Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gary Neville: ‘Oh God, Donny! Donny, kom even bij me op de thee’

Laatste update:

Gary Neville heeft nog altijd hoge verwachtingen van Donny van de Beek. De zomeraanwinst van Manchester United stond dit seizoen pas tweemaal in de basisopstelling voor een Premier League-duel, maar Neville laat in een interview met fankanaal Webby & O'Neill op YouTube blijken onder de indruk te zijn van Van de Beek. Het is volgens de clubicoon een kwestie van tijd voordat de middenvelder doorbreekt.

Van de Beek begon dinsdag nog vanaf de aftrap in de FA Cup-wedstrijd tegen West Ham United, die in een verlenging met 1-0 werd gewonnen. Zelf stond hij toen 72 minuten op het veld. De verwachting is dat hij zondagmiddag weer terugkeert op de bank, als Manchester United op bezoek gaat bij West Bromwich Albion in competitieverband. "Van de Beek is een heel goede speler, maar hij heeft het lastig op dit moment. Ik vind het sneu voor hem", vertelt Neville in de aanloop naar de competitiewedstrijd.

"Elke keer als ik hem in beeld zie, wil ik hem een knuffel geven", vervolgt de voormalig verdediger, die zijn hele profcarrière doorbracht op Old Trafford. "Ik weet dat ik dat niet moet doen, want hij is voor 39 miljoen euro gehaald en het coronavirus gaat rond, maar ik denk steeds: oh God, Donny! Donny, kom even bij me op de thee. Relax. Hij zal wel denken: waarom ben ik hierheen gekomen? Zo oogt het. Maar ik denk dat hij een geweldige speler zal zijn voor Manchester United, want hij is een geweldige voetballer."

"Ik denk alleen dat we dat nog niet hebben gezien", vult de 85-voudig international van Engeland aan. "Als je voor zoveel geld bent overgekomen van Ajax, en je op de bank belandt, denk je: wacht even, je hebt me gehaald als nieuwe sterspeler, en nu speel ik niet eens. Ik heb nooit eerder gezien dat Manchester United een speler die zo hoog wordt aangeslagen voor zoveel geld binnenhaalt en dat hij vervolgens op de bank terechtkomt. Ik denk dat hij nog wel van pas gaat komen", aldus Neville.

Zie je Donny van de Beek uitgroeien tot vaste basisspeler bij Manchester United?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Donny moet a la Memphis gewoon een stapje terug doen en belangrijk worden bij een iets minder grote club. Hij past niet in het systeem van Ole, hij kan het niveau schijnbaar niet aan. Is allemaal niet erg, bij een Lyon of Leverkusen (die categorie) kan hij het ook goed hebben en zn zakken goed vullen, zie hoe blij Memphis is.

14 februari 2021 om 13:46

Ik denk juist dat hij het traject van Fred moet bewandelen eerst wedstrijdjes voor de beker meepakken on daarna de vaste 12e man te worden en daarna (zoals Fred nu ook doet) een vaste plek op het middenveld te veroveren.

14 februari 2021 om 13:55

Ik denk dat hij bij Leverkusen perfect past met zijn loopvermogen. Lekker samenwerken met Bosz en met een beetje geluk Champions League spelen. Niks mis mee.

14 februari 2021 om 14:00

Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Jongens als Van De Beek en Bergwijn hebben nu een prijskaartje en een bepaald salaris. Dat gaat lang niet iedere club ophoesten.

14 februari 2021 om 14:45

Het hoeft niet om verkoop te gaan, het kan ook om een 2-jarige huur ofzo gaan. Bovendien ging Depay voor hetzelfde bedrag naar United als vdbeek, en die is ook gewoon verkocht. Het kan wel, maar ik ben het met je eens dat het wel lastig is.

14 februari 2021 om 14:50

Hoezo Bergwijn? Die staat heel vaak in de basis. Die kan lekker blijven lijkt me.

14 februari 2021 om 14:54

@sirius, Bergwijn verdient ook weer niet zoveel. Iets meer dan 4 miljoen. Slechts 1 miljoen meer dan een Riedewald bv. Dat salaris legt iedere PL club wel neer. Overigens speelt Bergwijn genoeg, alleen heeft hij amper rendement maar over speeltijd heeft hij niet te klagen.

14 februari 2021 om 21:57

@migi - Nou ja, daar zit toch geen rendement in? Die zit wel een beetje in hetzelfde schuitje qua prestaties. Het enigste verschil is dat Manchester United betere alternatieven heeft op de positie van Van De Beek, terwijl Tottenham eigenlijk maar twee echt goede aanvallers heeft voor Europese begrippen. Bergwijn komt momenteel ook gewoon behoorlijk tekort voor de bovenkant van de Premier League.

14 februari 2021 om 21:59

@rubentje13 - Dat is inderdaad wel een optie. Het is alleen nogal jammer. Ik had Van De Beek en Bergwijn liever bij ploegen gezien waar ze belangrijker werden gemaakt. Nu moeten ze zich wegcijferen en dan lopen ze tegen dubbele problemen aan, namelijk het niveau en het feit dat ze hun eigen spel niet lekker kunnen spelen. Het zijn allebei namelijk wel jongens die het van hun werklust moeten hebben als het ontwikkeling betreft.

14 februari 2021 om 15:19

@rubentje13 mag de jongen ook niet een jaar krijgen om te wennen? Ander land, andere club, ander systeem. Hogere weerstand en wennen aan nieuwe spelers.

Volgend seizoen kijken hoe hij er voorstaat. Haakt hij dan niet aan, dan kan je stapje terug doen.

14 februari 2021 om 15:57

Een jaar vind ik wel erg lang. Bruno Fernandes was daar na een wedstrijd geloof ik al bepalend

14 februari 2021 om 16:06

@japie_krekel dat mag jij vinden. Tegenovrr Bruno zijn ook meer spelers die jaar nodig hadden. Zelfs ervaren toppers als een zekere keeper bij Real Madrid.

Je vindt hem niets, prima. Maar ga niet selectief namen noemen om je gelijk te halen. Waarom Bruno en niet Fred noemen bijv.

14 februari 2021 om 16:11

Zlatan had bij Ajax ook een jaar nodig, Antony stond er direct. Is dat een indicatie dat Antony nog veel meer titels zal winnen dan Zlatan? Of zegt het eigenlijk gewoon helemaal geen flikker wat een ander heeft gedaan?

14 februari 2021 om 22:05

@trodat4030 - Wel het verschil dat Zlatan op dat moment een broekie van 19 jaar was en het nog best redelijk deed. Die situaties kun je totaal niet met elkaar vergelijken. Laten we wel zijn; denk je echt dat Van De Beek volgend jaar indruk maakt? Hij gaat sowieso niet op z'n eigen positie spelen als Bruno Fernandes fit is en Pogba blijft. Van De Beek moet in een ploeg spelen waar de trainer rekenschap houdt met z'n sterke punten en waar veel beweging is.

14 februari 2021 om 22:55

Donny moet gewoon is weer een keer 10 wedstrijden van 90 minuten spelen.....dan kunnen we pas echt oordelen

14 februari 2021 om 22:58

Zegt helemaal geen niets. Vd Vaart piekte vroeg en werd niet heel oud in de voetballerij. Zlatan bijc. speelt nog steeds op het allerhoogste niveau.

Het is hem van harte gegund maar ik betwijfel het. Of hij zal fysiek veel sterker worden in een korte tijd.
Het lijkt alsof premier league net hoog gegrepen is. Ik word graag op mijn ongelijke bewezen maar vreest het ergst voor.
Daartegen vond ik een blind ook niet echt passen bij man utd. Dus.. We will see how this will turn out

"ik heb nooit eerder gezien dat Manchester United een speler die zo hoog wordt aangeslagen voor zoveel geld binnenhaalt en dat hij vervolgens op de bank terechtkomt. Ik denk dat hij nog wel van pas gaat komen", aldus Neville."

Eh... Memphis, Di Maria, Falcao, Sanchez om maar een paar te noemen?

14 februari 2021 om 14:00

Lol idd. Of Fred die er nu nog speelt. Die had het ook lastig op het begin

14 februari 2021 om 14:12

Ik denk dat hij bedoelt: voor zoveel geld binnengehaald zonder hem bij voorbaat als potentiële basisspeler te zien. Di María en Sánchez en zo, dat waren natuurlijk beoogde basisspelers maar kwamen op de bank omdat ze te slecht presteerden. Donny's plek wordt ingenomen door de meest doorslaggevende speler in de competitie, dus de bank was altijd al te voorzien.

14 februari 2021 om 16:36

Rare vergelijkingen, want de spelers die je opnoemt kregen wel kansen in de basis maar werden eruit gehaald omdat ze niet goed genoeg presteerden. Donny krijgt sowieso geen kans, met geluk mag ie warmlopen en een keertje invallen. En zelfs dat is sporadisch.

Ik denk dat Donny een vergelijkbare ontwikkeling zal ondergaan als Fred dat had in zijn eerste seizoen. Werd ook toen flop van de eeuw genoemd door Man U fans, maar had dezelfde problemen als van de Beek en na een seizoen in de PL bleek hij het toch beter te gaan doen. In Engeland worden heel veel spelers snel afgeschreven, het lijkt net een universiteit, maar veel spelers herpakken zich na 1 a anderhalf jaar in de Premier League.

Haha, het klinkt stom maar ik had precies hetzelfde toen Donny de laatste keer gewisseld werd. Een minuut ervoor zat ik nog op hem te mopperen dat hij niet moest schijnverdedigen. Hij hobbelde weer eens lethargisch achter zijn man aan. Maar toen zag ik hem naar de zijlijn kijken in afwachting van het bord met zijn nummer, en dat had toch wel zo iets tragisch. Ook al was die wissel (weer) terecht. Die jongen is zo ongelukkig daar. Dus, behalve zijn voetbal dat ernstig onder de maat is, bedacht ik me ineens wel: 23 jaar, spreekt slecht steenkolen Engels, eerste keer echt van huis, brexit en corona die reizen bemoeilijken... het is niet de beste tijd voor een jonge knaap, kennelijk een gevoelsmens, om deze stap naar een grote buitenlandse club te maken. Hij zal zich best alleen voelen. Hij speelt echt heel ruk, maar hij kan ook echt veel beter. Hij moet even door deze periode heen en dan zal hij er sterker uitkomen. Eigenlijk denk ik serieus dat een kopje thee met Neville hem best goed zou doen.

Maar is ie echt een geweldige voetballer? Hij is een nuttige speler met een bepaalde kwaliteit. Alleen past die kwaliteit niet bij United. Als ie een geweldige voeter is, moet hij nu dus transformeren naar iets waar United wel iets aan heeft. Ik zie dat niet gebeuren.

Ziyech wordt door de sport media,afgeracht etc niet geschikt voor PL donny als een knuffel beertje????????

14 februari 2021 om 15:09

Ja das omdat Ziyech bruin is, heel gemeen.

14 februari 2021 om 15:45

Ziyech komt qua uiterlijk toch een beetje arrogant, egocentrisch en te zelfverzekerd over; Van de Beek daarentegen jong en een beetje verloren. Mensen trekken graag conclusies op uiterlijk/uitstraling.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren