Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Spaanse media hebben vernietigend oordeel klaar over optreden van Lahoz

Laatste update:

Antonio Mateu Lahoz eiste zaterdag een hoofdrol op tijdens het duel tussen Barcelona en Espanyol (1-1). De Spaanse scheidsrechter deelde in het Spotify Camp Nou twee rode kaarten uit, liet na om een derde rode kaart te tonen aan Leandro Cabrera en haalde maar liefst zestien keer de gele kaart uit zijn borstzak. Dat alles is hem op de nodige kritiek komen te staan van de Spaanse media.

"De Lahoz show", kopt Marca. "Het keerpunt in de wedstrijd kwam na 73 minuten, toen Espanyol een onbegrijpelijke penalty toegewezen kreeg. Alonso raakte Joselu amper aan, maar dat was genoeg voor de ex-aanvaller van Real Madrid om te vallen. Lahoz wees direct naar de stip en werd door de VAR niet gecorrigeerd. Joselu stond weer op, nadat hij momenten daarvoor met ogenschijnlijk veel pijn over de grond rolde." De spits wist de strafschop vervolgens te benutten, waardoor Barcelona duur puntenverlies leed in de strijd om het kampioenschap in LaLiga.

Na de gelijkmaker verloor Lahoz de controle over de wedstrijd, zo concludeert Marca. "De wedstrijd werd chaotisch toen Jordi Alba twee snelle gele kaarten kreeg." Twee minuten na de rode kaart voor de linksback kreeg ook Espanyol-aanvaller Vinícius Souza zijn tweede gele kaart wegens een overtreding. Teamgenoot Cabrera leek een minuut later hetzelfde te overkomen, toen hij de liggende Robert Lewandowski tegen het hoofd trapte. Na bestudering van de beelden besloot Lahoz de rode kaart echter in te trekken.

Ook El Mundo Deportivo heeft een vernietigend oordeel klaar over de arbiter uit Valencia. "Zestien gele kaarten en twee rode in een wedstrijd met maar 26 overtredingen, dat is niet te begrijpen. In een derby die op de kantoren heter was dan op het veld maakte Mateu Lahoz iedereen gek", verwijst de krant naar Lewandowski, die kon spelen vanwege het in beroep gaan tegen zijn rode kaart in november tegen Osasuna (1-2 winst).

De Pool kreeg in die wedstrijd twee keer geel, nadat hij zijn elleboog in de hals bij David García plantte en daardoor het veld moest verlaten. De clubtopscorer van Barcelona maakte tijdens zijn tocht naar de kleedkamer tot twee keer toe een ‘snuifgebaar’ richting de arbiter en zijn assistenten, wat hem een schorsing van drie wedstrijden opleverde. De spits ging echter in beroep, waardoor hij zaterdag 'gewoon' in de basis begon, tot woede van Espanyol.

"Lahoz heeft van zichzelf een karakter gemaakt: enerzijds gaat hij om met spelers en trainers, aan de andere kant wordt hij de hoofdrolspeler van de wedstrijd die hij leidt", stelt Mundo Deportivo. Lahoz stond op het afgelopen WK in Qatar ook al op een negatieve manier in de schijnwerpers, door liefst negentien keer geel uit te delen in de kwartfinale tussen Nederland en Argentinië. Voor Frenkie de Jong en Memphis Depay was het de eerste keer dat ze weer met de Spanjaard te maken kregen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Laten we het erop houden dat deze man niet zijn beste dag had..

1 januari 2023 om 15:59

Je kan beter vragen wanneer hij die wel heeft

1 januari 2023 om 16:27

Dan had hij in de kwartfinale een blackout tijdens Nederland - Argentinië????

Allereerst de beste wensen allemaal!

On; scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz hoort niet te fluiten op het hoogste niveau. Hij kan er echt werkelijk niks van. Zijn wedstrijden lopen vaak uit de hand en doet er alles aan om de show te stelen.
Waar andere scheidsrechter proberen 'onzichtbaar' te zijn, doet Lahoz het tegenovergestelde.

Goede voornemens voor 2023: fluit van Lahoz afpakken en met pensioen sturen!

Die gele kaart voor Ferran Torres was echt het toppunt. Deed gewoon niks.

Dit was echt de slechtste prestatie die ik van een scheids heb gezien in tijden. Nog vele malen erger dan Nederland Argentinië.

De kaart van Ferran Torres gaat misschien een van de vele bizarre momenten van het voetbal worden. Als je protest krijg je geel maar als je zelfs zwijg dan krijg je ook geel?

Mijn god hé 26 overtredingen maar en dan wel 16 gele en 2 rode kaarten uitdelen. Dat is toch gewoon incompetentie bij die man. Het is altijd de Lahoz show bij die kerel. De Spaanse bond moet maar is in gaan grijpen. Of deze man moet geschorst worden tot die wel normaal kan fluiten of ze moeten hem per direct weghalen uit het betaald voetbal. Het liefst moet die zelf maar gewoon met pensioen gaan.

1 januari 2023 om 16:36

Laatste twee potten die die gefloten heeft iets van een 32 kaarten gegeven volgens mij. Waanzin.

1 januari 2023 om 17:26

Het probleem is alleen: met wie vervang je hem dan? Lahoz staat slechts op plek 10 in La Liga als scheidsrechter die de meeste kaarten trekt dit seizoen. Je kan ook in plaats van Lahoz een Del Cerro Grande, Hernandez Hernandez, Gil Manzano of Soto Grado laten fluiten. Maar die maken precies eenzelfde pleurisbende van hun wedstrijden. Die Sanchez Martinez is de enige Spaanse scheidsrechter die momenteel redelijk fluit, maar die kan je ook niet 10 wedstrijden laten fluiten ieder weekend😂😂

1 januari 2023 om 17:51

Martijn R

Gezien je reactie volg je het Spaanse voetbal meer en inhoudelijker dan ik. Wat is precies de reden dat het huidige arbitrage korps zo met kaarten strooit? Gewoon slechte opleiding, generatie, is de competitie in het algeheel gewoon bar slecht te managen? Of iets dat ik volledig mis als relatieve buitenstaander qua Spaanse scheidsrechters.

Off:Beste wensen beste VZ leden, laten we dit jaar elkaar een beetje heel houden en een beetje lief voor elkaar zijn. Iedereen geeft hier zijn mening en kijkt anders tegen dingen aan, maar we moeten niet vergeten dat we uiteindelijk allemaal mensen zijn❤️! On: wat moeten we nog van Lahoz zeggen, het meeste is al gezegd. Hij is en blijft gewoon een mens er waar er mensen zijn worden fouten gemaakt. De wedstrijd van Nederland liep door hem uit de klauwen, maar heel veel aanspraak op de overwinning maakten we eigenlijk ook niet. Barca had gister ook gewoon meer moeten scoren, eigenlijk heel het seizoen is het al een kansenmissenfestival.

1 januari 2023 om 16:42

Lahoz is een mens inderdaad. Mensen maken fouten, dat klopt ook. Heel scherp geconstateerd.

De een maakt alleen meer fouten dan de ander. Daarom haalt de ene persoon wel de top en de ander niet. Begrijp je? Als je in de top wil werken, zoals Lahoz doet, dan heb je aan een aantal eisen te voldoen. Die Lahoz heeft al jaar in jaar uit bewezen geen competente scheidsrechter te zijn. Mensen maken zich daar terecht boos over. Wat jij doet is gelul in de ruimte.

Gelukkig Nieuwjaar.

1 januari 2023 om 16:45

Tuurlijk moet je een bepaald basisniveau hebben, maar bedoel meer te zeggen hij doet daar zijn best. Dat hij voor die wedstrijden aangesteld wordt, kan gebeuren. Vindt het gekker dat de VAR niet ingrijpt, want daar is de var toch voor.

1 januari 2023 om 16:55

Doet hij zijn best om een goede wedstrijd te fluiten of om er de Lahoz show van te maken? Ik denk het laatste.

Ik gun hem geen doodsbedreigingen natuurlijk, maar de woede is niet zo gek. Die man kan echt niet fluiten en dat zei ik al voor die wedstrijd van Nederland.

1 januari 2023 om 17:43

Dat penalty moment was toch wel goed gezien van hem

Die is binnen. Mede verantwoordelijk voor de wereldtitel van Argentinië.
Typisch dat niemand zich afvraagt wat Messi hem te vertellen had, direct na het rustsignaal in de wedstrijd tegen Nederland. Een lange onderonsje. Waar zijn al die liplezers gebleven?

1 januari 2023 om 19:59

Met een andere scheids had Nederland ook gewoon verloren, wat een onzin zeg.

Die penalty van Espanol was wel terecht.......


Wat is het nou, 11, 14 , 16 , of 18 gele kaarten? Moet zeggen dat ik het ook niet bij kon houden.

Ik heb het idee dat hij met kaarten strooit in een poging de wedstrijd onder controle houden (zoals scheidsrechters wel vaker doen), maar op een of andere manier zorgt hij er voor dat wedstrijden juist totaal ontsporen daardoor. Ik hoop echt voor hem dat hij kan reflecteren op wat hij doet, en wat dat veroorzaakt.

Dat Lahoz een super slechte scheidsrechter is dat was allang bekend. Moet wel zeggen dat die 1 ding goed deed. En dat was dubbel geel voor Alba voor zijn geklaag. Volgens mij ook voor het eerst dat hij daarvoor bestraft wordt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren