Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ook Xavi kan Lahoz niet langer verdedigen na chaotisch verlopen derby

Laatste update:

Xavi is kritisch op scheidsrechter Mateu Lahoz na diens optreden tijdens de derby tussen Barcelona en Espanyol (1-1) op oudejaarsdag. Volgens de trainer van de Catalaanse grootmacht verloor de arbiter gaandeweg de controle in het Spotify Camp Nou. Xavi weigert echter om het puntenverlies op de laatste dag van 2022 toe te schrijven aan het optreden van de hevig bekritiseerde Lahoz.

"Het is een scheidsrechter die normaal gesproken de controle heeft tijdens wedstrijden, maar deze keer was hij de grip op het duel helemaal kwijt", concludeert Xavi na de verhitte stadsderby op de aansluitende persconferentie. "Dat heb ik ook tegen hem gezegd. Hij is doorgaans dominant aanwezig en praat altijd met spelers. De scheidsrechter moet altijd kalm blijven, maar daar was vandaag geen enkele sprake van. Hij verloor de controle toen hij steeds meer onbegrijpelijke kaarten ging uitdelen." Barcelona ontving tien gele kaarten en een rode (voor Jordi Alba), Espanyol kreeg nog eens acht gele kaarten en een rode (Vinicius Souza)

Lahoz rende in de slotfase richting de zijlijn om het gesprek aan te gaan met de ontevreden Xavi. "Hij wil zijn beslissingen graag nog een keer aan mij uitleggen en daar sta ik zeker voor open. Ik verwijt hem niets, het is onze eigen schuld", aldus de coach van Barcelona, die het scheidsrechterskorps in Spanje advies geeft: "Ik heb het al vaker gezegd: de arbiter moet naar buiten treden om tekst en uitleg te geven over wat hij heeft gezien en gehoord van spelers. Dat zou de scheidsrechters ook een stuk menselijk maken." Xavi geeft tevens aan dat Jordi Alba, die werd weggestuurd wegens opmerkingen richting de leiding, niets zou hebben gezegd tegen Lahoz.

Xavi baalt van het puntenverlies in eigen huis, zeker gezien de flitsende start van Barcelona. "We hebben een briljant eerste halfuur gespeeld. Maar we laten desondanks twee punten liggen en dat is echt onze eigen schuld. We hadden 2-0 moeten maken, maar gingen juist steeds trager spelen." Barcelona staat door het puntenverlies gelijk met met nummer twee Real Madrid (38 punten), dat vrijdag met 0-2 zegevierde bij Real Valladolid.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Walgelijk is het Xavi alleen maar zeuren en zeiken op en buiten het veld op de arbiters, moe word je ervan. Excuses zoeken in plaats van naar zichzelf te kijken

31 december 2022 om 19:47

Xavi zegt toch dat dit puntenverlies niet door de scheids komt? Even beter lezen jongen, ik weet dat de tranen hebben gevloeid deze weken als Ronaldo fan maar alsnog..

31 december 2022 om 23:21

Ja ja we weten het nu wel mannen.
Zodra Aqua een reactie plaatst staan jullie als een horde hyenas klaar om aan te vallen.
En altijd maar Ronaldo erbij betrekken. Aqua heeft gewoon gelijk, Xavi was altijd al een zeurkous en zal het altijd blijven.

1 januari 2023 om 02:28

Mixmaster je weet hoe het gaat Aqua werkt als een rode lap op een stier voor de meeste leden.. Ik ben dat wel gewend heb een dikke huid

1 januari 2023 om 09:29

Goed vol van jezelf Aqua? Brrrr

1 januari 2023 om 16:49

Xavi stelt dat de scheids de wedstrijd niet onder controle had, wat een geldige constatering is. Het verspelen van punten komt echter door onszelf, zei Xavi. In plaats van de tekst door te lezen, spring je direct naar de comments om je gal te spuwen over Xavi/barcelona.

31 december 2022 om 19:51

Volgens mij geeft hij toch duidelijk aan dat ze de wedstrijd zelf verzuimden te beslissen? Dat Lahoz de controle kwijt was is volgens mij de juiste stelling. Je ziet dat Barca buiten Lewandowski niemand heeft die wedstrijden voor je wint. Veel frivoliteit en talent, maar weinig rendement en doorslaggevend vernuft. Ik ben bang dat ze dat gaandeweg het seizoen zal opbreken.

31 december 2022 om 19:51

Ik verwijt hem niets, het is onze eigen schuld", aldus de coach van Barcelona

31 december 2022 om 20:02

Dat je jezelf nog een duimpje geeft hahaha schaam je man. Aan jou reactie zie je gewoon dat je walgt van Barcelona. Je weet amper wat je zegt als je maar slecht kan praten over Barcelona of iemand van Barcelona. Hij zegt super duidelijk dat het ons eigen schuld is en dat wat hij over de scheids zegt toch duizend procent zo is. Het was een schande maar nee Aqua1 is de enige in deze wereld die wat anders gezien heeft en wat anders leest. Ik kan alleen maar zeggen wauw man…..

31 december 2022 om 20:06

Hij is de goede scheidsrechters van SA gewend, maar die ga je vaak genoeg zien als je Ronaldo bekijkt. Eerste wedstrijd uit naar al-Hilal toch? Altijd zwaar.

31 december 2022 om 20:06

Is dit ook fake media News zoals de transfer van Ronaldo naar al-nassr? Heb je niet meer gezien op dat topic, oliebol. Alvast een gelukkig nieuw jaar en dat je je Arabisch mag opschroeven in 2023 voor de Ronaldo wedstrijden.

31 december 2022 om 20:32

Zit je diep he Aqua. Fijn 2023 jochie. Tip, probeer niet zo negatief te zijn, zal je leven een stuk leuker maken.

1 januari 2023 om 10:00

Haha ja en als het over Ronaldo gaat ligt het altijd aan iedereen behalve Ronaldo

31 december 2022 om 21:05

@aqua ik ben soms met stomheid geslagen hoe jij redeneert. Zonder rot te doen, maar de waarheid te spreken….jij hebt de meest rare comments van iedereen hier op Voetbalzone

31 december 2022 om 21:37

Het is een grote grappenmaker. Zielig huilen altijd. Bizar gewoon. Nu zegt ie een keer wat maar normaal huilt ie altijd! Het is ongekend sinds hij coach is geworden van barca.

1 januari 2023 om 10:57

‘Het is onze eigen schuld’ - Xavi. Zeg dat lekker als hij wel op de scheidsrechter zeurt, zo ongekend is het allemaal niet namelijk.

31 december 2022 om 21:49

Aqua .heb je de tekst wel gelezen

1 januari 2023 om 15:14

Aqua moet eens reageren. We willen uitleg over Ronaldo

Die tackle van Puedo op Dembele, daar moeten ze in Madrid nog even naar kijken. 0 intentie op de bal en mocht hij hem goed raken, is Dembele 7/8 maanden uit de roulatie. Daar zou gewoon 3/4 wedstrijden op moeten staan, expres je tegenstander uit de wedstrijd trappen.

31 december 2022 om 20:59

Ze mogen gelijk ook kijken naar de opstelling van Barca met Alonso links centraal, mogen ze hem ook een schorsing voor geven. Alba kan ook niet meer en Roberto, ongelofelijk dat ze geld aan hem verspillen door zijn contract te verlengen.

1 januari 2023 om 02:37

Je hebt gelijk, maar dan zou Gavi eigenlijk vrijwel geen wedstrijd mogen spelen op een seizoen, want hij maakt 4 of 5 van precies zulke overtredingen per wedstrijd die hij speelt.

1 januari 2023 om 16:45

Nee oneens, Gavi probeert de bal te spelen, die komt niet roekeloos van achter.

2 januari 2023 om 01:02

Dan kijk je dus nooit een wedstrijd van Barcelona blijkbaar. Anders kan je onmogelijk tot deze conclusie zijn gekomen. Die jongen komt roekeloos van alle kanten, van voren, van achteren, van de zijkant, noppen vooruit, twee benen gestrekt van de grond, meerdere keren per wedstrijd. Er is geen speler in La Liga die zo vaak in een wedstrijd van de scheidsrechter de waarschuwing krijgt dat dit echt de laatste keer is. Dat doen ze wel 4, 5 keer per wedstrijd bij hem. Maar hij komt ermee weg, zoals die jongen van Espanyol er 1x mee weg kwam. Je moet toch een beetje naar de wedstrijden van je club gaan kijken, want je mist toch wel veel informatie zo.

IK heb het vaker geschreven; de druk is voor scheidsrechters te groot geworden in de loop der jaren.
Daarom moeten ze goed of slecht in de rust worden vervangen

31 december 2022 om 19:53

Vind ik onzin. De belangen zijn altijd al groot geweest. Nu staan er soms 5,6,7 assistenten langs het veld en heb je ook nog eens video assistentie dankzij de VAR. Als je dan dit soort prestaties levert ben je ongeschikt. Ik verlies ook mijn baan als ik dubieuze beslissingen maakt, niet elke scheidsrechter heeft het in zich op dit niveau in allerlei omstandigheden de goede keuzes te maken. Doorselecteren en beter opleiden.

31 december 2022 om 19:58

Ze mogen van hogerhand ook weleens betere richtlijnen opstellen voor scheidsrechters, want al die acteurs bij elkaar het is echt tenenkrommend en dat omsingelen van de scheidsrechter moeten ze helemaal aanpakken.

31 december 2022 om 20:05

Daar ben ik het ook mee eens. Er zijn teveel grijze gebieden ontstaan. Desalniettemin mag je als scheidsrechter op topniveau met alle camera steun van tegenwoordig wel wat vlekkeloze fluiten als je een herkansing geboden krijgt van de VAR. Het lijkt er op dat de betere hulpmiddelen het basis niveau hebben verlaagd ipv dat het ter ondersteuning werkt op een goed niveau arbiter.

31 december 2022 om 22:24

Al die gasten kan je wegsturen. Vervangen door een ander. Ben je ook van dat gezeur af dat hij de hele wedstrijd voor 1 partij floot.
Het blijkt toch seeds vaker dat ze allemaal er aan onder door gaan?
90 minuten en vaak veel langer alles moeten slikken en uitleggen en het publiek daar is men gewoon niet tegen opgewassen. Menselijk

Spaanse scheidsrechters staan er niet voor niks om bekend slecht te fluiten. La Liga is ook gewoon een nare competitie om te fluiten, doen er alles aan om het de scheids moeilijk te maken en als ze het ergens niet mee eens zijn omsingelen ze de scheids massaal. La Liga mag wel eens kritisch kijken naar het gedrag van de spelers, want op deze manier verliezen ze veel buitenlandse kijkers. Voetballen kunnen ze wel.

Dat hij de controle verloor is dan ook voornamelijk te wijten aan de spelers van Barcelona. Elke beslissing aanvechten met daar bovenop de trainer dat ipv zijn spelers corrigeert er nog eens een schepje bovenop doet. Respect is ver te zoeken en vooral Lahoz gaat daar slecht op. Resultaat is dan zo’n kaarten regen terwijl dat niet nodig is als men zich gewoon gedraagt. Vooral die Alba en dan moet je nog blij zijn dat Piqué gestopt is en Busquets op de bank begon.

De media gewoon mee op het kanaal van de microfoontjes zetten zodat men de gesprekken kan horen tussen scheids en spelers en tussen scheids en var/lijnrechters/4e man. Kunnen de commentatoren heel makkelijk vertellen wat een scheidsrechter nou juist beslist, horen we of de VAR tussenbeide komt of niet en maak je een einde aan die spelers die als een stel achterbakse jochies met de hand voor de mond de scheidsrechter belagen. Maakt het allemaal een stuk transparanter ook.

Deze scheids wil altijd aandacht, bij de kleinste overtredingen al hele verhalen tegen de spelers, nu krijgt ie een beetje meer aandacht dan hij had gewild....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren