Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Galatasaray verhuurt Amrabat en opteert voor schijntransfer Bruma

Laatste update:
/

Nordin Amrabat speelt de rest van dit seizoen voor Málaga. De Andalusiërs huren de aanvaller tegen een prijs van drie ton van Galatasaray, zo maken de Turken woensdagavond bekend. Het salaris van de 26-jarige Amrabat uit Naarden zal nog wel volledig door Galatasaray worden betaald. Collega-aanvaller Bruma vertrekt eveneens uit Istanbul: de Portugees wordt verhuurd aan Gaziantepspor.

Dat is opmerkelijk, want Bruma kan dit seizoen door een blessure niet meer in actie komen. De overstap van het talent naar Gaziantep kan worden gezien als een schijntransfer, want door zijn vertrek maakt Galatasaray op de spelerslijst de weg vrij voor andere buitenlanders. Onder anderen John Heitinga van Everton lijkt hierdoor te mogen blijven rekenen op een transfer naar de club van onder anderen Wesley Sneijder. Gaziantepspor heeft overigens een optie tot koop bedongen op Bruma, die in de zomer voor twaalf miljoen euro overkwam van Sporting Portugal.

/

De supporters van Aslan doen er goed aan om de komende dagen het transfernieuws goed in de gaten te houden. Galatasaray maakt maandag namelijk ook bekend dat men de onderhandelingen is gestart met Lucas Ontivero en Koray Günter. Ontivero, een negentienjarige Argentijn, werd onlangs nog in verband gebracht met FC Groningen en was vorige maand al even op proef bij Galatasaray. De linksbuiten van Fénix landde dinsdagavond al in Istanbul en kan tegen circa twee miljoen euro worden ingelijfd.

Koray staat nog tot medio 2016 onder contract bij Borussia Dortmund, maar kwam daar dit seizoen pas tot 2 speelminuten in de Bundesliga. De Duits jeugdinternational heeft volgens Sporx de medische keuring bij de huidige nummer twee van de Süper Lig reeds zonder kleerscheuren doorlopen en kan voor vier jaar tekenen. Koray kost naar verluidt één miljoen . Galatasaray heeft hiernaast afscheid genomen van Albert Riera: het contract van de Spanjaard is met wederzijds goedvinden ontbonden. Turkse clubs mogen maximaal tien buitenlandse spelers in de selectie hebben zitten. Dany Nounkeu vertrekt vermoedelijk ook nog en dan komt Galatasaray uit op acht niet-Turken.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat van Bruma is gewoon zodat er plaats vrijkomt voor Hajrovic. De voorzitter van Gaziantep noemde de optie tot koop zodat het geloofwaardig overkwam want komop nou wie huurt er nou een geblesseerde speler en zou hem dan eind van het seizoen willen overnemen terwijl hij het hele kalenderjaar niet meer kan spelen. Goed gespeeld door Aysal en Co. Bruma gaat hem gewoon lekker chillen in Portugal of Istanbul

29 januari 2014 om 22:58

Zodat het geloofwaardig overkwam? Die optie tot koop konden ze echt weglaten, want iedereen weet dat dit een schijntransfer is.

29 januari 2014 om 23:04

Wat heeft Bruma als ik vragen mag en hoe doet hij het?
Ik dacht dat hij wel regelmatig basis speelde..

29 januari 2014 om 23:38

Die jongen heeft het in zich om een van de beste spelers te worden over een jaar of 8. Met Drogba als grote voorbeeld en leraar zal hij zich goed ontwikkelen hoop ik, want hij heeft een houding en werklust dat lijkt op die van CR7.

Leuk en aardig al die talenten maar je bent geen Realmadrid of Barca dat je team vol zit met geweldige spelers en dat je aan toekomst denkt? Niet omdat ik voor Fenerbahce ben maar Besiltas ook het zelfde met Pedro franco zulke spelers zitten overal in Turkije.

29 januari 2014 om 20:59

Waar heb jij het over? Je weet toch dat er dankzij de buitenlandersregel een transferoorlog is ontstaan tussen de grote clubs om Turkse spelers over te halen? Vorig seizoen heeft Besiktas en Fenerbahce de nodige stappen gezet en dit jaar doet Galatasaray het. En als je het mij vraagt doen ze het zelfs veel beter dan Besiktas en Fenerbahce.

29 januari 2014 om 21:43

Heb ik gezegd dat ik niet weet over de buitenlandse regel wat ik zeg is ze kopen voor niks hier en daar spelers sabri kan het even goed dan Salih? Emre colak is niet slechter dan Hajrovic ? Koop dan 1 buitenlander voor 30 miljoen en kom lekker ver in CL ? Kijk nu Amrabat gaat hem niet worden Bruma moet nog veel meer bewijzen etc

29 januari 2014 om 21:45

(Spelfouten zijn er vanwege sneltypen)

29 januari 2014 om 22:03

Salih is momenteel net zo onhandig als Sabri, maar Salih is jong en hij speelt hier net nieuw. Die man mag van mij zichzelf nog wel aanpassen aan dit elftal voor de rest van dit seizoen. Dat jij nu ziet dat Sabri het goed doet is omdat Sabri een symbool is voor Galatasaray. Zijn ervaring en nut is voortaan puur gebaseerd op zijn strijdlustigheid.

Emre Colak is niet slechter dan Hajrovic, maar Emre Colak is op de rechterflank niet bruikbaar. Het is een speler dat alleen met links speelt, terwijl Hajrovic inzetbaar is op beide flanken. Wil je Emre en Hajrovic in een elftal zetten? Wat dacht je van 4-2-3-1 met Hajrovic op rechts en Emre op links?

Jouw mening is dat er een wereldspeler gekocht moet worden voor 30 miljoen en aangepast moet worden aan het systeem. Wij zijn geen Fenerbahce. Fenerbahce is een club dat bereid is om voor een speler minimaal een bedrag van 5 miljoen neer te tellen. Ik zeg niet dat wij dat geld niet hebben, maar wij delen het in stukken en daar waar het nodig is geven wij het uit. Of het goed is of slecht, dat is ook een ander verhaal.

29 januari 2014 om 22:51

Hoeso vergelijk jij gala steeds met fenerbahce omdat ik een fenerbahce supporter ben ? Zo ja niemand zegt dat fenerbahce goed bezig is of was met transfers.

29 januari 2014 om 23:12

Wow daar heb je gelijk in

29 januari 2014 om 23:26

Nogmaals, je heet Fenerbahce, vandaar.

30 januari 2014 om 00:29

Dus ? Omdat ik Fenerbahce heet ga je gala vergelijken met fenerbahce waar gaat de wereld naar toe. Wie zegt dat Fenerbahce jaren hiervoor goed bezig was dan met transfers en omdat fenerbahce slecht bezig was moet gala dan ook het zelfde doen ? Begrijp jou logica en vergelijkingen al de heletijd niet echt.

30 januari 2014 om 01:50

Je heet Fenerbahce, dus het eerste wat in mij zal opkomen is vergelijken met Fenerbahce. Ik vergelijk de twee grootste ploegen van Turkije op hun beleid van transfers. En ja, jij wilt het niet snappen omdat het telkens jou bij een gevoelig snaar raakt als ik de feiten naar boven haal.

Je zegt het heel goed, Fenerbahce. De transferbeleid van jouw club is ook niet mooi inderdaad. Een club die 15 miljoen uitgeeft aan een Guiza en miljoenen betaald voor Krasic, Kadlec en geen gebruik ervan kan maken. In ieder geval minder profiteert dan een Amrabat bij Galatasaray. Dus je hoeft ook niet aan te smeren dat wij 30 miljoen aan een "wereldster" moeten uitgeven. Zoals je allang al hebt gemerkt wordt jou idee door niemand gewaardeerd.

Reira geen contract bieden pfff , ik zal hem nog wel 2 jaartjes bij Gala willen zien spelen

29 januari 2014 om 21:00

Geef mij, of iedereen, eens een hele goede reden om Albert Riera nog bij Gala te behouden?

29 januari 2014 om 22:39

Wil je hakan balta dan laten spelen ?? of Danyy ? beter Riera die heeft nog ervaring !

29 januari 2014 om 22:52

Hebben wij Alex Telles gehaald om vervanger te worden van Muslera of van Drogba?

Overigens is Hakan Balta meer ervaren dan Riera en Dany veel sneller dan Riera. Zelfs hun hebben we niet eens nodig, laat staan Riera.

29 januari 2014 om 23:06

Simpel: Telles is nog geen CL-materiaal, terwijl Riera veel ervaring heeft. Telles heeft al twee maanden geen wedstrijden gespeeld en staat over een maand tegen Hazard en co. Het was veel handiger geweest om Riera nog een half jaar te behouden. Daarnaast hoefde Telles ook helemaal geen belemmering te zijn voor Telles, aangezien Riera van origine een linksbuiten is en geen linksback. Hij had dus makkelijk voor Telles op de flank kunnen spelen. Aangezien we buiten Hajrovic op rechts geen flankspelers meer hebben kunnen we dat ook vergeten.

Overigens onderschat je Riera echt ongelooflijk. Hij is technisch goed en heeft een hoge voetbalintelligentie. Verklaart ook waarom hij zo'n goede klik had met Sneijder op de linkerflank. We gaan zijn gemis zeker wel merken want Telles is nog lang niet klaar voor het grote werk. Super Lig, oke, maar de CL is andere koek.

29 januari 2014 om 23:14

Damn.. Ik heb uw reacties gemist

29 januari 2014 om 23:32

@applegreen,
Elma, je bent net wakker volgens mij, we zijn allang allemaal al uitgesproken haha

Ik zeg niet dat Riera geen voetbalintelligentie heeft. Riera is goed voor linkshalf, maar geen linksback. Telles is een speler dat gehaald is voor de gehele linkerflank van zijn linksback tot zelfs linksbuiten. Riera kan geen 50 meter rennen, daar is hij te traag voor. Alex Telles kan dat wel. Hij kan heus wel binnen een maand CL-materiaal worden. Onthou, Riera werd ook noodgedwongen ingezet als linksback in de CL en dat is, zoals jij ook eindigt, een ander koek. En omdat we in een competitie zijn waar de buitenlandse limiet toegepast is heb ik liever een Emre Colak op linkshalf dan een Riera. Hiermee wil ik dus gewoon aanwijzen dat we een 4-4-2 moeten spelen of een Sneijder-systeem (4-2-3-1).

30 januari 2014 om 00:11

Riera was een van de groot verdieners ik ben blij dat hij weg is tuurlijk zullen we hem missen maar we moeten echt letten op onze uitgaven. Vandaag hebben we weer eens van SPK te horen gekregen dat we nog een schuld moeten aflossen van 150 miljoen dollar. We hebben maar 70 miljoen Tl!! kunnen aflossen.
De beste manier om dit te doen is de volgende spelers weg te sturen: Sabri Dany Hamit Aydin Aykut Hakan Balta Eboue Drogba Chedjou gokhan zan ceyhun Umut bulut Amrabat. Deze spelers verdienen samen ongeveer 25 miljoen euro per jaar !. we kunnen jongere,goedkopere,betere spelers aantrekken maar onze scouting is dramatisch te noemen.

2014 is een verloren jaar ik zie het niet meer goed in de lig komen ook logisch te noemen aangezien we bezig zijn met flinke verjonging.

30 januari 2014 om 01:52

Waar heb jij dat SPK verhaal gehoord? Ik heb er niet erover gelezen in ieder geval. De SPK gaf ons juist enkele maanden geleden de toestemming om winst te maken uit onze aandelen, dus ik weet niet waarom ze opeens schuld beginnen te eisen.

Beter voor zijn ontwikkeling want bij Galatasaray kreeg hij niet voldoende speeltijd. Malaga is een mooie Voetballende ploeg waar Amrabat niet zou misstaan op de flanken.

Voor Amrabat en Bruma samen heeft gala ongeveer 20 mil neergelegd .. KN je beter een ster kopen en verder komen in CL etc ..

29 januari 2014 om 20:37

Bruma wordt een ster!

29 januari 2014 om 20:44

Over Amrabat hoorde ik dat ook in het begin maar hoop het voor gala !

29 januari 2014 om 21:03

Bij Amrabat zijn we inderdaad genaaid als het gaat om zijn transferbedrag. Maar ja, vergeleken met jullie beleid van vorig jaar zijn we niet zo erg genaaid dan dat je wilt omschrijven.

Maar Bruma is een ander koek en dat weet jij ook. Als Bruma door de juiste mensen op de juiste manier ondersteuning krijgt gedurende zijn ontwikkeling wat nog minimaal 5 jaar doorgaat, dan zal hij potentieel gezien (!) een van de beste van de wereld worden.

29 januari 2014 om 21:44

Deed Amrabat het in het begin niet best aardig bij Galatasaray?
Overigens zou Marcel Brands hier eens moeten kijken hoe je er een goede huurdeal voor een overbodige speler uitsleept.

29 januari 2014 om 22:06

Amrabat deed het in het begin best aardig ja, maar dat was ook echt onder het beleid van onze voormalige coach Fatih Terim. Terim hield van aanvallend voetbal, waar Amrabat natuurlijk erg goed is. Van zijn explosiviteit hebben we goed gebruik van kunnen maken. Dit jaar is het de elfal van Mancini, een defensieve coach die dus werkelijk niks aan Amrabat heeft. Omdat hij dus constant niet aan spelen kwam en getroffen werd door het buitenlandse limiet, is hij achteruit gegaan met zijn vorm. Dus je kan eigenlijk wel begrijpen dat het bedrag van 8.5 miljoen euro wat betaald is voor Amrabat aan de dure kant ligt.

29 januari 2014 om 23:01

'potentieel gezien een van de beste van de wereld worden'

Zulke uitspraken moet je dus echt niet doen man. Bruma heeft nog helemaal niks laten zien. Leuk WK -20 gespeeld, that's it. Hij kan een hele goede speler worden, want hij heeft bij GS leuke dingen laten zien, maar je gaat echt te ver.

29 januari 2014 om 23:11

Aha, ik wachtte op dit moment. Vandaar ook dat ik een uitroepteken erachter heb gezet Clutch. Potentie betekent dat er een bepaalde verwachting aan is verbonden. Het is natuurlijk maar de vraag of zo'n verwachting daadwerkelijk zal plaatsvinden. Hij wordt niet door mij potentieel gezien tot een van de beste van de wereld gerekend, maar door meerdere mensen. Zelfs op Fifa14 heeft hij een potentie van 88 man, dat is voldoende voor mij

30 januari 2014 om 00:40

Ik begrijp waarom je er een uitroepteken hebt gezet, maar ik vraag me af op basis waarvan die verwachting is ontstaan bij jou. Want zoals ik al zei, hij heeft al s we eerlijk moeten zijn nog niks laten zien.

30 januari 2014 om 00:56

Maar bij Antep zal hij wel veel speeltijd krijgen :-)

29 januari 2014 om 21:14

Welke 'ster' konden wij halen voor 20 mil ? Noem er eens een paar op, die naar een competitie willen komen die lager staat genoteerd als het Nederlandse voetbal en ook nog eens met omkoopschandalen te maken heeft ? Ze moeten natuurlijk wel genoeg kwaliteit hebben om ons door te laten stoten in de CL.

Edit: Je weet ook wel dat we op de blacklist staan, je weet wel hoezo. Dit lijkt me ook niet motiverend voor een 'ster'.

29 januari 2014 om 21:45

Hoeso Sneijder is toch ook gekomen is hij geen ster ook nog eens goedkoper weet wat je zegt.

29 januari 2014 om 22:10

Sneijder en Drogba zijn gekomen voor de Champions League. De een heeft heimwee gekregen van het Europees voetbal en de ander heeft een WK in zijn gedachten. Je moet ook een beetje kunnen nadenken waarom deze spelers komen. Roberto Carlos en Anelka hebben ook het beste van hun tijden gehad bij hun clubs en niet bij Fenerbahce. Waar wil jij een wereldster halen voor 20 miljoen (helemaal bovenaan zei je nog 30 miljoen) die in zijn beste tijd in Turkije zou willen spelen? Jij moet eens weten wat je zegt man.

29 januari 2014 om 22:54

Jij bent echt een persoon die ik niet begrijp heletijd vergelijkingen erbij pakken fenerbahce bij trekken? Als sneijder en drogba komen voor cl kunnen toch ook andere sterren komen ?

29 januari 2014 om 23:10

20 miljoen voor één speler is voor Turkse begrippen echt heel veel geld. En dan moet je er ook voor zorgen dat hij iedere wedstrijd speelt in verband met de buitenlandersregel. Een aankoop die 20 miljoen waard is wil ook wel iedere spelen. Daar zijn Turkse clubs gewoon nog niet aan toe. Als de buitenlandersregel wordt afgeschaft of aangepast wellicht wel, maar voorlopig is het niets meer dan een utopische gedachte.

29 januari 2014 om 23:17

@fenerbahce.

Jij heet Fenerbahce vandaar. En ik maak vergelijkingen, ik gooi geen modder naar je club. Misschien moet je een beetje naar je eigen club kijken en dan eens een vergelijking maken met je aartsrivaal. Uiteindelijk zul je mij ook begrijpen.

Nogmaals, spelers als Sneijder en Drogba zijn gekomen voor de Champions League. Als Sneijder een transfer naar Engeland zou forceren dan zou hij misschien niet eens zijn gekomen. Als Drogba niet naar China ging maar naar een ander club binnen Europa zou hij ook niet zijn gekomen. Een speler van 25-26 jaar oud voor 20 miljoen halen (eerst zei je 30 dus ik neem je niet eens meer serieus, nu zeg ik het voor de 2e keer) is niet een luxe voor clubs uit Turkije.

30 januari 2014 om 00:07

@Fenerbahce.

Zegt de gene die de team support die voor Daniel Güiza en Miloš Krasic totaal 30 miljoen heeft uitgegeven.

30 januari 2014 om 00:16

*het team

30 januari 2014 om 00:16

Grapje maar, een punt heb je zeker.

30 januari 2014 om 00:32

Echt om te lachen jullie kunnen allemaal leuk vergelijkingen doen met fener en gala. Maar niemand heeft gezegd in iedergeval ik niet dat fenerbahce hiervoor goed bezig was met transfers. En omdat fenerbahce slecht bezig was betekent het niet dat ik dan mag zeggen dat gala betere acties kan zetten met transfers. Jullie moeten volwassener denken.

30 januari 2014 om 01:55

@fenerbahce, wij denken volwassen na door niet in hetzelfde put te belanden als wat onze voorgangers hebben gedaan, zoals Besiktas en notabene alweer *tadada daaa* Fenerbahce!

Misschien moet jij eens volwassen worden

Slecht inkoop beleid bij Galatasaray.

Alleen dit seizoen al zijn de volgende spelers weggestuurd

Bruma gekocht voor 10 miljoen euro word nu verhuurd
Amrabat gekocht voor 8,6 miljoen euro word nu verhuurd
Dany gekocht voor 3,3 miljoen word nu verhuurd (ook aan Gaziantep waarschijnlijk)
Riera gekocht voor 3 miljoen contact is beëindigd
Culio gekocht voor 2 miljoen contract is beëindigd

29 januari 2014 om 20:42

Dat gebeurt wel bij elke club waar jij het over hebt.

Real Madrid Coentrao voor 30 miljoen gekocht die niet eens aan wedstrijden toekomt.
Barcelona met Alex Song voor 20 miljoen gehaald en speelt amper wedstrijden, David Villa voor 40 miljoen gekocht en voor 10 miljoen euro laten gaan.

29 januari 2014 om 20:46

Villa is voor 4.5 miljoen verkocht

29 januari 2014 om 21:05

Ja en nee, Hij is gekocht voor 2.1 miljoen mocht hij blijven betaald Atletico nog is 2 miljoen. En mocht hij zijn contract verlengen tot 15/16 komt er nog 1 miljoen erbij. Barca houd nog wel % 50 van "aandeel".

Mancini aan roer en dan alleen maar gekke aankopen. Hoop dat gekochte spelers wel potentie hebben om topper te worden.

30 januari 2014 om 00:01

Dus omdat andere clubs dat ook doen is het in ene goed?

Veel clubs werken zich zo de financiële problemen in. Galatasaray heeft enkele jaren geleden een aantal goede spelers gekocht maar verpesten het weer met dit soort transfers. Slecht beleid is nu ook terug te zien en vanuit een positie waar ze in Turkije bijna overheerste kunnen ze de kampioenschap nu al vergeten. Ze weten dat er in Turkije max 10 buitenlanders geregistreerd mogen worden en toch halen ze steeds nieuwe buitenlanders, vaak zelfs op posities die al goed bezet zijn.

29 januari 2014 om 21:10

Alsof wij wat aan de blessure van Bruma kunnen doen? in al die tijd heeft Riera zeker zijn prijs terug betaald en we kunnen Amrabat alsnog voor minimaal 5 mil verkopen dus praat geen onzin

29 januari 2014 om 21:15

Dat al deze spelers worden verhuurd en contracten worden ontbonden betekent niet dat het een slechte inkoopbeleid is, want Galatasaray heeft van al de voetballers die jij boven opnoemt voldoende van kunnen profiteren. Klopt, ze waren duurder dan we hebben berekend, maar dat houdt er niet van weer dat het een slechte inkoopbeleid was. Overal in de wereld wordt er zo gewerkt. Daarom zijn er talloze manieren ontstaan.

Amrabat, Dany, Riera en Culio hebben de kansen gekregen om een transfer te forceren, maar ze wouden niet. Dat de voetballers graag willen blijven betekent niet dat we een slechte inkoopbeleid hebben. Dus dan moet je contracten eindigen. Maar goed, het is nu allemaal gelukkig opgelost.

29 januari 2014 om 22:28

Jij volgt galatasaray niet helemaal he, bruma word verhuurd omdat hij de rest van het seizoen toch niet in actie kan komen voorwat zou je hem nog in het team houden, amrabat is uit vorm en komt op dit moment niet voor in de plannen van mancini. Wat doe je dan als je slim bent? Dan ga je zulke spelers verhuren en zodat je plaats kan maken voor nieuwe en zorg je dat ze in vorm komen

29 januari 2014 om 23:12

Je bedoelt "slecht aankoopbeleid van Fatih Terim". Daarom is Mancini nu ook bezig met een grote schoonmaak.

Kijk voor de grap eens naar Chelsea of United. Iedere club koopt en verkoopt, afhankelijk van wat er nodig is.

Bruma is geblesseerd tot het eind van het seizoen. Hij is verhuurd om een plekje vrij te maken voor een nieuwe buitenlander. Bruma is een toptalent. Volgend seizoen gaan we hem zien schijnen. Amrabat is verhuurd, zodat hij meer speeltijd krijgt. Hopelijk zullen we hem volgend jaar ook zien schijnen.

29 januari 2014 om 21:18

Natuurlijk is het een vies spelletje dat ze spelen, maar de TFF kan er ook wat van. Alsof Antep hem echt graag wou huren ? De voorzitter van Antep zou Bruma op zijn rug dragen als hij in vorm zou worden verhuurd aan Antep.

29 januari 2014 om 21:19

Ook voor jou geldt het volgende: Bruma is verhuurd aan Antep en voor hun bewezen dienst krijgen ze hun ex-speler Dany ook toegewezen. Dany is ook verhuurd aan Antep. Gaziantep heeft alle ruimte in hun elftal om buitenlanders aan te trekken, dus je hoeft het allemaal lang niet te zien als een vies spelletje. Ze krijgen er wat voor toch?

Zulke spelletjes is de afgelopen jaren vaak genoeg gedaan in het Turks voetbal. Ik ga geen namen noemen van clubs, maar ze zijn er en zullen ook altijd bestaan.

29 januari 2014 om 23:21

Ik wil jou iets vragen omdat jij BJK supporter bent. Geef me een eerlijk antwoord alsjeblieft.

Toen Demiroren en Mete Duren bij Besiktas werkten hebben zij bij de TFF aanvragen ingediend om de licenties van de geblesseerde Sivok en Fink tijdelijk stop te zetten. Fenerbahce heeft hetzelfde gedaan met Appiah en Luciano. Alle verzoeken zijn geaccepteerd.

Galatasaray heeft nu bij Tff, waar Demiroren en Duren inmiddels werkzaam zijn, een aanvraag ingediend om de licentie van Bruma tijdelijk stop te zetten. Maar dat mocht niet. Waarom? Demiroren en Duren hebben precies hetzelfde gedaan toen ze bij Besiktas werkten! Maar nu vinden ze het niet goed! Waarom meten ze met twee maten?

Als de TFF wel toestemming geeft aan twee andere clubs om licenties van geblesseerde spelers stop te zetten, maar niet aan Galatasaray, moet je als club gewoon creatief zijn en een dikke fuck you aan de TFF geven. De TFF drijft Galatasaray, door Bruma's licentie op onverklaarbare wijze niet stop te zetten, zelf deze kant op. Ik hoop eerlijk gezegd dat meer clubs van deze constructie gebruik gaat maken zodat de TFF genoodzaakt zal zijn om iets aan de buitenlanderslimiet te doen.

Dat de licenties van Fink en Sivok zijn stop gezet staat op kap.gov.tr. Aan de data kun je afleiden dat Demiroren en Duren destijds bij BJK werkzaam waren.

De optie tot koop is ook een fuck you naar de Tff. Heerlijk dat ze dat gedaan hebben. De voetbalbond hoort neutraal te zijn en de regels voor iedere club op dezelfde manier toe te passen. Gebeurt dat niet, dan zie ik niet in wat er kwalijk is aan de TFF met gelijke munt terug te pakken.

PS. Sergen heeft gezegd dat hij dit graag doet omdat Galatasaray Turkije representeert in Europa en dat hij dus ook graag wil dat zij hun selectie op orde hebben tegen Chelsea. Een heel nobele en realistische gedachte.

29 januari 2014 om 23:35

Chef, de wedstrijd Gaziantepspor - Galatasaray (0-0) is al gespeeld en de transfers van Dany en Bruma kwamen daarna. Dany gaat morgen vertrekken naar Gaziantep. Is je vraag hiermee beantwoord?

29 januari 2014 om 23:57

Ja, ik snap je punt hoor. Natuurlijk klinkt zo'n overgang louche, maar die (excuse my language) fuuuucking TFF moet eens consistent zijn in hun beslissingen. Demiroren heeft zelf licenties van Sivok en Fink stopgezet maar nu vindt meneer het ineens niet goed meer! Ja hallo, je hebt het zelf toch ook gedaan?

Galatasaray zou niet in zo'n benarde situatie hebben gezeten als de wedstrijden tegen Chelsea er niet aan kwamen. Maar die wedstrijden zijn echt een big deal, en dus moesten de licenties snel snel snel geregeld kunnen worden. Tsja, dan maar van het offer van Gaziantep gebruikt maken (huur Bruma is dus door Gaziantep geinitieerd). Om eerlijk te zijn was ik een voorstander van een verhuur aan zusterclub Reading, omdat je nu geruchten krijgt over vervalsing. Maar de TFF heeft dit aan zichzelf te danken. Zoals ik zei hoop ik echt dat andere clubs dit ook gaan doen, zodat de TFF de buitenlanderslimiet wel moet veranderen.

Oh en Gaziantep en GS hebben inderdaad al tegen elkaar gespeeld

29 januari 2014 om 20:52

Hij wordt voor niks verhuurd dus wie weet; misschien zal hij nog 1 of 2 wedstrijden ballen, is dat mooi meegenomen. GS betaald zijn salaris en G.antep speelt betaald geen enkel cent voor een verhuur.

ze hebben bruma verhuurd, omdat hij tot aan het einde van het seizoen is geblesseerd.. hij is onze grootste talent als hij niet geblesseerd zou raken dan zouden we hem niet verhuren dat is wel logisch.. en zo kunnen we ook nog een buitenlander erbij halen.

Vooral Koray Gunter vind ik een goede aankoop.
Ik ben ervan overtuigd dat hij binnen de kortste keren een plek in het eerste elftal van GS zal krijgen.

ik hoop dat zowel Galatasaray als Fenerbahce nu meer gaan investeren in Turkse jonge spelers, zodat er over een paar jaar een talentvolle en sterke elfal in Europa zal gaan spelen.

Helaas heeft het Turkse voetbal te veel te maken met ups en downs.
Na een goed WK 2002 hebben we ons pas weer in 2008 gekwalificeerd en daarna is het Turkse elftal weer een tijd niet te zien.

Veel investeren in de eigen jongens, met aanvulling van ervaren goedkopere buitenlandse spelers.

29 januari 2014 om 20:51

Ik snap wat je bedoeld.
Het probleem dat ik zie onder de Fenerbahce aanhang waaronder ik zelf is, dat we heel weinig geduld hebben met jonge spelers.

Vaak komt het ook niet goed uit voor dit soort spelers, ze worden heel onregelmatig ingebracht tijdens wedstrijden. Ik weet een wedstrijd van Salih vorig jaar waarin hij moest invallen en dat hij kort daarop een fout maakte waar een doelpunt uit kwam. Het was te merken dat hij hier een lange tijd mee zat.

Ook zien de supporters graag even grote namen als die de concurrenten aantrekken. Dit is naar mijn mening verkeerd, omdat de naam van een speler niet altijd even veel zegt als wat hij gaat brengen.

Wat ik zou willen zien is, als je toch geen Turkse cup wilt spelen verhuur dan spelers als Salih en Mert Gunok en aan subtoppers in Turkije, zodat ze binnen een a twee jaar klaar zijn voor het eerste mochten ze dat al niet zijn.

29 januari 2014 om 21:24

Mee eens, maar Galatasaray heeft ook vaak genoeg jonge spelers met hoge potentie verpest. Het probleem lag hem niet alleen bij Fenerbahce maar ook bij Galatasaray. Het beleid bij Galatasaray is ondertussen wel veranderd, dus ik heb er meer vertrouwen in gekregen. Ook tevens omdat het moest vanwege de buitenlandersregel. Hetzelfde geldt ook voor Besiktas. Maar het beleid bij Fenerbahce is nog altijd niet veranderd vanwege inderdaad het niet gebruiken van Salih Ucan ipv Selcuk Sahin. Verder heeft Fener nergens een Turkse talent rondlopen in het veld behalve Alper Potuk, die zelf al een controversiële transfer had gemaakt voor geld.

Vind het alsnog raar van Bruma die verhuurd is ondanks dat hij gewoon in het ziekenhuis blijft en hij niet dus voor het club gaat spelen, ze konden toch gewoon zijn licentie intrekken of dergelijke / tijdelijk uit selectie verwijderen?

29 januari 2014 om 23:25

Niet waar. Het initiatief om Bruma te huren kwam van Gaziantepspor zelf. Galatasaray ging er uiteraard mee akkoord, maar het idee is echt van Gaziantep gekomen.

Wat voetbalzone ook niet vermeldt is dat Galatasaray tot deze constructie verplicht is geworden omdat de TFF de licentie van Bruma niet wilde stopzetten. Waarom niet? Demioren en Duren hebben, zoals ik hierboven al zei, eerder bij BJK precies hetzelfde gedaan. Het is gewoon een doodnormale procedure maar bij Bruma mocht het ineens niet. Tsja, dan maar met deze constructie de TFF in z'n gezicht uitlachen.

29 januari 2014 om 20:53

Oohh Besiktas heeft. Laatste tijd niet zulke transfers gedaan...

29 januari 2014 om 23:19

Pardon? En Kerim Frei, Oguzhan Ozyakup en waarschijnlijk het overkopen van Gokhan Tore dan?

30 januari 2014 om 00:45

Oguzhan is gehaald voor 5 ton. Die hoort echt niet in dat lijstje thuis. Kerim kostte iets van 3 miljoen.

29 januari 2014 om 20:59

galatasaray heeft de afgelopen 2 jaar 30miljoen aan inkomsten gekregen van de CL is daarmee je vraag beantwoord.

29 januari 2014 om 21:07

Je onthoud Yigigotoklan zn naam wel maar vergeet de naam van die amdere speler ; p

29 januari 2014 om 23:27

Furkan Ozcal is door Fatih Terim verhuurd en Mancini heeft een paar weken geleden gezegd dat hij in de zomer terugkomt naar Galatasaray. Fatih Terim verpestte talenten en sommige aankopen echt (yigit, Ceyhun, Furkan). Mancini geeft ze een eerlijke kans.

29 januari 2014 om 21:14

Yigit kwam gratis, ken je feiten

29 januari 2014 om 21:26

Yigit kwam niet gratis man. We hadden 2-3 miljoen ofzo betaald dacht ik zo uit mijn hoofd.

29 januari 2014 om 21:54

De Fox sponsor die we volgens jaar krijgen, stadioninkomsten, shirtverkoop, nikon sponsordeal, kampioensgeld, tv rechten turkije, tv rechten Cl etc. Unal Aysal had laatst weer een sponsordeal gesloten van 14 miljoen, geen idee wat voor sponsor. Genoeg inkomsten dus.

29 januari 2014 om 22:21

Galatasaray is 16e beste club met meeste inkomen jaarlijks vergis je niet he 15e plaats is intermilaan

Met andere woorden financieel zijn wij veel hoger op geklommen dan andere mede clubs uit onze competitie

30 januari 2014 om 00:16

@Dzeko9

Uhmm, Besiktas heeft 8 miljoen (!) Euro aan RODRIGO TABATA gegeven. Vraag maar aan de niet-Turkse leden of ze Rodrigo Tabata kennen? Nee. Hij heeft een jaartje leuk gepresteerd bij Gaziantepspor en toen kocht Besiktas hem. Dus kom nou niet met kritiek over Galatasaray's beleid, want Besiktas wou in deze winterstop nog Ronaldinho halen voor een salaris van 6 miljoen op jaarbasis.

Gs verhuurt spelers gratis om plek vrij te maken voor andere buitenlanders, Riera krijgt zelft een oprotpremie van 7,5 ton mee..

En nu 'verhuren' ze Bruma die de rest van het seizoen is uitgeschakeld voor de rest van het seizoen aan Gaziantep..

Lachwekkender kan bijna niet.. Of toch wel.. Gaziantepspor heeft een optie tot koop aan het einde van het seizoen :-)

29 januari 2014 om 21:05

Hoezo is dit zo lachwekkend dan ? Aanvraag van Galatasaray om het contract van Bruma te bevriezen is niet geaccepteerd, terwijl dit bijvoorbeeld bij Besiktas een aantal keer wel is gebeurt. Dan doet Galatasaray het maar op deze manier, alsof jij niet begrijpt waarom dit is gebeurd.
Riera verdiende dit jaar 3,2 mil. op jaarbasis, dan klinkt die 7,5 ton ineens niet meer zo veel vindt je niet ? Al moet ik je wel gelijk geven dat het gewoon weg gegooid geld is.

29 januari 2014 om 21:36

Hoezo lachwekkend? Moet ik dat echt nog uitleggen?

Een geblesseerde speler verhuren met een optie tot koop werkt toch echt op mijn lachspieren.. What's next?

Straks gaan alle clubs een 2e divisieclub zoeken waar ze spelers die niet voldoen gratis gaan stallen om ruimte vrij te maken voor anderen.. Om maar niet te spreken over hoeveel geld er door weggegooid wordt met deze onzin..

29 januari 2014 om 23:32

Waarom vermeld je er dan niet bij dat TFF voorzitter en BJK voorzitter Demiroren Galatasarays aanvraag om Bruma's licentie stop te zetten niet heeft geaccepteerd? Leg mij eens uit waarom je dat niet zou accepteren? Toen Demiroren en Duren bij BJK werkten hebben ze wel de licenties van Fink en Sivok laten stpopzetten toen zij geblesseerd raakten maar nu het Galatasaray betreft vinden ze het niet goed. Laat me niet lachen zeg, over hypocrisie gesproken! Het is wel jullie ex-voorzitter die hier geen toestemming voor geeft, maar Galatasaray is, omdat ze het probleem met een slimme constructie oplossen, ineens de boeman? Kijk eerst naar de oorzaak van dit probleem, in plaats van ingegeven door jaloezie blindelings je gal te spuwen. Dit is juist iets positiefs. Nu weten andere clubs ook dat zij van de constructie gebruik kunnen maken. Als het vaak genoeg gebeurt zal de TFF genoodzaakt zijn om de buitenlanderslimiet aan te passen, wat alleen maar ten goede zal komen aan het Turks voetbal.

Voortaan langer dan drie seconden nadenken.

29 januari 2014 om 21:32

Aaah ah ah Bjkkartal, wat moeten we toch met je anti-GS opmerkingen wat alleen maar gaat over de transfers en weggegooid geld. Kan je geen ander liedje zingen?

We hebben bij TFF aangeklopt om zijn contract te laten "bevriezen". De TFF gaf ons geen groen licht, maar heeft ons wel de weg gewezen om hem te laten verhuren. En tja, dat is misschien wel de meest goede daad wat de TFF van Demiroren voor ons heeft gedaan sinds het aan de macht kwam. Dan doen we het maar zo he?

En over Riera hoef jij niet te klagen. Hij krijgt 750.000 dollar mee. Dat is omgerekend zo'n 550.000 euro. Voor een speler die een jaarsalaris dat over de 3 miljoen krijgt is dit niet veel. Ik vind het niet eens weggegooid geld zoals Ufukyuksel het hierboven beweert.

29 januari 2014 om 21:41

Heb jij een complex door mij opgelopen chef..

Als je niet tegen kritiek op je club kan moet je je ook niet op een Forum begeven..

Riera is een voorbeeld van weggegooid geld, vergeet niet dat Bruma's salaris ook gewoon doorbetaald wordt en ik kan nog lang doorgaan met al die contractontbindingen.. Wanneer was de laatste uitgaande transfer?

Begrijp me niet verkeerd, Gs is zeker niet de enige die slecht beleid voert..

Toen Demiroren voorzitter bij ons was gebeurde deze shit ook veel bij Bjk, en had ik dezelfde kritiek..

29 januari 2014 om 23:35

Moet je het salaris van een geblesseerde speler niet betalen dan? Overal ter wereld worden salarissen van geblesseerde spelers doorbetaald, dus logischerwijs ook bij Bruma.

Vergeet niet dat veel van deze transfers het werk waren van Fatih Terim, een trainer die niet bepaald een langetermijnplan had of ook maar een visie. Nu houdt Mancini een grote schoonmaak. Logisch toch? Riera is helemaal geen voorbeeld van weggegooid geld aangezien hij het altijd goed heeft gedaan. Ik vind Engin Baytar weggegooid geld, of Sercan Yildirim, Caglar Birinci. Riera heeft tenminste altijd gestreden en was gewoon nuttig.

30 januari 2014 om 00:24

Maat jij bent zo een zielepiet dat ik op jou niet eens wil reageren.. Elke vorm van kritiek wordt jou te veel en begin je weer te janken..

Salaris van een geblesseerde speler betaal je door, maar salaris van een verhuurde speler niet of wel snuggere? Als jij deze constructie goed vindt voor het turkse voetbal ben jij nog zwakbegaafder dan ik al dacht..

En maar blijven janken om de buitenlandersregel terwijl die voor iedere club geldt..

Als je mij had gekend had je geweten dat ik een bloedhekel heb aan Demiroren en deze kritiek ook op het beleid van Besiktas had toen zij miljoenen weggooiden..

Zoals gewoonlijk praat je in het luchtledige zonder iets te weten..

Ja man laten we allemaal onze geblesseerde buitenlanders stallen bij een andere club, en er nieuwe voor halen.. Kortzichtige visie en korte termijn beleid..

En ondertussen spelen jullie met al die miljoeneninvestering nog steeds dramatisch voetbal, denk daar maar es over na..

Om positief te eindigen, het lijkt er wel op dat Gs slimmer aan het worden is en eindelijk investeert in jonge spelers en ik hoop oprecht dat die het goed gaan doen zoals ik dat ook hoop bij Besiktas.. Dat is pas goed voor het Turkse voetbal!!

30 januari 2014 om 06:28

@bjkkartal1903

Je beweert dat Applegreen onzin uitkraamt maar komt zelf met idiote vergelijkingen.

Als Galatasaray niet in de Champions League speelde was er niks aan de hand geweest, dus waarok vergelijk je de rest van de Turkse clubs met Galatasaray?

Tuurlijk heeft Besiktas of andere clubs niet zoveel last van de buitenlandersregel als Galatasaray, wij moeten immers tegen Chelsea spelen.

In plaats van dat heel Turkije achter Galatasaray gaat staan gaan ze ons juist dwarsbomen.

Echt te idioot voor woorden, als de Uefa dat nou zou doen zou je het nog kunnen begrijpen maar het lijkt wel alsof de TFF de vooruitgang van Turks voetbal wilt tegenhouden.

Er zijn nog maar 2 wedstrijden in de Champions League waarin punten kunnen worden gepakt, dus als je Besiktas de komende jaren nog Champions League wilt zien spelen zou ik als ik jou was hopen dat de transfers van Galatasaray goed uitpakken en ze hun team kunnen bouwen hoe ze willen.

Want die onzin over verhuren en weggegooid geld en andere blabla helpt totaal niet om Turks voetbal verder te brengen.

30 januari 2014 om 12:28

Dus je kan alleen maar met buitenlanders tegen Chelsea spelen? Wie kraamt er nou onzin uit..

Als jullie je zin krijgen speelt er straks geen 1 turk meer bij Galatasaray in de basis, zeker niet onder Mancini.

30 januari 2014 om 14:27

Gastje zet je minderwaardigheidscomplex even opzij.

Salarissen van verhuurde spelers kunnen inderdaad door de club die eigenaar van de betreffende speler is doorbetaald worden. Dat is alleen maar een kwestie van afspraken tussen twee clubs. Zo betaalt Norwich een deel van Elmanders salaris, en Galatasaray het resterende deel. Echt volkomen normaal! Clubs kunnen ook onderling afspreken dat de hurende partij de salariskosten op z'n rekening neemt. Ook volledig normaal! Hoe lang volg je al voetbal jongen?

30 januari 2014 om 14:32

Natuurlijk kun je met bijna alleen maar buitenlanders tegen Chelsea spelen, denk eens na man! Er zijn gewoon echt geen tien Turken te vinden die kwalitatief tegen Chelsea op kunnen boksen. Voor Europees succes heb je buitenlanders nodig.

Het slaat ook echt nergens op dat je de situatie constant met Besiktas vergelijkt. Sorry, maar Galatasaray en Besiktas zitten echt niet in dezelfde situaties. Galatasaray speelt Champions League, Besiktas niet. Tien goedkope Turkse talenten zijn wellicht voldoende voor een plek tussen 3-7 maar Galatasaray kan daar echt niet mee aankomen. Dan word je zelfs door Kopenhagen met 3-0 weggeblazen. In plaats van constant twee clubs, die niet eens in dezelfde situatie te zitten, met elkaar te vergelijken, moet je kijken naar Galatasaray an sich.

30 januari 2014 om 18:22

Het is al idioot dat wij zoiets simpels aan hem moetrn uitleggen.

Blijkbaar heeft hij totaal geen kennis waar hij over praat.

31 januari 2014 om 01:33

Appelmoes jij bent zo dom dat ik het toch maar even uitleg..

Denk je nou echt dat ik niet weet dat er zulke afspraken tussen clubs gemaakt kunnen worden? Maar ipv dat een club Gs een huursom betaald of in ieder geval het salaris van de speler overneemt betaald Gs ook nog eens het salaris door.. Dat is gewoon superlomp en typisch.. Dat je dat niet begrijpt..

Dus behalve alle spelers die wel in de selectie zitten, betaal je ook nog het salaris van een aantal spelers die je noodgedwongen 'verhuurt'. Of te wel geld weggooien.

En nogmaals, als jij geen vertrouwen hebt in turkse spelers en je wilt 11 buitenlanders in je team dan kun je net zo goed voor een buitenlandse club supporteren want dan heb je geen eer.. Wat een retard..

En laat die Gs groupies of dubbelaccounts van je dit ook ff lezen..

Ik vind dat destijds ome Hai Berden van VVV-Venlo er weinig goed aan heeft gedaan om Amrabat voor een schijntje te verkopen. Door het vertrek van deze speller is VVV geen schim meer van de ploeg die het een paar jaar geleden was. VVV zal voorlopig niet meer promoveren naar het hoogste niveau en dat allemaal dankzij het vertrek van Amrabat. VVV blijft nog wel even in de Juup.

29 januari 2014 om 21:35

Nou nou, het draaide allemaal niet om Amrabat denk ik hoor? Later was er ook een Honda en Ahmed Musa die zo goed waren. Aan de hand daarvan heeft VVV ook kunnen profiteren toch?

Wat ik me dus afvraag is: Hoe komt Bruma door de medische keuring? Want normaal gesproken moet je die dus ondergaan als je van club wisselt? Iemand een idee..

29 januari 2014 om 21:17

Wanneer een speler geblesseerd controleren ze de speler gewoon in zijn geheel maar de plek waar de blessure zich bevindt laten ze gewoon zitten. Was ook des tijds bij Real Madrid, Nuri Sahin transfer

Het is logisch dat de contract van Riera is ontbonden en dat Amrabat en Bruma worden verhuurd. We hebben nu met Dany erbij plaats voor één buitenlander (telles en Hajrovic inbegrepen). Ik ben benieuwd wie dit gaat worden. Zou er nog een verdediger komen (buitenlander)? Als dat zo is, waarom halen we dan Koray Gunter? Voor de toekomst misschien?

Het zou wel tof zijn als Koray Gunter komt. Vele hebben hem nooit zien spelen denk ik. Maar een 19 jarige verdediger met een Turkse paspoort die is opgeleid bij Bvb, daar kan ik niets negatiefs over bedenken.
Over die Ontivero kan ik niets melden. Heb veel vraagtekens wat voor een speler hij is. Volgens de Turkse media zijn alle buitenlanders onder de 20 de nieuwe Messi's en nieuwe Ronaldo's. Ik had wel ergens gelezen dat Gala Ontivero gelijk zou willen verhuren aan een team zodat hij daar minuten kan maken.

Als laatst, ik denk dat we Telles en Hajrovic deze weekend kunnen bewonderen. Als ik me niet vergis moeten we voor vrijdag nacht een nieuwe lijst doorgeven. Ik denk dat Telles basis zal starten en Hajrovic op de bank.

29 januari 2014 om 21:41

Koray Gunter is een transfer gericht op het toekomst. Ik vind het een mooie transfer, aangezien ik ook binnen de aanhang heel vaak de naam Koray Gunter voorbij zag vliegen. Het is de nieuwe Serdar Tasci, maar dan met wat meer potentie volgens mij. Ik heb hem nooit zien spelen trouwens. De echte verdediger wat Mancini zo graag wilt is een ervaren verdediger en dat is (gericht aan de redactie van VZ) Absoluut geen John Heitinga.

Die Ontivero komt uit de lucht vallen. Ik las ook iets over een nieuwe Messi ofzo, daarom neem ik het ook niet serieus. Je weet hoe ze in Turkije zijn met hun nieuwe Messi dit en nieuwe Messi dat. Maar ik hoop wel dat hij in ieder geval wel wat meer waard kan zijn dan de 2 miljoen euro dat betaald kan worden.

Volgens mij zullen Alex Telles en Hajrovic hun licentie as vrijdag al krijgen, dus ze zullen wel spelen in het weekend. Dat is ook wel nodig natuurlijk, aangezien onze tegenstander pittig is. De nieuwe spelerslijst mag nog doorlopen tot 5 februari als ik me niet vergis, want de transferperiodes in Turkije lopen altijd nog een paar dagen door. Alleen ik weet niet of dat in de zomer of de winter zo is.

Amrabat komt denk ik gewoon tekort voor het sterrenteam van Gala en Bruma is nog heel erg jong. Goede keuze van Gala en de spelers

29 januari 2014 om 21:42

Sterrenteam? Welke sterrenteam? Amrabat komt echt niet tekort voor de huidige Gala hoor, misschien over 2 jaar wel maar nu zeker niet. Hij is gewoon uit vorm vanwege het ontbreken van spelritme en de aanleiding daarvan is de buitenlandersregel.

Ik ben erg benieuwd naar Ontivero. Moet wel een behoorlijk talent zijn en voor spelers uit Zuid Amerika heb ik sowieso een sympathie voor.

29 januari 2014 om 22:08

Forzafener

Eerlijk, zo een Argentijnse nummer 10 geeft toch meer spanning dan 1 of andere Pool of Afrikaan ? Turken moeten meer Zuid Amerikanen halen.

29 januari 2014 om 22:19

Ik wil geen Zuid Amerikanen in mijn elftal meer! Ik was een van de tegenstanders van een overvolle Zuid Amerikaanse elftal van Fenerbahce in 2008, maar hun hebben wel de kwartfinale van de CL bereikt.

En wij hebben niet echt een goede band met Zuid Amerikaanse spelers sinds de jaren 2000 weet je nog? Het begon bij Jardel, het ging verder met een Carrusca en dat soort mensen. Het is wel de afgelopen jaren veranderd dankzij Muslera en Melo, maar thats it. Fener is daar wel heel goed in geweest altijd. Misschien dat Taffarel ons daarbij kan helpen? Hij straalt sympathie uit bij elke Zuid Amerikaanse speler.

29 januari 2014 om 22:26

Ja maar wij haalden elke keer van die halve gare Zuid Amerikanen die moesten spelen in een ongedisciplineerde elftal. Dan gaat het (vooral met Brazilianen) geheid mis.

29 januari 2014 om 22:59

True, ik bedoel, we hebben zelfs een rustige Bosnier genaamd Misimovic niet op 10 kunnen zetten omdat we onder Rijkaard zelfs een ongedisciplineerd elftal hadden. Nu is Misimovic nog altijd een shining star in het Bosnisch elftal. Dat veranderd wel spoedig, maar goed.

Ik mis die goeie ouwe tijden wel met ongedisciplineerde spelers als de Braziliaan Jo, de Mexicaan Dos Santos, een onverantwoordelijke Ivoriaan Keita die volgens mij geen salto's meer maken van de dokter na elke doelpunt omdat hij door zijn rug zou gaan. Overigens heb ik vandaag gelezen dat hij is aangehouden omdat hij dronken achter het stuur was en ging wildplassen. Dat geloof ik nog steeds niet hahaha. De vorige tijdperk voor deze spelers was nog veel erger zelfs.

Anyway stick to the point, deze Argentijn hoef ik niet. Maar je weet maar nooit, misschien hebben we daadwerkelijk de nieuwe Messi. Wij Turken zijn echt gehersenspoeld om daarover te dromen.

30 januari 2014 om 07:06

Gangster

Klopt man. Ik ben een volger van het Zuid Amerikaanse clubvoetbal en de Libertadores en als ik zie hoeveel talenten daar rondlopen, besef ik weer hoe blind de scouting van onze clubs zijn. Zuid Amerikaanse spelers hebben een veel betere basistechniek en leven veel meer voor voetbal dan Afrikanen of Oost-Europeanen, met alle respect.

Kijk maar eens naar hoeveelheid talenten die de overstap maken vanuit Zuid Amerika naar de Spaanse en Portugese competities. Porto is het grootste voorbeeld.

Ik ga niet ontkennen dat de Afrikanen het slecht doen bij Fener. Vooral sinds Aykut Kocaman hebben we veel Afrikanen gehaald en nog eens pogingen gewaagd om er meer te halen. Bij het rugby voetbal van Fener passen onze Afrikaanse vrienden goed. Maar toch zou ik wel een voorkeur hebben voor meer Argentijnen, Chilenen en Uruguayanen. Allemaal stuk voor stuk geboren voetballers met de echte wil.

30 januari 2014 om 07:18

Avrupafatihigs

Jij zegt dat jullie geen goede band hebben met Zuid Amerikaanse spelers. Maar in de tijden die je opnoemt had Galatasaray niet het kapitaal van nu om betere spelers aan te trekken. Met financieële problemen ben je genoodzaakt derderangs spelers te halen als Carrusca. Als je kijkt wat naar Galatasaray nu te besteden heeft, kun je gerust de stappen maken om (potentieel) goede spelers te halen als Ontivero. Jullie spelen jaarlijks Champions League voetbal en dat is een goede reden ook om naar Galatasaray te komen. Zuid Amerikaanse spelers zijn de geweldige atmosfeer gewend in hun eigen landen en de enige probleem qua aanpassing zal de taalknobbel zijn.

Kijk maar eens naar spelers als Mouche en Jorquera van Kayserispor en Eskisehirspor. Hun basistechniek is geweldig en als je vanuit dat hun groei verder kan bepalen door ze in grote wedstrijden te laten spelen, dan worden ze een meerwaarde voor je club.

Heel mooi politiek gespeeld om Bruma te 'verhuren met optie tot koop' geweldig nieuws! 2 top talenten met hopelijk een mooie toekomst tegemoet.

Ik wil van dit topic gelegenheid gebruik maken door even kort in te gaan op de wedstrijd van vandaag(uitgezonden op sport1): We speelden de eerste 30m zeer slordig. Het was tasten met al die reservespelers in de basis elf. Emre Colak speelde weergaloos. Echt fantastisch. Als hij dit spel kan verspreiden over een hele seizoen, dan is hij een meerwaarde voor Gs en Tr. Ik heb na Emre Judas B. geen Turkse middenvelder gezien met zo een korte draaicirkel. Hij heeft de potentie en vooralsnog ook de leeftijd om het waar te maken. Hopelijk kan hij deze lijn voortzetten. Tegen Antep was hij ook één van de betere tot zijn wissel(tactische omzetting).

We hebben een ervaren en solide ploeg. We kunnen nu jonge spelers monteren in onze team. Deze kunnen dankzij het hoge niveau van de selectie zichzelf dagelijks verbeteren. Het perfecte beleid voor een Turkse club. Eerst ervaring, daarna jeugd. Hier heeft het Gs bestuur goed op ingespeeld. Koray Günter, jeugd Dortmund, Turks en Duits jeugdinternational, 19 jaar, kan nooit slecht zijn. Lucas Ontivero hehehe. Argentijnse nummer 10, meer ga ik niet eens zeggen.

Ik ben tevreden.

29 januari 2014 om 21:43

Kom op zeg, niet overdrijven. Emre gaf een zeer mooie assist, maar ik heb hem echt zoals gewoonlijk enorm veel dramatische passes zien geven. Die jongen komt zwaar maar dan ook zwaar overzicht tekort. Die oerdomme pass op Salih die 6 meter buitenspel staat is veelzeggend, dat zou zelfs mijn broertje van 7 jaar gezien kunnen hebben. Yekta was met afstand de beste man op het veld, vooral in de eerste helft. Verwacht dat hij binnenkort Selcuk uit de basis speelt, want Selcuk heb ik volgens mij al bijna 6 maanden niet meer op een goede wedstrijd kunnen betrappen. Mag wel even voor plaats gaan vechten, komt heel lui over.

29 januari 2014 om 21:55

Ik denk dat jij overdrijft met je reactie Bozkurt. Emre heeft meer dan alleen een mooie assist gegeven. Salih zelf is oerdom bezig geweest en dat de hele wedstrijd door. Die man heeft niks te zoeken voorin. Hij kan niet eens normaal een pass geven aan een speler dat 3 meter naast hem staat. Daarom neem ik het echt niet kwalijk van een speler als Emre Colak, vaarvan ik weet dat hij normaal gesproken technisch erg slim is om te begrijpen wie buitenspel staat of niet. En hij was ook nog eens aardig om een pass te geven op Umut die had kunnen scoren. Het was zeker geen man of the match, maar Yekta ook niet.

29 januari 2014 om 22:05

Yekta was met afstand de beste speler op het veld, vooral in de eerste helft. Die jongen speelde met lef en drang naar voren. Hij verlegde het spel zeer goed en gaf een aantal mooie ballen. Zijn versnelling met de bal is ook uitstekend. Wat mij betreft en volgens vele andere op Turkse sites terecht de man of the match. Ik heb misschien een beetje overdreven over Emre, want hij beschikt eerlijk waar over een geweldige linkerbeen en techniek, maar hij komt echt gewoon overzicht tekort. Verder is hij nog steeds fysiek zeer zwak en ligt zijn handelingssnelheid nog steeds laag. Die jongen is in 3 jaar tijd gewoon helemaal niet ontwikkeld. Nog steeds zie ik aardig wat potentie in hem en kan hij in de toekomst een basisplaats veroveren bij Galatasaray, maar hij moet er wel voor gaan werken. En Salih next Orhan Sam? Of is het daar nog te vroeg voor. Want die jongen is echt gewoon sloom en lomp. Alleen in kopduels in hij erg sterk, maarja hij nog jong en nieuw. Hij moet nog wennen.

29 januari 2014 om 22:23

Yekta speelde typisch als Yekta. Daarom ben ik ook blij dat hij niet is vertrokken naar Trabzonspor. Zijn lange ballen zijn altijd zo perfect en ze komen 9 van de 10 keer aan op hun bestemming.

Ik weet het niet, ik vond ze allebei heel goed. Maar ik vond wel meerdere mensen goed niet daarvan. Daarom weet ik ook niet echt wie motm moet worden. Zowel Yekta als Emre hebben allebei de afgelopen tijden een stijgende lijn laten zien.

29 januari 2014 om 23:42

Emre was vandaag echt weergaloos. Als hij zonder Sneijder speelt komt hij echt uit z'n schulp. Neemt zoveel initiatief, speelt met lef, verdeelt het spel, ziet snel openingen, geeft orachtige passes of zet een medespeler 1-op-1 voor de keeper. Hij eist ook vrije trappen en corners op. Prachtig om te zien, heb vandaag echt genoten van hem. Als Sneijder speelt durft hij veel minder lijkt het wel. Natuurlijk speelt hij dan ook anders, maar het neemt niet weg dat hij echt een genot voor het oog is als hij vrij op 10 kan spelen.

Emre is ook fysiek beter geworden. Hij stond de gehele wedstrijd overeind en schuwde duels niet. Heb hem bijna niet omver gelopen zien worden. Ook had hij een paar prachtige passes richting Drogba (die hem 1-op-1 met Zulkuf zetten), dus aan z'n overzicht schort het ook niet. Natuurlijk was het vandaag "maar" Elazig maar hij geeft in ieder geval goede signalen af. Voor mij 100 procent Motm vandaag.

PS. Volgens mij gad Umut Bulut de pass aan de 6 meter buitenspel staande Salih en niet Emre Colak.

Bruma moeten ze absoluut houden en blijven verhuren, want die jongen gaat ooit een ster worden, gewoon geduld hebben. Verder erg jammer van Rannochia, was Italiaan en 1.95! Dan maar snel een andere CV vinden, want dat is hard nodig. Gunter is meer voor de toekomst.

Ik heb net genoten van de wedstrijd tegen Elazigspor. Ik heb zeker maandenlang geen normale wedstrijd gezien waar Gala zo geweldig speelde. En het leuke is dat er grotendeels werd gespeeld met een 4-4-2, dus hopelijk zal Mancini niet meer denken aan een 3-5-2.

Deze transfers zijn leuk. Echt op elk gebied hebben we ons nu gedekt. In ieder geval hebben we de komende 5 jaar geen hoofdpijn meer als het gaat om het elftal verjongen en met deze talenten kunnen we een grote bijdrage leveren aan het monteren van een nieuwe Turks nationaal elftal. Topprestatie van het bestuur.

Ik zie dat er een heleboel figuren hierboven zijn die maar constant klagen over het transferbeleid van Gala en zelfs teruggaan naar spelers als Emmanuel Culio. Uiteraard moeten onze supporters zulke opmerkingen met een korreltje zout nemen, want zelfs de neutrale voetballiefhebbers hebben in de gaten dat het beleid sterk is veranderd in positieve zin. We hebben een ervaren ploeg en een jonge ploeg, een ploeg dat kan meedraaien op alle fronten en dat dit jaar ook zal bewijzen. Ik heb misschien gedurende 1993 (ook al was ik nog een baby) niet meegemaakt dat onze elftal zo sterk aan het verjongen was. Het is breed en alle miskopen (grotendeels onder het beleid van Imparator Terim) worden stuk voor stuk schoongemaakt.

Er gebeuren echt hele goede dingen bij Galatasaray. Puik werk van Aysal en co.

Als iedereen fit is zou dit de ideale opstelling zijn imo:

Muslera
Eboue
Chedjou
Semih
Telles
Melo
Selcuk
Hajrovic
Sneijder
Bruma
Drogba
29 januari 2014 om 22:20

ja voor in de CL maar turkse competitie kun je niet beginnen met 9 buitenlanders!

29 januari 2014 om 22:28

Klopt, daarom hoop ik dat de buitenlandersregeling ooit een keer komt te vervallen, zodat we op volle oorlogssterkte kunnen aantreden in alle competities.

29 januari 2014 om 22:28

Excuseer me van mijn opmerking, maar ik vind het heel irritant als mensen nu al een opstelling gaan maken waarvan ze denken dat Gala in de toekomst zo moet spelen. Er veranderd zoveel in het systeem dat ik zelf niet eens een ideale opstelling kan maken. Daarom heb ik nooit een opstelling gemaakt op VZ sinds ik een actieve lid ben.

Overigens is Bruma geblesseerd en heb je hier 9 buitenlanders gezet. Ik zou Drogba lekker eruit gooien en Burak daar neerzetten. Bruma mag gewisseld worden voor Emre Colak (als hij het volhoudt) en ik denk dat Chedjou niet altijd een basisklant zal zijn. Aangezien ze zelfs nu eraan denken om nog een ervaren cv aan te trekken.

29 januari 2014 om 22:36

@ Avrupafatihigs

Ik vind het gewoon leuk om opstellingen te bedenken en in mijn hoofd te hebben van Gala.

Ik heb ook, net zoals meerdere mensen, een soort van filosofie in mijn hoofd over hoe Gala zou moeten spelen imo.

Daarnaast vind ik dat ik best het recht heb om zelf opstellingen te verzinnen.

Bovendien zei ik als iedereen fit is (dus ook Bruma) en de buitenlandersregeling wordt opgeheven.

29 januari 2014 om 23:03

Begrijp me niet verkeerd, broeder. Ik bedoel het niet om af te kraken. Natuurlijk heb je het recht om je eigen opstelling te bepalen. Daarom bestaat ook dat opstelknop. Maar overal zie je andere opstellingen waarvan je uiteindelijk weet dat het niet gebeurd omdat het systeem zich telkens wijzigt.

Dat over een fitte Bruma en buitenlandersregel is mij ook ontgaan, maar we hebben allebei in hetzelfde minuut de reacties geplaatst. Dus dat deel is een miscommunicatie, sorry.

29 januari 2014 om 23:18

Geen probleem. Ik kwam ook wat te fel over in mijn reactie, excuses daarvoor.

Wat betreft het systeem. Ik ben al lang blij dat we niet meer in een 3-5-2 spelen, want het was echt niet te geloven hoe we daarmee overlopen werden door de tegenstanders.

Gaziantepspor kan bruma niet kopen denk ik, hij gaat minstens 12 miljoen euro kosten en dat bedrag gaat Gaziantepspor niet kunnen betalen en galatasray gaat echt niet zo'n talent wegsturen. Hij gaat weg omdat hij geblesseert is en plaats vrijmaken voor de andere buitenlanders

29 januari 2014 om 22:28

Goh zou je denken?

Laten we voortaan met zn allen onze geblesseerde of overbodige buitenlanders bij een andere club en hun salaris doorbetalen..

Vraag me af of Bruma ook naar Gaziantep gaat verhuizen.. Aangezien hij niets kan doen en zijn salaris ook door Gs wordt betaald kan hij gewoon in Istanbul blijven.. Dit wordt smullen voor de pers de komende maanden..

29 januari 2014 om 22:32

Bruma zal lekker chillen in Istanbul zodra hij van zijn bed uit zal komen. Maar ik denk dat hij misschien wel rond half april naar Gaziantep zal gaan om te kijken of hij misschien nog een wedstrijd of twee mee kan spelen met Gaziantepspor. Ook al denk ik dat de kans klein is.

29 januari 2014 om 23:48

Doe toch eens even normaal man met dat gezeur van je! Waarom blijf je maar over Bruma en Gaziantep bitchen terwijl je geen enkele keer spreekt over de omstandigheden die Galatasaray tot deze wanhoopsdaad hebben gedreven!

Let mij in godsnaam uit waarom Galatasaray van Demiroren aka ex-BJK voorzitter geen toestemming kreeg om de licentie van Bruma stop te zetten en dan praten we verder. Tsjongejonge je lijkt wel een oud wijf in een buurthuis man. Kijk ook eens naar wat er vooraf is gegaan en oordeel dan. Demiroren heeft toen hij bij BJK werkte wel de licenties van de geblesseerde Fink en Sivok laten stopzetten maar nu vindt hij het ineens niet meer goed. Oprotten met hun dubbele standaarden. Als je als voetbalbond niet normaal en objectief kunt beoordelen verdien je het ook lekker om zo genaaid te worden. Als je kon nadenken zou je begrijpen dat de schuld absoluut niet bij Galatasaray ligt maar bij de corrupte Tff. Zeur over hun dubbele standaarden, en niet over een club die over een maand Turkije representeert tegen Chelsea en daarom zo'n wanhoopsdaad moet begaan.

30 januari 2014 om 00:48

Applegreen, ik geef je gelijk wat betreft het bevriezen van de contracten van Sivok en Fink, helemaal gelijk, maar je hoeft het echt niet 10 keer te herhalen. Ook hoef je niet 55 keer te herhalen dat Demirören een verleden heeft bij Bjk, dat weten door jou de niet-Turken nu ook al volgens mij.

30 januari 2014 om 01:07

Laat hem/haar praten joh Clutch, die gozer/wijf is zwaar gefrustreerd blijkbaar.

Elke keer met zn Demiroren en buitenlanderregel.. Zulke huilebalken verdienen niet eens een reactie, ze kunnen niet tegen gefundeerde kritiek.. Ze denken dat Gs andere rechten moet hebben, of meer is dan de andere clubs..

Je hoort niemand van Besiktas en Fenerbahce zeiken over die regel, maar Gs is de dupe.. Want zij mogen minder buitenlanders opstellen dan wij :-). Die gozer heeft niet eens door hoe zielig hij overkomt met zijn gejank..

30 januari 2014 om 06:48

@clutch

Applegreen is niet degene die in herhaling valt maar Bjkkartal1903.

Sowieso moet je zelf wel kunnen bedenken waarom Galatasaray dit doet.

En als je niet zo slim bent dan moet je misschien stoppen met het volgen van voetbal.

En ja, Galatasaray klaagt over deze regel omdat ze Europees spelen en punten moetn verzamelen zodat jouw club in de toekomst ook Europees kan spelen als ze boven Sivas kunnen eindigen.

Is dat nou echt zo moeilijk om zelf te kunnen bedenken?

30 januari 2014 om 11:46

@2045, applegreen is niet degene die in herhaling valt? Grapjas.

Waar zie je mij iets zeggen over de regel?

30 januari 2014 om 12:42

Hey 2045, of dubbelaccount.. Als je met laag niveau opmerkingen wil komen ga je gang ik verlaag me niet tot jou niveau..

Als je zegt dat die pipo niet in herhaling valt ben jij ook al niet serieus te nemen, lees zijn posts maar is hij stalkt mij gewoon :-).

Over in herhaling vallen gesproken.. Bij elke nederlaag of slecht spel, of nu weer met deze transfersoap vallen dezelfde mensen in herhaling: Gs is de dupe van de transferregel dit dat.. Zo zwak en kortzichtig..

Blijkbaar willen jullie graag met 11 buitenlanders spelen, ach ja wat verwacht je ook van figuren die hun grootste legende (Terim) weggooien bij het oud vuil en Mancini geweldig vinden.. En zulke figuren ga jij nog verdedigen

30 januari 2014 om 14:43

Klopt, maar ik herhaal het zodat leden met een hard hoofd ook begrijpen dat Demiroren dubbele standaarden hanteert. Misschien begrijpt hij het wel als ik het direct naar z'n eigen club vertaal. Want het slaat echt nergens op dat Galatasaray noodzakelijk is om van zulke constructies gebruik te maken lmdat de voorzitter van de voetbalbond geen toestemming geeft voor iets waar hij zelf ook gebruik van heeft gemaakt. Maar het betreffende lid zit constant maar te zeuren over Galatasaray zonder dat hij inziet of begrijpt dat dit hele gedoe nooit zou hebben plaatsgevonden als Demiroren gewoon objectief en normaal had geregeerd. Als ik dan probeer te zeggen dat de verantwoordelijke de ex-voorzitter is van zijn club, dus nota bene degene die door de BJk-aanhang verafschuwd en uitgekotst wordt, moet je als Besiktas fan gewoon echt begrijpen dat diezelfde Demiroren nooit in staat kan zijn om normale en goede beslissingen te nemen? Dat bedoelde ik met de nadruk op 'ex-bjk'. Jullie weten als de beste wat een halve gare hij is, dus dan moeten jullie juist kunnen begrijpen dat zijn TFF bestuur niet veel beter is. No hard feelings.

Hahahaha dit is echt een grap. Je gaat opnemen tege Chelsea.
En dan kom je met dit soort spelers. Leuk en aardig maar kom op man.
Telles is onervaren, Hajrovic ook. Die hebbe nooit op zo een hoge niveau gespeeld.
Wil je met deze jonkies spelen tegen Chelsea. Mark my words.
Chelsea gaat gala dikke pakslaag geven uit en thuis.

29 januari 2014 om 22:29

Waar heb jij het nou weer over ? Onze 11 tegen Chelsea is al bekend, dit zijn transfers voor morgen.

Niemand gaat jouw woorden markeren, zo interessant ben jij en jouw stelling niet.

29 januari 2014 om 22:31

Waar heb jij het over? Sinds wanneer bepalen twee spelers het lot van een team?

Wie zegt trouwens dat Alex en Hajrovic gaan starten tegen Chelsea?

Stop maar weer met je voorspellingen ja.

29 januari 2014 om 22:35

Wacht ik doe ook mee...
Waar heb jij het over??????

Denk je dat dit bepalende transfers zijn om ons te bewapenen tegen Chelsea? Dat betekent dus dat jij dit elftal niet kent en hier komt om de boel te provoceren. Overigens ken ik jouw elfal HJK ook niet. Spelen hun wel Europees voetbal?

29 januari 2014 om 22:38

Waar heb jij het over gozer?? Deze transfers hebben niets te maken met Chelsea

29 januari 2014 om 23:06

Nee Hjk Helsinki heeft een goed transferbeleid..

29 januari 2014 om 23:25

Atiba 2, of Zokora 2. Ik hoop maar dat ze hem niet gaan kopen aan het einde van dit seizoen. Nu betekent het dat Oguzhan richting de 10 zal spelen en dat Fernandes mag vertrekken. Bad, bad bad!

29 januari 2014 om 23:26

Hij is een beest maar jammer dat hij al 32 jaar is, maar Besiktas kan wel ervaring gebruiken. Scoorde ook nog tegen Galatasaray in Istanbul.

29 januari 2014 om 23:48

Papis Cisse kan ook elk moment van Trabzonspor zijn! vond hem vorig jaar goed dit jaar is hij uitvorm. Als hij komt hoop ik dat we met 2 spitsen gaan spelen Emre - Cisse. Wat zou jij vinden van Papis Cisse bij Trabzonspor?

29 januari 2014 om 23:54

Henrique scoorde al 8 wedstrijden oprij niet en is voetballend slechter dan Burak. Heel Trabzon haat hem, met Henrique speel je altijd met 10 man..

29 januari 2014 om 23:51

Goede transfer maar hij is al 32! Had niet verwacht dat hij al zo "oud" was. Waarschijnlijk pakt het wel goed uit om een ervaren speler tussen de jonkies (niet denigrerend bedoeld) te zetten. Maar waar gaat Fernandes spelen dan? Of komt hij niet meer in actie omdat hij z'n contract niet verlengt?

30 januari 2014 om 00:50

Ach ja, Giunti was 31, Ernst was 30. Ik moet eerlijk bekennen dat ik Jones alleen van naam ken, maar dat is geen verrassing met zulke spelers die gewoon hun werk doen en nauwelijks opvallen. Hopelijk kan hij voor wat pit zorgen op het middenveld.

30 januari 2014 om 14:47

Ja nee ik bedoelde niet dat Besiktas een oude speler aantrekt, ik dacht gewoon dat hij jonger was, 27 ofzo. Hij oogt jonger, daarom. Besiktas kan hem nu een half jaar uittesten. Als hij bevalt hebben jullie hem aan het eind van het seizoen gratis binnen. Goed geregeld! Maar heeft BJK nu niet teveel buitenlanders?

30 januari 2014 om 01:14

Jermaine Jones is wel een bruikbare speler maar wat we echt nodig hebben is een fysiek sterke stopper..

Dany speelde zijn beste wedstrijd voor galatasaray haha.. Hij liet aardige dingen zien!

Het grootste probleem van gs blijft dat ze niet kunnen versnellen, teveel op 1 tempo met spelers zoals Ceyhun, Yekta, Colak en Balta! Balletje links, balletje rechts, totaal geen verassing!

Ik hoop dat daar verandering in komt met inbreng van de nieuwe aankopen.. We moeten sneller gaan spelen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren