Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Schouten lovend: ‘Zonder hem was ik niet in het profvoetbal terechtgekomen’

Laatste update:

Jerdy Schouten voelt zich thuis bij PSV. Dat zegt de 26-jarige middenvelder, die deze zomer voor 12 miljoen euro overkwam van Bologna, in gesprek met journalist Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad. Schouten is onder trainer Peter Bosz direct een belangrijke kracht geworden in het Philips Stadion, maar heeft zijn profcarrière vooral te danken aan één oefenmeester: Aleksandar Rankovic.

Schouten is tevreden over de start van PSV, maar aast op meer. “We willen in de Eredivisie nu doorpakken en internationaal moet er nog een tandje bij. Ik voel me klaar voor het blok dat gaat komen en heb het lichaam rust kunnen geven.”

De rechtsbenige controleur begint steeds meer naam te maken in Nederland. “Ik kon een paar maanden geleden nog rustig over straat in Eindhoven zonder dat ook maar iemand me kende”, aldus Schouten, voor wie een profcarrière niet altijd aannemelijk was. “Zeker niet zelfs. Als ik naar mezelf van vroeger kijk, was ik een beetje lui. Ik wilde graag op nummer 10 spelen. Trucjes doen, lekker op techniek spelen.”

De enkelvoudig international van Oranje is een andere voetballer geworden. “Dat je heel veel kunt doen als een bal verloren gaat, heb ik pas op latere leeftijd echt geleerd. Nu haal ik daar ook enorm veel plezier uit”, stelt Schouten, die het niet gek vindt dat PSV hem pas in de Serie A opgepikt heeft. “Ik zat bij ADO Onder 19 niet eens in de top tien van mijn elftal. Ik was ook klein, als gezegd een beetje lui en denk dat ze dat meer zagen dan de dingen die ik wel goed deed.”

Het kantelpunt in Schoutens loopbaan kwam door Rankovic, die hem buiten het verdedigen om belangrijke lessen leerde. “Hij maakte van mij voor het eerst een topsporter en wond nergens doekjes om. Zonder hem was ik inderdaad misschien niet eens in het profvoetbal terechtgekomen. Zo zie je maar hoe afhankelijk je soms van iets of iemand kunt zijn.”

Schouten, die in Eindhoven tot medio 2028 vastligt, is sinds zijn komst naar PSV volgens Transfermarkt al 4 miljoen euro in waarde gestegen. De Duitse website schat zijn huidige marktwaarde op 16 miljoen euro. Vele analytici, waaronder Ruud Gullit, hopen op een nieuwe kans voor Schouten in Oranje.

De in Hellevoetsluis geboren controleur kwam tot dusver 674 speelminuten in actie voor PSV, verdeeld over 9 optredens. Bosz gebruikt Schouten voornamelijk als ‘6’, al startte hij in vier wedstrijden als centrumverdediger. In de opbouw is Schouten nu al onmisbaar voor PSV, dat na acht wedstrijden nog altijd foutloos is in de Eredivisie.

Hoort Jerdy Schouten in het Nederlands elftal?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit blijf ik toch een leuke middenvelder vinden. Ben benieuwd hoe die uiteindelijk gaat presteren in het Nederlands elftal. Het is gelukkig een speler die de bal wilt hebben. Ben blij dat wij dat weer eens hebben met spelers als Schouten, De Jong, Reijnders, enz.. Beter dan middenvelders als Wijnaldum, Klaassen, Koopmeiners, Guus Til, De Roon enz die de bal vooral niet willen hebben. Dan wordt voetballen namelijk zeer moeilijk

20 oktober 2023 om 07:56

Mee eens. Verdediging is sinds 20 jaar eindelijk weer eens wereldtop en het middenveld met Frenkie, Reijnders, Gravenberch en Schouten is gewoon top. Voorin met Gakpo Simons en Malen zeker ook wel klasse. Gaat een leuk EK worden!

20 oktober 2023 om 08:43

Wereldtop middenveld 🤦

20 oktober 2023 om 08:50

Laat ze eerst maar eens een keer goed gaan voetballen, voordat we zeggen dat het een leuk EK gaat worden. Deze spelers maken nog niet zomaar een goed team en het middenveld en aanval zijn op dit moment nog niet om over naar huis te schrijven.

20 oktober 2023 om 08:55

En toch kan in theorie een middenveld met Frenkie, Reijnders, Simons en een aanval met Gakpo, Memphis en Malen vrij aardig bezet zijn. Mits iedereen fit en in vorm (met name Memphis).

20 oktober 2023 om 12:23

@njfromvol,

Barcelona, AC Milan, Liverpool en RB Leipzig (psg)
Ik zou dat op zijn minst potentiële top noemen. Ze spelen alleen nog niet zo en dat is niet vreemd gezien de korte duur dat ze samen hebben gezeten en de nog jonge leeftijd van de meeste.

20 oktober 2023 om 15:04

Ik moet zeggen dat ik Simons het nog niet geweldig vind doen bij Oranje. Malen doet het niet slecht. Maar de tijden van een echte topspits als Kluivert, van Nistelrooij, van Persie, van Basten, Bergkamp.. die mis ik wel een beetje. Depay doet het qua statistieken niet slecht maar kan qua niveau niet tippen aan deze namen. In Gakpo zit nog wel groei maar ik weet niet of je die als een echte centrumspits moet zien.

20 oktober 2023 om 07:57

Helemaal eens. Alleen vind ik wijnaldum niet in dit rijtje thuishoren. Heeft een geweldige staat van dienst opgebouwd in het nl elftal als je het mij vraagt. En ook bij liverpool heeft hij geweldige jaren gekend en alles gewonnen. Dat lukt niet als je alleen maar balletjes terug speelt en 25 keer voor oranje scoort ofzo.De huidige wijnaldum is wel passé voor oranje als je het mij vraagt, maar iets meer respect voor hem is wel op zijn plaats

20 oktober 2023 om 08:00

Ohwoh. Wijnaldum heeft zeker zijn waarde gehad in het Nederlands elftal, maar ik ben er nooit fan van geweest. Vond hem te vaak verstoppertje spelen en de bal vaak niet willen hebben. Ik heb meer met middenvelders die de bal gewoon opeisen ipv wegrennen als de bal ook naar enigszins in de buurt kan komen. Gewoon niet mijn type speler, maar dat hij zijn waarde heeft gehad ga ik zeker niet ontkennen.

20 oktober 2023 om 08:00

Ik snap niet waarom je Wijnaldum in dit lijstje zet. Dan doe je hem echt wel tekort. Wijnaldum heeft in de eerste periode onder Koeman best aardig gespeeld. Daarbij was hij basisspeler bij het beste Liverpool van de afgelopen 10 jaar. De overige namen kan ik me wel ik vinden, maar ik vermoed zomaar dat jij ergens mee zit m.b.t. Wijnaldum

20 oktober 2023 om 08:01

Erikbergsma. Waar zit ik zomaar mee mbt Wijnaldum? Ben benieuwd. Gewoon niet mijn type speler, dus zo spannend is het niet hoor.

20 oktober 2023 om 08:32

Hij heeft progressie geboekt. Dat is positief natuurlijk. En is eigenlijk al een dragende speler aan het worden. Gelukkig ligt hij vast tot 2028. Mocht hij dan een keer weggaan dan brengt hij ook veel op.

De Nederlandse Busquets 😉 Passt alles naar voren en is niet vies van 1 keer raken. Wel grappig dat hij op z’n 26e zo naar boven komt drijven. Zit gelukkig een jong koppie op, dus hoop dat hij zich nog verder gaat ontwikkelen.

20 oktober 2023 om 08:46

Hij komt bij jou misschien boven drijven. Zelfs in zijn Excelsior tijd werd hij al genoemd, maar durfden AZ en Feyenoord het niet aan. Italië heeft hem goed gedaan.

Ja hij hoort bij het NL elftal. Nee, het is geen speler die standaard in de basis hoort. Hij mag het lekker uitvechten met reijnders. En mocht reijnders als 10 ingezet worden, mag schouten het gaan uitvechten met wieffer

Mooie speler die zijn kop niet gek laat maken, ook niet tegen Arsenal in de Champions League. Het is genieten van zijn voetbalintelligentie, het twee stappen vooruit denken en de mogelijkheden vooruit die hij altijd weet te vinden. Speelt met risico, maar maakt weinig fouten. Heerlijk om hem naast Veerman in het team te hebben, waardoor je meerdere spelers hebt die op kunnen bouwen en de tegenstander PSV dus niet makkelijk vast kan zetten en ontregelen door één mannetje uit te schakelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren