Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Flauw en onsportief om Van Bronckhorst niet de credits te geven’

Laatste update:

PSV werd zondag afgetroefd door Feyenoord. Volgens Mark van Bommel lag dat niet zozeer aan de scherpte bij de tegenstander, maar lag dat vooral aan de laksheid van zijn eigen ploeg. Hugo Borst is het niet met die analyse eens, zo schrijft hij in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

“Flauw en onsportief van Van Bommel om zijn collega Van Bronckhorst niet de credits te geven voor een dik verdiende overwinning. Waarom zegt zo’n beginnende trainer niet: 'Ik verwijt het mezelf (ook). Ik heb mijn spelers blijkbaar niet goed voorbereid op deze wedstrijd’”, aldus de journalist.

Feyenoord boekte een overwinning door een ‘mix van een goed uitgevoerde tactiek, beenhardheid en kadaverdiscipline’, aldus Borst: “Voornoemde counter was prachtig, maar de schoonheid zat 'm ook in de agressie”, doelt hij op het doelpunt van Nicolai Jörgensen.

Feyenoord ging de duels fanatiek aan en de spelers kwamen steeds voor hun directe tegenstander. “Wie goed luisterde hoorde de echo van het betere klop- en zaagwerk van de duo's Israël-Laseroms, Jansen-Van Hanegem en De Wolf-Fraser. Feyenoord was gisteren één helft heerlijk ouderwets”, besluit Borst. Feyenoord staat nu met 29 punten op de derde plaats in de Eredivisie en treft komende donderdag VVV-Venlo.

Ben jij het met Hugo Borst eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zo geweldig was het niet wat Feyenoord liet zien. Net zoals Ajax tegen PSV en off-day had had PSV dat gisteren ook tegen Feyenoord. Dan is het ook terecht dat je naar jezelf kijkt. Als je de prestaties van PSV dit seizoen bekijkt dan is het heel logisch en het toppunt van professioneel gedrag dat je alleen naar jezelf kijkt.

3 december 2018 om 08:46

De eerste helft was zeker wel geweldig. Dat het de tweede helft nog billenknijpen werd, lag niet in de laatste plaats aan Feyenoord zelf. De eerste helft werd PSV lamgelegd door aggressief druk zetten/doordekken, met name op de (centrale) verdedigers. In de tweede helft liet Feyenoord dat na en kwam PSV meer aan voetballen toe.

3 december 2018 om 12:32

het feit dat PSV na een omzetting in de twede helft zoveel anders leek te spelen, moet van bommel hebben gesterkt in zijn mening dat het voor een groot deel ook aan PSV zelf heeft gelegen. Maar mijn credits gaan verder ook naar feijenoord, want je moet het klaarspelen en dat deden ze.

t is ook een non discussie. Alsof v Bronkhorst creditis nodig heeft van zijn tegenstander, of dat v bommel verplicht is de credits te geven. Gio heeft de punten, says it all. Ik vind dit net zo n non-discussie als na PSV-Ajax dat de credits niet voor PSV zouden zijn, maar kwam door slechte opstelling van Ajax. Nogmaals; uitslag is belangrijkste credit die telt.

3 december 2018 om 20:01

Van Bommel staat 90 minuten tegen de vierde man aan te zeiken. Probeert spelers van de opponent rode kaarten aan te maaien. Hij kan beter zorgen dat z'n elftal niet als een paar makke schapen in het veld staat en volledig overlopen wordt zoals in de eerste helft in plaats van allerlei slappe smoezen te verzinnen. Van Bommel heeft net zo hard gefaald als zijn spelers.
Feyenoord was gewoon beter en had bij rust 4-0 voor kunnen / moeten staan.

3 december 2018 om 08:50

Het lijkt mij logisch dat je als verliezend trainer, die tot daarvoor alles gewonnen had kijkt naar de eigen ploeg. Dan kun je echter ook je tegenstander de cretits geven, voor het goede spel wat ze zeker gespeeld hebben. Het eind resultaat is tenslotte een combinatie van beiden. PSV had een off-day, terwijl Feyenoord zeker voor rust gewoon goed speelde. We hebben in de Arena gezien dat fel beginnen ook verkeerd kan worden uitgevoerd.

3 december 2018 om 09:28

Moeilijk om te stellen of PSV een off day had, denk eerder dat Feyenoord gewoon -sterker-was. zeker de 1e helft.

3 december 2018 om 09:34

Denk dat je als coach gewoon kan zeggen: PSV speelde niet op zijn best, maar dat komt mede door het goede spel en druk zetten van Feyenoord. Niks mis mee en respectvol naar de tegenstander.

3 december 2018 om 08:56

Het is toch knap dat Gio ze zo de eerste helft in kan krijgen. Dat mag gewoon gezegd worden en ook door meneer van Bommel. Hij mag naar zijn eigen team krijgen, maar een echt prof, zal de tegenstander complimenteren. Ik vindt PSV en de spelers de laatste tijd behoorlijk eng aan het doen zijn. Zeggen dat ze een goeie CL Campagne hebben gespeeld, een van Bommel die zegt dat die trots is op zijn groep (mag, groepsproces etc.) maar je moet het niet overdrijven, zo geweldig was het nu ook allemaal niet!. Dan krijg je nog elke keer dat gekibbel van spelers na de wedstrijd, die nooit, betrap ze er echt niet op, iets positiefs over de tegenstander kunnen zeggen. Het ligt altijd aan factoren, ja zal best, maar de tegenstander is ook een factor! En jou reactie "zo geweldig was het niet wat Feyenoord liet zien." is precies wat ik bedoel. Jullie waren nog slechter, dus de credit naar Feyenoord.

3 december 2018 om 08:57

Als een team een off day heeft kan een tegenstander nog steeds geweldig spelen. Echt totale flauwekul wat jij schrijft. Een off-day tegen je grootste concurrent? Dan heb je dus gewoon een mentaliteitsprobleem in je selectie. Sowieso is het begrip off-day een broodje aap. Hoe groot is de kans dat van de 14 spelers die je mag gebruiken ze allemaal niets weten te presteren? Het begrip ‘off day’ gebruiken is als trainer proberen te maskeren dat je tegenstander het je gewoon onmogelijk maakte om je eigen tactiek te spelen. En dus heeft Hugo hier gewoon gelijk.

3 december 2018 om 09:06

Vind ook dat van Bommel gelijk heeft en dat zijn ploeg echt de ondergrens zakte gisteren. Perreiro en de Jong voornamelijk. Lozano was ook geen schim. Wat een fouten gingen ervoor af bij de goals. De Jong die met 2 man in zijn nek effe dacht voor zijn strafschop gebied de bal vast te houden zoals Ronaldinho dat deed in zijn dagen. Wat was dat slecht. Speel de bal meteen terug kaatsen. Voor de rest had PSV genoeg mogelijkheden de stand weer gelijk te trekken tweede helft maar verzuimen ze dat. Van Bommel mag zich de instelling van de eerste helft zeker wel aanrekenen.

3 december 2018 om 10:31

Lozano was geen schim doordat de ruimtes te klein waren! Dat deed malacia gewoon heel goed! Lozano speelt vaak goed wanneer die ruimte heeft om ze snelheid te kunnen benutten, als de ruimtes kleiner worden blijkt het vaak een heel stuk minder te zijn met hem

3 december 2018 om 12:18

Lozano wordt groter gemaakt dan hij is. Vindt Bergwijn een veel groter talent eerlijk gezegd

3 december 2018 om 14:45

Feyenoord heeft beter gespeeld dan heel Nederland verwachte. Eerste helft dan, daarnaast vind ik dat PSV zich makkelijk onder druk lieten zetten en de 2 goals cadeau hebben gegeven. Eerst uit de counter die heel goed werd afgemaakt maar die tweede met L. De Jong gewoon amateur voetbal van de Jong. Tweede helft had PSV ook weer alle kansen om het recht te trekken. Dus gefeliciteerd met de overwinning. Denk dat Gucebuluk ook niet de aangewezen man is om in de kuip te fluiten want ik zag eerste helft weer wat overtredingen waar hij geen kaart voor trok. Gewoon niet durft Berghuis en een aantal te straffen voor overtredingen.
Feyenoord heeft een goede overwinning eindelijk op zak. Maar zal de enigste zijn van alle toppers die ze gaan spelen

3 december 2018 om 14:09

Bij verlies van Ajax of PSV heeft het altijd te maken met een off-day. Of komt het door een aangepaste tactiek waar geen antwoord op werd gegeven. Gebeurt wel vaak bij PSV tegen Feyenoord dat ze een off-day hebben. Zoals Feyenoord altijd een off day heeft tegen Ajax. Of ligt het dan wel aan de kwaliteit van Ajax?

3 december 2018 om 16:23

@Rochus: Familie van van Bommel, of niet? Ieder weldenkend mens kon zien dat PSV er gewoon niet aan te pas kwam de 1e helft. Ze werden op alle fronten af getroeft en hadden helemaal niets in te brengen. Feyenoord heeft vele wedstrijden gefaald dit seizoen, maar nu zag ik eindelijk een Feyenoord die met het mes tussen de tanden speelde, zoals ze dat ook kunnen. Ze hebben voldoende kwaliteit in het team, alleen nog veel te weinig laten zien. PSV is echt niet veel beter, dat blijkt wel uit het feit dat Feyenoord voor de 2e x wint van PSV dit seizoen. De reden dat Feyenoord de 2e helft minder speelde had mede te maken met het wegvallen van Jorgensen en Classie, en dan was de beste speler van Nederland, van Persie, er nog niet eens bij.

Ik ben het volledig met Hugo Borst eens (en dat gebeurt niet vaak); dat viel mij ook gelijk op. Het past misschien wel bij de winnaar/slechte verliezer Van Bommel, maar ik vond het zeker niet correct, al helemaal niet gezien het wedstrijdbeeld, op basis waarvan ik vind dat Feyenoord simpelweg verdiend gewonnen heeft.

3 december 2018 om 09:33

dit stukje was wel goed vond ik. hoewel het wel zwart-wit is om te stellen dat Bommel de credits aan Gio moet geven. als trainer kijk je vaak alleen maar naar je eigen team. er zijn amper trainers die anderen de credits geven. kennelijk komt zoiets zwak over of zo ?

3 december 2018 om 14:07

Credits geven aan de ander hoeft van mij ook niet persee. Inderdaad vanwege de reden die je zelf al zegt: Je kijkt vaak alleen naar je eigen team.

Van Bommel is gewoon nog het mannetje wat die als voetballer ook was. Heeft een mooie loopbaan gehad, mooie clubs gespeeld, maar vindt hem altijd en overal arrogant overkomen. Doe mij dan maar gentlemen als Gio de Boer, Koeman, Cocu, Klopp om maar een aantal te noemen. Die wel kunnen zeggen, ze waren beter. goeie tactiek of iets anders zinnigs zeggen.

3 december 2018 om 09:08

Ik vindt zeuren niet zo erg, excuus mag je hebben, maar Klopp geeft wel complimenten.

Ik vond van Bommel zelfs tegen het denigrerende aan t.o.v. Feyenoord. Hij zei voldaan ja toen de verslaggever van de NOS bij hem bevestigde dat Feyenoord niet had gewonnen dankzij henzelf maar door falen van PSV. Wel jammer geef gewoon ook de credits aan degene die het toekomt.

Ik heb het gevoel dat er wel heel erg bij van Bommel en PSV'ers in het algemeen geforceerd gezocht wordt naar een 'eigenwijze' houding. Want laten we nou eens kijken naar het verschil in de reacties na Feyenoord - PSV en PSV - Ajax. Volgens mij zit daar weinig verschil in? Erik ten Hag vond destijds dat de nederlaag niet door Luuk de Jong kwam, niet door tactisch falen, niet door zijn centrum, niet door PSV, maar doordat het bij Ajax mis ging in balbezit. Veel Ajacieden vinden nu ook nog steeds dat PSV destijds niet door eigen kwaliteit gewonnen heeft, maar doordat de Ligt niet scoorde en PSV 2 gelukkige goals maakte. Het is dus wel heel vreemd dat deze zelfde mensen nu opeens PSV'ers verwijten dat ze Feyenoord de credits niet geven. Deze zelfde credits geven ze namelijk net zo goed niet wanneer er verloren wordt van dat PSV.

Overigens vind ik het in beide gevallen gewoon terecht, dat de credits niet alleen aan de tegenstander gegeven wordt. PSV begon tegen Feyenoord ontzettend slap, waardoor Feyenoord de duels kon winnen. Ik zeg niet dat Feyenoord door PSV gewonnen heeft, maar benoemen dat je zelf niet goed was is toch geen arrogantie? Ook Ajax was in Eindhoven niet scherp, waardoor PSV kon winnen. Maar nu wordt er vooral bij van Bommel heel geforceerd gezocht naar een eigenwijze houding.

3 december 2018 om 09:19

Weet je nog wat de reactie van van Bronckhorst was na Ajax-Feyenoord? Geen enkel compliment voor het magistrale Ajax.

3 december 2018 om 10:03

Het magistrale ajax dat al na 3 minuten tegen 10 man stond? In die wedstrijd waarvan iedereen vond dat Feyenoord eigenlijk nog de beste ploeg was met een man minder, waar Ajax totaal geen raad mee wist tot ergens in de 2e helft?
Maar buiten dat: het gaat hier over Feyenoord-PSV. En niet over jouw magistrale Ajax.

3 december 2018 om 12:30

Serieus? Iedereen vond Feyenoord de beste ploeg zelfs met een man minder? In welk universum leef jij? Elke analist was van mening dat Feyenoord geen schijn van kans had in de Arena.

3 december 2018 om 11:35

@skede

Klopt geen snars van wat jij zegt. De berichten na PSV-Ajax waren toch echt dat Ten Hag tactisch enorm faalde, PSV er dankbaar en goed gebruik van maakte en dat je met een andere opstelling een andere wedstrijd te zien zou krijgen. Niet zo zeer winnen, maar wel niet zo kansloos er vanaf zoals nu het geval was.

De enige die lomp bleef volhouden dat het geen tactisch slechte keuze was, is Eth. Dat denk hij volgens mij tot de dag van vandaag nog steeds, maar tegelijkertijd speelt hij nooit meer in die samenstelling. Tegelijkertijd zei zelfs ten Hag niet dat de verliespartij volledig aan Ajax te wijten was en dat PSV alleen maar won omdat Ajax zo slecht speelde. Dat is namelijk wel precies wat van Bommel roept. Feyenoord won omdat PSV zo slecht was en als bewijs komt hij aanzetten met de betere tweede helft. Ja als twee spelers in de as verdwijnen door blessures is het nogal wiedes dat je een andere wedstrijd krijgt....

PSV is helemaal niet slap begonnen. Ze zijn veel minder goed dan de hosanna verhalen doen voorkomen. Pereirro is nooit goed onder druk, Luuk de Jong is vooral een sterk aanspeelpunt die ontzettend sterk is in luchtduels. Hendrix is niet meer dan een modale balafpakker. Schwaab en Viergever zijn verre van topverdedigers en Zoet is gewoon een degelijke keeper. Niet meer niet minder. Van Bommel heeft er een heel sterk team van gemaakt, die elkaars zwaktes uitstekend compenseren en camoufleren, maar Feyenoord strooide vakkundig zand in die motor en het viel uit elkaar.

Opeens bleek Hendrix toch weer die modale voetballer te zijn, was de jong geen Ibracadabra die ff drie man uit speelt. Hadden Schwaab en Viergever alle moeite met eerst Nivolai en daarna Vente. Werden spelers in en rondom de 16 nauwelijks onder druk gezet waardoor ze vrij konden inschieten (ook nog steeds in de 2e helft). De een noemt het een offday en niet aan de onderlinge afspraken houden, ik noem het goed en sterk van de tegenstander. Dat is niet met alle geluk van de wereld een bal erin frommelen en vervolgens 15 kansen krijgen die op wonderbaarlijke wijze allemaal naast gaan.

Ach een groot deel van de PSV aanhang was er voor het weekend nog van overtuigd dat PSV een simpele overwinning ging behalen in Rotterdam en zo speelde de PSV spelers de eerste heeft ook. Slap en ongeã¯nspireerd met het idee van we winnen hier toch wel ff. PSV is kwalitatief beter dan Feyenoord maar het begint allemaal met strijd zonder strijd win je geen wedstrijd. Feyenoord had bij rust op 4-0 voorsprong kunnen staan en heeft PSV zelf in leven gehouden. Uiteindelijk een terechte overwinning van Feyenoord.

3 december 2018 om 09:00

Ik kan me niet voorstellen dat een groot gedeelte dat echt vond haha. Als ik in mijn omgeving kijk dan hield vrijwel iedereen rekening met puntenverlies. Ik zelf ook. Feyenoord hebben we het altijd moeilijk tegen en komen we vaak niet in ons spel, ook omdat Feyenoord er dan opeens vol opklapt en gemotiveerd speelt. Wat dat betreft echt een wereld van verschil met vorige week tegen Groningen.

3 december 2018 om 09:50

Kijk de artikelen van de laatste week er nog maar eens op na. Er waren toch vrij veel PSV supporters die als ware Ajacieden aan het roeptoeteren waren en er zeker van waren de ze de winst niet meer kon ontgaan....

3 december 2018 om 09:54

Kan zijn hoor. Ben het daar totaal niet mee eens (met die opvatting), maar als er een aantal waren dan zal dat zo zijn. Wel denk ik niet dat die paar personen in de meerderheid waren. Aan de andere kant: zo gek was het niet vooraf toch? Feyenoord speelde vorige week heel slecht tegen Groningen, PSV zat in een flow in de Eredivisie en qua selectie is PSV beter. Puntenverlies was voor mij van te voren bijna in te calculeren maar ik kan me best voorstellen dat andere supporters er wel vertrouwen in hadden.

3 december 2018 om 12:40

Skede, zoek de polls over die wedstrijd eens op. Ik stemde steevast op winst voor Feyenoord maar het merendeel stemde op winst voor PSV. Zelfs in het begin van live meepraten, hadden mensen het over standen als 0-3.

3 december 2018 om 13:06

Kyle66

Ik zeg niet dat er geen PSV fans waren die ervan uitgingen dat PSV wel eventjes van Feyenoord zou gaan winnen (wat best apart is als je de geschiedenis van Feyenoord - PSV een beetje in je achterhoofd had gehad), maar Skede is er nou net eentje van het kaliber die zich niet op een dergelijke manier zou uiten. Ik meen zelfs dat ik Skede deze week een paar keer heb zien waarschuwen dat de wedstrijd in Rotterdam voor PSv gewoon een hele lastige klus zou gaan worden en dat puntenverlies helemaal geen onrealitische gedachte was.

Of vergis ik me hier Skede? Corrigeer me als ik dat verkeerd heb.

In de opmerking van Tornado die stelt dat 'een groot deel van de PSV aanhang' overtuigt was van 'een simpele overwinning' herken ik me trouwens absoluut niet. Tuurlijk waren er fans bij die dat riepen maar 'een groot deel'....? Welnee.

3 december 2018 om 13:40

@enig

Precies dat. Voorafgaand aan het seizoen weet je als PSV zijnde dat je hoogstwaarschijnlijk punten gaat verspelen in Rotterdam en Amsterdam. Dat is de normaalste zaak van de wereld o.b.v. de historie van die wedstrijden. Het zou ook arrogant zijn als een Ajacied zegt wel even te winnen in Utrecht. Je weet gewoon dat daar vaker wel dan geen punten gemorst worden, ongeacht de flow waarin Ajax verkeerd. Datzelfde geldt voor PSV in de Kuip.
De een noemt het indekken, de ander realistisch.

3 december 2018 om 14:14

@constant kante,

Correct, heb het er hier op VZ nog kort met Frtorres over gehad. Ik denk dat onder alle Psv'ers echt geen groot gedeelte gerekend had op een overwinning, laat staan een makkelijke.

@kyle66, Die polls worden door alle mensen ingevuld. Ook ajacieden, tukkers, Breda supporters etc. Die lijken me dus niet representatief voor de algehele verwachting onder PSV supporters.

Onzin joh. Voorafgaand aan de wedstrijd was Mark juist lovend over Gio en Feyenoord. Het zijn namelijk goede vrienden.

3 december 2018 om 09:15

Voor de wedstrijd ja, van Bommel dacht even makkelijk te winnen. Werd de eerste helft volkomen overlopen, dan kan je toch Gio gewoon voor complimenteren? Dit is gewoon van Bommel ten voeten uit, Vooraf lief en aardig, na de tijd geen boe of bah kunnen zeggen over het spel van een ander.

3 december 2018 om 09:26

Een trainer moet benoemen wat er fout gaat bij zijn eigen ploeg en dat deed Van Bommel gewoon netjes. Interviews na afloop zijn er niet om veren in de reet van je tegenstander te steken. Misschien dat dat bij Feyenoord gebruikelijk is, maar dat heb ik een trainer van PSV (en ook van Ajax niet) nog nooit horen doen na puntverlies in de Eredivisie.

3 december 2018 om 09:35

Kan je zat trainers opnoemen die dat gedaan hebben, bij zowel PSV als Ajax. Die gewoon begonnen met een compliment naar de tegenstander, daarna een analyse van je eigen club. Trainers die dat deden, waren Cocu, de Boer, Advocaat, Bosz, Koeman, Gio, Jol en ja zelfs Gert-Jan Verbeek. Interviews zijn er om de wedstrijd te analyseren en je eigen team te analyseren. Daarin hoort ook commentaar over je tegenstander bij. Soms een tikkeltje overdreven, maar vindt dat ook gewoon een manier van respect. Moet je de trainer van Emmen vertellen dat die een strandelftal heeft of de trainer van NAC zeggen dat die er niks van kan? Nee, een beetje respect en opbeurende woorden naar je collega, totaal geen moeite mee. Sterker nog, we willen in Nederland naar een hoger niveau, dan mag je best kritiek geven, maar wel respectvol en dat had van Bommel gewoon moeten doen naar Gio.

3 december 2018 om 09:42

Ok. Noem ze maar en post hier de citaten.

3 december 2018 om 09:49

Ik benoem het al hoe het gaat! Je begint een persconferentie en dan begin je met een analyse over de wedstrijd en dan deel je een compliment uit, van ze stonden goed de eerste helft bij de tegenstander! Van Bommel had ook gewoon kunnen beginnen met, "feyenoord, begon heel sterk aan de wedstrijd, Gio heeft een tactiek gekozen waar we het erg moeilijk mee hadden de eerste helft". "we hebben in de rust wat aanpassingen gedaan, toen kwamen we beter in ons spel". Volgens mij is dit gewoon een compliment naar Gio en toon je respect. En zo gaat dat 99 van de 100x

3 december 2018 om 09:59

Benoem dan ook exact wat ze gezegd hebben, want nu baseer je het op niets. Ten Hag heeft na de nederlaag tegen PSV bijvoorbeeld ook met geen woord gesproken over het goede spel van PSV, terwijl PSV die wedstrijd best aardig speelde. Zo zijn trainers nu eenmaal; ze moeten in eerste instantie naar hun eigen ploeg kijken.

3 december 2018 om 10:07

Iets met zelfreflecterend vermogen...

Als de vraag van de journalist is of Feyenoord de goede tactiek heeft gekozen tegenover de tactiek van je eigen ploeg (wat gewoon zo is) en je kunt het dan niet uit je mond krijgen om dat gewoon toe te geven, dan ben je gewoon een vrij zielig persoon. Dat heeft niets met veren in konten steken te maken, maar gewoon de realiteit van de situatie.

3 december 2018 om 10:12

Dan zijn er een hoop trainers zielig

3 december 2018 om 10:21

Nee een hoop trainers zijn fatsoenlijk. Heeft helemaal, dan ook helemaal niks met zielig te maken.

3 december 2018 om 13:27

Fhnb

Ik zie dat jij nu al bijna een dag lang al je gal, al je ongenoegen en al je afkeer over (waarschijnlijk de speler) Mark van Bommel aan het spuien bent. Werkelijk waar ieder woord, elke zucht en elke ademhaling van Van Bommel zjn door jou inmiddels wel van commentaar voorzien (lees: afgezaagd en afgefakkeld).

Het gevoel dat ik daarbij van jou krijg is van iemand die, kennelijk, ooit diep in zijn ziel is geraakt door iets of iemand en die nu, als die persoon in jouw visie nu zelf eens het onderspit delft, eens eventjes zijn gram gaat halen. Mag ik vragen waarom en wat Van Bommel jou dan exact persoonlijk aangedaan heeft?

Maar los hiervan, want anders wordt dit weer een stukje amateurpsychologie en dat is niet het punt dat ik wilde maken, wilde ik je puur ter vermaak (niet ook tevens ter lering, want als gezegd ben ik geen psycholoog) het volgende voorleggen. Kan het zo zijn dat een trainer van een Bvo, tevens topclub in Nederland, een hogere prioriteit stelt aan datgene waar hij primair mee bezig moet zijn, namelijk met het zorgen dat hij presteert en wedstrijden wint met zijn ploeg en dat het van een veel onbelangrijkere orde is om naar de buitenwereld een soort hoffelijkheid en vriendelijkheid te moeten tentoonspreiden omdat het zo leuk overkomt als hij in de media aan de tegenstander en diens coach complimentjes en lofzangen loopt uit te delen? Van Bommel werkt dag in dag uit met zijn ploeg. Nogal wiedus en nogal logisch dat hij dus alles ziet en beleefd vanuit zijn cocon en zijn visie op zijn ploeg. Wat verwacht jij dan eigenlijk? Dat hij, terwijl hij met zijn ploeg bezig is, nu iin zijn teleurstelling in het openbaar en zodat jij en iedereen die het maar wil horen, zijn ploeg gaat afbranden en uitgebreid de tegenstander gaat prijzen? Nogmaals, wie doet hij daar een plezier mee? Welk voordeel haalt hij daaruit? Dat de media dan achteraf mild gaan zijn voor hem en zijn ploeg? Welnee. Die sabelen hem toch wel neer. Wat hij ook doet. Dus nogmaals, waar is de winst te behalen om een beetje objectief/neutraal commentaar te gaan geven? Zijn focus is bij zijn ploeg. En intern gaan er echt wel een paar spelers bij hem over deknie deze week, dat kan ik je garanderen. Maar dat gaat hij echt niet openlijk doen. Dus ook geen uitgebreide complimenten, ik snap dat, vanuit Van Bommel gezien, echt wel.

Of laat ik het nog anders stellen. Stel dat Van Bommel gisteren had gezegd: 'groot compliment aan Feyenoord, werkelijk klasse gedaan, ons het voetbal onmogelijk gemaakt, Gio topcoach en ja als we zo voetballen dan worden we nooit kampioen' had jij dan de afgelopen 24 uur hier ook tig bijdragen geproduceerd om te onderstrepen wat voor een fijne vent jij die Van Bommel wel niet vindt, en tevens een voorbeeld voor andere onfatsoen;lijke coaches, zoals Ten Hag die PSV geen compliment gunde toen Ajax met 3-0 verloor, zeg maar? Welnee, natuurlijk niet!

Feyenoord heeft gisteren gewoon helemaal terecht gewonnen. Juiste manier gespeeld, PSV op de juiste manier aangepakt en gewoon door keihard te werken een terecht resultaat geboekt. En wat mij betreft mag je daar Feyenoord ook best een compliment voor geven. Maar dat Van Bommel die niet geeft in de media, dat snap ik echt wel. En dat mensen daar verontwaardigd over zijn, ingedachte wat ik hierboven uitleg, dát snap ik dan weer niet. Ga er maar aan staan hoor, trainer zijn van PSV of Ajax!

3 december 2018 om 15:16

"ik zie dat jij nu al bijna een dag lang al je gal, al je ongenoegen en al je afkeer over (waarschijnlijk de speler) Mark van Bommel aan het spuien bent. Werkelijk waar ieder woord, elke zucht en elke ademhaling van Van Bommel zjn door jou inmiddels wel van commentaar voorzien (lees: afgezaagd en afgefakkeld).

Het gevoel dat ik daarbij van jou krijg is van iemand die, kennelijk, ooit diep in zijn ziel is geraakt door iets of iemand en die nu, als die persoon in jouw visie nu zelf eens het onderspit delft, eens eventjes zijn gram gaat halen. Mag ik vragen waarom en wat Van Bommel jou dan exact persoonlijk aangedaan heeft? "

Heb je nou serieus 2 alinea's nodig om aan te geven dat je het niet met iemand eens bent? En op een eng toontje nog wel gezien het feit je moderator bent.
Waarom doe je aannames? Moet ik hier nu, terwijl ik je niet ken (maar wel veel reacties) heb gelezen, ook mijn aanname/mening over jou geven?

Blijkbaar heeft van Bommel een spoedcursus slap lullen gehad. Wat hij gistermiddag vertelde slaat werkelijk nergens op. Feyenoord was wel degelijk de betere ploeg.

Eens met Borst. Van Bommel is een arrogante man, plaatst zichzelf altijd boven zijn gesprekspartner en slaat graag zo'n belerend toontje aan. Duidelijk dat hij met Van Gaal heeft samengewerkt. Als je presteert (en dat deed hij tot gisteren in de Eredivisie), kom je daar mee weg. Maar ook bij een nederlaag zou Van Bommel een grote jongen moeten zijn.

3 december 2018 om 09:51

Dat hij elke wedstrijd de scheidsrechter probeert te beinvloeden vind ik echt een hele enge nare eigenschap van hem. Dat handje op zn schouder bjj de 3e official. Vreselijke enge vent. Dit is de eerste keer puntverlies en Van bommel laat gelijk zien wat voor een slechte verliezer hij is.

3 december 2018 om 09:58

Het is ook wat he de hand op de schouder leggen.
Van Bommel is gelukkig geen grijze muis.
Hij is ook helemaal niet verplicht om anderen complimenten te geven. Hij is er om zijn team te analyseren. Wat hij dus ook doet.

3 december 2018 om 10:39

Jeroen, dat vind ik ook. Hopelijk gaat Van Bommel niet ten onder, aan zijn eigen overacting bij de 4e man en eigenwijze pedante houding en voorkomen.

Van Bommel moet zo doorgaan in zijn presentatie en zich onafhankelijk opstellen. Hij moet niet gaan toegeven aan lui die zijn gedrag onder controle willen brengen. Hij is gelukkig geen grijze muis waar we er teveel van hebben.
Hoe meer armen om de schouders van de 4e official hoe beter.
Hij moet zich ook niet verplicht voelen om de tegenstander complimenten te geven. Hij krijgt zelf ook nooit complimenten van de tegenstander wat ook niet hoeft. Gewoon je eigen team blijven analyseren.
Gewoon blijven doen waar je je prettig bij voelt.

3 december 2018 om 12:53

Ik weet dat jij ontzettend voor PSV bent, dus waarschijnlijk ga je het niet met me eens zijn, maar ik wilde dit toch even kwijt.

Ik bezoek regelmatig jeugdwedstrijden van onder andere Ajax, Feyenoord en PSV en ik ga nagenoeg altijd achter de dug-outs staan om te kijken hoe die trainers functioneren. Het gedrag van Bommel tijdens de wedstrijden van O19-1 richting scheidsrechters, grensrechters, supporters, eigen spelers en tegenstanders is werkelijk stuitend, neerbuigend en doordrenkt van tomeloze arrogantie.

Bommel heeft absoluut kwaliteiten als coach, is een opvallende persoonlijkheid, maar ik vind een bepaalde mate van respect voor eenieder erg belangrijk. Zeker omdat een trainer bij de jeugd een bepaalde voorbeeldfunctie uitdraagt. Dat gedrag vertoont hij nu ook bij PSV 1. Dat vind ik jammer, want ik dicht hem zeker kwaliteiten toe.

Ik hoop oprecht dat je zakelijk, qua studie of privé nooit zo kleinerend behandeld wordt als Bommel geregeld bij dit soort mensen doet. Maar aan jouw reactie te lezen, zou je dat erg fijn vinden.

3 december 2018 om 13:32

@robinde
Jij mag jouw mening geven over van Bommel. Een mening is nooit een leugen. Als jij dat persoonlijk zo ervaart dan is dat prima.
Ik heb daar niet zoveel moeite mee.
Ik word echter vaak op de man aangevallen voor mijn mening.

Men moet niet overdrijven. In de media wordt gebakken lucht verkocht. Van Bommel is geen toptrainer en niemand weet of hij dat kan worden. Alles is gebaseerd op emotie. Hij heeft uitstraling en daarom trekt men die conclusie.
Ik heb van Bommel op tactisch gebied vaak bekritiseerd. Niemand is heilig voor mij. Ik beoordeel wat ik zie en ik neem geen meningen over.

Over het gedrag van van Bommel. Ik zie van Bommel niets anders doen dan wat Frank de Boer deed. Die was nog een graadje erger met het uitfoeteren van jeugdspelers bij Ajax.
Van Gaal kon er ook wat van om kleine kinderen tot op het bot uit te foeteren. Daar heb ik persoonlijk wel een probleem mee. Ik geloof niet dat een kind daar beter van wordt.
Als van Bommel dat deed dan veroordeel ik hem daar ook voor.
Ik heb echter niet zoveel moeite met praten langs de lijn en een arm om iemand heen slaan. Ik heb ook geen moeite met trainers die druk zetten op de scheidsrechter en de hete adem laten voelen.
Als dit gebeurt met niet schelden en beledigen dan zie ik niet in waarom dit fout is.
Elke supporter wil een trainer zien die betrokken is bij het team.
Ferguson deed niets anders dan bij de 4e man druk zetten.
Die 4e man moet ook wat te doen hebben.
Ik vind dit een goede ontwikkeling want scheidsrechters proberen iedereen monddood te maken.
Voetbal is een sport met emotie. Mensen willen emotie zien en geen voetballers die zich gedragen zoals anderen dat willen onder controle
Het is heel begrijpelijk dat jij je ergert aan van Bommel. Ik zou me ook ergeren aan hem als hij trainer van de tegenpartij was. Dat maakt voetbal zo mooi.
Iedereen probeert zo'n kunstmatig klimaat te creeeren waarin iedereen anderen tevreden moet stellen.
Schelden en beledigen gaat te ver en daar moet tegen op getreden worden.
Maar het is vaak ook selectief en hypocriet. We vinden het namelijk geweldig als Stevens in het buitenland een scheidsrechter de huid vol scheldt. Dat wordt hier 1000 keer herhaald hoe schitterend Stevens is en wat voor persoonlijkheid hij is.

Dat vond ik dus ook, van Bommel kan niet om gaan met kritiek, als het mis gaat dan is het een gebrek aan inzet van zijn spelers of zoals tegen RKC een collectief falen van zijn wissels.

Wel leuk doen als je geprezen wordt, maar als je verliest niet in staat zijn om te zeggen waar het op staat, Feyenoord troefde PSV volledig af in de eerste helft, daardoor kwam PSV er totaal niet aan te pas en van Bommel probeerde het wel om te gooien, maar het resulteerde niet in het gewenste effect, want na de 1-0 scoorde Feyenoord ook de 2-0, ondanks dat van Bommel het omgooide.

Tevens is van Bommel al een tijd heel koppig die Pereiro aan het opstellen en dat is toch een van de spelers die regelmatig niet thuis geeft, iets wat een belangrijke rol speelde in de eerste helft, daarom ging die gozer er uiteindelijk ook uit.

Nee, flauw om zo te reageren, maar van Bommel vind ik sowieso vaak rare dingen zeggen, ook beweerde hij dat PSV altijd goed speelt, nou dan heb je kennelijk even vergeten hoe je hopeloos slecht speelde in Groningen, Sittard en Zwolle en met veel mazzel toch de 3 punten behaalde.

Nee, ik vind die man vooral irritant, zijn hoofd, zijn opmerkingen, zijn non stop manipulatie van de scheidsrechters langs de lijn, hij is alleen maar erger geworden als trainer, waarschijnlijk omdat zijn invloed nog minder is dan het was als speler en hij nu wanhopig probeert invloed te blijven behouden.

Het feit dat Feyenoord van PSV won afgelopen zondag is ook mede te danken aan de trainer Van Bronckhorst. Borst heeft wel gelijk in deze dat Gio te weinig credits kreeg. Gio is een beschaafde, sympathieke en onderschatte trainer die dit Feyenoord toch wel op de rails heeft kunnen zetten. Hopelijk vindt het goede spel van zondag een vervolg. Mocht Gio geen trainet van Feyenoord meer zijn dan zal de aanhang met weemoed aan Gio terug denken. Trouwens ik zou op dit moment geen betere trainer dan Gio kunnen noemen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren