Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FIFA is juist blij met Lahoz en snapt niets van uitspraken Messi en Martínez

Laatste update:

De FIFA is tevreden met het optreden van Antonio Mateu Lahoz in de kwartfinale van het WK, zo verzekert Mundo Deportivo. De Spaanse sportkrant meldt dat 'in tegenstelling tot de algemene opinie, de FIFA vindt dat Lahoz zich goed staande heeft gehouden' in de wedstrijd tussen Nederland en Argentinië. De wereldvoetbalbond houdt daarmee rekening met de moeilijkheid van de wedstrijd, die vanwege de hoog opgelopen emoties niet altijd makkelijk te leiden was.

Mundo Deportivo meldt dat de FIFA verbaasd heeft gereageerd op klachten vanuit het Argentijnse kamp. Volgens de krant hebben bronnen gemeld dat juist la Albiceleste geen reden tot klagen had na 120 minuten spelen. Uitspraken van Emiliano Martínez en Lionel Messi, die fel klaagden over Lahoz, hebben eveneens tot verbazing geleid bij de FIFA. Zo zei Martínez te hopen dat Argentinië niet meer te maken krijgt met Lahoz, mede door de tien minuten aan blessuretijd die de Spanjaard bijtrok. "De scheidsrechter gaf alles in hun voordeel. Hij was nutteloos." In tegenstelling tot de sluitpost van Aston Villa vindt de wereldvoetbalbond dat de scheidsrechter uit Valencia goed heeft gehandeld als het aankomt op disciplinaire zaken, het tonen van gele kaarten en blessuretijd.

Lahoz kreeg van beide landen en de internationale pers een storm van kritiek over zich heen vanwege zijn manier van leidinggeven. De Spaanse arbiter deelde liefst negentien gele kaarten uit en brak daarmee een WK-record. In een reactie aan verslaggever Manolo Lama van het Spaanse COPE liet Lahoz weten dat de betreffende kwartfinale de moeilijkste wedstrijd was die hij ooit heeft gefloten. “Ik heb met het team van Mateu gesproken en ze hebben mij verteld dat zij nog nooit een wedstrijd hebben geleid waarin hij zo weinig steun vond bij spelers en waarin een oorlog was tussen de reservebanken", parafraseerde Lama. "Het was geen normale voetbalwedstrijd."

Ondanks de verbazing van de FIFA over de kritiek die Lahoz over zich heen kreeg, ziet het er niet naar uit dat hij de finale toegewezen zal krijgen. Vanwege het rumoer rondom de scheidsrechter zou de FIFA ervoor hebben gekozen om een andere leidsman aan te stellen voor de finale op 18 december. Dat zou betekenen dat de kans dat Danny Makkelie de finale toegewezen krijgt, weer een stukje groter is geworden. De Nederlander behoort, net als onder meer Lahoz, tot de twintig scheidsrechters die zijn overgebleven in Qatar.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lahoz liet het volledig ontsporen, maar waar ik wel een beetje moe van wordt is het eenzijdige beeld dat spelers van Argentinie zo naar waren. Dat waren ze ook, maar onze jongens konden er ook wat van zeg.

11 december 2022 om 23:26

Mee eens. Ik ben niet voor één van de twee ploegen en het leek voor mij van beide kanten te komen.
Argentinië begon wel met tijd te trekken etc zoals een ploeg die aan de leiding altijd wel doet maar Nederland overdreef ook zeker met de penaltieserrie.

12 december 2022 om 08:37

De wesdstrijden waar ik mij verschrikkelijk irriteer aan de tegenstander (als speler én toeschouwer) ontsporen voor ongeveer 90% door een slechte scheids. Dat de tegenstander vervelend is, hoort er een beetje bij, ik ben zelf tijdens een wedstrijd ook vervelend. Maar de scheids hoort het in de hand te houden en bestraffen.

12 december 2022 om 09:35

Echt man man man wat een slechte verliezers, dat mensen niet moe worden van zichzelf. Het ligt aan iedereen behalve aan het Nederlands elftal. Als zij gewoon beter hadden gespeeld, meer goals hadden gemaakt dan was er niks aan de hand geweest toch? Na de 2-2 waren ze rijp voor de slachtbank maar nee we gaan weer laf inzakken en hopen op penalty’s.

11 december 2022 om 23:38

Ja precies, de wedstrijd loopt uit de hand omdat de scheids er een bende van maakt. En dan zeggen ze “het was zo’n moeilijke wedstrijd”. Ja duh, dat werd het door Lahoz zelf.

12 december 2022 om 01:09

Onze jongens hebben zich pas misdragen bij de strafschoppen, Dumfries met name. Een speler aanvliegen die eerst Ake een doodschop geeft en erna met schuim op z'n bek een bal de dug-out intrapt is gewoon heel begrijpelijk.

12 december 2022 om 01:12

Ik ben het op zich wel met je eens wat betreft het gedrag van de spelers, dat kwam duidelijk van twee kanten. Echter gaat dit artikel over de scheids en ik vind het echt bizar als de FIFA vindt dat die een goede pot heeft afgeleverd. Ik heb me mateloos geïrriteerd aan het fluiten van Lahoz die veel te veel de aandacht trok, de boel volledig liet ontsporen met inconsequente beslissingen en onder de indruk leek van Messi. En dan gaat het me niet over eventuele rode kaarten of de penalty (die je prima kunt geven), maar puur over het in zijn algemeen verzieken van de wedstrijd.

12 december 2022 om 03:13

Er is een groot verschil tussen vervelend doen voor en tijdens de wedstrijd of erna. Voor of tijdens kan als doel hebben de tegenstander te beinvloeden. Na de wedstrijd kan geen wedstrijd doel hebben en is een beetje zielig. Maar ja heel Zuid- Amerika kotst de Argentijnen uit (muv Uruguay misschien) vanwege hun racisme en arrogante gedrag.

12 december 2022 om 03:58

Daarmee sla je de spijker op z’n kop. Wat een vervelende mannetjes waren het ná de wedstrijd. Als winnaar kun je het dan toch opbrengen om wat “guller” te zijn. Nee, men ging juist harder van zich afbijten.

12 december 2022 om 08:34

Argentijnen zijn, op Israëliërs na misschien, het meest trotse (en emotionele) volk dat er rondloopt. Dat is heel leuk als je 1 op 1 een biertje drinkt en kan praten over vaderlandsliefde, maar niet als je 30.000 schuimbekkende fans op de tribune hebt zitten en er op het veld nog een handvol rondlopen die biefstuk willen maken van het Nederlands elftal. Overigens is niet elke Argentijn racistisch etc. etc.

12 december 2022 om 09:21

Met alle respect, kijk eens hoe iedereen hier reageerde en wij zijn er niet eens zo fysiek en emotioneel bij betrokken als de jongens op het veld, vind dat zo makkelijk om hier vanachter je telefoon zo’n conclusie te trekken. Vlak na een wedstrijd vol met emotie en adrenaline, moet je maar gelijk uitschakelen natuurlijk, wat een onzin.

We doen net alsof de Nederlanders zo onschuldig zijn. Denzel gaf het zelf al toe dat ook hij de hele wedstrijd bezig was met zuigen etc. Moeten nu niet gaan doen alsof je een potje speelt en dan je emoties 5 min daarna maar kan uitzetten met alles wat er gebeurd is, zeker niet met de instelling van deze jongens.

12 december 2022 om 09:53

Je ziet het al het hele toernooi, dat spelers na een overtreding geen handje willen geven etc van die kleine dingen.

12 december 2022 om 11:01

Het is niet de eerste keer dat wij betrokken zijn bij een wedstrijd waar veel kaarten vallen. Ook kan ik mij de finale van 2010 herinneren waarbij van Bommel en de Jong voor rust al het veld af hadden gemoeten. Nee, we zijn absoluut geen lieverdjes.

Dat gezegd hebbende is deze scheids gewoon incapabel. Ik heb bij mijn WhatsApp-zoekfunctie zijn naam ingetypt en heb echt meerdere resultaten gehad op ‘Lahoz-show’ over de afgelopen 3 jaar. Eerste 20 minuten gaat vaak wel, maar daarna moet Mateu weer de schijnwerpers op zich hebben

12 december 2022 om 12:53

Dat het gedrag van beide kanten bestond, is natuurlijk evident en door mijn hekel aan Argentinië (überhaupt al, los van eerdere ontmoetingen met Nederland) zal ik ook wel niet het vermogen hebben hier objectief een beoordeling in te maken, maar waar ik een probleem mee had was te meer dat de scheids continu floot tegen Nederland waar het veelal niet eens overtredingen waren aangesterkt door krachtig acteerwerk van de Argentijnen (ik heb nog een beeld waar Messi met zijn hand op zijn borstkas ligt alsof hij gereanimeerd moet worden voor me). Oftewel het criminele gedrag aan beide kanten werd aan een kant flink beloond en aan de andere kant flink overtrokken.

Wat ik wel moet toegeven is dat ik pas heb gekeken vanaf net na de penalty van Argentinië. Daar lag dit spelbeeld wat ik omschrijf er in ieder geval heel dik boven op.

Overigens nog een ander argument voor de nijdige mening van ons over de Argentijnen is mogelijk dat een persoon als Messi altijd een soort heldenstatus wordt aangepraat waar ook allemaal nobele karaktereigenschappen bij horen (veelal vanuit de op Barcelona verliefde Nederlandse analisten), waardoor het scheefgetrokken beeld opeens wel rauw op het dakje kwam. (het was nu wel moeilijk om je ogen te sluiten voor het smerige gedrag van de goede samaritaan Messi, al had hij in de vorm van Paredes nog een veel viezere schildknaap in zijn kielzog.)

Messi en Dibu hadden groot gelijk. Het is een waardeloze scheidsrechter. Waarom hij er 10 minuten bijtrok is nog steeds een raadsel. Daarnaast maakte Gakpo eerst een overtreding bij de vrije trap waar het laatste Nederlandse doelpunt uitviel. Ook kreeg Argentinië de meest gekke gele kaarten en werd Timber de hele tweede helft en verlenging gespaard

11 december 2022 om 23:25

Ik snap dat je een extra borreltje hebt genomen na de overwinning van vrijdag, maar het is ondertussen zondag. Waarom er 10 minuten bijgetrokken werd vraag je je af? Kijk even hoe vaak het spel stil heeft gelegen en hoe lang de Argentijnen hun doelpunten vierden. Dat Argentinië de meest gekke gele kaarten kreeg, klopt inderdaad. Het hadden minimaal 2 rode kaarten moeten zijn, de veel te harde tackle + de harde overtreding en het wegschieten van de bal in de dug out. Al met al verdienden jullie iets meer om door te gaan, maar de scheids hebben jullie zeker niet tegen gehad.

11 december 2022 om 23:28

10 minuten was veel te veel, hadden er maximaal 6 moeten zijn, zo heel veel gebeurde er niet. Daarnaast vielen de tackels heel erg mee, zat sowieso geen tackel bij die direct rood was. Dat Virgil niet minimaal geel kreeg na zijn bodycheck op Paredes of dat Timber geen rood heeft gekregen na 20 overtredingen met al geel op zak, is bizar. Hopelijk zien we deze scheidsrechter niet meer terug bij wedstrijden van Argentinië

11 december 2022 om 23:42

Ik heb de tweede helft nogmaals bekeken en die 10 minuten kloppem gewoon. Ik raad je aan om het ook te doen. Dan kan je zien dat het ongelooflijk is dat Argentinië de wedstrijd met 11 man heeft beëindigd.

11 december 2022 om 23:43

Virgil's bodycheck vond je geel, maar de overtreding van Paredes zelf (min. geel) en daarna de bal wegtrappen (nogmaals geel) in de dug out van de tegenstander (ook weer geel) vond je geen dik rood bij elkaar opgeteld?! Messi's handsbal had ook geel moeten zijn, met zn tweede erbij had hij ook al moeten douchen. De penalty was zo discutabel dat hij niet eens werd herhaalt, terwijl elke andere pingel standaard een VAR chevk oplevert en min 10x vanuit alle camera standpunten getoont wordt. Ga nou niet blerren, Argentinie is maximaal in het zadel geholpen. En de 10 min blessuretijd is bijna standaard dit WK, na al dat gejank bij elke overtreding was het niet meer dan terecht.

11 december 2022 om 23:44

Er is geen moment geweest waarbij Argentinië rood had moeten krijgen, bij de handsbal van Messi was er al gefloten dus dat was helemaal geen hands. En Paredes kreeg geel voor die bal in de dugout, dat Virgil daar geen geel kreeg is nog veel vreemder.

11 december 2022 om 23:45

Hahahaha wat een slappe ben jij zeg. Van de 10 minuten blessuretijd heeft het spel overigens 6(!) minuten stil gelegen. De blessuretijd was volledig in lijn met de trend die dit WK is ingezet. Spel heeft echt heel veel stilgelegen.

En wat betreft Paredes. Keiharde overtreding (gewoon geel) plus keihard een bal richting tegenstanders schieten is ook gewoon geel dus rood. Is volgens mij ook gewoon direct rood als hij iemand raakt. En bal afpakken van Messi was een overtreding. Timber rood?! Jij bent niet heleaam goed hoor volgens mij. Heeft geen enkele harde overtreding gemaakt na zijn gele kaart hoor.

Maar, goed. Gelukkig kan Argentinie als messi stopt niet meer zo spelen en puur op de klasse van hem leunen. Denk dat er zonder Messi vrij weinig overblijft.

11 december 2022 om 23:46

Die overtreding van Paredes viel reuze mee, als dat geel was hoe kan timber dan geen tweede geel hebben gekregen en hoe kan Weghorst dan geen tweede geel hebben gekregen. Daarnaast was er voor de handbal van Messi al afgefloten door de scheidsrechter

11 december 2022 om 23:46

Timber rood voor een vinger in zijn oog van Messi? Gast zet je bril even af! Jullie zijn gewoon geholpen. En Nederland heeft tegen 12 man een erg sterke pot afgeleverd!

11 december 2022 om 23:58

Messi handsbal moest geel zijn, maar hij zou dan nooit een 2e gele kaart krijgen. Penalty heb ik geen enkele analist over horen klagen. Keek via engelstalige zender en commentator zei direct penalty. Heb later op nos teruggekeken en ook daar zei men penalty. Timber moest al lang rood hebben. Paredes kan je rood geven, maar al die spelers die van de bank kwamen om met hem te vechen zijn gespaard. Virgil is ook gele kaatt bespaard. 10 minuten blessuretijd in een wedstrijd zonder blessures is veel. Zou kunnen maar als hij echt voor argentinie was had hij er 8 van gemaakt. Tijdens shootout hadden dumfries en weghorst ook een kaart mogen krijgen voor provoceren. Kortom scheidsrechter heeft fouten gemaakt, beide ploegen hebben reden te klagen maar uiteindelijk hadden ze zelf in eigen hand in de shootout.

12 december 2022 om 00:53

La Bombonera, allereerst, je hebt mijn respect dat je jouw land verdedigt op een Nederlands forum. Dat vind ik oprecht mooi. Ben het alleen totaal niet eens met de meeste dingen die je opnoemt. Hieronder een kleine samenvatting van zo een beetje alle punten die je (bewust?) mist of fout benoemt.

Allereerst die volleybalactie van Messi. De scheidsrechter heeft gefloten voor die overtreding specifiek. Momenten daarvoor had iemand precies hiervoor al geel gekregen, dus je zou zeggen dit is geel. Dat jij zegt dat er al gefloten is, dat klopt niet. Uiteindelijk krijgt hij die gele kaart na een hele wedstrijd te zeuren, duikelen en provoceren (90+10?). Kom mij alleen niet vertellen dat Lahoz had gerekend op die 2-2 van Weghorst een minuut later.

Bodycheck van Virgil had bestraft moeten worden met geel, echter had die Paredes al een kaart moeten krijgen voor het wegschieten van de bal terwijl het spel stil lag en voor die overtreding die hij hiervoor maakte. Deze heeft hij beide niet gekregen. Bij het opstootje wat volgt, hadden wat meer kaarten mogen vallen, oa voor Bergwijn, maar die zat al op de bank.

Penaltymomentje Messi, heel weinig contact, maar je kan hem geven. Doe dan ook hetzelfde bij Gakpo aan de andere kant (minuut 77), alleen hebben we hier nieteens een herhaling van gezien. Iets wat het gevoel voor corruptie enorm versterkt.

Timber die in Messi z’n oog prikt? Je ziet ze weer vliegen. Voetbal is een contactsport, en bij elke windvlaag gingen ze bij Argentinië (vooral Messi) naar de grond. Grappigste is dat ze nog in bescherming werden genomen door deze clown.

Ik zou zeggen alvast gefeliciteerd met jullie WK titel. Er is niemand die hier een stokje voor kan steken. Mochten ze dat wel doen kunnen jullie altijd rekenen op hulp van de Fifa en de organisatie in Qatar.

12 december 2022 om 02:05

10 minuten veel te veel haha, jij bent af.

Dat ze in Argentinië voetbal haten en eigenlijk alleen maar willen schoppen en janken krijg je extra tijd hé? Maar ga lekker op een Argentijns forum zwakzinnig zitten slissen over de pracht van schwalbes, omgekochte scheidsrechters en doodschoppen.

12 december 2022 om 03:33

Stel je voor als Messi geel kreeg voor zijn hands bal. Hoe weet je dan als hij zijn 2de kreeg? Hoe weet jij hoe de wedstrijd zou verlopen. Onzin wat je zeg dat Messi rood moest hebben. Misschien zou Messi voorzichtiger gaan spelen. Je kan het weten. Timber en Paredes moesten beide een rood kaart krijgen.

12 december 2022 om 06:58

La Bombonera, heb je vaak hoog zitten, maar zeggen dat de overtreding van Paredes reuze mee viel...... Kom op. En die van Timber op Messi vind je geel? 😂😂😂. On: dat de FIFA dit goed vond, zegt alles over de FIFA.

12 december 2022 om 07:49

Dat Virgil geen geel kreeg voor die bodycheck is omdat de scheids er dan niet onderuit kan om Paredes zijn tweede geel te geven. En die 10 minuten blessuretijd is gezien wat er eerder dit toernooi is uitgedeeld helemaal niet zo gek. Timber maakte veel overtredingen, maar niet zwaar genoeg voor een tweede geel. Ik ben met je eens dat er geen overtreding bij zat die om direct rood vroeg, maar er vielen een hoop beslissingen in het voordeel uit van Argentinië, zeker als het Messi betrof. Bovenal floot hij hopeloos inconsequent, wat voor beide partijen gold

12 december 2022 om 09:12

Klets toch niet. Het hele WK werd er extra extra tijd bijgetrokken en gezien de vele onderbrekingen en tijdrekken was 10 minuten goed berekend. Kletspraat.

14 december 2022 om 03:44

Je hoeft geen oranjebril te hebben om vast te stellen dat bij bijna elke wedstrijd op dit WK, waar het spel veel stil lag, er minimaal 8 minuten bijgeteld werd. De 2e helft lag het spel heel veel stil agv de vele „valpartijen“ en minimaal 5 minuten voor de streaker die weliswaar niet in beeld kwam, maar waar het spel wel min. 5 minuten voor stilgelegd werd. Daar komen de 6 wissels in de 2e helft nog bovenop. Aan jouw naam is af te leiden waar jouw sympathie ligt. Ik begrijp Messi‘s frustratie ook nog wel als je in de laatste minuut van de speeltijd je voorsprong kwijtraakt en een verlenging moet spelen. Maar 1 dag later had hij moeten begrijpen dat zijn reacties richting van Gaal en Weghorst beschamend waren. Ik was fan van hem, maar vind hem nu jankende kabouter, maar daar zal hij niet mee zitten, net als ik er verder niet meer mee zit dat oranje eruit ligt. De scheidsrechter was een drama. Dat is het enige waar beide landen het eens waren. Objectief gezien is Nederland heel zwaar benadeeld, zegt een Marocco fan.

14 december 2022 om 03:45

Je hoeft geen oranjebril te hebben om vast te stellen dat bij bijna elke wedstrijd op dit WK, waar het spel veel stil lag, er minimaal 8 minuten bijgeteld werd. De 2e helft lag het spel heel veel stil agv de vele „valpartijen“ en minimaal 5 minuten voor de streaker die weliswaar niet in beeld kwam, maar waar het spel wel min. 5 minuten voor stilgelegd werd. Daar komen de 6 wissels in de 2e helft nog bovenop. Aan jouw naam is af te leiden waar jouw sympathie ligt. Ik begrijp Messi‘s frustratie ook nog wel als je in de laatste minuut van de speeltijd je voorsprong kwijtraakt en een verlenging moet spelen. Maar 1 dag later had hij moeten begrijpen dat zijn reacties richting van Gaal en Weghorst beschamend waren. Ik was fan van hem, maar vind hem nu jankende kabouter, maar daar zal hij niet mee zitten, net als ik er verder niet meer mee zit dat oranje eruit ligt. De scheidsrechter was een drama. Dat is het enige waar beide landen het eens waren. Objectief gezien is Nederland heel zwaar benadeeld, zegt een Maroc fan.

14 december 2022 om 03:46

Je hoeft geen oranjebril te hebben om vast te stellen dat bij bijna elke wedstrijd op dit WK, waar het spel veel stil lag, er minimaal 8 minuten bijgeteld werd. De 2e helft lag het spel heel veel stil agv de vele „valpartijen“ en minimaal 5 minuten voor de streaker die weliswaar niet in beeld kwam, maar waar het spel wel min. 5 minuten voor stilgelegd werd. Daar komen de 6 wissels in de 2e helft nog bovenop. Aan jouw naam is af te leiden waar jouw sympathie ligt. Ik begrijp Messi‘s frustratie ook nog wel als je in de laatste minuut van de speeltijd je voorsprong kwijtraakt en een verlenging moet spelen. Maar 1 dag later had hij moeten begrijpen dat zijn reacties richting van Gaal en Weghorst beschamend waren. Ik was fan van hem, maar vind hem nu jankende kabouter, maar daar zal hij niet mee zitten, net als ik er verder niet meer mee zit dat oranje eruit ligt. De scheidsrechter was een drama. Dat is het enige waar beide landen het eens waren. Objectief gezien is Nederland heel zwaar benadeeld, zegt een Maroc fan.

14 december 2022 om 04:26

6 wissels in de 2e helft en niet met 2 of meer tegelijk. Een streaker op het veld, door de FIFA buiten beeld gehouden. Een omstreden penaltymoment, waar de VAR wel meer tijd had mogen nemen. Tijdrekken en vele „valpartijen“ door onze Argentijnse vrienden. Er had wel 20 minuten kunnen worden bijgeteld. Zie ook de andere wedstrijden op dit WK waar tijdrekken (eindelijk eens) wordt bestraft. Je hoeft hiervoor geen oranje bril te hebben. Iemand die zich Bombonera noemt is dan ook geen Oranje fan of Nederlander. En dat mag,

14 december 2022 om 04:28

6 wissels in de 2e helft en niet met 2 of meer tegelijk. Een streaker op het veld, door de FIFA buiten beeld gehouden.
Een omstreden penaltymoment, waar de VAR wel meer tijd had mogen nemen. Tijdrekken en vele „valpartijen“ door onze Argentijnse vrienden. Er had wel 20 minuten kunnen worden bijgeteld. Zie ook de andere wedstrijden op dit WK waar tijdrekken (eindelijk eens) wordt bestraft. Je hoeft hiervoor geen oranje bril te hebben. Iemand die zich Bombonera noemt is dan ook geen Oranje fan of Nederlander. En dat mag,

11 december 2022 om 23:25

Echt bizar dat Argentijnen en zijn fans het zo zien.
Parades had 100% rood moeten hebben, en Messi geen geel voor een opzettelijk handsbal? Lijkt mij niet uit te leggen.
Penalty zeer goedkoop, dan had die hem ook in de eerste helft aan Ake moeten geven. Een penalty en geen rood geven zijn toch wel erg enorme bepalende factoren in een wedstrijd.

11 december 2022 om 23:31

Dat Virgil en Weghorst de wedstrijd zijn geëindigd zonder ook maar een gele kaart, dat is pas bizar. Dat Timber geen tweede gele pakte is bizar. Dat Gakpo niet eerst werd afgefloten bij de vrije trap van het laatste Nederlandse doelpunt, ook bizar. De strafschop was gewoon een strafschop, Dumfries doet het gewoon heel lomp.

11 december 2022 om 23:36

La Bombonera

Zowel Weghorst als Van Dijk hebben geel gekregen, ben het met je eens over Timber, maar al met al was Lahoz af en toe de weg kwijt, bij die handsball van Messi had die geel moeten geven, al blijkt uit beelden dat hij al had gefloten voor Messi die handsball maakte

11 december 2022 om 23:37

U heeft goed opgelet. Zowel Virgil als Weghorst heeft een gele kaart gekregen.

11 december 2022 om 23:37

Als je dat een penalty vind is vasthouden ook een penalty, kies maar of je het beide een vond of niet.Nog mooier, bij de penalty van Messi stond een Argentijnse speler gewoon een dikke meter binnen de 16, kan je zo terugzien.Uiteindelijk kun je Timber in het laatste halfuur inderdaad geen tweede geel geven als je Paredes niet al veel en veel eerder wegstuurt. Dan was het nog opzichtiger geweest dan nu.

11 december 2022 om 23:40

Weghorst heeft inderdaad geel gekregen zie ik, maar die had een tweede moeten hebben na die schop op Messi na de 2/2. Virgil heeft geen geel gehad, wat heel vreemd is. Bij die hands bal van Messi was er al gefloten, wat Messi ook gewoon aangaf bij de scheidsrechter.

11 december 2022 om 23:44

Leuk om hier troll te spelen terwijl je de feiten niet eens goed hebt. Je bent toch geen bobo, kijk het eens terug man zonder de blauw-witte bril.

11 december 2022 om 23:46

Er was helemaal nog niet gefloten joh. Je moet niet zomaar iets overnemen als iemand hier wat zegt. Je kan het ook gewoon zien op Youtube.

11 december 2022 om 23:52

Ik ben helemaal geen troll. Dat jullie het anders zien dan hoe het in Argentinië is beleefd, is prima. Maar dat betekent niet dat jullie gelijk hebben

12 december 2022 om 00:01

Nee, jij hebt gelijk zeker? Paredes had 100% rood moeten hebben. Die Engelse analisten waren het daar ook wel over eens. Volgens mij kreeg van dijk toch geel na dat opstootje? Kwam alleen wat later in beeld.

12 december 2022 om 00:02

Spelregels hebben niets met beleven te maken. Dat zijn namelijk feiten en staan los van hoe men iets 'beleeft'. Opzettelijk hands is bijv geel.. Messi kan niet tegen de scheids zeggen; ik beleefde het anders. Net als die overtreding van Paredes (zo'n overtreding is min geel) daarna spelbederf (weer geel volgens de regels) en hem dan de dug out in trappen met kans op letsel (weer geel). Boeit niks hoe een Hollander of een Argentijn dat beleeft, het zijn gewoon regels. Als ik door rood rijdt en ik krijg een bekeuring kan ik ook niet tegen de politie zeggen; ik beleefde het anders.

12 december 2022 om 00:04

Ik heb waarschijnlijk net zoveel gelijk als jullie. We zien het allemaal uit een ander oogpunt. Virgil heeft volgens de officiële fifa app of Vz geen geel gehad. Wat uiterst merkwaardig is. Al was het een geschenk uit de hemel dat Virgil nog op het veld stond tijdens de penalty serie

12 december 2022 om 00:06

@united, of de overtreding van Paredes geel is, is natuurlijk gewoon interpretatie van de scheidsrechter, zo zwart en wit is dat niet

12 december 2022 om 00:10

Soms wel, ben ik met je eens, maar dit was ong de heftigste tackle van een wedstrijd waarin bijna iedereen geel kreeg. Dan kan je die niet onbestraft laten.

12 december 2022 om 03:23

Een speler zo hard van achteren onderuit schoffelen, zonder ook maar een klein beetje de bal te raken, is echt geen interpretatie hoor. Als “interpretatie” jouw onderbouwing is, dan sta je er echt niet sterk voor!

12 december 2022 om 08:08

In de hele wereld hebben ze het over het corrupte gedrag van de scheidsrechter en Messi. Het viel e veel op met dat gesprek tijdens de rust.

12 december 2022 om 13:03

La Bombera, dan is de VZ app stuk want Virgil heeft in de verlenging een gele kaart gekregen. Kus!

11 december 2022 om 23:29

Gelukkig kreeg Nederland geen gekke gele kaarten en werden bepaalde spelers van Argentinië gespaard. Het komt in eerste instantie door de ploegen zelf. En die pingel van Messi had trouwens ook over gemoeten, omdat een speler te vroeg in liep. Die 10 minuten vallen wel te rechtvaardigen. Kijk nog maar eens terug met al die opstootjes, wissels en zo. Je doet nu net alsof Argentinië enorm is benadeeld.

11 december 2022 om 23:31

Alleen de tijd die Lahoz besteedde aan het praten met Messi en de andere Argentijnen in het Spaans zou al genoeg moeten zijn. Lahoz floot belabberd, maar ik denk dat Argentinië uiteindelijk weinig mag klagen over de scheidsrechter.

11 december 2022 om 23:41

Lahoz heeft zo vaak tegen Messi gefloten dat dit een vette goedmaker is.
Wis niet dat Messi ook aan volleybal doet

11 december 2022 om 23:39

Lekker evenwichtige reactie ook weer. De volleybalactie van Messi is zeker ook het vermelden niet waard?

11 december 2022 om 23:41

Er was voor die handsbal al gefloten...

11 december 2022 om 23:45

Maar geen geel gegeven.

11 december 2022 om 23:52

Bewust hands maken is altijd geel...

12 december 2022 om 00:18

Als het een kansrijke aanval tegenhoud

12 december 2022 om 09:50

Waar het om gaat la bombanera is dat jij alleen situaties benoemd die zogenaamd bizar in het nadeel van Argentinie waren. Het is duidelijk dat je voor Argentinie bent, en dat is prima, maar ook dan kun je proberen om de boel iets meer in balans te zien. Ja, Virgil had geel moeten hebben. Maar Messi ook. Zie je? Het is niet zo moeilijk om twee kanten te zien. Je moet het alleen wel willen.

12 december 2022 om 00:09

Die sudacas leven in een delusie. Is dit een soort tactiek van jullie? Wetende dat de scheids 100% voor Argentinië floot, maar hem dan zo aanvallen zodat het lijkt dat hij tegen je floot?

12 december 2022 om 01:15

Nog even en ze gaan roepen dat de goals van Weghorst afgekeurd hadden moeten worden.

12 december 2022 om 03:37

Messi rood, Paredes rood, Otamendi had 50+ overtredingen ofzo waar hij ook makkelijk 2x geel voor had kunnen krijgen.

Maarja, we weten allemaal dat Lahoz flink fan van Barcelona en Messi is. Dusja het was te verwachten dat vooral Messi gespaard zou worden.

12 december 2022 om 06:22

Messi had er gewoon met rood eraf gemoeten ivm praten en opzettelijk hands. Daarnaast had die idiote Argentijn met de bal in de dug out te schieten ook direct rood te hebben. Nu zou de Fifa een onderzoek moeten doen naar omkoping van de scheidsrechter en Var van Argentinië. Die penalty was er buiten en bij de eerste doelpunt leek het buitenspel.

12 december 2022 om 09:33

@nelsonP nog zo’n aparte reactie die ik telkens zie terug komen.. Hoe in godsnaam had Messi rood moeten krijgen? Voor die handsbal had hij inderdaad geel moeten krijgen en daarna had hij natuurlijk automatisch zijn tweede geel gekregen toch? Volgens mij zijn spelers met geel op zak meestal extra voorzichtig toch? Laat ook maar weer zien wat voor slechte verliezers wij zijn. Kijk gewoon even naar Oranje zelf, als zij gewoon beter hadden gespeeld was er niks aan de hand geweest toch?

12 december 2022 om 07:50

Het had wel 20 minuten blessuretijd mogen zijn, Argentinië zat aller maar tijd te rekken
Daarnaast mee eens dat de scheidsrechter waardeloos was. Een onterechte penalty voor Messi en het niet geven van een gele kaart voor hands aan Messi is niet recht te praten. Daarnaast hadden een paar spelers wel rood mogen krijgen bij Argentinië.

12 december 2022 om 09:30

De tien minuten waren echt meer dan terecht, waren wedstrijden waarin minder gebeurde die al 8 minuten extra tijd opleverden. Hadden er misschien zelfs 15 mogen zijn met alles wat er gebeurde in en tijdens de wedstrijd.

Persoonlijk vond ik de overtreding van Parades op Ake niet zo erg, die sprong ook gewoon over hem heen waardoor Parades hem niet raakte en voor dat schot in de dug out krijgt hij gewoon geel.

Heel veel leden hier kunnen er ook wat van hoor, allerlei oorzaken zoeken behalve kijken naar het Nederlands elftal en hun spel. Het ligt aan alles en iedereen behalve aan onszelf. En nu nog komen met ik hoop dat Messi verliest en gaat huilen etc. Ook triest hoor.

14 december 2022 om 03:50

Je hoeft geen oranjebril te hebben om vast te stellen dat bij bijna elke wedstrijd op dit WK, waar het spel veel stil lag, er minimaal 8 minuten bijgeteld werd. De 2e helft lag het spel heel veel stil agv de vele „valpartijen“ en minimaal 5 minuten voor de streaker die weliswaar niet in beeld kwam, maar waar het spel wel min. 5 minuten voor stilgelegd werd. Daar komen de 6 wissels in de 2e helft nog bovenop. Aan jouw naam is af te leiden waar jouw sympathie ligt. Ik begrijp Messi‘s frustratie ook nog wel als je in de laatste minuut van de speeltijd je voorsprong kwijtraakt en een verlenging moet spelen. Maar 1 dag later had hij moeten begrijpen dat zijn reacties richting van Gaal en Weghorst beschamend waren. Ik was fan van hem, maar vind hem nu jankende kabouter, maar daar zal hij niet mee zitten, net als ik er verder niet meer mee zit dat oranje eruit ligt. De scheidsrechter was een drama. Dat is het enige waar beide landen het eens waren. Objectief gezien is Nederland heel zwaar benadeeld, zegt een Maroc fan.

De fifa begint toch langzamedhand ook een lachwekkende organisatie te worden. Hoe kun je dit nou een goed optreden vinden?

Offtopic: hoe kan het zijn dat er geen tegenstander is van infantino bij de opkomende presidentsverkiezingen? Die heeft onderhand ook wel bewezen totaal ongeschikt te zijn en is alleen maar bezig met zakkenvullen.

11 december 2022 om 23:40

Hoe dat kan? Dat heb je met despoten. Als iemand ze uitdaagt en die persoon verliest, dan is het klaar met je. Dus niemand durft.

11 december 2022 om 23:43

Eerst hun oren laten hangen naar de Qatarese machthebbers, daarna verbod op onelove en nu dit
Zo een organisatie is niet meer serieus te nemen

11 december 2022 om 23:46

Heel makkelijk, kijk maar eens naar fifa uncovered. Wat een corrupt zooitje.

12 december 2022 om 08:40

Langzamerhand? Fifa is al veel langer niet meer serieus te nemen

Mwa, zelfs de Portugezen geven al dr schuld aan de scheids ipv naar zichzelf te kijken.

Hier staat toch niemand van te kijken? De Fifa staat per definitie los van de werkelijkheid en verzint zijn eigen wereld en regels. Zie het echt als volkomen logisch dat de Fifa deze man goed vond fluiten en geeft voor mij alleen maar meer aan dat dit een volkomen dwaas was.

Tactische uitspraken, maar we zn niet dom. Lahoz verdefigt messi beter dan de paul. Disrespect.

11 december 2022 om 23:33

Exact maar het werkt blijkbaar wel zo te zien. Bizar! Omgekeerde wereld!

Dat is nu al de 2e dat een wedstrijd van Oranje op een wk ontspoord, de 3x als je wedstrijd tegen Portugal (ek)mee rekent. Zou het dan toch aan "ons" liggen....😏

11 december 2022 om 23:39

Die wedstrijd met portugal was wk geen ek. Dus in de top 4 van wedstrijden met meeste overtredingen sind begin WK heb je nederland op plek 1, 2 en 4

11 december 2022 om 23:53

I stand corrected, dat maakt dus al 3x op een wk....
Wat jij nu zegt is dat met zekerheid want de finale van '78 schijnt ook een schopwedstrijd te zijn geweest en dan zou die er ook tussen kunnen staan?

Hoe dan ook een twijfelachtige eer...🙃

12 december 2022 om 00:05

Bron NOS artikel met titel. "Hollandse school? Oranje 3 keer in top 5 meest onsportieve wedstrijden "

12 december 2022 om 00:21

Dank je, ik heb het gelezen. Wat hard spel betreft staat de finale van '10 wel op het conto van Oranje, die andere 2 niet en niet te vergeten it takes two to tango.💃

11 december 2022 om 23:42

Oh wij hebben er zeker ook een rol in hoor. Virgil had ook minstens geel moeten hebben voor het ombeuken van die Argentijn. Maar juist die kaart kreeg hij niet. Dat is ook mijn grootste bezwaar, de volstrekte willekeur bij deze scheids. Messi en Virgil verdienden een kaart, kregen hem niet, maar 19 andere kaarten werden wel gegeven. Tja.

11 december 2022 om 23:55

Vond je dat echt? Virgil rent naar hem toe, gebruikt geen vuisten, trapt hem niet. Virgil is alleen 1.95, waar al die Argentijntjes net boven de 1.50 uitkomen. Als je dan fysiek wordt wil er nog weleens 1 vliegen. Als ie nou geslagen of geschopt had, maar dit was gewoon op een nette manier dominantie tonen.

11 december 2022 om 23:59

De scheidsrechter was inderdaad niet erg consequent, 10 min blessuretijd was één van weinig juiste beslissingen....

12 december 2022 om 00:04

Van Dijk kreeg daar toch ook geel voor? Kwam alleen wat later in beeld.

12 december 2022 om 00:18

Hij kreeg gewoon geel hoor. Dat die Paredes dan geen rood had gekregen voor het bewust wegtrappen tegen de dug-out van Nederland vond ik erg vreemd. Als die consequent had gefloten dan had die hem met een rode kaart van het veld moeten sturen.

12 december 2022 om 09:53

Dat weet ik niet meer zeker, ik dacht dat hij al geel had, en als hij hem hier had gehad, dan had het dus rood moeten zijn. Maar weet ik niet meer zeker.

En ja dat hij 1.95 is doet er niet toe. Hij kiest er zelf voor om op die gast af te rennen en hem omver te beuken. Dat hij niet slaat en schopt doet er dan niet toe. Dit mag gewoon niet. Maar ik vond het een van de weinige momenten dat Nederland echt duidelijk goed weg kwam. Aan Argentijnse zijde waren dat er meer.

Overigens deden beide teams onsportief in de penaltyreeks, ja, ook wij. Dat "hoort er dan bij" vinden we, en dat is misschien wel zo, maar wij doen daar gewoon aan mee.

Het begon allemaal met Di Maria die naar de scheids liep en zat te praten over een overtreding van Nederland, terwijl Di Maria reserve was.

Dan die belachelijke overtredingen in de eerste helft van Otamendi en Martinez waarvoor ze geen geel kregen in de eerste helft. Echt hard ook. Lahoz liet het volledig ontspooren met zijn fluitje. Het sloeg ook nergens op dat Parades de bal in de dug out schoot. Dan verlaagt Dumfries zich tot dat niveau met die penalty reeks en dan heb je ook nog prinses Messi, die een gebaar maakt vanwege Riquelme en Van Gaal jaren geleden en dan nog even naar Van Gaal toe gaan en dan ook nog Wout Weghorst geen hand geven, maar lopen intimideren en uitschelden.

Het was al zo'n held tegen Polen, waar hij een klein handje van de keeper in zijn gezicht krijgt en dan een pingel kado krijgt en in zijn boosheid ook Lewandowski geen handje wou geven.

Voor mij nog steeds de allerbeste, maar qua persoonlijkheid een kleine man

11 december 2022 om 23:32

Ik was die penalty tegen Polen inderdaad vergeten. Ook die was zo onterecht. Echter had Szczęsny een uitstekende redding in huis en heeft het voor het eindresultaat geen verschil gemaakt.

11 december 2022 om 23:39

Nee ik was het niet vergeten Onside. Ik heb in mijn poultje Argentinië wereldkampioen, maar ik verbaas mij over het voetbal. Messi is beslissend, maar het is zo naar om naar te kijken. Verschrikkelijk aanstellerij.

11 december 2022 om 23:53

Klopt, ik heb ze ook voor het begin van het WK laten doorgaan tegen Nederland. Zou Messi ook wel een WK hebben gegund, maar na dit vind ik het niet jammer als een ander land wint. Ook zijn ontzettend kinderlijk gedrag na de wedstrijd als je zelfs hebt gewonnen. De Nederlaag in 2014 was zuur maar een eerlijke match, daar voor de rest ook geen vervelende nasmaak aan over gehouden, dat is nu wel anders.

11 december 2022 om 23:58

Eens Onside. Ik had gewoon veel verwacht van Argentinië met al die goeie spelers plus Messi. Al 30 wedstrijden ongeslagen en dan op het WK niet goed voetballen en zo lopen aanstellen. Voor mij persoonlijk blijven Messi en Ronaldo de allerbeste, maar ik ben wel echt geschrokken van Messi zijn wangedrag en nu gun ik het Kroatië en vooral Modric meer, ten koste van mijn poultje😉

12 december 2022 om 04:04

Omdat Messi de enigste speler is met zoveel druk. Messi doet alles om te winnen.

12 december 2022 om 04:06

Goeie spelers valt ook wel mee hé. Zijn niet allemaal toppers

Wat een verschrikkelijke scheidrechter was dit zeg. ter zijde gelaten of die wel of niet in het voordeel van Argentinië floot maar dat constante gefluit bij alles. Elke halve minuut lag de wedstrijd stil met deze vent heeft gewoon de hele wedstrijd kapot gefloten.

Messi heeft geen recht van spreken. Hij kwam weer goed weg van een rode kaart en mag al blij zijn dat hij volgende wedstrijd kan spelen.

Ik vond het nog knap hoe lang deze groep Oranje spelers het hoofd koel hield. Dat stopte eigenlijk pas echt bij die bal die in onze dugout geschoten werd. Lahoz floot dramatisch partijdig. Een aanvaller van ons hoefde de kont er maar in te draaien, of even te voelen waar de verdediger was, en we hadden een vrije trap tegen. Hoe vaak is dat wel niet gebeurd zodra we hun zestien bestookten? Bal weggewerkt, terug ingebracht, afgefloten. Onze spitsen stonden daar alleen maar. En dan loopt zo'n Argentijn ertegenaan en valt pardoes om. Dat was genoeg voor hun.

Tegelijkertijd konden de Argentijnen hun noppen in de achillespezen planten als de bal al lang weg was. Ze mochten hands maken. En als ze dan voorin kans zagen te gaan liggen was het een vrije trap. Bloedirritant.

Die verdediging van ons is echt te prijzen dat ze zo zuiver getackled hebben dat ze Lahoz geen kans gaven. En dan zie je Messi uit pure frustratie drie keer op Timber inbeuken zonder bal in de buurt, en dan net doen alsof Timber hem een bodycheck gaf om hem zijn tweede geel aan te naaien. Timbers oog zat helemaal dicht daardoor. Nee, ik doe niet mee aan die theorie dat Lahoz slecht naar beide kanten op was. Ik vind het flauwekul dat je nooit mag zeggen: het lag aan de scheids. Het lag aan de scheids. Overduidelijk. Wij konden op geen enkele manier de druk erop houden. En het is een wonder(!) dat we er een verlenging uit sleepten. Daarom ben ik trots op Oranje.

12 december 2022 om 10:58

Ik ben met je eens dat Lahoz dramatisch partijdig floot. Heel inconsequent in zijn beoordeling van identieke/vergelijkbare situaties. De enige consistentie was dat je er vanuit kon gaan dat Argentinië veel meer mocht doen dan Nederland.

Zeker Paredes had nooit meer op het veld mogen staan en Messi heeft na de niet gekregen gele kaart voor die handsbal ook meer dan genoeg gedaan om er (nog) één te verdienen. Of hij dat ook deed met geel op zak weet je niet, maar het niet geven van die gele kaart is natuurlijk schoolvoorbeeld van partijdig fluiten.

De gegeven penalty aan Argentinië die de 2-0 betekende was ook zo vaag. Wat mij betreft zeker een overtreding (al had de bal aan de andere kant dan ook op de stip gekund), maar die Argentijn stond volgens mij buiten de 16. Was op zijn minst voer voor de VAR om eens even goed te kijken of het er wel binnen was. In zoveel situaties wordt alles 200x herhaald vanuit verschillende hoeken, nu kwam er net 1 keer een herhaling langs, geen duidelijke VAR check. Dat stinkt.

Dat alles gezegd hebbende weet ik niet of Oranje er wel in was geslaagd om te winnen als de scheids fatsoenlijk floot. Want nadat Weghorst de bevrijdende en verdiende 2-2 maakte, ging Nederland weer terug naar het gefaalde plan A van voorzichtig spel en hopen op een bevlieging voorin. Daarmee kwam Argentinië weer terug in de wedstrijd en was het de gevaarlijkste ploeg in de verlenging. Zou Argentinië bv die goedkope penalty niet hebben gehad, dan zou Oranje waarschijnlijk na een 1-1 gelijkmaker al gas hebben teruggenomen.

Ik kan er prima vrede mee hebben dat Oranje heeft verloren van een Argentinië dat veel meer individuele kwaliteiten heeft, meer spelers die in vorm zijn. De scheids maakte het een extreem frustrerende avond van. Die man zou nooit meer moeten fluiten. Maar met dit strijdplan was het wel de logische uitkomst.

12 december 2022 om 14:34

Daar heb je een punt. Toen het even 442 / 424 stond was het verschil in dominantie te groot om te denken dat 352 de goede tactiek was. Sowieso was het vaak paniek bij de Argentijnen achterin zodra er even druk was (bal zo over de zijlijn), dus dan is het gek om maar 2 man daar druk te laten zetten. Eigenlijk maar één want Bergwijn had geen zin.

Bergwijn kwam logischerwijs weer niet uit de verf, en Blind stond één keer aan de buitenkant te dekken en was te traag om dit te herstellen. Toch twee keuzes uit sentiment in plaats van ratio. Aké was zo in bloedvorm dat hij het complete takenpakket van Blind al over had genomen voor dat die gewisseld werd.

Als je het zo bekijkt, geef ik je graag gelijk dat het niet alleen aan Lahoz lag. Vind hem wel nog steeds zo'n bepalende factor dat ons analistengilde daar ook wel wat aandacht aan mag besteden.

Goed nog wel haha. Die Lahoz was een en al drama. Die floot letterlijk elke keer als een Argentijn viel zowat en beschermde Messi ook nog is door hem niet meerdere keer geel te geven zeker die handsbal was lachwekkend. Daarnaast gaf die zowat voor elke overtreding een gele kaart. Het ontspoorde vooral nadat die Paredes de bal in de dug-out van Nederland had geschoten. Daardoor ging de penalty reeks ook wel wat schimmig.

Heb net even een penaltymomentje van Gakpo gevonden waar er niet eens een herhaling van geweest is. Als die pingel waar Messi uit scoort gegeven wordt, is dit er ook 1, maar alles aan dit toernooi is corrupt. Niks, maar dan ook niks klopt.

Voor de liefhebbers die dit moment willen terugzien, even doorspoelen naar 76:10.

Dezelfde organisatsie die vindt die zegt dat er maar 3doden zijn gevallen bij het
Bouwe?

Was een hele onsportieve wedstrijd van beide kanten. Erg moeilijk voor een scheidsrechter. Probeerde met gele kaarten zijn autoriteit op te leggen. Waar ik me op zich wel in kan vinden. Moest veel gezeik aanhoren en heeft waarschijnlijk meerdere keren allerlei verwensingen naar zijn hoofd geslingerd gekregen. Vond zijn optreden wat dat betreft inderdaad wel prima. Waar hij het heeft laten liggen is doorpakken op de gele kaarten en die rode kaart durven te trekken. Dat durfde hij niet en spelers voelden dat aan. Spelers weten ook dat gele kaarten geseponeerd worden wanneer je de halve finale bereikt. Het was dus telkens iemand anders die weer net over de schreef ging en daarom bleef het gele kaarten regenen.

Wat ik ook echt bizar vond dat die echt zat te zoeken naar een reden om Timber een tweede gele te geven. Hij floot echt op een gegeven moment al voor doodnormaalste duels waarin Timber vrij weinig deed

Die vent moet echt de komende maanden niet fluiten.

Nou als fifa goedkeurd dat iemand opzettelijk hands maakt niet bestaat hoeft te worden dan weten we al wie kampioen gaat worden. Verbaasd me niet als Argentinië bij de volgende wedstrijd weer een rare penalty krijgt.

Hopelijk krijgt Marciniak de finale toegewezen is een betere scheidsrechter dan Makkelie.

Deze man zou aan de leugendetector moeten en ook moet er worden gekeken of hij geld heeft gekregen om zo voor Argentinie te fluiten.

Ik ben echt verrast door het feit dat letterlijk iedere Argentijnse supporter en spelers afgeven op deze scheids. Hebben wij dit nou niet opgemerkt tijdens de wedstrijd, omdat wij met onze eigen 11 bezig waren, of was deze scheids daadwerkelijk slecht voor beide elftallen? Mij bekroop het gevoel dat het tijdrekken en vrije trappen meekrijgen wel heel erg in het voordeel van ARG uitviel. Maar dat de Argentijnen het daar blijkbaar helemaal niet mee eens zijn vind ik echt verbazingwekkend.

Ik hoop overigens dat deze scheids de finale krijgt zodra Argentinië is geplaatst haha. Dan ga ik toch met belangstelling kijken.

Scheids was dramatisch. Spelregels totaal niet gehanteerd. Messi had al met 2x geel weggemoeten, Paredes had ook al moeten douchen. Aan de andere kant was Timber op zoek naar 2e geel, waarbij gezegd dat 1e geel nergens op sloeg. Penalty was onterecht, zeker als je kijk naar de overtreding op AKe aan de andere kant. Na afloop gingen de Oranje spelers pas echt buiten het boekje, maar grotendeels waren het de Argentijnen (zoals altijd) die over de schreef gingen. FIFA moet dat veel harder aanpakken, en ze mogen best kritischer zijn op de scheids.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren