Bleker”, dat valt allemaal toch wel mee? Kijkend naar wat er wordt gezongen in een gemiddeld voetbalstadion, is dit kinderspel.

Overigens zal het de komende dagen zeer gezellig worden in Enschede en omstreken aangezien Hammarby meer bekend staat om de ultra’s/harde kern dan om het voetbal.

26 juli 2023 om 16:51

Trouwens hun kunstwerken zijn alweer overgeschilderd in fct teksten en kleuren

Heeft Hammarby een geduchte harde supporterskern? Ken de club alleen van naam, maar of fans van die club een bepaalde reputatie hebben, is mij niet bekend. Anders kan het nog broeierig worden in Enschede e.o.

26 juli 2023 om 16:35

Top 10 en wellicht zelfs top 5 van Scandinavië. Dit is andere koek dan bijvoorbeeld Fiorentina wat vorig jaar met een klein groepje naar Enschede kwam.

26 juli 2023 om 17:40

Je hebt in Scandinavië nog best wel wat stevige ultra groepen rondlopen volgens mij. Ben er niet zo heel erg in thuis maar las wel dat dit Hammarby een aardig opgefokt zooitje op de been kan brengen ja. Jij schrijft top-5 Scandinavië, hoe verhoudt zich dat t.o.v. de "Europese top" of Nederlandse clubs wat betreft harde kernen?

26 juli 2023 om 18:41

@Sanderr

De enige die momenteel mee kan met de Europese top is Feyenoord en zelfs die leggen het af tegen de Polen. Ajax heeft de laatste jaren een jasje uitgedaan en verder zijn de groepen in Nederland te klein en te onervaren om een rol van betekenis te spelen.

26 juli 2023 om 20:19

Jjr Feyenoord kan volgens jou mee met de 'top' vh uitschot vd maatschappij. En toevallig ben jij voor: Feyenoord. Gefeliciteerd

26 juli 2023 om 21:12

@Twenteov

Als je geen idee hebt waar het over gaat dan kun je er ook voor kiezen om niet te reageren.

Gewoon een tip.

26 juli 2023 om 18:17

Vooral actief in de bossen van wat ik weet.

Grimmige sfeer.. een beetje graffiti, waren praten we over? En fuck Roelof Bleker, poeh wat erg.

26 juli 2023 om 16:53

VZ mag het graag sterk aanzetten met deze kop
Hun graffiti is alweer in de twentekleuren

De media is hier gewoon aan het stoken en naar mijn mening mag ook VZ hierop aan worden gesproken. Ik denk persoonlijk dat het al twijfelachtig is om er uberhaupt aandacht aan te besteden (dit zet vaak enkel aan tot extra wrijving/haat tussen supporters). Daarnaast wordt er dan nog extra focus op de 'grimmige sfeer' gelegd vanwege twee Graffiti tags. Dit voedt naar mijn mening enkel de negativiteit, terwijl hier een paar individuen wat rottigheid uithalen. Lekker negeren en de focus op het positieve houden.

Ik probeer altijd iedereen als gelijkwaardig te zien maar het kost me echt moeite om volwassen mannen die ‘f*ck en dan de naam van de burgemeester’ op een muur schilderen niet als volkomen mislukte figuren te beschouwen. Je hebt één leven, doe je er dit mee, tja.

Ik ga met zoon en dochter. Boel maar goed in de gaten houden. Is toch belachelijk dat ik hier als vader over na moet gaan denken…

Lijkt me een prima beslissing van de burgermeester

Steijn debuut voor Twente? Europees debuut neem ik aan, maar dat zullen er wel meer worden.

Wat zeg je hier als VZ nou eigenlijk neer?
Er is graffiti gespoten…
Dat is nieuws zeg….

Gisteren bier gedronken met 6 Zweden op de oude markt, prima volk, we zien ze vanmiddag weer.

Post dat ook ff VZ

Ze hebben al ruim een maand geleden al aangekondigd het centrum van Enschede te verbouwen en af te fikken. Dan kijkt me zo'n preventieve maatregel zeer gewenst. Als de burgemeester het laat lopen en het gaat inderdaad mis dan laat hij zijn stad in de steek. Beter een paar boze Zweden dan 160.000 teleurgestelde burgers en ondernemers.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren