Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Financiële situatie van Chelsea kan toptransfer voor Ziyech in de hand werken’

Laatste update:

Juventus houdt de situatie bij Chelsea nauwlettend in de gaten. Roman Abramovich gaat de Engelse club verkopen en dat dreigt financiële problemen tot gevolg te hebben, waardoor the Blues komende zomer mogelijk spelers moeten verkopen. Juventus heeft belangstelling voor Jorginho, Antonio Rüdiger, Christian Pulisic en Hakim Ziyech, zo schrijft La Gazzetta dello Sport.

La Vecchia Signora zou zelfs al contact gezocht hebben over Ziyech. De belangstelling voor Ziyech en Pulisic heeft te maken met de situatie van Paulo Dybala. Ondanks verwoede pogingen is Juventus er nog niet in geslaagd om de aflopende verbintenis van de Argentijnse aanvaller te verlengen. Onder meer Atlético Madrid, Liverpool en Internazionale zouden op de loer liggen om hem transfervrij op te pikken komende zomer en Juventus zou zich reeds voorbereiden op een scenario waarin Dybala vertrekt.

De naam van Nicolò Zaniolo staat in dat geval bovenaan het verlanglijstje van Juventus, maar AS Roma verlangt een bedrag van vijftig miljoen euro voor hem en dat is te gortig voor de Italiaanse grootmacht. Mede daardoor is Ziyech in beeld gekomen in Turijn. De 28-jarige aanvallende middenvelder annex buitenspeler werd door Chelsea in de zomer van 2020 voor veertig miljoen euro overgenomen van Ajax en speelde sindsdien 68 officiële wedstrijden, waarin hij goed was voor 13 doelpunten en 9 assists.

Juventus wil daarnaast ook Jorginho terughalen naar Italië. De middenvelder werd in het verleden al vaker in verband gebracht met een overstap naar Turijn, maar zou nu toe zijn aan een nieuwe uitdaging in zijn carrière. Doordat zijn contract bij Chelsea medio 2023 afloopt, is komende zomer het laatste moment voor de Engelse topclub om nog een acceptabele transfersom aan hem over te houden. Dat is voor Rüdiger te laat: de Duitse centrumverdediger is in het bezit van een aflopende verbintenis en staat in de belangstelling van verschillende Europese topclubs, onder wie Juventus.

Zie jij Hakim Ziyech naar Juventus verkassen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Waarom is dat een toptransfer, t is niet alsof hij er dan op vooruit gaat of zo

10 maart 2022 om 09:58

Juventus blijft gewoon en topclub, ondanks een minder jaar. Dat is hetzelfde als dat Christensen bij Barca tekent, ook geen stap vooruit, De enige stap vooruit qua transfer is: Real Madrid, PSG en City. Persoonlijk zou ik Bayern ook nog als hele mooie stap zien, de rest is geen stap vooruit.

10 maart 2022 om 10:05

natuurlijk is juve een top club, maar dat is chelsea ook.
En denk toch dat de pl nog steeds hoger staat aangeschreven dan de serie a

10 maart 2022 om 10:06

Vind PSG geen stap vooruit voor Ziyech dan komt hij in een puinhoop te recht , zou als ik hem was gewoon bij Chelsea blijven zitten en mochten ze financieel leeglopen zou ik Ziyech adviseren: Bayern München, Real Madrid of FC Barcelona ( Puur omdat die stappen vooruit maken en omdat er al wat maatjes van hem zitten met Frenkie , Mazraoui , Depay en Dest).

10 maart 2022 om 10:15

maar zitten real en bayern op ziyech te wachten?

10 maart 2022 om 10:18

@gwngijsie - Maar waar zou die moeten gaan spelen bij Bayern? Concurrentie daar is echt moordend op zijn positie. Muller, Sane, Gnabry, Coman, Musiala, en Sabitzer kunnen allemaal op zijn positie spelen. Als hij aan spelen wilt toekomen, dan zou ik niet naar Bayern gaan (ook al is het een prachtige club). Bij Real zou hij misschien een opvolger kunnen worden van de oudere garde middenvelders, maar gisteren lieten ze weer zien wat ze nog kunnen op hun leeftijd. Hij is beter dan Isco en Ceballos, en speelt denk ik Asensio wel uit in zijn huidige vorm (die is helaas na zijn blessure zo inconsistent).

10 maart 2022 om 10:29

Ziyech is inderdaad tien keer beter dan Asensio. Probleem is alleen dat veel topclubs niet in een formatie spelen waarin Ziyech het beste tot zijn recht komt; als hangende rechtsbuiten of tien. Dat zie je nu bij Chelsea ook. Bij Juventus zou hij altijd spelen terwijl City, PSG, Real allen met snelle flankspelers spelen. Bij Barca zijn er ook mogelijkheden maar daar zijn nu zoveel middenvelders en flankspelers aangetrokken dat dat ook geen goeie keuze lijkt.

10 maart 2022 om 10:39

Ben ik het niet mee eens Asensio is een beetje soortgelijke speler als Ziyech alleen is Ziyech een betere versie van Asensio dus Real zou er op alle flakken op vooruitgaan als ze Asensio verkopen en Ziyech halen.

10 maart 2022 om 11:37

Juventus is dan wel een topclub, toch sla ik Chelsea een paar niveau's hoger aan. Zeker als je de potentie van beide clubs bekijkt is dit een stap achteruit voor Ziyech.

10 maart 2022 om 12:12

wat een onzin gilles. Juve, altijd en overal een topclub gesponsord door een van de rijkste families van Italie. Die net misschien wel het grootste nr 9 talent vd wereld na Haaland hebben gekocht. De ligt in de verdediging. Versus Chesea dat zwaaar in de problemen zit omdat de man die alles betaald heeft, nu weg moet. Dat ze met geluk de CL hebben gewonnen op de saaiste manier vd laatste 20 jaar , wil niet zeggen dat de potentie zoveel beter is. Resultaten uit het verleden zijn in het voetbal Juist geen garantie voor de toekomst.

10 maart 2022 om 13:48

Liverpool niet noemen is een crime.

10 maart 2022 om 15:00

Chelsea won in 2012 de CL op de saaiste manier

10 maart 2022 om 16:20

Die drie ploegen zitten toch totaal niet op Ziyech te wachten??

10 maart 2022 om 18:43

@Gilles

Juist nu is de potentie van Chelsea vele en vele malen kleiner dan Juve. De enige reden wrm Chelsea uberhaupt een relevant club is, is Abramovic.

10 maart 2022 om 23:57

GwnGijsie, niet met je eens. Asensio is inderdaad niet goed genoeg voor Real Madrid. Maar naast het feit dat Real Madrid zich focust op Mbappe, past Ziyech helemaal niet bij de speelstijl. Als je met Ziyech op rechtsbuiten speelt moet je wel een 10 hebben die vaak in de 16 komt, anders mis je onvoorspelbaarheid en scorend vermogen. En zo speelt Real Madrid helemaal niet

10 maart 2022 om 09:59

Een transfer van de ene topclub naar de andere topclub (weliswaar in mindere vorm dan voorheen) kan je wel gewoon een toptransfer noemen lijkt me toch

10 maart 2022 om 10:04

VZ denkt ver vooruit. Binnenkort is Chelsea het niveau Aston Villa. In dat opzicht is Juve een toptransfer.....

10 maart 2022 om 10:07

Dit is natuurlijk dikke onzin. Typisch hoe mediterrane media sportmedia werkt: "chelsea wordt verkocht-Chelsea zou dan weleens failliet kunnen gaan-welke spelers zou juve dan oppikken?"

Maar stel dat et zou uitkomen. Een stap terug weet ik niet. Bij Juve spelen op 10 is echt geen crime. In Italie houden ze van middenvelders en zeker van nummer 10s. Bij Chelsea kan ie bijna nooit in zn kracht spelen door speelwijze Tuchel. En Juve is met bijv Vlahovic weer echt aan het opbouwen. Wie weet wat mogelijk is.

10 maart 2022 om 10:13

Bij een toptransfer hoef je er toch ook niet op vooruit te gaan. Gaat om een transfer van de ene naar de andere topclub voor een aanzienlijk bedrag.

10 maart 2022 om 12:15

Zijn momenteel maar een paar clubs een kleine stap vooruit en dat zijn City, Liverpool, Bayern en Real. Rest is allemaal een kleine stap terug. Kom niet aan met PSG is een stap vooruit want dat is niet zo. Gewoon een middelmatige ploeg met wat namen die individueel geweldig zijn maar in 1 team niet werken.

Ziyech moet daar niet heen, hij doet het gwn prima bij Chelsea met best af en toe echt goede wedstrijden.
Bij Juventus ga je er niet op vooruit , vanuit Chelsea standpunt.
Maar ik laat me verassen !

Hey,

Ik hoop natuurlijk niet dat Chelsea spelers moet gaan verkopen gezien de huidige financiele situatie. Het zal ook erg vervelend zijn voor spelers zoals Ziyech dat ze moeten vertrekken puur financieel gezien. Spelen deze spelers eindelijk bij hun droomclub en moeten ze vetrekken. Het zal helemaal voor Ziyech sneu zijn nu hij net in vorm begint te raken.

Juventus heeft altijd wel een oogje om te profiteren van goedkopere spelers. Dat doen ze al jaren. Naar mijn mening is dit goed beleid. Een beleid dat Chelsea de komende jaren misschien ook wel moet gaan voeren. Wel een voordeel is dat Chelsea beschikt over een geweldige jeugdopleiding. Veel talenten breken door en hebben ook veel waarde voor het eerste team. Ik denk dat het daarom ook wel goed moet komen met Chelsea. Tenslotte doen de dure aankopen zoals Lukaku en Kepa het helemaal niet zo goed in het prachtige blauwe shirt van Chelsea. Ik denk daarom dat we dit soort aankopen wel kunnen missen. Vooral focussen op de jeugd wordt de taak de komende jaren. Dat is ook mooi!

10 maart 2022 om 10:08

Heinazijn,

Gezien je profielfoto snap ik je sentiment, maar ik denk toch dat een hoop van de spelers waar het om gaat Chelsea niet perse als "droomclub" hebben, ik denk dat (sommigen) net zo lief uitkomen voor een andere toplcub in Engeland of in Spanje/duitsland/italie.

Maar inzetten op jeugdopleiding is natuurlijk altijd een goed iets!

10 maart 2022 om 11:19

Hey,

Dat klopt misschien wel, maar qua prestaties is Chelsea toch een club waar iedere jonge voetballer van droomt. Namelijk het winnen van de UEFA Champions League! Wereld kampioen worden ! en het winnen van de UEFA Super Cup !

Dat zijn prestaties dat een team als Juventus al jaren niet meer heeft kunnen evenaren. Dus ja ik denk dat je wel van een droomclub kan spreken.

10 maart 2022 om 10:09

Hey,

Chelsea heeft een schuld van 2 miljard aan Ome Roman he! Maar ik veronderstel dat bij de overname, de overnemer die vordering (de schuld van Chelsea aan Roman) zal overnemen, zodat Chelsea die 2 miljard schuldig aan de nieuwe eigenaar

Het is dan de vraag wat die nieuwe eigenaar met die vordering gaat doen... als hij die (deels) wil vorderen, dan zal Chelsea spelers moeten verkopen (of zullen de inkomsten anders aangewend worden). Of het moet zijn dat de nieuwe eigenaar zoals Ome Roman het geld niet zal vorderen...

10 maart 2022 om 10:31

Ik begreep dat Roman die schuld kwijt zou schelden, al heb ik daar ook mijn bedenkingen bij als je ziet hoe snel al die oligarchen hun bezittingen in andere landen te gelde willen maken zal dat bij Roman niet anders zijn.

Een hoop PR heb ik voorbij zien komen over Abra, dat hij zou bemiddelen en geld zou doneren. Ondertussen levert zijn staalbedrijf meer dan ooit aan het Russische leger voor de productie van militair materieel. Maar dat lezen we natuurlijk niet overal itt de 'goede' dingen die hij doet.

10 maart 2022 om 10:35

Roman mag de club niet verkopen en als hij dat wel doet onder voorwaarde dan mag hij geen cent verdienen. Dat zag ik op twitter vandaag van een journalist van The Times

10 maart 2022 om 10:53

zou ook zomaar kunnen dat als je een Rus bent..nu dus rechteloos ben!

En dat zou weer logisch zijn als je een willekeurig land inval.

10 maart 2022 om 11:22

Hey Thenry_228,

Dat klopt Roman Abramovic heeft een hart van goud. De twee miljard hoeft Chelsea niet terug te betalen en de kosten dat Chelsea opbrengt gaan naar de oorlogsslachtoffers. Alleen zoals "somagunner'' aangeeft mag Abramovic Chelsea FC niet verkopen. Dus ik ben benieuwd hoe het verder afloopt. Voor meer informatie verwijs ik je naar een ander artikel. Helaas mag ik daar niet op reageren.

Het wordt dus niet slimmer aankopen doen en meer inzetten op de jeugd. Ik denk dat het wel moet lukken als we een nieuwe eigenaar krijgen. Ik denk dat de prestaties van Chelsea daarom niet zoveel achteruit gaan. De dure aankopen van Chelsea hebben eigenlijk nooit heel goed uitgepakt.

10 maart 2022 om 11:29

Hey Hein,

Ik heb ondertussen begrepen dat Roman die 2 miljard inderdaad zou kwijtschelden. Dat wist ik niet en veranderd de zaak natuurlijk enigzins.

Al is het nu weer afwachten wat het gevolg zal zijn van het feit dat Abramovich de club niet meer mag verkopen...

10 maart 2022 om 14:04

Ik begreep dat hij de club wel mag verkopen, maar dat dit gedaan moet worden door de Britse overheid ipv Abra zelf.

10 maart 2022 om 14:10

Samcro: ik lees net op Sporza.be (zeer betrouwbare site) dat Chelsea geen transfers mag doen, geen contract mag verlengen (rudiger, Christinsen en Azpi stappen dus de deur uit en daarmee ook de helft van Chelsea hun verdediging) en voor verplaatsingen is er een budget van maximum 20.000 euro Dat wil zeggen: Ryanair vlucht en 3-sterren hotel...

Het is dus wel serieus de impact van deze beslissing...

Ziyech zou naar La Liga moeten komen, ik denk dat die daar echt bizar goed kan presteren.

10 maart 2022 om 14:48

Villarreal misschien met Danjuma die dan als een Promes op die wondervoorzetten gaat lopen. Dat zou echt wel lekker zijn.

10 maart 2022 om 16:26

En nu realistisch, waarom zou Ziyech als basisspeler van Chelsea naar de huidige nummer 7 van La Liga gaan?

Ziyech is nu juist één van de constantste spelers van Chelsea in de aanval en ook de belangrijkste op het moment waarom zou hij een stap opzij/achteruit maken , enige teams waar ik aan zou denken als ik Ziyech was zijn Bayern München, Real Madrid , Manchester City of eventueel een Liverpool mocht Salah weggaan.

Denk dat ze Chelsea zijn situatie enorm onderschatten, daar zit me toch een partij vermogen. Verder hoop ik als Chelsea fan zijnde dat er veel verkocht gaat worden en opgevuld met het bizarre talent wat er in de jeugd rondloopt. Als je ziet dat RLC zoveel speelt en Gilmour en Gallagher verhuurd worden, is het een schande. Lukaku, Kepa, Alonso, RLC, Barkley en Werner mogen van mij apart allemaal vertrekken. Inkomende transfers hoeft er niet veel gehaald te worden. Een centrale verdediger en een gericht gekochte spits die in het systeem van Tuchel past is voldoende.

10 maart 2022 om 10:23

Ja maar toch ook een schuld van 2 miljard aan Abramovich? Wat gaat daar mee gebeuren? Dat is de onzekerheid toch nu?

Ik veronderstel dat de nieuwe eigenaar die vordering zal overnemen (en dat Chelsea die 2 miljard dus schuldig is aan de nieuwe eigenaar). Maar dan is het de vraag wat de nieuwe eigenaar daarmee doet? Laten die deze open staan? Of willen ze deze vorderen?

In dat laatste geval zal Chelsea dus moeten betalen. Dat kan op 2 manieren: spelers verkopen en/of inkomsten anders spenderen.

Nu, voor alle duidelijkheid: ik ga niet meer in het scenario dat Chelsea (terug;-)) een middenmotor gaat worden maar het zou wel kunnen dat allemaal iets minder zal worden qua uitgaven. En dan zullen ze inderdaad meer gebruik moeten maken van goede scouting en van de spelers die ze uitlenen.

10 maart 2022 om 10:29

Abramovich heeft uitgesproken Chelsea niet in de steek te laten, hij zal hierdoor een of andere schaduw functie gaan bekleden. De schuld van 2 miljard zal grotendeels kwijt gescholden worden door diezelfde Abramovich. Wat wel onzeker is, zijn de nieuwe eigenaren, deze gesprekken zullen wel gevoerd worden met Roman die het allerbeste met de club voor heeft en hem kennende zal hij nog inspraak krijgen. Ik denk dat de paniek groter wordt gemaakt dan dat deze daadwerkelijk zal zijn. Het enige gevaarlijke is dat we ondanks het opstappen nog meer afhankelijk worden van Abramovich.

10 maart 2022 om 10:42

Ah ok, thanks voor de verduidelijking. Wist ik niet.

10 maart 2022 om 13:59

Dat zou pas echt de ultieme comeback zijn, een Chelsea dat binnen het decennium gewoon terugkrabbelt met hun geweldige jeugd. Zou hun imago ook oppoetsen.

Hmm is geen top transfer als je van Chelsea naar Juventus gaat, en zie Ziyech sowieso liever in de PL dan in de Italiaanse competitie

Roman Abramovich gaat de Engelse club verkopen en dat dreigt financiële problemen tot gevolg te hebben, waardoor the Blues komende zomer mogelijk spelers moeten verkopen.

Waarom zorgt de verkoop van de club er automatisch voor dat er spelers moeten vertrekken? De club zelf zit toch niet in moeilijkheden? En bij verkoop, komt er dus weer een nieuwe (steenrijke) eigenaar. Ik kan die twee dingen even niet zo goed aan elkaar knopen

10 maart 2022 om 10:35

Men gaat er vanuit dat Abramovic zijn onderhandse leningen afgelost wil zien bij een verkoop. Een deel kan men opnieuw financieren maar niet alles gezien het risico profiel van een voetbal club en de enorme bedragen waarover we praten.
Chelsea zal dus zelf geld af moeten lossen en dat kan alleen door bezittingen om te zetten naar cash. En de spelers zijn de grootste assets.

10 maart 2022 om 10:39

Ik dacht dat die 'onderhandse leningen' puur speelgeld waren zonder teruggave. Moet nog zien wat ze dan met dat bedrag gaan doen.

10 maart 2022 om 11:31

@speedy: dacht ik ook maar ik lees hier van verschillende Chelsea fans dat Abramovich die 2 miljard aan vorderingen niet zou opeisen en hij dus afziet van zijn geld. Geen idee of dit klopt.

Ergens zo jammer dat Chelsea op deze manier kapot gemaakt zal gaan worden, grote concurrent voor mijn club maar dit is voor niemand goed. We willen gewoon mooi voetbal zien!!

Ben dus erg benieuwd hoever die sancties die Chelsea krijgt gaan.
Geld dat hij verdient heeft is dus blijkbaar fout, maar al die spelers die hij gekocht heeft en al het personeel die door hem betaalt worden krijgen dus ineens "schoon geld" of gaan ze dat ook terug halen?

En betekent dit dat als je op zijn Pay roll sta dat je dus ook FOUT ben?

Misschien is het zo dat als je geen RUS ben dat het dan oke is

Denk dat het wel een goede stap voor Ziyech is. Hij is in ieder geval ongeschikt gebleken voor de Premier League. Waar hij bij Ajax nauwelijks geblesseerd was, heeft hij sinds hij bij Chelsea zit constant iets. Vooral voor hem is het dan een stuk fijner om in een competitie te spelen waar hij (hopelijk) wel wat langer heel blijft.

En nu Vitesse nog...maar waarschijnlijk gaan wij "polderen"

Volgens mij lees ik net in een ander topic dat Chelswa niet meer mag kopen of verkopen?

Eeuwig zonde dat deze jongen naar Chelsea is gegaan. Dit had nou een topper voor Arsenal kunnen zijn. Net wat ze daar missen(incl een bekwame verdediging).
Denk dat de stap naar Sevilla achteraf toch ook niet zo verkeerd zou zijn geweest.

Ziyech is een Barcelona speler, daar kan hij ultiem renderen. Hangend op rechts, met een supersnelle spits als Auba voor zich. Combineren met Pedri en Frenkie. Een opkomende back die zo goed als zeker Mazraoui zal zijn.

Ik hoop dat Xavi dat ook ziet. En als Haaland komt dan is het feestje compleet.

Toptransfer? Wie verzint deze titels.
In deze tijd van Chelsea naar Juventus gaan is gewoon een stap omlaag.

10 maart 2022 om 14:50

Ok maar als Chelsea moet verkopen zie ik ook niet echt een club voor Ziyech waar hij echt op vooruit gaat. Dan is Juventus een hele goede optie en eigenlijk voor Ziyech een toptransfer (nogmaals ALS Chelsea echt moet verkopen, anders gewoon blijven natuurlijk)

Ziyech zou gelijk bij de beste spelers van Juve horen. en met De Ligt heeft hij iemand met wie hij Nederlands kan praten in de selectie.

Zaniolo zou ik een hele mooie versterking vinden. Goede speler en ook nog is Italiaans. Alleen gun ik het AS Roma wel dat die daar nog even blijft. Maar mocht hij zelf per se weg willen dan het liefst naar Juventus natuurlijk.

Wat een democratisch land zeg! Nee tegen AZC behalve als het Oekraïners zijn dan is het land niet zo vol en alle Russen zijn ineens moordenaar en complotplegers maar paar maanden geleden was het allemaal prima toen hij met zijn bloedgeld miljarden in de westerse economie pompte.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren