Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord-verdediger blijft groeien: ‘Drie jaar geleden stond ik nog op 10’

Laatste update:

Rick Karsdorp verkeert de laatste weken in een prima vorm en dat heeft de rechtsback ook zijn debuut bij Oranje opgeleverd. Zelf merkt hij ook dat hij de afgelopen periode een flinke groei heeft doorgemaakt, waarbij vooral het verdedigende aspect flink verbeterd is.

/

“Ik zit lekker in mijn vel en speel redelijk tot goede wedstrijden”, vertelt hij aan de NOS. Vorig seizoen waren er nog wel wat zaken aan te merken op zijn spel: “Toen was het vooral Rick die goed kon opkomen, maar verdedigend een steekje liet vallen. Dat is dit seizoen veranderd, misschien ook omdat ik zo veel speel momenteel.”

In de jeugd had Karsdorp niet verwacht ooit in de defensie terecht te komen. Toch is hij juist daar de laatste jaren uitgegroeid tot een vaste waarde in De Kuip: “Drie jaar geleden speelde ik nog op de 10-positie, nu ben ik rechtsback. Zo snel kan het gaan, maar ik weet dat het nog beter kan en beter moet.”

Vind jij dat Rick Karsdorp de beste rechtsback van Nederland is?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zeker een groot voordeel dat hij veel op tien heeft gespeeld waardoor zijnpassing en inzicht uitstekend is. Zo'n bal op Toornstra afgelopen woensdag was echt geniaal. En hij blijft gaan langs die rechterkant.

Op dit moment is hij idd de beste rechtsback die we hebben. Hij verkeerd in uitstekende vorm.

28 oktober 2016 om 15:52

Als hij al niet de beste is, dan zeker in potentie wel de beste. Ik zie deze jongen nog wel naar een topper in engeland gaan.

28 oktober 2016 om 17:20

Klinkt misschien gek maar ik vind atletico wel wat voor hem. Heeft qua mentaliteit wat weg van feyenoord en zijn voetballende kwaliteiten komen ook van pas in de spaanse competitie.

29 oktober 2016 om 10:28

Jajaja zeiden we ook over drenthe, willems en van der wiel. Oja, van rhijn ook.

Een jaar geleden was Kenny Tete de beste rechtsback van de eredivisie. Laten we met ze alle hopen (ook de ajax en de psv supporters) dat Karsdorp niet zo'n terugval gaat krijgen

28 oktober 2016 om 15:44

Hij heeft al een mindere periode gehad, Tete was nooit de beste rechtsback van de eredivisie, wellicht in de ogen van de Ajacieden hier, maar die vonden Bazoer ook de beste middenvelder van de eredivisie en Riedewald de beste cv van de eredivisie. Karsdorp is beter dan Tete en zal dat ook blijven.

28 oktober 2016 om 15:46

Ik ben voor ajax en heb die bazoer hype ook nooit begrepen hoor.

28 oktober 2016 om 15:48

Ik vind dat niet, het zijn twee andere rb's. Karsdorp is aanvallend heel sterk, maar tete is zonder twijfel mogelijk de beste verdedigende rechtback van de eredivisie

28 oktober 2016 om 15:48

Vrijwel iedereen was het erover eens dat Tete vorig jaar de beste rechtsback was, echt niet alleen ajacieden. Dat over Riedewald en Bazoer heb ik niet gehoord, wel dat ze beide bij de grootste talenten horen. Karsdorp deed het ook erg goed maar is dit seizoen echt exceptioneel. Ik denk dat Tete nog steeds kan concurreren als Bos hem gewoon opstelt.

28 oktober 2016 om 15:50

Tete werdt door alle kenners gezien als "de" rechtsback van Nederland. Ajax had goud in handen met Tete

28 oktober 2016 om 15:54

Aan jou reactie kunnen we zien dat jij Ajax niet mag. Als je de tete van vorig jaar en karsdorp van dit jaar naast elkaar zet, zou ik 100 procent voor tete gaan.

28 oktober 2016 om 15:58

Ik denk alleen dat het verdedigende aspect Karsdorp makkelijker is aan te leren dan Tete het aanvallende aspect. Ik denk namelijk niet dat Tete de steekballen kan geven die Karsdorp wel kan geven. Voor Karsdorp is de aanwezigheid van Gio ook belangrijk, die heeft een zelfde transformatie doorgaan als speler.

28 oktober 2016 om 15:59

Cimbomfan, misschien kun je dat eens onderbouwen? Op basis waarvan zou jij voor de Tete van vorig seizoen (verdedigend sterk, aanvallend niets toevoegend) kiezen ten opzichte van Karsdorp in zijn huidige doen (aanvallend enorm gevaarlijk, defensief acceptabel/prima)? Ik vind het doodzonde dat Tete niet speelt en zich daardoor niet verder ontwikkelt. Hij staat hierdoor al ruim een half jaar stil in zijn ontwikkeling en we hebben met o.a. van Rhijn gezien wat dat met spelers kan doen...

28 oktober 2016 om 16:38

En aan jouw reactie kun je zien dat je Feyenoord niet mag. Tete van vorig seizoen tegen Karsdorp van dit seizoen verliest het gewoon. Tete wint het niet eens van Veltman. Tete zou verdedigend een 8 scoren, maar aanvallend een 3. Gemiddeld een 5,5 speelt hij elke wedstrijd. Zeker ook omdat Ajax en Feyenoord vaker op de helft van de tegenstanders spelen en dus behoefte hebben aan aanvallende kwaliteiten. Karsdorp scoort dit seizoen verdedigend een 7 en aanvallend een 8! Gemiddeld dus een 7,5! Tel uit je winst!

28 oktober 2016 om 16:39

Karsdorp wordt verdedigend steeds beter en Tete aanvallend niet.

28 oktober 2016 om 16:40

Ik heb over Bazoer gehoord dat het makkelijk een wereld speler zou worden en dat hij nu wel met de top mee kon!

28 oktober 2016 om 16:55

Nee, Tete scoort een 8 en een 8 en Karsdorp een 7 en een 8. Hoppa lekker objectief!

28 oktober 2016 om 17:12

Ik kan het tenminste beargumenteren. Het zegt al genoeg dat je het sarcastisch moet formuleren, maar probeer maar met argumenten te komen waar ik ongelijk heb.

28 oktober 2016 om 17:29

Een mindere periode gehad is nogal zacht uitgedrukt Hij heeft vorig seizoen echt een lange periode als een natte krant gespeeld waarin hij onder andere werd gedold door Ard van Peppen en Arjan Swinkels.

Bij Karsdorp kan het verdedigend nog veel beter en ook aanvallend kan zijn voorzet echt nog wel beter hoor.
Tete is ook een prima speler, maar ik heb de enorme hype nooit zo begrepen. Ja hij heeft een uitstekende tackle, maar aanvallend voegt hij echt helemaal niks toe en dan kan eigenlijk echt niet als hedendaagse back. Zeker niet als je bij een club als Ajax speelt die in bijna alle wedstrijden die ze spelen de betere ploeg zijn.
Ik denk ook dat Karsdorp daarom uiteindelijk bij een betere club eindigt dan Tete.

28 oktober 2016 om 15:47

Tete heeft geen terugval gehad. Hij wordt gewoon niet meer opgesteld. En Tete en Karsdorp waren moeilijk te vergelijken. Karsdorp was aanvallend beter en Tete verdedigend. Karsdorp wordt nu verdedigend steeds beter, maar is vooral aanvallend extreem goed geworden voor een rechtsback in de eredivisie. Hij kan twee keer per week 90 minuten lang draven langs de zijlijn. Dat is echt een heel groot wapen voor iemand die ook een goede pass in huis heeft.

28 oktober 2016 om 20:26

Het aanvallende aspect is ook belangrijker in het topvoetbal. De topverdedigers spelen bijna allemaal centraal achterin. Backs onderscheiden zich in aanvallend in het hedendaagse voetbal.

Karsdorp is niet alleen verdedigend beter geworden, hij is ook rustiger aan de bal geworden. Waar het voorheen met name rennen en vliegen langs de rechter zijlijn was, durft hij nu ook regelmatig naar binnen te snijden. Hiermee verrast hij regelmatig tegenstanders en ontstaat er een overtal situatie en daarmee vaak gevaar. Ik vind zijn enorme drive heerlijk om te zien. Rick heeft zich enorm ontwikkeld en blijft stappen maken. Voor hem (en natuurlijk voor Feyenoord) zou het goed zijn om dit jaar kampioen te worden en daardoor volgend jaar Champions League te spelen. Hij zou dan over anderhalf jaar (of hopelijk nog een jaartje later) een toptransfer kunnen maken. Dit is een speler waar er niet zo heel veel van zijn, erg interessant voor de buitenlandse topclubs.

Karsdorp is echt een aanwinst voor het Nederlands voetbal, als ik het zo kijk vind ik het nog steeds jammer dat Drenthe nooit als back wilde gaan spelen.
Rick is verdedigend ook gegroeid, vind het mooi om te zien dat hij ook zijn snelheid gebruikt om terug te verdedigen. Af en toe nog een slippertje, maar kan dat met zijn snelheid vaak nog goedmaken en anders is er nog een centraal duo. Dit is sowieso een back voor de toekomst in het Ned elftal, hoop dat die nog na dit seizoen 1 seizoen blijft en dan de stap naar een grote club kan maken.

28 oktober 2016 om 16:18

Drenthe.. wat een speler was dat. Fenomenaal. Echt een van de grootste Nederlandse talenten van de afgelopen 20 jaar. Zo zonde inderdaad.

28 oktober 2016 om 17:28

Nooit op toptalent? Heeft vaak mooie goals en wedstrijden gespeeld voor Real. Alleen echte voetbal kenners zagen dat hij het talent had. Hij was niet een grote talent als een Messi of Ronaldo, maar hij had als linksbacks echt nog wel in de top kunnen spelen. Royston was te veel een liefhebber en wilde liever bij een mindere team op 10 spelen dan bij de top als linksback.

De best back die we hebben op rechts. Verdedigend wordt steeds beter en is al van een goed niveau, echter nog niet top, maar dat kan nog komen. Aanvallend kan je zien dat het een middenvelder was. Slim en heeft overzicht. Hierdoor kan hij ballen geven zoals afgelopen woensdag. de eerste goal komt van hem en de derde ook. Echter moeten we zoals meer al aangeven iemand niet meteen bestempelen als de beste etc. Hij is jong speelt nu goed maar zal stabiel moeten bliven over een lange periode.

Als hij zich niet gek laat maken en gewoon zijn ding blijft doen, zie ik het wel goedkomen. Het talent is er. Echter gaan dit soort talenten naar de kloten door zaakwaarnemers die geld ruiken en geen keuzes meer maken in het belang van een speler maar in het belang van zijn eigen bankrekening.

Tete is een goed back. Verdedigend de best met een absoluut fenomenale sliding. Echter moet een back er overheen komen en mee doen aanvallend dat beheerst hij net. Denk dat Tete centraal zou moeten spelen. Sterk snel en prima sliding in huis. Daarna inleveren bij een medespeler.

Heerlijke speler. Doordat hij op 10 heeft gespeeld kun je zien dat zijn inzicht en pasing echt goed zeker voor een back. Maar het meest ben ik nog onder de indruk van zijn loopvermogen.

Ik als ajacied vind dat Karsdorp de beste rechtsback van de eredivisie is en op dit moment zeker terecht in het Nederlands elftal staat.

De Cruyff uitspraak is op hem van toepassing. Voor een 10 is het een slechte voetballer. Voor een rechtsback een hele goeie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren