Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Flirt tussen Oranje en Gullit levert alsnog niets op’

Laatste update:

Het ziet ernaar uit dat Ruud Gullit zich toch niet zal inzetten als assistent-bondscoach bij Nederland. De werkloze trainer stond ervoor open iets te doen voor Oranje en Danny Blind had hem er ook graag bij gehad, maar De Telegraaf weet dat de gesprekken op niets zijn uitgelopen.

/

De krant wijst daarbij naar directeur Hans van Breukelen. Hij zou geen oplossing hebben willen vinden voor ‘enkele simpele zekerheden’ die Gullit in het contract opgenomen wilde zien. De Telegraaf schrijft dat het Van Breukelen eerder al niet lukte om Dick Advocaat te behouden als assistent en dat dit nu ook niet mislukt is.

Blind zal ervan balen, want hij zag de aanstelling van Gullit al helemaal voor zich. De bondscoach had graag met de oud-aanvaller samengewerkt naast Marco van Basten, die al assisteert bij Oranje. Nu moet de KNVB echter toch weer verder zoeken.

Denk je dat de KNVB alsnog een goede assistent zal vinden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
26 augustus 2016 om 11:07

Dat is het zeker. Blind moet gewoon vertrekken en het liefst ook nog zijn assistent en de directeur. Nieuwe Impuls, desnoods Van Gaal weer aanstellen als coach. Er worden op dit moment te veel onlogische keuzes gemaakt helaas.

26 augustus 2016 om 11:33

van Gaal zal dat nooit meer doen, hij heeft in zn vorige periode bij het Nederlands elftal er het optimale uitgehaald, en die prestatie kan hij alleen maar teniet doen om er nu in te stappen. Laat Blind maar gewoon 2 jaar modaal presteren, en zet er dan een trainer neer zodra we weer wat kwaliteit op het veld hebben staan.

Tja waar ligt dit aan en belangrijker komt het alsnog goed. Knvb heeft hetzelfde probleem als ajax: veel grootheden binnen de organisatie, maar GEEN ervaring.

26 augustus 2016 om 11:31

Je hoeft toch geen ervaring te hebben om bondscoach te zijn. Oud topvoetballers weten dondersgoed hoe een paar van die trainingen moeten gaan en ze hebben immers hun diploma dus ze hebben de kennis echt wel. Tis simpelweg goed selecteren en de juiste mensen opstellen en combineren en dat kunnen wij allemaal wel.

26 augustus 2016 om 12:28

Niet mee eens bruh. Je hebt mensenkennis nodig, om kunnen gaan met veel verschillende culturen en mensen. Daarnaast moet je de ' politiek' goed mee kunnen spelen.

Toch zeer benieuwd wat we moeten zien als 'simpele zekerheden'?

Dat klinkt als lullige formaliteiten, maar blijkbaar is dat niet het geval. Iemand enig idee?

26 augustus 2016 om 11:13

Mijn gevoel zegt dat het te maken zal hebben met betaalde klussen naast het assistent zijn van Gullit. Gullit heeft natuurlijk veel financiele verantwoordelijkheden en het loontje van assistent zal ook niet al te hoog zijn voor Gullits zijn begrippen dat hij daarnaast graag nog wat klusjes zou willen doen als commentaar geven bij voetbalprogramma's en andere commerciele klussen. Gullit is een graag geziene gast voor dat soort klussen. En dat van Breukelen dit niet zo ziet zitten.

26 augustus 2016 om 11:41

Ik las ergens anders dat het gaat om salaris, deel mogen nemen aan vergaderingen, en mogen scouten.

Dus niks simpele zekerheden, maar gewoon een inhoudelijk meningsverschil. Dat kan gebeuren. Dit soort kretologie in de media gooien ("simpele zekerheden" is gewoon een media-truc. Proberen de andere partij zwart te maken.

Tja, wie wil nou wel 'onder' Blind werken? Kom op zeg. Je hebt een nieuwe bondscoach nodig, niet nieuwe assistent.

De Telegraaf schrijft dat het Van Breukelen eerder al niet lukte om Dick Advocaat te behouden als assistent en dat dit nu ook niet mislukt is.

Niet echt duidelijk. Is het nou wel of niet mislukt?

26 augustus 2016 om 14:03

Op nu.nl staan de zekerheden er wel bij.
Hij wilde sowieso opschuiven in de hiërarchie als er iemand zou opstappen en hij wilde net zo'n clausule als Advocaat voor als er iets anders langskwam.
Persoonlijk vind ik het prima dat Van Breukelen daar geen gehoor aan geeft.

26 augustus 2016 om 14:17

Maargoed, als Blind bondscoach kan worden, waarom zou Gullit het dan niet kunnen? Het feit dat ze wederom een relatief onervaren coach aan de technische staf wouden toevoegen, spreekt boekdelen over het voetbalverstand binnen de Knvb. Nu hebben ze sowieso al een probleem, want een ervaren coach gaat denk ik niet naast Blind op de bank zitten. Advocaat was de enigste hoop op ervaring.

Stiekem hoop ik op Frank Rijkaard. Heeft toch 5 jaar lang 1 van de beste clubs ter wereld gecoacht en kent het klappen van de zweep. Ik denk alleen niet dat hij onder Blind wil opereren en daarom liever op een rol als hoofdcoach wacht bij een club of land.

Bij de Knvb zitten in de top allemaal mensen die niet capabel zijn en telkens verkeerde beslissingen nemen. Ze worden in het zadel gehouden door een RvC die ook allen niet capabel zijn en ook graag hun baantje willen houden. Kortom, ze houden elkaar in het zadel. Triest maar waar.

Toch vreemd, Van Breukelen en Gullit speelden 35 jaar geleden al samen in het Nederlands Elftal, ze kennen elkaar dus al heel erg lang en blijkbaar kunnen ze nog goed door één deur, anders zou deze "flirt" er sowieso niet zijn geweest. Maar dan begrijp ik hieruit dat ze het nu dus stuk gaan laten lopen op details?

26 augustus 2016 om 11:16

Van Breukelen en Gullit waren volgens mij nooit grote vrienden...en de flirt was niet met van Breuekelen..

26 augustus 2016 om 11:43

Dit is gewoon een media-truc, trap er nou niet in. Er zijn gewoon echte meningsverschillen, en de partijen gaan nu in de media elkaar zwart proberen te maken. Gullit wil dingen die de Knvb niet wil bieden. Dat kan gebeuren. Maar de heren willen dat daarna dan als kleuters openlijk uit gaan vechten.

van Breukelen is volgens mij niet degene geweest die Dick Advocaat heeft aangesteld, en dus de clausule in het contract heeft laten zetten, of vergis ik me nu, en zat van Breukelen er al wel voor Advocaat? En wat de simpele zekerheden zijn, weten we niet. Waarom benoemd de Telegraaf deze niet als ze weten dat het om iets simpels gaat? Of zou dat wel mee vallen, en probeert de Telegraaf weer onrust te creëren zoals ze wel vaker doen?

26 augustus 2016 om 11:41

@atleticofc
Nee Van Breukelen is niet degene die Advocaat heeft aangesteld, maar wat heeft dat er mee te maken? Gesteld wordt dat Van Breukelen Advocaat niet binnenboord kon houden en nu niet in staat is Gullit binnen te halen. Dat laatste vind ik overigens een zegen. Waarom zou je nog een mislukte trainer aan de al aanwezige andere twee toevoegen?

Wanbeleid bij oranje. Ongelofelijk dat ze in deze moeilijke tijden de problemen nog groter kunnen maken.

Is dit niet een beetje typisch Gullit. Kan me nog herinneren dat hij opeens vlak voor een ek of wk plotseling het trainingskamp verliet.

Wat voor zekerheden? Dat hij geen pionnen hoeft te dragen.... Kom op zeg. Assistent bondscoach is toch niet zo heel erg lastig in te vullen. Invulling staat toch buiten je contract dat bespreek je toch met Blind en consorten. Poppenkast!

26 augustus 2016 om 11:15

zou het niet kunnen zijn dat het een beetje typisch van Breukelen is dat alle zaken waar hij zich mee bemoeit vast dan wel mis-lopen?

26 augustus 2016 om 11:30

Wat zijn dan al die zaken waar van Breukelen zich nog meer mee heeft bemoeid?

26 augustus 2016 om 13:47

Je maakt mij nieuwsgierig. Soms eens wat dieptepunten op?

Alles eruit bij de Knvb....
Van Oostveen, Blind, Van Basten.... allemaal weg.

Louis van Gaal benaderen voor directeurschap Knvb
Hij is de man die exact weet hoe het voetbal werkt.
Nadeel is alleen dat hij geen uithangbord is als directeur voor een interview

Dan graag een disciplinetrainer voor de groep als een Gert Jan Verbeek
Daar aankoppelen goede naamstukken zoals Gullit en bijvoorbeeld een Meulensteen die het grote werk op de achtergrond bij grote clubs heeft meegemaakt.

Hiddink gaat niet terugkomen, Advocaat is weg, Huub Stevens uit zijn pensioen halen?
Ik zie verder weinig ervaren mannen. Je kunt altijd een B keuze halen natuurlijk maar Blind en van Basten hebben ervaring nodig en vuur. Misschien kunnen ze Verbeek porren ookal zie ik die niet met Marco en Danny werken.

van Gaal komt misschien alleen als hoofdcoach, als hij al op Blinds plekkie wil gaan zitten en verder zijn er geen toppers beschikbaar dus daar gaat de WK kwalificatie.

26 augustus 2016 om 11:11

Huub Stevens is om medische redenen gestopt.
Zijn hart is zwak.
Hij zou vast wel willen, maar gaat het niet doen

Hele relaxte gozer lijkt het me, en misschien is dat juist wel wat die jonge spelers nodig hebben, maar tactisch hoeven we hier niet rouwig om te zijn.

In 1994 liep het tussen de KNVB en Cruijff stuk op 'details'. Vervolgens met Gullit in de voorbereiding op het WK ook al inzake 'details'. In het eerste geval zou het van financieel-organisatorische aard zijn geweest, in het tweede geval speltechnisch. Vermoed dat het dit keer over geld en nevenactiviteiten gaat.

26 augustus 2016 om 11:45

Salaris, deelnemen aan vergaderen, en wel of niet mogen scouten. Staat op andere sites. Dat zijn natuurlijk geen details. Even afwachten of dit klopt, maar de heren gedragen zich nu alweer als kleuters. Wanneer staan er gewoon eens een paar kerels op die gewoon kunnen zeggen "we zijn er samen niet uitgekomen, kan gebeuren".

Als beiden partijen het echt willen, dan laten ze het niet stuklopen op details. Kortom, een van de partijen heeft er toch niet echt veel zin in.

Van Breukelen, ken weinig mensen zo narcistisch als hij..snap niet dat je Gullit er niet bij krijgt.
Maar snap het wel, Gullit is gebekter en gewiekster dan Hansie, tsja, dat kan natuurlijk niet.
Vind Knvb sowieso al een aanfluiting en Hans van Breukelen is er ook een...eerst Advocaat wegjagen en dan het met Gullit niet rond krijgen en dan heb ik het idee dat Gullit niet heel rare eisen gesteld heeft...
Nee Hansie moet de grootste zijn...

26 augustus 2016 om 11:19

Waarom heeft Van Breukelen Advocaat weggejaagd? Het is toch algemeen bekend dat Advocaat z'n eigen moeder nog zou verkopen voor een appel en een ei? Hij kon geld verdienen in Turkije, dus weg was hij weer. De hypocrisie van Advocaat valt Van Breukelen niet te verwijten.

Uiteraard weet ik natuurlijk niet alle details maar zo langzamerhand begin ik wel een beetje te twijfelen aan de bekwaamheid bij de Knvb of ze wel de juiste mensen op de juiste plaatsen hebben gezet. ik krijg steeds meer het gevoel van vriendjespolitiek. Maak eens schoon schip en stel de juiste mensen aan die het Nederlandse voetbal weer een impuls kunnen geven.,

Nou, goede 'beslissing' dan van Van Breukelen. Gullit is natuurlijk nooit de man die Oranje de zo broodnodige nieuwe eigenschappen bij gaat brengen. Simpelweg te weinig verstand van hedendaagse tactieken; veel verder dan de gebruikelijke clichés komt hij dan ook niet.

Op zich een best begrijpelijke keuze van de Knvb om te leren van haar fouten die zij heeft gemaakt met Dicks aanstelling door niet overal "ja" tegen zeggen, maar het is vrij ongelukkig en stiekem een beetje typisch dat zij toch de verwachtingen niet waar weet te maken met Gullit. Het beleid van de Knvb lijkt in de eerste plaats al geen rode draad te kennen, aangezien Gullit een totaal andere persoonlijkheid is dan Advocaat. Er lijkt niet echt een plan achter te zitten hoe de bond deze positie wilt invullen. Wellicht is het beter zo om Gullit niet aan te stellen, want dan zit je met drie trainers op de bank die alledrie een vrij teleurstellende trainersloopbaan hebben gekend. Wat een beroerde start is dit voor Van Breukelen zeg.

Het lukte de KNVB inderdaad niet om Advocaat te houden, omdat Advocaat zelf een clausule wilde waarmee hij gelijk weg kon bij een nieuwe uitdaging en die vond hij in Fenerbahce. Dus niet gek dat het 'niet lukte'. Dat de uitdaging zo snel kwam, kan de KNVB dan ook niks aan doen. Nu met Gullit gaat het dus om enkele simpele details, maar als dat alles is, is het toch vreemd dat een van de twee partijen alsnog niet meer wil.

dit begint een beetje zielig te worden. De knvb maakt flater op flater

26 augustus 2016 om 11:39

Hoezo maakt de Knvb hier een flater? Ten eerste vraag ik me af of Gullit wel de droomkandidaat is voor deze functie en ten tweede heb ik geen idee wat die 'simpele zekerheden' zouden zijn.

Van Breukelen moet gewoon alles zetten op het feit dat ze vanaf nu iedere wedstrijd moeten winnen.

Miss dat de positie van V Breukelen dan iets voor Gullit is, ook te gek voor woorden dat v breukelen daarvoor is aangesteld. Zeker zijn sporen verdiend in de voetballerij maar ook zeker geen echte voetbalman, dan zie ik Gullit liever op zijn plek.....

Als ze echt wat willen bij de KNVB dan stel je nu Louis van Gaal aan als bondscoach en maak je Danny Blind weer assistent.

Oh, De Telegraaf gaat nu al een anti-Van Breukelen campagne beginnen?

- Eerst maar eens weten wat die "simpele voorwaarden" dan waren, dan pas oordelen a.u.b..
- Niet gelukt Advcaat te houden? Sorry, maar dat lukt niemand. Als er ergens een club met een zak geld zwaait is tie weg en daar kan niemand iets aan doen.

Dit begint indd een beetje zielig te worden, waar is de Knvb mee bezig?
Zelfs de belgische voetbalbond presteert beter door Thierry Henry aan te stellen, zoals bijna iedereen in Nederland zou ik ook liever hebben dat van Oostveen, Blind en van Basten gewoon ontslagen worden.

Co Adriaanse had een goede uitleg bij Studio voetbal, er is een scheve fundering neergezet door de Knvb, hoe hoger er gebouwd wordt hoe schever de boel komt te staan.

Waarom zou je nog 3e assistent erbij willen hebben. Blind en van Basten is toch voldoende lijkt mij.

Wellicht is Gullit een te grote persoonlijkheid voor de heren van de Knvb. Kan me voorstellen dat ze dat als bedreigend ervaren.

Oranje lijkt zo wel een haven voor oudgedienden die even wat bij willen schnabbelen. Hoeveel assistenten heb je wel niet nodig?

Toen Nistelrooy vertrok was meulensteen de hoofdkandidaat. Het werd echter advocaat. Dan zou het toch logisch zijn dat het nu alsnog meulensteen word.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren