Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Franse en Nederlandse media eensgezind over dissonant van ‘tol betalend’ PSV

Laatste update:

PSV wist dinsdagavond na een zenuwslopende slotfase een 1-1 gelijkspel uit het vuur te slepen bij AS Monaco in de derde voorronde van de Champions League. Daardoor kent de selectie van Ruud van Nistelrooij een verdienstelijke uitgangspositie voor het terugduel in Eindhoven. Het ging echter alles behalve gemakkelijk, zagen zowel Franse als Nederlandse media. De vermoeidheid vanwege de Johan Cruijff Schaal komt in de rapporten ter sprake, alsmede 'een speler die nog niet in staat is om te slagen met een simpele balaanname'.

In de eerste helft kwam PSV goed voor de dag, zag men zowel in Nederland als Frankrijk. Het leverde een 0-1 ruststand op, waarbij Joey Veerman verantwoordelijk was voor de enige treffer. De 23-jarige middenvelder werd binnen en buiten de landsgrenzen gezien als absolute uitblinker van PSV. "Dat hij lager stond opgesteld dan zijn collega Guus Til belette hem niet van het uitgroeien tot de gevaarlijkste man", schrijft L'Équipe, dat Veerman het hoogste rapportcijfer van alle PSV'ers geeft: een 7. Ismael Saibari, Ibrahim Sangaré en Luuk de Jong krijgen verder nog een voldoende, de rest moet het doen met een 5 of lager.

'Collega Guus Til' moet het in tegenstelling tot Veerman compleet ontgelden. "Til kan nog niet eens een simpele bal aannemen of passen", schrijft So Foot over de zomeraanwinst, die afgelopen zaterdag nog driemaal scoorde in het gewonnen duel om de Johan Cruijff Schaal (3-5). De Franse voetbalwebsite was ook beduidend minder positief over het vertoonde spel van PSV dan diens mediacollega's. "Ze probéérden niet eens gevaarlijk te zijn tot die collectieve flits van genialiteit, geconcludeerd door de heerlijke middenvelder Joey Veerman." Wel zag So Foot met name een 'soevereine' Sangaré indruk maken.

Wat betreft de tweede helft zag men ook in Frankrijk 'de wedstrijd van twee gezichten', zoals De Telegraaf het Champions League-treffen betitelde. Wel is men kritisch op de aanvallende onkunde van Monaco. "Axel Disasi (maker van de 1-1, red.), had twee mogelijkheden om zichzelf een dubbelslag te bezorgen. Hij is een verdediger, maar toch degene die de Argentijnse doelman de meeste problemen bezorgde. Het onderschrijft de moeilijkheden van Monaco op offensief vlak. De mannen van Philippe Clement waren vooral gevaarlijk uit vrije trappen", oordeelt L''Équipe, dat de meest aanvallend ingestelde spelers Wissam Ben Yedder, Kevin Volland en Takumi Minamino een 3 toebedeelt.

PSV bleef echter overeind, waardoor Monaco volgens So Foot 'het lot in eigen hand houdt''.
De Telegraaf speculeert dat de 'tol betalende' Eindhovenaren het conditioneel misschien langer hadden volgehouden zonder de wedstrijd van afgelopen zaterdag. "Aan het einde van de wedstrijd zat PSV in het bloedhete Monaco fysiek tegen de taks aan, maar bieden het uiteindelijke resultaat en het vertoonde spel in het grootste deel van de wedstrijd voldoende aanknopingspunten om de play-off van de Champions League te bereiken", aldus het dagblad. Wel kampt PSV bij de return komende dinsdag met eenzelfde soort scenario: na de competitieouverture tegen FC Emmen van zaterdag is er precies evenveel tijd (drie dagen) om uit te rusten. Wel hoeven de Eindhovenaren ditmaal niet te reizen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Til is zo'n speler die doelpunten maakt (op belangrijke momenten) maar qua veldspel weinig toevoegt. Hij compenseert veel met zijn timing en gevoel voor ruimte. Maar voegt qua voetbal niks toe.

3 augustus 2022 om 08:45

Als die al die facetten beheerste speelde hij niet voor PSV maar voor een grote Europese club

3 augustus 2022 om 08:48

een beetje de Klaassen van PSV, maar met nóg iets minder basistechniek. Bruikbaar in een bepaalde maar beperkte rol

3 augustus 2022 om 09:10

Wel met iets meer longinhoud

3 augustus 2022 om 09:18

Toch wel wat beter dan Klaassen momenteel. Klaassen is een harde werker, respect voor hem, maar is niet beter hoor. Net als vd Beek, spelers die goed meedraaien in goede teams, maar geen team beter maken. Zeg maar mindere versies van Wijnaldum.

3 augustus 2022 om 09:50

Haha, het moet niet gekker worden. Klaassen heeft meer tecniek met zijn verkeerde been dan Til met het goede.

3 augustus 2022 om 09:52

Klaassen is zeer zeker wel beter dan til, het is niet omdat til afgelopen weekend 3x heeft gescoord ineens beter is, daarnaast vind ik Vd beek beter dan zowel klaassen als Til.

3 augustus 2022 om 09:55

Dat weet hij dan goed te verbergen, heb hem zelden bijzondere dingen zien doen met een bal.

3 augustus 2022 om 10:04

Klaassen niet beter dan Til is natuurlijk een lachwekkende opmerking. Alleen al die assist op Depay tegen Turkije is genoeg om als tegenargument te gebruiken. Zoiets gaat Guus Til nooit voor elkaar krijgen.

3 augustus 2022 om 10:15

Klaassen is een uitstekende voetballer. Staat niet voor niks basis in oranje.

3 augustus 2022 om 10:22

Dat vind ik meer een enorm zwaktebod voor Oranje. Dat een 13 in een dozijn voetballertje als Klaassen uberhaupt mee mag.

Voor de eredivisie een prima speler. Veel loopp vermogen en staat daarom regelmatig op de juiste plek. Maar in Oranje zie je toch liever iets meer klasse?

3 augustus 2022 om 10:25

Haha uiteraard is klaassen niet beter dan tip beide kunnen voor geen meter voetballen alleen is het rendement vele malen hoger hoe verklaar je het anders dat til in zijn eentje tegen ajax het verschil.maakte met 3 goals

3 augustus 2022 om 10:43

Consy, Klaassen gaat dat ook geen 2e keer voor elkaar krijgen

3 augustus 2022 om 12:00

Ik denk dat jullie Klaassen wel iets onderschatten. Hij is echt wel beter dan til. Klaassen kan met ruimte echt heel goed de aanval versnellen met een kaats. Echter is Klaassen zonder ruimte heel beperkt. Ik vind til met ruimte ook heel beperkt, want psv heeft eigenlijk alleen op de eigen helft gestaan en gegokt op die paar momentjes en al die aanvallen liepen stuk bij til. Dat had Klaassen echt wel beter gedaan, maar goed ik vind ze beide niet van het niveau dat je moet nastreven.

3 augustus 2022 om 08:51

Ja daarom snapte ik de euforie na de wedstrijd tegen Ajax niet. PSV was helemaal niet zo goed maar de tegenstander was ook (nog) niet in vorm. het zat allemaal niet tegen ook. Til was daar de exponent van. Speelde ook zaterdag niet goed maar met twee goals en nog een van richting veranderde derde leek het allemaal heel wat. Scorebord journalistiek zou Co Adriaanse het noemen.

3 augustus 2022 om 08:56

Waarbij 1 doelpunt ook nog eens een blunder was van Gorter die Blind het licht uit zijn ogen slaat. Maar goed hij staat er wel en fouten worden gemaakt dus hij doet toch iets goed

3 augustus 2022 om 09:18

Dit liet hij bij Feyenoord natuurlijk ook al een groot deel van het seizoen zien. Voegt idd voetballend weinig toe. Goed gevoel voor positie en afjagen op de juiste momenten. Maar in de opbouw moet je hem niet al te veel gebruiken want z'n passing is niet top. Zolang hij het compenseert met goals kun je hem prima blijven opstellen. Maar zodra hij stopt met scoren voegt hij echt nauwelijks iets toe.

3 augustus 2022 om 09:20

Euforie? Je verslaat Ajax in eigen huis met 5 doelpunten en wint de eerste prijs. Dan mag je blij zijn euforisch wordt je pas als je een echte prijs wint, zoals de beker.

3 augustus 2022 om 09:28

Til scoort 3x tegen Ajax en was daarmee enorm beslissend. Wij hebben in Nederland er nogal een handje van om doorgaans spelers te beoordelen op hun technische vaardigheden en af te branden op hun onmogelijkheden. Uiteindelijk is Til vorig jaar beslissend geweest en een van de redenen waarom Feyenoord excelleerde in Europa.
Er is natuurlijk ook een middenweg mogelijk tussen scorebordjournalistiek enerzijds en een speler alleen beoordelen op wat hij niet kan.

3 augustus 2022 om 09:41

Til kan bruikbaar zijn, maar in Europa was die buiten de kwalificaties om alleen maar een sta in de weg. Die maakte in het reguliere toernooi dan ook exact 0 goals.

3 augustus 2022 om 10:47

@garcia: je bevestigt mijn punt: kijken naar waar hij niet goed in is. Want tegenover het gebrek aan goals in de beslissende fase stond ook een extreme werkethiek waarmee hij Kokcu en Aursnes enorm heeft ontlast. Een werkethiek die ik bij een aanvallende middenvelder zelden terug heb gezien.

3 augustus 2022 om 11:25

Als fan mag je best euforisch zijn als je 1 van je grote rivalen met 5-3 verslaat.

De staf en de spelers moeten er natuurlijk voor zorgen dat het vizier daarna gelijk scherp is voor de kwalificatiewedstrijd kort erop. Maar ik heb niet het idee dat V Nistelrooy daar niet voor zorgt.

3 augustus 2022 om 09:15

Til, nog maar net fit en kan nog geen 90 minuten aan. Niet gek dat hij niet elke wedstrijd er 3 inlegt. Tegen Emmen sparen en dan 3x scoren thuis tegen Monaco

3 augustus 2022 om 11:04

Daarom ben ik blij dat Feyenoord hem niet gekocht heeft.

Het scheelt dat Monaco zaterdag een zware uitwedstrijd heeft.

3 augustus 2022 om 08:47

Dat is prima en PSV heeft gelukkig 'maar' Emmen. Daar moet je aantreden met benitez, hoever, Ramalho, Brantwaith, oppergard, Guti, van Ginkel, Simons, Saibari, de Jong en savio. Mocht je in de tweede helft nog niet op een 2-0 staan dan breng je til, gakpo en Veerman in.

3 augustus 2022 om 09:01

Wel gewaagd om met een heel B-elftal te starten. Ook in de competitie wil je gewoon een lekkere start maken, maar een paar belangrijke spelers rust of in de rust al wisselen lijkt me geen slecht idee.

3 augustus 2022 om 09:26

Met alle respect, maar met eerder genoemde spelers moet je toch wel tegen Emmen kunnen winnen? Desnoods breng je in de tweede helft zoals gezegd wat A-garnituur in. Spelers sparen moet hoe dan ook lukken en is noodzakelijk.

3 augustus 2022 om 09:41

Ik zou dan met het A-garnituur starten en wanneer je uitgelopen bent (indien dit lukt) deze spelers rust geven…. Je wilt, door sleutelspelers rust te geven, ook niet meteen tegen puntverlies aan lopen, lijkt me

3 augustus 2022 om 09:46

Inderdaad, je moet gewoon in de competitie ook sterk beginnen. Aan het einde van de rit gaat het puntverlies gewoon optellen. Daarbij zijn we nog geen 2 wedstrijden begonnen. Dan kan je niet 'nu al' oververmoeid raken. of je hebt niks in de topsport te zoeken. Je kan tegen emmen best op 80% spelen, maar ik zou wel met je vaste kern beginnen.

3 augustus 2022 om 10:28

Je kan beter met de b keuze beginnen aangezien de a kern tegen een vermoeid Emmen het laatste half eerder het verschil kunnen maken mocht het nodig zijn

3 augustus 2022 om 11:57

Dan voorspel ik dat ze weer op de counter gaan spelen. Zelfs tegen Emmen

3 augustus 2022 om 09:08

Idd,een voordeel tov gisteren.

Ja het was ook bloedheet daar. Dat wordt ook nogal eens onderschat

3 augustus 2022 om 08:57

Dit viel mij dus ook op. Ik wist eerste helft niet hoe warm het was maar toen kon je aan het veldspel al zien dat het zwaar was. Dat je tweede helft stuk zit komt denk ik dan ook eerder door de warmte dan door wedstrijd van drie dagen eerder.

3 augustus 2022 om 09:22

Daarnaast moeten we natuurlijk ook niet doen of alles beter is ju dan vorig jaar. Ik zag een Psv dat heel erg leek op dat onder Schmidt, niet gek want automatismen hebben tijd nodig.

Ach, deze pot moest niet verloren worden, dat is gelukt. Thuis heb je absoluut de ons het af te maken. Dat had ik al niet verwacht, dus is dit al winst ;-)

Zoals tegen Ajax Til zijn sterke punten naar voren kwamen zo werden gisteren zijn tekortkomingen weer pijnlijk duidelijk. De vraag is of dat over een heel seizoen meer oplevert dan een creatieve 10 zoals Simons. Ik denk dat hij in de eredivisie van waarde kan zijn wanneer PSV de betere ploeg is maar in Europa een stuk minder wanneer PSV verder van de goal voetbalt en onder de druk uit moet voetballen. Benieuwd hoe van Nistelrooij het uiteindelijk gaat doen. Ik irriteerde me gisteren in ieder geval mateloos aan Til.

3 augustus 2022 om 08:59

Preact

"zoals tegen Ajax Til zijn sterke punten naar voren kwamen"

De sterkste punten waren vooral een blunderende Ajax keeper en matige verdediging (oa Rensch die veel ruimte gaf en Blind die niet kan verdedigen).

Als hij veel zal spelen, moet je gewoon rekenen op iets van 10-15 goals en heel veel irritaties over zijn veldspel.

3 augustus 2022 om 09:00

Precies, dat trucje wat je tegen Ajax uithaalt met Til werkt omdat er bij Ajax 1 verdediger was (timber) en geen keeper. Dat kun je tegen een paar andere clubs uithalen dit seizoen en dan is de magie er van af. Ik zou altijd kiezen voor de ontwikkeling en het voetbal van Simons. Daar kom je ook voor naar het stadion. Toch is Til wel een handige kopsterke pinchhitter.

3 augustus 2022 om 12:37

Xavi is geen creatieve 10. Meer een hard werkende 8.

Knap dat Til afgelopen wedstrijd tegen Ajax zo gemakkelijk scoorde. Maar straks als Til een paar wedstrijden zijn kansen niet afmaakt, dan ga je weinig plezier beleven aan deze nummer 10. Ergens bekruipt mij het gevoel dat dit zeer waarschijnlijk ook gaat gebeuren. Mijn verwachting is dat wij de klagende PSV’ers op dit forum al snel gaan zien. Of nog waarschijnlijker nog, van onderwerp gaan veranderen door het over Ajax te hebben.

3 augustus 2022 om 08:55

Ajax heeft ook echt nog een enorme gatenkaas achterin en een coach die echt niet weet wat voor spelers en systeem hij wil; dan zijn de ruimtes er wel voor een Til. Net als in iets mindere mate Klaassen dat heeft.

3 augustus 2022 om 09:45

Tja, de klagende Ajacieden zien we na zaterdag al veelvuldig passeren… Geef je team en spelers wat tijd om in te passen. Zo’n Cruijff schaal is leuk, maar nog alles behalve veelzeggend

Heb gister wel echt van Veerman genoten. Hij gaf een aantal ballen heel goed en vond altijd de ruimte. Denk dat hij en Sangare elkaar goed kunnen helpen dit seizoen. Liefst heb ik Xavi ervoor maar die is te jong om wekelijks 90 minuten te maken.

3 augustus 2022 om 08:53

Veerman was echt heel sterk. Die legde de bal met de precieze van een biljarter op de stropdas.
Ik zie ook liever een creatieve speler op 10. Xavi kan dit op termijn invullen, maar op dit moment nog niet. Die moet nog wat meer overzicht krijgen. Maar van de andere kant. Probeer het gewoon!

3 augustus 2022 om 09:38

Inti. Extra zuur dat Götze nu weg is, met hem was et middenveld echt compleet geweest.

3 augustus 2022 om 09:02

barcalover

Veerman was ook goed. Begon niet sterk.

Maar niet eens met artikel, ik vond Sangare echt beste bij PSV. Die bewees dat hij heel goed mee kan op hoger niveau.
Vorig seizoen gaf ik aan dat ik Sangere persoonlijk, iets beter vond dan Alvarez. Nou als we dit seizoen kijken, vervang het woord 'iets' maar met 'veel'.

Wat een beest is die gast.

3 augustus 2022 om 09:13

Toen Sangaré eruit moest zag ik die 1-1 ook al aankomen (helaas).

Obispo een 5 of lager geven, duidelijk een franse krant. Was verdedigend een absolute beest gister. Verder had Sangaré natuurlijk het hoogste cijfer moeten krijgen.

3 augustus 2022 om 08:50

Had wel 2 enorme slippertjes, met name de terugspeelbal was erg slecht. Had zo maar een doelpunt voor Monaco kunnen zijn. Verder sterk verdedigd.

3 augustus 2022 om 08:53

Mee eens, die terugspeelbal was echt enorm slecht, gewoon niet gekeken. Die andere herstelt hij prima. Aan de bal kan hij nog stappen maken, maar verdedigend (ook in de lucht) speelde hij echt uitstekend. Zou hem ook een 7 geven.

3 augustus 2022 om 09:15

Obispo en Teze speelde beide enorm sterk denk ik, het viel mij ook op dat Ramalho wat minder rust aan de bal leek te hebben en dat merkte je direct. Wat ik echter niet zo goed begrijp is dat Sangaré door iedereen de hemel in wordt geprezen na gisteren, ja hij speelde erg sterk maar hij liet ook gewoon een paar keer echt steken vallen die je met een beetje pech gewoon een tegendoelpunt kunnen kosten.

3 augustus 2022 om 09:58

Maar dat laatste deed obispo toch ook 2x, en die prijs je wel de hemel in? Sangaré is gewoon een beest en zal door zijn verschijning en fysieke kracht altijd snel de hemel worden ingeprezen omdat het er wel indrukwekkend uitziet.

3 augustus 2022 om 11:30

L'equipe staat al sinds ik me kan herinneren bekend om lage cijfers. Uiteraard is een objectief, scherp oog wel fijn, boven onnodige euforie.

Maar vaak heb ik bij hun cijfers het gevoel 'heb ik een totaal andere wedstrijd zitten kijken?"

Obispo speelde gewoon een prima wedstrijd met een paar fouten. Een 5 geeft aan dat hij slecht speelde, maar dat was niet zo. Een 6 was veel redelijker geweest.

3 augustus 2022 om 16:40

De lat ligt gewoon hoog. Ik gaf Obispo ook een 5, en verbaasde me een beetje over mijn mede Psvers die hem bovengemiddeld goed vonden spelen. Dus ik voel me juist gekend door L'equipe haha

Dat gezegd hebbende is een 7 voor Veerman van L'equipe ook wel echt een hoog cijfer. Het was jammer dat hij in de tweede helft wat verder naar voren moest, want man wat was hij aan het strooien met heerlijke passes. Als in de return onze flanken helemaal fit en fris zijn gaan we daar echt van genieten.

@Voetbalzone, waar ik uitermate verbaasd over ben is dat dit pas het tweede artikel over PSV is na de wedstrijd van gisteravond (het wedstrijdverslag uitgezonderd). Is PSV dan werkelijk zó oninteressant voor jullie? In de tussentijd, en ja ik heb aantal geteld, heeft bijvoorbeeld Voetbalprimeur 10 (!) artikelen over de wedstrijd geplaatst. Die verhouding is compleet zoek en past niet in mijn beeld van jullie recente goede artikel over de uitleg van de redactionele keuzes. Retorisch vraag ik me af hoeveel artikelen waren geplaatst als dit een wedstrijd van Ajax was geweest (tsjah, eens een 'Calimero', altijd een 'Calimero' )

Dus bij deze doe ik de dringende omroep om hier met het Voetbalzone-account in de openbaarheid te reageren op mijn vraag: hoe is het mogelijk dat er twaalf uur na de wedstrijd nog altijd maar 2 artikelen over PSV zijn geplaatst? Leg het alsjeblieft uit.

3 augustus 2022 om 08:54

Tja, de vraag stellen is hem beantwoorden. Open Google browser, tik voetbalzone in en kijk wat er gebeurd.

3 augustus 2022 om 08:59

1. Ajax (wellicht ook 2 en 3)
2. Transfernieuws
3. Feyenoord
4. Actuele wedstrijden
5. Psv

3 augustus 2022 om 16:52

Misschien valt er gewoon niet zoveel te melden over het PSV in deze wedstrijd.

3 augustus 2022 om 18:47

@Bralbal dat is niet waar! Zat interviews, zat berichtgeving van buitenlandse kranten/media over de wedstrijd. Dit is een goede waarneming en verdient ook een inhoudelijke reactie.

3 augustus 2022 om 08:56

Ik ben voor Ajax, maar ik vind het ook schrijnend. Ik kon de pot niet zien en ben ook echt benieuwd naar wat nuances en reacties op die wedstrijd. Maar bar weinig over te lezen. Even wachten op drie artikelen als Frenkie een scheet laat...

3 augustus 2022 om 09:02

Ja en Ihatarran natuurlijk, oh dat is ook alweer gebeurd. Even wat schrijven over psv en snel weer een artikel over ihatarran. Ik verwacht ieder moment weer een artikel over hem.

3 augustus 2022 om 08:59

In dat artikel stond ook dat de meeste artikelen over Ajax gaan, omdat die de grootste fanbase hebben en dus het meeste oplevert.

Niet dat ik het niet met je eens ben, maar wel antwoord op je vraag denk ik.

3 augustus 2022 om 09:04

@Sjikkes, het gaat om de context. PSV speelt potverdikkie in de derde voorronde van de CL tegen een gerenommeerde Europese tegenstander. Als dát niet meer dan twee artikelen waard is, dan is het ook niet gek dat steeds meer leden zonder specifieke Ajax-voorkeur afhaken. Ik zie het met lede ogen aan en hoop dat dit soort signalen opgepikt worden. Ik heb voorheen wel eens mailtjes gestuurd naar de redactie, maar daar is naar mijn weten helemaal niets mee gedaan (helaas).

3 augustus 2022 om 12:15

@DieGelbeReds Je hebt een punt hoor, ben zelf voor Ajax zoals je ziet maar de enige reden is volgens mij dat degene die daar werken allemaal voor Ajax zijn.Zelf vindt ik ook dat het wat minder kan en je ook kan richten op de andere clubs, dan alleen Ajax.

3 augustus 2022 om 09:00

Clicks, clicks en natuurlijk ook nog clicks. Geld verdienen doe je door Ajax, Frenkie en Haaland te spammen. Statistiek is leidend, en als PSV trending is staan er ineens 40 artikels over de grote teen van Veerman op de pagina. Het is geen voorkeur, het is geen bias, er is geen geheime agenda. Het is zo transparant als een vers gelapt raam: het draait om geld.

3 augustus 2022 om 10:40

Zo transparant als een vers gelapt raam!

Voor een groot deel wel mee eens hoor maar als het daadwerkelijk alleen maar om de clicks gaat en geld verdienen dan ben je wat mij betreft geen (sport)journalistiek platform meer.

Dit is gewoon een grote wedstrijd en daar mag best wat meer aandacht aan besteed worden. Je kan ook markten aanboren denk ik dan. Als ik op mijn eigen werk kijk (vorige baan althans) en zie hoe vaak wij op onze bek gingen om een markt te laten groeien maar dat volharding toch overwon dan denk ik dat ze dat hier ook wel wat meer mogen proberen.

3 augustus 2022 om 09:01

Ach, in dezelfde periode hebben we evenveel artikelen over Ihattaren zijn Instagramgedrag gehad. Dat zegt wel genoeg denk ik zo.

3 augustus 2022 om 09:09

Oh dit weet iedereen toch? De moderator zal dit wel gaan verwijderen maar VZ is gewoon een goedkope commerciële pagina die draait op advertentie-inkomen. De redactie zit de halve dag op andere pagina's te kijken, vervolgens jatten ze het artikel en gooien er een clickbait sausje overheen en posten ze het. Ajax is, tot mijn persoonlijk ongenoegen, nu eenmaal de club met de meeste supporters dus die krijgen de meeste clickbait artikelen: "Frenkie dit, Frenkie dat" "Mo is boos" "Ten Hag is God": honderd Ajax-supporters klikken erop: pats, boem, knal advertentie-inkomen gegenereerd, door naar het volgende inhoudsloze artikel over een (voormalig) Ajacied. PSV wordt hier gebruikt om een vijand te hebben, Feyenoord heeft men het amper over en als je iets anders support dan de grote 3 of wee je gebeente een Keuken Kampioen Divisie club dan ga je het hier niet vinden.On: ik ben van mening dat Guus Til een prima speler is in bepaalde omstandigheden, i.e. wedstrijden waarin ruimte is, ik zie Xavi Simons echter liever in dit soort wedstrijden.

3 augustus 2022 om 09:11

Tja, Voetbalzone is gewoon een bedrijf en het gaat allemaal om clicks genereren lijkt mij, dat is denk ik ook de reden dat zo'n Valentijn Driessen steeds maar weer de kans krijgt om zijn gal te spuwen. Niemand is het met hem eens maar hij zorgt wel voor reacties. Ajax is nu eenmaal de club met de meeste aanhangers en het zou mij niet verbazen als ook Feyenoord artikelen meer clicks genereren dan PSV, ik begrijp het eigenlijk wel.

3 augustus 2022 om 09:15

Ik denk dat dat ook bedrijfstechnisch een foute keuze is. Het is leuk op korte termijn, maar het gevolg is is dat alle supporters op ajax supporters na de site verlaten, en ajax supporters vervolgens voor Ajax nieuws wel naar hun eigen fora gaan. Maak duidelijk wat je wilt met je site (is de focus globaal, europees, of wellicht grotendeels op binnenlandse competitie), en richt je daar dan op.Op korte termijn clicks genereren gaat ze op middenlange termijn niet verder helpen (tenzij ze de site goed in de markt wilden zetten om deze te verkopen aan een groter organisatie 😉)

3 augustus 2022 om 09:30

Ik denk dat je één ding over het hoofd ziet: adverteerders/advertenties. Voetbalzone is een gratis website en ze zijn dus afhankelijk van de inkomsten uit advertenties. Ik kan er zelf eigenlijk prima mee leven, ik weet dat Ajax veruit de populairste club in Nederland is en ook voor PSV nieuws zijn weer aparte websites.

3 augustus 2022 om 17:59

Klopt...ik ben n maand weggeweest omdat ik het even gehad had met elke Ajax scheet. Wat dat betreft jammer dat Ajax niet tegen Monaco moest spelen

3 augustus 2022 om 09:12

Nee hoor, is geen calimero gedrag. Dat er meer aandacht wordt besteed aan binnenlands voetbalnieuws is prima, maar de verhouding tussen Ajax en eigenlijk alle andere clubs is idd verkeerd. Zelfs als het merendeel op deze site ajax supporter is, het grootste deel daarvan leest ook met interesse het nieuws over de andere clubs in dezelfde competitie.

3 augustus 2022 om 09:13

Haha, als ik hier over begin word mijn reactie standaard verwijdert. Pure censuur. Ik heb ook al meerdere keren gevraagd waarom ik push meldingen krijg over elk miniscuul Ajax verhaaltje, terwijl dat niet ingesteld staat als mijn favoriete club, en ook niet geïnteresseerd ben ik nieuws over andere clubs. Maarja, onze censuur bewijst wel weer genoeg denk ik.

3 augustus 2022 om 09:32

Dat vind ik nog het meest storende. Ik vind een pushmelding op zijn tijd prima. Wie onze Nl'se clubs loten is gewoon interessant, als er een toptransfer komt (wat dan tegenwoordig standaard een stunt is), en uiteraard de club(s) die je ingesteld hebt als favoriet. Tegenwoordig moet inderdaad iedere scheet gepusht worden, zodat mensen die het nieuws niet interesseert, ook klikken om te reageren waarom het een push waard is. En daarmee weer clicks en reacties oplevert richting hun sponsoring. Verdienmodel is zeker duidelijk, en op dit moment ken ik ook geen beter alternatief (VP is nog erger), maar ik blijf toch om me heen kijken of er iets komt wat de goede punten van VZ heeft, en die irritatiefactor weet weg te werken.

3 augustus 2022 om 10:41

leuk dat klagen over censuur, maar als je hier al 10 jaar komt, is het een beetje onzinnig om te klagen. Het is niet alsof je verplicht bent om op Voetbalzone te komen en verplicht bent om de push meldingen aan te zetten

3 augustus 2022 om 09:17

Ik moet een beetje oppassen met wat ik zeg. Ik begrijp dat ook niet. Hoewel ik artikelen van andere clubs ook minder kijk is er wel degelijk een markt voor hier op VZ. Verwijzen naar voetbalprimeur vind ik dan wel een zwaktebod. Ja die site is sneller met nieuws, heeft meer divers nieuws en kent een beter moderatiebeleid, maar kijk daar dan gewoon naar het nieuws waar je naar op zoek bent? Schijnbaar heb je je bron voor je behoefte dan toch al gevonden? Waarom hier blijven vragen voor aanpassing van het beleid, wat schijnbaar (of overduidelijk?) niet gebeurt. Ik ben het ook niet altijd eens met wat hier gebeurt, maar ik heb ook gewoon de keuze om weg te blijven. Die keuze heb jij dan toch ook? Oprechte interesse: Waarom hier blijven komen op een site waar je het schijnbaar niet eens bent wat er geplaatst wordt?

3 augustus 2022 om 09:21

Je hebt een goed punt Rochus. Wellicht tijd voor actie.

3 augustus 2022 om 09:41

Vz is niet meer wat het was tot mijn grote teleurstelling. Van het belachelijke systeem dat er bij iets wat ook maar een klein beetje controversieel is, alleen maar kan reageren als je niveau 3 bent, ik zit al 10 jaar op vz en ben nog level 2 dus kan op veel artikelen niet reageren. Alsof mannen als Prem en Aqua bij voorbaat iets zinnigers te vermelden hebben dan iemand van niv.3. Tot de balachelijke moderators die alles checken en verwijderen als het ze niet bevalt, moderators met zeer lange tenen. Ik als Ajacied vond het altijd leuk om dingen te lezen over andere clubs, de meeste Ajax dingen wist ik wel, maar nu moet ik zeggen dat veel me gewoon ontgaat omdat Vz Ajaxzone is geworden. Leuk zo’n kul verhaal dat de grootste supportersschare van de site Ajax toe behoord, maar doe dan gewoon zoveel over Ajax EN veel over andere clubs, heb het gevoel dat het nu eenbeetje i.p.v is

3 augustus 2022 om 09:44

@Rochus, natuurlijk heb ik die keuze ook. En wellicht weet je nog dat ik enige tijd geleden inderdaad een poos afwezig ben geweest hier. Wat me nog altijd aantrekt bij Voetbalzone is de mogelijkheid om leuke discussies te voeren (al wordt dat steeds minder in mijn beleving). Een site als Voetbalprimeur is daarin echt compleet inferieur ten opzichte van Voetbalzone. Ik vind ook de stijl, lay-out etcetera van Voetbalzone prettig, het leest makkelijk weg. Dus al met al heb ik ook nog altijd wel een bepaalde binding met Voetbalzone, maar de negatieve kanten nemen in mijn beleving wel steeds meer de overhand. Ik probeer dan ook met name mijn verbazing en teleurstelling te uiten, want Voetbalzone is al meer dan 10 jaar mijn nummer 1 bron voor voetbalnieuws. Die nummer 1 positie staat nu dus wel onder grote druk en dát is de moeite waard om bij Voetbalzone onder de aandacht te (blijven) brengen. Want op deze manier gaat het er toe leiden dat ik hoogstens eenmaal per dag even door de artikelen scroll, misschien drie artikelen aanklik en me niet meer bemoei met de discussies. Kortom, op deze manier leidt het er toe dat Voetbalzone een welwillend lid met een constructieve bijdrage verliest. Zou jammer zijn voor beide partijen.

3 augustus 2022 om 10:12

Wat betreft het discussieplatform op VP ben ik met je eens. En ook dat de discussies hier steeds minder worden herken ik. Een alternatief mis ik (ik sta open voor suggesties). Positief vind ik dat VZ door de post van gisteren wel openstaat voor feedback en zich kwetsbaar opstelt. Uiteraard zullen ze niet alles kunnen veranderen, maar dat ze zich ervan bewust zijn is de eerste stap. Ik ben de komende periode nieuwsgierig naar de veranderingen op alle vlakken.

3 augustus 2022 om 10:46

@cr7_arsenal,

Hoe weet je op welk level je zit? Ik zit ook al jaren op VZ maar ik heb me daar nooit echt mee bezig gehouden. Nu hoor ik al een paar keer dat je niet kan reageren tenzij je level 3 bent maar ik heb geen idee hoe je kan checken welk level je bent en hoe je level 3 kan worden, heeft iemand een uitleg hierover?

3 augustus 2022 om 12:11

@d@nny Ik geloof dat 'level 3' 100 punten is, of misschien 125 (voor jou makkelijk te checken, kan je op niveau 3 artikelen reageren?). In mijn ogen niet bijzonder moeilijk te behalen. Simpelweg geen niet onderbouwde reacties plaatsen, zo moeilijk is het echt niet. Verder kost het echt niet zoveel reacties om er te komen. Het is eigenlijk heel simpel: als je 72 punten hebt na jaren op VZ actief te zijn, ligt het echt niet aan de moderators, maar aan jezelf.

3 augustus 2022 om 12:11

Goede vraag eigenlijk. Je zou zeggen dat dat ergens op je persoonlijke pagina (klik op je naam rechtsboven) te zien is. Maar bij 'niveau' staat bij mij alleen 200 punten, niets over een level.

3 augustus 2022 om 12:13

Toegegeven, VZ verwijdert soms kritiek of feedback waarbij ik me afvraag of dit nou echt nodig is. Aan de andere kant, goed onderbouwde kritiek blijft meestal gewoon staan. Kijkende naar jouw puntenaantal, doe je ook gewoon echt iets niet goed als je serieus reageert.

3 augustus 2022 om 09:39

@diegelbereds:

Simpel antwoord, Feyenoord en Ajax zijn beiden met hun achterban vele malen intressanter om over te schrijven, word veel meer gelezen.

Enige wat ze wel als voordeel hebben is dat Letterlijk elk topic wat over psv geschreven word, reacties oplevert die over Ajax gaan. Daarom krijgen ze daarmee de Ajax supporters ook naar die topics.

3 augustus 2022 om 09:51

Je hebt tot op zekere hoogte zeker gelijk. Aan de andere kant, we zeggen allemaal dat VZ zo gebaseerd is op clicks en blijkbaar hebben ze de clicks van de wedstrijd van PSV niet nodig of misschien levert het ze niet veel op. Misschien de conclusie trekken dat VZ dan niet voldoet aan jouw behoefte en op zoek gaan naar iets anders.

3 augustus 2022 om 09:54

1. Is het actueel?
Ja, PSV heeft net gespeeld
2. Hoe groot is de belangstelling?
Op VZ is Ajax de grootste fanbase
3. Hoe belangrijk is het?
Redelijk, maar CL is belangrijker. Met alle respect, dit is nog geen CL. ( Frenkie kan een bom leggen onder de voetbalwereld zoals het Bosman arrest )
4. Hoe uniek is het?
Niet, het is een voorronde
5. Hoeveel autoriteit heeft het?
Het heeft autoriteit. Het is een UEFA aangelegenheid met een NL topclub (PSV)

3 augustus 2022 om 11:24

Ha Diegelbereds,

In het kader van de uitgebreide communicatie deze week bij deze een antwoord op maat!
Er zijn inmiddels vier artikelen in navolging van live meepraten. Dit had wellicht (sneller) of uitgebreider gekund. Wij hebben ervoor gekozen de Franse en Nederlandse kranten te combineren tot een stuk van vijf alinea's (dit hadden in theorie twee artikelen kunnen zijn). In dit geval zat er in de reactie van bijvoorbeeld Van Nistelrooij weinig opvallends en kiezen we ervoor dit over te slaan. Navraag bij de redactie leert verder dat er vanmorgen veel te verwerken was, dat dwingt ook tot keuzes. Is er een specifieke uitspraak of nieuwsfeit dat we in dit geval echt hadden moeten hebben? Altijd goed om inhoudelijke feedback te krijgen!

3 augustus 2022 om 12:36

Het siert jullie wel er op te reageren..
De vraag is vinden jullie het zelf niet raar dat er na afloop geen een artikel komt over de interviews die gegeven worden? Er is 1 artikel over Perez, geen RvN geen LdJ, geen Veerman, deze komt pas de volgende dag om 10 uur.. dit is toch wel merkwaardig na een belangrijke wedstrijd van een Nederlandse club. Jullie kiezen er dan voor in die tussentijd 2 artikelen over Ihattaren te plaatsen. Wat een beetje overkomt dat de Instagram van mootje jullie voorkeur heeft boven het echte voetbal..

3 augustus 2022 om 13:06

Tijdens de avond zelf ligt onze nadruk op wedstrijdverslagen. Vanmorgen is begonnen met de analyses in de kranten en daarna is de reactie van Veerman uitgewerkt (nu 18k lezers). De uitspraken van Ruud van Nistelrooij en Luuk de Jong boden in onze inschatting onvoldoende redactionele aanleiding voor een artikel van 1+3 alinea's, dat is een afweging waar je over kunt twisten. Het was waarschijnlijk wel goed geweest als er na de wedstrijd nog een artikel was verschenen met een aantal citaten van de verschillende hoofdrolspelers. Tussen het laatste fluitsignaal is er overigens slechts een Ihattaren-artikel verschenen (nu 75k lezers).

Afhankelijk van hoe je telt zijn er tussen 11.00 en 11.00 uur negen tot elf PSV-gerelateerde artikelen verschenen. De link met Ihattaren, Wijnaldum, Langeler en Hiddink buiten beschouwing gelaten. Ongeveer een kwart van het aanbod. Dat is best aardig toch?

3 augustus 2022 om 13:20

@Voetbalzone, allereerst dank voor jullie inhoudelijke en uitgebreide reactie. Wat mij betreft ook pure winst dat dit zo in de openbaarheid wordt bediscussieerd! Ga zo door!

Inhoudelijk mijn reactie:

1. In jullie reactie zit een tegenstrijdigheid. Gisteravond en vanochtend was de reactie van Luuk de Jong blijkbaar niet interessant genoeg. Waarom dan om 12.56 ineens wel een artikel wijden aan de reactie van Luuk de Jong? Dit komt over als ofwel een soort van tegemoetkoming als gevolg van de ontstane ophef danwel "luiheid" van de kant van Voetbalzone. Ik veronderstel dat jullie inmiddels zelf ook onderkennen dat jullie afweging niet goed was. Idem geldt voor de woorden van van Nistelrooij...

2. Het combineren van Franse en Nederlandse kranten laat mijns inziens al zien dat PSV voor jullie minder interessant is. Een interview met Ihattaren wordt bijvoorbeeld in minstens vijf delen opgeknipt. Ik vraag me dan echt af op welke gronden die redactionele afweging gemaakt wordt. Mijn gedachte is dat het sportieve belang daarbij niet voorop staat.

3. Dat de redactie in de ochtend veel te verwerken heeft, dat geloof ik best. PSV moet daar, gezien het belang van de wedstrijd, natuurlijk wel bovenaan het lijstje staan. En dat gezegd hebbende, er hadden toch gewoon gisteravond al artikelen geplaatst moeten worden? Hoezo zijn reacties van de aanvoerder en trainer van PSV niet interessant genoeg? Kortom, de reacties van de Jong en van Nistelrooij hadden toch zeker benoemd moeten worden, al dan niet in één artikel? Dit komt over alsof de redactie ofwel de wedstrijd niet eens gezien heeft of direct na het laatste fluitsignaal de luikjes dicht heeft gedaan...

4. Tot slot, weten jullie hoeveel rechtstreekse artikelen er geplaatst zijn over Ajax en PSV, vanaf 6.00 vanochtend tot nu? 4 over Ajax en 3 over PSV... daags na een belangrijke wedstrijd van PSV. Ik vind dat echt enorm vreemd en snap dat werkelijk niet. En die verhouding zou ongeveer 8:1 betreffen als het een wedstrijd van Ajax was geweest. Daar komt blijkbaar weer de redactionele aanleiding om de hoek kijken.. of is het toch echt gewoon clubvoorkeur in combinatie met een drang naar clicks?

Nu ga ik lekker zwemmen

3 augustus 2022 om 14:17

Geniet ervan! Nog wat laatste puntjes:

1. Hier was inderdaad sprake van een tegemoetkoming op basis van jouw verzoek, omdat er best wat inzat. In de loop van de dag neemt het nieuwsaanbod ook vaak wat af, waardoor je sommige (minder dringende) zaken alsnog oppikt. Wanneer er in een interview veel 'open deuren' zitten, maken wij er geen prioriteit van daar direct een artikel van te maken. Onze redactie doet overigens 1001 dingen tegelijkertijd en achteraf kun je vaak pas bepalen of de juiste afweging is gemaakt. Gezien alle artikelen gisteravond 50k+ zijn, is dat cijfermatig overigens wel goed gelukt.

2. Dat eerste is zo. Dit komt overigens omdat het aantal Ajax-fans op ons platform bijna drie keer zo sterk vertegenwoordigd is. Dat je slechts een artikel hoeft te openen in plaats van twee voor zowel de Franse en Nederlandse kranten zou je overigens ook als voordeel kunnen zien.

3. Dat ligt nogal aan je beweegredenen. In de open brief '‘wat hoort er wel en niet op Voetbalzone?’ en andere redactionele keuzes' zetten we deze uiteen. Het publiek voor 'open deuren' is doorgaans nogal beperkt en dat is voor ons een belangrijk argument. Daarnaast zien de meeste fans die deze content graag lezen de reacties meestal zelf al op televisie. Dat is ook vaak een lastig punt met wedstrijdverslagen: relatief intensief werk om zo compleet mogelijk te zijn, voor een vrij beperkt publiek dat het gemist heeft.

4. Dat is in dit tijdvak wel een vrij selectieve perceptie, omdat veel berichtgeving rond PSV gisteravond al plaatsvond. Als PSV een speler had verhuurd of interesse had geconcretiseerd was dit daarnaast natuurlijk ook verschenen. Maar zoals al benoemd, over Ajax bestaat meer berichtgeving vanwege de grote fanschare en omdat clicks uiteindelijk doorslaggevend zijn voor ons voortbestaan. Daar zijn we open over.

3 augustus 2022 om 15:43

@voetbalzone
Ik begrijp volkomen dat jullie afhankelijk zijn van clicks en daarom proberen het aanbod aan te sluiten op de vraag.
De vraag die jullie jezelf wel moeten stellen is hoe journalistiek verantwoord jullie bezig zijn, en vooral wat "oorzaak" en "gevolg" is. De oorzaak dat jullie een Ajax-drift hebben, is omdat er hier veel Ajax supporters zijn. Het gevolg van jullie Ajax-drift is dat er hier zodadelijk alleen maar Ajax supporters rond lopen. Jullie creëren het probleem zelf en geven vervolgens dat probleem als verklaring.
Steek eens wat moeite in de overige 17 clubs van Nederland, en ik garandeer je dat er spontaan in eens ook meer supporters van die clubs naar de site komen.
Daarnaast baseren jullie je regelmatig op de "opgegeven club voorkeur". Kijk even naar mijn profiel: Ik heb geen club voorkeur opgegeven, kom al jaar en dag op deze site, maar vertik het om in te loggen als ik niet van plan ben een reactie te plaatsen. Nu zal ik wel een apart geval zijn, maar wat ik aan probeer te geven, is dat deze groep volledig buiten beschouwing wordt gelaten in de analyses van cijfers die jullie noemen.

De vraag die al eerder gesteld is en waar jullie bij jullie zelf voor te raden moeten gaan: zijn jullie een brede voetbalsite die waarde hecht aan journalistiek, of zijn jullie een knip-plak-Ajax-site. Jullie bepalen de inhoud van de site en daardoor wat jullie publiek is, niet andersom, daarmee graaf je je eigen graf.

3 augustus 2022 om 16:11

De claim van zuiver journalistiek verantwoordelijk bezig zijn, maken wij ook niet. We bieden een gratis verzameloverzicht van populair voetbalnieuws, aangevuld met een stuk eigen content. Het aandeel van die laatste categorie groeit gestaag de laatste jaren en juist daarin is veel aandacht voor andere en kleinere clubs.

Uit landelijke onderzoeken blijkt ongeveer dezelfde verhouding op gebied van clubvoorkeur, dat geldt niet louter voor onze achterban. Die clubvoorkeur is vanzelfsprekend ook geen gevolg van onze nieuwsvoorziening, maar een weergave van de onderlinge verhoudingen.

Kortom: Ajax krijgt inderdaad relatief de meeste aandacht omdat het de meeste fans heeft (meer hierover in onze open brief van deze week). Dat is overigens al sinds de oprichting van Voetbalzone in 2001 zo. Tegelijkertijd hebben we ook een zeer uitgebreid aanbod van nieuws rond andere clubs, waarbij clubs als Feyenoord, PSV, Barcelona en Real Madrid logischerwijs weer meer aandacht krijgen dan Brighton & Hove Albion, Dinamo Zagreb en FC Emmen.

3 augustus 2022 om 11:50

Ga er wat bij doen. Ze vragen regelmatig om redacteuren etc. Vast niet fulltime

Til is een aardige speler. Maar denk meer om iets te forceren. Waarom geen Xavi vertrouwen geven op 10. Voetballend een stuk beter.

3 augustus 2022 om 09:06

Nou 1 ding geeft me in ieder geval enorm veel hoop, dit in tegenstelling tot Schmidt, van Nisterooy lijkt de zwakke plekken in het elftal goed te kunnen identificeren en lijkt ook niet bang om wisselingen door te voeren waar nodig. Mooi voorbeeld is Hoever, die maakt gewoon teveel fouten tegen een tegenstander als Monaco dus die zit dan op de bank. Til haalt ie er ook gewoon af in de 60e minuut, Schmidt had waarschijnlijk gewacht tot de 85e minuut.

Dat Til een wat aparte, gemankeerde voetballer is met specifieke kwaliteiten, was bekend.
Wat mij zorgen baart, is dat er in de selectie eigenlijk geen echt alternatief zit. Een voetballende 10.
Of zie ik iemand over het hoofd?

3 augustus 2022 om 09:02

Ik denk dat Xavi Simons wel potentie heeft maar dat zal nog moeten blijken, ik zie Saibari ook als optie maar dat is weer hetzelfde verhaal. Ik weet in ieder geval wel dat als je Veerman in zijn kracht wilt laten spelen, je hem niet op 10 moet zetten, die moet op een lekker afstandje van de 16 van de tegenstander met passes strooien.

3 augustus 2022 om 09:28

Feitelijk heb je gelijk, echte nummer 10 is er niet. Maar met Gakpo Simons en Saibari heb je er al 3 die dat zouden kunnen invullen. Maar is niet nodig als je Veerman en Sangare goed inzet. Een onzichtbare 10 a la Berghuis is minder handig.

3 augustus 2022 om 12:47

PSV voetbalt met de punt naar achter dus technisch gezien bestaat de 10 positie niet



Veerman is dan ook een speler die men bij NL goed kan gebruiken. Er werd continue geroepen dat hij het maar moet laten zien, maar ik vind het wel een speciale speler. Zit veel meer voetbal in dan de Klaassen's en Til's van deze wereld. Veerman heeft een magnifiek overzicht en inzicht én is in staat om spitsen/diepgaande mensen met 1 pass in stelling te brengen. Zou hem weleens op het middenveld van Oranje willen zien samen met Frenkie. Dan krijg je toch erg veel voetbalvernuft en gogme in je ploeg.

Ja, dat Veerman een uitblinker was lijkt me wel duidelijk. Vind het overigens fantastisch om te zien dat zo'n jongen van Heerenveen bij ons komt en er eigenlijk direct staat. Zelfde praatjes, zelfde grapjes, totaal zichzelf en die gaat gewoon lekker voetballen. Ik zag gisteren veel reacties over de Jong die een slechte wedstrijd zou spelen,hij krijgt in dit artikel een voldoende en dat begrijp ik wel. Je moet je afvragen of Veerman kans had gekregen om die goal te maken als Luukinho er niet was, die houdt gewoon steevast een paar mannetjes bezig, mocht hij dus zijn dag niet hebben, weet je dat hij in ieder geval voor openingen zorgt.

Moet toch wel een beetje pijnlijk zijn voor Ajax, dat hij tegen Roma en Monaco geen bal raakt maar afgelopen zaterdag zich als een vis in het water voelde en een hattrick maakte.

3 augustus 2022 om 09:20

Waarom Ajax?

Was ruim 30 graden idd ook nog s. Spelers zijn niet allemaal volledig opgetraind begin van t seizoen. Zoekende naar een juiste formatie. 2 wedstrijden in 72 uur met de genoemde condities misschien net te veel van t goeie. Sangare had kramp. Zegt wel iets.
Zaterdag moeten Monaco en PSV beiden spelen dus daar kunnen we verder niet over zeuren. Dinsdag thuis in Eindhoven afmaken is de hoop.



Op zich heb ik zelf niet zoveel geks gezien deze wedstrijd. Natuurlijk wil je het liefst met winst weg uit Monaco maar gezien het verloop, en de wedstrijd tegen Ajax nog in de benen had je dit kunnen verwachten. Des al niet te min geeft deze uitslag perspectief en zie ik PSV dit, mits er geen bijzondere dingen gebeuren, in Eindhoven wel over de streep trekken.

Enig punt van zorgen is Sangarã©. Hij is zo ontiegelijk belangrijk voor ons PSV en je ziet heel duidelijk wat voor impact hij maakt op de rest van het elftal. Het is te hopen dat hij dit seizoen blijft of, mits hij toch vertrekt, er een betrouwbare stand-in komt die het verlies op kan vangen.

Verder ben ik heel positief verrast over Saibari, speelde heel volwassen. Die heeft wat mij betreft zijn basis plaats wel verdient. Uiteraard ook genoten van Veerman en zijn spelinzicht. Hij weet op het juiste moment een pass op maat in te zetten.

Het is echt te zot voor woorden dat PSV het weekend voor zo'n belangrijke wedstrijd moet komen opdraven voor de Johan Cruijf Schaal.

Champions league is zo belangrijk, niet alleen voor PSV maar voor het hele Nederlandse voetbal. En wat doet de Knvb? Die laat PSV een zware wedstrijd tegen Ajax spelen een paar dagen van tevoren.

Elke Nederlandse voetbalfan zou hier boos om moeten zijn, ongeacht welke club je support.

3 augustus 2022 om 09:59

Ben het helemaal met je eens.

Maar ik vind ook dat PSV de JC-schaal aan zich voorbij had kunnen laten gaan. Door het als een 'serieuze' oefenwedstrijd te benaderen. En veel (meer) te wisselen. Of meer met tweede keuze te starten in de basis

Het was echt niet best gisteren. Eerste helft stond het nog behoorlijk goed achterin, maar tweede helft deed vooral Max echt onwaarschijnlijke dingen waar PSV al het geluk van de wereld had dat Monaco zo slordig met de kansen omging. Natuurlijk had PSV ook een paar kansjes zoals Veerman na afloop benoemde, maar die waren toch van iets andere orde als de kansen aan Monaco kant. Maar je kon dus duidelijk zien dat de wedstrijd van zaterdag nog niet uit de benen was. Het helpt dan ook niet mee dat je op maandag weer moet vliegen (en een uur vertraging). De arbeid-rust verhouding klopte dan ook niet echt. En in dit geval had de KNVB er makkelijk rekening mee kunnen houden, waar dat lopende het seizoen wel eens lastiger kan zijn. Maar PSV had zelf ook veel te laat hierop geanticipeerd. Hopelijk heeft iedereen hier van geleerd en wordt het volgend seizoen anders gepland.

Ook ik vond Veerman er ver boven uitsteken. 21 man en Veerman op het veld
Psv had de zaak goed georganiseerd. 2-0 zat er eerder in dan 1-1. Nistelrooy had nooit zo snel zoveel moeten wisselen. Later was het noodzaak en daardoor was de organisatie weg. Mazzel voor Monaco
Til liep er maar een beetje bij, een sta in de weg. Maar zoals Perez zei je kan wel wat aan hem hebben, maar niet als er echt gevoetbald moet worden.

3 augustus 2022 om 10:21

PSV oogde laatste 25 minuten zeer vermoeid. Ruim 30 graden. Sangare kreeg zelfs kramp.
Veerman zei al, komen s nachts om 1 uur thuis zaterdag op zondag. En maandag zit je weer in t vliegtuig. De condities waren bij elkaar genomen niet ideaal,nog niet iedereen is op peil. Vandaar die wissels.

3 augustus 2022 om 10:33

wist niet dat het zo heet was. Dan komt het driedubbel aan. Monaco heeft gezwijnd.
Hopelijk wint Psv thuis en dan kunnen we alles vergeten

Zag net interview van Veerman
"Komen de nacht van zaterdag op zondag om 1 uur thuis. En maandag zit je weer in t vliegtuig".
De zondag kun je weinig doen. De maandag kun je weinig doen. En dinsdag moet je op je top zijn. In een fase dat nog niet iedereen fit en volledig opgetraind is ,de automatismen er nog niet ingeslepen kunnen zijn is de 1-1 tegen een fitter en veel rijker Monaco eigenlijk een top prestatie met een temperatuur van ruim 30 graden.

Dat gezegd hebbende moet er beter ingepland worden en had PSV eerder aan de bel moeten trekken. Er waren andere datums mogelijk. Hopelijk wordt er van geleerd.

3 augustus 2022 om 10:32

Ja, da's wel waar dat Psv zelf fout is gewest, Maar
de KNVB had toch zijn best moeten hebben gedaan om PSV te helpen. De wedstrijd tegen Ajax vervroeg? Op Vrijdag ipv zaterdag.
Feit is dat niet de spelers hebben gefaald maar de leiding van PSV en Knvb?
(misschien hadden we dan gewonnen. haha)

3 augustus 2022 om 12:05

Hahaha wie weet. Nu thuis proberen af te maken iig. Emmen thuis ervoor. Op zich moet 2x thuis binnen 72 kunnen. 2x uit is toch anders binnen die tijdspanne.

3 augustus 2022 om 18:05

PSV zorgt toch zelf ervoir dat ze pas om 12 uur uit de Arena vertrekken?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren