Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Frank de Boer wil van Nederland een kopie maken van België’

Laatste update:

Aad de Mos heeft weinig vertrouwen in het 5-3-2-systeem dat Frank de Boer vermoedelijk op het EK wil gebruiken met Oranje. De trainer in ruste is van mening dat de formatie met vijf verdedigers niet goed aansluit bij de Nederlandse voetbalcultuur en zou liever zien dat Oranje in het klassieke 4-3-3 op het toernooi verschijnt.

"De Boer wil van Nederland een kopie maken van België, Atalanta en Chelsea, maar die 5-3-2 is tegen de natuur van ons voetbal in", zegt De Mos tegenover Het Laatste Nieuws. "Dat hebben de spelers ook al laten voelen, zij spelen liever 4-3-3 en gedijen daarin ook beter." Toch zal De Boer daar vermoedelijk niet voor kiezen. "Het gelijkspel dat het Nederlands elftal vorig jaar in oktober behaalde in Italië (in de Nations League werd het 1-1, red.) sterkt De Boer in dat idee. De 4-3-3 blijft voor hem slechts een plan-B. De Boer is natuurlijk een adept van Louis Van Gaal, die met de 5-3-2 grote sier maakte op het WK 2014 in Brazilië.”

De Mos ziet echter ook kansen voor Oranje. “De centrale as, die is goed. Met Daley Blind, Stefan de Vrij, Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Georginio Wijnaldum en Memphis Depay." Voorin acht de voormalig oefenmeester Nederland kwetsbaar. "Je mag er niet aan denken dat er iets met Memphis Depay gebeurt. We zijn te afhankelijk van hem. Zonder Depay amper nog assists of goals. Wout Weghorst, die nu zijn kans krijgt in de spits, is niet de speler die het individueel kan openbreken. Die 5-3-2 is ook geen 5-2-3: we hebben echt te weinig wapens voorin. Ik vrees dat dit zelfs als in de groepsfase pijnlijk tot uiting zal komen, waarin het wel eens moeilijk zou kunnen worden om door de defensieve blokken van Oostenrijk, Noord-Macedonië en Oekraïne te komen."

Veel bij Oranje zal volgens De Mos van Depay moeten komen. "Depay heeft alles om de uitblinker te worden en dan een grote transfer te maken uit Lyon, maar Ryan Gravenberch is ook indrukwekkend. Hij is de beste jonge speler die we in lange tijd hebben gehad. Bovendien kan hij ook een goal maken, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Frenkie de Jong. Speelt dikwijls verticaal, heeft een groot vermogen. Alleen moet De Boer hem wel opstellen natuurlijk... momenteel heeft hij nog geen basisplaats." Gravenberch viel tegen Georgië (3-0 winst) in de tweede helft in voor Frenkie de Jong.

In welk systeem moet Oranje op het EK spelen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

5-3-2 of 3-5-2 is een prima systeem als je goeie backs hebt. En wij hebben met Dumfries en Wijndal backs van een te laag niveau. Zo'n spits als weghorst krijgt veel te weinig aanvoer. Daarom zie je dat het beter werkt met Depay en Malen, die het voorin vooral met z'n tweeën moeten uitzoeken.

7 juni 2021 om 20:45

Het meest bizarre voor mij is nog altijd het ontbreken van Karsdorp. Als je besluit 532 te spelen, en vervolgens Veltman en Dumfries meeneemt voor de RWB positie. Dan denk ik: wat leren ze die trainers toch op die cursus. Ja bij Inter spelen ze dat omdat ze met Hakimi op rechts een geweldige spelers hebben. Bij Barca omdat ze met Dest en Alba 2 hele goede spelers aan de bal hebben. Maar het is toch gedoemd te mislukken als je de speler met het minste balgevoel het meest aan de bal komt.

7 juni 2021 om 21:31

De backs zijn nog niet het probleem. Daar kun je zelfs aanvallers neerzetten. We hebben te weinig spelers vanaf de middellijn die het spel kunnen versnellen. We hebben simpelweg niet de spelers voor dat systeem. We hebben het toch allemaal kunnen zien? De problemen beperkten zich echt niet tot de backs. Sterker nog, ik denk dat de backs van alle problemen het kleinste probleem was. Een Bergwijn die wel een goede voorzet heeft zou de grote problemen ook niet oplossen.

7 juni 2021 om 23:30

Bergwijn zit niet bij de selectie dus die optie heeft Frank ook niet in gedachten. Je opmerking dat we geen spelers hebben die het spel kunnen versnellen gaat ook niet op. Dat doe je door snel in te passen (blind, Frenkie, Gravenberch, Wijnaldum die kunnen at allemaal prima ook hebben zij veel beweging en kunnen met 1 beweging iemand uitspele (op blind na dan). Ik denk dat het plan wat Frank de Boer heeft nog niet optimaal gespeeld is omdat Blind nog niet fit was. Blind moet van achteruit inschuiven en het spel maken. Daardoor krijg je op het middenveld een man erbij en kunnen Wijnaldum en Frenkie dieper spelen. Je moet dan Gravenberch erbij zetten omdat die juist wel de balans kan verzorgen in tegenstelling tot de Roon. Als dat gaat lopen speel je in feite met 4 achterin en niet 5 want de 5e schuift in. Je speelt dan eigenlijk een soort 4-1-3-2

8 juni 2021 om 12:08

Gravenberch is net 19 jaar. Die jongen is natuurlijk getalenteerd, maar die gaat dit Oranje echt niet nu al beduidend beter laten spelen. Vooralsnog komt hij mee en dat is al knap genoeg. De Jong zorgt lang niet altijd voor een snellere balcirculatie en kan dat bovendien (net als Blind) slechts tot de middellijn. Je kunt wel spelers opnoemen die de eigenschappen hebben, maar die eigenschappen moeten ook op een bepaald (in dit geval erg hoog) niveau zitten. Dit is niet de Eredivisie waar je met een redelijke handelingssnelheid de tegenstander al open kunt spelen. Dit is een EK waar de kwaliteiten die spelers bezitten ook echt top moeten zijn. Mensen komen met verschuivingen, andere spelers e.d, maar we hebben toch allemaal ogen? We zien toch dat spelers zich niet goed voelen in de formatie en we zien toch dat twee omzettingen niet voor oplossingen gaat zorgen? Bergwijn was overigens een voorbeeld vanwege z'n goede voorzet in de benen.

8 juni 2021 om 08:40

@olesmit,

Wanneer heb jij gezien dat het met Depay en Malen beter werkt? Toen Malen inviel na een uur, waar de tegenstander al helemaal kapot was en Malen nog niet tot scoren kwam?!

"hij is de beste jonge speler die we in lange tijd hebben gehad."

Ja, de Ligt, de Jong alweer vergeten? Of is 2 of 3 jaar voor de Mos "lange tijd"?

7 juni 2021 om 20:38

Zo wordt “Aad zijn mening is al lange tijd geen echt relevante factor meer” wel een stuk minder erg.

7 juni 2021 om 21:31

De Ligt wel, maar Frenkie was volgens mij al 21 toen hij een basisplaats veroverde bij Ajax en debuteerde bij Oranje. Volgens mij is Gravenberch nog steeds pas 18..

7 juni 2021 om 21:43

Aad kun je niet meer serieus nemen, de beste man dacht dat Obispo van PSV net zo goed zou worden als De Ligt.

Zou Aad weten dat belgie in een 3-4-3 speelt?

7 juni 2021 om 21:13

Net als Chelsea😂

7 juni 2021 om 22:08

Zou Aad ook weten dat Van Gaal 7 jaar terug wel in een 532 systeem speelde met Oranje?

7 juni 2021 om 23:48

Ja dit vond ik echt gekmakend de afgelopen week. 100 keer moeten horen dat de Roon gewend is aan het 352 systeem, ook van de Boer. Dat terwijl Atalanta ook altijd 343 speelt... Nogal een belangrijk verschil voor een middenvelder of hij een koppel vormt of een driehoek.

Het grootste probleem met 5-3-2 zit hem in de backs. Dumfries en Wijndal zijn gewoonweg ongeschikt voor het bedienen van Weghorst en Depay middels goede voorzetten. Dumfries kan geen voorzet geven, terwijl Wijndal al bij de cornervlag de bal staat op te wachten in plaats van opstomen met de bal en dan een voorzet te geven. Van Aanholt en Karsdorp zouden betere backs zijn in dit systeem.

7 juni 2021 om 21:12

Helemaal met je eens. Ik vind het echt onbegrijpelijk dat alle analisten, alle fans en waarschijnlijk ook alle spelers zien dat iedere logica ontbreekt bij Frank de Boer. Zonder aanvoer is dit voor de voorhoede spelers die afhankelijk zijn van aanvoer (bijv. Weghorst) waardeloos. Daar komt bij dat door de beperkingen van Dumfries en Wijndal de creativiteit moet komen vanuit het middenveld, dit is ook een issue. Het is in dat kader ook volslagen gestoord dat Karsdorp niet bij de selectie zit en bijvoorbeeld een Veltman wel. Al helemaal omdat Veltman klaarblijkelijk als is voorbijgestreefd door Timber. Die zelfs Ake voorbij is als ik afga op de laatste twee wedstrijden. Wat uiteraard ook een niet te verdedigen keuze is van de Boer. Die jongen speelt jarenlang op Premier League-niveau, wat ook geldt voor een van Aanholt. Die is toch zoveel verder dan een Wijndal, in wie ik totaal geen bijzondere speler zie. En het vergelijk met 2014 mag wel eens ophouden. De reden dat van Gaal toen deze keuze maakte was omdat hij het centraal achterin te risicovol vond vanwege een gebrek aan kwaliteit en ervaring. Ook had hij voorin spelers lopen die in hun eentje een wedstrijd konden beslissen en een surplus aan ervaring/kwaliteit hadden. We hebben nu Depay als sterkhouder, en die heeft heel veel kwaliteit maar is natuurlijk nooit van het niveau Sneijder, van Persie of Robben. ik zie het allemaal met veel frustratie aan. We hebben geluk dat we tegenstanders hebben die niet denderend zijn dus wellicht dat we wat vertrouwen kunnen tanken.

8 juni 2021 om 08:59

Daarnaast hadden we in 2014 Kuyt en Janmaat als backs... Janmaat was in bloedvorm en Kuyt stond eigenlijk gewoon als vleugelaanvaller te voetballen die af en toe meeverdedigd. Als de Boer dat zou willen kopieren had hij gewoon Berghuis als back moeten opstellen.

Toch altijd leuk als Aad iets te melden heeft. Je leest zo'n artikel en je hoort hem het ook zeggen met zo'n zelfverzekerdheid alsof die een soort Messias is. Mooi vent die Aad, alleen kan je het vaak met een korreltje zout nemen.

2 goed voetballende backs zijn absoluut essentieel bij dit systeem. Als we op rechts Alexander-Arnold en op links Jordi Alba hadden was het misschien een optie. Nu heb je twee non-voetballers die eigenlijk weinig kunnen met een bal. Dan krijg je dus betonvoetbal en moet zowat alle creativiteit van Memphis komen. Stop hiermee Frank.

7 juni 2021 om 21:12

Welk systeem dan? Onze beste internationals zijn niet complementair aan elkaar én als we zwakkere broeders oproepen leveren we ook teveel kwaliteit in... Het is nou niet dat De Boer, zoals een Frankrijk, bijna oneindige mogelijkheden heeft van alle type spelers én allen van topniveau.. En ook in een 433 hadden Dumfries en Wijndal waarschijnlijk onze backs geweest en moest de creativiteit vooral van Depay en misschien nog een beetje een Berghuis komen.. Linksom of rechtsom, hier valt ook geen EK winnend elftal van te maken. Ook geen elftal dat serieus mee kan strijden om de laatste 4 plaatsen. Op enkele posities hebben we spelers die mee kunnen in de Europese top of daar redelijk in de buurt komen, maar verreweg het grootste deel is Eredivisie niveau.

7 juni 2021 om 21:53

Een 3-4-3 lijkt me wel te kunnen werken. Blind-de vrij-de ligt achterin. Op de wingbacks karsdorp en Wijndal met een centraal middenveld de jong-Wijnaldum. En als spits De Jong/Weghorst met als pockets depay en Malen/Berghuis. Lijkt me gewoon zeker te kunnen werken.

7 juni 2021 om 22:00

Klinkt goed hoor en wellicht werkt het iets beter, maar alsnog krijgen we geen samenstelling die de kwartfinale kan halen. Met onze spelersmateriaal is het plafond gewoon niet zo hoog..

7 juni 2021 om 22:05

Het hangt er van af, met een beetje een makkelijke loting kan je a la Engeland plots in een halve finale staan. En vanaf dan geldt het cliché “alles is mogelijk”. Wereldtop is het uiteraard niet maar er zit wel potentie in en is zeker goed genoeg om topteams het moeilijk te maken (zeker als van dijk er nog bij komt bijvoorbeeld).

7 juni 2021 om 22:06

Gisteren werd wel duidelijk dat we juist iedereen aan de bal kregen die hem juist zo min mogelijk moet hebben. De roon, wijndal en dumpries. Dat is wel heel beperkt. Aad neem ik niet altijd zo serieus, maar met het verhaal over de as heeft hij zeker een punt. Die is gewoon van zeer goed niveau. Aangevuld met gravenbergh en dan mischien berghuis, zie ik wel als een goede optie. Europees kampioen wordt moeilijk, maar liever op eigen kracht ten onder. Scheeld wel dat de boer zijn keuzes afstemt op de publieke opinie. Kan me niet voorstellen dat hij na deze 2 oefenwedstrijden de roon laat starten. Vooral omdat hij naast zijn matige positiespel dan ook nog verantwoordelijk was voor een aantal omschakel momenten en een giga kans van Georgië.

7 juni 2021 om 21:13

Dat dus. In Engeland is er ook een nationale discussie omdat ze eigenlijk geen voorstander zijn van een blok van drie achterin met vijf verdedigers. Zij hebben echter wel Shaw, James, Trippier en Chilwell..

Ik vind het stuitend om te zien dat we als grote voetbalnatie tegen B-landen straks met dit systeem gaan spelen. Omdat we zogenaamd zekerheid willen, wat een gigantische aanfluiting.

Wat mij betreft speelt Gravenberch op het middenveld in plaats van De Roon. Maar we missen gewoon kwaliteit in z’n totaal. Van landen als Schotland, Noord-Macedonië etc. moeten we winnen. Maar bijvoorbeeld België heeft gewoon meer kwaliteit. Wijndal, Dumfries, Weghorst en Stekelenburg is allemaal niveautje Zweden of Oekraïne. Daarmee kan je nooit Europees Kampioen worden, ook Carlo Ancelotti niet. En wat missen we Van Dijk. Dan hadden we iig nog een fantastische as van het veld gehad, nu valt daar ook één van onze weinige wereldtoppers weg. Ik zeg: 8ste finale of kwartfinale en dan eruit tegen een team vol toppers als België, Portugal, Spanje, Frankrijk etc.

7 juni 2021 om 20:56

Ben het volkomen met je eens. Alleen hebben we ook wel een team dat kan verassen als het allemaal draait. Waarschijnlijk kijk ik door een te gekleurde bril, maar kijk naar Jong Oranje tegen Jong Frankrijk. Maar eerst maar eens de poule doorkomen 😅

Mooi als Aad de Mos het zegt gebeurt het tegenovergestelde. We gaan dus ver komen. Ooit een keer een sponsoravond bij mogen wonen waar hij hoofdgast was. Nog nooit iemand zo veel onzin uit horen kramen. Hij was de ontdekker van van Basten. Gullit en Rijkaard als je hem moet geloven. oja Johan Cruyff heeft het ook van hem geleerd.

7 juni 2021 om 21:15

Is dat allemaal echt waar? Wel knap van Aad. Cruijff kon best goed voetballen.

7 juni 2021 om 21:23

Hij is lekker controversieel en uitgesproken. Ik kan dat wel waarderen. Moet wellicht iets vaker de realiteit in worden getrokken maar heeft natuurlijk een staat van dienst waar Frank de Boer enkel van kan dromen.

Louis van Gaal die in 2014 op het wk in Brazilië grote sier maakte met 532? Als ik het mij goed herinner ging het iedere keer pas lopen toen er omgeschakeld werd naar 433...

Wij spelen onze 5-3-2 met 8 verdedigend ingestelde spelers. Ik vind het hilarisch.

7 juni 2021 om 21:13

Ik denk dat zelfs Southgate dat overdreven vindt.

De Boer is gewoon een behoudende coach ook in zijn Ajax tijd. De Boer maakt het helemaal bont door 8 verdedigende ingestelde spelers op te stellen, je kunt er ook mee aanvallen, maar het is voornamelijk bedoelt voor defensieve zekerheid wat de nadrukt op wordt gelegd.... 532 heeft bij oranje nooit trouwens gewerkt, zelfs Van Gaal moest het altijd in de rust omzetten naar 433... Heeft zeker gene zin tegen een tegenstander dat inzakt, is zo een systeem kansloos.

De Boer is echt niet van plan om zijn eigen zwaard van Damocles in te ruilen voor succes. Nee, Oranje en heel Nederland moet bloeden voor de catastrofale fout van de Knvb, door ons op te schepen met zo'n beetje de slechtste coach uit het hedendaagse voetbal. We zullen eerst door de zure appel heen moeten bijten. En uiteindelijk zijn daar dan ook nog eens die vermaledijde non bestuurders bij de Knvb. Reken daar ook maar eens mee af. Onbegonnen werk!

7 juni 2021 om 21:43

Ik ben het met je eens over het disfunctioneren van De Boer, maar tegelijkertijd is het ook wel enorm lastig om van dit Oranje iets te maken.. Als spelers als Stekelenburg, Bizot, Krul, Dumfries, Wijndal, De Roon, Hateboer, Tete, Promes, Babel, Van Aanholt, Luuk de Jong spelers zijn die serieus in beeld zijn als basisspeler/basisspeler zijn, houd het toch op? De Ligt, Van Dijk, De Vrij, De Jong en met een beetje positiviteit Wijnaldum en Depay kunnen mee in de Europese top. Weghorst heeft zich dan ook nog bewezen. En de rest is eigenlijk meer top Eredivisie niveau dan Europese top. Dan heb je vervolgens eigenlijk nog dat die topspelers niet echt complementair aan elkaar zijn/elkaar dus niet aanvullen en dan moet je dat gaan compenseren met de mindere goden...

7 juni 2021 om 21:58

Maar dan moet je moeilijke keuzes durven maken De Toekomst. En met iets meer durf spelen. Koeman deed ook genoeg fout en het spel was niet mooi, maar de spelers gingen voor hem door het vuur. Dat mis je nu compleet. Koeman maakte soms bepaalde keuzes in die "niet-complementaire" spelers. Hoe kan het toch zo zijn dat FdB in zijn tijd het complete vertrouwen van Oranje de nek om heeft gedraaid? Geen enkele speler loopt extra voor hem, niemand vecht meer voor elkaar en niemand lijkt meer plezier te hebben in het spelletje. Wijnaldum krijgt hij niet aan de praat, de backs lukt niks mee en Depay moest uit de spits. Vanwaar al die keuzes?

Als het zo lastig is om iets te maken van dit Oranje, waar ik zeker in kan komen, waarom borduurt FdB dan niet door op het werk van Koeman? Hij maakt het zichzelf gewoon vanaf de start al 10x lastiger, bovenop het feit dat hij gewoon niet zo'n hele bijzondere coach is. Tja, dan wordt het ook niks.

7 juni 2021 om 22:05

Omdat Cillessen en Van Dijk geblesseerd zijn, een Van de Beek haast niet gespeeld heeft én hij qua prestaties en mediadruk niet om Weghorst heen kon..

7 juni 2021 om 22:29

Maar dat is toch lachwekkend?

Cillessen kan er nog gewoon bij zijn en is op onomstotelijk schrijnende wijze hier van op de hoogte gebracht.

Weghorst zit er nu bij, dat is uiteraard goed en terecht. Maar... dat had veel eerder moeten gebeuren. Luuk de Jong heeft lang de illusie gehad dat de Boer hem als breekijzer zag en de voorkeur gaf.

Nu komt Weghorst op het laatste moment bij die groep, met veelal jongens met wie hij nauwelijks een binding heeft of heeft samengespeeld bij club en land. Dit is zo waardeloos gemanaged. Had hem er gewoon een half jaar geleden al bijgehaald, dat was terecht geweest en dat had Luuk de Jong ook kunnen accepteren.

En wat denk je dat zo'n spelersgroep denkt van een Timber die ineens in de basis staat terwijl Ake al jarenlang top speelt in de Premier League? En Wijndal, die nog helemaal geen enkele staat van dienst heeft, terwijl je met van Aanholt een gerenomeerde aanvallende vleugelverdediger bij de selectie hebt.

Als de resultaten goed zijn zal er niet zoveel gemor zijn. Als we de eerste wedstrijden gelijkspelen en verliezen dan komt het circus op gang want dan zullen spelers gaan lekken.

Ik zie het met lede ogen aan..

Het ontbreekt gewoon aan kwaliteit. Moeilijker is het niet. Bij de kampioenen van Engeland, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje speelt geen enkele Nederlander. In de CL finale: geen Nederlander. Vergelijk dat eens met de Fransen, Duitsers of Spanjaarden. In geen enkel systeem maak je van deze spelers een Europees kampioen.

Als ik frank was zou ik die 532 veranderen naar 343, met Berguis rechtsbuiten Depay in de spits links Gakpo, Frenkie en Wijnaldum controlerend, maar je zou er ook voor kunnen kiezen om Frenkie als 6 te laten spelen en Wijnaldum als 10 achter Depay. En dan als links en rechtshalf heb je Wijndal en Promes en dan Wijndal iets meer verdedigend dan Promes, en de verdediging spreekt voor zich. Timber in de verdediging als de Ligt niet fit is.

Ik heb het gevoel , dat in welke formatie we ook gaan spelen , de Boer er geen team van kan maken. In ieder geval niet zo als dat van Gaal dat kon .

Ik vind de opstelling van Frank de Boer wel logisch. Zo zet je de beste spelers die we hebben eigenlijk allemaal in hun kracht. Het probleem is vooral dat de spelers niet weten wanneer ze welke loopacties kunnen maken. Dat is iets wat moet groeien en waarvoor ze juist deze week de tijd voor hebben om het eigen te maken. Ik denk dat het juist goed is dat ze een nieuw systeem moeten aanleren. Dan hebben ze in ieder geval iets te leren en het spel kan voorlopig enkel verbeteren.

Ik vind 5-3-2 volkomen logisch, we hebben verhoudingsgewijs echt uitstekende centrale verdedigers die ook nog eens halve backs zijn, ideaal voor een driemans verdediging (ake - de Ligt - De vrij).

Daarnaast denk ik dat Blind uitstekend in deze opstelling op LB kan, zijn gebrek aan snelheid is hier nauwelijks een zwakte en zijn voetballende vermogen kan hij volop inzetten, net als onder van Gaal.
Dumfries was prima tegen Georgie, daarom ook mijn voorkeur, maar vind Promes serieus een interresante kandidaat voor een nog aanvallendere variant.

Op het middenveld moet je alleen met de Roon spelen tegen de grotere landen, anders Wijnaldum, Frenkie met Klaassen, Gravenberch of van de Beek net hoe je de accenten wilt leggen.

Depay speelt ook in zijn kracht zwervend.

7 juni 2021 om 23:02

5-3-2 is op zich niet eens onlogisch maar de wijze waarop het nu wordt ingevuld is dat wel. Blind zou inderdaad ook mijn voorkeur hebben t.o.v. Wijndal en zelfs van Aanholt vind ik een geschikter alternatief. Aan de andere kant hebben we echter Dumfries, die is in balbezit niet voldoende om in het spel te komen of om voor te zetten. Dus ik ben het met je eens dat Promes (of uiteraard Karsdorp) dan een veel beter alternatief is. De backs zijn echt cruciaal en anders komt er onnodig veel druk qua opbouw op de centrale verdedigers of ons middenveld (dat naast de Jong ook geen spelverdelers kent). Dat zagen we afgelopen wedstrijden ook weer.

Bij 5-3-2 is een zwervende spits op zich geen probleem maar wel als hij zoals Depay bij de verdedigers of op het middenveld de bal op komt halen. Ik vind echt dat, doordat Depay onze enige aanvaller van niveau, we blind zijn voor het gebrek aan tactische discipline en intelligentie van de beste man.

Deze groep heeft succes gehad met een bepaalde tactiek onder Koeman en dat heeft ze echt geloof gegeven. Ze hebben kunnen concurreren met toplanden en zelfs resultaten weten te behalen. Dat gooit de Boer nu allemaal om omdat hij bang is te verliezen in potjes tegen landen van de B- en C-categorie, een regelrechte anti-reclame voor Nederland als voetballand.

7 juni 2021 om 23:49

@aad Resultaat

Ik weet dat je het niet op Veltman hebt, maar van de 10 backs die we hadden kunnen kiezen is die nog wel het sterkst aan de bal. Ik zou desondanks voor Dumfries kiezen, een back moet in dit systeem vooral ook domme meters maken en dat kan hij wel. Promes als aanvallende optie. Maar het blijft onze zwakste positie, misschien dat Promes nog wel verrast daar.

Depay blijft wat grillig, maar hij kan nu laten zien dat hij constanter is, is wat mij betreft de belangrijkste speler van Oranje. Soms denk ik wel eens dat Klaassen wat meer tactisch vernuft kan brengen en diepgang vanuit het middenveld, dan Depay ballen ophalen wat hij wil.

Trouwens om de keepersdiscussie nog wat lastiger te maken. De wissels van gisteren trainden vandaag intensiever. Dan de basis. Onder andere op strafschoppen. Krul pakte er 3 van de 5. Onder andere van Koopmeiners en Berghuis toch niet de minste op dit onderdeel. Ik hoop dat de Boer dit toch even onthoudt

Nou, het EK kan sowieso niet tegenvallen met al die lage verwachtingen. Dan zijn we meestal op ons best. Hou me daar maar aan vast..

Had liever Aad Granaat als bondscoach gehad. Dan zou hij waarschijnlijk nog betere opstellingen en tactieken neerleggen dan wat we nu zien. En er valt er dan tenminste nog een beetje om te lachen als hij de punten gaat berekenen.

Als Aad er weinig vertrouwen in heeft, dan zou Oranje zo maar eens Europees kampioen kunnen worden

Wat een gelul. Omdat de spelers Nederlands zijn, gedijen ze het beste in een 4-3-3. Volgens mij dien je te kijken in welk systeem je belangrijkste spelers spelen bij hun club, en daar op aan te passen. Geen idee of dat 4-3-3 of anders is, maar er blind vanuit gaan dat het 4-3-3 moet zijn 'omdat dat past bij onze voetbalcultuur', dat is natuurlijk belachelijk.

Nog steeds van mening dat NL gewoon 433 moet spelen... dat rare systeem krijg je er niet in en werkt niet. Het doet zeer aan de ogen om dit oranje te zien en je moet echt hopen dat het geen vreselijke afang wordt door de eerste ronde niet eens te overleven want die kans is er gewoon. Tegen NL gaan vrijwel alle ploegen een handbal verdediging neerzetten.. NL speelt daar echt niet zo makkelijk doorheen en zo lang je dissonanten zoals de roon opstelt wordt het helemaal niks.. mogen de handjes dichtknijpen als er bij de laatste 16 staan..

Ik ben blij dat Aad het somber inziet, dan komt die EK wel goed.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren