Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Antonio Mateu Lahoz krijgt prachtig eerbetoon van spelers Osasuna

Laatste update:

De spelers van Osasuna hebben zaterdagavond na de thuiswedstrijd tegen Almería een prachtig eerbetoon gegeven aan Antonio Mateu Lahoz. De Spaanse arbiter zwaait na dit seizoen af en dat was reden genoeg voor de thuisploeg om een erehaag te vormen. Lahoz staat in Nederland met name bekend om de wedstrijd Nederland - Argentinië van het afgelopen WK in Qatar.

Eind april kwam het nieuws naar buiten dat Lahoz van scheidsrechtersbaas Luis Medina Cantalejo te horen had gekregen dat hij zijn carrière moet beëindigen. De 46-jarige Lahoz zou vanwege zijn leeftijd aan de kant worden geschoven, net als collega Carlos del Cerro Grande (47). Spaanse media meldden dat Lahoz zich niet kon vinden in de beslissing om hem aan de kant te kant te zetten. Beide arbiters kunnen nog wel als VAR verder gaan, maar in ieder geval Lahoz zou dit niet zien zitten.

Het nieuws over zijn aanstaande pensioen is ook de mensen in Pamplona ter ore gekomen, waar het plaatselijke Osasuna het zaterdag opnam tegen Almería. Na rust zorgden Ante Budimir, Abde Ezzalzouli en Moi Gómez voor een 3-0 voorsprong, waarna Lazaro de eindstand in blessuretijd op 3-1 bepaalde. Osasuna blijft zodoende in de race voor Europees voetbal en dat positieve gevoel gaf het graag door aan Lahoz. De spelers van los Rojillos vormden na het laatste fluitsignaal een fraaie erehaag voor de arbiter.

Tijdens het afgelopen WK in Qatar speelde Lahoz de hoofdrol tijdens de kwartfinale tussen Nederland en Argentinië (2-2, 3-4 na strafschoppen). Hij trok in die wedstrijd maar liefst achttien (!) gele kaarten. Na dat veelbesproken duel kreeg Lahoz geen wedstrijd meer toegewezen op het mondiale eindtoernooi. Na het WK kwam hij ook op nationaal niveau in de schijnwerpers te staan. Lahoz eiste namelijk opnieuw een (negatieve) hoofdrol op tijdens het duel tussen Barcelona en Espanyol (1-1). Barcelona ontving tien gele kaarten en een rode (voor Jordi Alba), Espanyol kreeg nog eens acht gele kaarten en een rode (Vinicius Souza). Zijn optreden werd na afloop fel bekritiseerd, onder meer door Barcelona-trainer Xavi.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zijn afscheid gaat de Spaanse bond wel veel geld kosten. Lahoz hield er wel van om een kaart te trekken, dus bij de bond stroomde de boetes binnen

Mooi dat ze bij Osasuna de man zelf en zijn beroep van elkaar kunnen scheiden. Het is al jaren een boeman op de Spaanse velden waar je bij iedere aanstelling weet dat het uit de klauwen gaat lopen. Maar na een carrière van 15 jaar, van wat naar wat ik lees een prima gozer is, kan je hem best even in het zonnetje zetten. Ook goed nieuws dat Del Cerro Grande ermee op gaat houden, deze twee zijn met Gil Manzano en Hernandez 2x toch wel de grootste clowns wat betreft Spaanse scheidsrechter.

14 mei 2023 om 04:16

Die vent is zo aanwezig iedere wedstrijd dat ie zichzelf al in het zonnetje zet 15 jaar lang haha

Goeie scheidsrechter pikte niet veel en dat is nodig in la Liga!

Belachelijke clown was het en dat hij prive beminnelijk was: irrelevant aangezien hij voor mij alleen als ref te zien was. De kans dat ik met deze beminnelijke man ooit in dezelfde kroeg zou zitten is nul.

Als scheids was het een dikke nul. Ik ga je niet missen.

Een parodie op een scheidsrechter deze man. Compleet ongeschikt en wat dat betreft ook mooi dat hij afzwaait. Vind zo’n eerbetoon netjes en leuk dat hij nog even in het zonnetje wordt gezet. Als mens zal het best een prima vent zijn, maar blij dat hij zijn fluit neerlegt en geen wedstrijden meer verkloten zal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren