Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoorder Geertruida kondigt nieuw rapnummer aan en refereert aan Ajax

Laatste update:

Topspelers, maar ook clubs uit binnen- en buitenland geven (bijna) dagelijks via Instagram, X of andere internetkanalen een inkijkje in het reilen en zeilen van de voetbalwereld. In deze editie van VZ Social aandacht voor Lutsharel Geertruida, die in een X-post van Feyenoord nieuwe muziek aankondigt.

Geertruida gaat binnenkort nieuwe muziek uitbrengen, zo wordt duidelijk na een bericht van Feyenoord op de socialmediakanalen. “Stay tuned”, zo schrijven de Rotterdammers boven de aankondiging van het nieuwe nummer. In de preview is onder meer te horen dat hij refereert aan de 2-3 die hij afgelopen seizoen maakte met het hoofd op bezoek bij Ajax. Wanneer het nummer volledig te beluisteren is, is vooralsnog niet bekend.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gezien het feit dat hij nogal stottert, weten we zeker dat hij een rap aan het maken was; of dat hij gewoon een interview gaf aan de mannen van Rijnmond?

25 maart 2024 om 20:55

Fun dact, mensen die stotteren kunnen meestal zonder problemen zingen.

Nog een fun fact, als je niet weet waar je het over hebt komen grapjes die een ander moeten beledigen 2x zo hard bij zelf terug.

25 maart 2024 om 21:31

Precies neem bvb missmontreal als ik me niet vergis die stottert met praten ook maar met zingen merk je er niks van

25 maart 2024 om 21:37

Het ligt een beetje aan de reden van stotteren, maar bij zingen heb je beide hersenhelften nodig, voor praten maar een van de twee. Het "zanggedeelte" van je brein lost de problemen op van het "spraakgedeelte".

Kortom: lekker alle antwoorden bij een interview zingen.

26 maart 2024 om 09:08

Ja dat snap ik, heeft te maken met ademhaling en middenrif aanspannen. Maar mensen die stotterend praten kunnen ook klinken alsof ze rappen. Dat was een grapje....

26 maart 2024 om 13:02

Rappen is geen zingen. Sterker nog, eerder snel praten. Rappen is voor een stotteraar echt next level. Al zal het voor elke stotteraar anders zijn. Typhoon stottert ook, maar rapt alsof er niets aan de hand is

Huh, Geertruida was het toch die geen interviews kon/wilde geven omdat hij heel erg stottert? Bijzonder dat je dan wel muziek kan opnemen. Beetje a la Miss Montreal, die stopt ook ineens met stotteren als ze begint te zingen. Maar het fabeltje dat Geertruida een stille introverte jongen is kan wel de ijskast in dus aan de tekst te horen.

25 maart 2024 om 20:49

Zo bijzonder is dat niet. Ook Typhoon(rapper) kan flink stotteren, echter is daar niets meer van over als hij eenmaal begint met rappen. Juist omdat het op de maat is en je de tekst al van tevoren weet maakt het het gemakkelijker om te doen.

Dat hij niet introvert en stil is wisten we al toch? Hij doet gewoon niet graag interviews vanwege het stotteren, thats it. Stukje schaamte neem ik aan.

25 maart 2024 om 20:50

@sander Wist je dat veel mensen die stotteren gewoon muziek kunnen maken.
Zingen ga dan beter dan praten meerdere zangers die stotteren zingen gewoon.

25 maart 2024 om 20:50

Helemaal niet zo bijzonder, zo zijn er ook zangers die stotteren met praten en met zang nergens last van hebben

25 maart 2024 om 20:55

Als je zag hoe hij op de huldiging 200.000 man dirigeert en een liedje inzet, is hij allesbehalve introvert. Ook na de kampioenswedstrijd pakte hij de microfoon.

25 maart 2024 om 20:57

Helemaal niet bijzonder maar heel gebruikelijk voor stotteraars.
Net zoals keiharde, niets onziende verdedigers buiten het voetbal om vaak hele lieve jongens zijn.

25 maart 2024 om 21:24

Introvert heeft toch niets met stotteren te maken? Snap die aanname niet. Iemand die mankt is ook niet per se lui omdat hij minder vaak loopt

25 maart 2024 om 21:58

Mensen die stotteren die hebben daar vaker schaamte voor. Dat maakt dat ze teruggetrokkener en dus introverter zijn. Je vergelijk met mank en lui slaat nergens op.

25 maart 2024 om 22:05

Dat is voor de buitenwereld hij geeft bijna geen interviews. Maar in vertrouwde omgeving kan dit weer anders zijn, maar goed daar zijn we niet bij.

25 maart 2024 om 22:36

Dus als je je ergens voor schaamt ben je introvert. Hmm zelden zo'n onzin gelezen, sorry.

Hij komt met een rapvideo...schijnbaar iets waar hij zn passie uit kan halen naast voetbal en iedereen denkt weer te weten dat hij een act opvoert. Hij rapt over een mooie gebeurtenis uit zijn carrière zonder enige aversie richting Ajax (althans lees dat niet terug) en iedereen krijgt weer rode vlekken in de nek en moet hem persoonlijk aanvallen met zijn gestotter. Wat sneu zeg.

Doe dat lekker na je carriere. Ik snap niet dat voetballers tegenwoordig muziek maken terwijl ze in de bloei van hun voetbalcarriere zitten. Je krijgt al veel kritiek als je een keer een bal verkeerd past, spelers worden bedreigt als ze een goal van een tegenstander inlijden, en dan ga je muziek maken waar je weer zoveel kritiek en reacties op kunt krijgen. Ze doen net alsof ze dat niet in de koude kleren gaan zitten. de intro klinkt niet anders dan de 3282836 straatrappers die we nu al hebben, zal alleen aandacht krijgen omdat hij voetballer is. Wie luistert tegenwoordig nog naar rap waarin er alleen over bitches en money gerapt word

25 maart 2024 om 23:15

Heb jij buiten jouw werk geen hobby's? Als hij muziek als hobby heeft is dat toch prima?! Ik vind het ook dramatische rukmuziek maar als Geertruida dat leuk vind om te maken in z'n vrije tijd....laat 'm dat maar lekker doen. Ik zie niet in waarom hij daar mee zou moeten wachten tot na zijn carrière. Nu kan hij zelfs nog profiteren van zijn bekendheid in het voetbal.

Autotune is echt belachelijk. Onbegrijpelijk dat het is het geaccepteerd als een onderdeel van rapmuziek imo

25 maart 2024 om 21:16

Eens, veel te ver doorgevoerd. Waar is de goede tijd dat het draaide om de flow en de teksten. Echt een smet op het genre imo. Maar goed, wellicht ben ik teveel blijven hangen in de hiphop/rap van de jaren '90 en '00. Oude lul word ik.

25 maart 2024 om 21:24

Precies dat, hier net zo. Als Ajacied ben ik groot liefhebber van de voetballer Geertruida maar als ‘muzikant’ kan ik er weinig mee. Memphis idem. En ze noemen het dan ‘rap’ terwijl ze niks anders doen dan half zingend met wat autotune over een slappe beat ‘rappen’. Ik vind het in alle opzichten tergend slecht.

25 maart 2024 om 21:42

Oh ik ook hoor. Geertruida is mijn lievelingsspeler van de club, maar ik heb geen seconde de illusie dat ik zijn muziek op eenzelfde niveau kan waarderen😜.

Doe mij maar Fakkelteit/brigade, Opgezwolle, Duvelduvel etc. Wellicht ook een generatiekloofje.

25 maart 2024 om 21:59

Denk dat het wel meevalt qua generatiekloof. Ik ben zelf van deze nieuwe generatie, maar heb veel meer met oude, inhoudelijkere rap. Hiphop is, denk ik, een beetje gevormd door een social media generatie, waar snelle, inhoudloze content het meest viraal gaat. Tegenwoordig gaat hem meer op het persoonlijke merk dat een rapper vertegenwoordigt dan om de kwaliteit van zijn muziek.

25 maart 2024 om 22:21

@tottenham71, wat wel zo is, als je van de nieuwe generatie bent. Je ziet vooral het goeie wat er van vroeger is overgebleven. Ook met films. De ouwe slechte troep die zie je niet meer, de nieuwe wel want die zie je soms per ongeluk in de bios.

@gluubster, Duvelduvel vond ik trouwens echt enorm irritant. Zitten echt net zo hoog in mijn irritatie zone als Steen en Jeugd van Tegenwoordig. In Nederland vind ik de huidige hiphop fijner om naar te luisteren dan het oude, al vond ik Appa wel echt hard. Geef mij trouwesn maar gewoon 2pac, Biggie, Wu Tang, Mobb Deep, Nas, DMX of Ice Cube.

25 maart 2024 om 23:02

Appa! Hoe kon ik die vergeten inderdaad, dom dom. Fresku(Gino Pietermaaij haha) deed ook leuke dingen zo en dan. Duvelduvel moet je van houden inderdaad, vind ik ook een beetje van brainpower trouwens. Van je andere lijstje ben ik het eens met: 2pac, Biggie, Wu Tang en Nas. Maar all time favorites in beide talen zijn dan toch Opgezwolle en Wu Tang voor mij.

Wat je zegt; er was toen ook een boel troep, maar had wel het idee dat er nog meer artiesten waren die echt voor kwaliteit over kwantiteit gingen. Dan hebben we het nu alleen nog maar over rap. Ook over blues, klassiek, rock, metal en jazz kan ik uren lullen. In mijn optiek het enige is wat mooier is dan voetbal qua hobby; muziek😊.

25 maart 2024 om 23:21



@gluubster, Fresku vond ik idd ook goed, Brainpower vind ik inderdaad ook niets.

Ik denk dat dit ook wel met albums verkoop en spotify te maken heeft. Op albums moet je echt een aanzienlijk gedeelte goed zijn. Moet nu echt denken aan de tijd dat ik in Free Record Shop naar albums zat te luisteren. Met spotify maakt het een stuk minder uit, dan kan je teren op een paar enorme hits.

26 maart 2024 om 00:54

Gluubster je vergeet hoedenplank. Koekoek! kunnen al die voetballers die geen water mogen dragen voor rappers de veters nog niet eens strikken.

26 maart 2024 om 06:21

Free record shop albums luisteren, wauw, trip down memory lane! Dank haha. Geweldig was dat inderdaad.

Nummers die naadloos in elkaar over liepen, de spanning die je voelde als je een langverwacht album eindelijk voor de eerste keer hoorde. Prachtig.

Pindakidd: hoedenplank was een nummer van Opgezwolle toch, de opener van Eigen Wereld?

Is het ook een rapartiest?

26 maart 2024 om 10:33

@gluubster, en ja toen moest je keuzes maken als jong jochie! Die dingen kosten namelijk allemaal zo'n rond de 20 euro per album.

26 maart 2024 om 12:48

Ja inderdaad haha. 20 euro was veel centjes, maar het was het dubbel en dwars waard. Samen met vrienden afspreken dat je allebei verschillende albums kocht en dan kon ruilen. Haha, mooie tijden.

26 maart 2024 om 11:14

uberhaupt autotune in de muziek wereld. Nu heb je zogenaamde muziekkanten zoals Famke, de Bankzitters, dat komische duo van de songfestival, Memphis.Vind het vooral disrespect naar de muziek wereld, de echte zangers. En als ze naast hun hobby of werk echt kunnen zingen, prima. Maar dit is gewoon disrespect naar een Eminem, Adele, Amy of een Hazes (en dan senior!!!)

Toch bijzonder dat elke voetballer niet goed kan rappen en er de stem/originaliteit/diepgang niet voor heeft. Beatkeuzes zijn ook belabberd. Hopelijk komt er ooit en die kans neemt toe een voetballer die én kan rappen en de beat maakt én ietsje origineler is en wellicht met iets van humor als laagje.

25 maart 2024 om 21:39



Beats maken? Dat is wel een vak apart en een stuk moeilijker. Welke rapper doet dat? Dr Dre

Wat diss tracks tussen 2 voetballers lijkt me ook wel grappig. Beetje zoals Shaq o Neall en Damian Lillard hadden, was nog prima niveau. Alleen beetje jammer dat Shaq een multi miljonair is en het lijkt alsof hij zijn nummers met een oude nokia opneemt

26 maart 2024 om 06:35

MF DOOM- J.Cole- Evidence -Alchemist - RZA- Qtip- Havoc- BigBoi & Andre3000 schieten mij als eerste te binnen die ook de beats maken. Dat maakt het authentiek en eigen. Vooral in het geval Outkast die ook nog eens een totaal eigen stijl hadden. Shaq is de buitencategorie die kan alles maken die wil hahaQua beatsmaken dat is een vak apart ben dan ook biased betreft voorkeur dat artiesten dat zelf doen gezien mijn verleden.

26 maart 2024 om 10:22

@batouwe, oh ja. RZA had ik zelf als Wu Tang fan op moeten komen, net zoals Havoc van Mobb Deep. Qtip luister ik zelf ook naar hahaha

Outkast vind ik persoonlijk best irritant, nooit zo in verdiept. MF Doom ken ik niet zo, ga hem wel checken. Zo te horen heb je wel smaak namelijk.

Shaq kan niet acteren, enige wat hij niet kan. Overigens vind ik Damian Lillard wel de beste qua lyrics qua atleten. Roy Jones Jr heeft gewoon echt een paar leuke qua gymsessies

25 maart 2024 om 22:43

Dide (Nketiah) is de enige benoemswaardige rapper die voetbalt. De rest komt niet echt in zijn buurt inderdaad, apart aangezien voetballers er (mits er interesse is) toch wel veel tijd in kunnen steken

Ben blij dat ik met Opgezwolle, DuvelDuvel, Brainpower enzo ben opgegroeid!! Hiphop klinkt niet meer eens als hiphop!!

Je zou toch zeggen dat er met al die rappende voetballers 1 tussen zit die dat ook heel goed kan. Onze Luts iig niet 😅

Al lijkt het me voor een stotteraar wel mooi dat je je op die manier wel vloeiend kan uitdrukken.

Goed bezig gozer . Hoop dat je bij oranje hetzelfde doet als wat Boulahrouz deed . Eigen baas zijn over de tegenstander

Buiten dat ik echt moe word van voetballende rappers. Even een klein sneertje naar Amsterdam waarvan ik van moet gapen.

Kwam je nou rauw zonder autotune zou ik nog denken ai hard. Touché
Maar doe het niet als je stereo type mumble rapper.
Neem anders wat les van drenthe. Dat was de Enigste voetballer die ik best wel dope vond over komen.
Misschien nog tenenkrommend dat een Feyenoord kanaal het nog post ook 😂 haha

Typisch Nederlands dat gezeik over wat iemand wel of niet kan doen. Laat hem lekker zelf bepalen wat hij wil en bemoei je eerst eens lekker met je eigen sores.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren