Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Frenkie de Jong maakt indruk in nieuwe rol: ‘Maar ik vond het zelf overdreven’

Laatste update:

Frenkie de Jong blonk zondag uit voor Ajax in de topper tegen PSV (3-0 zege). De middenvelder maakte in het hart van de defensie een ijzersterke indruk en werd in de Johan Cruijff Arena uiteindelijk zelfs verkozen tot man van de wedstrijd. De Jong blijft zelf nuchter onder die uitverkiezing.

De jongeling speelde een sterke wedstrijd als inschuivende centrale verdediger, maar vond zelf niet dat hij de beste man op het veld was. "Ik vond het zelf een beetje overdreven, ik had hem aan Lasse Schöne of David Neres gegeven", reageert hij voor de camera van FOX Sports. De Jong vulde zijn rol naar eigen zeggen vooral op 'intuïtie' in. "Ik kan niet als centrale verdediger de hele tijd naar voren lopen. Af en toe kon ik indribbelen. Als je ruimte ziet, moet je gaan. Als iemand kort komt, moet je spelen."

"Ik speel het liefst op het middenveld, al vind ik het goed als ik speel. Van mij mag het zo laten staan, maar je moet het aan de trainer vragen", vervolgt hij over zijn positie. De Jong had zich verwonderd over de defensieve spelopvatting van PSV. "Ze zeggen dat het realistisch is, maar ik zou druk zetten. Ik denk dat je dan meer kans hebt."

Moet Ajax doorgaan met Frenkie de Jong als inschuivende centrumverdediger?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Die hype rond deze jongen, is altijd het zelfde verhaal in ons landje.
We hypen iemand, ow die is zo goed he!! super!! en dan maakt hij het niet waar.
Sinds Sneijder vertrok van Ajax, heeft geen enkele Nederlandse speler zich bewezen buiten Nederland.
(Ik neem toch aan dat Sneijder als laatste vertok, of was het Robben?)
En dat zijn toch al een aantal jaartjes he...goeie speler op den duur voor Ajax hopelijk, voor hun, verder wil ik hem niet hypen want ik ken betere talentjes... (misschien niet van de Nederlandse velden maar dat moet niks uitmaken

10 december 2017 om 19:40

Depay doet het anders prima...

10 december 2017 om 19:41

Gini ook. Cill keept ook prima als hij mag spelen. Dost doet het goed. Je overdrijft he.

10 december 2017 om 19:46

Die doen het leuk. Maar het zijn niet meer de topspelers bij de topclubs in de topcompetitie, zoals bij Sneijder, RvP en Robben wel het geval was. Wat dat betreft is het gewoon heel mager. Komt waarschijnlijk doordat de kloof te groot is geworden tussen die competities en de onze.

10 december 2017 om 20:02

Je snapt het niet, of hebt hele lage standaarden.
Depay doet het prima? gefaald bij Utd, bij Lyon is hij niet de beste speler... oke 3 goals gemaakt maar meer ook niet.
Gini is een waterdragertje bij Liverpool, Liverpool doet het al helemaal niet goed dus als je daar een waterdragertje bent dan bak je in mijn ogen niet veel.
En Cillessen is 2e keeper van Barca, leuke club is Barca ja maar je bent 2e keeper dus je bakt er niks van, anders was je wel de 1e keeper of niet?

En @die andere 2 jongens
Huntelaar speelde bij Schalke,leuke club maar geen top. Van Dijk speelt bij Southampton, niet eens subtop in Engeland dus wat wil je zeggen? Hij speelt goed ja, dat klopt maar als je bij Southampton al niet goed speelt dan bak je er al helemaal niks van, of wel?

Overigens hebben Sneijder, Robben, V/d Vaart en Persie er ook niet héél véél van gebakken
Sneijder 1 goed jaar gehad bij Inter, alles gewonnen in 2010 top prestatie maar daarvoor en daarna was hij gewoon niet goed.
Van Persie was zijn laatste seizoen bij Arsenal en 1e seizoen bij Utd goed; ja dat zijn 2 van de 18 seizoenen goed gespeeld, vind jij dat dan een topspeler? Beetje lage standaarden hebben jullie of niet?

Robben speelde jarenlang 18 van de 95 potjes bij Bayern, die 18 potjes speelde hij goed ja maar als je fysiek niet sterk genoeg bent ben je dan gelijk top? Mits fit, is hij goed ja.

10 december 2017 om 20:18

Van Linnen, lijkt me niet. Belgie heeft een geweldige nationale ploeg, Brazilie ook, om maar niet te spreken over Frankrijk. Die laatste lijken al een selectie voor 2 generaties te hebben. Buiten Psg is die competitie ook niet enorm bijzonder

10 december 2017 om 20:45

De Vrij niet vergeten

10 december 2017 om 21:23

Savagetrol, Wijnaldum mistte afgelopen seizoen maar 2 PL wedstrijden en jij noemt hem een waterdragertje? Lachwekkend.

10 december 2017 om 21:25

Goed nieuws, Savagetroll, morgen zijn de winkels weer open en hebben ze weer nieuwe voorraden azijn.

Rvp, Robben, Sneijder geen toppers? Robben niet omdat zijn fysiek niet meewerkt? Van Dijk niet omdat hij nog niet bij een topclub speelt? Dan is per definitie niemand in Nederland een topper want onze Top-3 stelt ook niks meer voor. Houd je alleen de toppers in de topcompetities over.

Lijkt me lastig als je zulke hoge standaarden hebt als jij. Stel dat je baas die ook heeft, dan neem ik aan dat je er morgen uit vliegt.

11 december 2017 om 20:38

Ik snap jullie ook wel, jullie zijn supporters en denken dat je club hele goede spelers heeft, voortbrengt en een top club is maar zo zit het helaas niet. Ik ben een liefhebber, ik kijk vanuit een ander oog.

De spelers die ik heb genoemd waren goed, ja, topspeler? ja maar als je kan lezen dan waren ze dat maar 1 of 2 seizoenen maximaal, buiten Robben. Robben heb ik ook vertelt hoe het zit, lees het nog een keer.

Wijnaldum mist geen wedstrijd, betekent dat dan dat hij een topspeler is? Ik vind het van niet, jij wel? even goede vrienden!

Van Dijk was vorige seizoen goed bezig, die komt er wel als hij in Engeland blijft en de juiste keuze maakt maar dit seizoen is hij niet goed bezig, ik bedoel als je het vergelijkt met vorige seizoen is hij dramatisch maar die jongen komt er wel. Hij moet wel de juiste keuze maken en ik denk dat hij dat niet gaat doen. Volgens mij heeft hij een voorkeur voor Liverpool en als hij daar heen gaat, en Liverpool ook niet 3 andere verdedigers haalt dan wordt Van Dijk ook niks. Liverpool moet een compleet nieuwe defensie halen, en dat kost tijd en geld. Geld hebben ze wel, maar tijd?

10 december 2017 om 19:50

Huntelaar? Werd toch topscorer van de Bundesliga.

10 december 2017 om 19:51

Van Dijk

10 december 2017 om 20:06

Helemaal waar. We maken ze zelf kapot, echt. Er is ook niemand die zulke jongens met beide voeten op de grond kan houden. Ervaren toppers in het team zijn er niet meer. Als zulke jongens keer op keer opgehemeld worden zonder iets te moeten presteren gaan ze op een wolk leven. Wanneer het even minder gaat, worden ze met de grond gelijk gemaakt en is het meteen klaar. Dat kunnen ze dan niet handelen, en dan vragen we ons steeds af hoe het komt. Man, echt een drama gewoon. Laat deze man is even voetballen man, ongekend dat je als bankzitter al zo opgehemeld kan worden met vergelijkingen die hun weerga niet kennen.

10 december 2017 om 23:20

Is Virgil van Dijk geen Nederlander meer tegenwoordig? Die wordt in Engeland namelijk gezien als een van de beste verdedigers van de PL

Niemand op het psv middenveld die hem opving. Met name van ginkel moet het beter inschatten. Frenkie mocht vrijuit dribbelen keer op keer.

10 december 2017 om 19:44

Had eerder het idee dat pereiro niemand oppakte, Daarnaast ging Hendriks vrij veel naar Neres toe waar het middenveld af en toe een chaos was naar mijn idee

10 december 2017 om 19:52

Alle Psv'ers gaven hem vrijspel dan is het logisch dat het lijkt alsof hij goed speelde. Niemand, op Hendrikx na, verdiende een voldoende.

10 december 2017 om 20:02

Daar heeft Frenkie zelf ook gewoon een aandeel in hoor.

10 december 2017 om 20:37

Hahahha tuurlijk ze laten het altijd lijken alsof hij goed speelt, altijd!

10 december 2017 om 20:53

Oh nu is t weer dat PSV hem liet spelen... zuur van je hoor.
Zag m toch een aantal keer mooi insvhuiven en spelers passeren alsof ze er niet stonden. En dit maal tegen PSV... als t tegen Roda was dan was t weer..." jaaaaa..laat hem t maar zien in een topper.."


Zie vandaag

10 december 2017 om 22:25

Hendrix verdiende inderdaad voldoende, voldoende gele kaarten om in ieder geval van het veld gestuurd te worden.
De jongen speelt leuk hoor en de pass een paar potjes geleden op Lozano was een wereldbal maar hij speelt vooral vaak op en vandaag over 't randje, dat hij de rust überhaupt gehaald heeft was een godswonder.
Ik hoor veel over de vermeende rode kaart voor Veltman maar Hendrix had ook wel een geel kaartje of 3 á 4 kunnen krijgen

11 december 2017 om 07:20

Ow ja tuurlijk, het ligt altijd aan de tegenstander, Ajax kan alleen maar goed spelen als de tegenstander nog slechter is. Standaard antwoorden als ze er met ''grote'' cijfers vanaf gaan.

De Jong had zich verwonderd over de defensieve spelopvatting van PSV. "Ze zeggen dat het realistisch is, maar ik zou druk zetten. Ik denk dat je dan meer kans hebt."

Dit heel erg. Ik snapte niet dat PSV niet naar Twente heeft gekeken en er vol op klapte. Daar heeft Ajax veel meer moeite mee

10 december 2017 om 20:20

Helemaal mee eens. Ik was blij dat PSV zo speelde. Met de rammelkast bij ons achterin, lagen er echt mogelijkheden lijkt me. En helemaal met 10pt voor zou je denken dat wat meer risico wel te nemen valt. Maar je PSV speelt meestal zo en heeft in het verleden nog genoeg succes opgeleverd. Maar in dit geval snapte ik het ook niet. Maar t kwam ons goed uit

Voor de wedstrijd had ik mijn twijfels of Frenkie in de verdediging wel zou werken, maar ik moet zeggen dat ik hem vandaag een goede wedstrijd vond spelen en misschien dat Ajax het voor langere tijd met Frenkie naast de Ligt moet proberen: de Ligt die zich vooral op het verdedigen zal focussen en Frenkie die als een soort libero fungeert, zoals Beckenbauer en Rijkaard bijvoorbeeld ook deden.

Toevallig zat ik van de week te kijken naar Frenkie de Jong bij Andy van der Meyde in de auto en daarin gaf de Jong aan dat hij 'wel ervan houdt om rushes' te maken en dat is ook echt wel iets wat hij goed kan: van die lange rushes maken, waar hij een aantal spelers passeert en meestal zorgt de Jong dan ook voor een goed vervolg, want zijn inzicht is ook echt prima en hij heeft echt van die messcherpe passes waarmee hij een verdediging kan openbreken.

Vandaag had hij dat ook weer, waar hij een rush op eigen helft, op zo'n 25 meter van het doel van Ajax, begon en zo'n 40 tot 50 meter aflegde, waarna hij een goede en scherpe pass op Neres had, maar die kon de bal helaas niet goed aannemen en terugleggen en ik kan me herinneren dat de Jong dat ook tegen volgens mij VVV Venlo of ADO Den Haag (weet niet meer wie) deed, want zijn rushes en spelinzicht zijn echt van een zeer hoog en goed niveau.

Overigens vond ik Wöber vandaag ook goed spelen. Speelt natuurlijk over het algemeen wel goed bij Ajax, maar vandaag vond ik Wöber samen met de Jong toch wel de 2 beste aan de kant van Ajax.

Ach Sjoerd zal vanavond wel weer zeggen dat hij er niets van kan. Frenkie is bijna niet van de bal te zetten en speelt de bal bijna altijd vooruit. Psv had vandaag geen antwoord op hem.

10 december 2017 om 20:09

Nee, Sjoerd krabbelde al beetje terug. Heeft nu zijn momentje gehad want vorig jaar was hij een van de personen die hype begon. Nu even populair doen en net weer terug trekken. Lekker makkelijk dat.

10 december 2017 om 20:56

Die Sjoerd wil gewoon popie zijn door als een vd weinige er niets in te zien.. als Frenkie dit deed tegen Roda dan zeuren ze weer dat t tegen een laagvlieger is... doen ie t tegen PSV dan liet PSV t weer toe. Die jongen is erg goed bezig en moet vooral zvm spelen. Zal zn dipjes krijgen en dan komen alle spuit 11jes etc weer leuren met ;" ik roep al maanden dat t niets is". Vertouwen houden en waarderen .

Beter worden ze wakker bij barça deze super talent is rijp om de vervanger van iniesta te worden als je ziet wat er bij barça op de bank zit zou frenkie er makkelijk bij kunnen

10 december 2017 om 20:22

Heeft hij eigenlijk al bijgetekend, of blijft het bij z'n woord?

Dit zou onder Van Gaal een typische 4 zijn - de inspelende en instappende verdediger / middenvelder. In hun hoogtijdagen hadden veel 'kenners' dit ook voor Van Bommel en Seedorf in gedachten (bij Oranje wel te verstaan). Ik vond Frenk de rol goed invullen, maar dat had te maken met de gezapigheid van Psv.

Velen achten het thans naief om zo te spelen; dit kun je tegen andere Nederlandse clubs doen, maar op internationaal gezien betekent dit de bal inleveren en finaal in het mes van de tegenstander lopen. Maar aangezien de Nederlandse club thans allemaal alleen nog nationaal actief zijn, waarom niet?

Willem 2 bedankt voor het opleiden van deze parel!

10 december 2017 om 21:21

Bij welke amateur club speelde hij voor W2? Dan moeten we hun ook bedanken... misschien zn ouders ook bedanken maar gelijk dat hij ter wereld mocht komen?

Wil er mee zeggen dat we ons doorstaren op waar een speler langer heeft gespeeld om daar zn opleiding label op te labelen. Uiteraard heeft W2 daar grote inbreng in. Maar hij heeft zélf t talent en bij W2 hebben ze dat goed gezien en zijn er goed mee omgegaan. Tis niet dat hij zo goed is dóór W2.. had zomaar ook een andere club geweest zijn.

10 december 2017 om 21:28

Hij zat bij Willem 2 al in het eerste. Wij hebben hem mooi goedkoop weg kunnen halen daar. Waarom hebben ze niet meer voor hem gevraagd?

10 december 2017 om 21:33

Wert ik niet exact. zal wel met de duur van t contract te maken hebben?

10 december 2017 om 23:27

Om 2 redenen. Hij zat in het laatste contractjaar en hij had onenigheid met de trainer. Hij wilde een transfer forceren. Willem heeft het voor een paar huurlingen verkocht maar met een doorverkooppercentage.

Hoop dat die dwaas van het AD heeft gekeken vandaag.

Frenkie de Jong, wat een prachtige voetballer. Hoort er altijd in te staan, klaar!

Wel grappig toen ajax frenkie wilde overnemen van Willem II riepen alle ajaxieden waarom weer een middenvelder we hebben er genoeg. Alle Willem IIers riepen dat dit het grootste talent van Nederland is en Ajax in zn handen moesten wrijven als ze hem zouden aantrekken. Was niets van waar en een aantal Ajaxieden riepen zelfs dat het een matige speler was. In zijn lichting waren veel betere. Nou jongens neem aan dat jullie nu onderhand wel overtuigd zijn dat deze kerel Nederlands beste middenvelder gaat worden en een hele grote carriere zal gaan maken als er geen gekke dingen gebeuren. Of blijven jullie net zo koppig als Jurgen Streppel? Man man mam wat zat die er naast. Sonde die gast heeft de beste speler ooit uit de opleiding verjaagt.

10 december 2017 om 23:43

"Alle Ajaxcieden"..

"Alle Willen 2ers.."

Lekker makkelijk kammen . Er werd idd door veel afgevraagd waarom weer een middenvelder. Wat niet raar is op zich.. we hebben een tijd bijna alleen maar middenvelders binnengeharkt. Dan denk je idd huh? Alweer?. Maar dat hebben ze dus goed gezien. Ik ben ben er blij. Mee hoor!

11 december 2017 om 11:11

Alle Willem Iiers omdat geen enkele supporter blij was met het vertrek van Streppel. Sterker nog door zijn houding naar De Jong werd de druk op Jurgen steeds groter en werd de groep Streppel haters steeds groter. Best vreemd als je kijkt wat hij voor ons gedaan heeft (hij is toch verantwoordelijk dat we vandaag de dag eredivisie spelen aangezien hij de functie hoofdtrainer en TD bekleden in de JL en dus zowel zn team samenstelde als het veld instuurde). Dus ja alle Willem Iiers in dit geval.

Alle Ajaxcieden is wat lastiger inderdaad al waren de reactie op de berichtgevingen dat ajax met De Jong bezig was negatief. Ik heb toen geen enkele positieve reactie gelezen hier maar ook op andere voetbal/nieuwssites. Toen andere Willem II-ers aangaven dat dit een uitzonderlijk talent was en dus begrijpelijk dat Ajax hapt ondanks de vele middenvelders van zijn leeftijd werden we voor gek verklaar Frenkie was gewoon een in een dozijn speler. Vandaar alle maar je hebt gelijk alten we zeggen 90% van de supporters.....die andere 10% is te oud om te weten hoe een computer werkt

Maar ik denk dat je nu wel kan zeggen dat wij toen der tijd niet hebben overdreven. Ik lees dat er nu nog steeds getwijfeld wordt aan zijn talent (niet zozeer binnen Ajax hoor maar in Nederland in het geheel) en dat verbaasd me enorm. Als ie zo tegen ons speelt dan zijn wij te zwak als ie zo tegen PSV speelt dan had PSV een slechte dag. Tja als je nu niet ziet dat deze jongen het talent heeft om de nieuwe Seedorf/sneijder/cocu te worden dan houdt het gewoon op.

11 december 2017 om 11:26

Weet je... op dit soort sites en apps zit een hoop , dat graag mee blaat met de meute. Die niet z3lf googelen.. of wat opzoeken. Daarbij is men tegenwoordig zo pessimistisch als wat. Over werkelijk alles. Gaat nergens meer over . Persoonlijk dacht ik zelf ten tijde dat hij overkwam ; ' had liever verdedigend wat zien komen ." En nu zien we waarom.

Idd mbt wat je zegt over speelt hij tegen laagvliegers is t juist om dat. Speelt hij tegen sterke tegenstanders dan lieten ze t toe. Ook daar praat de meute na. Deze jongen is een uitzonderlijk talent en moet zvm spelen. Zal zn dipjes krijgen .. maar da's inherent

Ik zag de Jong voor t eerst op een EK onder 17 dacht ik. Geweldige spelmaker uit t oude hout gesneden. Heeft alles om vanaf 4, 6 en 10 te spelen, het ritme van een wedstrijd te bepalen en beslissend te zijn. Lekker laten staan en ze kunnen een sterke serie neerzetten. Was het ontbrekende puzzel stukje. Als de rondo met Schone en Ziyech gaat draaien kan Ajax schakelen naar 3-3-4 en wordt het moeilijk daar onderuit te komen zonder de lange bal te spelen. Als dan achterin de boel goed staat krijgt Keizer de boel echt aan de gang hoor! En dan komt het aan op het mentale vlak. Elke pot zo ingaan als tegen PSV dus. Met het mes in de sokken. Dan gaat Ajax ons weer eens verbazen. Alle ballen op Frenkie!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren