Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gravenberch genoot van Oranje-international: ‘Dat vind ik mooi om te zien’

Laatste update:

Ryan Gravenberch mocht zich afgelopen week voor het eerst bij Oranje melden, als vervanger van de met een positieve coronatest afgehaakte Tonny Vilhena. In een interview op de website van Ajax laat de achttienjarige middenvelder weten dat hij een ‘leuke week’ heeft gehad bij het Nederlands elftal. Gravenberch zegt vooral met speciale aandacht naar het spel van Frenkie de Jong te hebben gekeken, daar de middenvelder van Barcelona bepaalde elementen in zijn spel heeft die hij graag zou willen oppikken.

“Ik heb echt een hele leuke week gehad. Ik kwam terecht in een hele hechte groep. Je ziet dat iedereen goed met elkaar is en daarom kon ik er ook met iedereen wel een beetje optrekken. Bij het eten zijn geen vaste zitplekken, dus je zit ook steeds naast verschillende mensen”, zegt Gravenberch. De middenvelder geeft aan dat hij van spelers houdt die ‘risico in hun spel leggen’. “En dat doet Frenkie. Hij neemt initiatief, blijft rustig aan de bal en heeft veel zelfvertrouwen. Dat vind ik mooi om te zien.”

Ajax geeft voor het eerst in jaren prijs voor beste talent aan verdediger

“Ik durf dat soort risico’s ook al wel een beetje in mijn spel te leggen, maar het kan nog wel meer. Soms moet ik natuurlijk ook een beetje voorzichtiger zijn, maar waar ik kan passeren, moet ik ook passeren. Daar moet ik in variëren. Maar ik houd natuurlijk wel van die momenten, van acties en wegdraaien”, gaat de middenvelder van Ajax verder. Zijn ouders noemen hem nog geregeld een ‘slome gozer’. “Dat het even duurt voor ik opsta, maar dat het dan ook echt goed op gang komt. In het veld moet je altijd alert zijn. Heel soms heb ik nog wel eens een klein slaapkop-momentje, maar dat gaat steeds beter.”

“Soms denk je als jonge jongen op het middenveld misschien te aanvallend. Als je dan met te veel man naar voren gaat, kan dat wel eens mis gaan”, zo is Gravenberch kritisch op zijn eigen spel. De jongeling, die dit seizoen voorlopig negen wedstrijden speelde, erkent dat Ajax voor de interlandperiode in een goede flow zat. Komende zondag wacht de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. “We praten veel meer met elkaar. In het veld is de communicatie verbeterd, en daardoor gaan allerlei andere dingen ook beter. Bijvoorbeeld in het druk zetten.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Als deze man doorgroeit zoals bij Frenkie is gebeurd, heeft Oranje echt een heerlijk middenveld over een paar jaar – wellicht potentieel één van de beste in de wereld a la Xavi en Iniesta (dit een droom). En Ryan speelt steeds stabieler, en nog maar 18 jaar hé?!

20 november 2020 om 18:11

Dromen mag zeker. Gedurfde droom trouwens. Denk dat ze beiden wereldtop worden(Frenkie eigenlijk al natuurlijk), maar om met die twee vergeleken te worden is weer een stapje verder haha.

20 november 2020 om 20:56

Basisspeler bij barca, 2019 beste middenvelder van de uefa. Momenteel niet in zijn beste vorm, maar in vorm zeker wereldtop.

20 november 2020 om 18:13

mee eens! Gravenberch is echt een geweldig talent en ik hoop dan wel dat Ihattaren ook mee groeit want iemand met een structurele steekpass in de benen hebben we ook keihard nodig

20 november 2020 om 18:30

Het surplus aan talent dat Iniesta heeft gedemonstreerd in zijn carrière gaat Frenkie natuurlijk bij lange na niet evenaren. Gelukkig is dat niveau ook niet nodig om.succes vol te zijn. Ik zie in Ryan, Frenkie en Mo een droomtrio voor het behalen van succes met het NLs elftal.

20 november 2020 om 18:44

Ik probeer altijd een beetje voorzichtig te zijn met voorspellingen, aangezien ik in 2012-2013 dacht dat we met Oranje een middenveld van wereldniveau zouden krijgen met Strootman, Van Ginkel en Maher.
Nu speelt Frenkie gelukkig al bij Barca en heeft hij eigenlijk met Ajax al meer bereikt dan de drie genoemden, maar toch.

Ik vind het een enorm groot talent en een mooie elegante voetballer om naar te kijken.
Uiteraard zijn er voor hem nog heelveel verbeterpuntjes, bijvoorbeeld zijn positionering en zijn scherpte zoals hij zelf al aangaf. Ik vind het mooi dat hij Frenkie ziet als een voorbeeld als middenvelder, toch een voetballer die flair en elegantie combineert met hoge pasingspercentages en daarnaast ook maar weinig te betrappen is op concentratieverlies naar mijn weten.

Denk dat Gravenberch net als Frenkie makkelijk een mannetje passeert en fysiek absoluut mee zou kunnen met de top. Qua passing vind ik dat hij nog grote stappen kan maken en vind ik hem soms wat slordig en niet verfijnd. Het combineren in de kleine ruimte heeft hij daarentegen erg goed onder de knie. Om deze lofzang af te sluiten, viel mij in de voorbereiding op tegen Salzburg en bij Jong Oranje recent dat Gravenberch een ontzettende mooie pegel in de voeten heeft vanuit de tweede lijn, echt hard en zuiver.

Stel je voor dat je over een jaartje of 3/4 een middenveld hebt met een verder ontwikkelde Gravenberch Frenkie en Ihattaren, dat gaat genieten worden!

20 november 2020 om 19:12

Gelukkig is Gravenberch zelf erg bewust van zijn mindere punten, zoals hij ook zelf aan geeft. Ik heb ook het idee dat zijn familie hem met twee benen op de grond weet te houden, want zijn moeder heeft al eens gezegd dat hij eigenlijk te verlegen is om voor de camera te staan en ze hem echt heeft moeten vertellen dat dat ook onderdeel is van het vak.

Leuk talent dat mooie dingen aan de bal laat zien. Laat ook zien dat hij nog veel moet leren om volgende stappen te zetten, speelt soms echt naief en heeft totaal geen weet van het veld achter hem (iets wat Frenkie veel en veel meer heeft) waardoor Ajax met te veel man voor de bal staat. Helemaal als hij de bal zelf niet heeft kan dat eigenlijkniet, helemaal niet met zo veel ervaring om hem heen (tagliafico, Blinf, Klassen, Tadic) vreemd dat dat zo vaak nog gebeurd. Ook aan de bal laat hij hele mooie dingen zien (met name ook in de kleine ruimte in de enerlaatste fase) afwisselend met slordigheden. Die zullen er wel uit gaan. Ik vraag me alleen af of hij ook echt goed is en gaat worden in het druk zetten, duels winnen en ballen afpakken. Dat is wel nodig op zijn positie.

20 november 2020 om 19:17

Met dat laatste ben ik het niet per se eens. Ik denk dat Gravenberch de potentie heeft om op alle plekken op het middenveld te spelen. Met een Klaassen naast zich als controleur, zou hij ook de rol van Frenkie kunnen hebben. Als box- to-box, als 10, zelfs als defensieve middenvelder met zijn fysieke kracht en zijn spelinzicht. Maar zoals hij al aangeeft heeft hij inderdaad nog te neiging te weinig op de balans te letten, maar zoiets komt met ervaring bij zulke spelers. Een Frenkie de Jong is als speler gemaakt voor zijn positie, zijn spel visie is daar ook op gericht. Gravenberch is van nature een aanvallendere speler, maar met meer wedstrijden krijgt ie die balans ook onder de knie en heb je een speler die overal op het middenveld het verschil kan maken.

Met zijn voetballend vermogen en zijn fysiek zou hij idd op alle posities kunnen voetballen. Alleen als pure 10 zou ik hem niet zo snel zien, daarvoor mist hij m.i. die pure creativiteit die bijv. een vd Vaart, Sneijder of nu Ziyech en Ihattaren hebben.

Als je met een 10 speelt is hij een 6 en moet hij dus met regelmaat de balans bewaken, ook met een Klaassen naast hem en al helemaal met aanvallende bakcs. Dat is gewoon omgevingsbewustzijn en dat mist hij nu nog gewoon. Is niet erg hij is pas 18. Wat me op valt is dat het gebeurd met zo veel ervaring om hem heen, dan zou je meer sturend vermogen verwachten. Het lijkt me namelijk niet een jongen die niet luistert, integendeel.

Ik denk dat zijn kracht als allrounder met scorend vermogen gaat zijn, ik hoop voor NL een verbeterde versie van Pogba, of iig een Pogba uit de Juve periode

Of idd een soort Frenkie alleen dan dichter bij de goal..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren