Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Frenkie de Jong ‘overgeslagen’: ‘Word een beetje verdrietig van zijn heatmap’

Laatste update:

Frenkie de Jong speelde zondagavond geen hoofdrol in de competitiewedstrijd tussen Barcelona en Real Betis (5-2). De middenvelder werd door trainer Ernesto Valverde opgesteld als linkshalf en leek zich op die positie niet helemaal thuis te voelen. Zijn sterke punten kwamen niet tot uiting op die positie, concluderen meerdere analisten en oud-voetballers na de zege van Barcelona. De Jong vormde in het Camp Nou een middenveld met Sergio Busquets en Sergi Roberto.

Statistiekenbureau Opta meldt dat De Jong de bal 73 keer aanraakte: minder dan elke andere basisspeler van Barcelona, behoudens doelman Marc-André ter Stegen. "Overgeslagen", luidt de conclusie. Hedwiges Maduro schrijft op Twitter dat De Jong niet op de positie speelde waar hij 'dwingend' kan zijn. "Nu eindigt hij vaak aan de linkerzijlijn. Daar wil je hem dus niet hebben. Hij is niet een jongen van de actie. Hij moet ruimte voor zich hebben. En eindigen in het midden", stelt Maduro. "Eigenlijk moet Frenkie de Jong naast Sergio Busquets spelen, dat is mijn mening."

Maduro stipt aan dat Barcelona met één controleur speelt, in tegenstelling tot Ajax vorig seizoen. "Ik denk dat het beste systeem voor Frenkie de Jong is wanneer een team met twee controleurs speelt. Zodat hij van achteruit kan penetreren." Youri Mulder, zondagavond analist bij Ziggo Sport, is het daar roerend mee eens. "Bij Ajax heeft hij natuurlijk met Lasse Schöne voor de verdediging gespeeld, met Donny van de Beek als nummer 10. Soms komt het zo uit bij Barcelona, als Rafinha vanaf de buitenkant naar binnen toe komt en staan De Jong en Sergio Busquets naast elkaar. Maar het is niet zijn kwaliteit om met een Busquets schuin rechts achter hem voor de diepte moeten zorgen richting het zestienmetergebied."

"Alle ogen waren nu op hem gericht, ook omdat Lionel Messi er niet bij was. Ga het dan maar waarmaken, zeker na de lastige uitwedstrijd van vorige week", doelt Mulder op de verloren seizoensouverture tegen Athletic Club (1-0). "Als je rekening houdt met die omstandigheden, heeft hij het vandaag goed gedaan. Maar af en toe zal hij als links- of rechtshalf moeten spelen." Op sociale media klinkt veel onvrede over de rol die De Jong vertolkte. Supporters van Barcelona keren zich tegen trainer Valverde en vinden dat hij De Jong verkeerd gebruikt. Commentator Jeroen Elshoff wordt er evenmin blij van. "Beetje verdrietig van de heatmap van Frenkie", tweet hij.

Ook bij Studio Voetbal is de rol van De Jong onderwerp van gesprek. "In de eerste helft kwam hij heel weinig aan de bal en als hij aan de bal kwam, was dat op plaatsen waar we hem bij Ajax zelden hebben gezien. Dus nog niet op de positie waar hij in de voorbereiding wel een paar wedstrijden heeft gespeeld", merkt Pierre van Hooijdonk op. Rafael van der Vaart voegt lachend toe dat De Jong nooit eerder zo vaak in het vijandelijke strafschopgebied heeft gestaan als in de eerste helft. "Je ziet wel dat hij ietsjes onder de indruk van alles is. Dat heeft een beetje tijd nodig en daarom is het ook goed dat hij die minuten krijgt. Dan zul je zien dat hij in een paar wedstrijden 'de oude Frenkie' weer is."

Bondscoach Ronald Koeman heeft de wedstrijd bekeken en hield De Jong ook in de voorbereiding in de gaten. "Maar dit was eigenlijk voor het eerst dat hij samen met Busquets op het middenveld speelde. En Busquets is ook echt de man voor de verdediging, die in de opbouw betrokken wordt, eigenlijk ook de grote kwaliteiten van Frenkie", aldus Koeman. "Het is natuurlijk niet voor niks dat hij vorige week ook al begon, terwijl Ivan Rakitic en Busquets op de bank zaten, en ook vanavond weer speelt. Dat zijn goede tekenen dat ze zeer tevreden zijn." Koeman gelooft niet dat zijn rol als linkshalf De Jong beperkt. "Het is wel een speler die heel veel beweegt, kijkt waar ruimtes zijn, om in het spel betrokken te worden, ik geloof niet dat dat een probleem is."

Welk cijfer zou je Frenkie de Jong geven voor zijn optreden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Frenkie deed nou ook niet heel veel moeite om aan de bal te komen...

25 augustus 2019 om 23:37

Hij is totaal niet het type om vanaf de zijkant iets te creëeren, dat is dan ook tevens zijn beperking. Kan in feite alleen in de rol van controleur echt uit de voeten , spel voor zich en lekker veilig in zijn comfortzone zijn ding doen. Alleen daar heeft Barca er al 1 staan die dat nog iets beter kan , en dat al veel langer op een constant hoog niveau heeft aangetoond.

25 augustus 2019 om 23:43

Ja nog iets beter, Busquets, die zo lomp de tegenstander de bal in de voeten speelt waar een goal uit valt.

25 augustus 2019 om 23:54

Dezelfde busquets die een assist gaf op alba, recht door het midden en hem vrij voor het doel zet.

26 augustus 2019 om 00:00

Busquets die rafinha inspeelt en rafinha ligt te slapen bedoel je

26 augustus 2019 om 00:03

De linkerkant stond sowieso heel raar. Rafinha bleef daar vaak hangen waardoor Alba en Frenkie heel dicht op elkaar stonden. Daarnaast had je nog Griezmann die zich liet uitzakken.

26 augustus 2019 om 06:59

Frenkie wordt gwoon stand in van Busquets voor de makkelijke wedstrijden. Ten alle tijden starten met Busquets, Rakitic en Arthur. Frenkie en Vidal zijn stand ins.

26 augustus 2019 om 07:08

hallelujah hallelujah, dat er nog iemand aan de barca legend Sergio Busquets gaat twijfelen, die moet zich diep en diep en diep schamen!als ik dit lees zijn het gewoon trieste mensen wat mijn betreft.die hebben totaal geen verstand van voetballen, blijf alsjeblieft weg op voetbalzone als je alleen maar komt om te trollen.

ik zeg het frenkie moet is ff een bak koffie gaan drinken messie, iensta, xavi en Sergio Busquets en prive lessen nemen, zij kunnen van hem een meester maken...

barca legend Sergio Busquets hij ademt nog steeds het barca voetbal van pep/rijkaart/vangaal.

stop met ouwehoeren en begin je eigen blog over voetballen, blijf heel ver weg van voetbalzone.als ik deze onzin lees over barca legend busquets.

26 augustus 2019 om 11:00

Verder alles goed met je, Postduif? Volgens mij mag je op een forum je mening verkondigen. Het kan zijn dat die haaks staat op jouw eigen mening.

25 augustus 2019 om 23:41

Inderdaad! Barça speelt een goede wedstrijd, wint riant en wij zijn kritisch op de opstelling van Valverde. Ik vond De Jong gewoon niet dringend genoeg. Liep soms gewoon een beetje te wandelen tussen de linies en liet het spel langs zich heen gaan.

25 augustus 2019 om 23:50

Gaat ook moeilijk als je een speler voor je hebt staan die als postbode speelt en je telkens overslaat in balbezit (rafinha). Dat hij verkeerd gebruikt werd was overduidelijk. Ook Alba wist niet heel goed wat hij ermee aan moest en begon in de eerste helft spontaan maar crosspasses te versturen. Frenkie is niet het type speler die een actie in huis heeft. Hij is geniaal in de beginfase van de opbouw en totaal niet geschikt om te fungeren als speler die er moet staan in de eindfase. Dus niet heel verrassend dat hij er een beetje verloren bij liep vanavond.

26 augustus 2019 om 00:03

Heb hem bij Ajax vaak genoeg dingen zien doen in de eindfase, zelfs in de voorbereiding bij Barcelona heeft hij dit al laten zien. Vind het feit dat hij vandaag op een andere positie speelde geen reden om zo risicoloos te spelen. In zo een grote overwinning verwacht je toch wel een goede actie van Frenkie, maar het waren allemaal risicoloze passjes breed en terug. En het idee dat Frenkie werd overgeslagen had ik totaal niet, dit lag meer aan Frenkie zelf die weinig loopacties maakten en zich nauwelijks aanbood.

Frenkie en Busquets zijn equivalenten. De trainer zal moeten kiezen daar er een positie in dit systeem beschikbaar is. Voorlopig zal die keuze dan helaas op Busquets vallen...

25 augustus 2019 om 23:30

Helaas misschien voor de frenkie fans.
Maar niet zo zeer voor de barca fans hoor.
Ik vind het belachelijk hoe makkelijk sommige hier over busquets praten.

25 augustus 2019 om 23:31

Hoezo op Busquets? Volgens mij begon hij op de bank de eerste wedstrijd en De Jong speelde beiden wedstrijden 90 min

25 augustus 2019 om 23:37

Busquets is een van de aanvoerders en liet vandaag zien waarom hij gewoon in de basis moet staan. Ik vind hem na Kante de beste 6 op deze planeet.

25 augustus 2019 om 23:32

Ze komen het best tot hun recht op dezelfde positie, maar twee totaal verschillende spelers. Ik heb Busquets bijvoorbeeld nooit een dribbel zien maken en een man zien passeren.

25 augustus 2019 om 23:37

Nee daar zitten zijn kwaliteiten ook totaal niet. Busquets echt de beste CVM van de wereld al jaren voor mij.

25 augustus 2019 om 23:40

Alleen om aan te geven dat het verschillende types zijn. Busquets uiteraard een van de beste, zo niet de beste op die plek..

26 augustus 2019 om 00:11

Ik heb de jong dat ook niet zien doen... de jong is aanvallend gewoon niet goed. Hij is een pure cvm en k zeg bussie basis en frenkie af en toe invallen en beker basis etc. Of rouleren. Ma niet beide op dat middenveld. Snap barca niet, gewoon bussie, countinho of Arthur en rakitic is echt heerlijke middenveld... gast speelt met drie verdedigende midd, Sergio, bussie en frenkie..schandalig gewoon

26 augustus 2019 om 00:12

Ohja countinho is al weg.. dan gewoon Arthur en rakitic

26 augustus 2019 om 00:16

Vandaag niet.. Maar de jong is aanvallend niet goed, zeg je?

25 augustus 2019 om 23:40

Busquets is niet meer de Busquets van een paar jaar geleden. Begint steeds trager te worden, en minder zuiver in de passing. Laat Frenkie maar een aantal wedstrijden op 6 wennen. Die kan potentieel meer brengen dan Busquets (dribbel, snelheid). De wedstrijd tegen Athletic was hij een van de weinige die een voldoende haalde, terwijl de rest om hem heen er totaal niks van bakten.

Hij liep er verloren bij vandaag.
Alhoewel ik ook niet zeker ben dat hij per se op de plek van busquets hoort te spelen hoor. ( zo lang busquets er nog is )

Busquets liet vandaag weer zien dat ie een heer is op die plek. Tegen athletic bilbao had frenkie het nog duidelijk moeilijk met de druk die raul garcia op hem legde.
Dat is het soort druk waar busquets al ongeveer 10 jaar lang mee omgaat en als geen ander van zich af weet te schudden.

Frenkie naast busquets in een blok van 2? Zou kunnen, wie weet.
Overigens is daat maar een wedstrijd en is het te vroeg om conclusies te trekken.
Daarnaast moet arthur nog terugkomen en die is ook geen bankzitter die hoort gewoon te spelen mits die fit is.

Ben benieuwd hoe valverde dit aanpakt.

26 augustus 2019 om 01:07

Je kunt overdrijven met “ verloren” en “heer en meester” hè. Die meester geeft zomaar de bal in de voeten van de tegenstander waar een goal uit valt en De Jong speelt een compleet andere rol. Ik zou Busquets eens op die plek zien spelen.

26 augustus 2019 om 02:11

Rafinha lag te slapen toen busquets hem inspeelde daar kan busquets niks aan doen.
Rafinha zag de bal aankomen, maar liep ervan weg, denkend dat er niemand in zijn rug stond waardoor die bal zo makkelijk werd afgepakt.
Als rafinha wat alerter was geweest dan had hij die bal gewoon.
Vond het echt een fout van rafinha.

Daarnaast hoe hij de bal veroverde bij de 3-1 en de 4-1...
Zulke dingen vergeet jij. Die 2 goals vielen omdat busquets 2x de bal wint en een counter voorkomt.

En frenkie leek wel verloren, liet spel aan zich voorbij gaan.

En busquets overdreven als ik zeg heer en meester? Totaaal niet met je eens wat dat betreft. Vond hem goed spelen.

26 augustus 2019 om 09:29

He he eindelijk iemand die het begrijpt , Busquets is onvervangbaar bij Barca , hij is echt de stille kracht van Barca

Allemaal de schuld van Valverde, hij heeft hem de instructies om linksbuiten te staan. Hetzelfde is met Coutinho gebeurd.

Frenkie moet gewoon als controleur opgesteld worden. de rol die hij vandaag had daar liggen zijn kwaliteiten helemaal niet en dan hoef je hem net zo goed helemaal niet op te stellen. leuk dat Frenkie dat wel kon in de Jupiler League bij Jong Ajax tegen een veel mindere weerstand maar we hebben het nu over Europees topniveau en op dit niveau komt hij veel beter uit de verf als controleur

25 augustus 2019 om 23:33

Krijg bij de frenkie van vandaag een beetje een kante onder sarri idee. Idd gewoon verkeerde positie, terwijl het een uitstekende speler is op een andere positie

25 augustus 2019 om 23:38

@teambvb

dat ben ik met je eens. Kante leek toen ook opeens een hele matige speler omdat hij niet goed werd gebruikt

25 augustus 2019 om 23:36

Wanneer heb jij hem op links zien voetballen bij Jong Ajax dan? Volgens mij speelde hij toen gewoon in de punt naar achter.

25 augustus 2019 om 23:40

@xyzz

veel mensen op dit forum zeggen steeds dat Frenkie in Jong Ajax wel een creatieve spelverdeler was en daar doelde ik op. de Jupiler League is alleen niet de Primera Division. we hebben Frenkie zien excelleren op Europees topniveau als controleur, dus waarom speelt hij daar niet bij Barca?

25 augustus 2019 om 23:56

@hangover96

dat is misschien wel zo maar waarom haal je Frenkie dan als Barcelona zijnde als je hem in een rol wil gebruiken die hem helemaal niet ligt? dan koop je om te kopen zonder dat er een gedachte achter zit lijkt het wel

26 augustus 2019 om 01:44

Frenkie was bij Ajax 1 ook een creatieve spelverdeler; vanaf de 6 positie. In Jong Ajax speelde hij in de punt naar achter met Donny en Appie voor hem.

Hij kan ook op de half posities spelen zoals Xavi en Iniesta deden. Enige wat belangrijk voor hem is is dat hij centraal op het veld komt, en niet aan de zijlijn.

26 augustus 2019 om 00:01

@japie dan heeft ie gewoon concurrentie met busquets. Zie ik hem
Niet zo snel winnen

26 augustus 2019 om 00:09

@bf1994

dat niet maar ik snap clubs niet dat ze dan een speler halen voor een positie waarop ze al goed voorzien zijn. je ziet vandaag ook een hele ander Griezmann nu hij niet misbruikt werd als linksbuiten maar dan word nu Frenkie weer op een totaal verkeerde positie neer gezet. ik kan dat nooit zo goed begrijpen

26 augustus 2019 om 00:18

Het was ook niet puur zijn positie alleen vandaag.
Ik zeg eerlijk hij mag zich meer nadrukkelijk aanbieden inplaats van spel beetje aan zich voorbij laten gaan.

Als je dat doet dan ben je gewoon afhankelijk van hoe rafinha loopt.
En rafinha loopt een beetje overal

26 augustus 2019 om 06:23

Dan zal hij misschien binnenkort wel moeten gaan banken. Een andere controleur is nu eerste keus.

Vind het sneu om te zeggen maar ben bang dat deze jongen ten onder gaat aan het feit dat hij niet dominant genoeg is in het veld. Merk dat hij overbluft wordt door teamgenoten. Jammer, sympathieke vent wel die Frenkie

25 augustus 2019 om 23:33

Hij is nieuw. spreekt de taal nog niet vloeiend. Zulke dingen komen met tijd.
Als iedereen in barca de nederlandse taal zou spreken zou het een heel stuk makkelijker voor hem zijn

26 augustus 2019 om 00:02

Ik kan niet wachten om met depay te spelen.
En een louis van gaal die aan messi probeert uit te leggen hoe die een bal moet aannemen.

26 augustus 2019 om 05:37

Ik denk dat ze die fout nooit meer zullen maken bij Barca ...

25 augustus 2019 om 23:35

Haha ongelooflijk hoe hij na 1 minder potje - op de verkeerde positie zelfs - al door bovenstaand lid zo goed als afgeschreven wordt. Niet te dominant (vandaag), dus het wordt vast niks. Maar hey, hij is wel sympathiek!

Is pas zijn 2e officiële wedstrijd voor barcelona, gozer moet ook natuurlijk wennen natuurlijk. Je kan niet zo snel al verwachten dat hij de net zo goede frenkie is als bij ajax...

Juist het kijken waar de ruimtes liggen moet veel beter. Komt niet op het juiste moment los van zijn tegenstander en beweegt teveel verkeerd. Loopt naar voren wnnr hij moet wachten en wacht wnnr hij een paar stappen naar voren moet doen

Ik zou als barca echt met griezmann achter suarez spelen messi en dembele op de flanken en busquets met frenkie als controleurs

26 augustus 2019 om 00:36

Interessante optie om alle toppers vooraan erin te zetten! Maar dan nog moet Frenkie op 8 uit de voeten kunnen als ze moeten omwisselen naar de klassieke 4-3-3 met Busquets op 6

Geloof dat zeker de helft hier geen idee heeft hoe en wat, de jong stond semi linksbuiten daar rafinha alle kanten opging, kan je zeggen hij bemoeide zich er niet mee, dat gaat ook niet als je linksbuiten staat en alles gaat door het midden, en als die in de bal zou komen verlaat die zn plek tegen de instructies in.. Hij heeft onwijs veel ruimte gemaakt voor anderen en gedaan wat beperkt mogelijk was, toen die op busquets zn plek kwam was t al lang en breed gespeeld en was t meer een show van die 16 jarige,. Geef frenkie tijd, kap met zeiken, enige die wat te verwijten valt is valverde

25 augustus 2019 om 23:44

Precies! Hij deed exact dat wat er gevraagd werd: spelen in de discipline en de controle bewaren. Geen Frenkie show, maar gewoon balans. Met Messi, Suarez, Arthur en Dembele die straks weer inzetbaar zijn gaan we zien of Frenkie er staat. Ik gok van wel.

Voorlopig houdt hij zich prima staande. Het extra wat hij kan brengen komt vanzelf wel. Logisch dat hij niet gelijk alle ballen krijgt als je net bij Barcelona begint. Buiten dat draait straks alles om die kabouter en moet hij ze daar ook gewoon inleveren..

Frenkie is alleen goed als een ploeg onder druk wordt gezet. Laat je hem aan de bal gebeurt er eigenlijk niks bijzonders. Kijk naar busquets ondanks dat hij voor de verdediging speelt is hij constant betrokken bij aanvallen van de ploeg.

25 augustus 2019 om 23:42

Onzin. Heb je Ajax vorig jaar niet gezien? Frenkie was vaak het begin van de aanval. Zonder Frenkie mist Ajax de aansluiting tussen verdediging en aanval.

25 augustus 2019 om 23:45

Tja busquets is ook veel verder he die al ruim 10 jaar vaste kracht is bij barcelona dan een frenkie die pas net komt kijken... 🙄

Barça speelt een goede wedstrijd, wint riant en wij zijn kritisch op de opstelling van Valverde. Ik vond De Jong gewoon niet dringend genoeg. Liep soms gewoon een beetje te wandelen tussen de linies en liet het spel langs zich heen gaan.

Sinds de komst Busquets op 6 zo'n 10 jaar geleden, speelt Barcelona met 1 controleur (misschien in de jaren daarvoor ook al, dat weet ik niet). Je kan moeilijk verwachten van Barcelona dat het hiervan gaat afwijken. Anderzijds, zolang Busquets nog top is, is Frenkie wel een hele dure stand-in.
Niemand kan voorspellen of Frenkie op een andere positie ook zo succesvol zal worden.

26 augustus 2019 om 00:33

Plus hun 4-3-3 met punt naar achter op het middenveld is al superlang de basis opstelling. Die ook de jeugd meekrijgt etc. Valverde past ze wel eens aan, maar speciaal voor Frenkie.. De 4-2-3-1 van hierboven met Griez achter Suarez is wel een interessant idee!

Ofwel speelt Frenkie op andere positie en leert hij daar schitteren, ofwel moet hij blij zijn met wissels met Busquets.
Busquets is zoiezo basisspeler en zeker als hij zoals vandaag speelt.
Kunnen we nu gewoon verder

Wat verwachten we dan? Dat Frenkie op de positie van Busquets gaat spelen? Busquets heeft nog ‘net’ meer status in Barca dan Frenkie. Busquets heeft Barca zoveel geboden het afgelopen decennium en dan zijn er Nederlandse analisten die vinden dat Frenkie zijn positie wel eventjes verovert. Lachwekkende chauvinisme

Als Messi en Suarez terug zijn , dan vrees ik dat Frenkie moet gaan banken.

26 augustus 2019 om 00:00

Ja of op linksbuiten wordt geposteerd waar hij op de graf van Coutinho mag spelen. Zie het Valverde zo doen

Een middenveld met De Jong - Busquets - Arthur zou een stuk beter zijn.
Zou FDJ beter tot zn recht komen.

Misschien moet ik geen overhaaste conclusies trekken. Maar toch blijf ik erbij dat Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong naar de verkeerde clubs zijn gegaan. Frenkie de Jong gaat naar de club waar de beste 6 speelt, terwijl City een trainer heeft die die 6 heeft uitgevonden en op zoek was naar een vervanger van fernandinho. Voor Matthijs de Ligt geldt precies hetzelfde, gaat maar de club met een van de beste centrale duo’s van de wereld. Terwijl er genoeg clubs waren waar hij harder nodig was. Ik wil er wel aan toevoegen dat ze allebei gaan schitteren dit seizoen, en ik hoop dat ze slagen als Ajax, nederlands elftal en voetbalfan.

Hij speelde ook niet echt met plezier.. volgens mij heeft ie er zelf ook de pest in dat hij op die positie staat en daarom gewoon de bal niet wou hebben om een statement te geven misschien?

26 augustus 2019 om 00:19

Dat lijkt me niet. Denk niet dat Frenkie naar Barca is gegaan en heeft gedacht dat hij Busquets wel even uit de basis speelt, want Busquets is nog steeds de beste op zijn positie. Frenkie moet blij zijn dat hij uberhaupt nog in de basis staat, en moet zich op links of in wedstrijden waar Busquets rust krijgt bewijzen

26 augustus 2019 om 00:39

Ja vooral, in je tweede match en eerste voor je thuispubliek ga je slecht spelen om je nieuwe coach lik op stuk te geven. Terwijl er heel veel echte aanvallers geblesseerd zijn..

In de eredivisie de beste onder de jonkies en oudjes, in de Primera Division alleen de beste onder de jonkies.

Frenkie is nog lang niet de passer die Busquets is. Frenkie kan de opbouw goed verzorgen, maar hij mag ook wel eens wat extra’s brengen. Busquets geeft vandaag een pass die ik Frenkie nog nooit heb zien geven en ook nog met z’n zwakke been.

Nog maar zijn tweede officiele wedstrijd achter de rug, en hoe snel mensen al conclusies kunnen trekken over zijn kwaliteiten en minpunten. Echt, dit gaat gewoon nergens meer over. Heb het maandenlang met lede ogen aangezien op Vz en altijd gezwegen, maar nu vind ik het wel welletjes. Laat die jongen zich gdv ontwikkelen als Barca speler. Als dat een keer op die positie moet, so be it.

Je werd een hater genoemd als je zei het niet te snappen dat Barca Frenkie kocht omdat zij nog altijd beschikken over de superieure Busquets en daarnaast is het geen speler die kansen zal creëren, assists zal geven en zal scoren. Dus als links of rechtshalf heb je er ook vrij weinig aan. Dat continu met de bal lopen, iets waar hij altijd aan vast wilde blijven houden, is ook niet echt iets dat in Barca gewaardeerd zal worden.

Een hoop interessant doenerij van onze ‘kenners’. Voorlopig 2 wedstrijden gespeeld en 2 x 90 minuten gemaakt. Dat doet Valverde niet omdat hij De Jong zo aardig vindt of omdat hij toevallig 70 miljoen heeft gekost, een schijntje voor een club als Barcelona.

Ergens wel jammer dat Koeman nu Oranje coach is. Hij zou nu de ideale kandidaat voor Barcelona zijn geweest.

Youri is de weg een beetje kwijt, alle ogen waren op de Jong gericht omdat Messi er niet bij was? ze zijn wel een beetje aan het doorslaan met die verafgoding van de Jong. Hij is een prima speler maar sommigen denken dat heel het spelsysteem van Barca op deze speler moet worden afgestemd als de trainer hem iets meer op links nodig heeft zou hij dat ook redelijk moeten kunnen invullen anders is het allemaal maar heel beperkt wat hij kan.

Wauw, wat kunnen mensen overdrijven zeg. Hij speelt één mindere wedstrijd in vijf jaar en gelijk heel het land is helemaal in paniek! Dit kan toch een keer gebeuren jongens? Doe effe normaal man met zijn allen.

26 augustus 2019 om 08:25

Het stomme is dat hij helemaal niet slecht speelde. Hij speelde op een plek links hangend aan het middenveld met Busquets achter hem. Dat is een linie verder naar voren dan normaal. Hij was niet erg aanwezig maar alles wat hij deed dat deed hij heel goed. Hij ging makkelijk mee met het tempo van zijn teamgenoten. Soms moest hij lastige ballen in de kleine ruimte in 1 keer spelen en dat deed hij dan weer achteloos makkelijk. Bij Ajax was de opbouw om Frenkie heen gebouwd maar bij Barcelona heb je met Sergi Roberto en Busquets spelers die een opbouw ook heel aardig kunnen verzorgen waardoor het minder op hem specifiek is afgestemd.

Ik vind het opmerkelijk hoe mensen Busquets willen vervangen voor Frenkie. Busquets is al jaren de controleur van Barcelona en was de afgelopen jaren bijna even onvervangbaar als Messi en Frenkie heeft daar net 1 leuke oefenwedstrijd gespeeld. Frenkie heeft nog een hoop te bewijzen voordat hij Busquets echt uit de basis kan spelen, dat kan nog wel jaren duren. De Jong moet zich maar richten op een andere positie en als dat zoals gisteren niet loopt dan kan het weleens een heel lang en zwaar seizoen voor hem worden.

26 augustus 2019 om 12:44

Busquets heeft inderdaad een enorme status opgebouwd daar, maar laten ook hem niet te hoog in het vaandel zetten. Iedereen die Barcelona volgt, kan zien dat Busi de afgelopen seizoenen flink aan het aftakelen is. Maakt steeds vaker fouten, lijkt soms het tempo niet meer aan te kunnen, en is heel veel van zijn snelheid verloren. Ter vergelijking: Xavi en Iniesta gingen fysiek veel langer mee. Ik zie Frenkie, mits hij zijn vorm van Ajax behoudt, de plek van Busquets binnen een jaar overnemen.

Het wordt tijd dat er een andere trainer komt. Dit voetbal onder Valverde is zo een grote ellende om naar te kijken. Traag, een regelrechte rommel in de opbouw en goals zijn bijna allemaal te danken aan individuele klasse. Er moet iemand staan met een duidelijke visie, een ruggengraat en die bovenal past bij Barcelona. Dan zal bijvoorbeeld Frenkie ook een duidelijke plek in het elftal krijgen. Geen idee hoe ze op Valverde gekomen zijn en geen idee waarom hij daar nog steeds zit. De Liga winnen is leuk, maar dat de afgelopen jaren vooral te danken aan de falende concurrentie en simpelweg aan Messi.

Een speler van 85 miljoen hoort op meerdere posities/rollen te kunnen spelen op het middenveld.

Betekend dat hij te eentonig, Barca hem verkeerd heeft ingeschat of Ajax zelf te eentonig speelt en niet afgestemd is op wereldvoetbal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren