Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Frenkie de Jong deelt virale foto: ‘Ik wilde er verder niets mee zeggen’

Laatste update:

Frenkie de Jong behoorde in de Champions League-wedstrijd tussen Real Madrid en Ajax (1-4) tot de grote uitblinkers aan Amsterdamse zijde. De duurste Ajacied aller tijden werd na afloop bewierookt om de manier waarop hij heerste op het middenveld: met verdedigende acties smoorde hij Madrileens gevaar in de kiem, terwijl hij in aanvallende situaties makkelijk wegdraaide bij zijn tegenstanders. Na de wedstrijd ging één specifieke foto viraal die dat beeld illustreerde.

Te zien is dat De Jong wegsprint, terwijl Luka Modric en Vinícius Júnior uitgeteld op de grond liggen. De Jong zag de foto in de nacht na Real Madrid - Ajax voor het eerst en deelde het beeld een dag later op Instagram. Gewoon omdat hij het een 'mooie foto' vond, vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. "Niet omdat ik er verder iets mee wilde zeggen. Ik bedoel: Modric is een van de grootste spelers ter wereld."

"Hij heeft alles gewonnen wat er te winnen valt. Zelfs de Ballon d'Or. En met zijn land ook nog eens de WK-finale gespeeld. Met Kroatië dat normaal de finale niet speelt", benadrukt de Jong, die ook heeft gelezen dat sommigen de symboliek in de foto interpreteren als een wisseling van de wacht. "Ik vind het leuk hoor, maar dat is vooral iets voor de buitenwacht. Ik heb nog veel te bewijzen."

De Jong, die volgend seizoen voor Barcelona speelt, benadrukt met Ajax voor 'cruciale weken'te staan. Hij spreekt de ambitie uit om het seizoen af te sluiten met een prijs. "We hebben na de zege op Madrid wel even een feestje gevierd, maar vanaf nu is het ook weer zaak om ons te concentreren op de wedstrijd van zondag tegen Fortuna Sittard."

Wint Ajax dit seizoen minstens één prijs?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Geweldige foto. Mooiste perspectief in beeld gebracht.

8 maart 2019 om 16:00

Vond het tv-beeld vanaf de andere kant eigenlijk nog veel mooier. Vanuit dit perspectief is het net alsof amodric en Vinicius daar toevallig zaten terwijl de Jong langs dribbelt.

8 maart 2019 om 16:14

Omg ik heb het nu pas door. Hahahha
Ik dacht dat de spelers van Real Madrid teleurgesteld waren en op het veld zaten na de fluitsignaal...had me bril niet op :-)

Omg wat een vernedering gewoon.
Ik zou deze foto inlijsten als ik Frenkie was.

8 maart 2019 om 17:22

Haha heel leuk dat je het nu pas door hebt, XD. Anyway, prachtig moment. Modric voelde zich er alleen voor staan.. Die is er maar bij gaan zitten van, ik weet het niet meer. Ik ben op haha

Haha, schitterende foto. Mag je trots op zijn, Frenkie. Mooi dat ie er ook nuchter onder blijft en echt wel begrijpt dat hij nog veel moet leren. Maar man, wat was het een prachtig gezicht dinsdagavond.

8 maart 2019 om 16:54

Vooral die verbaasde blik van Modric er bij ook! Van wat is er in vredesnaam gebeurd?!?! Haha

Eigenlijk heeft deze foto heel de wedstrijd weer. Het dappere en frivole Ajax tegen en onthuts en verward Real!

Heerlijk dit

Ik hou van die nuchterheid van Frenkie. Heeft dinsdag natuurlijk een wereldpot gespeeld en heeft een mooie toekomst voor zich liggen, maar hij gaat niet zweven. Spreekt respectvol over Modric die natuurlijk al een geweldige carrière achter zich heeft (en nog zeker niet is uitgevoetbald).

8 maart 2019 om 16:52

Krijgt ie vast ook wel mediatraining voor. Het zou ook niet slim zijn om ni te zeggen dat je Modric sowieso wegtikt

8 maart 2019 om 19:04

Dat is het mooie nou net. Hij krijgt geen media training. Mathijs daarentegen wel.

8 maart 2019 om 20:06

Mediatraining krijgen spelers sowieso al bij het nationale elftal en ik kan me ook niet voorstellen dat Ajax zijn spelers niets meegeven voordat ze voor de camera’s verschijnen. Daarnaast is Frenkie inderdaad niet zo’n arrogant ventje

Die polls op VZ zijn toch altijd meer een kwestie van hopen en wensen dan dat mensen ze serieus invullen. Op dit moment 22% die verwacht (hoopt) dat Ajax geen enkele prijs haalt terwijl ze op 3 fronten actief zijn. Natuurlijk, dat Ajax de CL wint is vooral hoop. Er is wel een kans: je hoeft nog "maar" drie wereldtopploegen te verslaan. Maar ik neem aan dat niemand er vanuit durft te gaan. De titelstrijd ligt nog open en daarin heeft Ajax het in eigen hand. En zonder Willem II te onderschatten, is Ajax toch zwaar favoriet voor de beker. En ook al valt de beker in het niet bij de titel en al helemaal bij de CL, is het technisch gezien wel een prijs die telt voor de poll.

22% denkt dat Ajax op alle fronten ernaast grijpt? Lijkt me toch wat hoog.

8 maart 2019 om 17:52

Ja lijkt misschien hoog, en ik heb dan ook ja gestemd. Maar als ze volgende ronde CL eruit liggen, PSV niks meer weggeeft en Willem 2 een topdag heeft..... Tja waarom niet?

8 maart 2019 om 18:16

Nou ja, de kans dat Willem 2 wint is klein. Dat PSV alles wint (inclusief de wedstrijd tegen Ajax) ook. En dat Ajax de CL wint staat ook al bijna vast.

Schitterende actiefoto met de beste speler ter wereld. Mag Modric trots op zijn!

8 maart 2019 om 17:02

De Jong is een goede speler hoor maar die hype werkt vaak averechts. Modric is naar mijn mening de afgelopen jaren de beste controleur/middenvelder. Laten we niet te hard van stapel lopen.

8 maart 2019 om 18:21

De hype werkt alleen averechts als je niet goed genoeg bent. Want als goed bent is de hype er altijd.

Daarnaast maakt origineel maar een grapje.

De mooiste voetbal foto tot nu toe...

Wat een king is deze jongen, kent zichzelf goed en weet wat hij kan en is daar brutaal in, maar toch zo netjes en eerlijk en altijd kritisch op zich zelf. Pracht voetballer en mooi mens, goh wat begint het voetbal in NL weer te borrelen, we hebben een moeilijke 4 jaar gehad, maar na het NL elftal en de prestaties in Europa zie het toch echt weer wat rooskleurig uit.

Heerlijke speler die Frenkie. Wel goed dat hij weet dat hij de veters van Modric totaal niet mag strikken. Althans nog niet lol. Wat kan ik toch genieten van zulke spelers zeg man man man. Frenkie, Thiaho, Veratti, Arthur, Modric, Silva, Silva, heerlijke spelers die continu lopen te draaien. En het team te trakteren op heerlijke passjes. Soms denk ik net als Pep om gewoon een elftal vol middenvelders te zien.

Een foto zegt meer dan 1000 woorden

Ik vind het toch verrassend dat er bijna geen kritiek is op dat balverlies van De Jong in eigen 16. Natuurlijk, hij speelde een sublieme wedstrijd tot dat moment, maar dat balverlies kan en mag echt niet. Als je dat in de jeugd in het amateurvoetbal doet, word je gelijk gewisseld zodat je het de volgende 30 jaar niet meer doet. De enige redding is dat RMA het verrassend genoeg niet wist af te maken, want dat was een 200% kans.

8 maart 2019 om 17:20

@titaantje

omdat het uiteindelijk niet van invloed was op de einduitslag denk ik. zo een Veltman bv heeft de pech dat elke fout van hem word afgestraft, De Jong kwam hier echt heel goed weg maar goed, voor de rest speelde hij een wereldpartij en uiteindelijk had deze fout gelukkig geen consequenties verder

8 maart 2019 om 18:24

Het stond 4-1 met nog 10 minuten te gaan en hij speelde op deze fout na een fantastische wedstrijd. Moet wel een azijnzeiker zijn om hier moeilijk over te doen. Ik ben er ook vrij zeker van dat hij de eerste is om zelfkritisch te zijn en hiervan te leren.

Je wisselopmerking is natuurlijk onzin

8 maart 2019 om 21:45

Dan had jij een vriendelijke jeugdtrainer haha. Ik heb het namelijk echt zien gebeuren in de jeugd. Je bent een azijnzeiker als je op alle slakken zout legt, je bent naief en kijkt door een roze bril als je een dergelijke fout gewoon negeert.

Enfin, ik ben een Ajax fan en geniet ng steeds na van de wedstrijd, maar dit verrast me gewoon. Als dit met bepaalde andere spelers was gebeurd (maz, Veltman) dan zou dit forum te klein zijn om het kapot te praten.

8 maart 2019 om 22:32

@ Titaantje als je zoveel energie legt in een wedstrijd dat je op een gegeven moment kramp in beide benen krijgt dan kan dit gebeuren. Hij is zelf de eerste die aangeeft een fout te maken. Is toch heel wat anders dan in een ED wedstrijd een verkeerde bal te spelen. Als he zo goed speelt als Frenkie deed dan mag je dit een keer laten, ook omdat er geen consequentie kwam.

Er is niet alleen hoop dat Ajax de CL wint, ze hebben momenteel zelfs meer kans dan de huidige wereldkampioen en de 3opeenvolgende Clwinnaar om de beker te pakken !!!

8 maart 2019 om 17:05

Dat hebben de resterende ploegen in de CL ook, dus je punt slaat nergens op ...

Heb het artikel niet gelezen. In deze is de foto genoeg, prachtig.

Door nuchtere jongens als de Ligt en de Jong vindt ik het dit seizoen moeilijk om mijn ajax haat, gevoed door jarenlange misplaatste arrogantie, vol te houden. Hardstikke knap van deze jongens en ik hoop echt dat ze, in Europa, nog heel ver gaan komen! Deze schitterende foto moet de Jong gewoon op A1 formaat in zijn huiskamer hangen, prachtig!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren