Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Feyenoord maakt meer kans door vertrouwen in bekende van Van der Sar’

Laatste update:

AZ is voorbereid op een eventueel vertrek van Robert Eenhoorn. De algemeen directeur staat in de belangstelling van Feyenoord nadat Jan de Jong heeft aangekondigd te zullen vertrekken bij de Rotterdamse club. Als Feyenoord een deal sluit met Eenhoorn, dan kan Michael Kinsbergen doorschuiven naar de belangrijkste positie bij AZ, stelt De Telegraaf.

Feyenoord hoopt op de versnelde komt van Eenhoorn, die door de fans en Vrienden van Feyenoord wordt gezien als het ideale boegbeeld. Eerder was de oud-honkballer ook al in beeld, maar toen besloot hij bij AZ te blijven. De tijd lijkt er nu wel rijp voor, zo geeft de krant aan, aangezien de Alkmaarders met Kinsbergen een zeer ervaren bestuurder achter de hand hebben.

Kinsbergen was van 2012 tot 2015 algemeen directeur van Ajax en was degene die Edwin van der Sar de kneepjes van het vak bijbracht. AZ benoemde de bestuurder vorig jaar tot operationeel directeur. Het doorschuiven van Kinsbergen, die door Van der Sar bij Ajax zeer werd gewaardeerd, lijkt een logische zet. Het dagblad stelt wel dat het grote verschil voor Eenhoorn zal zijn dat bij AZ 'de druk van een totaal andere omvang is dan in Rotterdam'.

Feyenoord wil het gat met Ajax en PSV dichten, terwijl de club zich ook begeeft in een cruciale fase richting de bouw van een nieuw stadion. 'Feyenoord ziet Eenhoorn vooral als boegbeeld voor de voetbalclub en niet als een halve directeur voor het project Feyenoord City', aldus het dagblad, dat concludeert dat Feyenoord Eenhoorn vooral wil benutten vanwege zijn topsportervaring.

Verwacht jij dat Robert Eenhoorn naar Feyenoord zal vertrekken deze zomer?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Eenhorn zou de ideale man voor Feyenoord zijn. We kunnen enkel hopen dat hij ja gaat zeggen wanneer ze hem de functie aanbieden.

19 juli 2019 om 08:42

Fr_jc

"eenhorn zou de ideale man voor Feyenoord zijn. We kunnen enkel hopen dat hij ja gaat zeggen wanneer ze hem de functie aanbieden."

Hij staat er inderdaad goed op, maar dat is niet alleen een voordeel, maar ook een nadeel omdat de verwachtingen omtrent zijn persoon zo hoog gespannen zijn, dat men niets minder verwacht dan dat hij in staat is om uit steen goud te maken en dat gaat ook hem niet lukken. Ik ben ook een grote honkballiefhebber en Robert Eenhoorn was een fenomenale honkballer, zeg maar de Van Persie van het honkbal, misschien zelfs wel de Johan Cruijff, maar dat terzijde.

19 juli 2019 om 09:26

Mocht hij komen dan hoop ik toch ook eens dat de rest van het bestuur word doorgelicht.
Zitten er wel de juiste mensen in het stico.

We waren Financieel kapot en het beleid heeft er toe geleid dat we zwarte cijfers maken.
Echter gaan we als club nog steeds niet vooruit.

T word tijd voor een grote schoonmaak

19 juli 2019 om 10:59

Scepticus

Hij hoeft van een steen geen gouden nugget te maken maar hij zal heel Feyenoord weer naar een topsport klimaat moeten leiden, dit in alle geledingen. Dat is hetgeen waar ik op hoop / verwacht bij zijn aanstelling.

Hij was een geweldige honkballer, zeker met je eens!

19 juli 2019 om 11:45

Ik denk dat het 'extreem hooggespannen' wel meevalt. Het ontbreekt echter overduidelijk aan een - in elk geval uitgesproken - visie en beleid (in de zin: waar willen we over pak 'm beet 5 jaar staan en hoe gaan we dat doen?). Ik denk dat Eenhoorn gezien z'n ervaringen dat kan uitzetten en binnen Feyenoord zoals hierboven gesteld ook daadwerkelijk weer een topsportklimaat kan creëren.

19 juli 2019 om 16:30

Mgmv

" Ik denk dat het 'extreem hooggespannen' wel meevalt. Het ontbreekt echter overduidelijk aan een - in elk geval uitgesproken - visie en beleid (in de zin: waar willen we over pak 'm beet 5 jaar staan en hoe gaan we dat doen?). Ik denk dat Eenhoorn gezien z'n ervaringen dat kan uitzetten en binnen Feyenoord zoals hierboven gesteld ook daadwerkelijk weer een topsportklimaat kan creëren. "

De vraag is of dat zo echt is en of dat het gewoon een kwestie van communicatie is. Ik kan me ook heel goed voorstellen dat men pas wil uitspreken waar men naar toe wil als de stadionplannen wat meer vorm hebben gekregen omdat je wel hoog van de toren kan blazen, maar je dat natuurlijk keihard terug gekaatst krijgt als er een kink in de kabel komt waardoor de plannen weer de prullenbak in kunnen. Ik kan me dat bij Feyenoord helemaal voorstellen als je in ogenschouw neemt uit welk diep dal de club vandaan komt.

Heb niet eens meegekregen dat de jong weg gaat. Iets met een steen en leven zal ik maar zeggen 😉.

Dit is in ieder geval goed nieuws. Was niet zo gecharmeerd van de jong. Voor mij kwam hij vaak over dat hij Inhoudelijk niet goed wat hij nu allemaal zei. Nu hopen dat eenhoorn ha zegt. Bij AZ goede indruk gemaakt.

19 juli 2019 om 08:18

Ik kreeg ook het idee dat het bijzonder geruisloos is gegaan, zonder veel poespas, extravagante dingen of bombarie. Zoals eigenlijk de hele periode van deze beste man bij de club was...

Ik zou het aanmoedigen, het lijkt er toch wel op dat een goede BVO van bovenaf geleid wordt. Gerbrands heeft het tot twee maal laten zien (AZ en Psv). Eenhoorn voert een zeer gezond beleid en ook van der Sar (waar het met een van de beste Td's ooit) lijkt iets neer te zetten van jewelste.

Feyenoord moet iets minder sentimenteel worden, of het aanstellen van een oer-rotterdammer daarbij gaat helpen is natuurlijk de vraag. Neemt niet weg dat er langzaamaan een revolutie plaatsvindt. Hoofd jeugdopleidingen is weer terug, TD eruit en AD eruit. Dirk Kuijt is zich steeds meer op de achtergrond aan het bemoeien met technische zaken en bijgestaan door Rob Janssen zal hij de "art of the deal" wel leren (helaas met enige partijdigheid - veel zullen uit de stal van Rob komen). Maar laat vooral iemand die bekwaam is de poppetjes neer te zetten, de poppetjes neerzetten.

Iets dat wel echt compleet overhoop moet: de scouting. Er valt echt wel iets goeds te vinden met het budget dat Feyenoord heeft, alleen de scouts lijken compleet onbekwaam en zitten er al jaren.

19 juli 2019 om 08:15

Laat dit dan maar onze 'fluwelen revolutie' zijn ja, al klinkt de combinatie van Feyenoord en fluweel mij zelf wat vreemd in de oren. Feyenoord heeft jaren vast gezeten voor mijn gevoel, het is tijd dat er stappen worden gezet. Deze club is zo ontzettend groot en heeft zoveel potentie, ik hoop dat er nu eindelijk mensen aan het roer komen die die ten volle weten te benutten.

19 juli 2019 om 09:09

Als je nagaat dat Tim de Cler een scout is van Feyenoord, dan begrijp ik dat het mis gaat bij ons...

19 juli 2019 om 09:45

Daar snij je volgens mij het meest cruciale punt aan: scouting. Wat een ontzettende puinhoop is dat recent geweest. Zoveel miljoenen uitgegeven voor de net niet, doet me denken aan Ajax in de periode dat er steevast spelers van AZ voor een miljoen of 5 werden overgenomen die nooit potten wisten te breken. Feyenoord bevindt zich nota bene in de regio met de hoogste populatie dus jeugd moet het worden, aangevuld met versterkingen op plekken waar de jeugd niet klaar staat. En vooral stoppen met de, met alle respect, St Justes, Hapsies Ayoubs, Amrabats. Met dat soort jongens kan je je als Feyenoorder otch ook 0 identificeren?

Uitdagend is het wel. Denk alleen dat Feyenoord het gat met Ajax en PSV de komende 10 jaar niet structureel gaat dichten. Daarvoor zal Feyenoord de gehele organisatie opnieuw moeten opzetten. Een stuk professioneler maken. Het opzetten daarvan kost tijd, maar voordat de resultaten zichtbaar zijn ben je nog veel meer jaartjes verder. En Ajax en PSV zullen ook niet stilstaan. Eerste uitdaging voor eenhoorn zal zijn om het gat naar AZ, Utrecht en Vitesse weer te vergroten. Pas dan kunnen ze verder omhoog kijken naar Ajax en psv

19 juli 2019 om 09:06

Afca_yiddo

"uitdagend is het wel. Denk alleen dat Feyenoord het gat met Ajax en PSV de komende 10 jaar niet structureel gaat dichten. Daarvoor zal Feyenoord de gehele organisatie opnieuw moeten opzetten. Een stuk professioneler maken. "

Jij kan vanachter je toetsenbord onmogelijk een objectief oordeel geven over de professionaliteit van het bestuur van Feyenoord. Alles wat je daarover zegt, is niet meer dan een aanname. Het probleem is dat Feyenoord een traditionele topclub is waar de verwachtingen extreem hoog gespannen zijn, terwijl er onvoldoende middelen zijn om de ambities waar te maken. Ik voorspel je nu al dat Feyenoord als het nieuwe stadion er eenmaal staat, een heel ander gezicht zal laten zien, ook als het huidige bestuur er nog zou zitten. Je kunt nog zulke grote ambities hebben, die zal je zonder de benodigde middelen nooit waar zullen maken.

Marc Overmars wordt dezelfde mensen die hem eerst de grond in hebben getrapt en hem met de spotnaam Marc Netto aanspraken, nu op een voetstuk geplaatst. Ze hebben zichzelf daarbij wijs gemaakt dat ze het recht hadden om dat te doen omdat Overmars in zijn beginperiode steekjes zou hebben laten vallen en daarom met mindere aankopen zou zijn thuis gekomen, terwijl dat natuurlijk alles te maken had met het financiele wanbeheer bij het Ajax van voor de revolutie, waardoor de nieuwe bestuurders meteen na hun aantreden, een flinke bezuinigingsronde hebben moeten doorvoeren om orde op zaken te stellen. En je hoeft geen wiskundig wonderkind te zijn om te kunnen begrijpen dat als er bezuinigd moeten worden, er in de uitgaven gesnoeid dient te worden en er dus weinig geld beschikbaar is voor aankopen. En je natuurlijk niet kan verwachten dat als je dochter als ze geslaagd is voor haar rijbewijs en daarvoor als beloning een nieuwe auto mag kopen, met een Mercedes thuis zal komen als je haar geld meegeeft, dat hooguit toereikend is voor een Ford.

Feyenoord zit in exact dezelfde situatie en heeft ook eerst orde op zaken moeten stellen om de financiele cijfers weer zwart te krijgen. Nu dat is gelukt, is het zaak voor de club om die cijfers tot het nieuwe stadion er staat, zwart te houden zodat de extra inkomsten die het nieuwe stadion zullen opleveren, kunnen worden aangewend om de selectie te versterken in plaats van dat ze moeten worden aangewend om nieuwe schulden af te lossen. De bestuurders van Feyenoord worden vaak afgerekend op de status van de club, die zodanig is dat men niet meer in staat is om met PSV en Ajax te concurreren, terwijl de verwachtingen torenhoog en onrealistisch zijn. Dat is niet alleen onterecht, maar bovendien ook oneerlijk omdat diezelfde bestuurders onverstelbaar veel werk hebben verzet om het zinkende Feyenoordschip weer vlot te kunnen trekken. Alleen al daarom verdienen ze een standbeeld, terwijl hen in de praktijk vooral hoon ten deel valt omdat ze niet in staat waren om uit steen goud te maken, terwijl dat natuurlijk een onmogelijke opdracht is, die ook Eenhoorn niet tot een goed einde zal kunnen brengen. Het is vooral voor hem, maart ook voor Feyenoord dat ze hem daarvoor wel de tijd gunnen tot het nieuwe stadion er staat. Als dat zo is, zal de club in ieder geval weer met PSV kunnen concurreren en die club zelfs voorbij kunnen steken omdat het verschil in begroting te verwaarlozen is. Of dat ook met Ajax mogelijk is, valt nog te bezien vanwege het enorme eigen vermogen dat Ajax ter beschikking staat en ieder jaar verder groeit. Als dat zo door blijft gaan, is Ajax tegen de tijd dat het nieuwe stadion van Feyenoord er staat, in staat om een vergelijkbaar stadion uit eigen middelen te financieren. En dat is natuurlijk een enorm verschil.

19 juli 2019 om 14:48

Ik heb je hele verhaal niet gelezen. Maar kijk naar de huidige situatie, dan zie je toch dat het een puinhoop is bij Feyenoord. En hoe ga jij als buitenstaander weten dat het nieuwe stadion voor de ommekeer gaat zorgen? Ik geloof er namelijk helemaal niks van, ik denk dat het eerder de ondergang gaat worden. Zeker als de prijzen voor seizoenkaarten ineens flink omhoog gaan.

dit zou echt top zijn voor Feyenoord. Eenhoorn is een man die heeft bewezen zijn vak te verstaan

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren