Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Geen ‘paniek’ bij PSV: ‘Verliezen van een kleine club was erger geweest’

Laatste update:

PSV leed zondag het eerste puntverlies van het seizoen in de Eredivisie. Het team van Mark van Bommel werd afgebluft door Feyenoord (2-1), maar staat nog wel gewoon eerste in de competitie. Het is de vraag hoe PSV reageert op de eerste nederlaag. Voormalig rechtsback Berry van Aerle maakt zich evenwel geen zorgen.

Van Aerle vertelt in De Telegraaf dat er van ‘paniek’ geen sprake is in het Philips Stadion: “Sterker nog, dat heb ik in die veertien jaar als voetballer nooit meegemaakt in Eindhoven. Dit is een gretige, goede ploeg. Je wint niet voor niets dertien keer op rij. Feyenoord-uit is een wedstrijd die je een keer kan verliezen.”

“Verliezen hoort bij voetbal. Of het nu na dertien, zeventien of twintig wedstrijden gebeurt. Als PSV nu bij een kleine club had verloren, was het veel erger geweest. Zo wil je een succesreeks zeker niet eindigen”, aldus Van Aerle, die eraan toevoegt dat de supporters de verliespartij tegen Feyenoord vergeten wanneer er vrijdag met ‘9-1’ wordt gewonnen.

De Eindhovenaren nemen het op eigen veld op tegen Excelsior, de nummer twaalf van de Eredivisie. De voorsprong van PSV op Ajax en Feyenoord bedraagt respectievelijk twee en tien punten. Ajax gaat zaterdag op bezoek bij PEC Zwolle, terwijl Feyenoord de komende dagen speelt tegen VVV-Venlo en FC Emmen.

PSV - Excelsior eindigt in een ...

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit klopt. Zondag deed zeker veel pijn maar Feyenoord uit verlies je als PSV gewoon vaker dan dat je hem wint. Je moet er gewoon eerlijk over zijn. Feyenoord overompelde PSV in de eerste helft en wint terecht. Gelukkig voor PSV zijn er in de eredivisie minder dan een handvol wedstrijden van hetzelfde niveau als deze wedstrijd.

Ajax uit gaat toch wel "do or die" worden als het zo doorgaat. Gelukkig winnen we een stuk vaker in de arena dan in de Kuip.

4 december 2018 om 09:39

De laatste 11 uitwedstrijden bij Feyenoord won PSV er 3. De laatste 11 uitwedstrijden bij Ajax won PSV er 2...

4 december 2018 om 09:47

Pak nu is de laatste 20?

4 december 2018 om 09:53

Of 3. Dan kan je zeggen dat PSV het niet echt moeilijk heeft in De Kuip want voor de wedstrijd afgelopen zondag had PSV de laaste 3 jaar 2 X gewonnen in De Kuip. Ach ka, je kunt zo ver of zo kort terugkijken als je wilt, Dan doet Ajax het ineens ook fantastisch met 4 kampioenschappen in de laatste 8 jaar en Feyenoord met éã©n in de laatste 2 jaar.

4 december 2018 om 10:25

" Als we specifiek kijken naar onderlinge duels in de Amsterdam Arena, dan heeft PSV de betere papieren. De Eindhovenaren wonnen twaalf van de 25 officiële krachtmetingen in de in 1996 geopende voetbaltempel, tegen tien nederlagen en drie gelijke spelen." VI 2014. Sinds 2014 is het volgens mij 2 winst, 1 Gelijk en 2 verlies.

4 december 2018 om 10:26

Ik zei alleen maar dat PSV het gemiddeld gezien moeilijker heeft in de Kuip dan in de Arena wat feitelijk gezien gewoon juist is. Daarbij is 11 jaar zeker geen tijdsperiode die jouw toevallig goed uitkomt?

4 december 2018 om 11:02

Ik houd me inderdaad liever vast aan statistieken van de laatste jaren om een reëler beeld te krijgen. Jou komt blijkbaar een langere periode uit. Ik lees hier vaak van psv fans dat Eindhoven de voetbalhoofdstad van Nederland is. Dat klopt ook als je naar de laatste jaren kijkt. Maar op een langere periode natuurlijk ook niet. Maar ja, dan komt zo’n langere periode ook niet echt goed uit. Nogmaals ik houd me liever vast aan een recentere periode dan aan 20 jaar geleden.

4 december 2018 om 11:53

2014: PSV won 1-3 in Amsterdam
2015: winst voor PSV
2016: Gelijkspel
2017: Overwinning voor Ajax

PSV heeft de laatste jaren beter gepresteerd in de Arena dan Ajax.

4 december 2018 om 12:31

@bergwijn haha dit is zo kortzichtig kijken. Je kijkt precies tot hoever jou het uit komt. Plak 2012 en 2013 eraan vast en Ajax is beter in de Arena. Kom met zinvolle info

4 december 2018 om 12:59

Ja daarom ligt het eraan hoever je terugkijkt. Al kijk je sinds 1996 was psv ook weer beter. Zelfde als met kampioensschappen

4 december 2018 om 12:59

Dat laatste bedoel ik met hoe ver kijk je terug om te zeggen wie er beter presteerde...

4 december 2018 om 13:46

Wat is volgens jou dan een zinvolle statistiek Le Papillon? Er zijn meer tijdsbestekken te vinden waarin PSV beter is omdat PSV vaker gewonnen dan verloren heeft in de Arena.

4 december 2018 om 10:10

Twee dingetjes zijn er wezenlijk veranderd na het verlies in Rotterdam. Ten eerste gaf de ongeslagen reeks een PSV tegenstanders vaak het gevoel, dat ze bij het betreden van het veld als verloren hadden. Die ‘cultstatus’ is nu verdwenen. Ten tweede liet Feyenoord zien, waarop PSV te pakken is, zoals vroeg en fel druk zetten en zeker op een speler als De Jong.

Natuurlijk hebben niet veel opponenten dezelfde kwaliteiten als Feyenoord, maar er is echter aangetoond dat ook PSV maar menselijk is en kan verliezen Ook tegenstanders als Vitesse, Utrecht, Heerenveen, AZ of Heracles kunnen PSV pijn doen, zeker in uitwedstrijden.

Verder heb ik dit seizoen PSV toch ook al een paar keer met de hakken over de sloot de winst zien pakken, wedstrijden die ook in een gelijkspel hadden kunnen eindigen. In de laatste minuten de winst pakken is natuurlijk een kwaliteit, maar het is geen vanzelfsprekendheid, dat een ploeg ook altijd kan opbrengen. Daarvoor is een nodige portie zelfvertrouwen gewenst en moeten er niet teveel individuele spelers uit de toon vallen door vormverlies.

PSV heeft met Ajax de beste ploeg van de Eredivisie. Beide ploegen zullen ongetwijfeld nog tegen zeperds aanlopen en hier en daar punten laten liggen. Het is lijkt me nog veel te vroeg om de onderlinge wedstrijd in Amsterdam al als allesbepalend te bestempelen. Een paar weken terug werd er bijvoorbeeld nog geopperd, dat Ajax het doelsaldo van PSV never nooit meer zou kunnen inlopen. Maar zie nu, er is nog maar éën schamel doepuntje verschil over.

Moge de beste uiteindelijk rond april/mei de schaal omhooghouden. Vooralsnognog ligt alles nog wagenwijd open.

Het maakt uberhaupt niet uit als je verliest tegen een club, klein of groot. Wat mij als PSV wel zorgen zou baren is de manier waarop. Het is nou niet echt zo dat dit de wederopstanding van Feyenoord was, maar het verschil zat hem alleen maar in inzet, agressiviteit ( en een beetje mazzel ).
Als PSV meerdere wedstrijden ingaat met de inzet van afgelopen zondag, den ik dat Ajax de nieuwe koploper is in 2019.
Maar goed, ik mag hier als Feyenoorder eigenlijk geen mening over hebben, want de inzet van de spelers van mijn clubje is ook niet altijd helemaal wat het zou moeten zijn.

4 december 2018 om 09:42

Een beetje mazzel. ? Ik heb geen mazzel gezien. Of ik heb wat gemist.
Denk dat psv de mazze heeft gehad dat clasie en jorgenson eruit moesten.
Eerste helft is echt hoe ik het graag zie. Fel op de bal en volop jagend en vechten voor elke meter.
Dit zou echt tegen elke ploeg moeten als je zo vvv kan bestrijden zie ze de lucht voor groene kaas aan.

Dat ze dit geen 2 helften vol gingen houden had ik ook wel verwacht.

Het mooie is dat psv aangaf dat ze wisten hoe Feyenoord zou gaan starten echter hadden ze er alsnog geen antwoord op. Tis zeker niet schandalig om te verliezen in de kuip. En ik vermoed ook dat dit geen consequenties heeft voor psv. Ze kunnen zich nu weer een week normaal voorbereiden en dat scheelt ook een hoop.

4 december 2018 om 10:19

Zorgen baren over de manier waarop? Dertien zeges op rij en een eerste verliesbeurt in een uitwedstrijd waarin het het traditioneel lastig heeft en we hebben ineens een mentaliteitsprobleem?

'als PSV meerdere wedstrijden ingaat met de inzet van afgelopen zondag, den ik dat Ajax de nieuwe koploper is in 2019.' Goh, ja! Als Ajax vanaf nu wedstrijden speelt zoals uit tegen PSV zijn ze ook kansloos. Als mijn moeder een piemeltje had, was ze mijn vader...

Met dit soort conclusies en prognose kun je echt niets. Ik zie echt niet in waarom een goed uitgebalanceerd team, goed ingespeeld en met een enorme scoringsdrift nu ineens van de leg moet zijn. Feyenoord heeft het uitstekend gedaan - meer dan uitstekend, want het verdere kleur- en smaakloze team van Van Bronckhorst kan dit niet elke week opbrengen - maar laten we niet doen alsof het nu alarmfase nummer 1 is.

4 december 2018 om 13:05

Juist de manier waarop baart me weinig zorgen. PSV was in de eerste helft niet scherp en liet zich op agressiviteit aftroeven. In de tweede helft waren ze meer dan gelijkwaardig aan Feyenoord, wat aantoont dat het op kwaliteit gewoon goed zit en dat ze daarin tijdens een wedstrijd kunnen omschakelen. Dat deden ze eigenlijk al vóór de 1-0, in die fase was PSV ook gewoon al sterker dan Fryenoord. Het wedstrijdbeeld van die eerste helft wordt wat vertroebeld door de goals, maar eigenlijk was het alleen in de eerste 20 minuten echt Feyenoord als bovenliggende partij.

Dat je in de Kuip, na een zware midweekse pot tegen Barcelona, niet verder komt dan 2-1 is geen schande. Zeker niet als je ziet dat er in de tweede helft genoeg mogelijkheden waren op meer. Vorig seizoen verloren we nog met 0-5 tegen Willem II. Dat bleek ook gewoon een incident.

Het blijft gewoon een leuk seizoen en dat duurt nog heel lang. Het enige wat we nu al zeker weten is dat Feyenoord in elk geval geen kampioen gaat worden.

Nee t kan ook gewoon gebeuren toch. Verliezen uit in de Kuip? Bovendien hebben ze een super prestatie geleverd met 13 zeges op een rij. Met veel doelpunten. Sja hoe langer je achter elkaar wint. Des te sneller een verlies een keer gebeurt. Winnen moét je van de kleinere clubs nu. Vooral dit seizoen.

4 december 2018 om 10:12

Klopt, knap gezien je afbeelding dat je 't toegeeft. Psv heeft't altijd lastig bij Feyenoord hebben daar ook 't vaakst puntverlies geleden. Als ze die ook hadden gewonnen dan waren ze echt de favoriet voor de titel. Aan de andere kant Psv moet nu vrijdag laten zien dat 't eenmalig was.

Paniek zal er inderdaad niet zijn na zo'n reeks. Maar met in de tweede seizoenshelft de uitwedstrijden met o.a. Utrecht, Vitesse, Ajax, Heerenveen en AZ nog op het programma was een voorsprong van 5 punten toch wel prettig geweest.

4 december 2018 om 09:41

Utrecht en Vitesse kun je sowieso schrappen. Hoe vaak heeft PSV het daar nou lastig? AZ hoeven we dit seizoen niet over te beginnen. Alleen Heerenveen stijgt soms boven zichzelf uit tegen PSV en Ajax maakt een kans om thuis te winnen, dat was het.

Ze gaan ook niet verliezen van een kleine club. Kan hooguit hopen op een keer een gelijkspel als alles meezit.

4 december 2018 om 16:43

Om op 15 december punten te verspelen tegen Heracles Ik hou alleen mijn hart vast voor 23 december als Ajax weer eens uit tegen Utrecht moet. Aan de andere kant... we hebben tegenwoordig de Var.. - en worden de overtredingen van Utrecht nu eens wel bestraft - al is die ook niet helemaal te vertrouwen dezer dagen... Waar is mijn glazen sneeuwbol? :D

4 december 2018 om 17:18

Begin tegen Utrechters maar niet over de Var. Die zullen nog steeds zo nu en dan aan Wamberto denken. We zullen het zien, maar als VD Sar 9-1 had gezegd weet ik al wat voor reacties er uit waren gekomen, hier blijkt het normaal te zijn

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren