Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord en AZ grootste slachtoffers van de Azië en Afrika Cup

Laatste update:

Feyenoord lijkt van alle Eredivisionisten het grootste slachtoffer te worden van de Afrika Cup en Azië Cup. De toernooien worden tussen 13 januari tot en met 11 februari en 12 januari tot en met 10 februari respectievelijk afgewerkt. De kans is groot dat de Rotterdammers bij de hervatting van de Eredivisie na de winterstop liefst vier spelers moeten missen. Daarnaast ziet AZ twee bepalende spelers deelnemen aan de Azië Cup. Buiten die twee clubs zijn er ook andere ploegen die getroffen worden door de toernooien die plaatsvinden in Ivoorkust en Qatar. Voetbalzone zet het op een ritje.

Feyenoord
Met vier spelers wordt Feyenoord het hardst getroffen. De kans is bijzonder groot dat Alireza Jahanbakhsh (Iran), Ayase Ueda (Japan), Yankuba Minteh (Gambia) en Ramiz Zerrouki (Algerije) er bij de hervatting van de Eredivisie, in de tweede week van januari, niet bij zijn.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Jahanbakhsh kampt momenteel met een hamstringblessure, maar is er naar verwachting wel bij wanneer Iran het in Groep C opneemt tegen de Verenigde Arabische Emiraten, Hong Kong en Palestina. Iran is op voorhand de torenhoge favoriet om bovenaan de poule te eindigen en de achtste finales te halen. Feyenoord-trainer Arne Slot lijkt in januari niet op zijn rechteraanvaller te hoeven rekenen.

Eén van de grote favorieten om de Azië Cup te winnen, is Japan. De ploeg van bondscoach Hajime Moriyasu kent een uitstekende fase en won zijn acht laatste duels. Het meeste indruk maakte het land in de vriendschappelijke ontmoeting met Duitsland (1-4), waarin Ueda scoorde. Ook in de laatste interland tegen Syrië (0-5) maakte Ueda grote indruk met een dubbelslag. Japan neemt het in Groep D op tegen Indonesië, Irak en Vietnam. Het moet raar lopen wil Japan zich niet voor de knock-outfase plaatsen.

Slot wordt flink getroffen in de aanval, daar hij ook Minteh lijkt te moeten missen. De enkelvoudig international van Gambia maakt indruk bij Feyenoord en de kans lijkt groot dat hij bij de selectie van Gambia zal zitten. Het land neemt het in Groep C van de Afrika Cup op tegen Senegal, Kameroen en Guinee. Gambia behoort niet tot de favorieten om de knock-outfase te halen, wat voordelig zou kunnen uitpakken voor Feyenoord.

In tegenstelling tot Gambia is het de verwachting dat Algerije wél de knock-outfase haalt. De Noord-Afrikanen, die het toernooi in 2019 voor het laatst wonnen, zijn in Groep D ingedeeld met Burkina Faso, Mauritanië en Angola. De Algerijnen, met verder onder meer Riyad Mahrez en Ramy Bensebaini in de gelederen, gelden als de absolute topfavoriet in de poule.

Programma Feyenoord:
14 januari: Feyenoord - NEC
21 januari: Vitesse - Feyenoord
28 januari: Feyenoord - FC Twente
4 februari: AZ - Feyenoord
11 februari: Feyenoord - Sparta Rotterdam

Ayase Ueda en Ramiz Zerrouki raken vermoedelijk ver op de Azië en Afrika Cup.

AZ
Waar bij Feyenoord vooral de breedte van de bank op de proef wordt gesteld, zal AZ het moeten stellen zonder enkele basiskrachten. Mathew Ryan is de vaste doelman van Australië, dat het in Groep B van de Azië Cup opneemt tegen Oezbekistan, Syrië en India. Het is de verwachting dat Ryan, 81-voudig international én aanvoerder van the Socceroos, in ieder geval de knock-outfase van het toernooi haalt.

Datzelfde geldt voor Yukinari Sugawara, die in de meest recente interland van Japan tegen Syrië in de basis stond én de 0-4 voor zijn rekening nam. Japan geldt als één van de topfavorieten om de Azië Cup te winnen en het is dan ook de verwachting dat de rechtsback een flink aantal wedstrijden bij AZ zal moeten missen. Een hard gelag voor trainer Pascal Jansen, die Sugawara, net als Ryan, vrijwel altijd in de basis opstelt.

Daarnaast is het ook mogelijk dat Ibrahim Sadiq met Ghana deel zal nemen aan de Afrika Cup. De vleugelspeler moet zijn debuut voor het hoogste elftal van the Black Stars echter nog maken, waardoor het de vraag is of hij daadwerkelijk afwezig zal zijn. Onder meer in februari werd Sadiq gelinkt aan een oproep, maar tot op heden heeft bondscoach Chris Hughton nog geen beroep op hem gedaan. De concurrentie op de rechtsbuitenpositie is met onder meer Antoine Semenyo (AFC Bournemouth) en voormalig Ajacied Mohammed Kudus (West Ham United) dan ook fors.

Programma AZ:
13 januari: FC Twente - AZ
20 januari: AZ - PEC Zwolle
28 januari: sc Heerenveen - AZ
4 februari: AZ - Feyenoord
11 februari: Almere City - AZ

Mathew Ryan en Yukinari Sugawara zijn vaste waardes bij AZ.

FC Volendam
FC Volendam zal het in de strijd tegen degradatie vermoedelijk moeten stellen zonder twee spelers: Luke Le Roux en Garang Kuol. Eerstgenoemde maakte in september 2022 zijn debuut voor Zuid-Afrika en heeft inmiddels vijf caps achter zijn naam staan. Het gemis van de middenvelder zal vermoedelijk niet al te hard aankomen bij het Andere Oranje, waarvoor hij, mede door blessureleed, nog niet in actie kwam.

Het gemis van Kuol zal zich vermoedelijk harder laten voelen. De vleugelspeler kwam dit seizoen twaalf keer in actie voor de club uit het vissersdorp en was daarin goed voor een treffer en een assist. Kuol, vijfvoudig international van Australië en teamgenoot van AZ'er Ryan, zal naar verwachting ver reiken op de Azië Cup.

Programma FC Volendam:
14 januari: FC Volendam - Almere City
20 januari: Heracles Almelo - FC Volendam
28 januari: FC Volendam - Fortuna Sittard
4 februari: FC Utrecht - FC Volendam
11 februari: FC Volendam - PSV

Garang Kuol maakte op 23 maart 2023 tegen Ecuador zijn voorlopig enige goal voor Australië.

PSV
Ismael Saibari zal zich vermoedelijk melden bij de selectie van Marokko op de Afrika Cup. Hoewel de creatieveling van PSV tot op heden slechts eenmaal in actie kwam voor de Leeuwen van de Atlas en dus ook geen basisspeler is, zal hij er vermoedelijk wel bij zitten. Saibari maakte namelijk pas in de afgelopen interlandperiode zijn debuut voor Marokko en heeft het vertrouwen van bondscoach Walid Regragui gewonnen. In september kwam Saibari ook al in actie in een onofficiële oefeninterland van Marokko tegen Madagaskar. Marokko, dat is ingedeeld in Groep F met DR Congo, Tanzania en Zambia, geldt gezien zijn prestaties op het afgelopen WK misschien wel als dé topfavoriet om het toernooi te winnen.

Programma PSV:
13 januari: PSV - Excelsior
21 januari: FC Utrecht - PSV
27 januari: PSV - Almere City
3 februari: Ajax - PSV
11 februari: FC Volendam - PSV

Ismael Saibari is dit seizoen tot op heden goed voor vier treffers en twee assists voor PSV.

SC Heerenveen
Bij sc Heerenveen zal men rekening houden met een tijdelijk vertrek van Hussein Ali. De 21-jarige Irakees maakte begin september zijn debuut voor de Leeuwen van Mesopotamië en speelde sindsdien nog eens drie interlands voor zijn land. In hoeverre zijn afwezigheid een gemis zal blijken te zijn, is nog de vraag. In Friesland heeft Ali zijn basisplaats verloren aan Oliver Braude. Bij Irak, dat het in de groepsfase opneemt tegen Japan, Indonesië en Vietnam, staat Ali normaliter wel aan de aftrap.

Programma sc Heerenveen:
13 januari: PEC Zwolle - sc Heerenveen
19 januari: Excelsior - sc Heerenveen
28 januari: sc Heerenveen - AZ
3 februari: Fortuna Sittard - sc Heerenveen
11 februari: sc Heerenveen - Ajax

Hussein Ali op 5 november 2023 in actie tegen Ajax.

FC Utrecht
Net als Heerenveen ligt het ook in de lijn der verwachting dat FC Utrecht een speler moet afstaan aan Irak: Zidane Iqbal. Het van Manchester United overgekomen talent heeft mede door blessureleed nog niet aan de verwachtingen kunnen voldoen in Utrecht, waarvoor hij slechts eenmaal uitkwam. Bij Irak geldt Iqbal als een grote meneer, die zijn land moet helpen voorbij te groepsfase te komen.

Programma FC Utrecht:
14 januari: Vitesse - FC Utrecht
21 januari: FC Utrecht - PSV
27 januari: Excelsior - FC Utrecht
4 februari: FC Utrecht- FC Volendam
11 februari: FC Utrecht - Fortuna Sittard

Zidane Iqbal heeft de hoge verwachtingen nog niet waar kunnen maken bij FC Utrecht.

Fortuna Sittard
Deroy Duarte speelt zijn interlands voor Kaapverdië en zal ook zeer waarschijnlijk aanwezig zijn op de Afrika Cup. De centrale middenvelder debuteerde vorig jaar voor zijn land en staat inmiddels op acht caps voor de Tubarões Azuis. Kaapverdië is in Groep B ingedeeld met Egypte, Ghana en Mozambique en moet dus flink aan de bak. De afwezigheid van Duarte zou een flinke klap zijn voor Fortuna-trainer Danny Buijs, die de Kaapverdiaan bijna altijd in de basis opstelt.

Programma Fortuna Sittard:
13 januari: Fortuna Sittard - Sparta Rotterdam
20 januari: Almere City - Fortuna Sittard
28 januari: FC Volendam - Fortuna Sittard
3 februari: Fortuna Sittard - sc Heerenveen
11 februari: FC Utrecht - Fortuna Sittard

Deroy Duarte is een belangrijke speler onder Fortuna Sittard-trainer Danny Buijs.

Overige kanshebbers
Theoretisch gezien zouden nog een hele rits spelers kans kunnen maken op deelname aan de Afrika of Azië Cup. De kans is echter (zeer) klein dat onderstaande spelers een oproep kunnen verwachten.

Algerije:
Mouhamed Belkheir (Fortuna Sittard)
Camiel Neghli (Sparta Rotterdam)

Angola:
Christopher Mamengi (Almere City)
Abdenego Nankishi (Heracles Almelo)
Ruben Roosken (Heracles Almelo)

Burkina Faso:
Arthur Zagré (Excelsior)

DR Congo:
Xavier Mbuyamba (FC Volendam)
Bryan Limbombe (Heracles Almelo)
Thierry Lutonda (RKC Waalwijk)
Chris Lokesa (RKC Waalwijk)
Metinho (Sparta Rotterdam)

Ghana:
Jamal Amofa (Go Ahead Eagles)

Guinee:
Fodé Fofana (Vitesse)

Ivoorkust:
Daouda Weidmann (RKC Waalwijk)

Japan:
Mio Backhaus (FC Volendam)
Sai van Wermeskerken (NEC)
Kodai Sano (NEC)
Koki Ogawa (NEC)
Koki Saito (Sparta Rotterdam)

Kameroen:
Loïc Mbe Soh (Almere City)

Marokko:
Yassin Ayoub (Excelsior)
Couhaib Driouech (Excelsior)
Redouan El Yaakoubi (Excelsior)
Benaissa Benamar (FC Volendam)
Achraf Douiri (FC Volendam)
Imran Nazih (FC Volendam)
Bilal Ould-Chikh (FC Volendam)
Younes Taha (FC Twente)
Issam El Maach (FC Twente)
Souffian El Karouani (FC Utrecht)
Anouar El Azzouzi (PEC Zwolle)
Younes Namli (PEC Zwolle)
Samir Lagsir (PEC Zwolle)
Yassin Oukili (RKC Waalwijk)
Ilias Takidine (RKC Waalwijk)
Anas Tahiri (sc Heerenveen)
Amine Boutrah (Vitesse)

Nigeria:
Hamdi Akujobi (Almere City)
Bobby Adekanye (Go Ahead Eagles)
Shawn Adewoye (RKC Waalwijk)

Senegal:
Sylla Sow (Go Ahead Eagles)

Sierra Leone:
Mohammed Sankoh (Heracles Almelo)

Zuid-Afrika:
Simon van Duivenboden (Vitesse)

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Fijn overzichtje voetbalzone. In de titelstrijd zal dit vooral psv helpen, aangezien psv goed bezet is op die positie en feyenoord wat meer last gaat hebben op de flanken.

29 november 2023 om 17:30

Feyenoord gaat versterkingen halen in de winterstop . Een spits kom er zeker

30 november 2023 om 09:31

Dan heb je drie gekochte spitsen, waarvan er twee op de bank moeten. Lijkt me niet.

30 november 2023 om 10:57

Stond op fr12 want als Santi geblesseerd raak heb je geen echte spits meer

30 november 2023 om 10:52

Achjaa, Ueda en Jahanbaksh mis je momenteek niet heel veel aan.
Minteh uiteraard wel.

Zerrouki vind ik ook nog om het even. De ene wedstrijd oke, de andere pot weer middelmatig.

Zal wellicht nog een flankspeler gehuurd worden wellicht, of misschien krijgt Dilrosun extra kansen na die goede oefenpot teven GAE

Ik weet dat normaal de Afrika cup is. Maar sinds wanneer is de Azië cup ook in januari. Of is die eenmalig.

29 november 2023 om 17:36

Sinds qatar de azie cup weer heeft gekocht en het toernooi dus wederom in de winter moet plaatsvinden. Eenmalig dus

30 november 2023 om 12:49

Eenmalig, totdat Saoudi Arabië het toernooi over een paar jaar ook organiseert dan

Dit is het moment voor AZ om een nieuwe keeper te kopen (in januari dan). Ryan is matig en Verhulst ie echt bijzonder slecht. AZ moest minimaal 2x scoren per wedstrijd omdat hij minimaal 1 blunder maakt per wedstrijd.
Misschien proberen de keeper van Sparta Rotterdam te kopen

29 november 2023 om 17:20

Dat gaat AZ denk ik niet doen. We hebben met Owusu-Oduro de toekomstige AZ keeper in huis. Deze jongen is nog jong maar uitzonderlijk talentvol. Wat mij betreft mag hij zich die periode bewijzen.

29 november 2023 om 17:55

En wat dacht je van Westerveld dan...
@nr11, ik vind Ryan een meer dan prima keeper hoor.
Wat voor fouten maakt hij meer dan een ander dan?

29 november 2023 om 18:15

Ik vind hem totaal geen uitblinker noch iemand waar je op kan rekenen. Ik zien hem te vaak verkeerde beslissingen maken, fouten maken, en schoten die als keeper zou moeten hebben. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de keeper van Sparta, dat is een keeper die punten pakt. 1 voorbeeld van een slechte wedstrijd van Ryan die ik zo kan noemen, was de 2, wellicht 3 zelfs, blunders waardoor die club uit Bosnië heeft kunnen scoren. @joshua11 Verhulst was wel echt dramatisch, dus geef dan maar die jonge jongen maar een kans

29 november 2023 om 18:39

Tot nu toe 6 doelpunten tegen, waar de xG tegen 10,5 is. Hij had er dus ongeveer 2x zoveel tegen moeten hebben gekregen als dat hij er tegen heeft gekregen. Dan mag je imo zo onzeker ogen als je wil, als je 2x zoveel ballen stopt als van je verwacht mag worden. Daarachter hebben we gelukkig met Westerveld en Rome twee enorm talentvolle jongens, dus een nieuwe keeper zal er niet gauw komen. Overigens scheen Wolves bij AZ te hebben geïnformeerd om Rome voor 2 mio over te nemen, maar heeft AZ in plaats daarvan zijn contract tot 2028 verlengd. Goeie zaak voor de toekomst, hopelijk mag hij het in januari laten zien.

De kans dat Saito opgeroepen gaat worden is echt nihil. Vervelend voor die jongen, maar goed voor ons want hij is onmisbaar.

FC Utrecht zal weinig missen aan Iqbal. Die was voor en na de interlandperiode altijd geblesseerd, maar tijdens steeds volledig fit.

Feyenoord niet direct zeer verzwakt, maar meer in de breedte. Slot gaf al aan te zoeken naar een spits. Stiekem hoop ik gewoon op meer minuten voor Milambo en Sauer.

AZ wordt in de basis geraakt. Ook in die periode twee pittige potten.

PSV had Sangare nog gemist als ie niet verkocht was, en met alleen Saibari is er geen vuiltje aan de lucht.

Kasius kan volgens mij prima Sugawara vervangen, vind ik echt heel hele goede speler die sowieso wat meer speeltijd verdient.

Ik snap dat vanwege klimaat het logisch kan zijn om toernooien te organiseren in Januari / Februari en daarmee af te wijken van de internationale speelkalender.

Dat de Afrikaanse bond elke twee jaar een toernooi rond deze tijd organiseert is verbazingwekkend vanwege geografische ligging.

Hierdoor schaden ze in mijn opinie niet alleen de clubs waarvoor de internationals spelen, maar ook de Afrikaanse spelers die hierdoor blessures kunnen oplopen, basisplekken kunnen verliezen en zelfs kansen op toptransfers kunnen mislopen (je zal maar 10 spelers moeten afstaan).

29 november 2023 om 18:17

Wereld bestaat indd niet alleen uit Europa. Clubs weten van te voren dat dit het risico is en halen ze alsnog.

Blessures, (waardoor je voorbereiding of begin van nieuwe seizoen misloopt), kun je ook tijdens een EK oplopen trouwens. Daar heeft Afrika geen patent op.

29 november 2023 om 18:40

Klopt, maar door het 2x zo vaak te organiseren is de kans op blessures wel groter.

29 november 2023 om 18:53

Klopt ook, maar als je zo gaat beredeneren kun je ook in acht nemen dat maar 5 landen uit Afrika (tot nu toe) meededen aan de WK’s. Dus de kans op blessures bij Europese landen was daar weer veel groter.

Ayoub speelt niet meer bij Excelsior

Daar moet je niet over zeuren. Je hebt ze zelf gekocht.

30 november 2023 om 09:41

Moet je dan alle Aziatische en Afrikaanse spelers gaan boycotten? Dat is toch een belachelijke gedachte?

De oplossing voor alle interland-verstoringen is zo simpel; gewoon een periode van een maand voor de winter- en zomerstop. Dan is er genoeg tijd voor toernooien en interlands...

30 november 2023 om 09:55

Dat zou werken als de klimaten overal hetzelfde zouden zijn en of het uberhaupt in het schema zou passen. Alles wat in de PL zit zou al de sjaak zijn omdat het met al die wedstrijden niet gaat werken. De Scandinavische landen beginnen rond Maart/april/mei omdat in de maanden ervoor je leuter eraf vriest en in Brazilie begint het seizoen in April (geloof ik) ook rond April omdat het met het weer ook niet te doen is.

30 november 2023 om 16:18

Dan kan het nog steeds gewoon... voor een Noorwegen en Brazilie houdt het dan in dat er dan een interland stop is halverwege en richting einde seizoen. En met relatief weinig moeite kunnen alle competitiewedstrijden gewoon opgeschoven worden zodat ze ervoor en na vallen, ook in de premier league. Je houdt namelijk gewoon evenveel wedstrijden. En als zij zo nodig Boxingday willen behouden dan heb je de interlandperiode gewoon van 25 nov. Tot 25 december en hebben zij boxingday erna...

Valt voor ons dus wel mee. Kasius ben ik erg gecharmeerd van, Owusu-Oduro is een enorm keeperstalent die zijn kans absoluut verdient en Sadiq heeft nog geen onuitwisbare indruk achtergelaten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren